2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Doğru tahmin. Ama Buğra- Alper - Cansu kuzularımın adı.

maşallah yavrularına. 3 çocuk ile hayat nasıldır kimbilir. sanırım hem zor ama bir o kadar da neşelidir. büyük aile büyük nimet. tebrik ediyorum arkadaşım seni. bende ikinciyi istiyorum nasipse yakında ama 3. ye cesaret edebilir miyim bilmiyorum :):) eşime kalsa 5 tane yapalım, ona hava hoş tabi:):) kendisi 6 kardeş olduğu için seviyor kalabalığı ama benim yaşım olmuş 34 artık 2 . bile inşallah olursa!

Selam kızlar ben Nisan annesiyim sizi de takip ediyorum :) bebişleriniz kaç kilo bizim topiktekilerin bebişleri hep kilolu benim kızım zayıf ya çok canım sıkılıyor 7,5 aylık olduk boyu 71 ama kilo 7,5 civarı gibi.doktor 2 saatte bir besle dedi sizde de böyle olan var mı ?

ben ekmek vermediğimi söyleyince o sordu kakasını çişini rahat yapabiliyo mu diye, lifli olduğu için tahıl rahat yapmasını sağlıyomuş, ben yapıyo dedim, sonra ben bebek ekmeklerini verebilir miyiz deyince hayır dedi tam buğday ekmeği olsun biraz ekmek de ver dedi... sonra ben milupanın ve hipp in tahıllarını kullanabilir miyim diye sordum kullanabilirsin dedi... hipp in 7 tahılını aldım dün bu sabah kahvaltısını 60 cc devam sütü ve ondan bi kaşık koyup hazırladım diğer şeyleri içine kattım, çorbalarına da birer kaşık koyarım bunda sonra...

ne güzel canım benimki de çiğnese keşke... ama inan ben alıştırmadım zamanla kendi böyle istedi, başlarda ben de meyvelerini cam rendede rendeleyip iri parçalı veriyodum sonra yavaş yavaş öğürmeye başladı, kıvamı daha pürüzsüz olanları rahat yemeye başladı, pütürlü olunca reddetmeye başladı, farkedince ben de herşeyi pütürsüz hale getirmeye başladım yesin diye... sonuç bu işte... sevdiği şeylere de pütürlü olunca aynı tepkiyi veriyo çok tembel bu konuda löp löp yutsun istiyo :) bakalım alıştırabilirim inşallah...
ya evet yumurtaya ben de şaşırdım herkes yasak derken verebilirsin artık dedi, bu sabah zaıcık beyazından da koydum sonra vazgeçip çıkardım yine cesaret edemedim bekliycem biraz daha zaten ben de beyazını hiç sevmem :)

ciğeri koyun ciğeri veriyorum ben kurbandan ayırmıştım küçük küçük paketledim bi çorba kaşığı kadar dondurucuya attım onları onlardan kullanıyorum... zarını soyup da kaldırdım zaten.internette okumuştum ben zaten 7 aydan sonra 10 günde bir verilebileceğini, sordum 10 gün de az 15 günde bir ver ayda 2 kere yeter dedi... ben haşlıyorum ciğeri sonra içine koyacaksam onları da ekleyip (papates,havuç,pirinç, başka sebzeler gibi) pişiriyorum sonrada bi çay kaşığı zeytinyağı ve rondo :) normalde ben de hiç ciğer pişirmedim sevmem, ama kızartma bebeklere yasak olduğuna göre bi tek haşlama ya da normal sotelenip yemek gibi falan yapılır heralde, sen arça parça yedirirsin bay da yumuşuyo zaten...
bebek ekmeklerinden bikaç kere verdim ben de malesef... ama dedğin gibi doktorlar tam buğday ekmeği öneriyo... ben ekmek değil de sadece tahıl vericem bazen kahvaltıda bazen çorbalarında... hippin 7 tahılını aldım...
salça bence de tuzdan dolayıdır canım... kızım hiç domates yemedi benim, çok faydalıymış aslında ama mevsiminde tabi yaz gelse de bol bol yedirsem kızıma...
patlıcanda nikotin var canım ondandır heralde diye düşündüm ben...

sen hiç merak etme, sonunda kaç yaşına kadar pütürlü yemesede sonradan normal yemek yemeyen çocuk yok. elbet bir gün yer nasılsa. yesin yemeklerinide güzelce nasıl yerse yesin aslında değil mi:) annem, sonradan böyle iştahlı olacağını bilseydim bebekken hiç peşinden koşmazdım der hep. çok iştahsızmısım ben:)

bende Hipp 7 tahıl kullanıyorum memnunum . aslında ben herşeyi hipp kullanıyorum. sanki aptamil bana daha tatlı geliyor. Hipp daha doğal gibi. ama büyük ihtimalle psikolojik:)

ciğer'i dediğin gibi yapacağım teşekkürler. salçada tuzsuz olduğundan vermeye devam ederim. Patlıcan'daki, nikotin'i tamamen unutmuştum. doğru ondandır verilmemesi.

ben bi kutu hipp bi kutu sma bi kutu da bebelac kullandım onun haricinde hep aptamil kullanıyorum devam sütünü...
evet hipp in tadı daha az tatlı ve daha organik bence de psikolojik değil yani... eski doktorumuz söylemişti hipp in sahibi organiğe takıntılı bi adammış almanyada köy satın almış orda yetiştiriliyomuş herşey organik olarak... smayı da ben sevmedim hem daha da tatlı hem çok yağlı daha sarımsı kokusu da daha kötü ... bebelecı hiç mi hç beğenmedim bebe bisküvsi gibi kokuyo ve tadı da bebe bisküvisi gibi... hipp daha organik muhtemelen ama içerik olarak aptamilin daha geliştirilmiş olduğunu düşünüyorum ben ya da öyle gibime geliyo ne bileyim memnunum ben aptamilden :)
eski doktorumuz da ya hipp ya aptamil önermişti zaten, dün gittiğim de aptamil kullanıyorum deyince çok iyi dedi...
aptamilin kahvaltı tahıllarında bal var ya o içime sinmiyo benim,balın zararlı kısmı ayrıştırılmış ama olsun, dün doktor ayrıştırılamayacağını küçük parçalara bölündüğünü söyledi o zararlı kısım küçük parçalar halinde olunca vücut onu tanımıyomuş kullanabilirsiniz dedi ama ben hipp i tercih ettim...

cnm benim kızdada öyle başladı malesef.ige iga alerjiyle ilgili testler.
bakalım dr yarın ne diyecek
kizlar yazmistim cvp veren olmadi bebekleriniz isimlerini taniyormu? ismiyle seslendiginizde size bakiyorlar mi? biraz tedirginim bu konuda cvp veren olursa sevinirim
cnm ismini tanıyor.çağırınca bakıyor

sen hangi şehirdesin cnm.gittiğiniz dr nerde.adı ne cnm

Kızlar bu 9.ay aşısı neydi?
yaptıran var mı?
aslında 1 yaşa kadar aşı yoktu
hemşireye sorduğumda suriyeliler yüzünden demişti.
yaptırmayı hiç istemiyorum aslında
ama mecburuz sanırım
zaten hemşire kesin telefon eder

bu ay doktora sormayı düşünüyorum

Canim ben de o hastanede remzi beye gidiyorum senin diger gittigin doktor kimdi

Yenikullanıcı yazmış 9.ay aşısı ile ilgili
Yaptırmamayı önermiş doktoru yanlış anlamadıysam

cnm benim kızdada öyle başladı malesef.ige iga alerjiyle ilgili testler.
bakalım dr yarın ne diyecek
sen hangi şehirdesin cnm.gittiğiniz dr nerde.adı ne cnm

dün biraz vardı hala yanaklarında gördü doktor kendisi söyledi tıbbi bi terim nedir o hatta daha pembe oluyo bikaç gündür var azaldı dedik daha önce de bikaç kere oldu her zaman böyle değil dedim, hassasmış cildi hassasiyeti var biraz neye karşı biraz dikkat et dedi, henüz tespit edemedim dedim, çok üzerinde durmadı. sen bu testleri yaptırmaya nasıl karar verdin arttı mı doktor mu tavsiye etti...
istanbuldayım ben canım, medipol megada meliha aksoy okan a gittim bu ay, çok çok memnun kaldım...

Canim ben de o hastanede remzi beye gidiyorum senin diger gittigin doktor kimdi
geçen ay ben yine meliha hn. için randevu almıştım meliha hn.ın izin gününe randevu vermişler bana o yüzden mesut öksüz müsait diye ona yönlendirdiler, hiiiç memnun kalmadım...

Yenikullanıcı yazmış 9.ay aşısı ile ilgili
Yaptırmamayı önermiş doktoru yanlış anlamadıysam
evet canım sadece türkiyede değil dünya genelinde kızamık salgını olunca sağlık bakanlığı böyle bi karar alıyomuş ama kreşe falan gitmiyosa evde kendin bakıyosan dışarı çok çıkmıyosa yaptırmayın dedi, 12.ayda yapılmasını tavsiye etti, normalde zaten 12.ay aşısıymış bu... yaptırmıycam ben... 9.ayda menenjit özel aşısı var bi de canım, önemli bi aşı bence ben yaptırıcam onu ama bu ay yapılırsa 2.bi doz daha gerekiyomuş 1 yaşından sonra olursa tek doz yetiyomuş onu da 12.ay aşılarından 1 ay sonra yaptırmamızı tavsiye etti...

Bizim doktor da yumurtanın beyazını verebilirsin dedi bende bugün bizim yediğimiz yumurtadan verdim geçen günde eve yayla çorbası yaptım onda da beyazı vardım verdim. Bizim doktor sütlaç yiyebilir artık dedi ama sütlaçta şeker var onu sormadım birde dolma içi ver dedi ve bizim doktorda sarmısak veriyorum deyince şaşırdı

Burda ikimiz blendır kullanıyorduk ben artık azalttım canım bi kaç kere kustu elim ayağıma dolandı tabi sonra alıştı şimdi herşey veriyorum çok da hoşuna gidiyor bugün bizimle et köfte ve makarna yedi. Sadece çorbaları blendırdan geçiriyorum şehri çorbasını falan değil sadece sebze çorbalarını

merhaba sevgili anneler..
hamileliğimin başından beri sizi takip eden
hiçbir sayfayı atlamadan okuyan ve sizler beni tanımaanızzda sizleri ve minik yavrularınızı
tanıyan ama maalesef yazma konusunda pek de aktif olamayan bir mart annesiyim :)

arada sizlere bir soru sorar bir iki laf atar kaçarım:)

yine yeni bir soruyla karşınızdayım..
aşı ekgıda uyku hastalık vb konularımızdan biraz farklı bir konuda sorum var sizlere..

bir eğitimci olmama rağmen hayatıma geç girdiğini düşündüğüm bir kavram var şu günlerde
aklımın bir köşesinde. belki çoğunuz biliyorsunuz duydunuz
hatta aramızdaki tecrübeli annelerimiz uygulamış bile olabilir
ama maalesef ben yeni duydum bu kavramı : montessori
yeni duydum vee çook sevdim
aylar çabucak geçsin bizde montessori aktivitelerine çabucak başlayalım istiyorum kızımla..
çok ama çok sabırsızım bu konuda bir o kadar da çalıaşn bir anne olarak ne kadar uygulayabilirim kaygısı da yok değil tabi..
ama olduğu kadar elimden geldiği kadar düşüncesi biraz rahatlatıyor beni..
tabiki kızımla aynı ayda olan arkadaşlarının annelriyle de fikir alışverişi yapmak isterim bu konuda..

montessoriyi bilen araştıran uygulayacak olan arkadaşlarım var mı merak ediyorum
tabiki biraz erken 17. aydan sonra başlıyor aktiviteler ama daha erken başlayanlarda var
özellkile bu aralar kızıma oyalamak için bişiler arıyorum ama çok oyuncak da almak istemiyorum yavaş yavaş montessori materyallerinden edinmeye yada yapmaya başlasam mı diyorum

özellikle burada duyduğum aktivite masasını araştırdım çok da beğendim tam alacaktım
ama acaba montessoriye çok da uygun mudur düşüncesiyle vazgeçtim
bu yazıyı hem bu konuda tecrübeli arkadaşalrımız varsa fikirlerini almak için hem de benim gibi montessori eğitimini hiç
duymayan birileri varsa belki merak eder araştırır belkide hoşuna gider uygular diye yazıyorum.

fikrilerinize önerilerinize yada montessori ile ilgili paylaşımlarınıza açığım arkadaşlar
herkese iyi geceler diliyorum sevgiyle kalın..

ay ne güzel maşallah ya, biz de alışırız inşallah deniycem ben de biraz biraz... cesaret ve umut geldi şmdi biraz daha..

menenjit aşısını 1 yaşından sonra mı yaptıracaksın

Kızlar ben hiç kullanmadım
Hep tel süzgeçten geçiriyorum metal değil. o daha yoğun oluyor

menenjit aşısını 1 yaşından sonra mı yaptıracaksın
evet canım 13.ayda yaptırıcam tek doz...

Kızlar ben hiç kullanmadım
Hep tel süzgeçten geçiriyorum metal değil. o daha yoğun oluyor
ilk zamanlar çorbalarını ben de tel süzgeçten geçiriyodum et kıyma tavuk koymaya başlayınca blendar kullanmaya başladım rahat geldi diğer şeylerde de blendarı kullandım...

Bende bebeğim yeni doğduğunda internette görmüştüm çok hoşuma gitti ama biraz sabır isteyen bir iş anladığım kadarıyla bende araştırıyorum yapan annelerin bloğuna bakıyorum bu aylarda yavaş yavaş başlıyorlar aslında bu aylarda yapmamız gerekenler varmış. Mesela çocuğu zorla uyutmayın istediği zaman uyusun zorla yemek yedirmeyin açlık kavramını bilsin acıktığında yesin. Yapabileceğimiz etkinlikler ise dokunma ve koklama duyusunubgeliştirmek ben kızıma koklamayı öğretmeye çalışıyorum elimi kokluyo mesela kendi elini kokluyo öğrendi, küpler aldım el becerisi için onları iç içe geçiriyor. Facede bi anne yapmıştı çok hoşuma gitti dokunma duyusu için balonlara nişasta, nohut, fasülye, un koymuş ağzını bağlamış sonrada küçülmen çorapların içine koyup dikmiş onları yapabilirsen onları yapacam bu hafta. Aktivite masasını aldım ama montesarri ile ilgili mi bilmiyorum açıkçası bücür oyuncakcıdan uygun aldım eğer istersen bak oraya fisher price 125 liraya aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…