dün gazetede okumuştum ben şok oldum inanılır gibi değil tüylerim diken diken oldu, hangi akla hizmet, nasıl bi vicdan, nasıl bi ruh hali, vahşice işlenmiş cinayet...
ben peynir ve yumurtayı aynı anda veriyorum canım, yumurtayı bi gün arayla peyniri hergün eriyorum, 7.ay kontrolüne gittiğimde bu şekilde bi haftadır verdiğimi söylemiştim aynı şekilde devam edebilirsin demişti... a8.ayda verlebilecekler beni de korkuttu :) nasıl yer benim kuzum köfteyi dolmayı... canım aylık kontrollerindeki listelerini bilgilerini bizimle de paylaş lütfen faydalı olur uygulayabildiğimizi uygularız biz de...
Kızlar sizin bebişleriniz nasıl uyuyor, yani uyurken benimki gibi yatakla yorganla boğuşuyorlar mı? Emziği veriyorum ağzına uyusun diye, yüzükoyun dönüyor, emziği ağzından düşürüyor, haydi yeniden, döndür- emziği ağzına ver.. O kadar çok tekrarlanıyor ki..Saysam 20-25 i bulur..
Yanına yastık koyuyorum dönmeden sakin sakin yatsın diye, yastıkla boğuşuyor, yine de dönüyor..(bu esnada gözler kapalı ama)
Çok komik uyuma çabalarımız var, görseniz katıla katıla gülersiniz. :) Yatakta falan enine yatar.
Geçen sabah ta uyanmak için tepiniyordu, yanından yastığı çektim rahat hareket etsin uyansın diye, uyurken yatağın içinde 2 tur attı, uyumaya devam etti.Çok komiğime gitti de bir sorayım dedim sizinki de aynı mı? (sağa sola dönmüyor, bildiğin yuvarlanıyor.)
Bir de artık bez değiştirmekte, üzerini giydirmekte zorlanmaya başladım, altını açayım diye yatırıyorum, kaçıveriyor elimden. Bazen bezini açtıktan sonra kaçmaya çalışıyor,zor tutuyorum ağlıyor sıpam. :)
doktordan geldik geçen ay 300 bu ay 200 gram almış ve 75 te iken 25 persentil e düştük. ne yedireceğimi şaşırdım. sabahları avokado ceiz muz pekmez. akşam tarhana içinde kemik suyu ve tavuk parçaları anne sütü her zaman...daha ne yedireyim bilmiyorum. neden bu kadar az alıyor kiloyu. boy da 66 cm. boyu 10 persentilde şu anda.yoruldum gerçekten. kızın kilosu iyiyken şimdi zayıf bi bebek oldu. ben mi becereniyorum bu anneliği...
Kızlar sizin bebişleriniz nasıl uyuyor, yani uyurken benimki gibi yatakla yorganla boğuşuyorlar mı? Emziği veriyorum ağzına uyusun diye, yüzükoyun dönüyor, emziği ağzından düşürüyor, haydi yeniden, döndür- emziği ağzına ver.. O kadar çok tekrarlanıyor ki..Saysam 20-25 i bulur..
Yanına yastık koyuyorum dönmeden sakin sakin yatsın diye, yastıkla boğuşuyor, yine de dönüyor..(bu esnada gözler kapalı ama)
Çok komik uyuma çabalarımız var, görseniz katıla katıla gülersiniz. :) Yatakta falan enine yatar.
Geçen sabah ta uyanmak için tepiniyordu, yanından yastığı çektim rahat hareket etsin uyansın diye, uyurken yatağın içinde 2 tur attı, uyumaya devam etti.Çok komiğime gitti de bir sorayım dedim sizinki de aynı mı? (sağa sola dönmüyor, bildiğin yuvarlanıyor.)
Bir de artık bez değiştirmekte, üzerini giydirmekte zorlanmaya başladım, altını açayım diye yatırıyorum, kaçıveriyor elimden. Bazen bezini açtıktan sonra kaçmaya çalışıyor,zor tutuyorum ağlıyor sıpam. :)
doktordan geldik geçen ay 300 bu ay 200 gram almış ve 75 te iken 25 persentil e düştük. ne yedireceğimi şaşırdım. sabahları avokado ceiz muz pekmez. akşam tarhana içinde kemik suyu ve tavuk parçaları anne sütü her zaman...daha ne yedireyim bilmiyorum. neden bu kadar az alıyor kiloyu. boy da 66 cm. boyu 10 persentilde şu anda.yoruldum gerçekten. kızın kilosu iyiyken şimdi zayıf bi bebek oldu. ben mi becereniyorum bu anneliği...
önce eşim grip oldu, sonra oğluma bulaştı, sonra da kızıma
burunları gündüz akıyor, geceleri ise tıkanıyor
emziksiz uyuyamıyorlar, burun tıkalı olunca ağızdan nefes almaya çalışıyorlar
ağızdan nefes almaya çalışırken de emzikleri düşüyor ve uyanıyorlar
sonra emziklerini ağızlarına verince tüm bu yaşanılanlar tekrar başa sarıyor
eşimle ikimiz iki gündür zombi gibiyiz
ayyyyyy bebekler hasta olmasın
biz olalım onların yerine
Canım üzülme.bende zamanında çok üzülüyordum hatta ağlıyordum büyük kızım pütürlü yiyümiyor diye.tam 1.5 yaşında alıştı pütürlüye..şimdi 3 yaşında.mercimek çorbasını bile bana izin vermiyor blendrden geçirmeye.bu kızımda üzülmiycem inşallah her şeyin bir zamanı olduğunu anladım çünki. .burda okuduklarımdan etkilendim sanırım, bugünkü çorbamızı blender dan tam olarak geçirmedim, püre kıvamında değil de pütürlü bi çorbamız oldu, yerken kızım çok zorlandı, ağzını kilitledi, kafayı sağ sol salladı püskürdü öğürdü, inat ettim yedirdim hepsini, son kaşıktan sonra yedirdiğimin yarısını çıkardı öğüre öğüre, nereye saklamış onları anlamadım... eksik yediğine de üzüldüm, pütürlü şeyleri yiyemediğine de... en sevdiği öğün çorbalardı halbuki... nasıl alışıcaz bilmem... bi de 8.ayda yemesi gereknleri okuyunca iyice gözüm korktu... yarına ayırdığım çorbayı yarın mecbur blenderdan geçiricem tekrar...
ekmek yiyemez gibi geliyo benim kızım ama o kadar kişi verdiğine göre bi deniycem ben de izleyeyim bakıyım napıcak...
walla bizde az alıyoruz kiloyu cnm öyle düşünme (anneliğin konusunda) benim bebeğim 4330g doğdu 7 aylık olduk doğum kilosu nun 2 katı bile değiliz halâ.
canım sağlığı da bozuldu. üşütmüş doktora götürdüm hemen. inek sütü alerjisi var kızımda piyasadaki mamaları yiyemiyor. neocate yemesi gerekiyor nefret ediyor. açlık çekmiyor işin garibi sütüm yetmiyor desem. ekmek verebilirim en fazla onu da ben istemiyorum. meyve falan veriyorum ama eksik kalıyor bi şeyler demek ki. üzülüyorum hem de çok.çok toplu bi bebekti. eridi gitti. 3. ayın sonunda 6200 gelirken dün 7600 geldi ve 7.5 aylığızgeçmiş olsun canım hepinize, hele bebeklerinden bi an önce geçsin inşallah...
öyle deme canım, sağlıklı olsun yeterli vitaminleri alsın önemli olan o, zaten gerekli şeyleri yiyormuş, anne sütü veriyorum demişsin o mu yeterli gelmiyo acaba diye aklıma geldi, biraz da devam sütü versen içer mi ki... yada kilo alımı için pirinç unu muhallebi, bebe bisküvisi,ekmek falan da veriyolar,gerçi ben bebe bisküvisini tercih etmezdim ama yine de sen bilirsin...
aynen canım yatakta turluyo sürekli enine boyuna tersine her bi köşeyi dolaşıyo, bazen onca yer varken en köşeye en dibe kıvrılıveriyo eğilmeden karyolaya göremiyorum :) tabi yastık kullanmıyoruz biz, karyolanın kenar süngerleriyle boğuşuyo bizimki de... hatta, omzumda gezdirerek uyutuyorum ben omzumda bile kıpır kıpır kafa bi öle bi böyle ayaklarıyla üstüme üstüme tırmanıyo bi türlü yerleşemiyo :) bezini değiştirirken üstünü giydirirken biz de öyleyiz,hele banyo sonrası çok zorlanıyorum...
burda okuduklarımdan etkilendim sanırım, bugünkü çorbamızı blender dan tam olarak geçirmedim, püre kıvamında değil de pütürlü bi çorbamız oldu, yerken kızım çok zorlandı, ağzını kilitledi, kafayı sağ sol salladı püskürdü öğürdü, inat ettim yedirdim hepsini, son kaşıktan sonra yedirdiğimin yarısını çıkardı öğüre öğüre, nereye saklamış onları anlamadım... eksik yediğine de üzüldüm, pütürlü şeyleri yiyemediğine de... en sevdiği öğün çorbalardı halbuki... nasıl alışıcaz bilmem... bi de 8.ayda yemesi gereknleri okuyunca iyice gözüm korktu... yarına ayırdığım çorbayı yarın mecbur blenderdan geçiricem tekrar...
ekmek yiyemez gibi geliyo benim kızım ama o kadar kişi verdiğine göre bi deniycem ben de izleyeyim bakıyım napıcak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?