- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 123
- 40
Eki Görüntüle 995334 Saat gece 23.44 Cansu da uykunun u su bile yok. Tam gaz hareket.
kzılar sinirlerim yıpranmış iyice, bu sabah kızım ağlıyo ben ağlıyorum öyle yedirmeye çalıştım kahvaltıyı,
hasta olmadıkça diş falan bi sıkıntı olmadıkça iyiyidi bizim yememiz, yani sabahları zorlansak da bazen diğer öğünler iyiydi,
şimdi nerdeyse bi haftadır hiçbi öğünü istemiyo saatlerce aç durabiliyo, usun süre aç kalıp bişeyleri ısırmaya başladığında yedirsem de yine yemek istemiyo anlamıyorum noluyo... geçer dedim yine diştir dedim yok geçmiyo gayet iyi diş olsa bu kadar uzun sürmezdi heralde, kilosu kızımın iyi ama derdim kilo değil ki hatta olmasa da olur kilosu iyi, yeter ki ben yeterli iyi beslendiğini göreyim bileyim, mümkün olduğunca yeterli beslemeye çalışoyorum yine de ama gerçekten çok yorucu ve yıpratıcı, hep böyle olan bebeklerin annnelerine hakkaten Allah sabır versin yardım etsin...
akşam 12yi bile geçiyodu yarımda falan sadece ve sadece 100cc süt içerek uyudu, sabah 10 da yine süt içmek istemiyo 130 cc sütü kaşıkla döke saça 80cc falan içmiştir heralde, 2 saat sonrasında kahvaltı hazırladım yumurta sarısı,peynir,zeytin,fındık,badem,bebe bisküvisi ve sütle ıslayarak, malzeme çok ama yarım kase falan oluyo bunlar, inşallah 1/3 i falan girmiştir karnına, nasıl bi mücadele döke saça anlatamam, her öğünden sonra mutfak dolaplarını yeri kalorifer peteğini falan siliyorum...
elektrik süpürgesine merakımız şimdi fırına geçti...
elektrik süpürgesinin kablosunu çekip onu ağzına sokma derdindeydi şimdi ben alıp salona getirdikçe o mutfağa fırına...
ben de top toplayıcı gibi peşinde...
hala kahvaltı yapmadım, şimdi ben yazıyorum kızım yine mutfakta :)
he bir de 5ltlik su bidonlarını devirip at yapıyo kendine...
ben kahvaltısını hazırlarken pek bi sessizdi bi baktım yatak odasında çekmeceyi açmiş çamaşırların tamamı yerde bizimki de yerde sessizce çekmecenin içini siliyo eller kollar içerde...
çok muzur oldular çok dikkate etmek lazım ...
daha biraz once esime bnde ayni seyi soyledim cok uzuluyorum birakincaCanım ya geçmiş olsun. Çocuk işte düşe kalka büyücek.Allah hepsini beterinden korusun. Yeşil çay merhemi yada tahinin üzerindeki yağ iz bırakmadan geçirir aklında olsun.
Birazda bizden bahsedelim. Ay kaç gündür Cansu'mla uğraşmaktan fenalardayım. Sütten kesmeye çalışıyorum bugün 2. gün. Ayrıca 9 gündür gece beslenmesini kaldırdık. Dün geceye kadar iyi gidiyordu ama dün gece resmen 20 dk. bir mızmız yaptı. Haliyle bugün ikimizde yorgunuz. Dün meme krizi tutunca göğsüme tahin sürdüm. Cansu tahinden nefret ediyo. Açtım önce kokladı baktı farklı ama yinede dayanamadı başladı midesi bulana bulana emmeye. Güleyimmi ağlayayımmı kız emmeyi bıraksın derken tahini sevecekİşe başlamama az kaldı. Herşey gözümde büyüyor. Evde olmak, çocuğunu kendin büyütmek gibisi yok. Hergün birşeyler öğreniyorken sen işe git elalemin derdiyle uğraş.
sağol canım evde tahin vardı bi deniycem dediğini iz kalmasından korkuyorum ben de ama doktor kalmaz dedi.İnş. dediği gibi olur.Canım ya geçmiş olsun. Çocuk işte düşe kalka büyücek.Allah hepsini beterinden korusun. Yeşil çay merhemi yada tahinin üzerindeki yağ iz bırakmadan geçirir aklında olsun.
kızım bugün boyunca ara ara kendi kendi sağ eliyle kafasını sağ tarafına vuruyo, bazen kulağına denk geliyo eli bazen değil ama hep sağ eliyle başınn sağ tarafına, bikaç kere üstüste vuruyo ara ara... kulakla igili bi sorun mu ki ne olabilir bilmiyorum...
inşallah kötü bişey değildir...
Supersiniz:) bu arada gece beslememe maceranizdan bahseder misin canim bana da belki cesaret gelir.
Canim niye sutten kesiyorsun.hatirladigim kadariyla senin kizdaemdigi icin ekgida almiyordu dogrumu hatirliyorum.yemedigi icinmi kesiyorsun.
Benim kizda 8 martta 1 yasinda olacak ama hala 4-5 kasik tarhanadan baska bisi yemiyor.bende hic zorlamiyorum emziriyorum bolbol ne vqrsa azcok emiyor.eskiden yetmiyor diye kafaya takiyordum artik takmiyorum.masallah cok saglikli daha grip bileolmadi doktor emdigi icin dedi.eger kilosunda gelisiminde gerileme olmazsa 2 yasina kadaremzircem ins.
Canım yaa ben de ebruli gibi düşünüyorum. Niye kesiyorsun sütten? Hatırlar mısın ben de emme-çalışma konusunda sıkıntılanmış, sizden akıl danışmıştım.
Oğlum bakıcıda artık, gündüz uykusu teke düştü. Beşikte sallanarak uyuyor.
İşten gelince 5 dk kadar emiyor.
Gece yatarken emerek uyuyor,
Gece 30 sefer emmeye kalkıyor
Yok yok sanırım4-5 sefer uyanıyor.
Beslenme için değil, memede olmak için.
Oğlum bir ara göğsümü ısırmaya başlamış, artık dayanamaz olmuştum. O süreçte -emzir(e)meyen annelerden af diliyorum- o kadar özlemiştim ki emzirmeyi, emerek uyumasını.
İşe başlama hususunu yazmayı unutmuşum.
Sen ne iş yapıyordun canım?
İnan bana işe gelmek nefes almakla eş değer.
Gerçekten nefes aldığımı hissediyorum. Dinleniyorum. Enerji depoluyorum, oğlumu özlüyor ve evdeki vaktimi onunla geçiriyorum.
Kimse ayıplamasın, bebeği ihmal etmek değil bu durum.
Mutlu bebekler mutlu annelerin elinde büyüyorlar.
Bugün eşimle yarım gün izinliydik.
Dün gece 4'te uyuduk ikimiz.
Eşim 12'de uyandı ben 8,30'da.
Bi de huysuzdu oğlum, acayip yoruldum.
Sendika mesaj atmış, yarın bir günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz diye.
Eşime, istiyorsan sen eyleme dahil ol, ben işteyim diyorum
maşallahh cansuya çok şirin...
benim oğlumda çok yapıyor bunu.hatta her an takla atabilir bu çocuk diyorum eşime :)
Aynen canım bir gün tepe taklak olacak galiba.
daha biraz once esime bnde ayni seyi soyledim cok uzuluyorum birakincaCalismak gercekten ii geliyor insana aslinda ama vicdanen de birakiyorum diye rahatsizim
Evet eminim iyi gelir çünkü 11 aydır kendime ait tek saat hatırlamıyorum. Herşeyi hızlandırılmış çekimde yaşıyor gibiyim. Sürekli aynı koşturmaca insanı yoruyor.
kızlar biz 1 yaşına girdik ve memeyi bıraktık.
Benim oğlum çok ısırıyordu sol göğsüm kabuk tutmuştu artık.
Acıktığı için değil uykusunda ağzında memeyle uyumak istiyordu hep.
Yatağına yatırdığım an kalkıyordu..
Açken yemek yiyordu memeye gelmiyordu
sadece uykusu geldiğinde istiyordu memeyi.buda yılbaşından sonra edinilen bir huy oldu
daha önce böyle bir problemimiz yoktu..
Mecbur kaldım memeden ayırmaya.sonra bir sürede sağarak verdim sütümü.şimdi sütüm bitti tamamen.
Daha çok aklı ermediği için 1 hafta içinde unuttu.korktuğum gibi olmadı yani.
Artık gece beslenmemiz bitti.
Ve inanırmısınız meme alışkanlığı bittiği için gece sadece 1 kez kalkıyor.
Kucağıma alıp omzuma yatırıyorum pış pışlayarak 5 dakka içinde tekrar dalıyor uykuya.
Oğlumunda benimde keyfimiz yerine geldi düzenli uyuduğumuz için geceleri.
Ama oğlumu kucağıma alıp emzirmeyi çok özlüyorum şimdi :)
1 yaşına kadar emzirdim çok şükür diyorum..
Ya bu kadarda emziremeseydim diyorum... Teselli ediyorum kendimi
çünkü çok keyifliydi emzirmek :)
2 gun önce bankaya gittim eve dönerken bizim üst mahallede ambulans gördüm yanından geçerken Rabbim yardımcın olsun dedim deminde ekmek almaya gittim baktım aynı evin önünde kalabalık ölmüş dedim içimden ölmüş kızı nasıl titriyor hemen yanına gittim bende annemi kaybettim seni çok iyi anlıyorum yarın sabah biraz daha hafifliyceksin sakin ol bağırmadan isyan etmeden ağla dedim elini tuttum buz gibiydi ve felaket titriyordu galiba hastane çok yakın annesinin soğuk bedenini göreli daha 5 dakika olmamıştı herkes başında ama biliyorumki herkesin söylediği ona boş gelicek benim gibisabah olunca annesinin birden morgda dahi olsa nefes aldığını düşüncem sonra tabutunu getirecekler hadi canım diyecek birazdan hareket edicim çıkarıcaklar tabuttan tabi mezar Ozamanda kesin karıştırdılar mezara başkasını koydular ve o andan sonrada sokakta gördüğü herkeste her kapalı kadında annesini arıycak 5 senedir hala bıkmadan arıyorum müslümanım elhamdulıllah Allah a inancım sonsuz ama annemin gittiğine inanamıyorum annesi kalmak zor kimbilir belki birgün karşılaşırım
Eki Görüntüle 995334 Saat gece 23.44 Cansu da uykunun u su bile yok. Tam gaz hareket.
kızlar adet olamadım 1 hafta gecti çok gerginim o yüzdenilk 7 ay olmamıstım sonra bir iki günlük gecikmelerlr oluyordu bu ay çok gecti..sizlerin düzene girdimi??
Emzrimeye kararlıyım inşallah ama yazını okuyunca imrenmeden edemedim canımkızlar biz 1 yaşına girdik ve memeyi bıraktık.
benim oğlum çok ısırıyordu sol göğsüm kabuk tutmuştu artık.
acıktığı için değil uykusunda ağzında memeyle uyumak istiyordu hep.
yatağına yatırdığım an kalkıyordu..
açken yemek yiyordu memeye gelmiyordu
sadece uykusu geldiğinde istiyordu memeyi.buda yılbaşından sonra edinilen bir huy oldu
daha önce böyle bir problemimiz yoktu..
mecbur kaldım memeden ayırmaya.sonra bir sürede sağarak verdim sütümü.şimdi sütüm bitti tamamen.
daha çok aklı ermediği için 1 hafta içinde unuttu.korktuğum gibi olmadı yani.
artık gece beslenmemiz bitti.
ve inanırmısınız meme alışkanlığı bittiği için gece sadece 1 kez kalkıyor.
kucağıma alıp omzuma yatırıyorum pış pışlayarak 5 dakka içinde tekrar dalıyor uykuya.
oğlumunda benimde keyfimiz yerine geldi düzenli uyuduğumuz için geceleri.
ama oğlumu kucağıma alıp emzirmeyi çok özlüyorum şimdi :)
1 yaşına kadar emzirdim çok şükür diyorum..
ya bu kadarda emziremeseydim diyorum... teselli ediyorum kendimi
çünkü çok keyifliydi emzirmek :)
Allah sabır versin. Her ölüm erken ölümdür. Zor2 gun önce bankaya gittim eve dönerken bizim üst mahallede ambulans gördüm yanından geçerken Rabbim yardımcın olsun dedim deminde ekmek almaya gittim baktım aynı evin önünde kalabalık ölmüş dedim içimden ölmüş kızı nasıl titriyor hemen yanına gittim bende annemi kaybettim seni çok iyi anlıyorum yarın sabah biraz daha hafifliyceksin sakin ol bağırmadan isyan etmeden ağla dedim elini tuttum buz gibiydi ve felaket titriyordu galiba hastane çok yakın annesinin soğuk bedenini göreli daha 5 dakika olmamıştı herkes başında ama biliyorumki herkesin söylediği ona boş gelicek benim gibisabah olunca annesinin birden morgda dahi olsa nefes aldığını düşüncem sonra tabutunu getirecekler hadi canım diyecek birazdan hareket edicim çıkarıcaklar tabuttan tabi mezar Ozamanda kesin karıştırdılar mezara başkasını koydular ve o andan sonrada sokakta gördüğü herkeste her kapalı kadında annesini arıycak 5 senedir hala bıkmadan arıyorum müslümanım elhamdulıllah Allah a inancım sonsuz ama annemin gittiğine inanamıyorum annesi kalmak zor kimbilir belki birgün karşılaşırım
Yok canım, ben de hâlâ düzensiz.kızlar adet olamadım 1 hafta gecti çok gerginim o yüzdenilk 7 ay olmamıstım sonra bir iki günlük gecikmelerlr oluyordu bu ay çok gecti..sizlerin düzene girdimi??
Hadi bakalım Allah kolaylık versin. Ben de henüz böyle bir niyet yok. Her şeyi gibi bunu da oluruna bıraktım. Sanırım disiplinsiz bir anneyim.Cankar benim gibi uyku problemi ceken varr sizlerde de
Bi uzmanla görüştüm bu konuda
Simdi yeni uykuegitimine basladim bugün 2. Gün
Simdilik basarili gidiyor.
Saat 8 de besik e koyup yatiriyorum salliyorum
Ilk gun cok agladi dayanamadim emzirdim. Sonra yine agladi babasihayir alma kararli olmaliyiz dedi. Babasinin sozunden sonra sustu.
Saat9 gibi yine uyanip ağladı. Almadimbesigindensalladim ninni soyledim uyudu sonra gece 2 de uyandi. Aciktigi icin emzirdim geri hemen uyudu. Sonra sabah 6 da uyandi.
Simdi de yeni emzirdim bir de sabah uyaninca emzirecegim
Normalde saat 8 den itibaren oglumla yapisiktik. Emerdi ayagimda sallardim. Besiginde sallardim. Yanima alirdim.
Bekim yanim acilir gece emzirmekten. Boynum tutulur. Oglum habire emme derdine uyanirdi.
21 gun uygulayacagim bu kural i
Ins iyi olur.
Bnm bayadir duzenli oluyorkızlar adet olamadım 1 hafta gecti çok gerginim o yüzdenilk 7 ay olmamıstım sonra bir iki günlük gecikmelerlr oluyordu bu ay çok gecti..sizlerin düzene girdimi??
Doğum günü heyecanı bizide sardı her gece yatarken neler yapabilirim sürekli bunları düşünüyorum sanki oğlumu evlendircem memleket meselesi oldu valla:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?