Benımkıde küçük kilosu geriden geliyor... Sebze pçrelerını bisküvıyle cok guzel yıtordu ama bisküvi sakın vermeyin yazılarını okuyunca vazgectım vermekten,oda zorla yıyor bıraz... Saglık ocagındakı hemsıre pekmez 9 aya kadar verme sakın dedı aynı zamanda ette 9 aya kadar verme dedi...6 ay bıttı suan sadece meyve suyu cok az yogurt arada corba dedi... Bakıyorumda kadının verme dedıgı herseyi veriyor herkes kafam karıştı bende verıyorum az az herseyden...
kızlar bebeğimin çorbalarına ufak ekmek katmak istiyorum ama bebek ekmeğimi koysam yoksa normal buğday ekmeğimi karar weremedim.siz ekmek yedirmeye başladınız mı?
bizde aynıyız tatlım gelişemedik henüz ek besindehayırlı cumalar arkadaşlar :)
ek gıda konusunda çok gerideyiz biz
oğlum sadece tarhana çorbasını keyifle içiyor.
meyveleride posasıyla verince tükürüyor.suyunu içmek istiyor birtek
yumurta sarısı ve peyniri sevdi.tadımlık yiyor her gün.
yoğurtuda az biraz yiyor o kadar..
4 gün sonra 7 aylık olucaz.
sütüm hala yetiyor ama bir yandanda bütün yiyeceklere alışmasını istiyorum artık.
her fırsatta verebileceğim şeylerin tadına baktırıyorum.
inşallah alışırız bizde sizler gibi..
hayırdır inşallahhSifacim ruyamda kizini gordum burada video paylasmissin kizin once emekliyor sonra yurumeye basliyor allah hayirlara cikarsin insallah...
o kadar sık-sık çiş yapıyor ki farkedemedim ben :26: kızımın doğduğundan beri huyu bu çiş azcık da yapsa anında altı temizlenmeli hep poposu kuru kalmalıBirkaç gündür bısey fark ettim.. Arada Çiş yaparken titriyor kızım ürperiyor.. Çok garip geldi bana sizde gördünüzmü böyle bişey...
Kızlar bebeklerinizin gece beslenmesi nasıl? Benimki dün akşam 7 civarında yattı, sabah 7 ye kadar 6-7 defa da uyanmıştır ama toplamda içtiği mama 50-60 ml yi geçmedi. Yani 12 saat boyunca yediği bu kadar. Acıktığını ve ondan uyandığını düşünüyorum, mama yapıyorum ama sırtını dönüveriyor bana, yemiyor, su içiriyorum emziğini veriyorum tekrar uyuyor, bazen 1 1 buçuk saat uyumaya çabalıyoruz ama mama da almıyor gece. Gündüz yemesi fena değil şimdi. Siz ne alemdesiniz?
Kızlar ben bu ek gıda konusunda çok zorlandım.
Oğlum da bir huysuz bir huysuz sormayınAğrısı sızısı yok, emin gibiyim. Bedenen bir sıkıntısı da yok. Her şey normal gözüküyor. Ama oğlum sürekli bağırıyor Aksi çocukların huzursuzluk yaratmak için sorun çıkarması gibi
Anne sütü alıyor oğlum.
Sabah 10 gibi elma ya da şeftali suyu veriyorum (8-9 çay kaşığı)
İkindi vakti gibi de patates+havuç+kabak püresi veriyorum, az kıvamlı.
Bugün bir çay kaşığı pirinç unu+bir fincan su+ kaşığın ucuyla pekmez muhallebisi yaptım hepsini bitirdi.
Asla ve asla zorlamıyorum. İstediği kadar veriyorum hepsi bu.
Ek gıda ağır geldi desem, değil. Yemezdi verdiklerimi.
Yoğurt yapayım diyorum ama hangi sütle mayalayacağım? İnek sütü zinhar diyorlar.
Pınarın İlk Adım Sütü varmış.
Besinleri öğün olarak mı vereceğim yoksa tadımlık mı?
Offf.. Çok karamsarım
bizim kızda 1 aydır geceleri çok sık kalkıyor artık belki 10 defa kalkıyordur o kadar sersem oluyorum ki sayamıyorum bile yatağından al tekrar koy falan 4 gecedir yanımda yatıryorum sersm olmuyorm artk daha iyi bu yönden ama şimdi de minicik bi köşede sıkışp kalıyorum hiç rahat yatamıyormhuzursuzluğunu ilk dişe bağladım azı dişi iğne ucu kadar çıkmıştı çarşamba dr gittik aşıları için sordum nedendir diye o da emiyormu dedi evt dedm memeye iyice alıştılar tanıdılar artk bundan sonra böyle olur dedi şok oldm ben geçer yakında derken valla benmde kafam karıştı neden böyle oluyr çözemedm bi türlü
Canım benim öyle bir bilgim yok balı ve portakalı duymuştum ama domatesi ilk senden duyuyorum, sağlık ocağındaki ebemiz ver dedi, ki kızıma o zamana kadar sadece tattırmıştık o da öyle deyince vermeye başladık. Kızım 4. aydan beri günde bir dilim domatesi emiyor ve çok seviyor. Zaten her verdiğim gıdayı alerji açsından takip ediyorum şükür şuana kadar alerji çıkmadı.
canm bende inek sütünden yapıyorm yoğurdu inek sütü yoğurt olunca özelliğini kaybediyor zaten keçi sütüde çok iyiymş ama yapanlar tadı kötü oldu dedi maya olarakta ev yoğurdu bulabilsen çok iyi olur ama yoksa tava yoğurtla mayalayabilirsin hazır yoğurtla mayalaynca birz sünüyomuş ama o da 5 yapımdan sonra artık doğal oluyormuş bildiklerimi paylaşaym dedm
biz de aynı durumdayız önceleri gecede 2-3 kere uyanan oğlum şimdi saat başı kalkacak neredeyse.bizim doktorumuz da katı gıdaya geçtiğimiz için bu dönemde bebeklerin annem beni bırakacak korkusuna kapıldığını söyledi.sık kalkmaları bu yüzdenmiş ben yine gecede 2-3 kez emziriyorum onun dışında pış pışlayarak uyutmaya çalışıyorum.bir de bazen benim yerime babamız gidiyor uyuttmaya o zaman daha az uyanıyor geceleri annem gelmiyor nasılsa deyip umudu kesiyor herhalde:)imkanın varsa bir de böyle dene istersen.bizim kızda 1 aydır geceleri çok sık kalkıyor artık belki 10 defa kalkıyordur o kadar sersem oluyorum ki sayamıyorum bile yatağından al tekrar koy falan 4 gecedir yanımda yatıryorum sersm olmuyorm artk daha iyi bu yönden ama şimdi de minicik bi köşede sıkışp kalıyorum hiç rahat yatamıyormhuzursuzluğunu ilk dişe bağladım azı dişi iğne ucu kadar çıkmıştı çarşamba dr gittik aşıları için sordum nedendir diye o da emiyormu dedi evt dedm memeye iyice alıştılar tanıdılar artk bundan sonra böyle olur dedi şok oldm ben geçer yakında derken valla benmde kafam karıştı neden böyle oluyr çözemedm bi türlü
Bir derdim var....kizimin poposu kutusu kipkirmizi pisik olmus sanirim canida aciyor ara ara agliyor....halbuki dogdugundan beri kakasini hic silmedim suyla yikadim ve sebamed krem kullandim...2 gundur surekli kaka yapiyor sanirim kaka asitli ve yakiyor acaba disi cikacak ondan mi? yoksa baska birseymi?bugun utalk pudra ve sudacrem aldim bakalim ne olacak...eczaci ben cocuklarima hep sudacrem kullandim dedi sebamed pek onermiyor doktorlar dedi ama bu aya kadar hic pisik olmamisti....aglamasi aci aci pamuk kizimin icim parcalaniyor her altini actigimda o kirmiziligi gorunce benim canim yaniyor....bebekler aglamasin canlari yanmasin...
sanirim cilten cilde degisiyor bnm ogluma da pudra iyi gelmisti krem gecirmedi ama pudra gecirdi pisiginiGecmis olsun canim. Biz pisik olmadik ama doktorumuz eger olursa diye hametan krem yazmisti bize, pisik olan bir arkadasima onermistim, kullandi ve hemen gecirdigini soyledi, elindeki krem ise yaramazsa aklinda olsun.
Ancak asil soyleyecegim doktorumuz kesinlikle pudra kullanmayin, cilde yapisip cisi daha cok emip cisin ciltle temasini artiriyor, oyle sanildigi gibi kuru tutmuyor demisti. Aklinda olsun, pudra daha cok pisik yapabiliyomus yani...
Bir derdim var....kizimin poposu kutusu kipkirmizi pisik olmus sanirim canida aciyor ara ara agliyor....halbuki dogdugundan beri kakasini hic silmedim suyla yikadim ve sebamed krem kullandim...2 gundur surekli kaka yapiyor sanirim kaka asitli ve yakiyor acaba disi cikacak ondan mi? yoksa baska birseymi?bugun utalk pudra ve sudacrem aldim bakalim ne olacak...eczaci ben cocuklarima hep sudacrem kullandim dedi sebamed pek onermiyor doktorlar dedi ama bu aya kadar hic pisik olmamisti....aglamasi aci aci pamuk kizimin icim parcalaniyor her altini actigimda o kirmiziligi gorunce benim canim yaniyor....bebekler aglamasin canlari yanmasin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?