Canım senin süt tüketmene gerek yok ki sütünde protein olması için. Emziriyorsan çocuk zaten senin sütünden proteinini yağını vitaminini karbonhidratını mineralini alıyor, ha yetersizse mama verirsin ama bende protein yok diye düşünerek mama verme. süt kaliteni arttırmak için bol yeşillik tüketebilirsin. :)
slm kızlaarrr
çok çok uzun zamandır giremedim bi kaç sayfa okuyabildim ancak
2 hafta öncesinde kızımda dehşet bi iştahsızlık başladı ki günde sadece 2 ölçü mama ile duruyodu ve en az 1 litre su içiyodu açlıktan uyuyamıyo ama asla yemiyodu neler neler denedim ama bununla beraber ateşide çıkıyodu sık sık kendi doktorumuza götürdüm idrar ve kan tahlili yaptı ve verdiği cvp burada yapabileceğimiz bi tedavi yöntemi yok erciyes tıp fakultesine götürün dedi ki o an işte dünya başıma yıkıldı ne demek teşhis yok tedavi yok fakülte ne demek çıldırdım sabaha kadar kayınvalidem ve ablamın zoruyla başka bi doktora götürdük fakülteye gireni kolay kolay bırakmıyorlar başka doktorda görsün diye ısrar ettiler bende götürmek istemiyodum aslında annemide babamıda orada kaybettiğim için adını bile duyunca kötü oluorum oranın
başka bi doktora gittik hemen yatış verdiler kaka tahlili istedi ama bişey yemiyoki kaka yapsın kuzum isaldi bide tabi ama 3 4 gün sürdü bitmişti ogun gece yarısına kadar kaka bekledik sonunda yaptı sabah sonuç; rota virüsü
o gerizekalı doktorun gidip yüzüne tükürmek istedim
yeni doktorda sadece burada serum ve sıvı desteği yapacağız bunun belli bi tedavisi yok bebeği gelişim olarak yıpratacak ama geçeçek ve kalıcı bişey bırakmayacak dedi sağolsun içimi rahatlattı 3 gece hastanede kaldık tam bayramdan 2 gün önce çıktık şükür şimdi kızım maşallah bol bol yiyp içiyo önceden kaşık maması büyük bi sıkıntıydı ağzını kapatırdı asla kaşıla bişey yemezdi şimdi lop lop götürüyo az buçuk kiloda aldı şükür de uykuz düzeni mahvoldu en uzun uykusu 45 dk 24 saatin toplam uyuması 10 saati geçmiyor
uyutmam 1 saat uyuması yarım saat bilmiyorum büyüme atagımı geçirıyor acaba bu arada dişimizde çıktı hastanede teyzesi farketti
onunda etkisi vardır mutlaka ama nebileyim paylaşmak istedim sizlerle bebeğim 7ay 4günlük
Cannan, canım, bozulursa bozulsun, öpmesine asla müsaade etme.
Geçen bir yerde okudum. Bebeklerinizin temizliği haricinde popolarına ve pipilerine asla dokunmayın, hassas bölgeleri hakkında şaka dahi yapmayın.
Özellikle erkek bebeklerin poposundan öpmek, pipisine dokunmak -Allah muhafaza- ilerde eşcinsel eğilimlere yol açıyormuş.
Sen de bu örneği verebilirsin.
Yazın da aynı şekilde gün aşırı yıkıyordum, yine öyle. Yaz kadar terlemiyor belki ama benimki kusuyor, bazen kakası tepesine çıkıyor. Yıkamak zorunda kalıyoruz.Kızlar havalar soğudu artık bebeklerinizi haftAda kaç kere yıkıyorsunuz
Kızlar bana akıl verin lütfen.eşimin samimi arkadaşı var eşiylede görüşüyoruz sık sık bügünde bizdelerdi kızla aram iyiydi ama kız kaftan sözden anlamıyor kızımın ağzından öpüyor kaç defa uyardım ama yok dakika geçmiyor yine aynı hareketi yapıyor tersliyorum anlamıyor yanında yeğenime bağırdım öpme diye belki üstüne alınır dedim hala anlamıyor ben ne yapayım görüşmeyeceğim biri değil eşlerimiz sık sık görüşüyor ve ben herdefasında geriliyorum resmen mideme ağrılar giriyor üst üste aynı hareketi yapıyor bilinçsizce konuşma arasında tutup tutup öpüyor.
selam kızlar
oğlum normalde gündüz 4 defa 40'ar dk uyurdu
2-2 buçuk saat uyanık kalır, sonra uyumak isterdi
3 gün önce birden değişti bu durum
artık 3 defa falan uyuyor ve de uykusuzluğa 3-3 buçuk saat dayanıyor
bu süre gece uykusuna yatmadan önce daha uzun
yani akşamüstü uyuyup kalktıktan sonra 4 saat ya da daha fazla uyanık kalıyor
sizde durum nasıl?
birden bire nasıl değişti anlamadım
gece uykusu daha fena
gece 5-6 defa emmeye kalkıyor, üstelik fark ediyorum göğsüm dolu oluyor, acıktığını zannetmiyorum
uyanınca da pışpışlayınca ya da sallayınca uyumuyor, emzik de kullanmıyoruz
o yüzden mecburen emziriyorum
okuldayken gözüm açılmıyor yaa
Kızlar sizin bebişleriniz nasıl uyuyor, yani uyurken benimki gibi yatakla yorganla boğuşuyorlar mı? Emziği veriyorum ağzına uyusun diye, yüzükoyun dönüyor, emziği ağzından düşürüyor, haydi yeniden, döndür- emziği ağzına ver.. O kadar çok tekrarlanıyor ki..Saysam 20-25 i bulur..
Yanına yastık koyuyorum dönmeden sakin sakin yatsın diye, yastıkla boğuşuyor, yine de dönüyor..(bu esnada gözler kapalı ama)
Çok komik uyuma çabalarımız var, görseniz katıla katıla gülersiniz. :) Yatakta falan enine yatar.
Geçen sabah ta uyanmak için tepiniyordu, yanından yastığı çektim rahat hareket etsin uyansın diye, uyurken yatağın içinde 2 tur attı, uyumaya devam etti.Çok komiğime gitti de bir sorayım dedim sizinki de aynı mı? (sağa sola dönmüyor, bildiğin yuvarlanıyor.)
Bir de artık bez değiştirmekte, üzerini giydirmekte zorlanmaya başladım, altını açayım diye yatırıyorum, kaçıveriyor elimden. Bazen bezini açtıktan sonra kaçmaya çalışıyor,zor tutuyorum ağlıyor sıpam. :)
çok ortak yönümüz varmışaaah ah... seni anlıyorum canım...
bizim kız sabah 2 saat,öğleden sonra 1 saat, akşam 7 gibi yarım saat 20 dk uyur.... sonra uyanır.... ve bıraksak 11e kadar durur....
ama malum çalışıyorum, eşim kendi mesleği dışında bir de vakıf işleriyle o kadar meşgul ki, sabahın köründe çıkıp akşam 9 buçukta eve geliyor... bebeği bir iki sevip gene kendi işlerine bakıyor (yapacak öyle çok şeyi var ki maşallahh... bazen çok kızıyorum ona)
akşam da 10 gibi uyumaya zorlarım kızımı. emzirir sallarım hamağında. çünkü benim pilim ayakta kalmaya yetmiyor ben de uyumak istiyorum....
gece ise.... 12ye kadar defalarca uyanır... yarım saatte 3 kez uyanır ağlaya ağlaya.... yataktan nasıl fırlayıp yanına gittiğimi anlatamam... başım döne döne artık yatıp kalkmaktan, uyksuzluktan.... 12den sonra ise uyanmalarımız saat başına düşer...
susmasının ve uyumasının tek yolu da emmektir. emziririm uyur, tabi ben de iki büklüm, kamburum çıktı artık...
şanslı gecemizde isek 2- 3kez uyanır.... neden bazı geceler çok huzurluyken bazı geceler çok hzursuz oluyor anlasam bi... çok mu giydiriyorum sıcaklanıyor mu acaba.... ev kaloriferli... alta atlet, üstüne uzun kollu badi ve bazen en üste de tişört giydiriyorum. 2 tane de battaniye örtüyorum :S üşür diye korkuyorum gece kaloriferler soğuyor ya...
Arkadaşlar havalar soğuyor artık yavaş yavaş.Hava nemlendiricisi aldınız mı?Aldıysanız hangi marka?
Bende almak istiyorum ama karar veremedim
hiç aklıma gelmemişti iyi akıl ettiniz, alanlar tercihlerini burda da paylaşsın lütfen, ben de düşünüyorum biraz bakınayım ben de araştırayım...
İyiyim canım sen nasılsın okula başladın mı süt izni kullanıyor musunnasılsın canım?
durumlar nasıl?
derin nasıl?
İyiyim canım sen nasılsın okula başladın mı süt izni kullanıyor musun
durumlar da iyi bir düzen tutturduk gidiyoruz
sabah kahvaltısı öğlen çorba ve yoğurdu akşam muhallebi ve meyvesi
aralarda da süt
bebelac içiyor artık kabızlık düzeldi
sana bir sorum olacak. Elimde aptamil kaldı süt içirirken iki ölçek aptamil üç ölçek bebelac koymamın bir sakıncası var mı?
Yani ikisini karıştırmamın.
bazı geceler güzel uyuyor bazı geceler sık uyanıyor
şunu farkettim akşam az yerse daha rahat uyuyor ben de artık zorlamıyorum
ikizlerin haberlerini geçmişten okudum maşallah demek birbirlerinin ellerini tutuyorlar. Ne hoş.
çok yoruldun ama hepimizden çok şanslısın. Hem kızın var hem oğlun maşallah maşmaşallah
emzik düşmesi ve herşeyin başa sarması hikayeni okudum kendimi gördüm ben de geceleri çok sık yaşıyorum bunu
bir de düşüyor yanağına sıkışıyor öyle kalıyor ağlıyor tekrar ver tekrar düşsün.....
bu günler hem bitsin istiyorum büyüsün istiyorum sonra da tatlı hallerini özlerim diye büyümesin istiyorum :)
ya şimdi sana maşallah diyeceğim ((;
bebeğin o kadar hareket halinde ve o halde hala uyanmıyorsa bu süper bir şey... ama seninki de hamakta yatıyordu bildiğim kadarıyla... hamağa alışanlar normal yatağa çok zor adapte olmaz mı.... seninki nasıl alıştı öyle?
heyyyyyyyyyy neredesiniz arkadaşlar?
yalnız kaldım buralarda,
canım de nasıl konuşmak istiyor ya
bebeler uyudu, eşim de uyudu
ben de gevezelik yapacak birilerini arıyorum
geeeeeeeliiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn burayaaaaa
Sen de uyu uykunu al. :)
ay yavrum ya ne çekti kuzum kabızlıktan
kurtulduğuna çok sevindim
karıştırmak yerine gün içinde bir kere aptamil versene
hem mamanı değerlendirirsin hem de sevdiği bebelac ın tadını bozmamış olursun
ben muhallebi hiç vermedim canım
akşam 5 ten sonra sadece süt vermeye çalışıyorum
akşam çorba falan verirsem daha çok uyanıyorlar
acıktıkları için değil de susadıkları için
süt içme miktarlarını çok azalttılar
günde 300 cc yi zor buluyor
çok zorladım içsinler diye ama büyüdüler artık zorla bir şey yedirip içiremiyorum
ya ağlıyorlar ya da ağızlarını kapatıyorlar
en iştahlı oldukları öğün ise kahvaltı
ben okula başladım canım
ama dersim az
22 saat
çarşamba günleri evdeyim
diğer günlerde de yarım gün çalışıyorum
senin programın nasıl?
bu arada benim şimdiki en büyük hayalim ve beklentim yürüdüklerini görmek
İkizlerin olup hala süt sağabilmene hayranım. Maşallah
canım süt sağacağım da o yüzden bekliyorum maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?