2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar kızım hiç ama gerçekten hiçbişey yemek istemiyo, çok üzülüyorum çok yoruluyorum...
dün sabah 100cc devam sütünü eşim ellerini tutarak eğlendirerek zor içirdik....
2 saat sonra kahvaltısını hazırladım her zamanki gibi,, yarısını dökerek bağırarak ağlayarak kaşık elimde bekleyerek bilg. karşısında tam 55 dk. yedi, ama nasıl dökmek yani kasenin 1/4ünü yediyse iyi...en sonunda çok artık avaz avaz ağlamaya sinir yapmaya başladı bıraktım...
sonra zaten bi arkadaşıma gidecektim bu mücadeleye orada girmeyeyim etrafı döke saça batırmayayım diye 4-5 saat aç bırakıp sadece en sevdiği şey yoğurdu vereyim dedim zaten mama sandalyesi olmayınca yedirmek normalde bile zor, orda onların yardımıyla azıcık dökerek yoğurdu yedirdik...
yine 4-5 saat sonra çorba vereyim dedim mümkün olamadı, yine yoğurt verdim yarım kavanoz kadar verebildim avmdeki kafedeki kızın yardımıyal kız neler yapıyo renk renk pipetler veriyo oynatıyo falan yarım saati geçmiştir onu da yemesi...
meyve de çorba da yemedi yani dün...
süt de içmedi...
sonra akşam annemlerdeydik orada 4 kişinin çabasıyla yürütece oturtup avaz avaz ağlatarak arada durup dinlenerek muhallebi yedirdim devam sütlü portakallı,ama daha ilk kaşıktan itibaren istemiyo, nasıl acıkmaz nasıl istemez...
bu sabah da yine eşim işe gitmeden süt içireyim dedim yine kaşıkla zar zor oyalayarak içiriyodum ki yine bi geğirdi sütün tamamını fışkırttı nasıl oluyo anlamıyorum... şimdi hala aç ve kahvaltı vermiycem bekletiyorum uyutmuyorum iyice uykusu gelsin acıksın da uyuturken biberonla süt içirebileyim diye, artık kaşıkla da süt vermek imkansız zaten sıvı b,şey döküp saçıyo bi şekilde ağzına dökmüşsem çeneden aşağı akıtıyo... dün çorba yemedi meyve yemedi bugün onları vereyim diyorum peyniri belki çorbaya falan katarım meyveye de ceviz rendelerim kahvaltı olmayıversin bugün, ama inşallah yedirebilirim, gerçketn çok zor bişey, böyle değildi kızım niye böyle oldu anlamıyorum....

hakikaten kızlar ya eski üyeler hep gitti, ki ben de eski üye değildi m hamileliğimin son aylarında katılmıştım aranıza, 2 tane mart 2013 annleri grubu vardı ben ona ye olmuşum orada yazıyodum önceleri sonra bu grubu farkedince buradan devam ettim, sonra kapandı diğeri, hatta o grubun kurucusu burada sessiz takipçilerimizden görüyorum bazen :)
ben saydıklarınız dışında sonsy artık girmiyo gerçi face de görüşüyorum ben onunla...
adanam vardı o uzun zamandır yok...
ben facedeki gruba da üyeyim orda oyun grubu oluşturuldu ist.daki 0-30 ay arası bebekler için oyun grubu oluşturuldu bi anaokulunda 2 saat anneli bebekli oradaki öğretmen eşliğinde oyunlar oynanıcak...
katılmak isteyen olur mu...

Selam arkadaşlar. Çok şükür emzirme işimiz ikimiz içinde kolaylıkla bitti. Cansu ilk günden sonra beni fazla zorlamadı. Bende dolgunluk, ağrı, sızı yaşamadım. Demekki sütümde bitmişki sıkıntı olmadı. Cansu nun 15 dk. en fala yarım saatte emmesi vardı. Maksimum 3 -5 dk. emer bırakırdı. Süt olmadığından demek çektiği ne kadarsa az idare ediyormuş Aldığı az anne sütü geçici doyma sağladığından hiçbir şeyi yemiyordu. Dün üç kez 125 ml. süt içti ki bu bizim için mucize. 25-30 ml. içmezdi önceden. Yemeklere biraz daha ılımlı. Önceden tadına bakar en fazla kendi kaşığı ile 3 kaşık yerdi. Çok şükür biraz daha yemeye başladı. Kararımın doğruluğu gördükçe allaha şükrediyorum ama vicdanen aramızdaki güzel bağın bitmesi beni üzdü. Sanırım işin içine hormonlarda girince iyice duygusallaştım. Uykusuda dün gece daha iyiydi. Artık emzik ve battaniyesi olunca rahat rahat kendi kendine dalıyor uykuya. Çok şükür ikimizde mutluyuz. Allah herkese bu süreçlerde yardım etsin.

Son düzenleme:

Sonsy küstü bence gruba. En son biraz mutsuz ve umutsuzdu. Umarım düzelmiştir ve mutludur.

Benim facebook hesabım yok. O nedenle oyun grubundan haberim yok. Avrupa yakasında oturuyorum. Beni bilgilendirirsen gelmek isterim. Kızım şimdilik yaşıtlarıyla pek iletişime geçemedi. Bütün kuzenleri İzmir’de. O burda yalnız kaldı...((

Bende bahsettigin gruba yaziyordum onceleri... seni de orda net hatirliyorum kizinin anneannesinin aldigi pembe etol tarzi kaban hala aklimda harikaydi:) kiz cocuklarina cok guzel seyler var ben genelde esortmanla cikartiyorum oglumu...
bu arada ben beylikduzunde oturuyorum oyun grubuna bende katilabilirim oglumla:))

Ama219121]kızlar kızım hiç ama gerçekten hiçbişey yemek istemiyo, çok üzülüyorum çok yoruluyorum...
dün sabah 100cc devam sütünü eşim ellerini tutarak eğlendirerek zor içirdik....
2 saat sonra kahvaltısını hazırladım her zamanki gibi,, yarısını dökerek bağırarak ağlayarak kaşık elimde bekleyerek bilg. karşısında tam 55 dk. yedi, ama nasıl dökmek yani kasenin 1/4ünü yediyse iyi...en sonunda çok artık avaz avaz ağlamaya sinir yapmaya başladı bıraktım...
sonra zaten bi arkadaşıma gidecektim bu mücadeleye orada girmeyeyim etrafı döke saça batırmayayım diye 4-5 saat aç bırakıp sadece en sevdiği şey yoğurdu vereyim dedim zaten mama sandalyesi olmayınca yedirmek normalde bile zor, orda onların yardımıyla azıcık dökerek yoğurdu yedirdik...
yine 4-5 saat sonra çorba vereyim dedim mümkün olamadı, yine yoğurt verdim yarım kavanoz kadar verebildim avmdeki kafedeki kızın yardımıyal kız neler yapıyo renk renk pipetler veriyo oynatıyo falan yarım saati geçmiştir onu da yemesi...
meyve de çorba da yemedi yani dün...
süt de içmedi...
sonra akşam annemlerdeydik orada 4 kişinin çabasıyla yürütece oturtup avaz avaz ağlatarak arada durup dinlenerek muhallebi yedirdim devam sütlü portakallı,ama daha ilk kaşıktan itibaren istemiyo, nasıl acıkmaz nasıl istemez...
bu sabah da yine eşim işe gitmeden süt içireyim dedim yine kaşıkla zar zor oyalayarak içiriyodum ki yine bi geğirdi sütün tamamını fışkırttı nasıl oluyo anlamıyorum... şimdi hala aç ve kahvaltı vermiycem bekletiyorum uyutmuyorum iyice uykusu gelsin acıksın da uyuturken biberonla süt içirebileyim diye, artık kaşıkla da süt vermek imkansız zaten sıvı b,şey döküp saçıyo bi şekilde ağzına dökmüşsem çeneden aşağı akıtıyo... dün çorba yemedi meyve yemedi bugün onları vereyim diyorum peyniri belki çorbaya falan katarım meyveye de ceviz rendelerim kahvaltı olmayıversin bugün, ama inşallah yedirebilirim, gerçketn çok zor bişey, böyle değildi kızım niye böyle oldu anlamıyorum....[/QUOTE]

Ne zordur bilirim.benim kızda bazen böyle yapiyor..Ama ben yolunu buldum.yemek istemeyince önce kucağıma allyorum ama kaseyi göstermiyorum.sallıyorum.pışpışlıyorum.kucakta yatar pozisyonda..ve kızım donuyor.gözü gözümde kalıyor.haraketsizce.ve o sirada tüm kaseyi bitirdiği oluyor.böyle yeme düzenimiz var işte bizim..belki sizde de işe yarar

evet sanırım ondan... bi yanlış anlaşılma oldu ve küstü sanırım buraya...
şu an 8 mart 10:30da bakırköy arcus anaokulunda ilk buluşma yapılmaya karar verildi ücret 20tl olucak 2 saat sürecek ve arada beslenmeleri için bi ara verilicek face kullanıyosanız gruba üye olursanız takip edebilirsiniz, rastalarsanız ben de burdan haber veririm...

biz de evde hep pijama eşofmanalyız canım, kız erkek farketmiyo rahatlık ön planda :) ama dışarı çıkarırken ani gezmelere falan elbise giydirmeyi seviyorum ben... hatırlamana sevindim canım ben farketmemiştim...
oyun grubunun detaylarını yazdım canım, yeterli katılım olursa 2 haftada bir yapılması düşünülüyo,anket yapıldı haftaiçi istenmedi çalışan anneler dolayısıyla o yüzden c.tesileri yapılıyo 10 kişiden az olursa anaokulu kabul etmiyo çünkü o gün bizim için öğretmen getirtilecek...
gruptakiler hep şubat mart anneleri genelde ama oyun grubuna 0-30 ay bebekler katılabiliyo bebeklerin gelişimleri için de iyiymiş bu o yüzden o çağlarda abizi ablası olanlar da geliyo ve komşu arkadaşı olan haber veriyo... katılım için gruba bildirmen gerekiyo ama linkini atarım istersen ...

Ne zordur bilirim.benim kızda bazen böyle yapiyor..Ama ben yolunu buldum.yemek istemeyince önce kucağıma allyorum ama kaseyi göstermiyorum.sallıyorum.pışpışlıyorum.kucakta yatar pozisyonda..ve kızım donuyor.gözü gözümde kalıyor.haraketsizce.ve o sirada tüm kaseyi bitirdiği oluyor.böyle yeme düzenimiz var işte bizim..belki sizde de işe yarar[/QUOTE]

canım benimki o pozisyonda 10 saniye bile durmaz, gerçekten çok zorluyo beni, mama sandalyesinde kemerle oturtmaktan başka çaresi yok, ellerini zaptetsem ağzını açtıramıyorum ağzını açsa dışarı akıtıveriyo sinirden ağlayarak, sinirlendirmeyeyim elleri bırakayım dersem vuruyo engelliyo yedirtmiyo, gerçekten zor... bi an önce bitsin inşallah bu süreç...

Hayırlı uğurlu olsun. Zor bir süreci güzelce atlatmışsınız. Hep duyardım meme emen bebek yemek yemez diye. Doğru olduğunu senin kızın da göstermiş. Benim kızıma gündüz annem bakıyor. Gündüzleri yemek yemesi normalmiş ve çok fazla reddetmiyormuş. Ama ben haftasonları naz niyaz yediriyorum hatta bazı öğünlerini atlamak zorunda kalıyorum. Yemeği reddediyor 10 dakika sonra meme veriyorum şapır şupur dakikalarca emiyor. Annem memeye güveniyor bu kız diyor.

Bende senin gruba ilk yazmalarını hatırlıyorum bebeğin kabız olmuştu 21 gündü sanırım kakasını yapmamıştı nekadar üzülmüştüm cerrahi bi işlem yapılır diye çok endişelenmiştim ilk ozaman dikkatimi çektin

o benim gruba geri dönüşümdü canım :) hamileliğimin son aylarında yine yazıyodum burada ama doğumdan sonra ilk 4 ay ben hiçbişeye yetişemedim bilg.a falan vakit ayıramıyodum pek senin hatırlatığın zamanlar tekrar girmeye başlamıştım, evet canım bizim için de çok endişe verici bi süreçti kaç tane doktor bizim için rekor bi sayı demişti hiç duymamışlar o kadar süre kaka yapmayan bebek :) ben de onca gün nerede sakladı merak ediyorum :) fitilden 10 dak.sonra yapıyodu çünkü toptan... ek gıdaya geçince hiçbi sorunumuz kalmadı çok şükür...
ultrason falan bile çekilmişti o zamanlar...

Kolayca atlatmissiniz gozun aydin.banada umut oldu.belki benimkide kesince suutten yemeye baslar.tabi suanda enaz 6 ay kesmek gibi bi niyetim yok gelisiminde bi sorun olmazsa.hatta 2 yasina kadar.ben oglumu 2 yasinda limon surerek kesmistim.sonrasinda baya sagmak zorunda kalmistim.senin o acidanda rahat olmus.ins bolbol yer bebisin.

Benim kızımda o sıralar kabız en fazla 3 gün yapmamıştı ben telaş yapmıştım sizin 21 gün olduğunu okuyunca çok üzüldüm o yavrucuk ne yapıyor diye çok da dua ettim.

Benim kızımda o sıralar kabız en fazla 3 gün yapmamıştı ben telaş yapmıştım sizin 21 gün olduğunu okuyunca çok üzüldüm o yavrucuk ne yapıyor diye çok da dua ettim.

çok sağol canım çok şükür atlattık bugün dalga geçiyoruz da o günlerde büyük sıkıntıydı bize...

Yenikullanıcı nasılsın Cnm? Uzun zamandır yazamıyrm. Tlfndan yarım yamalak bakıp çıkıyorum. Hiçbir şeye yetişemiyorum bu sıralar.

Benim oğlumda hiç yemiyor bu günlerde. Ayağıma yatırarak tlfndan kendi videolarını gözüne sokarak yedirmeye çalışıyorum. Hipnoz olmuş gibi kendisini izlerken tıkıyorum kaşıkları :) doğru değil bu yaptıklarım biliyorum ama asla yemiyor diğer türlü..

Son düzenleme:
Yenikullanıcı nasılsın Cnm? Uzun zamandır yazamıyrm. Tlfndan yarım yamalak bakıp çıkıyorum. Hiçbir şeye yetişemiyorum bu sıralar.

iyiyim canım sen nasılsın, doğumgünü hazırlıkları var heralde sizde de, okumuşsundur ben de bu aralar Derin hanımın iştah roblemiyle boğuşuorum ve gerçekten başka bişeye gücüm kalmıyo...

o şekilde asla tutamam ben kaçar döner gider, bi süre ben de bil. karşısında ya da eline bişey verip oyalıyodum ama olmuyo artık çk hırçınlaşıyo yemek yerken daldığı anda kaşığı gördü mü ya da dudağına dokundu mu pat pat saldırıyo ellerini kontrol etsem ağzını sıkıyo açtıramıyorum... bugün herşeyi yarım porsiyon koyuyorum sakin sakin ama uzun sürede yedirmeye çalışıyorum kahvaltı hiç yaptırmadım yarım kase tarhanayla yarın kavanoz yoğurt verebildim... meyve öğününü bekliyorum bakalım o nolucak, gece de muhallebiyi nasılsa bbasıyla veririz yine, tek başına çok zorlanıyorum...
artık doğrusu yanlışı kalmadı ki bu kadar aç kalmaları ve az beslenmeleri de doğru değil sonuçta... şaşırıyorum nasıl acıkmıyo diye...

Oğlumun 12 resminden oluşan magnet takvimimizin siparişini verdik. Taslağını çok beğendim. Umarım gelince de beğenirim. :)

ne güzel, paylaşsana bizimle de canım...ben magnet yaptırmaktan vazgeçtim sanırım, minik süslü kolonya şişelerinden yaptırmayı düşünüyorum üzerinde kızımın adı doğum tarihi ya da resmi olan... magneti herkes dolabına falan yapıştırmak istemeyebilir diye düşündüm...

mercancım oyun grubundan bahsettim sen katılmaz mısın, avrupa yakası 2013 bebekleri oyun grubu facedeki grubun adı bi bak istersen, kapalı grup ama üyelik isteniyo görebilmen için...

bizde 10 gün önce doğum günümüzü kutladık ve memeyi bıraktık canım
dediklerine aynen katılıyorum memeye güvenip yemek yemeyebiliyorlar.
benim oğlumda memeyi bıraktığımızdan beri daha çok yemeye başladı
inşallah bozulmaz hep böyle gider.yemeyen bebekle uğraşmak zor
zira benim oğlumda zorla yiyordu bir zamanlar :) çok şükür geride kaldı o günler.

bende özlüyorum emzirmeyi hala alışamadım.
ama bir yandanda seviniyorum yememiz uykumuz herşeyimiz düzene girdi
ve çok keyifli son günlerde.paytak paytak yürüyerek evi dolaşıyor bütün gün :)

Canım bence senin kızım bi rahatsızlığı var çünkü eskiden iyi yiyor diyordun belki diş olabilir kansızlık veya idrar yolu iltihabıda iştahsızlık yapıyormuş bi doktora gidin istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…