canım sağlığı da bozuldu. üşütmüş doktora götürdüm hemen. inek sütü alerjisi var kızımda piyasadaki mamaları yiyemiyor. neocate yemesi gerekiyor nefret ediyor. açlık çekmiyor işin garibi sütüm yetmiyor desem. ekmek verebilirim en fazla onu da ben istemiyorum. meyve falan veriyorum ama eksik kalıyor bi şeyler demek ki. üzülüyorum hem de çok.çok toplu bi bebekti. eridi gitti. 3. ayın sonunda 6200 gelirken dün 7600 geldi ve 7.5 aylığız
doktordan geldik geçen ay 300 bu ay 200 gram almış ve 75 te iken 25 persentil e düştük. ne yedireceğimi şaşırdım. sabahları avokado ceiz muz pekmez. akşam tarhana içinde kemik suyu ve tavuk parçaları anne sütü her zaman...daha ne yedireyim bilmiyorum. neden bu kadar az alıyor kiloyu. boy da 66 cm. boyu 10 persentilde şu anda.yoruldum gerçekten. kızın kilosu iyiyken şimdi zayıf bi bebek oldu. ben mi becereniyorum bu anneliği...
Aynından bi tane de bende var :))Kızlar sizin bebişleriniz nasıl uyuyor, yani uyurken benimki gibi yatakla yorganla boğuşuyorlar mı? Emziği veriyorum ağzına uyusun diye, yüzükoyun dönüyor, emziği ağzından düşürüyor, haydi yeniden, döndür- emziği ağzına ver.. O kadar çok tekrarlanıyor ki..Saysam 20-25 i bulur..
Yanına yastık koyuyorum dönmeden sakin sakin yatsın diye, yastıkla boğuşuyor, yine de dönüyor..(bu esnada gözler kapalı ama)
Çok komik uyuma çabalarımız var, görseniz katıla katıla gülersiniz. :) Yatakta falan enine yatar.
Geçen sabah ta uyanmak için tepiniyordu, yanından yastığı çektim rahat hareket etsin uyansın diye, uyurken yatağın içinde 2 tur attı, uyumaya devam etti.Çok komiğime gitti de bir sorayım dedim sizinki de aynı mı? (sağa sola dönmüyor, bildiğin yuvarlanıyor.)
Bir de artık bez değiştirmekte, üzerini giydirmekte zorlanmaya başladım, altını açayım diye yatırıyorum, kaçıveriyor elimden. Bazen bezini açtıktan sonra kaçmaya çalışıyor,zor tutuyorum ağlıyor sıpam. :)
Bugun trabzon hurmasi aldım ogluma hayatimda tadina bakmisligim yoktu ama cok faydali olduğunu ve mevsiminin yeni acildigini duydum muzla karistirip verdim oglum sevdi. Bu arada elektrigimiz gitti oglumla yalniziz hafiften korkuyorum yaa insallah hemen gelir.
Kusura bakma canım da bu durumda kimseye kibarlık yapma bence.Kimin haddine bir anneye bebeğine bakamamışsın demek.Böyle şeyler duyunca çok sinirleniyorum.Benim kızımda çok zayıf her gören bi laf söylüyor bakamamışsın sen iri baba iri bu niye böyle ufak diyolar bi başkasını örnek gösteriyorlar o çok iyi bakıyormuş. Bende ağladım kaç defa annemçok kızıyor bana sende böyleydin büyümedin mi diyor biraz teselli oluyorum
Canım benim oğlumda da var inek sütü alerjisi. Bende anne sütü veriyorum. Ama günde 300 cc kadar neocate de alması gerekiyor. çünkü süt ve ürünlerinden alması gereken proteini neocateten alacak. Benim oğlumda nefret ediyor. Ben pekmez ve vanilya şurubu katarak zor da olsa 200 cc kadar verebiliyorum. Geçmiş olsun
slm kızlaarrr
çok çok uzun zamandır giremedim bi kaç sayfa okuyabildim ancak
2 hafta öncesinde kızımda dehşet bi iştahsızlık başladı ki günde sadece 2 ölçü mama ile duruyodu ve en az 1 litre su içiyodu açlıktan uyuyamıyo ama asla yemiyodu neler neler denedim ama bununla beraber ateşide çıkıyodu sık sık kendi doktorumuza götürdüm idrar ve kan tahlili yaptı ve verdiği cvp burada yapabileceğimiz bi tedavi yöntemi yok erciyes tıp fakultesine götürün dedi ki o an işte dünya başıma yıkıldı ne demek teşhis yok tedavi yok fakülte ne demek çıldırdım sabaha kadar kayınvalidem ve ablamın zoruyla başka bi doktora götürdük fakülteye gireni kolay kolay bırakmıyorlar başka doktorda görsün diye ısrar ettiler bende götürmek istemiyodum aslında annemide babamıda orada kaybettiğim için adını bile duyunca kötü oluorum oranın
başka bi doktora gittik hemen yatış verdiler kaka tahlili istedi ama bişey yemiyoki kaka yapsın kuzum isaldi bide tabi ama 3 4 gün sürdü bitmişti ogun gece yarısına kadar kaka bekledik sonunda yaptı sabah sonuç; rota virüsü
o gerizekalı doktorun gidip yüzüne tükürmek istedim
yeni doktorda sadece burada serum ve sıvı desteği yapacağız bunun belli bi tedavisi yok bebeği gelişim olarak yıpratacak ama geçeçek ve kalıcı bişey bırakmayacak dedi sağolsun içimi rahatlattı 3 gece hastanede kaldık tam bayramdan 2 gün önce çıktık şükür şimdi kızım maşallah bol bol yiyp içiyo önceden kaşık maması büyük bi sıkıntıydı ağzını kapatırdı asla kaşıla bişey yemezdi şimdi lop lop götürüyo az buçuk kiloda aldı şükür de uykuz düzeni mahvoldu en uzun uykusu 45 dk 24 saatin toplam uyuması 10 saati geçmiyor
uyutmam 1 saat uyuması yarım saat bilmiyorum büyüme atagımı geçirıyor acaba bu arada dişimizde çıktı hastanede teyzesi farketti
onunda etkisi vardır mutlaka ama nebileyim paylaşmak istedim sizlerle bebeğim 7ay 4günlük
cok gecmis olsun cnm. rota asisi yaptirmamismiydiniz siz?slm kızlaarrr
2 hafta öncesinde kızımda dehşet bi iştahsızlık başladı ki günde sadece 2 ölçü mama ile duruyodu ve en az 1 litre su içiyodu açlıktan uyuyamıyo ama asla yemiyodu neler neler denedim ama bununla beraber ateşide çıkıyodu sık sık kendi doktorumuza götürdüm idrar ve kan tahlili yaptı ve verdiği cvp burada yapabileceğimiz bi tedavi yöntemi yok erciyes tıp fakultesine götürün dedi ki o an işte dünya başıma yıkıldı ne demek teşhis yok tedavi yok fakülte ne demek çıldırdım sabaha kadar kayınvalidem ve ablamın zoruyla başka bi doktora götürdük fakülteye gireni kolay kolay bırakmıyorlar başka doktorda görsün diye ısrar ettiler bende götürmek istemiyodum aslında annemide babamıda orada kaybettiğim için adını bile duyunca kötü oluorum oranın
başka bi doktora gittik hemen yatış verdiler kaka tahlili istedi ama bişey yemiyoki kaka yapsın kuzum isaldi bide tabi ama 3 4 gün sürdü bitmişti ogun gece yarısına kadar kaka bekledik sonunda yaptı sabah sonuç; rota virüsü
yeni doktorda sadece burada serum ve sıvı desteği yapacağız bunun belli bi tedavisi yok bebeği gelişim olarak yıpratacak ama geçeçek ve kalıcı bişey bırakmayacak dedi sağolsun içimi rahatlattı 3 gece hastanede kaldık tam bayramdan 2 gün önce çıktık şükür şimdi kızım maşallah bol bol yiyp içiyo önceden kaşık maması büyük bi sıkıntıydı ağzını kapatırdı asla kaşıla bişey yemezdi şimdi lop lop götürüyo az buçuk kiloda aldı şükür de uykuz düzeni mahvoldu en uzun uykusu 45 dk 24 saatin toplam uyuması 10 saati geçmiyor
uyutmam 1 saat uyuması yarım saat bilmiyorum büyüme atagımı geçirıyor acaba bu arada dişimizde çıktı hastanede teyzesi farketti
onunda etkisi vardır mutlaka ama nebileyim paylaşmak istedim sizlerle bebeğim 7ay 4günlük
cnm her seferinde emzirme ben de o hataya dustum malesef. 3 hafta surdu bizimki. 7-8 defa kalkiyodu oglum. bir haftadir uyku egitimine basladim biraz duzelmeye basladi elh. aciktigi icin kalkmiyor gercekten emzirmeden uyutmaya calis yavas yavas uyanmamaya basliyor. gecen hafta saat basi kaltigi siralarda bi defa 2 saat uyumus o kadar ii gelmisti ki anlatamam. seni cok ii anliyorum sersem gibi dolaniyor insan gunduz.selam kızlar
oğlum normalde gündüz 4 defa 40'ar dk uyurdu
2-2 buçuk saat uyanık kalır, sonra uyumak isterdi
3 gün önce birden değişti bu durum
artık 3 defa falan uyuyor ve de uykusuzluğa 3-3 buçuk saat dayanıyor
bu süre gece uykusuna yatmadan önce daha uzun
yani akşamüstü uyuyup kalktıktan sonra 4 saat ya da daha fazla uyanık kalıyor
sizde durum nasıl?
birden bire nasıl değişti anlamadım
gece uykusu daha fena
gece 5-6 defa emmeye kalkıyor, üstelik fark ediyorum göğsüm dolu oluyor, acıktığını zannetmiyorum
uyanınca da pışpışlayınca ya da sallayınca uyumuyor, emzik de kullanmıyoruz
o yüzden mecburen emziriyorum
okuldayken gözüm açılmıyor yaa
cnm her seferinde emzirme ben de o hataya dustum malesef. 3 hafta surdu bizimki. 7-8 defa kalkiyodu oglum. bir haftadir uyku egitimine basladim biraz duzelmeye basladi elh. aciktigi icin kalkmiyor gercekten emzirmeden uyutmaya calis yavas yavas uyanmamaya basliyor. gecen hafta saat basi kaltigi siralarda bi defa 2 saat uyumus o kadar ii gelmisti ki anlatamam. seni cok ii anliyorum sersem gibi dolaniyor insan gunduz.
yaa, ben de diyorum hemen emzireyim de uyusun bari
şöyle düşünüyorum, kalktığı zaman sallayıp uyutsam 10 dk sonra bi daha uyanır
yani illa bi emmek istiyor gibi
yani uğraşmayı göze alamıyorum iyice uykusuz kalırım diye
haftasonu iyi olurdu aslında, çünkü p.tesi de 3 saat ders var, salı da tören var sadece, 4 gün iyi olurdu eğitim için
ama haftasonu eşim şehir dışında olcak, ben de annemlerde kalcam, beşik de yok, zorlancam iyice
uyku eğitimini nasıl veriyorsun
biz de iki gündür, gece 11de değil de 10da yatırmaya çalışıyoz, tek yapabildiğimiz bu
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Ben rota virüsü aşısı yaptırmadım.İnşAllah yakalanmaz kuzum, gerçi yaptıranlardan da yakalananlar çokmuş. Sen yaptırmış mıydın aşıyı?slm kızlaarrr
ya neocate şart mı gerçekten. cnm ben ölüyordum onu yedirirken.4 ölçek mamayı 1 yemek kaşığı suda koyu kıvamlı mama yapıyordum ki 3 4 kaşıkta bitsin işkence diye. yıkıyor ortalığı ağlamaktan. şart di mi. yedirmem lazım
Sakın ben mi beceremiyorum anneliği diye düşünme.Bebeklerin huyu,düzeni,alışkanlıkları yok :) Tam buna alıştı diyorsun hop tersini yapıyor,bişeyi seviyor diyorsun ağzını kilitliyor onun için üzülme.Yoğurt veriyor musun bi de bir miktar tahıl da alması gerekiyor.Biz de kahvaltıya bu hafta başladık.1 dilim cici bebenin ekmeğinden veriyorum.Yumurtaya da kahvaltıyla beraber başladık.
Aynından bi tane de bende var :))
Ben de markette görür görmez aldım faydasını bildiğimden. Her gün bi tane yedi,bayıldı bizimki de.
Kusura bakma canım da bu durumda kimseye kibarlık yapma bence.Kimin haddine bir anneye bebeğine bakamamışsın demek.Böyle şeyler duyunca çok sinirleniyorum.
Kızlar bana akıl verin lütfen.eşimin samimi arkadaşı var eşiylede görüşüyoruz sık sık bügünde bizdelerdi kızla aram iyiydi ama kız kaftan sözden anlamıyor kızımın ağzından öpüyor kaç defa uyardım ama yok dakika geçmiyor yine aynı hareketi yapıyor tersliyorum anlamıyor yanında yeğenime bağırdım öpme diye belki üstüne alınır dedim hala anlamıyor ben ne yapayım görüşmeyeceğim biri değil eşlerimiz sık sık görüşüyor ve ben herdefasında geriliyorum resmen mideme ağrılar giriyor üst üste aynı hareketi yapıyor bilinçsizce konuşma arasında tutup tutup öpüyor.
canım Allah bebeklerimizi her türlü kötü şeyden de nazarlardan da korusun, maşallah bebeğine canım, oku sen de,ama doktorunuza da mutlaka anlat nasıl olduğunu, inşallah bişeyciği yoktur ...
canım çok geçmiş olsun
benim oğlum geceleri gözleri kapalı ağlıyor sürekli
ne meme, ne emzik, ne su, ne süt, ne de kucak onu kendine getirebiliyor
sonunda hemen battaniyenin içine koyup sallamakta bulduk çareyi
o zaman susup hemen uyumaya dalıyor
canım ben derece kullanıyorum 25-26 derece arasında tutuyorum ve sadece kolsuz çıtçıtlı badisinin üzerinde penye ayaklı tulum giydiriyorum içine de kısa çorabı tabi, yada bi pijama takımı... sadece uykudan kalktığında bi süre yeleğini giydirip çıkarıyorum yine... bence sıcaklıyo olabilir, odanın ısısından emin ol bence sen de derece kullan, ve sadece uzun kollu bi kat bişey giydir yeter, rahat etsin çocuk...
bizimde boyle oluyor son bir haftadir...ciglik atarak agliyor uykusunda ne yapsam gozunu acip sakinlesmiyor...belkide yalniz kaliyor bizi hissetmedigi icin agladigini dusunuyorum....ben gece saat kac olursa olsun hemen lambayi yakiyorum....kizimin hic disi yok ya disten yada onu biraktigim korkusu sebep belkide
Canım geçmiş olsun. Nazar değmiştir. Ben de geçen hafta aynı sıkıntıyı yaşadım. Nazar duası okudum.Faydası oldu. Tavsiye ederim. Bebekler çok ilgi çekiyor ve hemen göz değiyor. Hepsini Allah korusun.
Geceleri korkarak ağlayan çocuklar için 11 defa Kureyş suresi okumak faydalıymış. Ben bir ipe okuyup ilk oğlumda yatağına asmıştım. Geçenlerde kızıma olunca onun yatağına da astım. İnşallah faydası olur.
cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bende artık eline ekmek veriyorum. Çok tatlı oluyor yemeye çalışırken.
sweet85... Geçmiş olsun canım inş. hemen iyileşir oğluşunun parmağı...
edlin... yumurta için gün aşırı vermeyi öneriyorlar ama kızım zaten çeyreğini bile bitirmediği için her gün veriyorum. Mandalina veriyorum tatlı olanlarından, biraz ekşi olunca sevmiyor. kıymaya başlamalıyız. Bende daha çorbasına koymadım ama bayramda yaptığım kavurmadan vermiştim.
semataha... Tatlım kan tahliliyle kesin sonucu alırsın. Hakkınıza hayırlısı olsun inş.
yenikullanıcı... dişi yok daha kızımın ama çiğnemeyi öğrensin diye vermek istedim ekmeği. somunun içini verdim. büyük parça ısırmadı zaten. Dişini beklemeye gerek yok sanırım. Arkadaşımın kızının dişi yaşından sonra çıktı ve o eline hep meyve veriyordu kızının... Canım dolmanın içini biraz yoğurduna karıştırarak verebilirsin.
asyaseyhan...inş. bir daha yaşamazsınız canım. İnsan kendini nasıl çaresiz hissediyor öylesi durumlarda. Doktoruna da anlat mutlaka. Sürekli oku bebeğine evden çıkarken bir yere giderken. Ben korkarım nazardan. Kızımın üstüne filketeyle iki nazar boncuğu birde şap takıyorum. Şap nazarı çeker derler. Tabi önce dua...
Anlam veremem zaten niye erken yürüyor erkenden iki üç dişi fazladan var diye milletin gözüne batar. benim kızımda biraz tombikti. Ana iri Baba şişman ve uzun. Normal yani genetik kızımdaki. eşi bile benden kısa ve cılız olan arkadaşım kızını benim kızımla kıyaslıyor... insan nasıl sinir oluyor. Birde maşallah, allah esirgesin... demekten aciz bir milletiz....
öyle düşünme kırmamak için diye. Geçen hafta bir arkadaşa gittik. kızımı ayağımda salladım uyudu. kadın ince bir minder getirdi yerde yatsın diye kızım. yerler beton malum evler soğuk. ben evde halının üstüne bile iki kat yorgan seriyorum. Kanepeye koyarım dedim yer çeker. Kadın ısrar ettı yok yok çekmez bir şey olmaz dedi. Bende kırılmasın diye tamam dedim ama içim içimi yedi. 2 dakika sonra aldım kanepeye yanıma koydum. Milleti kırmamak için bebeğimi hasta edemem...
bualca... Bilgi için saol canım. Kızımın yatağında küçük bir kuranı kerim var acaba yine de okusammı kureyş suresini bir ipe...
Kızlar çok teşekkür ederim. Oğlum gece terörü yaşamış, doktor teyze söyledi bugün.
"Çocuk çığlıklar atarak uykusundan uyanır, yatağında oturur veya ayağa kalkar. Korku içindedir, şaşkındır, üstündekileri çıkarmak, yastıkları fırlatıp atmak gibi amaçsız hareketler yapar. Bağırır, ağlar anlamsız sesler çıkarır veya konuşur. Kaçma gibi korkulu davranışlar gözlenir. Çocuk uyandırılamaz. Söylenenleri anlamaz, sorulara yanıt vermez, anneyi babayı tanımaz, sakinleştirilemez. Etrafındaki kişileri tanımıyor, duymuyordur. Uyandırılmaya, sakinleştirilmeye çalışılsa da başarılı olunmaz. Taşikardi (çarpıntı), hızlı soluk alıp verme, terleme görülür. Uyku terörü bittiğinde çocuk çok kolay bir şeklide uykuya geri döner.
Uyku terörü tıbbi olarak tehlikeli değildir. Anne baba nöbet sırasında çocuğun yaralanmasını önlemek dışında çocukla fazla temas etmemeye çalışmalıdır. Çocuğu yatıştırmaya çalışmak atakların daha da kötüleşmesine sebep olur. Sakin bir şekilde gözlemlemek yeterli olur. Yaralanmasının ve bir kazaya uğramasının engellemek için evde önlemler almak gerekir."
Biz Allah korusun havale falan geçiriyor sandık, doktorumuz, yok dedi, Allah muhafaza hava durumunda öldü sanırsınız, o fecidir.
Ertesi gün üst komşumuz geldi, duymuş sesini, biz de anlayamadık dedik. İleride Nuri Hoca var, bi götürelim dediDedim teyze okuduk sağolasın. Cevşen de aldım, bualcanın dediğini de yapacağım. Rabbim bütün bebeklerimizi görünür görünmez şerlerden muhafaza eylesin.
Geçmiş olsun canım, acil şifalar dilerimönce eşim grip oldu, sonra oğluma bulaştı, sonra da kızıma
burunları gündüz akıyor, geceleri ise tıkanıyor
emziksiz uyuyamıyorlar, burun tıkalı olunca ağızdan nefes almaya çalışıyorlar
ağızdan nefes almaya çalışırken de emzikleri düşüyor ve uyanıyorlar
sonra emziklerini ağızlarına verince tüm bu yaşanılanlar tekrar başa sarıyor
eşimle ikimiz iki gündür zombi gibiyiz
ayyyyyy bebekler hasta olmasın
biz olalım onların yerine
Hayır mirrors hayır, sen fevkalade bir annesin, emin oldoktordan geldik geçen ay 300 bu ay 200 gram almış ve 75 te iken 25 persentil e düştük. ne yedireceğimi şaşırdım. sabahları avokado ceiz muz pekmez. akşam tarhana içinde kemik suyu ve tavuk parçaları anne sütü her zaman...daha ne yedireyim bilmiyorum. neden bu kadar az alıyor kiloyu. boy da 66 cm. boyu 10 persentilde şu anda.yoruldum gerçekten. kızın kilosu iyiyken şimdi zayıf bi bebek oldu. ben mi becereniyorum bu anneliği...
slm kızlaarrr
Geçmiş olsun canım, şükür ki atlatmışsın. Acil şifalar dilerim kuzuna.
selam kızlar
sizde durum nasıl?
gece uykusu daha fena
gece 5-6 defa emmeye kalkıyor, üstelik fark ediyorum göğsüm dolu oluyor, acıktığını zannetmiyorum
Bizde de uyku sıkıntılı. Gündüzleri öğleden önce ve sonra olmak üzere 20-30 dk uyuyor, kuş uykusu, sonra cin gibi oluyor.
Akşam yattığında ise 12'ye kadar 4-5 defa uyanıyor.
Doktorumuz oğlumdaki bütün değişiklikleri ek gıdaya bağladı. Sindirim sıkıntısıdır dedi.
Şu geceyi atlattık ya kızlar, inanın kilo vermiş kadar hafifledim
Açık açık söyle ben öpmüyorum çocuğumu dudağından sen de öpme diye yine yaparsa bi daha çocuğu verme kucağına.O ne saçmalıkmış ya öyle onun mikroplarını niye alsın ki senin bebeğin?
Evet canım. Süt proteinini kalsiyumu o mamadan alıyor. Çünkü bizde süt ürünü tüketmiyoruz. Bizden de alamaz. Mamayı öleçeğe uygun hazırlanmalısın Cnm. Yoksa karın ağrısı vb. Sıkıntılar veriyormuş. Ya da meyvesine çorbasına da karıştırabilitsin. Ama hepsinin tadını bozuyor maalesef. Ben çareyi uzun süre aç bıraktıktan sonra vermekte buldum. İçine birer çay kaşığı vanilya şurubuyla pekmez koyuyorum. Zorla da olsa içiriyorum. Sende dene istersen. Sağlıkla beslensinler almaları gereken vitaminleri alsınlar da varsın zayıf olsunlar Cnm. Kendini hiç üzüpte sıkma. Bebişine de yansır çünkü.
slm kızlaarrr
selam kızlar
sizde durum nasıl?
gece uykusu daha fena
Kızlar bana akıl verin lütfen.eşimin samimi arkadaşı var eşiylede görüşüyoruz sık sık bügünde bizdelerdi kızla aram iyiydi ama kız kaftan sözden anlamıyor kızımın ağzından öpüyor kaç defa uyardım ama yok dakika geçmiyor yine aynı hareketi yapıyor tersliyorum anlamıyor yanında yeğenime bağırdım öpme diye belki üstüne alınır dedim hala anlamıyor ben ne yapayım görüşmeyeceğim biri değil eşlerimiz sık sık görüşüyor ve ben herdefasında geriliyorum resmen mideme ağrılar giriyor üst üste aynı hareketi yapıyor bilinçsizce konuşma arasında tutup tutup öpüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?