2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler...

göz kayması için yarına randevu alıcam şimdi...ailede böyle bi durum yok,o yüzden çok dikkate almamaya çalıştım,vesvese yapmamaya çalıştım,çünkü 1 yaşına kadar normal deniyor,ama içimde sıkıntı yapacağıma doktora götüreyim en iyisi..inş. bi sorunu yoktur yavrumun...

ek besin konusuna gelince benim kzıım tatsız tuzsun şeyleri yemiyor malesefçok uğraştım,ama olmadı..artık çorbalarına çok az tuz katıyorum,akşam yaptığım muhallebisine de pekmezle beraber az da şeker katıyorum...sebze çorbalarını sık sık yapıyorum...mesela dün şu çorbayı yaptım,baya tok tuttu,ilk verişimde çok da beğenmedi ama sonraki kaşıklarda afiyetle mideye indirdi

1 tatlı kırmızı biber
1 küçük patates
1 küçük kuru soğan
irmik

bunları yetecek kadar sıcak suda haşlıyoruz(suyunu az koyalım ki vitaminleri çorbanın içinde kalsın,dökmeyelim),pişmeye yakın içine biraz irmik atıyoruz ve bi miktar daha kaynatıyoruz,daha sonra blendırdan geçiriyoruz,çok da pürüzsüz yapmayalım ki pütürlü şeylere alışsınen son ocağın altını kapatıp içine azıcık tereyağı koyuyoruz,ben çok az da tuz atıyorum.eğer kıvam çok katı ise kaynar suyla açabiliriz..ben muhallebi kıvamında ayarlayıp bebişme içiriyorum..irmik yerine pirinç de koyabiliriz,ama benim kzıım irmiği daha çok seviyor..umarım işinize yarar...

Son düzenleme:

soğan mı verilebiliyor mu ...

çarşamba 6 ay kontrolümüz var doktor neler önerecek merakla bekliyorum

kontrolde kana nasıl baktı ?

ben kan ilacını 1-2 haftadır vermiyorum kabızlıktan perişan oldu çocuk. hala da günde bir iki kere taş gibi bir parça yapıyor

Canım benim oğlum da ek gıdalara geçince 2 3 güne bir zorla yapar oldu. Ben kan ilacı vermiyordum. 6 aylık kontrolünde Dr a söyledim. Kan sayımı yapılmadan ilacı vermemem gerektiğini kansızlık yoksa hiç gerekli olmadığını söyledi. Kan ilaçlarının sindirim sistemini bozduğunu belirtti. Kan sayımında kanımız normal değerler arasında ama alt sınıra yakın çıktı. Pekmez vermemi söyledi. Günde 2 tatlı kaşığı pekmezi mamalarına karıştırarak veriyorum. Bizde bir de inek sütü alerjisi var kakamız sürekli yeşil. Bunu da kontrol etmem gerekli. Kan sayımı yaptırmadan damla verme derim. Yazık eğer ihtiyacı yoksa boşuna kabız oluyor cocuk. Kıyamamış ben ona.

Pisigimiz hala gecmedi ara ara bagirarak agliyor...bugun sizlerin tavsiye ettigi hametan kremi alicam...insallah hemen gecer kucuk pamugumun poposu kutusu

ben de riske girmemek için üzüm pekmezi veriyorum canım, nasılsa üzüm yiyebiliyor pekmezi de yenilebilir diye düşündüm, dut ve keçiboynuzundan emin olmadığım için riske girmeyeyim dedim...

ben doktoruma mail atıp yasaklı meyve ve sebze var mı diye sormuştum, yasaklı meyve olmadığını mevsiminde her meyveyi verebileceğimi söylemiş, sebzelerden domates ve patlıcanı verme demiş, balı zaten biliyoruz bal kavanozlarının üzerinde bile yazıyo 1 yaşından önce verilmez diye...

canım 5.ay bitene kadar kaka sorunu biz de yaşadık, bi keresinde 21 gün boyunca yapmadı hiç ağrısı sancısı falan da yoktu ama iyice endilelendik artık doktorunun tavsiyesiyle gliserin içerikli bi fitil verdik hemen yaptı, sonrasında 9 gün boyunca yine yapmayınca yine fitille yaptırdık, sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde olabiliyomuş ama 9 günden sonrası yine de normal değil o yüzden doktor fitille müdahale ettirdi, ek gıdalara geçince sorunumuz çözüldü şimdi hergün ya da en geç 1 gün arayla yapabiliyor, gerçi bu ay anne sütüyle beslenmiyor mamayla besleniyor artık kızım...

biz 5.ay boyunca patates-havuç-kabak püresi yedik sonra pirinç falan da katmaya başladık 6.aydan sonra doktorumuz içine et (kıyma ya da tavuk parçaları) de katabileceğimizi söyledi, ama kıymayı kızım yiyemedi, bu ay sadece suyuyla idare ederiz daha tam olarak ete geçemedik... ben bu sebze karışımına b gün bezelye bi gün taze fasulye bi gün semizotu ilave edebiliyorum, ve hergün pirinç, irmik,şehriye,bulgurdan birini katıyorum, doktorumuz tahıl da katmamızı söyledi çünkü, en son mercimek de katıcam onu henüz katmadım...

canım bizim doktorumuz kıymayı sebze püresine ilave edebileceğimi, sadece suyu ve tavuk suyuyla çorba yapmak yerine tavuk parçalarını da ilaveten içine katabileceğimi söyledi 6.ay kontrolümüzde... ve pekmezi de gece muhallebileri tatlandırmak için kullanabileceğimi söyledi...

kızlar bebeğimin çorbalarına ufak ekmek katmak istiyorum ama bebek ekmeğimi koysam yoksa normal buğday ekmeğimi karar weremedim.siz ekmek yedirmeye başladınız mı?

ben bu ay ekmek kullanmıyorum ama önümüzdeki ay başlayınca bebek ekmeklerinden kullanıcam canım, normal ekmeklerde besleyici hiçbişey yok ki sadece doyurucu, ama bebek ekmeklerinde tahıllar vitaminler var...

Şu sebze corbası olayı bızı yoruyor kızım sevmedı agzını kapatıyor aglarken bıle agzını acmıyor öyle aglıyor yemek yedırmek ölüm...hergun farklı corba verıyorum ondanmı acaba yada cokmu tatsız karısımlar yapıyorum...dün patates havuç ve içine bıraz ıspanak kattım ıspanak agır bastı galıba ot kokulu ve tadı kötü bir corba oldu . Hergun patates havuç kabakmı yapsam acaba

Sizinkıler karnı ac degılse ne yapıyor agzını kapalı tutuyormu??tokluktanmı bunu yapıyor yoksa ek gıda ıstemedıgı ıcınmı anlamadım

Keske tek derdım kahvaltı olsaydı canım bızımkıbıberon almıyor her öğünü kasıkla yedırmek zorundayım o corbalar falan hep yerlerde onun üstu benım üstum hep yemek oluyor her seferınde.. Bunlar bı yana yaptıgımın bı kısmıda boşa gıdıyor yerlere,gercekten zaman kaybıda cok fazla oluyor..

Şaşılık olabılır dıye bılıyordum ama kayma bılmıyorum doktoruna danış bence

kontrolde kana nasıl baktı ?

ben kan ilacını 1-2 haftadır vermiyorum kabızlıktan perişan oldu çocuk. hala da günde bir iki kere taş gibi bir parça yapıyor

bu ay için kan ve idrar tahlili istedi dr.
idrarı yaptıramadık kanımız biraz düşük çıktı.

10-10 buçuk gibi gece mamasını yedirip suyunu içirip uyutuyorum sabaha kadar 2 kere uyanıyo mama veriyorum 100er cc yapıyorum içtiği kadarını içip uyuyakalıyo, daha fazla aralarda uyanırsa bişey yedirmeden uyutuyoruz, sabh 8 buçuk-9 gibi uyanıp yine 100 cc mamasını yapıyorum...

bizim doktorumuz inek sütüyle ya da mamasıyla yoğurt yapabileceğimizi söyledi, ben günlük inek sütüyle yapıyorum canım...
6.aydan sonra ek gıdalar öğün olarak veriliyo canım birer çay bardağı kadar, bikaç kaşıkla alıştırmayı 5.ayda yaptık biz...

Bu arada yazmıştım, biz de ek gıdaya başladık.
Başlangıç için ölçünüz ne kadardı?
2-3 çay kaşığı?
5.ayda bikaç kaşıkla başlayıp artırdık 6.aydan itibaren her bir ek gıdayı bir aybardağı kadar veriyoruz biz canım, ama kahvaltıya henüz başlamadık, şimdilik meyve püresi sebze püresi ve yoğurt, gece de gece maması...

biz aşıları hep doktorumuza yaptırıyoduk ama 6.ay aşılarımızı sağlık ocağında olduk, hemşire bize de 9.ayda artık erken kızamık aşısı olduğunu söyledi doktorumuza danışıp yaptırabileceğimizi söyledi, önümüzdeki ay sorucam...

bikaç gündür internete giremedim ve bugün geçmişi okuyup cvplarımı yazdım önce...
kızım bugün güne iştahsız başladı, napıcam böyle devam ederse bilmiyorum, çok çok iştahlı sayılmaz ama yemesi gerektiği kadarını bişekilde yerdi, bugün biberonla oynuyo mümkün değil içmiyo, biberonu değiştirmeyi denedim, kaşıkla vermeyi denedim olmuyo, kaşıkla verdiğimi ağzında tutup akıtıyo dışarı yine... meyve severdi onu bile ağlaya ağlaya yedirdim tabi o da dışarı çıkara çıkara...

yenikullanıcı canım yaa, maşallah bir çay bardağı mı?
Benim oğluş bir kahve fincanı yese kâfi :)

Bu arada oğlumun çok bilmiş anası internette yana döne püre, yoğurt, muhallebi tarifleri araya, yok öğündü, yok miktardı diye dolana dursun..
Bugün komşuya (ki bu teyzemiz muhtemelen oğlumun bakıcısı olacak) kahvaltıya gittik.
"Kızım bunun dişleri çıkmış, her şeyi yer, hepsinden ver azar azar" dedi.
Ben de nasıl olsa yemez diyip bir de onu kırmamak adına verdim.
Maşallah oğlum bana mısın demedi.
Parmağımın ucuyla: Domates, peynir, yumurta, reçel, çaya batırılmış ekmek, eline verilmiş ekmek yedi durdu minnacık minnacık. (kendime inanamıyorum, bunları nasıl verdim oğluma :) )

soğan mı verilebiliyor mu ...

çarşamba 6 ay kontrolümüz var doktor neler önerecek merakla bekliyorum

hemen soğan verilmez tabi...ben ek besine geçeli bir ay oldu...yeni verdim ,o da çorbasının içine küçük bi miktar koydum...önce diğer sebzelerden başlayıp,yavaş yavaş çorbalara soğan katılmasında bi sakınca yok..
benim kızımda biberon almıyor,alıştırabilirim belki diye düşünüyorum...
kayma derken şaşılıktan bahsediyorum..sürekli değil ama,yakın bişeye bakınca bazen şaşı oluyor..

canım sen öyle yazınca merak ettim ölçtüm :) çünkü çok bi miktar vermiyorum, bi kahve fincanı ile bi çay bardağı hemen hemen aynı miktarda, ince belli normal çay bardağından bahsediyorum,hazır kavanoz mamalarının kavanozunun da bi parmak eksiği kadar oluyo... ölçmüştüm önceden o kavanoza döküp çay bardağından...maşallah oğluna dişler çıkmış, bizde daha yok...

ek besin olayı almış başını gitmiş arkadaşlar

biz ek gıdaya 4,5 aylık başladık
neredeyse iki ay oldu
korkmayın verin
inanın hiçbir şey olmuyor
ben peynirlerini kendim yapıyorum evde( sütün içine yoğurt koyarak sütü kestiriyorum)
o peynirin içine yarım cevizi havanda un ufak edip katıyorum
peyniri elimle veriyorum ağızlarına
maşallah gayet güzel yiyorlar
hatta kızım dişsiz nineler gibi bir de çiğniyor
bir tatlı kaşığı pekmez içiriyorum
çok az bir tereyağında bir yumurtanın sarısını pişiriyorum
inanın masada bir şey bırakmıyorlar
üzerine de bir güzel su içip uyuyorlar

kemik suyu çıkarıyorum
haftada iki ya da üç çorbasının içine koyuyorum et suyunu
et suyu çıkarırken de içine bir tüm soğan ve patates koyuyorum
su hem lezzetli hem kıvamlı oluyor

ikisi günde bir tane muz yiyor
muzlarını ya yoğurtla ya da anne sütüyle karıştırıp veriyorum

meyve pürelerini günlük olarak yiyip,
yoğurtlarını günlük tüketmelerine azami gayret sarf ediyorum

ikindi vakti elma sevmeyen kızıma dudaklarını ballandıra ballandıra elma yedirttim

bebeği elma sevmeyen varsa şiddetle öneririm:

bir küçük boy elmayı rendeleyin,2 tatlı kaşığı pirinç unu ve yarım çay bardağı kadar su ile azıcık tereyağını ocakta pişirin,bulamaç kıvamına gelecek,ocakta çok da durmasın,karıştıra karıştıra kıvamı ayarlayın..en son parmağınızın ucuyla sadece kokusu için tarçın atabilirsiniz...

bu tatlı şeftali,kayısı yada armut ile de yapılabilir kanımca:))

papatyacım ben de bi hayli ilerleyenlerdenim sanırım...
ama ben yumurtayı haşlayıp veriyorum..sen direkt yağa mı kırıyorsun,merak ettim..

doktorumuz hiçbir market ürününü önermiyorum dedi
her şeyini evde kendim hazırlamaya çalışıyorum
hazır meyve püresi ya da mama vermiyorum

bir de arkadaşlar doktorumuz ısrarla çorbalarını yarma ile yapmamızı önerdi
her çorbasının içine yarma koymamızı istedi

papatyacım ben de bi hayli ilerleyenlerdenim sanırım...
ama ben yumurtayı haşlayıp veriyorum..sen direkt yağa mı kırıyorsun,merak ettim..

evet canım hatta doktoruma sordum nasıl vereyim yumurtayı diye
hiç fark etmez dedi
çocuk nasıl seviyorsa dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…