Doğru tahmin. Ama Buğra- Alper - Cansu kuzularımın adı.
ben ekmek vermediğimi söyleyince o sordu kakasını çişini rahat yapabiliyo mu diye, lifli olduğu için tahıl rahat yapmasını sağlıyomuş, ben yapıyo dedim, sonra ben bebek ekmeklerini verebilir miyiz deyince hayır dedi tam buğday ekmeği olsun biraz ekmek de ver dedi... sonra ben milupanın ve hipp in tahıllarını kullanabilir miyim diye sordum kullanabilirsin dedi... hipp in 7 tahılını aldım dün bu sabah kahvaltısını 60 cc devam sütü ve ondan bi kaşık koyup hazırladım diğer şeyleri içine kattım, çorbalarına da birer kaşık koyarım bunda sonra...Dru beğenmene sevindim Cnm. İnşallah kültüründe de bir şey çıkmaz. Maşallah kızına. Ben de bugün aşıya götürecektim. Biz de bir yaşı bekleyelim ozaman. Ben kaçıncı ay tavsiye edersnz diye sormayı unutmuştum. Kağıda sormak için bir sürü soru yazdım onlarda bile unuttuğum olmuş bi kaç tane:) mail attım birkaç gün önce. Sağolsun bana ayrıntılı şekilde uzunca cvp yazmış. Yalnız ben bir şeyi anlamadım. Ben de ekmek vermiyorum. Tam buğday ekmeğini kabızsa verme mi dedi yoksa ver mi dedi. Benim oğlum çok kabızlık çekiyor da. Ona göre vereyim.
ne güzel ayrıntılı olarak yazmışsın herşeyi teşekkür ederiz:) blender konusunda doktor çok haklı. benim arkadaşımın oğlu 3 yaşına kadar herşeyi blenderdan yedi. çok zorluk çekti. dışarda hep yanında yemek taşımak zorunda kalıyordu.tabi bende o zamanlar çocuk olmadığı için ben bu bilgiyi tamamen unutmuşum.o kadar cahildim ki 5. ayda ilk kez meyve ve yoğurda başladığımızda çok iyi hatırlıyorum yazlıkta tek başımaydım ve elmayı bildiğiniz rendenin iri tarafıyla rendeleyip vermeye çalıştım. çocuk öğüre öğüre yemeye çalışıyor. bende boğulacak diye hem korkuyorum hemde eee herkes böyle veriyor herhalde bişey olmaz diyorum:):) nasıl bir anneyim yaaa:) tabi bazen cahillik sultanlıkmış. kızım 6 aylıktan beri herşeyi çiğneyerek yiyor. şu anda koca köfteyi filan bizim gibi lokma lokma götürür kendisi. tost, börek filan yiyo azman:):) birde bizim doktorumuz 7. aydan beri kahvaltıyı karıştırarak verme lokma lokma ayrı tatlara alışsın çocuk sürekli bulamaç karışık kuruşuk şeyler yedirme demişti. o yüzden ayrı ayrı yiyor kahvaltısını. çocukların tat duygusunun gelişmesi gerekiyormuş. istersen mesela patates seviyorsa, patatesi büyük parça ver , yumuşak olduğu ve sevdiği için çıkarmaz. yada beyaz peynir.
yumurtanın beyazı konusu ilginçmiş. bende sabah kahvaltısında yumurta sarısı veriyorum ama bişeye terbiye yapıldığında veya bürek vs. içinde beyazıyla yumurta oluyor aslında ve ben hep veriyorum. siz nasıl yapıyorsunuz. eğer bu güne kadar bu şekilde alerji yapmadıysa zaten sorun olmaz diye düşünüyorum. siz ne dersiniz?
ciğer'i kuzu ciğeri mi veriyorsunuz? nasıl pişiriyorsunuz. kusura bakmayın ben hayatımda ciğer pişirmedim:) üzerinde zar filan varmı? soymak mı gerekiyor? ayda iki kere olması verileceği bilgisi için teşekkürler:) ben abartıp her hafta filan verebilirdim faydalı diye:)
bizde kan damlası kullanmadık , doktor gerek yok dedi ama Devit'e devam.
ekmek için sanırım en iyisi ya evde yapılan (ben hiç yapamıyorum maalesef iş yoğunluğundan) yada Halk ekmek'in organik tam buğday ekmeği.şu cicibebe ekmeği filan çok katkı maddeli. hiç vermedim ben arksında bütün o E101, E... kanserojenleri okuyunca.
salça konusunu sormak istedim size. sürekli salça verilmemeli diye duyuyorum sizlerden, nedeni nedir? tuzlu olması mı? benim annem özel tuzsuz salça yaptı , tarhanası da özel tuzsuz. sanırım bunlardan birşey olmuyor değil mi? bizimki bizim yemekleri yediği için ve kışın domates olmadığından (yani varda yenecek gibi değil:) ) biz salça koyuyoruz yemeklere.
birde patlıcan verilmemesinin nedeni nedir acaba? ben vermedim hiç ama nedenini bilmiyorum:)
herkese mutlu günler:)
ben ekmek vermediğimi söyleyince o sordu kakasını çişini rahat yapabiliyo mu diye, lifli olduğu için tahıl rahat yapmasını sağlıyomuş, ben yapıyo dedim, sonra ben bebek ekmeklerini verebilir miyiz deyince hayır dedi tam buğday ekmeği olsun biraz ekmek de ver dedi... sonra ben milupanın ve hipp in tahıllarını kullanabilir miyim diye sordum kullanabilirsin dedi... hipp in 7 tahılını aldım dün bu sabah kahvaltısını 60 cc devam sütü ve ondan bi kaşık koyup hazırladım diğer şeyleri içine kattım, çorbalarına da birer kaşık koyarım bunda sonra...
ne güzel canım benimki de çiğnese keşke... ama inan ben alıştırmadım zamanla kendi böyle istedi, başlarda ben de meyvelerini cam rendede rendeleyip iri parçalı veriyodum sonra yavaş yavaş öğürmeye başladı, kıvamı daha pürüzsüz olanları rahat yemeye başladı, pütürlü olunca reddetmeye başladı, farkedince ben de herşeyi pütürsüz hale getirmeye başladım yesin diye... sonuç bu işte... sevdiği şeylere de pütürlü olunca aynı tepkiyi veriyo çok tembel bu konuda löp löp yutsun istiyo :) bakalım alıştırabilirim inşallah...
ya evet yumurtaya ben de şaşırdım herkes yasak derken verebilirsin artık dedi, bu sabah zaıcık beyazından da koydum sonra vazgeçip çıkardım yine cesaret edemedim bekliycem biraz daha zaten ben de beyazını hiç sevmem :)
ciğeri koyun ciğeri veriyorum ben kurbandan ayırmıştım küçük küçük paketledim bi çorba kaşığı kadar dondurucuya attım onları onlardan kullanıyorum... zarını soyup da kaldırdım zaten.internette okumuştum ben zaten 7 aydan sonra 10 günde bir verilebileceğini, sordum 10 gün de az 15 günde bir ver ayda 2 kere yeter dedi... ben haşlıyorum ciğeri sonra içine koyacaksam onları da ekleyip (papates,havuç,pirinç, başka sebzeler gibi) pişiriyorum sonrada bi çay kaşığı zeytinyağı ve rondo :) normalde ben de hiç ciğer pişirmedim sevmem, ama kızartma bebeklere yasak olduğuna göre bi tek haşlama ya da normal sotelenip yemek gibi falan yapılır heralde, sen arça parça yedirirsin bay da yumuşuyo zaten...
bebek ekmeklerinden bikaç kere verdim ben de malesef... ama dedğin gibi doktorlar tam buğday ekmeği öneriyo... ben ekmek değil de sadece tahıl vericem bazen kahvaltıda bazen çorbalarında... hippin 7 tahılını aldım...
salça bence de tuzdan dolayıdır canım... kızım hiç domates yemedi benim, çok faydalıymış aslında ama mevsiminde tabi yaz gelse de bol bol yedirsem kızıma...
patlıcanda nikotin var canım ondandır heralde diye düşündüm ben...
sen hiç merak etme, sonunda kaç yaşına kadar pütürlü yemesede sonradan normal yemek yemeyen çocuk yok. elbet bir gün yer nasılsa. yesin yemeklerinide güzelce nasıl yerse yesin aslında değil mi:) annem, sonradan böyle iştahlı olacağını bilseydim bebekken hiç peşinden koşmazdım der hep. çok iştahsızmısım ben:)
bende Hipp 7 tahıl kullanıyorum memnunum . aslında ben herşeyi hipp kullanıyorum. sanki aptamil bana daha tatlı geliyor. Hipp daha doğal gibi. ama büyük ihtimalle psikolojik:)
ciğer'i dediğin gibi yapacağım teşekkürler. salçada tuzsuz olduğundan vermeye devam ederim. Patlıcan'daki, nikotin'i tamamen unutmuştum. doğru ondandır verilmemesi.
cnm benim kızdada öyle başladı malesef.ige iga alerjiyle ilgili testler.Canım yanaktaki egzama nasıl bişey, benim kızımda yanaklarının orta yerinde nerderyse cevize yakın büyüklükte pembelik oldu biraz sert ve pütürlü oluyodu 1 gün sonra geçiyodu, şimdi bikaç gündür var ve geçmiyo, ilk olduğunda dr.a sormuştum muz yapmıştır demişti önemsemedi ben de önemsemiyodum... senin bahsettiğin böyle bişey mi...
bi de ıge ıga nedir bilmiyodum baktım ben de netten çok fazla sıkma canını çok korkucak bişey değildir belki bi doktorla konuşmayı bekle, bak şu linkte kendi kendine bile geçebileceği yazıyo...
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta » YÜKSEK IgE TEDAVİ EDİLMELİ MİDİR?
cnm ismini tanıyor.çağırınca bakıyorkizlar yazmistim cvp veren olmadibebekleriniz isimlerini taniyormu? ismiyle seslendiginizde size bakiyorlar mi? biraz tedirginim bu konuda cvp veren olursa sevinirim
kızlar bugün 9. ay kontrolümüz vardı, nihayet tam istediğim gibi bi doktor buldum, zaten hep tavsiye ediliyodu çok memnun kaldım, çok ilgili, son randevu olmamıza rağman ve randevuları yarım saat sarkmış olasına yani zaten çıkış saati gelmiş olmasına rağmen uzun uzun ilgilendi, hiç acele ettirmedi, ben aceleyle çocuğu soyup giydirirken bile acele etmeyin vaktimiz var dedi hep, ona ilk defa gittiğimiz için dosyamızdaki herşeyi teke tek inceledi sordu soruşturdu her türlü kontrolünü yaptı, muayene ederken de kızıma çok sevecen çok ilgili davrandı kızım da onu sevdi ve bu sefer hiç ağlamadı... her konuda her sorduğuma sıkılmadan cevap verdi, medipol megada meliha hn.ı kesinlikle herkese tavsiye ediyorum...
gelelim haberlere... kızım 75.5 cm 9600gr baş çevresi de 45.5 cm olmuş...
menenjit şısı şimdi yapılırsa 2 doz yapılırmış bi yaşından sonra 2.si olurmuş ama 12.aydan sonra yapılırsa 1 doz yeterli oluyomuş, yapılmasını öneriyo kendi kızına da yapmış, kreşe falan gitmiyosa çok evden çıkmıyosa 1 yaşını bekleyelim bence dedi o yüzden bu ay yaptırmadık... 12.ay aşılarıyla karışmasın bi sonraki ay yaparız dedi...
sağlık ocağı arayıp 12. ay aşılarından olan kızamık aşısını erkene alıp 9.ayda önermişti, onu da sordum önermedi yine dışarı çok çıkmayan kreşe gitmeyen bi bebek olduğu için 12.ayı beklemeyi tavsiye etti şimdi yapılırsa 12.ayda yapılan aşılarla etkisi azalırmış...
geçen ay medipoldeki diğer doktorun ısrarla kullanmamızı istediği kan damlasına hiç gerek olmadığını 7. ay kan değerlerinin çok iyi olduğunu düzenli beslenen bi bebek olduğu için de bu dğerlerin düşmeyeceğini söyledi içim rahatladı...
d vitaminini kullanmaya şimdilik devam etmemizi istedi, dünyada genelde d vitamini kullanılmıyomuş ama bizim ülkemizde d vitamini değerleri düşük olduğu için sağlık bakanlığı böyle karar almış, d vitamini önemli güneş çok önemli bi süre daha kullanalım dedi...
kivi avokado gibi tropikal meyveleri verme dedi, kivi 6.aydan beri kullanıyorum dedim alerji yapmadıysa c vitamini deposu ver o zaman ama dikkat et dedi bunlardan yoğun kabartılatı olan alerjik vakalar geliyomuş...
soğan verme dedi, veriyorum sarımsak bile veriyorum dedim, sonuçta çok faydalı sorun yaşamadıysan ver ama soğan da alerjiktir dedi...
salça tuz şeker baharat yok dedi...
yumurtanın artık beyazını da verebilirsin dedi, ama ben tereddütlüyüm bi süre daha vermem sanırım...
ciğeri 10-12 günde bir falan veriyorum dedim, hatta 15 günde bir ver ayda 2 kere yeter dedi...
hergün çorbalarına bi çorba kaşığı kadar et-kıyma-tavuk-balık-ciğerden birini mutlaka katıyorum ağır gelir mi yanlış mı yapıyorum dedim, hayır ver çok iyi dedi... ama kıymayı tavsiye etmedi onun yerine kuşbaşı et ver dedi kıyma makinesinde geçtiği için... balık haftada bir ver mutlaka dedi,zaten haftada bir veriyodum...
ekmek vermiyorum pek ekmek verirsem devam sütünü az içiyo günde 500 cc vermeye çalışıyorum hep dedi, günde 500cc içiyosa çok iy dedi, ekmek lifli besin olduğu için önemli kaka yapabiliyosa idrarını yapabiliyosa sorun değil dedi ama arada bir tam buğday ekmeği ver dedi, bazen çorbaları sulu olduğunda bikaç kere hazır bebek ekmeklerinden verdiğimi söyledim tavsiye etmedi tam buğday ekmeği önerdi... milupa ve hipp in tahıl karışımlarını sordum verebilirsin dedi... bol su içsin dedi...
devam sütünü ne kullandığımı sordu aptamil dedim çok iyi dedi...
evdekini bitirdikten sonra artık 3 numaraya geçmemizi tavsiye etti...
sabahları hiçbişey yemek istemediğini ve hep sabahları zorla yedirdiğimi söyledim yanlış mı yapıyorum diye sordum, hayır anneyle böyle bi dil oluşturmuştur sabah o şekilde yiyodur dedi... bence de öyle gerçekten çünkü aç ve biliyorum ki istediği kıvamda blenderdan geçiriyorum yine de ağlayıp bağırıp mücadeleyle yiyo... gerçekten hiç yemiycekse yediremiyorum zaten geçen haftalarda diş çıkardığı dönemde bikaç günlük iştahsızlığında mümkün değil yedirip içiremiyodum yemek istemediğini dışarı akıtıyodu...
blenderdan geçirme olayını yavaş yavaş azaltmamı istedi yoksa 2 yaşına kadar blendardan kopamazsınız dedi, sulu şeylerin içinde taneli bırak dedi... deniycez bakalım yavaş yavaş... eline bişey verince ağzına götürüyo mu diye sordu hayır hemen atıyo ben ağzına ufak parça vermeye çalıştığımda diliyle dışarı atıyo dedim alışmış ağzından kolayca akıtılmaya tembelleşmiş alışsın bişeyleri ağzına götüreye büyümüş artık dedi...
idrar tahlilinde 7.ayda lökosit çıkmıştı kültür vericektik bi de ihmal ettik önemliymiş o kültür istedi onu vericez inşallah önemli bişey yoktur...
ayakkabı ne zaman giymeli nasıl ayakkabı giymeli diye sormayı unuttum kültür sonucunu götürünce haftaya sorarım artık...
bi tanecik dişimiz var normal mi diye sordum hiç de olmaya bilirdi 13.aya kadar normal dedi...
diğer dişler çıkarken ateş falan olursa ne verelim diye sordum öncelikli olarak calpol ya da dolven de verebileceğimizi söyledi...
bi de bi liste verdi orada neler yiyebilir yiyemez yazıyomuş okumadım daha yarın bakarım konuştuklarımızdan farklı bişey varsa paylaşırım...
ek gıdayı ne kadar almalı diye sordum öyle bi miktar yok bebeğe bağlı ne kadar yemek isterse o kadar dedi...
aklıma gelenler bunlar, çok uzun yazdım kusura bakmayın...
teşekkürler kızlar bişey çıkmadı
çıkan 3 diş dışında :)
Gecmis olsun dr a gotur hemen
Gercekten mi? Ben randevu aldim 9 ay kontrolu icin aralik a niye soylemediler? Biz de memorial a geceriz o zamn sen ne zaman ogrendin?
Biz geçen ay 15 inde götürdük o zaman söyledi
sana da bu ay 9unda söyler belki
10unda ayrılıyorum dedi
kızlar bugün 9. ay kontrolümüz vardı, nihayet tam istediğim gibi bi doktor buldum, zaten hep tavsiye ediliyodu çok memnun kaldım, çok ilgili, son randevu olmamıza rağman ve randevuları yarım saat sarkmış olasına yani zaten çıkış saati gelmiş olmasına rağmen uzun uzun ilgilendi, hiç acele ettirmedi, ben aceleyle çocuğu soyup giydirirken bile acele etmeyin vaktimiz var dedi hep, ona ilk defa gittiğimiz için dosyamızdaki herşeyi teke tek inceledi sordu soruşturdu her türlü kontrolünü yaptı, muayene ederken de kızıma çok sevecen çok ilgili davrandı kızım da onu sevdi ve bu sefer hiç ağlamadı... her konuda her sorduğuma sıkılmadan cevap verdi, medipol megada meliha hn.ı kesinlikle herkese tavsiye ediyorum...
menenjit şısı şimdi yapılırsa 2 doz yapılırmış bi yaşından sonra 2.si olurmuş ama 12.aydan sonra yapılırsa 1 doz yeterli oluyomuş, yapılmasını öneriyo kendi kızına da yapmış, kreşe falan gitmiyosa çok evden çıkmıyosa 1 yaşını bekleyelim bence dedi o yüzden bu ay yaptırmadık... 12.ay aşılarıyla karışmasın bi sonraki ay yaparız dedi...
sağlık ocağı arayıp 12. ay aşılarından olan kızamık aşısını erkene alıp 9.ayda önermişti, onu da sordum önermedi yine dışarı çok çıkmayan kreşe gitmeyen bi bebek olduğu için 12.ayı beklemeyi tavsiye etti şimdi yapılırsa 12.ayda yapılan aşılarla etkisi azalırmış...
geçen ay medipoldeki diğer doktorun ısrarla kullanmamızı istediği kan damlasına hiç gerek olmadığını 7. ay kan değerlerinin çok iyi olduğunu düzenli beslenen bi bebek olduğu için de bu dğerlerin düşmeyeceğini söyledi içim rahatladı...
d vitaminini kullanmaya şimdilik devam etmemizi istedi, dünyada genelde d vitamini kullanılmıyomuş ama bizim ülkemizde d vitamini değerleri düşük olduğu için sağlık bakanlığı böyle karar almış, d vitamini önemli güneş çok önemli bi süre daha kullanalım dedi...
kivi avokado gibi tropikal meyveleri verme dedi, kivi 6.aydan beri kullanıyorum dedim alerji yapmadıysa c vitamini deposu ver o zaman ama dikkat et dedi bunlardan yoğun kabartılatı olan alerjik vakalar geliyomuş...
soğan verme dedi, veriyorum sarımsak bile veriyorum dedim, sonuçta çok faydalı sorun yaşamadıysan ver ama soğan da alerjiktir dedi...
yumurtanın artık beyazını da verebilirsin dedi, ama ben tereddütlüyüm bi süre daha vermem sanırım...
ciğeri 10-12 günde bir falan veriyorum dedim, hatta 15 günde bir ver ayda 2 kere yeter dedi...
hergün çorbalarına bi çorba kaşığı kadar et-kıyma-tavuk-balık-ciğerden birini mutlaka katıyorum ağır gelir mi yanlış mı yapıyorum dedim, hayır ver çok iyi dedi... ama kıymayı tavsiye etmedi onun yerine kuşbaşı et ver dedi kıyma makinesinde geçtiği için... balık haftada bir ver mutlaka dedi,zaten haftada bir veriyodum...
ekmek vermiyorum pek ekmek verirsem devam sütünü az içiyo günde 500 cc vermeye çalışıyorum hep dedi, günde 500cc içiyosa çok iy dedi, ekmek lifli besin olduğu için önemli kaka yapabiliyosa idrarını yapabiliyosa sorun değil dedi ama arada bir tam buğday ekmeği ver dedi, bazen çorbaları sulu olduğunda bikaç kere hazır bebek ekmeklerinden verdiğimi söyledim tavsiye etmedi tam buğday ekmeği önerdi... milupa ve hipp in tahıl karışımlarını sordum verebilirsin dedi... bol su içsin dedi...
sabahları hiçbişey yemek istemediğini ve hep sabahları zorla yedirdiğimi söyledim yanlış mı yapıyorum diye sordum, hayır anneyle böyle bi dil oluşturmuştur sabah o şekilde yiyodur dedi... bence de öyle gerçekten çünkü aç ve biliyorum ki istediği kıvamda blenderdan geçiriyorum yine de ağlayıp bağırıp mücadeleyle yiyo... gerçekten hiç yemiycekse yediremiyorum zaten geçen haftalarda diş çıkardığı dönemde bikaç günlük iştahsızlığında mümkün değil yedirip içiremiyodum yemek istemediğini dışarı akıtıyodu...
blenderdan geçirme olayını yavaş yavaş azaltmamı istedi yoksa 2 yaşına kadar blendardan kopamazsınız dedi, sulu şeylerin içinde taneli bırak dedi... deniycez bakalım yavaş yavaş... eline bişey verince ağzına götürüyo mu diye sordu hayır hemen atıyo ben ağzına ufak parça vermeye çalıştığımda diliyle dışarı atıyo dedim alışmış ağzından kolayca akıtılmaya tembelleşmiş alışsın bişeyleri ağzına götüreye büyümüş artık dedi...
idrar tahlilinde 7.ayda lökosit çıkmıştı kültür vericektik bi de ihmal ettik önemliymiş o kültür istedi onu vericez inşallah önemli bişey yoktur...
ayakkabı ne zaman giymeli nasıl ayakkabı giymeli diye sormayı unuttum kültür sonucunu götürünce haftaya sorarım artık...
bi tanecik dişimiz var normal mi diye sordum hiç de olmaya bilirdi 13.aya kadar normal dedi...
diğer dişler çıkarken ateş falan olursa ne verelim diye sordum öncelikli olarak calpol ya da dolven de verebileceğimizi söyledi...
bi de bi liste verdi orada neler yiyebilir yiyemez yazıyomuş okumadım daha yarın bakarım konuştuklarımızdan farklı bişey varsa paylaşırım...
ek gıdayı ne kadar almalı diye sordum öyle bi miktar yok bebeğe bağlı ne kadar yemek isterse o kadar dedi...
cnm benim kızdada öyle başladı malesef.ige iga alerjiyle ilgili testler.
bakalım dr yarın ne diyecek
sen hangi şehirdesin cnm.gittiğiniz dr nerde.adı ne cnm
geçen ay ben yine meliha hn. için randevu almıştım meliha hn.ın izin gününe randevu vermişler bana o yüzden mesut öksüz müsait diye ona yönlendirdiler, hiiiç memnun kalmadım...Canim ben de o hastanede remzi beye gidiyorum senin diger gittigin doktor kimdi
evet canım sadece türkiyede değil dünya genelinde kızamık salgını olunca sağlık bakanlığı böyle bi karar alıyomuş ama kreşe falan gitmiyosa evde kendin bakıyosan dışarı çok çıkmıyosa yaptırmayın dedi, 12.ayda yapılmasını tavsiye etti, normalde zaten 12.ay aşısıymış bu... yaptırmıycam ben... 9.ayda menenjit özel aşısı var bi de canım, önemli bi aşı bence ben yaptırıcam onu ama bu ay yapılırsa 2.bi doz daha gerekiyomuş 1 yaşından sonra olursa tek doz yetiyomuş onu da 12.ay aşılarından 1 ay sonra yaptırmamızı tavsiye etti...Yenikullanıcı yazmış 9.ay aşısı ile ilgili
Yaptırmamayı önermiş doktoru yanlış anlamadıysam
ben ekmek vermediğimi söyleyince o sordu kakasını çişini rahat yapabiliyo mu diye, lifli olduğu için tahıl rahat yapmasını sağlıyomuş, ben yapıyo dedim, sonra ben bebek ekmeklerini verebilir miyiz deyince hayır dedi tam buğday ekmeği olsun biraz ekmek de ver dedi... sonra ben milupanın ve hipp in tahıllarını kullanabilir miyim diye sordum kullanabilirsin dedi... hipp in 7 tahılını aldım dün bu sabah kahvaltısını 60 cc devam sütü ve ondan bi kaşık koyup hazırladım diğer şeyleri içine kattım, çorbalarına da birer kaşık koyarım bunda sonra...
ne güzel canım benimki de çiğnese keşke... ama inan ben alıştırmadım zamanla kendi böyle istedi, başlarda ben de meyvelerini cam rendede rendeleyip iri parçalı veriyodum sonra yavaş yavaş öğürmeye başladı, kıvamı daha pürüzsüz olanları rahat yemeye başladı, pütürlü olunca reddetmeye başladı, farkedince ben de herşeyi pütürsüz hale getirmeye başladım yesin diye... sonuç bu işte... sevdiği şeylere de pütürlü olunca aynı tepkiyi veriyo çok tembel bu konuda löp löp yutsun istiyo :) bakalım alıştırabilirim inşallah...
ya evet yumurtaya ben de şaşırdım herkes yasak derken verebilirsin artık dedi, bu sabah zaıcık beyazından da koydum sonra vazgeçip çıkardım yine cesaret edemedim bekliycem biraz daha zaten ben de beyazını hiç sevmem :)
ciğeri koyun ciğeri veriyorum ben kurbandan ayırmıştım küçük küçük paketledim bi çorba kaşığı kadar dondurucuya attım onları onlardan kullanıyorum... zarını soyup da kaldırdım zaten.internette okumuştum ben zaten 7 aydan sonra 10 günde bir verilebileceğini, sordum 10 gün de az 15 günde bir ver ayda 2 kere yeter dedi... ben haşlıyorum ciğeri sonra içine koyacaksam onları da ekleyip (papates,havuç,pirinç, başka sebzeler gibi) pişiriyorum sonrada bi çay kaşığı zeytinyağı ve rondo :) normalde ben de hiç ciğer pişirmedim sevmem, ama kızartma bebeklere yasak olduğuna göre bi tek haşlama ya da normal sotelenip yemek gibi falan yapılır heralde, sen arça parça yedirirsin bay da yumuşuyo zaten...
bebek ekmeklerinden bikaç kere verdim ben de malesef... ama dedğin gibi doktorlar tam buğday ekmeği öneriyo... ben ekmek değil de sadece tahıl vericem bazen kahvaltıda bazen çorbalarında... hippin 7 tahılını aldım...
salça bence de tuzdan dolayıdır canım... kızım hiç domates yemedi benim, çok faydalıymış aslında ama mevsiminde tabi yaz gelse de bol bol yedirsem kızıma...
patlıcanda nikotin var canım ondandır heralde diye düşündüm ben...
dün biraz vardı hala yanaklarında gördü doktor kendisi söyledi tıbbi bi terim nedir o hatta daha pembe oluyo bikaç gündür var azaldı dedik daha önce de bikaç kere oldu her zaman böyle değil dedim, hassasmış cildi hassasiyeti var biraz neye karşı biraz dikkat et dedi, henüz tespit edemedim dedim, çok üzerinde durmadı. sen bu testleri yaptırmaya nasıl karar verdin arttı mı doktor mu tavsiye etti...
istanbuldayım ben canım, medipol megada meliha aksoy okan a gittim bu ay, çok çok memnun kaldım...
Cnm görümcemin kızının drsi.özel muaynane.başka drlerde baştan beri bebek egzeması dedi.ilk başlarda minnacıktı sonra bütün yanağına dağıldı.kızımın ayrıca hırıltısıda var.direkt olarak alerjiktir dedi.testleri dr istedi.bu drye göre çok çok önemli bir durummuş
ay ne güzel maşallah ya, biz de alışırız inşallah deniycem ben de biraz biraz... cesaret ve umut geldi şmdi biraz daha..Burda ikimiz blendır kullanıyorduk ben artık azalttım canım bi kaç kere kustu elim ayağıma dolandı tabi sonra alıştı şimdi herşey veriyorum çok da hoşuna gidiyor bugün bizimle et köfte ve makarna yedi. Sadece çorbaları blendırdan geçiriyorum şehri çorbasını falan değil sadece sebze çorbalarını
dün biraz vardı hala yanaklarında gördü doktor kendisi söyledi tıbbi bi terim nedir o hatta daha pembe oluyo bikaç gündür var azaldı dedik daha önce de bikaç kere oldu her zaman böyle değil dedim, hassasmış cildi hassasiyeti var biraz neye karşı biraz dikkat et dedi, henüz tespit edemedim dedim, çok üzerinde durmadı. sen bu testleri yaptırmaya nasıl karar verdin arttı mı doktor mu tavsiye etti...
istanbuldayım ben canım, medipol megada meliha aksoy okan a gittim bu ay, çok çok memnun kaldım...
Cnm görümcemin kızının drsi.özel muaynane.başka drlerde baştan beri bebek egzeması dedi.ilk başlarda minnacıktı sonra bütün yanağına dağıldı.kızımın ayrıca hırıltısıda var.direkt olarak alerjiktir dedi.testleri dr istedi.bu drye göre çok çok önemli bir durummuş
hırıltı gibi bişey sabahları oluyo bazen, o da nem azalınca odasında sabaları buruntıkanıklığı hırıltı falan yaparmış ona bağlıyodum... ama sürekli yok yani... yanağındaki sertleşm,ş pütürlü pembe doku da daha tam geçmedi canım sıkılıyo iyice bi yanağında dah fazla birinde azaldı... ama doktor da gördü önemsemedi, sen de böyle yazınca içime kurt düştü... bilemedim napayım...
merhaba sevgili anneler..
hamileliğimin başından beri sizi takip eden
hiçbir sayfayı atlamadan okuyan ve sizler beni tanımaanızzda sizleri ve minik yavrularınızı
tanıyan ama maalesef yazma konusunda pek de aktif olamayan bir mart annesiyim :)
arada sizlere bir soru sorar bir iki laf atar kaçarım:)
yine yeni bir soruyla karşınızdayım..
aşı ekgıda uyku hastalık vb konularımızdan biraz farklı bir konuda sorum var sizlere..
bir eğitimci olmama rağmen hayatıma geç girdiğini düşündüğüm bir kavram var şu günlerde
aklımın bir köşesinde. belki çoğunuz biliyorsunuz duydunuz
hatta aramızdaki tecrübeli annelerimiz uygulamış bile olabilir
ama maalesef ben yeni duydum bu kavramı : montessori
yeni duydum vee çook sevdim
aylar çabucak geçsin bizde montessori aktivitelerine çabucak başlayalım istiyorum kızımla..
çok ama çok sabırsızım bu konuda bir o kadar da çalıaşn bir anne olarak ne kadar uygulayabilirim kaygısı da yok değil tabi..
ama olduğu kadar elimden geldiği kadar düşüncesi biraz rahatlatıyor beni..
tabiki kızımla aynı ayda olan arkadaşlarının annelriyle de fikir alışverişi yapmak isterim bu konuda..
montessoriyi bilen araştıran uygulayacak olan arkadaşlarım var mı merak ediyorum
tabiki biraz erken 17. aydan sonra başlıyor aktiviteler ama daha erken başlayanlarda var
özellkile bu aralar kızıma oyalamak için bişiler arıyorum ama çok oyuncak da almak istemiyorum yavaş yavaş montessori materyallerinden edinmeye yada yapmaya başlasam mı diyorum
özellikle burada duyduğum aktivite masasını araştırdım çok da beğendim tam alacaktım
ama acaba montessoriye çok da uygun mudur düşüncesiyle vazgeçtim
bu yazıyı hem bu konuda tecrübeli arkadaşalrımız varsa fikirlerini almak için hem de benim gibi montessori eğitimini hiç
duymayan birileri varsa belki merak eder araştırır belkide hoşuna gider uygular diye yazıyorum.
fikrilerinize önerilerinize yada montessori ile ilgili paylaşımlarınıza açığım arkadaşlar
herkese iyi geceler diliyorum sevgiyle kalın..
hiç duymamıştım böyle bişey paylaştığın için teşekkür ederim canım,araştırırım ben de biraz...
geçen ay ben yine meliha hn. için randevu almıştım meliha hn.ın izin gününe randevu vermişler bana o yüzden mesut öksüz müsait diye ona yönlendirdiler, hiiiç memnun kalmadım...
evet canım sadece türkiyede değil dünya genelinde kızamık salgını olunca sağlık bakanlığı böyle bi karar alıyomuş ama kreşe falan gitmiyosa evde kendin bakıyosan dışarı çok çıkmıyosa yaptırmayın dedi, 12.ayda yapılmasını tavsiye etti, normalde zaten 12.ay aşısıymış bu... yaptırmıycam ben... 9.ayda menenjit özel aşısı var bi de canım, önemli bi aşı bence ben yaptırıcam onu ama bu ay yapılırsa 2.bi doz daha gerekiyomuş 1 yaşından sonra olursa tek doz yetiyomuş onu da 12.ay aşılarından 1 ay sonra yaptırmamızı tavsiye etti...
evet canım 13.ayda yaptırıcam tek doz...menenjit aşısını 1 yaşından sonra mı yaptıracaksın
ilk zamanlar çorbalarını ben de tel süzgeçten geçiriyodum et kıyma tavuk koymaya başlayınca blendar kullanmaya başladım rahat geldi diğer şeylerde de blendarı kullandım...Kızlar ben hiç kullanmadım
Hep tel süzgeçten geçiriyorum metal değil. o daha yoğun oluyor
merhaba sevgili anneler..
hamileliğimin başından beri sizi takip eden
hiçbir sayfayı atlamadan okuyan ve sizler beni tanımaanızzda sizleri ve minik yavrularınızı
tanıyan ama maalesef yazma konusunda pek de aktif olamayan bir mart annesiyim :)
arada sizlere bir soru sorar bir iki laf atar kaçarım:)
yine yeni bir soruyla karşınızdayım..
aşı ekgıda uyku hastalık vb konularımızdan biraz farklı bir konuda sorum var sizlere..
bir eğitimci olmama rağmen hayatıma geç girdiğini düşündüğüm bir kavram var şu günlerde
aklımın bir köşesinde. belki çoğunuz biliyorsunuz duydunuz
hatta aramızdaki tecrübeli annelerimiz uygulamış bile olabilir
ama maalesef ben yeni duydum bu kavramı : montessori
yeni duydum vee çook sevdim
aylar çabucak geçsin bizde montessori aktivitelerine çabucak başlayalım istiyorum kızımla..
çok ama çok sabırsızım bu konuda bir o kadar da çalıaşn bir anne olarak ne kadar uygulayabilirim kaygısı da yok değil tabi..
ama olduğu kadar elimden geldiği kadar düşüncesi biraz rahatlatıyor beni..
tabiki kızımla aynı ayda olan arkadaşlarının annelriyle de fikir alışverişi yapmak isterim bu konuda..
montessoriyi bilen araştıran uygulayacak olan arkadaşlarım var mı merak ediyorum
tabiki biraz erken 17. aydan sonra başlıyor aktiviteler ama daha erken başlayanlarda var
özellkile bu aralar kızıma oyalamak için bişiler arıyorum ama çok oyuncak da almak istemiyorum yavaş yavaş montessori materyallerinden edinmeye yada yapmaya başlasam mı diyorum
özellikle burada duyduğum aktivite masasını araştırdım çok da beğendim tam alacaktım
ama acaba montessoriye çok da uygun mudur düşüncesiyle vazgeçtim
bu yazıyı hem bu konuda tecrübeli arkadaşalrımız varsa fikirlerini almak için hem de benim gibi montessori eğitimini hiç
duymayan birileri varsa belki merak eder araştırır belkide hoşuna gider uygular diye yazıyorum.
fikrilerinize önerilerinize yada montessori ile ilgili paylaşımlarınıza açığım arkadaşlar
herkese iyi geceler diliyorum sevgiyle kalın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?