2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canım benim oğlumda da var inek sütü alerjisi. Bende anne sütü veriyorum. Ama günde 300 cc kadar neocate de alması gerekiyor. çünkü süt ve ürünlerinden alması gereken proteini neocateten alacak. Benim oğlumda nefret ediyor. Ben pekmez ve vanilya şurubu katarak zor da olsa 200 cc kadar verebiliyorum. Geçmiş olsun

Sakın ben mi beceremiyorum anneliği diye düşünme.Bebeklerin huyu,düzeni,alışkanlıkları yok :) Tam buna alıştı diyorsun hop tersini yapıyor,bişeyi seviyor diyorsun ağzını kilitliyor onun için üzülme.Yoğurt veriyor musun bi de bir miktar tahıl da alması gerekiyor.Biz de kahvaltıya bu hafta başladık.1 dilim cici bebenin ekmeğinden veriyorum.Yumurtaya da kahvaltıyla beraber başladık.

Aynından bi tane de bende var :))

Ben de markette görür görmez aldım faydasını bildiğimden. Her gün bi tane yedi,bayıldı bizimki de.

Kusura bakma canım da bu durumda kimseye kibarlık yapma bence.Kimin haddine bir anneye bebeğine bakamamışsın demek.Böyle şeyler duyunca çok sinirleniyorum.

ya neocate şart mı gerçekten. cnm ben ölüyordum onu yedirirken.4 ölçek mamayı 1 yemek kaşığı suda koyu kıvamlı mama yapıyordum ki 3 4 kaşıkta bitsin işkence diye. yıkıyor ortalığı ağlamaktan. şart di mi. yedirmem lazım

slm kızlaarrr

çok çok uzun zamandır giremedim bi kaç sayfa okuyabildim ancak

2 hafta öncesinde kızımda dehşet bi iştahsızlık başladı ki günde sadece 2 ölçü mama ile duruyodu ve en az 1 litre su içiyodu açlıktan uyuyamıyo ama asla yemiyodu neler neler denedim ama bununla beraber ateşide çıkıyodu sık sık kendi doktorumuza götürdüm idrar ve kan tahlili yaptı ve verdiği cvp burada yapabileceğimiz bi tedavi yöntemi yok erciyes tıp fakultesine götürün dedi ki o an işte dünya başıma yıkıldı ne demek teşhis yok tedavi yok fakülte ne demek çıldırdım sabaha kadar kayınvalidem ve ablamın zoruyla başka bi doktora götürdük fakülteye gireni kolay kolay bırakmıyorlar başka doktorda görsün diye ısrar ettiler bende götürmek istemiyodum aslında annemide babamıda orada kaybettiğim için adını bile duyunca kötü oluorum oranın

başka bi doktora gittik hemen yatış verdiler kaka tahlili istedi ama bişey yemiyoki kaka yapsın kuzum isaldi bide tabi ama 3 4 gün sürdü bitmişti ogun gece yarısına kadar kaka bekledik sonunda yaptı sabah sonuç; rota virüsü

o gerizekalı doktorun gidip yüzüne tükürmek istedim

yeni doktorda sadece burada serum ve sıvı desteği yapacağız bunun belli bi tedavisi yok bebeği gelişim olarak yıpratacak ama geçeçek ve kalıcı bişey bırakmayacak dedi sağolsun içimi rahatlattı 3 gece hastanede kaldık tam bayramdan 2 gün önce çıktık şükür şimdi kızım maşallah bol bol yiyp içiyo önceden kaşık maması büyük bi sıkıntıydı ağzını kapatırdı asla kaşıla bişey yemezdi şimdi lop lop götürüyo az buçuk kiloda aldı şükür de uykuz düzeni mahvoldu en uzun uykusu 45 dk 24 saatin toplam uyuması 10 saati geçmiyor

uyutmam 1 saat uyuması yarım saat bilmiyorum büyüme atagımı geçirıyor acaba bu arada dişimizde çıktı hastanede teyzesi farketti
onunda etkisi vardır mutlaka ama nebileyim paylaşmak istedim sizlerle bebeğim 7ay 4günlük

Cok gecmis olsun canim Allah bir daha yasatmasin... yavrularimizib sagligi yerinde olsun hep insallah...

selam kızlar
oğlum normalde gündüz 4 defa 40'ar dk uyurdu
2-2 buçuk saat uyanık kalır, sonra uyumak isterdi
3 gün önce birden değişti bu durum
artık 3 defa falan uyuyor ve de uykusuzluğa 3-3 buçuk saat dayanıyor
bu süre gece uykusuna yatmadan önce daha uzun
yani akşamüstü uyuyup kalktıktan sonra 4 saat ya da daha fazla uyanık kalıyor
sizde durum nasıl?
birden bire nasıl değişti anlamadım
gece uykusu daha fena
gece 5-6 defa emmeye kalkıyor, üstelik fark ediyorum göğsüm dolu oluyor, acıktığını zannetmiyorum
uyanınca da pışpışlayınca ya da sallayınca uyumuyor, emzik de kullanmıyoruz
o yüzden mecburen emziriyorum
okuldayken gözüm açılmıyor yaa

cok gecmis olsun cnm. rota asisi yaptirmamismiydiniz siz?

cnm her seferinde emzirme ben de o hataya dustum malesef. 3 hafta surdu bizimki. 7-8 defa kalkiyodu oglum. bir haftadir uyku egitimine basladim biraz duzelmeye basladi elh. aciktigi icin kalkmiyor gercekten emzirmeden uyutmaya calis yavas yavas uyanmamaya basliyor. gecen hafta saat basi kaltigi siralarda bi defa 2 saat uyumus o kadar ii gelmisti ki anlatamam. seni cok ii anliyorum sersem gibi dolaniyor insan gunduz.

yaa, ben de diyorum hemen emzireyim de uyusun bari
şöyle düşünüyorum, kalktığı zaman sallayıp uyutsam 10 dk sonra bi daha uyanır
yani illa bi emmek istiyor gibi
yani uğraşmayı göze alamıyorum iyice uykusuz kalırım diye
haftasonu iyi olurdu aslında, çünkü p.tesi de 3 saat ders var, salı da tören var sadece, 4 gün iyi olurdu eğitim için
ama haftasonu eşim şehir dışında olcak, ben de annemlerde kalcam, beşik de yok, zorlancam iyice
uyku eğitimini nasıl veriyorsun
biz de iki gündür, gece 11de değil de 10da yatırmaya çalışıyoz, tek yapabildiğimiz bu

ben de ilk zamanlar aman yeterki uyusun aglamasin die her seferin de meme verdim uyanma araliklari uzamasi gerekirken arti iyice. mecbur basladim uyku egitimine. zaten hep ayni saatlerde yatirmaya calisiyorum. o konuda sorun olmuyordu genelde. 8 civari uyuyo. bi saat sonra hep kalkardi onceden ne emzik alirdi ne biberon. sutum yetmiyor diye kac defa biberon hazirladim gece ama acmiyor agzini agliyor meme verene kadar.2 gun biraz zor oldu emzirmeden tekrar uyutmak. pispisliyorum oksuyorum emzik vermeye calisiyorum agliyor. bir kac dakika sonra geciyor siniri emzigi veriyorum pispislayinca uyuyor. simdi artik oyle aglamiyor uyanina mizmizliyor hemen dalabiliyor uykuya pispislayinca yada emzik verince. uyanma sikligi da azaldi sukur. 4 saat olmadan emzirmemeye calisiyorum. 2 defa emziriyorum gece boyu. ins daha da duzelicek yoksa pesiran oluyor insan

Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Ben rota virüsü aşısı yaptırmadım.İnşAllah yakalanmaz kuzum, gerçi yaptıranlardan da yakalananlar çokmuş. Sen yaptırmış mıydın aşıyı?

Kızlar bana akıl verin lütfen.eşimin samimi arkadaşı var eşiylede görüşüyoruz sık sık bügünde bizdelerdi kızla aram iyiydi ama kız kaftan sözden anlamıyor kızımın ağzından öpüyor kaç defa uyardım ama yok dakika geçmiyor yine aynı hareketi yapıyor tersliyorum anlamıyor yanında yeğenime bağırdım öpme diye belki üstüne alınır dedim hala anlamıyor ben ne yapayım görüşmeyeceğim biri değil eşlerimiz sık sık görüşüyor ve ben herdefasında geriliyorum resmen mideme ağrılar giriyor üst üste aynı hareketi yapıyor bilinçsizce konuşma arasında tutup tutup öpüyor.

Evet canım. Süt proteinini kalsiyumu o mamadan alıyor. Çünkü bizde süt ürünü tüketmiyoruz. Bizden de alamaz. Mamayı öleçeğe uygun hazırlanmalısın Cnm. Yoksa karın ağrısı vb. Sıkıntılar veriyormuş. Ya da meyvesine çorbasına da karıştırabilitsin. Ama hepsinin tadını bozuyor maalesef. Ben çareyi uzun süre aç bıraktıktan sonra vermekte buldum. İçine birer çay kaşığı vanilya şurubuyla pekmez koyuyorum. Zorla da olsa içiriyorum. Sende dene istersen. Sağlıkla beslensinler almaları gereken vitaminleri alsınlar da varsın zayıf olsunlar Cnm. Kendini hiç üzüpte sıkma. Bebişine de yansır çünkü.

Geçen gün bakkal teyze bile söyledi bi sen kalmıştın dedim bende

Açık açık söyle ben öpmüyorum çocuğumu dudağından sen de öpme diye yine yaparsa bi daha çocuğu verme kucağına.O ne saçmalıkmış ya öyle onun mikroplarını niye alsın ki senin bebeğin?

canım Allah bebeklerimizi her türlü kötü şeyden de nazarlardan da korusun, maşallah bebeğine canım, oku sen de,ama doktorunuza da mutlaka anlat nasıl olduğunu, inşallah bişeyciği yoktur ...

Bu uyku terörüne dair birkaç yazı daha okuyayım dedim de eski topraklar ne de güzel biliyor işi kızlar.
Ben bebeğimle oynarken, onu güldürüyorum, o da keyfinden mest olmuş vaziyette, babaannemiz "Annesi yeter kudurtma" diyordu.
Bakın ne diyor yazıda:
"Uykudan önce gerilim ve yorgunluğa izin vermeyin

Özellikle çalışan anneler için önerim eve geldikten sonra çocuğunuzla “kudurmayın”. Özellikle uykudan önceki aşırı hareketli oyunlar hem bebeği yorar hem de gece terörünü tetikler. Gündüz uykusunun uyunması, aşırı egzersiz ve koşturmanın olmaması atakları seyreltir."

Olduğu gibi aktarayım:
GECE TERÖRÜ

Çoğu kez basit kabuslarla karıştırılan bu durum aslında basit kabuslardan biraz daha ağır bir tablodur. Çocukların %2sinde görülür. Derin uyku sırasında ortaya çıkar. Psikolojik strese bağlı değildir. Genetik yatkınlık vardır. Uyurgezerliğe benzer şekilde o sırada uyandırmak imkansızdır. Uykuya dalıştan 1-2 saat sonra başlayıp 10 ile 30 dakika kadar sürer.

Gece terörü sırasında çocukta görülenler:

O sırada huzursuz ve taşkın davranışlar gösterir.

Beceriksizce oturur veya koşar; çığlık atar veya hırsla bağırır;

Size baktığı halde görmez ve orada bulunduğunuzu algılayamaz;

Sabah olanları hatırlamaz.

Gece terörü yaşayan bir çocuğun anne babası ne yapmalıdır?

Sakinleştirip normal uykuya dönmesine yardım edin:

Huzursuz taşkın uykudan sakin uykuya geçirmek için soğuk kanlılığınızı koruyup şunları yapın: Ellini tutup yumuşak bir şekilde sarılarak defalarca onu sakinleştirici sözler söylemelisiniz. Uyandırmaya çalışmayın, terör sırasında bebekler uyanmazlar. O sırada ışık açık olsun ki karanlıkta gördüğü anne babasını tanıması, gölgeler ve kabustan ayırt edebilmesi mümkün olsun.

Kazalardan koruyun:

Aynı uyur gezerlikte olduğu gibi, o sırada ortaya çıkabilecek kaza ve yaralanmalardan korunması için önlem alınmalıdır. Gece terörü sırasında çarpma, yataktan düşme, takılarak düşme, camdan düşme, koşarak duvara çarpma, merdivenden yuvarlanmaya daha fazla rastlanmaktadır.

Bebeğe bakan diğer kişileri bilgilendirin:

Eğer geceleri bebeği bir akrabanıza veya bakıcıya bırakmanız gerekirse önceden neler yaşayacaklarını anlatın ve gerekli ön hazırlıkları yapın.

Uykudan önce gerilim ve yorgunluğa izin vermeyin

Özellikle çalışan anneler için önerim eve geldikten sonra çocuğunuzla “kudurmayın”. Özellikle uykudan önceki aşırı hareketli oyunlar hem bebeği yorar hem de gece terörünü tetikler. Gündüz uykusunun uyunması, aşırı egzersiz ve koşturmanın olmaması atakları seyreltir.

Terör saatlerini belirleyin ve öncesinde uyandırın.

Önce gündüz ve gece uykudan önce çocuğunuza onu gece uyandıracağınızı ve ona seslenir seslenmez hızla kalkmasını tembihleyin. Bir süre gece uyanma saatlerini belirleyip o kabus ile kalkmadan 15 dakika önce onu siz uyandırın. Uykusu tam açıldıktan sonra yatağın dışında 5 dakika geçirin ve tekrar yatırın. Bunu 1 hafta her gece artarda uygulayın. Gece terörü yinelerse siz de uygulamayı yineleyin. Bu yöntem vakaların % 90’ında işe yaramıştır.

Ne zaman psikiyatra gidelim?

Salya akması, kas krampları vs varsa,

Eğer yukarıda bahsedilen uyandırma sistemine rağmen haftada 2 kezden fazla oluyorsa,

Her uyanma ve kabus nöbeti 30 dakikadan uzun sürüyorsa.

Gün içinde de korku ve kabusları oluyorsa çocuk psikiyatrına danışabilirsiniz.

Uzm Dr Erdem UZUNOĞLU

17,12,2009

Söyledim canım biz öpmüyoruz lütfen sende öpme dedim.eşi öpünce eşini uyardı öpmüyolarmış diye adamacağız öpmedi daha sonra kendi aldı kucağına yine öptü o farkında değil bi alışkanlık olmuş ya da laftan anlamıyor öyle gerildimki anlatamam eşime sen uyar diyorum o da ben uyaramam diyor eğer olmazsa bahaneler uydurup görüşmeyecem

Canım senin süt tüketmene gerek yok ki sütünde protein olması için. Emziriyorsan çocuk zaten senin sütünden proteinini yağını vitaminini karbonhidratını mineralini alıyor, ha yetersizse mama verirsin ama bende protein yok diye düşünerek mama verme. süt kaliteni arttırmak için bol yeşillik tüketebilirsin. :)

canım çok geçmiş olsun, sormuşlar ama ben de merak ettim rota aşısı yaptırıp yaptırmadığını...

kızımın da sürekli düzeni değişiyo ama normal koşullarda düzeni bozyulmadıkça benim kızımın da 2-2 buçuk saat arayla uykusu geliyo ve son gece uykusundan önce çok daha uzun süre uyanık kalıyo... ama uyku süreleri değişiyo, sese çok duyarlı kızım evde hiç ses olmaması gerekiyo uyuması için musluğun sesi, ayak sesi, buzdolabının sesi, bulaşık makinasının sesi gibi evdeki basit sesler bile uyandırıyo o yüzden misafirlikte ve bize misafşr geldiğinde uyuyamıyoruz... o yüzden de gündüz 2 uykusunu yaptırmadan dışarı çıkmıyorum, e bize de pek gelen giden olmuyo zaten...

canım nasıl laftan anlamaz bi tipmiş, yok mu onun çocuğu falan, iyilikle söylemişsin olmamış ,tekrarladığında bozulduğunu rahatsız olduğunu belli ederek söyle bi de bırak ondan sonra o bozulursa bozulsun... naptığını anlasın.. hakkaten ben öpmem kızımı dudağından ya ne gereksiz.. nasıl bi hadsizlik ya... benim başıma gelse her kim olursa olsun bi kerede anladı anladı ikinci çok da kibar ve tahammüllü olamam eminim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…