bugun 6.ay aşımız var çok korkuyorum
arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler...
göz kayması için yarına randevu alıcam şimdi...ailede böyle bi durum yok,o yüzden çok dikkate almamaya çalıştım,vesvese yapmamaya çalıştım,çünkü 1 yaşına kadar normal deniyor,ama içimde sıkıntı yapacağıma doktora götüreyim en iyisi..inş. bi sorunu yoktur yavrumun...
ek besin konusuna gelince benim kzıım tatsız tuzsun şeyleri yemiyor malesefçok uğraştım,ama olmadı..artık çorbalarına çok az tuz katıyorum,akşam yaptığım muhallebisine de pekmezle beraber az da şeker katıyorum...sebze çorbalarını sık sık yapıyorum...mesela dün şu çorbayı yaptım,baya tok tuttu,ilk verişimde çok da beğenmedi ama sonraki kaşıklarda afiyetle mideye indirdi
1 tatlı kırmızı biber
1 küçük patates
1 küçük kuru soğan
irmik
bunları yetecek kadar sıcak suda haşlıyoruz(suyunu az koyalım ki vitaminleri çorbanın içinde kalsın,dökmeyelim),pişmeye yakın içine biraz irmik atıyoruz ve bi miktar daha kaynatıyoruz,daha sonra blendırdan geçiriyoruz,çok da pürüzsüz yapmayalım ki pütürlü şeylere alışsınen son ocağın altını kapatıp içine azıcık tereyağı koyuyoruz,ben çok az da tuz atıyorum.eğer kıvam çok katı ise kaynar suyla açabiliriz..ben muhallebi kıvamında ayarlayıp bebişme içiriyorum..irmik yerine pirinç de koyabiliriz,ama benim kzıım irmiği daha çok seviyor..umarım işinize yarar...
kontrolde kana nasıl baktı ?
ben kan ilacını 1-2 haftadır vermiyorum kabızlıktan perişan oldu çocuk. hala da günde bir iki kere taş gibi bir parça yapıyor
Hormonsuz bir şey yok ki...hamileligimden beri dikkat ediyorum. Malesef yediklerimizin hiç biri doğal değil ama en zararlisida tavuk diye düşünüyorum. Ben köyden dut pekmezi getirdim ama üzüm mu daha iyi olur dutmu. Siz hangi pekmezden veriyorsuu. Donusumlumu versem acaba.... Dün ilk defa meyveleri beraber verdim armutla seftaliyi. Çok lezzetli oldu. Yedi kuzum. Bugünde muza anne sütü katip vericem.
sagol canım...pirinç unu hangisini kullanıyorsunuz?? anneme söylemişim arı mama almış bu en iyisi işte dedi...normal pirinç ununu napcan diyor bana :) bizde arı mamayla büyümüşüz zamanında..
birde d viamini kaç damla veriyorsunuz?
bana da annem arı mama aldırmıştı bi kutu kullandık, ama doktoru içinde direkt şeker olduğu için onu verme dedi, ya normal pirinç unuyla yaypıp sevmezse içine pekmez katarak tatlandırmamı ya da tahıllı pirinçli gece mamalerından vermemi onları da sevmezse onları da pekmezle tatlandırabileceğimi söyledi... ben d vitamini olarak acd3 kullanıyorum 15 günlükten beri hala günde 10 damla olarak kullanıyoruz.
Ense kalınlığı ölçümünüz neydi arkadaslar
bizde hiç ölçülmedi galiba öyle bişey nedir o ...
kızlar kahvaltıda beyaz peynirle yumurta sarısını nasıl veriyorsunuz? sulandırmadan kuru kuru mu yada sulandırıyorsanız neyle? bende artık kahvaltıya başlatıcam tosuncuğu
biz 6 ay 10 günlüğüz kahvaltıya bu ay başlamıycaz doktorumuz kahvaltıya önümüzdeki ay başlayalım dedi şimdilik meyve püresi sebze püresi (içine et katılabilir) ve yoğurt veriyoruz ek gıda olarak...
kızlar ek gıdaya elma suyu şeftali suyu ve şeftali püresiyle başladım.kakası yemyeşil oldu ama,sizdede mi böyle oldu?
bizde de öyle olmuştu ben doktora sormuştum ek gıdalara geçince renk değişiklikleri normal demişti...
Canım, ben 1 yaşına kadar bebişlere bal, portakal, çilek ve domates verilmez biliyorum.
Lolocum, mama sandalyesi pek hoşmuş. Güle güle kullan, bol bol yesin bebişin.
yelten, benim bebeğin kakası bazen mukuslu ve koyu yeşil, bazen açık sarı, bazen açık yeşil. Doktorumuz normal dedi.
Merhaba arkadaslar bende 2013 mart annelerindenim... kizim 14 martta dogdu. Ek gidaya hala tam olarak gecmedim, meyve sulari yumusak meyveler falan veriyorum ara ara ama kilosu cok iyi gittigi icin son gune kadar beklemek istedim... meyve suyu meyve puresi yogurt sebze corbasi seklindemi basladiniz sizler? Birde bnm cimcime hergun kaka yapmiyor neredeyse birbucuk aydir ama kabizda degil.. sizlerde durum ne?
biz 5.ay boyunca patates-havuç-kabak püresi yedik sonra pirinç falan da katmaya başladık 6.aydan sonra doktorumuz içine et (kıyma ya da tavuk parçaları) de katabileceğimizi söyledi, ama kıymayı kızım yiyemedi, bu ay sadece suyuyla idare ederiz daha tam olarak ete geçemedik... ben bu sebze karışımına b gün bezelye bi gün taze fasulye bi gün semizotu ilave edebiliyorum, ve hergün pirinç, irmik,şehriye,bulgurdan birini katıyorum, doktorumuz tahıl da katmamızı söyledi çünkü, en son mercimek de katıcam onu henüz katmadım...Selam anneler ve minnoşları.biz ek qidaya gecdik.2 eylulden simdiye kadar.havuç, patates, bulgur ve azcıq pirinçle yapıyorum püresini.içine ek olarak ne katıyım.bide katarken yinemi 1 2 kaşıqla alıştırmam lazım.yoksa artıq alışdımı direkt tabağını boşaltalımmı
Benımkıde küçük kilosu geriden geliyor... Sebze pçrelerını bisküvıyle cok guzel yıtordu ama bisküvi sakın vermeyin yazılarını okuyunca vazgectım vermekten,oda zorla yıyor bıraz... Saglık ocagındakı hemsıre pekmez 9 aya kadar verme sakın dedı aynı zamanda ette 9 aya kadar verme dedi...6 ay bıttı suan sadece meyve suyu cok az yogurt arada corba dedi... Bakıyorumda kadının verme dedıgı herseyi veriyor herkes kafam karıştı bende verıyorum az az herseyden...
kızlar bebeğimin çorbalarına ufak ekmek katmak istiyorum ama bebek ekmeğimi koysam yoksa normal buğday ekmeğimi karar weremedim.siz ekmek yedirmeye başladınız mı?
arkadaşlar size iki sorum olacak:
1-benim kızım 6.5 aylık oldu,gözlerinde bazen kayma oluyor..sizde de var mı??acaba bu normal midir??
2-biberonla bebeğe nasıl kahvaltı veriyorsunuz..ben denedim delikten akmıyor...biberonun ucundan biraz açtım yine tıkanıyor..siz bunu nasıl hallettiniz??kaşıkla çok zaman kaybı yaşıyorum...biberonun ucunu tamamen mi kesmem lazım??
kontrolde kana nasıl baktı ?
ben kan ilacını 1-2 haftadır vermiyorum kabızlıktan perişan oldu çocuk. hala da günde bir iki kere taş gibi bir parça yapıyor
Kızlar bebeklerinizin gece beslenmesi nasıl? Benimki dün akşam 7 civarında yattı, sabah 7 ye kadar 6-7 defa da uyanmıştır ama toplamda içtiği mama 50-60 ml yi geçmedi. Yani 12 saat boyunca yediği bu kadar. Acıktığını ve ondan uyandığını düşünüyorum, mama yapıyorum ama sırtını dönüveriyor bana, yemiyor, su içiriyorum emziğini veriyorum tekrar uyuyor, bazen 1 1 buçuk saat uyumaya çabalıyoruz ama mama da almıyor gece. Gündüz yemesi fena değil şimdi. Siz ne alemdesiniz?
Kızlar ben bu ek gıda konusunda çok zorlandım.
Oğlum da bir huysuz bir huysuz sormayınAğrısı sızısı yok, emin gibiyim. Bedenen bir sıkıntısı da yok. Her şey normal gözüküyor. Ama oğlum sürekli bağırıyor Aksi çocukların huzursuzluk yaratmak için sorun çıkarması gibi
Anne sütü alıyor oğlum.
Sabah 10 gibi elma ya da şeftali suyu veriyorum (8-9 çay kaşığı)
İkindi vakti gibi de patates+havuç+kabak püresi veriyorum, az kıvamlı.
Bugün bir çay kaşığı pirinç unu+bir fincan su+ kaşığın ucuyla pekmez muhallebisi yaptım hepsini bitirdi.
Asla ve asla zorlamıyorum. İstediği kadar veriyorum hepsi bu.
Ek gıda ağır geldi desem, değil. Yemezdi verdiklerimi.
Yoğurt yapayım diyorum ama hangi sütle mayalayacağım? İnek sütü zinhar diyorlar.
Pınarın İlk Adım Sütü varmış.
Besinleri öğün olarak mı vereceğim yoksa tadımlık mı?
Offf.. Çok karamsarım
5.ayda bikaç kaşıkla başlayıp artırdık 6.aydan itibaren her bir ek gıdayı bir aybardağı kadar veriyoruz biz canım, ama kahvaltıya henüz başlamadık, şimdilik meyve püresi sebze püresi ve yoğurt, gece de gece maması...Bu arada yazmıştım, biz de ek gıdaya başladık.
Başlangıç için ölçünüz ne kadardı?
2-3 çay kaşığı?
Kızlar, aşı takviminde 1 yaşına kadar aşı yok ama hemşire bana 9. ayda da aşısı olduğunu söyledi. Konyaya Suriyeliler geldikten sonra kızamık vakaları 4-5 kat artmış. Kızamık aşısı olacağız 9 aylıkken. Aslında 1 yaş aşısında da var kızamık ama
soğan mıverilebiliyor mu ...
çarşamba 6 ay kontrolümüz var doktor neler önerecek merakla bekliyorum
benim kızımda biberon almıyor,alıştırabilirim belki diye düşünüyorum...Keske tek derdım kahvaltı olsaydı canım bızımkıbıberon almıyor her öğünü kasıkla yedırmek zorundayım o corbalar falan hep yerlerde onun üstu benım üstum hep yemek oluyor her seferınde.. Bunlar bı yana yaptıgımın bı kısmıda boşa gıdıyor yerlere,gercekten zaman kaybıda cok fazla oluyor..
Şaşılık olabılır dıye bılıyordum ama kayma bılmıyorum doktoruna danış bence
yenikullanıcı canım yaa, maşallah bir çay bardağı mı?
Benim oğluş bir kahve fincanı yese kâfi :)
Bu arada oğlumun çok bilmiş anası internette yana döne püre, yoğurt, muhallebi tarifleri araya, yok öğündü, yok miktardı diye dolana dursun..
Bugün komşuya (ki bu teyzemiz muhtemelen oğlumun bakıcısı olacak) kahvaltıya gittik.
"Kızım bunun dişleri çıkmış, her şeyi yer, hepsinden ver azar azar" dedi.
Ben de nasıl olsa yemez diyip bir de onu kırmamak adına verdim.
Maşallah oğlum bana mısın demedi.
Parmağımın ucuyla: Domates, peynir, yumurta, reçel, çaya batırılmış ekmek, eline verilmiş ekmek yedi durdu minnacık minnacık. (kendime inanamıyorum, bunları nasıl verdim oğluma :) )
papatyacım ben de bi hayli ilerleyenlerdenim sanırım...ek besin olayı almış başını gitmiş arkadaşlar
biz ek gıdaya 4,5 aylık başladık
neredeyse iki ay oldu
korkmayın verin
inanın hiçbir şey olmuyor
ben peynirlerini kendim yapıyorum evde( sütün içine yoğurt koyarak sütü kestiriyorum)
o peynirin içine yarım cevizi havanda un ufak edip katıyorum
peyniri elimle veriyorum ağızlarına
maşallah gayet güzel yiyorlar
hatta kızım dişsiz nineler gibi bir de çiğniyor
bir tatlı kaşığı pekmez içiriyorum
çok az bir tereyağında bir yumurtanın sarısını pişiriyorum
inanın masada bir şey bırakmıyorlar
üzerine de bir güzel su içip uyuyorlar
kemik suyu çıkarıyorum
haftada iki ya da üç çorbasının içine koyuyorum et suyunu
et suyu çıkarırken de içine bir tüm soğan ve patates koyuyorum
su hem lezzetli hem kıvamlı oluyor
ikisi günde bir tane muz yiyor
muzlarını ya yoğurtla ya da anne sütüyle karıştırıp veriyorum
meyve pürelerini günlük olarak yiyip,
yoğurtlarını günlük tüketmelerine azami gayret sarf ediyorum
papatyacım ben de bi hayli ilerleyenlerdenim sanırım...
ama ben yumurtayı haşlayıp veriyorum..sen direkt yağa mı kırıyorsun,merak ettim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?