2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bebeğimin çorbalarına ufak ekmek katmak istiyorum ama bebek ekmeğimi koysam yoksa normal buğday ekmeğimi karar weremedim.siz ekmek yedirmeye başladınız mı?

Sirf yesin diye ben herseyi veriyorum cok biliyorsa doktorla ebe yedirxin

Yakari.benim kızımda çiş yaparken titriyor.benim. çok hoşuma gidiyor.önamli bir şey olduğunu sanmıyorum

kızlar bebeğimin çorbalarına ufak ekmek katmak istiyorum ama bebek ekmeğimi koysam yoksa normal buğday ekmeğimi karar weremedim.siz ekmek yedirmeye başladınız mı?

Selam canım.ben il k kızıma 7 aylıkdan katmaya başladım.normal biz ne yersek onu.Allah ne verdiys.özel ekmmek almadım hiç.

bizde aynıyız tatlım gelişemedik henüz ek besinde ama şunu farkettim kızım ev dışında yiyor yani mesela bugün kahvaltıya davetliydim maşallahh yani yumurta sarısından 3-5 parmak verdim meyve de yedi bi güzel bence bi ev gezmesi filan dene işe yarayabilir

Sifacim ruyamda kizini gordum burada video paylasmissin kizin once emekliyor sonra yurumeye basliyor allah hayirlara cikarsin insallah...
hayırdır inşallahh valla kızım gerçekte emekleme tabi öncesi sürünme girişiminde bulunmuyor sadece dönüyor ve yürümek istiyor ısrarla bizi yürüteç olarak kullanıyor yürüteç almadık da bakalım bizi şaşırtıp önce emekleyip ardından yürür mü ki

Birkaç gündür bısey fark ettim.. Arada Çiş yaparken titriyor kızım ürperiyor.. Çok garip geldi bana sizde gördünüzmü böyle bişey...
o kadar sık-sık çiş yapıyor ki farkedemedim ben :26: kızımın doğduğundan beri huyu bu çiş azcık da yapsa anında altı temizlenmeli hep poposu kuru kalmalı bezi doluyken emmiyo mesela protesto yapıyoo

Selam kızlar,
Ben de yazayım bari ne yedirdiğimi: 1 aya yaklaştı başlayalı. Sabah kahvaltı olarak ılık suda azıcık tam buğday ekmeğinin içine biraz haşlanmış köy tavuk yumurtası sarısı, bir miktar sıcak suda bekletilip tuzu alınmış köy keçi peyniri. iyice ezip mama kıvamında yiyor hanımefendi. Unutmadan bir çay kaşığı kadar da sızma zeytinyağı koyuyoruz.Yanına da elma suyu, bazen biraz da siyah üzüm suyu. Bu kızımı çok tok tutuyor. Akşam da bazen sadece yoğurt, bazen de patates-havuç-kabak gibi sebze çorbası. İlk defa bu akşamda az tarhana yaptık. Tadına baktım buruk geldi. Biraz yoğurt ve zeytinyağıyla yumuşattık. İtirazsız yedi. Birkaç gün içinde de 7 tahıllı çorba deneyeceğim inşallah. Ama şuna çok dikkat ediyoruz. İstemiyorsa kesinlikle zorlamıyoruz, oğlumda yaptığım hatalara düşmemeye çalışıyorum.
Sevgiler tüm annelere..

6. ay aşımızı bugün olduk. Gitmeden calpol içirmiştim. Yatmadan önce de calpol verip banyo yaptırdım. Şimdi uyudu kuzum, inşAllah ateşi yükselmez. 7 buçuk kilo 65 cm olmuşuz. :)

Kızlar bebeklerinizin gece beslenmesi nasıl? Benimki dün akşam 7 civarında yattı, sabah 7 ye kadar 6-7 defa da uyanmıştır ama toplamda içtiği mama 50-60 ml yi geçmedi. Yani 12 saat boyunca yediği bu kadar. Acıktığını ve ondan uyandığını düşünüyorum, mama yapıyorum ama sırtını dönüveriyor bana, yemiyor, su içiriyorum emziğini veriyorum tekrar uyuyor, bazen 1 1 buçuk saat uyumaya çabalıyoruz ama mama da almıyor gece. Gündüz yemesi fena değil şimdi. Siz ne alemdesiniz?

Kızlar ben bu ek gıda konusunda çok zorlandım.
Oğlum da bir huysuz bir huysuz sormayın Ağrısı sızısı yok, emin gibiyim. Bedenen bir sıkıntısı da yok. Her şey normal gözüküyor. Ama oğlum sürekli bağırıyor Aksi çocukların huzursuzluk yaratmak için sorun çıkarması gibi
Anne sütü alıyor oğlum.
Sabah 10 gibi elma ya da şeftali suyu veriyorum (8-9 çay kaşığı)
İkindi vakti gibi de patates+havuç+kabak püresi veriyorum, az kıvamlı.
Bugün bir çay kaşığı pirinç unu+bir fincan su+ kaşığın ucuyla pekmez muhallebisi yaptım hepsini bitirdi.
Asla ve asla zorlamıyorum. İstediği kadar veriyorum hepsi bu.
Ek gıda ağır geldi desem, değil. Yemezdi verdiklerimi.

Yoğurt yapayım diyorum ama hangi sütle mayalayacağım? İnek sütü zinhar diyorlar.
Pınarın İlk Adım Sütü varmış.

Besinleri öğün olarak mı vereceğim yoksa tadımlık mı?

Offf.. Çok karamsarım

bizim kızda 1 aydır geceleri çok sık kalkıyor artık belki 10 defa kalkıyordur o kadar sersem oluyorum ki sayamıyorum bile yatağından al tekrar koy falan 4 gecedir yanımda yatıryorum sersm olmuyorm artk daha iyi bu yönden ama şimdi de minicik bi köşede sıkışp kalıyorum hiç rahat yatamıyorm huzursuzluğunu ilk dişe bağladım azı dişi iğne ucu kadar çıkmıştı çarşamba dr gittik aşıları için sordum nedendir diye o da emiyormu dedi evt dedm memeye iyice alıştılar tanıdılar artk bundan sonra böyle olur dedi şok oldm ben geçer yakında derken valla benmde kafam karıştı neden böyle oluyr çözemedm bi türlü

canm bende inek sütünden yapıyorm yoğurdu inek sütü yoğurt olunca özelliğini kaybediyor zaten keçi sütüde çok iyiymş ama yapanlar tadı kötü oldu dedi maya olarakta ev yoğurdu bulabilsen çok iyi olur ama yoksa tava yoğurtla mayalayabilirsin hazır yoğurtla mayalaynca birz sünüyomuş ama o da 5 yapımdan sonra artık doğal oluyormuş bildiklerimi paylaşaym dedm

Benım kızımda son bır aydır cok fazla kalkmaya başladı sureklı uyanıyor emmek ıstıyor memede uyuyor cok sersem oluyor ınsan...gecer dıye beklıyodum ama sımdı yıkıldım resmen

Canım yaa, kusura bakma, artık nereden uydurduysam domatesin verilmediğini.
Tekzip ediyorum: Verilmeyen yiyecekler; İnek sütü, yumurtanın beyazı, çilek, patlıcan, bakla, bal, mandalina, portakal ve fındık.

Son bir kaç gündür o kadar dağınık, yorgun, huzursuz ve mutsuzum ki

Yoğurt konusunda aslında çok beğenerek aldığımız ve güvendiğimiz bir teyzenin yoğurdu var. Eşim ki süt yoğurt ve türevlerini asla yemez bu teyzenin yoğurdunu ayıla bayıla yiyor.
Yani ki gerçek ev yoğurdu.
Bir de biz cam kavanoz aldık 3 lt olandan. Her hafta kabımızı götürüyoruz o da bize yoğurt yapıp veriyor. Diyeceğim o ki hani bebeğime yedirebilirim.

biz de aynı durumdayız önceleri gecede 2-3 kere uyanan oğlum şimdi saat başı kalkacak neredeyse.bizim doktorumuz da katı gıdaya geçtiğimiz için bu dönemde bebeklerin annem beni bırakacak korkusuna kapıldığını söyledi.sık kalkmaları bu yüzdenmiş ben yine gecede 2-3 kez emziriyorum onun dışında pış pışlayarak uyutmaya çalışıyorum.bir de bazen benim yerime babamız gidiyor uyuttmaya o zaman daha az uyanıyor geceleri annem gelmiyor nasılsa deyip umudu kesiyor herhalde:)imkanın varsa bir de böyle dene istersen.

asyaseyhan
sonuçta o yoğurtta evde mayalanan yoğurt kadının titizliğine güveniyosan yedirebilirsin bence

Bir derdim var....kizimin poposu kutusu kipkirmizi pisik olmus sanirim canida aciyor ara ara agliyor....halbuki dogdugundan beri kakasini hic silmedim suyla yikadim ve sebamed krem kullandim...2 gundur surekli kaka yapiyor sanirim kaka asitli ve yakiyor acaba disi cikacak ondan mi? yoksa baska birseymi?bugun utalk pudra ve sudacrem aldim bakalim ne olacak...eczaci ben cocuklarima hep sudacrem kullandim dedi sebamed pek onermiyor doktorlar dedi ama bu aya kadar hic pisik olmamisti....aglamasi aci aci pamuk kizimin icim parcalaniyor her altini actigimda o kirmiziligi gorunce benim canim yaniyor....bebekler aglamasin canlari yanmasin...

Gecmis olsun canim. Biz pisik olmadik ama doktorumuz eger olursa diye hametan krem yazmisti bize, pisik olan bir arkadasima onermistim, kullandi ve hemen gecirdigini soyledi, elindeki krem ise yaramazsa aklinda olsun.

Ancak asil soyleyecegim doktorumuz kesinlikle pudra kullanmayin, cilde yapisip cisi daha cok emip cisin ciltle temasini artiriyor, oyle sanildigi gibi kuru tutmuyor demisti. Aklinda olsun, pudra daha cok pisik yapabiliyomus yani...

sanirim cilten cilde degisiyor bnm ogluma da pudra iyi gelmisti krem gecirmedi ama pudra gecirdi pisigini

bende sudocrem kullanıorum canım ama hep sürmüyorum hafif kızarıklık olduğunda sürüyorum hemen geçiyor. bir yerde her bez değiştirme de krem sürmenin doğru olmadığını, vücudu buna alıştırmanın yanlış olduğunu okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…