2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

çok istemiştim ama ben çalıştığım için yapamadım.artık bundan sonra yapamam ayıp olur, kızımın 6 tane dişi var:):) şimdi doğumgünü planları yapıyorum o bile yoğunlukta sıkıntı yaratacak gibi görünüyor çünkü ilk doğum günü olduğu için çok özeniyorum:) biliyorum kızım hiçbir şeyin farkına varmayacak ama olsun büyüdüğünde resimlere videolar bakıp sevinir. benim annem bana her sene doğumgünü yapmış ve ara sıra resimlere baktığım zaman çok hoşuma gidiyor...

oo dişleri inci gibi dizmişsiniz siz maşallah, bizde daha bi tanecik...
çalışırken zor tabi canım ben evdeyken üşeniyorum zor geliyo evi temizlemesi yiyecekleri hazırlaması, süslemeler falan... bi de misafir sonrası iş var :)
istiyorum ama bakalım..
neler yapıldı diye merak ettim, internette baktım biraz, başından atletni yırtarak geçiriyolarmış dişleri rahat çıksın diye, bikaç nesne koyuyolarmış önüne hangisini seçerse ona uygun meslek seçecek diye falan...

bizde henüz hiç yok
bende yapmayı düşünmüyorum, diğerlerinde yapmıştım hevesim kalmadı,
sizin ilk olunca yapın kıız, içinizde kalmasın

kizlar yazmistim cvp veren olmadi bebekleriniz isimlerini taniyormu? ismiyle seslendiginizde size bakiyorlar mi? biraz tedirginim bu konuda cvp veren olursa sevinirim

Benim kızım bakıyor. Hatta bazen ben iş yaparken bir yerlere kaçıyor seslenirsem ben nerdeysem emekleyerek yanıma geliyor. Anne baba ikide abi günde 100 kez Cansuuuuu dediğimiz için olabilirmi acaba

ayyyy benim hiç vaktim yok
zamanım olsa bile onu sadece bebeklerimle geçirmek istiyorum
bir sürü hazırlık, misafir, temizlik derken
yorgunluktan kendime gelemem herhalde

Benim kızım bakıyor. Hatta bazen ben iş yaparken bir yerlere kaçıyor seslenirsem ben nerdeysem emekleyerek yanıma geliyor. Anne baba ikide abi günde 100 kez Cansuuuuu dediğimiz için olabilirmi acaba

nick in çocuklarının baş harfi mi?
burak, ali cansu
birden içime öyle doğdu da

kızlar bebeklerınızın kaka durumu nasıl???kaç defa yapıyorlar??kızım bugün 2 defa normal katı kıvamlı yaptı ama az önce gazla birlikte sıvı olarak ve cokca yaptı ishalmi oluyor acaba üşüttümü anlamadım....

kızım hergün bi kere yapardı ama son günlerde bikaç kerede yapıyo...
her seferinde kıvamı farklı olabiliyo... yapabildiği sürece pek önemsemiyorum, ona göre suyu fazla içiriyorum ya da armut kayısı incir gibi şeyler vermeye çalışıyorum dengeliyorum... ama bizde genel olarak katıya yakın bi kıvam var...

kızlar bugün 9. ay kontrolümüz vardı, nihayet tam istediğim gibi bi doktor buldum, zaten hep tavsiye ediliyodu çok memnun kaldım, çok ilgili, son randevu olmamıza rağman ve randevuları yarım saat sarkmış olasına yani zaten çıkış saati gelmiş olmasına rağmen uzun uzun ilgilendi, hiç acele ettirmedi, ben aceleyle çocuğu soyup giydirirken bile acele etmeyin vaktimiz var dedi hep, ona ilk defa gittiğimiz için dosyamızdaki herşeyi teke tek inceledi sordu soruşturdu her türlü kontrolünü yaptı, muayene ederken de kızıma çok sevecen çok ilgili davrandı kızım da onu sevdi ve bu sefer hiç ağlamadı... her konuda her sorduğuma sıkılmadan cevap verdi, medipol megada meliha hn.ı kesinlikle herkese tavsiye ediyorum...
gelelim haberlere... kızım 75.5 cm 9600gr baş çevresi de 45.5 cm olmuş...
menenjit şısı şimdi yapılırsa 2 doz yapılırmış bi yaşından sonra 2.si olurmuş ama 12.aydan sonra yapılırsa 1 doz yeterli oluyomuş, yapılmasını öneriyo kendi kızına da yapmış, kreşe falan gitmiyosa çok evden çıkmıyosa 1 yaşını bekleyelim bence dedi o yüzden bu ay yaptırmadık... 12.ay aşılarıyla karışmasın bi sonraki ay yaparız dedi...
sağlık ocağı arayıp 12. ay aşılarından olan kızamık aşısını erkene alıp 9.ayda önermişti, onu da sordum önermedi yine dışarı çok çıkmayan kreşe gitmeyen bi bebek olduğu için 12.ayı beklemeyi tavsiye etti şimdi yapılırsa 12.ayda yapılan aşılarla etkisi azalırmış...
geçen ay medipoldeki diğer doktorun ısrarla kullanmamızı istediği kan damlasına hiç gerek olmadığını 7. ay kan değerlerinin çok iyi olduğunu düzenli beslenen bi bebek olduğu için de bu dğerlerin düşmeyeceğini söyledi içim rahatladı...
d vitaminini kullanmaya şimdilik devam etmemizi istedi, dünyada genelde d vitamini kullanılmıyomuş ama bizim ülkemizde d vitamini değerleri düşük olduğu için sağlık bakanlığı böyle karar almış, d vitamini önemli güneş çok önemli bi süre daha kullanalım dedi...
kivi avokado gibi tropikal meyveleri verme dedi, kivi 6.aydan beri kullanıyorum dedim alerji yapmadıysa c vitamini deposu ver o zaman ama dikkat et dedi bunlardan yoğun kabartılatı olan alerjik vakalar geliyomuş...
soğan verme dedi, veriyorum sarımsak bile veriyorum dedim, sonuçta çok faydalı sorun yaşamadıysan ver ama soğan da alerjiktir dedi...
salça tuz şeker baharat yok dedi...
yumurtanın artık beyazını da verebilirsin dedi, ama ben tereddütlüyüm bi süre daha vermem sanırım...
ciğeri 10-12 günde bir falan veriyorum dedim, hatta 15 günde bir ver ayda 2 kere yeter dedi...
hergün çorbalarına bi çorba kaşığı kadar et-kıyma-tavuk-balık-ciğerden birini mutlaka katıyorum ağır gelir mi yanlış mı yapıyorum dedim, hayır ver çok iyi dedi... ama kıymayı tavsiye etmedi onun yerine kuşbaşı et ver dedi kıyma makinesinde geçtiği için... balık haftada bir ver mutlaka dedi,zaten haftada bir veriyodum...
ekmek vermiyorum pek ekmek verirsem devam sütünü az içiyo günde 500 cc vermeye çalışıyorum hep dedi, günde 500cc içiyosa çok iy dedi, ekmek lifli besin olduğu için önemli kaka yapabiliyosa idrarını yapabiliyosa sorun değil dedi ama arada bir tam buğday ekmeği ver dedi, bazen çorbaları sulu olduğunda bikaç kere hazır bebek ekmeklerinden verdiğimi söyledim tavsiye etmedi tam buğday ekmeği önerdi... milupa ve hipp in tahıl karışımlarını sordum verebilirsin dedi... bol su içsin dedi...
devam sütünü ne kullandığımı sordu aptamil dedim çok iyi dedi...
evdekini bitirdikten sonra artık 3 numaraya geçmemizi tavsiye etti...
sabahları hiçbişey yemek istemediğini ve hep sabahları zorla yedirdiğimi söyledim yanlış mı yapıyorum diye sordum, hayır anneyle böyle bi dil oluşturmuştur sabah o şekilde yiyodur dedi... bence de öyle gerçekten çünkü aç ve biliyorum ki istediği kıvamda blenderdan geçiriyorum yine de ağlayıp bağırıp mücadeleyle yiyo... gerçekten hiç yemiycekse yediremiyorum zaten geçen haftalarda diş çıkardığı dönemde bikaç günlük iştahsızlığında mümkün değil yedirip içiremiyodum yemek istemediğini dışarı akıtıyodu...
blenderdan geçirme olayını yavaş yavaş azaltmamı istedi yoksa 2 yaşına kadar blendardan kopamazsınız dedi, sulu şeylerin içinde taneli bırak dedi... deniycez bakalım yavaş yavaş... eline bişey verince ağzına götürüyo mu diye sordu hayır hemen atıyo ben ağzına ufak parça vermeye çalıştığımda diliyle dışarı atıyo dedim alışmış ağzından kolayca akıtılmaya tembelleşmiş alışsın bişeyleri ağzına götüreye büyümüş artık dedi...
idrar tahlilinde 7.ayda lökosit çıkmıştı kültür vericektik bi de ihmal ettik önemliymiş o kültür istedi onu vericez inşallah önemli bişey yoktur...
ayakkabı ne zaman giymeli nasıl ayakkabı giymeli diye sormayı unuttum kültür sonucunu götürünce haftaya sorarım artık...
bi tanecik dişimiz var normal mi diye sordum hiç de olmaya bilirdi 13.aya kadar normal dedi...
diğer dişler çıkarken ateş falan olursa ne verelim diye sordum öncelikli olarak calpol ya da dolven de verebileceğimizi söyledi...
bi de bi liste verdi orada neler yiyebilir yiyemez yazıyomuş okumadım daha yarın bakarım konuştuklarımızdan farklı bişey varsa paylaşırım...
ek gıdayı ne kadar almalı diye sordum öyle bi miktar yok bebeğe bağlı ne kadar yemek isterse o kadar dedi...
aklıma gelenler bunlar, çok uzun yazdım kusura bakmayın...

kızım bugün aç uyuyo, doktora gidicez diye öğlen uykusunu az yaptı ben hazırlanırken uyandı, doktordan sonra da gezmeye gittik dışardaydık uyuyamadı kızım bi sürü huysuzluk yaptı, dışarıda süt de içiremiyorum yanıma yoğurt çorba falan almıştım onu vermiştim, arabada uyuyakaldı ve hala uyuyo gece sütünü içmedi, hiç içim rahat değil ama uyanmıyo, patiklerini falan çıkardım yine uyanmadı o kadar uykusu hafif olan çocuk...
uyandırsam huysuzlaşır... değişik huyları var benim kızımın, tamamen sessiz bi ortamda yalnızken devam sütü içirebiliyorum, ayağımda sallayarak... daha önce yatağında yatarak içerdi büyüdükçe dönemye kaçmaya başladı... daha da önce emzirirken yine yalnız ve sessiz ortamda emerdi, avmlerde emzirme odalarında etrafa bakınmaktan başka sesleri dinlemekten emmezdi aç dönerdik eve hiç dışarı çıkasım gelmezdi... söyleyince inanmıyo insanlar biyere misafirliğe falan gitmek istemiyorum o yüzden hiç,bize birisi geldiğinde de aynı... başka bi odaya çekilmeliyiz ve kimse konuşmıycak :)

ben de en iyisi diş buğdayı yapmıyayım... doğumgününde bi de buğday yaparız adet yerini bulsun :)

kızlar çok vaktinizi aldım ama komik bişey anlatıcam...
kızım emziksiz uyumuyo hiç bugün de emziği yere düşünce ne arabasında ne kucakta uyumadı hiç... zaten seste uyuması zor bi de emzik yoksa uykuya dalması imkansız...
arabada bi sürü huysuzluk yapıyo durmuyo gelirken, seviyo oynasın diye bi ıslak mendil çıkardım verdim, ağzına tepti hemen emzik yaptı onu kendine emziği emer gibi emdi bikaç kere uyuyuverdi hemen öyle komikti ki :)

Aynı benim kızımı anlatmışsanız ben biyere gidince ne uyuyo ne de yiyo emzirirken köşe bucak saklanıyorum birinin sesini duyduğu an bırakıyor sonrada emmiyor farklı biyere giincede incelemelerden emmiyor illaki yatak odamız olacak herkes sen alıştırmışsın diyo ama ben alıştırmadım 4 aylık olunca bişeylerin farkına varıncaya böyle oldu.

aynen canım benimki 4 aydan bile önce böyleydi yeni bi ortamda dediğin gibi odayı etraf"ı inceliyo yalnız ve sessiz olsa bile, birisi varsa yanımızda evimizde bile bırakır emmezdi eşimle bile çok tartışmışızdır bu konuda benim yüzümden mi emmiyo şimdi diyo :) evet diyorum evet o yüzden. 6 aydan sonra bıraktık emzirmeyi şimdi biberonla devam sütü içerken de aynı şeyi yapıyo, inanmıyo insanlar kimisi içtiğini kimse görmesin istiyorum sanıyo :) ben odadan çıkınca içti mi içti mi deyip biberona bakan mı istersin, içmiyo diye abarttığımı sanan mı... işte dışarıda avmde bile içiremiyorum saatler geçip de çok çok acıkmadıkça, o yüzden dün de yanıma çorba yoğurt falan aldım çorbasını öğlen yediği halde akşam da verdim napıyım aç duracağına...

arkadaşlar benim kızım emmeyi bıraktı sanırım. sütüm çok azaldı ve kızım bir kaç çekiyor gelmeyince almıyor. demek ki bizim emzirme serüvenimiz de buraya kadarmış bu arada sütümün azaldığını söylemiştim doktorumuza 8. ay kontrolünde doktor zaten bu saatten sonra artık emzirmenin bir esprisi olmadığını esas olarak gıdalardan çocuğun besleneceğini , üzülmememi söylemişti. artık devam sütüne geçiyorum.

bizim doktorumuz 2 ayda bir çağırıyor her ay gerek yok dedi. o yüzden sizlere sorayım, siz devam sütünü 3 numara mı veriyorsunuz artık? "yeni kullanıcı'' nın doktoru 3'e geçin demiş sanırım değil mi? bu arada biz 28 şubat doğumluyuz.

herkese sevgiler...

Dru beğenmene sevindim Cnm. İnşallah kültüründe de bir şey çıkmaz. Maşallah kızına. Ben de bugün aşıya götürecektim. Biz de bir yaşı bekleyelim ozaman. Ben kaçıncı ay tavsiye edersnz diye sormayı unutmuştum. Kağıda sormak için bir sürü soru yazdım onlarda bile unuttuğum olmuş bi kaç tane:) mail attım birkaç gün önce. Sağolsun bana ayrıntılı şekilde uzunca cvp yazmış. Yalnız ben bir şeyi anlamadım. Ben de ekmek vermiyorum. Tam buğday ekmeğini kabızsa verme mi dedi yoksa ver mi dedi. Benim oğlum çok kabızlık çekiyor da. Ona göre vereyim.

ne güzel ayrıntılı olarak yazmışsın herşeyi teşekkür ederiz:) blender konusunda doktor çok haklı. benim arkadaşımın oğlu 3 yaşına kadar herşeyi blenderdan yedi. çok zorluk çekti. dışarda hep yanında yemek taşımak zorunda kalıyordu.tabi bende o zamanlar çocuk olmadığı için ben bu bilgiyi tamamen unutmuşum.o kadar cahildim ki 5. ayda ilk kez meyve ve yoğurda başladığımızda çok iyi hatırlıyorum yazlıkta tek başımaydım ve elmayı bildiğiniz rendenin iri tarafıyla rendeleyip vermeye çalıştım. çocuk öğüre öğüre yemeye çalışıyor. bende boğulacak diye hem korkuyorum hemde eee herkes böyle veriyor herhalde bişey olmaz diyorum:):) nasıl bir anneyim yaaa:) tabi bazen cahillik sultanlıkmış. kızım 6 aylıktan beri herşeyi çiğneyerek yiyor. şu anda koca köfteyi filan bizim gibi lokma lokma götürür kendisi. tost, börek filan yiyo azman:):) birde bizim doktorumuz 7. aydan beri kahvaltıyı karıştırarak verme lokma lokma ayrı tatlara alışsın çocuk sürekli bulamaç karışık kuruşuk şeyler yedirme demişti. o yüzden ayrı ayrı yiyor kahvaltısını. çocukların tat duygusunun gelişmesi gerekiyormuş. istersen mesela patates seviyorsa, patatesi büyük parça ver , yumuşak olduğu ve sevdiği için çıkarmaz. yada beyaz peynir.

yumurtanın beyazı konusu ilginçmiş. bende sabah kahvaltısında yumurta sarısı veriyorum ama bişeye terbiye yapıldığında veya bürek vs. içinde beyazıyla yumurta oluyor aslında ve ben hep veriyorum. siz nasıl yapıyorsunuz. eğer bu güne kadar bu şekilde alerji yapmadıysa zaten sorun olmaz diye düşünüyorum. siz ne dersiniz?

ciğer'i kuzu ciğeri mi veriyorsunuz? nasıl pişiriyorsunuz. kusura bakmayın ben hayatımda ciğer pişirmedim:) üzerinde zar filan varmı? soymak mı gerekiyor? ayda iki kere olması verileceği bilgisi için teşekkürler:) ben abartıp her hafta filan verebilirdim faydalı diye:)

bizde kan damlası kullanmadık , doktor gerek yok dedi ama Devit'e devam.

ekmek için sanırım en iyisi ya evde yapılan (ben hiç yapamıyorum maalesef iş yoğunluğundan) yada Halk ekmek'in organik tam buğday ekmeği.şu cicibebe ekmeği filan çok katkı maddeli. hiç vermedim ben arksında bütün o E101, E... kanserojenleri okuyunca.

salça konusunu sormak istedim size. sürekli salça verilmemeli diye duyuyorum sizlerden, nedeni nedir? tuzlu olması mı? benim annem özel tuzsuz salça yaptı , tarhanası da özel tuzsuz. sanırım bunlardan birşey olmuyor değil mi? bizimki bizim yemekleri yediği için ve kışın domates olmadığından (yani varda yenecek gibi değil:) ) biz salça koyuyoruz yemeklere.

birde patlıcan verilmemesinin nedeni nedir acaba? ben vermedim hiç ama nedenini bilmiyorum:)

herkese mutlu günler:)

kabızsa mutlaka ver canım. ama tahıllı ekmek olsun. tahıl bağırsakları çalıştırır. hatta ben kızıma yedi tahılı anne sütü ile karıştırıp (artık süt bitti devam sütü vereceğim) içine de yine bağırsakları çalıştıran armut veya kayısı kurusu ile karıştırıp veriyorum. direkt ilaç gibi geliyor. kesin sonuç:):)

benim kızım ortalama 2 kez yapıyor. ama kimi gün 1 oluyor kimi gün 3 kez. yediği şeylere bağlı. pazı yerse 3 kez yapıyor nedense. demek ki bağırsakları çalıştırıyor lifli yeşil sebze. belki ishal değildir de yediği birşey fazla çalıştırmıştır metabolizmayı. bize de olmuyor mu bazen öyle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…