2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canım diğer proteinler tabiki var sütümde. Sütün içeriğinde var olan protein yok. Kazein proteini vs. Çünkü süt ve türevi ürünleri tüketemiyorum.oğlum da tüketemiyor. Doğal olarak bu proteini Aminoasitler içeren iğrenç tadı olan neocate mamadan almak zorunda oğlum.

Çok geçmiş olsun canım. Allah bi daha yaşatmasın. bebeklerimize sağlık sıhhat versin. Hiç hasta olmasınlar onlar

Cannan, canım, bozulursa bozulsun, öpmesine asla müsaade etme.
Geçen bir yerde okudum. Bebeklerinizin temizliği haricinde popolarına ve pipilerine asla dokunmayın, hassas bölgeleri hakkında şaka dahi yapmayın.
Özellikle erkek bebeklerin poposundan öpmek, pipisine dokunmak -Allah muhafaza- ilerde eşcinsel eğilimlere yol açıyormuş.
Sen de bu örneği verebilirsin.

Bebeğim olduktan sonra anladımki toplumumuz çok cahilmiş anlayış diye bişe yok.

Kızlar havalar soğudu artık bebeklerinizi haftAda kaç kere yıkıyorsunuz
Yazın da aynı şekilde gün aşırı yıkıyordum, yine öyle. Yaz kadar terlemiyor belki ama benimki kusuyor, bazen kakası tepesine çıkıyor. Yıkamak zorunda kalıyoruz.

ne cahil insanlar var. ne düşünürse düşünüsün sakın yapma bunu demelisin. biz yavrularımızı öpmeye kıyamıyoruz kaldı ki ağzı dudağı.... millet şap şup.... cık cık...

aaah ah... seni anlıyorum canım...

bizim kız sabah 2 saat,öğleden sonra 1 saat, akşam 7 gibi yarım saat 20 dk uyur.... sonra uyanır.... ve bıraksak 11e kadar durur....
ama malum çalışıyorum, eşim kendi mesleği dışında bir de vakıf işleriyle o kadar meşgul ki, sabahın köründe çıkıp akşam 9 buçukta eve geliyor... bebeği bir iki sevip gene kendi işlerine bakıyor (yapacak öyle çok şeyi var ki maşallahh... bazen çok kızıyorum ona)

akşam da 10 gibi uyumaya zorlarım kızımı. emzirir sallarım hamağında. çünkü benim pilim ayakta kalmaya yetmiyor ben de uyumak istiyorum....

gece ise.... 12ye kadar defalarca uyanır... yarım saatte 3 kez uyanır ağlaya ağlaya.... yataktan nasıl fırlayıp yanına gittiğimi anlatamam... başım döne döne artık yatıp kalkmaktan, uyksuzluktan.... 12den sonra ise uyanmalarımız saat başına düşer...
susmasının ve uyumasının tek yolu da emmektir. emziririm uyur, tabi ben de iki büklüm, kamburum çıktı artık...

şanslı gecemizde isek 2- 3kez uyanır.... neden bazı geceler çok huzurluyken bazı geceler çok hzursuz oluyor anlasam bi... çok mu giydiriyorum sıcaklanıyor mu acaba.... ev kaloriferli... alta atlet, üstüne uzun kollu badi ve bazen en üste de tişört giydiriyorum. 2 tane de battaniye örtüyorum :S üşür diye korkuyorum gece kaloriferler soğuyor ya...

ya şimdi sana maşallah diyeceğim ((;

bebeğin o kadar hareket halinde ve o halde hala uyanmıyorsa bu süper bir şey... ama seninki de hamakta yatıyordu bildiğim kadarıyla... hamağa alışanlar normal yatağa çok zor adapte olmaz mı.... seninki nasıl alıştı öyle?

çok ortak yönümüz varmış
okurken böyle oldum
eşim de 8-5 çalışır
sonra 17.30 gibi gelir, 18.45 gibi çıkar, vakıfa gider, saat 9 gibi gelir
iyiki işe başladım diyorum
en azından bebekle 24 saat boyunca ben ilgilenmemiş ve de çok bunalmamış oluyorum
sabahları kayınvalidem gelip bakıyor
ah bir de uykumu tam alsam
aynen dediğin gibi, bazı geceler çok şanslıyım, 2 ya da 3 kere emer, başka da gıkı çıkmaz
ama bazı geceler, hem çok sık emer hem de ara verip en az bi saat uğraştırır uyumak için
mesela iki gecedir uyanıyor gecenin ortasında, uyutmaya çalışıyorum, benim uyku da bölünüp gidiyo tabi
artık sık kalkmaya da razı oldum, bari uyanıp uykusuna ara vermesin, emzirince geriye dalsın bi daha uykuya

Arkadaşlar havalar soğuyor artık yavaş yavaş.Hava nemlendiricisi aldınız mı?Aldıysanız hangi marka?

Bende almak istiyorum ama karar veremedim

hiç aklıma gelmemişti iyi akıl ettiniz, alanlar tercihlerini burda da paylaşsın lütfen, ben de düşünüyorum biraz bakınayım ben de araştırayım...

Ben doğduğunda almıştım ama odayı soğutuyor. Kullanamadım

nasılsın canım?
durumlar nasıl?
derin nasıl?
İyiyim canım sen nasılsın okula başladın mı süt izni kullanıyor musun
durumlar da iyi bir düzen tutturduk gidiyoruz
sabah kahvaltısı öğlen çorba ve yoğurdu akşam muhallebi ve meyvesi
aralarda da süt
bebelac içiyor artık kabızlık düzeldi

sana bir sorum olacak. Elimde aptamil kaldı süt içirirken iki ölçek aptamil üç ölçek bebelac koymamın bir sakıncası var mı?
Yani ikisini karıştırmamın.

bazı geceler güzel uyuyor bazı geceler sık uyanıyor
şunu farkettim akşam az yerse daha rahat uyuyor ben de artık zorlamıyorum

ikizlerin haberlerini geçmişten okudum maşallah demek birbirlerinin ellerini tutuyorlar. Ne hoş.
çok yoruldun ama hepimizden çok şanslısın. Hem kızın var hem oğlun maşallah maşmaşallah

emzik düşmesi ve herşeyin başa sarması hikayeni okudum kendimi gördüm ben de geceleri çok sık yaşıyorum bunu
bir de düşüyor yanağına sıkışıyor öyle kalıyor ağlıyor tekrar ver tekrar düşsün.....

bu günler hem bitsin istiyorum büyüsün istiyorum sonra da tatlı hallerini özlerim diye büyümesin istiyorum :)

ay yavrum ya ne çekti kuzum kabızlıktan
kurtulduğuna çok sevindim

karıştırmak yerine gün içinde bir kere aptamil versene
hem mamanı değerlendirirsin hem de sevdiği bebelac ın tadını bozmamış olursun

ben muhallebi hiç vermedim canım
akşam 5 ten sonra sadece süt vermeye çalışıyorum
akşam çorba falan verirsem daha çok uyanıyorlar
acıktıkları için değil de susadıkları için
süt içme miktarlarını çok azalttılar
günde 300 cc yi zor buluyor
çok zorladım içsinler diye ama büyüdüler artık zorla bir şey yedirip içiremiyorum
ya ağlıyorlar ya da ağızlarını kapatıyorlar
en iştahlı oldukları öğün ise kahvaltı

ben okula başladım canım
ama dersim az
22 saat
çarşamba günleri evdeyim
diğer günlerde de yarım gün çalışıyorum
senin programın nasıl?

bu arada benim şimdiki en büyük hayalim ve beklentim yürüdüklerini görmek

Son düzenleme:

Canım önceki mesajlarımı okumadığın belli. :)

Uyuma çalışmalarımız bizim bazen 1 saati bulur, bazen kısa sürede uyur ama. Kızım evde beşikte, annemde hamakta yatardı (ta ki hamaktan düşene kadar- son zamanlarda hamakta sallamayı da bırakmıştım. ) Hem emzikle hem de sallanarak uyurdu, sonra 4 aylıkken bir farkettim ki esasen kızım sallanmayı takmıyor, o emziksiz uyuyamıyor. O zamandan beri sallamıyorum, emziği veriyorum ağzına sadece. Ne var ki oldukça uzun bir süre emziği ağzında tutmayı başaramadı. O yüzden sürekli elim ağzında uyuttum. Emziği tutmaya başladıktan sonra tam işim kolaylaştı derken bu sefer de fazla hareketlendi, tepineceğim diye düşürüyor şimdi de. :) Bir ara gece uykumuz hiç yoktu, gece mama yemiyor, emziği ağzına alıyor açlıktan uyuyamıyor düşürdükçe ağlıyordu, 3-5-10 dk da bir.Gece 30-40 defa kakıp emzik verdiğim oldu. 30-40 ml mama içse uyuyacak ama içmiyordu.Ama sonra olayı keşfettim, mama yeterince sıcak değilse içmiyor gece. Yine çok sık uyanıyoruz aslında. Gece yaptığım mama sayısı (100 ml lik) en az 4, 6-7 de oluyor, mamanın da yarısını içip uyuyor. Hepsini içse bir sonraki uyanması daha geç olacak belki.

heyyyyyyyyyy neredesiniz arkadaşlar?
yalnız kaldım buralarda,
canım de nasıl konuşmak istiyor ya
bebeler uyudu, eşim de uyudu
ben de gevezelik yapacak birilerini arıyorum
geeeeeeeliiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn burayaaaaa

Sen de uyu uykunu al. :)

Aslında tek sütle kurtulmadı. Şurup ve toz probiyotik hala kullanıyor

tek içirince çok çok az içiyor. Aptamili atmaya da kıyamadım büyük kutu 900lük.
işin kötüsü bir de açılmamış 1200lük kutu var

Muhallebi de pirinç ununu su ile pişirip içine meyve suyu sıkıp koyuyorum yarım kase böyle yarım kase de toz süt katıyorum. Bir ara sende okumuştum buğday unu yulaf unu diye onu da yapıyorum aynı şekilde.

geçenlerde ben de iyi uyusun diye akşam tarhana verdim saat 7 gibi. Şakır şakır yerlere kustu. Çok şaşırmıştım. İlk defa öyle kustuğunu görmüştüm. Bir daha da akşam vermedim. Ben de 5-6 da muhallebi yediriyorum. 8-9da da süt içip uyuyor.

Haklısın az içtiklerinde de çoğaltamıyorsun çünkü canları nasıl isterse öyle yapıyorlar artık. Ben önceden çok hesaplıyordum artık içmiyorsa yemiyorsa orada kesiyorum zorlamıyorum. Bir sonraki öğünü çok yer içer diyorum.

ben 14 saat ders ama rehberlik görevim var (bilişim rehberliği) yani 30 saat
Her gün 07.30 giriş 12:25 çıkış olması gerekiyor günde 6 saat için. Ama süt izniyle 11-11:15 gibi çıkıyorum. Boş günüm yok.

Yürüyünce daha zormuş. Hiç durmazlar sürekli peşinde olacağız Yandık :)
ben yürütece bindiriyorum. Zararlı diye söyleyenler oluyor ama umursamıyorum çünkü yarım saat bile olsa bir yerde durması beni dinlendiriyor. Çok yorgunum :) bu sana söylenmez biliyorum ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…