2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
İşe başlama hususunu yazmayı unutmuşum.
Sen ne iş yapıyordun canım?
İnan bana işe gelmek nefes almakla eş değer.
Gerçekten nefes aldığımı hissediyorum. Dinleniyorum. Enerji depoluyorum, oğlumu özlüyor ve evdeki vaktimi onunla geçiriyorum.
Kimse ayıplamasın, bebeği ihmal etmek değil bu durum.
Mutlu bebekler mutlu annelerin elinde büyüyorlar.

Bugün eşimle yarım gün izinliydik.
Dün gece 4'te uyuduk ikimiz.
Eşim 12'de uyandı ben 8,30'da.
Bi de huysuzdu oğlum, acayip yoruldum.

Sendika mesaj atmış, yarın bir günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz diye.
Eşime, istiyorsan sen eyleme dahil ol, ben işteyim diyorum

Eki Görüntüle 995334 Saat gece 23.44 Cansu da uykunun u su bile yok. Tam gaz hareket.

maşallahh cansuya çok şirin...
benim oğlumda çok yapıyor bunu.hatta her an takla atabilir bu çocuk diyorum eşime :)

canım anlıyorum seni aynı şeyi bende yaşıyorum zaman zaman.
1 ay öncesine kadar reklamla oyunla zor yedirirdim.
şimdi kendi öğünlerini yediği yetmiyor kimin elinde yiyecek bir şey görse yanında bitiyor.onlarıda yemek istiyor
neye göre azalıyor ya da artıyor iştahları bende çok merak ediyorum..
çok üstüne düşüncede yemiyorlar.
ben yesin diye öğün aralarını uzatmıştım iyice acıktığı için işe yaramıştı..

kızlar biz 1 yaşına girdik ve memeyi bıraktık.
benim oğlum çok ısırıyordu sol göğsüm kabuk tutmuştu artık.
acıktığı için değil uykusunda ağzında memeyle uyumak istiyordu hep.
yatağına yatırdığım an kalkıyordu..
açken yemek yiyordu memeye gelmiyordu
sadece uykusu geldiğinde istiyordu memeyi.buda yılbaşından sonra edinilen bir huy oldu
daha önce böyle bir problemimiz yoktu..

mecbur kaldım memeden ayırmaya.sonra bir sürede sağarak verdim sütümü.şimdi sütüm bitti tamamen.
daha çok aklı ermediği için 1 hafta içinde unuttu.korktuğum gibi olmadı yani.
artık gece beslenmemiz bitti.
ve inanırmısınız meme alışkanlığı bittiği için gece sadece 1 kez kalkıyor.
kucağıma alıp omzuma yatırıyorum pış pışlayarak 5 dakka içinde tekrar dalıyor uykuya.
oğlumunda benimde keyfimiz yerine geldi düzenli uyuduğumuz için geceleri.

ama oğlumu kucağıma alıp emzirmeyi çok özlüyorum şimdi :)
1 yaşına kadar emzirdim çok şükür diyorum..
ya bu kadarda emziremeseydim diyorum... teselli ediyorum kendimi
çünkü çok keyifliydi emzirmek :)

Son düzenleme:
daha biraz once esime bnde ayni seyi soyledim cok uzuluyorum birakinca Calismak gercekten ii geliyor insana aslinda ama vicdanen de birakiyorum diye rahatsizim

Canım ya geçmiş olsun. Çocuk işte düşe kalka büyücek.Allah hepsini beterinden korusun. Yeşil çay merhemi yada tahinin üzerindeki yağ iz bırakmadan geçirir aklında olsun.
sağol canım evde tahin vardı bi deniycem dediğini iz kalmasından korkuyorum ben de ama doktor kalmaz dedi.İnş. dediği gibi olur.

Bence kızın diş çıkarıyor canım kulağına vurmadı ve iştahsızlığı o yüzden sanırım arka dişler çünkü bizde öyleydik bizim birde burun akıntımız vardı doktor baktı arka dişler dedi ama uzun süredir böyle dedim güldü hemen öyle diş çıkar mı zannediyorsun dedi

Supersiniz:) bu arada gece beslememe maceranizdan bahseder misin canim bana da belki cesaret gelir.

Canım önce emerek uyutma işini bıraktık. Yatmadan önce (1 saat önce) minicik kase ile kaşık maması yiyor. Yatağına yatıyor sırtına pış pış yaparken uyuyor. Uyandıkça su veriyorum emzik arada bir alıyor. Sabah 4 gibi artık suda istemiyor uyanıp 1 yada 2 saat oturuyoruz. Sonra yine pış pış uyku. Sabah 7 de kalkıp kahvaltı hazırlıyorum. Ama gündüz emdiği için sanırım gece neden emmediğini anlayamadı diye değerlendiriyorum. Biraz ondan dolayı tümden emmeyi bırakıyoruz bakalım.

Canım evet benim kız resmen hiçbirşey yemiyor. Bende bu zamana kadar evdeyim diye çokda üstünde durmamıştım. Resmen 10-15 dk. bir su niyetine emer olmuştu. Ama artık işe başlıycam. Tam gün çalışıyorum. Annemler bir süre idare edecekler. Birşeyler yemeye alışmak zorunda. Ayrıca hiç gelişim yok. Hala 70 cm. 8 kilo.

Canım Cansuda öyle gece kaç kez kalkıyor bilmiyorum. Benim migrenim var hemde en fenasından.Acilerde diazem vurulan cinsten. Uykusuzluk migrenimi tetikliyor. Emzirme esnasında hem uykusuzluk hemde ağır ilaç kullanamamdan dolayı bayağı yıprandım. Artık keyifle emzirmediğim için onada faydası olmaz diye düşünüyorum.

657 devlet memuru :18:Bir yanım çalışmak istese de bir yanım evde oturmak istiyor. Cansu dan önce abileri bile anne okuldan gelince kapıyı sen açıyorsun ya çok güzel diyorlar.

Son düzenleme:
2 gun önce bankaya gittim eve dönerken bizim üst mahallede ambulans gördüm yanından geçerken Rabbim yardımcın olsun dedim deminde ekmek almaya gittim baktım aynı evin önünde kalabalık ölmüş dedim içimden ölmüş kızı nasıl titriyor hemen yanına gittim bende annemi kaybettim seni çok iyi anlıyorum yarın sabah biraz daha hafifliyceksin sakin ol bağırmadan isyan etmeden ağla dedim elini tuttum buz gibiydi ve felaket titriyordu galiba hastane çok yakın annesinin soğuk bedenini göreli daha 5 dakika olmamıştı herkes başında ama biliyorumki herkesin söylediği ona boş gelicek benim gibisabah olunca annesinin birden morgda dahi olsa nefes aldığını düşüncem sonra tabutunu getirecekler hadi canım diyecek birazdan hareket edicim çıkarıcaklar tabuttan tabi mezar Ozamanda kesin karıştırdılar mezara başkasını koydular ve o andan sonrada sokakta gördüğü herkeste her kapalı kadında annesini arıycak 5 senedir hala bıkmadan arıyorum müslümanım elhamdulıllah Allah a inancım sonsuz ama annemin gittiğine inanamıyorum annesi kalmak zor kimbilir belki birgün karşılaşırım

Anne seni çok özledim beni kimse anlamıyo kimse saçımı okşamıyor herkes canımı açtırmak için sıraya gırmiş ha oğlummu oğlum çok tatlı anne bi görsen çok seversin yanaklar tombiş tombiş Rabbim kimseyi anneniz bırakmasın çok zor Allah o kızın yardımcısı olsun Bu gece ona çok zor gelicek

bizde gece sürekli kalkıyoruz meme meme diye tutturuyor ama öyle cok fazla emmiyorda emzik gibi kullanıyor...alışkanlıktan dolayı uyanıyor herhalde bende anlamadım...istedikçe emziriyorum şimdilik uykusuzluk cok yorsada...nasıl bıraktıracagım bilmiyorum kendisi bırakır istemediğinde insallah çok aglıyor çünkü...

Bende canım 6 yıl önce babamı kaybettim çok zor ben hala mezarlığa gidemiyorum ismini orda görmek ölüm gibi geliyor kaç gece babamın bana seslenişiyle uyandım kaç defa yolda babamın bana bağırdığını kızım dediğini duyup ağlayarak eve döndüm benim babamda kiloluydu hangi şimman amcayı görsem içim sızlıyor resmen her yaşta anne ve babamızın sevgisine ihtiyacımız var. Evlenip çocuğum olduktan sonra biraz teselli oluyor insan bi kadın nekadar güçlü olursa olsun bi erkeğin sevgisine ve gücüne ihtiyacı vardır. Babamı 20 Şubat'ta kaybettim babamın ölüm yıldönümünde eşimle tanıştım Rabbim bi sevdiğim erkeği aldı Birinide verdi heralde diyorum

kızlar adet olamadım 1 hafta gecti çok gerginim o yüzden ilk 7 ay olmamıstım sonra bir iki günlük gecikmelerlr oluyordu bu ay çok gecti..sizlerin düzene girdimi??

Cankar benim gibi uyku problemi ceken varr sizlerde de
Bi uzmanla görüştüm bu konuda
Simdi yeni uykuegitimine basladim bugün 2. Gün
Simdilik basarili gidiyor.
Saat 8 de besik e koyup yatiriyorum salliyorum
Ilk gun cok agladi dayanamadim emzirdim. Sonra yine agladi babasihayir alma kararli olmaliyiz dedi. Babasinin sozunden sonra sustu.
Saat9 gibi yine uyanip ağladı. Almadimbesigindensalladim ninni soyledim uyudu sonra gece 2 de uyandi. Aciktigi icin emzirdim geri hemen uyudu. Sonra sabah 6 da uyandi.
Simdi de yeni emzirdim bir de sabah uyaninca emzirecegim
Normalde saat 8 den itibaren oglumla yapisiktik. Emerdi ayagimda sallardim. Besiginde sallardim. Yanima alirdim.
Bekim yanim acilir gece emzirmekten. Boynum tutulur. Oglum habire emme derdine uyanirdi.
21 gun uygulayacagim bu kural i
Ins iyi olur.

Emzrimeye kararlıyım inşallah ama yazını okuyunca imrenmeden edemedim canım
Hiç uyanmamak :)

Allah sabır versin. Her ölüm erken ölümdür. Zor

kızlar adet olamadım 1 hafta gecti çok gerginim o yüzden ilk 7 ay olmamıstım sonra bir iki günlük gecikmelerlr oluyordu bu ay çok gecti..sizlerin düzene girdimi??
Yok canım, ben de hâlâ düzensiz.

Hadi bakalım Allah kolaylık versin. Ben de henüz böyle bir niyet yok. Her şeyi gibi bunu da oluruna bıraktım. Sanırım disiplinsiz bir anneyim.

Dün gecenin uykusuzluğunu atamamıştım akşam.
Yemeği de fazla kaçırınca bir rehavet bir rehavet.
Oğlum da son zamanlarda maşallah canavar. Yerinde saniye durmuyor, tısıl tısıl.
Eşim de yorgun ben de yorgun, kalan enerjimizi oğluşu yıkamaya verdik.
Ondan sonra en büyük arzumuz, oğlum uyuyacak, babası ve ben sızacağız.
Bakıyorum da kendime, arzular ne kadar değişmiş.
Yar bana bir damla uyku

Doğum günü heyecanı bizide sardı her gece yatarken neler yapabilirim sürekli bunları düşünüyorum sanki oğlumu evlendircem memleket meselesi oldu valla:)))

bu kadar kafaya takan sadece ben değilmişim demekki :) çok şükür el emeğim de var. tacı tokası ayakkabısı kıyafeti herşeyini kendim yapıyorum. Burdan bir arkadaş magnetcin diye bir site söylemişti ordan minnie mouse lu çerçeve yaptırıcam. pastasını arkadaşım yapacak. bursadaki arkadaşlar pasta için bizimle iletişime de geçebilir tabi :) Söz konusu bebekler olunca seve seve yapıyoruz her şeyi :)
Ama ben özel gün hediyeleri için tüm türkiyeye gönderim yapabiliyorum. Sayfama da beklerim canım :) istediğin şekilde her şeyi ayarlarız :) www.facebook.com/incimtasarim
Allah nice doğum günlerini göstersin. En güzel cemiyetlerini göstersin cümlemize. Evlat sahibi olduğumuz için Allah'a bin şükür :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…