- 25 Şubat 2014
- 899
- 1.705
- 133
kızım bugün boyunca ara ara kendi kendi sağ eliyle kafasını sağ tarafına vuruyo, bazen kulağına denk geliyo eli bazen değil ama hep sağ eliyle başınn sağ tarafına, bikaç kere üstüste vuruyo ara ara... kulakla igili bi sorun mu ki ne olabilir bilmiyorum...
inşallah kötü bişey değildir...
Merhaba kızlar..sizler beni tanımıyorsunuz ama ben sizleri tanıyorum, bebişlerinizi tanıyorum. Hergün takip ettim burayı ve gerçekten çok şey öğrendim. Paylaşımlar çok güzel, herkes birbirine karşı saygılı. Aylar sonra ben de bişeyler yazmak istedim.
Gece meme emmeye sık uyanan bebişler varmış J benim kızım da geçen ay iyice abartmıış ve gece saat başı meme ister olmuştu. Bi gece hiç emzirmedim. Ne ben uyudum ne de o uyudu. Gerçekten çok kötü bir gece geçirdim. Ama o geceden sonra düzeldi. Bi kaç hafta sadece bir kere kalktı memeye. Şimdi iki defa emiyor gecede. Bu durumdan gayet memnunum hem o emme isteğini karşılıyor hem ben uykusuz kalmıyorum. Şimdilik memeden kesmeyi düşünmüyorum. Annem ben seni iki sene emzirdim sen de emzireceksin diye baskı kuruyor bana. Bakalım ne kadar sürerse o kadar devam edeceğim galiba. Hepinize bebeklerinizle güzel bir gün diliyorum.
Canim cesaretlendirdin beni. Bende 2 sene emzirmeyi dusunuyorum ama gece beslemesi cok yoruyor gercekten. Sana sormak istedigim en son kacta yemek yiyor ve kacta yatip kacta kalkiyor kizin?
Saat 19,30 gibi muhallebisini yiyor. (çok yiyen bi bebek değil küçük bi kase hazırlıyorum.) biraz oyalanıyoruz 20,30 da odamıza çekiliyoruz kızımla. Uyumadan önce de mutlaka meme emiyor. Sonra ninni ninni pış pış derken 21,00 civarı uyumuş oluyor genelde. Sabah da işe gittiğim için uyanmamış olsa da 7,30da emziriyorum. Uykusunu almışsa uyanıyor almamışsa uyumaya devam ediyor. Ben çıkıyorum zaten 8 olmadan. Annem bakıyor kızıma. En geç 8,30 da kalkıyor diye biliyorum.
Bahsettiğim gece gerçekten çok zor geçti. Ama kararlı davranmak önemli olduğundan sabah 7ye kadar asla emzirmedim. Sonrası bana çok iyi geldi hatta 5 saat deliksiz uyumuştum inan yeniden doğmuş gibiydim. Şimdiki düzenden memnunum çok şükür. Başka sorun olursa yardım için buradayım artık..:)))
Merhaba kızlar..sizler beni tanımıyorsunuz ama ben sizleri tanıyorum, bebişlerinizi tanıyorum. Hergün takip ettim burayı ve gerçekten çok şey öğrendim. Paylaşımlar çok güzel, herkes birbirine karşı saygılı. Aylar sonra ben de bişeyler yazmak istedim.
Gece meme emmeye sık uyanan bebişler varmış J benim kızım da geçen ay iyice abartmıış ve gece saat başı meme ister olmuştu. Bi gece hiç emzirmedim. Ne ben uyudum ne de o uyudu. Gerçekten çok kötü bir gece geçirdim. Ama o geceden sonra düzeldi. Bi kaç hafta sadece bir kere kalktı memeye. Şimdi iki defa emiyor gecede. Bu durumdan gayet memnunum hem o emme isteğini karşılıyor hem ben uykusuz kalmıyorum. Şimdilik memeden kesmeyi düşünmüyorum. Annem ben seni iki sene emzirdim sen de emzireceksin diye baskı kuruyor bana. Bakalım ne kadar sürerse o kadar devam edeceğim galiba. Hepinize bebeklerinizle güzel bir gün diliyorum.
bizde gece sürekli kalkıyoruz meme meme diye tutturuyor ama öyle cok fazla emmiyorda emzik gibi kullanıyor...alışkanlıktan dolayı uyanıyor herhalde bende anlamadım...istedikçe emziriyorum şimdilik uykusuzluk cok yorsada...nasıl bıraktıracagım bilmiyorum kendisi bırakır istemediğinde insallah çok aglıyor çünkü...
Emzrimeye kararlıyım inşallah ama yazını okuyunca imrenmeden edemedim canım
Hiç uyanmamak :)
Yakari13 aslinda aglamalarinin bi sınırı oluyor. Birazcik dayanabilirsen susacak belki. Onlar da bizim gibi dusunuyor bence. Karsisindakinin sinirlarini zorluyorlar. Bebegini aglatmak istememeni anliyorum ve saygi duyuyorum. Ama bi arkadasin soyledigi gibi mutlu anne mutlu bebek demek. Biz iyi ve saglikli olmazsak onlar da olamazlar.
Gece meme emmeye sık uyanan bebişler varmış…J benim kızım da geçen ay iyice abartmıış ve gece saat başı meme ister olmuştu. Bi gece hiç emzirmedim. Ne ben uyudum ne de o uyudu. Gerçekten çok kötü bir gece geçirdim. Ama o geceden sonra düzeldi. Bi kaç hafta sadece bir kere kalktı memeye. Şimdi iki defa emiyor gecede. Bu durumdan gayet memnunum hem o emme isteğini karşılıyor hem ben uykusuz kalmıyorum. Şimdilik memeden kesmeyi düşünmüyorum. Annem ben seni iki sene emzirdim sen de emzireceksin diye baskı kuruyor bana. Bakalım ne kadar sürerse o kadar devam edeceğim galiba. Hepinize bebeklerinizle güzel bir gün diliyorum.
Evet ya, kelebex, geceyimben, şule2013, erru91, aklıma gelenler, nerelerde acaba?Kızlar şifa nerde hiç sesi çıkmıyor yeni arkadaşlar yazmaya başladı eskiler sustu hatırladıklarından kelebek vardı gökcen44 hemşerim nerelerdesiz yaa
Ben de tahmin edebiliyorum seni, ayaklarımı,dişlerimi sıkıp az sabretmedim. Bakalım nasıl gidecek zaman gösterecek.benim oğlumda emzik niyetine kullanmaya başlamıştı memeyi..anlıyorum seni :)
kendiliğinden bırakması zor artık.büyüdükçe,aklı erdikçe daha çok memeye düşüyorlarmış.
çevremden hep böyle duyuyorum.yine de belli olmaz.
ben memede uyutmaktan vazgeçirdim önce.kucağımda omzumda uyuttum bir hafta
ağladı ama pes etmedim.1 haftada memesiz uyumaya alıştı.
zaten uyku dışında meme aramıyordu hiç..sonrada unuttu memesiz uyumaya başlayınca.
canım emzirebildiğin yere kadar emzir tabi.
benim oğlum ısırdığı için göğüs uçlarım kabuk tutmuştu
hatta bazen emzirdikten sonra kan sızdığını bile görmüştüm kabuk tutan göğüs uçlarımdan.
hep emzirdiğim için iyileşemiyordu bir türlü.hatta git gide kötü olmaya başlamıştı.
ki memeden ayırmadan önceki son birkaç hafta neredeyse ağlayarak emzirdim acıdan.
hadi 1 yaşına az kaldı yaşını doldurayım öyle bırakayım diye sabrettim..
sonra bir sürede sağarak verdim sütümü ama git gide azaldı ve bitti şimdi.gelmiyor hiç.
Bende mesai yeni başlıyor papatyam, ancak gelebildim :)nerdesiniz kızlarrrrrr?
arkadaşım kızıma doğum günü için harika kırmızı bir tütü dikti
üzerinde uğur böcekleri var
bir de melek kanatları yaptı
ama kızım çıldırdı kıyafeti görünce
kesinlikle giymedi, giydiremedim
kızım ayakkabı da giymiyor
Canım ya ben de kullanmıyorum ne demir ilacı ne d vitamini. Kan değerleri biraz düşük çıkmıştı.Kızlar bana fikir verin. Geçen ay kızım grip olmuştu doktora gittik birde kan testi yapalım dedi kan değerlerimiz ve demirimiz biraz düşük çıktı doktor bu ay bekleyelim çocuk zaten ilaç alıyor birde bunu içmeye zorlanmasın öteki ay başlarsın dedi buarada benim kızımın reflüsü var ve Demir ilacı acayip artıyor reflüsünü. Doktor neyapalım mecbur kullanacak dedi bu ay kontorole gittik Demir ilacını sordum doktor yüzünden iyi görünüyor yanakları kırmızı kararsız kaldım acaba kullanmasak mı dedi sonra kullan neyse dedi bizi her ay sağlık Ocağı'da çağırıyor oradaki doktora gösterdim değerleri çok düşük hemen kullanmaya başla dedi ilaca başladım ama verdiğim gibi çocuk ağzından burnundan fışkırırcasına kusuyor. Ne yapayım ben şimdi ya daha öncede bi kaç gün kullanmıştık reflüsü arttığı için ne yiyor nede uyuyor ben ne yapayım sizce zaten iştahsız bi çocuk. Versem bi türlü vermesem bin türlü.
YENİ KULLANICı
Sizde bi ara kullanmıştınız demir ilacı sizde bi rahatsızlık yaptımı?
Canım ya ben de kullanmıyorum ne demir ilacı ne d vitamini. Kan değerleri biraz düşük çıkmıştı.
Doktor ilaca devam edelim dediğinde tamam dedim vermedim. Hani sonuçta bizler ilaçla mı büyüdüydük.
Et, pekmez gibi kan yapıcı yiyecekleri muhakkak vermeye çalışıyorum.
Doktor da tahlil falan istemedi.
Ama oğlumun benzi öyle renkli değil. Hatta - vermiyorum ya hani- zaman zaman şüphelenmiyor değilim ve de kendime kızmıyor.
Sonraki kontrolde bakmasını ben isteyeceğim doktordan.:18:
Kızlar şifa nerde hiç sesi çıkmıyor yeni arkadaşlar yazmaya başladı eskiler sustu hatırladıklarından kelebek vardı gökcen44 hemşerim nerelerdesiz yaa
kızım beni çok kıskanıyor
oğlumun hiçbir şey umrunda değil ama kızım farklı
oğlum kucağımdayken ya da kız kardeşimin kızı kucağımdayken nerede ne yapıyor olursa olsun
işi gücü bırakıp kucağıma geliyor
nasıl davranacağımı bilemiyorum
(((((
arkadaşım kızıma doğum günü için harika kırmızı bir tütü dikti
üzerinde uğur böcekleri var
bir de melek kanatları yaptı
ama kızım çıldırdı kıyafeti görünce
kesinlikle giymedi, giydiremedim
kızım ayakkabı da giymiyor
Kızlar bana fikir verin. Geçen ay kızım grip olmuştu doktora gittik birde kan testi yapalım dedi kan değerlerimiz ve demirimiz biraz düşük çıktı doktor bu ay bekleyelim çocuk zaten ilaç alıyor birde bunu içmeye zorlanmasın öteki ay başlarsın dedi buarada benim kızımın reflüsü var ve Demir ilacı acayip artıyor reflüsünü. Doktor neyapalım mecbur kullanacak dedi bu ay kontorole gittik Demir ilacını sordum doktor yüzünden iyi görünüyor yanakları kırmızı kararsız kaldım acaba kullanmasak mı dedi sonra kullan neyse dedi bizi her ay sağlık Ocağı'da çağırıyor oradaki doktora gösterdim değerleri çok düşük hemen kullanmaya başla dedi ilaca başladım ama verdiğim gibi çocuk ağzından burnundan fışkırırcasına kusuyor. Ne yapayım ben şimdi ya daha öncede bi kaç gün kullanmıştık reflüsü arttığı için ne yiyor nede uyuyor ben ne yapayım sizce zaten iştahsız bi çocuk. Versem bi türlü vermesem bin türlü.
YENİ KULLANICı
Sizde bi ara kullanmıştınız demir ilacı sizde bi rahatsızlık yaptımı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?