2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Slm kızlar burdan bi arkadaşın tırnak batması olmuştu benim gibi ben bi krem kullandım faydasını gördüm fucidin diye bi krem aldım sabah akşam sürüp üzerini serayla kapladım geçti çık şükür arkadaşın ismini hatırlatmadım.

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bende artık eline ekmek veriyorum. Çok tatlı oluyor yemeye çalışırken.

sweet85... Geçmiş olsun canım inş. hemen iyileşir oğluşunun parmağı...

edlin... yumurta için gün aşırı vermeyi öneriyorlar ama kızım zaten çeyreğini bile bitirmediği için her gün veriyorum. Mandalina veriyorum tatlı olanlarından, biraz ekşi olunca sevmiyor. kıymaya başlamalıyız. Bende daha çorbasına koymadım ama bayramda yaptığım kavurmadan vermiştim.

semataha... Tatlım kan tahliliyle kesin sonucu alırsın. Hakkınıza hayırlısı olsun inş.

yenikullanıcı... dişi yok daha kızımın ama çiğnemeyi öğrensin diye vermek istedim ekmeği. somunun içini verdim. büyük parça ısırmadı zaten. Dişini beklemeye gerek yok sanırım. Arkadaşımın kızının dişi yaşından sonra çıktı ve o eline hep meyve veriyordu kızının... Canım dolmanın içini biraz yoğurduna karıştırarak verebilirsin.

asyaseyhan...inş. bir daha yaşamazsınız canım. İnsan kendini nasıl çaresiz hissediyor öylesi durumlarda. Doktoruna da anlat mutlaka. Sürekli oku bebeğine evden çıkarken bir yere giderken. Ben korkarım nazardan. Kızımın üstüne filketeyle iki nazar boncuğu birde şap takıyorum. Şap nazarı çeker derler. Tabi önce dua...

Anlam veremem zaten niye erken yürüyor erkenden iki üç dişi fazladan var diye milletin gözüne batar. benim kızımda biraz tombikti. Ana iri Baba şişman ve uzun. Normal yani genetik kızımdaki. eşi bile benden kısa ve cılız olan arkadaşım kızını benim kızımla kıyaslıyor... insan nasıl sinir oluyor. Birde maşallah, allah esirgesin... demekten aciz bir milletiz....

öyle düşünme kırmamak için diye. Geçen hafta bir arkadaşa gittik. kızımı ayağımda salladım uyudu. kadın ince bir minder getirdi yerde yatsın diye kızım. yerler beton malum evler soğuk. ben evde halının üstüne bile iki kat yorgan seriyorum. Kanepeye koyarım dedim yer çeker. Kadın ısrar ettı yok yok çekmez bir şey olmaz dedi. Bende kırılmasın diye tamam dedim ama içim içimi yedi. 2 dakika sonra aldım kanepeye yanıma koydum. Milleti kırmamak için bebeğimi hasta edemem...

bualca... Bilgi için saol canım. Kızımın yatağında küçük bir kuranı kerim var acaba yine de okusammı kureyş suresini bir ipe...

cannan... Canım bende olmuştu tırnak batması doğum sonrası ayak tırnaklarımı rahat kesemediğim için. Ben günlük kolanya ve pamukla batık kısımlarını temizledim tırnakla et arasını pamukla iteleyip tırnağın uzadıkça ete batmamasını sağladım. Çok şükür geçti. Sonrada tırnağımı kısa kesmemeye çalıştım. Son kesişimde kızım ağlıyor diye aceleye geldi derin kestim yine bir tırnağım yürüdükçe acıyor... Bende alayım o kremden olmazsa. Tamamen engelliyor mu.

Kızlar merhaba
İzmirde yasayan bebegını sünnet ettıren arkadaşlar Nereye kıme yaptırdınız? yada bıldıgınız doktor varsa tavsıye edermısınız?Tercıhım çocuk cerrahı

önce eşim grip oldu, sonra oğluma bulaştı, sonra da kızıma
burunları gündüz akıyor, geceleri ise tıkanıyor
emziksiz uyuyamıyorlar, burun tıkalı olunca ağızdan nefes almaya çalışıyorlar
ağızdan nefes almaya çalışırken de emzikleri düşüyor ve uyanıyorlar
sonra emziklerini ağızlarına verince tüm bu yaşanılanlar tekrar başa sarıyor
eşimle ikimiz iki gündür zombi gibiyiz
ayyyyyy bebekler hasta olmasın
biz olalım onların yerine

oğlum süt içmemek için, kızım ise yoğurt yememek direniyor,
tek güzel yedikleri kahvaltı
her gün 1 yumurta yapıyorum ikisi beraber yiyor
pekmez, ev yapımı peynir ve labne
yarım ceviz, bazen de tavada az tuzlu olan dil peyniri var ya onu eritiyorum, afiyetle götürüyorlar
diğer öğünlerde de çok iştahlılardı ama artık yedirirken zorlanıyoruz

bu arada benimkiler birbirlerinin elini tutuyorlar sürekli
ben de tabi mest oluyorum

Oğlum uyuyorken hemen bakayım geçmişe dedim bir cvp yazmaya kalktım 4 kez düzelttim uyumuyor resmen benle dalga geçiyor bu çocuk ya

Son düzenleme:

26 ekimde kontrolümüz var. Kontrole gittiğimde yanıma sorulacak sorularımıda alıyorum kağıdı hemen elimden alıp uzun uzun açıklamaya başlıyor doktorumuz.Sizlerlede paylaşırım cnm.verdiği listede 8.ay da "uygun şekilde hazırlanmış sofra yemekleri ,etli dolma ,tarhana, şehriye çorbası, makarna, pilav, etli sebze yemekleri, baklagiller (fasulye,mercimek,nohut), sofra yemekleri ile birlikte ezilmiş ekmek içi de verilebilir ancak yemek vermeden yalnız yemek sularının verilmesi sakıncalıdır" diye yazmış. sofra yemeklerine salça koyup koymama konusunu soracağım kendimize yaptığım yemekten ayırırım sadece tuzsuz hazırlarım diye düşünüyorum.pilav ve dolmayı ezip yoğurtlayarak vermeyi düşünüyorum bakayım ne diyecek sorularıma.

Kızlar ya bu arada ben sağlık ocağının verdiği demir ilacını hiç vermedim eser miktarda paraben içerir yazıyordu onu da konuştuk geçen ay, kansayımı yaptırdı ve başka bir demir ilacı yazdı toz halinde ve 1g lık paketlerde. üzerinde bir bebeğin günde 1g demir takviyesi alması gerekiyor yazıyor ama ıspanak,karaciğer,et vb besinlerle beraber 1g sınırını aşmış oluruz aşsak bişey olurmuki?

doktordan geldik geçen ay 300 bu ay 200 gram almış ve 75 te iken 25 persentil e düştük. ne yedireceğimi şaşırdım. sabahları avokado ceiz muz pekmez. akşam tarhana içinde kemik suyu ve tavuk parçaları anne sütü her zaman...daha ne yedireyim bilmiyorum. neden bu kadar az alıyor kiloyu. boy da 66 cm. boyu 10 persentilde şu anda.yoruldum gerçekten. kızın kilosu iyiyken şimdi zayıf bi bebek oldu. ben mi becereniyorum bu anneliği...

Kızlar sizin bebişleriniz nasıl uyuyor, yani uyurken benimki gibi yatakla yorganla boğuşuyorlar mı? Emziği veriyorum ağzına uyusun diye, yüzükoyun dönüyor, emziği ağzından düşürüyor, haydi yeniden, döndür- emziği ağzına ver.. O kadar çok tekrarlanıyor ki..Saysam 20-25 i bulur..

Yanına yastık koyuyorum dönmeden sakin sakin yatsın diye, yastıkla boğuşuyor, yine de dönüyor..(bu esnada gözler kapalı ama )

Çok komik uyuma çabalarımız var, görseniz katıla katıla gülersiniz. :) Yatakta falan enine yatar.

Geçen sabah ta uyanmak için tepiniyordu, yanından yastığı çektim rahat hareket etsin uyansın diye, uyurken yatağın içinde 2 tur attı, uyumaya devam etti.Çok komiğime gitti de bir sorayım dedim sizinki de aynı mı? (sağa sola dönmüyor, bildiğin yuvarlanıyor.)

Bir de artık bez değiştirmekte, üzerini giydirmekte zorlanmaya başladım, altını açayım diye yatırıyorum, kaçıveriyor elimden. Bazen bezini açtıktan sonra kaçmaya çalışıyor,zor tutuyorum ağlıyor sıpam. :)

bizi anlatmak istesem cümlelerimiz aynı olurdu herhalde

walla bizde az alıyoruz kiloyu cnm öyle düşünme (anneliğin konusunda) benim bebeğim 4330g doğdu 7 aylık olduk doğum kilosu nun 2 katı bile değiliz halâ.

Bugun trabzon hurmasi aldım ogluma hayatimda tadina bakmisligim yoktu ama cok faydali olduğunu ve mevsiminin yeni acildigini duydum muzla karistirip verdim oglum sevdi. Bu arada elektrigimiz gitti oglumla yalniziz hafiften korkuyorum yaa insallah hemen gelir.

Bizde dizüstü çömelip uyuyoruz ben yorgan örtemiyorum yorganın altında rahat dönemiyor uyanıyor bu defa geçen gün yıkamıştım tulumunu sabaha kadar oturduk uyumadı üzerini örttüğüm an uyanıyor yedek uyku tulumu alacam.

Benim kızımda çok zayıf her gören bi laf söylüyor bakamamışsın sen iri baba iri bu niye böyle ufak diyolar bi başkasını örnek gösteriyorlar o çok iyi bakıyormuş. Bende ağladım kaç defa annemçok kızıyor bana sende böyleydin büyümedin mi diyor biraz teselli oluyorum

geçmiş olsun canım hepinize, hele bebeklerinden bi an önce geçsin inşallah...

öyle deme canım, sağlıklı olsun yeterli vitaminleri alsın önemli olan o, zaten gerekli şeyleri yiyormuş, anne sütü veriyorum demişsin o mu yeterli gelmiyo acaba diye aklıma geldi, biraz da devam sütü versen içer mi ki... yada kilo alımı için pirinç unu muhallebi, bebe bisküvisi,ekmek falan da veriyolar,gerçi ben bebe bisküvisini tercih etmezdim ama yine de sen bilirsin...

aynen canım yatakta turluyo sürekli enine boyuna tersine her bi köşeyi dolaşıyo, bazen onca yer varken en köşeye en dibe kıvrılıveriyo eğilmeden karyolaya göremiyorum :) tabi yastık kullanmıyoruz biz, karyolanın kenar süngerleriyle boğuşuyo bizimki de... hatta, omzumda gezdirerek uyutuyorum ben omzumda bile kıpır kıpır kafa bi öle bi böyle ayaklarıyla üstüme üstüme tırmanıyo bi türlü yerleşemiyo :) bezini değiştirirken üstünü giydirirken biz de öyleyiz,hele banyo sonrası çok zorlanıyorum...

burda okuduklarımdan etkilendim sanırım, bugünkü çorbamızı blender dan tam olarak geçirmedim, püre kıvamında değil de pütürlü bi çorbamız oldu, yerken kızım çok zorlandı, ağzını kilitledi, kafayı sağ sol salladı püskürdü öğürdü, inat ettim yedirdim hepsini, son kaşıktan sonra yedirdiğimin yarısını çıkardı öğüre öğüre, nereye saklamış onları anlamadım... eksik yediğine de üzüldüm, pütürlü şeyleri yiyemediğine de... en sevdiği öğün çorbalardı halbuki... nasıl alışıcaz bilmem... bi de 8.ayda yemesi gereknleri okuyunca iyice gözüm korktu... yarına ayırdığım çorbayı yarın mecbur blenderdan geçiricem tekrar...
ekmek yiyemez gibi geliyo benim kızım ama o kadar kişi verdiğine göre bi deniycem ben de izleyeyim bakıyım napıcak...

selam kızlar..oğluşu uyuttum,ben de yatmak üzereyim,sizlere bir merhaba demek istedim..
oğlum çok güzel alışmıştı ek gıda olayına ama yeni düzeni değişti,arap gibi elimizle verdiğimiz şeyleri yiyor,kaşık almıyor bir haftadır..canım sıkkın,yaptığım çorbalar yoğurtlar hep boşa gidiyor..meyveyi,sebzeyi,eti verebiliyorum elimle ama randımanlı olmuyor haliyle..ısrarla emmek istiyor.durup durup değişiyor huyu.yarın kontrolümüz var,bakalım ne diyecek doktor..öpüyorum kuzuları,iyi bakın kendinize ve onlara

Canım üzülme.bende zamanında çok üzülüyordum hatta ağlıyordum büyük kızım pütürlü yiyümiyor diye.tam 1.5 yaşında alıştı pütürlüye..şimdi 3 yaşında.mercimek çorbasını bile bana izin vermiyor blendrden geçirmeye.bu kızımda üzülmiycem inşallah her şeyin bir zamanı olduğunu anladım çünki. .
walla bizde az alıyoruz kiloyu cnm öyle düşünme (anneliğin konusunda) benim bebeğim 4330g doğdu 7 aylık olduk doğum kilosu nun 2 katı bile değiliz halâ.

Canım benim kızda 3650 qr.doğdu.daha iki katı bile olamadık malesef.7 ayı 7 kasımda olucak inşallah..

canım sağlığı da bozuldu. üşütmüş doktora götürdüm hemen. inek sütü alerjisi var kızımda piyasadaki mamaları yiyemiyor. neocate yemesi gerekiyor nefret ediyor. açlık çekmiyor işin garibi sütüm yetmiyor desem. ekmek verebilirim en fazla onu da ben istemiyorum. meyve falan veriyorum ama eksik kalıyor bi şeyler demek ki. üzülüyorum hem de çok.çok toplu bi bebekti. eridi gitti. 3. ayın sonunda 6200 gelirken dün 7600 geldi ve 7.5 aylığız

Sadece mercimegi bendirdan geciriyorum. Digerlerini catalla eziyorum putur kalmiyordu. Ben de puturlu birakip alistirayim cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…