2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bebeklerin dişlerini temizlemeye başladınızmı??? uzun süre meme emenlerin dişlerimi çürüyormuş erkenden??

hımm geçmiş olsun dışarı çıkmak sorun değil bize sağolsun karşı komşu bebeğiyle geçen hafta gelip bulaştırıp kaçtılar gelen-gidenlerden almıştır oğlun iyileşsin hemencik

Arkadaşlar ben yine size bişey sorucam. Derin dondurucuda 2 tane eylül ayından kalan anne sütü var versem bişey olur mu?6 ay geçmiş üstünden tereddüt ettim vermek için?
dr.a soracaklarımızın çoğunu sormayı unutup dönüyoruz demi valla bilemiycem canım ben hiç anne sütü dondurucuya koymadım :26:

bebeklerin dişlerini temizlemeye başladınızmı??? uzun süre meme emenlerin dişlerimi çürüyormuş erkenden??
uzun süre derken daha bebişlerimiz yeni yaşlarına bastılar :26: zaten 2 yaşa kadar emzirme öneriliyor :26:

bir arkadaş d vitamini sormuş açıkçası ben demir ilacınıda d vitamininide çok düzenli kullanmadım...demir ilacı saglık ogacının verdiğini içmedi kızım içincede hep kabız oldu kustu sonra başka bir tane aldım onu içiyor tadı güzel ama kabız oldukca kesiyorum,kilosuna göre ayarlıyorum....d vitamini çok düzenli olmasada kullandım hep 4 damla verdim...bıngıldak kapanmadı hala, kontrole gidince bir sorun var diyecekmi bakalım doktor...

uzun süre derken daha bebişlerimiz yeni yaşlarına bastılar :26: zaten 2 yaşa kadar emzirme öneriliyor :26:[/QUOTE]

evet öneriliyornama gecen gün okudum bir aanne yazmış,bır tanıdıgı 2 yaşıan kadar emzirmiş çocugun bütün dişleri çürümüş erimiş diye başka birinden daha duydum...emmeyenlerde biberonla besleniyor o zaman herkesin çürümesi lazım...ben pek anlam veremedim..

Evet tatlim gidicem insallah hava yağmurlu olcak diyolar ama cok heveslendim annemi alip gidicem. Karsilasiriz belki ben kocaman bebek arabasiyla keltos oglunu tasiyan anne olucam eger tanirsaan:)

Cailiou bebek:))ben anneme bırakıp tek gidicem yada kardeşimle tanırım seni instagramdan tanışıyoruz ya ortak özelliğimiz çok zaten:)))

doğumgünü için hazırlık yapanlara kolay gelsin diyorum en iyisi dışarıda yapmak gerçekten çünkü sonrası toplanmak temizlemek zor oluyor çocukla..

kızlar deviti kaç damla veriyorsunuz ?

ben devit vermiyorum acd3 kullanıyorum 10 damla veriyorum hergün canım daha 15 günlükten beri kullanıyoruz...

aaa ne güzel,sevindim canım, siz hemen anlaştınız mı, ben zor müşteriyim galiba hala onay vermedim tasarıma, başlanmadı basıma, görüşme halindeyiz hala :) o tasarımdan vazgeçtik biz o logoya ait afişte resimler falan vardı istemedim başka daha açık pembe üzerine daha minik beyaz puanlı bi çalışma yapıyolar,sizinki bizden önce gelicek galiba :) sen de paylaşsana afişini merak ettim, face den de atabilirsin... ben de bizimkini gönderirim...

yenikullanıcı enerjine ve zevkine şapka çıkarıyorum

canım çok teşekkür ederim de aslında pek enerjik değilimdir tembel bile sayılırım da kızım ve heveslerim sözkonusu olunca durum değişiyo :) benim bu hallerim her ne kadar aynı fikirde olmasa da kocamı da etkiliyo :)

ilk 6 ay sabun tozu kullandım sonra omonun bazen toz bazen sıvı bebek deterjanlarını kullandım canım ama aynen bizim de lekeli herşeyimiz çıkarmıyo lekeleri, hele hastayken kustuğu dönemlerde mahvoldu biçok şeyi, ,hele kahvaltıyı kustuğunda ceviz hep kararttı kıyafetleri, artık kçülen lekeli kaldı kalıyo da bundan sonrakiler için öğrenirsen bişey deneyince bize de söyle canım aklımızda bulunsun...

daha önce de yazılmıştı bu forumda bu, o zamandan beri korkarak iyice ölçerek veriyorum ben de...

teşekkür ederim canım, anlaşmadık daha biyerle ama görüşüp fiyat aldığım bi yer var bir iki yere daha bakıp karar vericez dışarda olucak artık hazırlıkları 40 kişilik yapmaya başladım ve bizim eve sığdırmak mümkün değil :) tabi ayırırım canım...

dışarı çıkmasa da havada mikrop var bizler dışardan getirebiliyoruz falan ... geçmiş olsun canım, geçsin inşallah çabucak...

Arkadaşlar ben yine size bişey sorucam. Derin dondurucuda 2 tane eylül ayından kalan anne sütü var versem bişey olur mu?6 ay geçmiş üstünden tereddüt ettim vermek için?

bilmiyorum bi bilgim yok ama nolur nolmaz kullanma canım ben böyle şeylerde çok pimpirikliyimdir...

işte böyle birşey

aa ben bunu facedeki grupta görmüştüm daha önce burda sormuştum facedeki grupta var mısın diye, sanırım tahmin ettiğim...
facedeki grupta eşim soyadından merak etmişti bi arkadaşının da bizimle aynı aylarda bebeği olacakmıştı, aynı yerde çalışmışlar atüde, belki hatırlarsın avcılarda bi bebek mağazasında bebek arabası bakarken karşılaşmışsınız...

canlarım rafadan yumurtayı severek yediler
ayarını pek tutturamamışım, biraz cıvık olmuştu ama
sarısını birer tane yedirebildim
beyazından biraz artırdılar
buna da şükür
azcık da tuz attım
yumurta yediremeyen arkadaşlara tavsiye ederim

canım ben de şu an dolaptaki süt stoklarımı tüketiyorum
7 aylık süt de var
ben verdim bir şey olmadı
olsa olsa vitamin değerini biraz daha kaybetmiştir dedim
sonuçta anne sütü illaki az da olsa faydası vardır

zaten dolaptan çıkan anne sütünün tadı çok kötü
demir tadı geliyor ağzıma
allahtan bebeklerin damak tadı bizimki gibi değil de içebiliyorlar

ben bugün keçi sütü alarak işe başlıyorum arkadaşlar
inşallah severler
şimdilik gündüzleri vermeyi düşünüyorum sadece
bünyeleri alışınca gece de vereceğim
sonucunu size yazarım

inşallah severler
sonucunu size yazarım

papatyacım keçi sürütünü direkt mi vericeksin sulandırıcak mısın, facedeki grupta konuşulmuştu doktoru ağır gelir sulandırın falan demiş...

inşallah severler
sonucunu size yazarım

İnşallah severler canım. Ben de Cansu ya denedim ama mümkün değil almadı. Doğrusu ısıtırken benim bile kokusundan midem mahvoldu. Hiç sevmem keçi ürünlerini.Galiba Cansu da bana benziyor. Gece beslenmesine devam mı ? Biz bıraktık şükür. Geceleri sadece su içip geri yatıyoruz.

Son düzenleme:
Selam kizlar..
Diş konuşulmuş benim kizimin
Alt iki dişinda kahverengi noktaciklar
Var birkaç haftadir gözüme carpiyo
Sanki biraz da artiyor gibi
Kan ilacindandir dediler ama biz hic
Kullanma dik ki...
Esim de dun üst dişlerinin
İç kisminda da kararma oldugunu
Farketmiş şekerli birşey de yeniyor
Antibiyotik de kullanmıyor sanirim
Emmekden. Gece beslenmesi fazlaca var
Nette okudum diş hekimin ev götür un muhakkak diyor
Sanirim bir diş hekiminin fikrini almakta
Fayda var.

Bir de benim kizda atopik dermotit var
Yani bebek egzamasi
Cildiyeye goturdugumde
Doktor kesinlikle deterjan kullanmayin dedi
Sabun tozu sadece.
Bebek deterjani vs
Hic birsey önermedi
Sabun tozundan başka
Ve muhakkak cift durulama.
Sizin bebeklerinizin cildinde sikinti yoktur
Muhakkak
ama nacizane gorusum yine de
Deterjan leke cikarici gibi etkili kimyasallardan olabildigince uzak tutmak
Bebislerimizin kiyafetlerini.
Tum gun tenlerine degiyor cunku
Bitkisel bi deterjan kullaniyorum kendimize de. O bitsin bizim kiyafetleri de sabun tozyla yikamayi dusunuyorum
İyice sogudum valla.

Ha sabun tozu tam cikariyor mu lekeleri hayir. Ama evde giydiklerini cok sorun etmiyorum disarida giydigi kiyafetleri de zaten disarida öyle akacak leke bırakacak şeyler yemiyoruz. O yüzden o kadar kirlenmiyor
Zaten bir yillik hatta mevsimlik
Seneye hiçbirini gidemeyecek bile.

Bu da benim kendince görüşüm arkadaslar

Sağol canım bugün biraz daha iyi şükür.Dün öyle görünce hemen portakal mandalina suyu vermiştim,bir de pekmez limon biraz karabiber karıştırıp vermiştim.Doktora gidene kadar sorucaklarımı kafamda tekrarlayıp duruyorum ama noluyorsa doktorun yanında illaki bi tanesini sormayı unutuyorum.Allahtan sizler varsınız da tecrübelerinizden faydalanıyorum :)

Teşekkür ederim canım sanırım haklısın dışardan gelmiş olabilir. Ben de bu konularda biraz pimpirikliyim o yüzden sizlerin de bi fikrini alayım dedim.

Aynen canım kokusu falan demir kokusu ben de bi an önce bitirsem iyi olucak 2 tane kalmış ztn. Olmadı çorbasına muhallebisine falan katayım.

papatyacım keçi sürütünü direkt mi vericeksin sulandırıcak mısın, facedeki grupta konuşulmuştu doktoru ağır gelir sulandırın falan demiş...

sulandırıp vereceğim canım

canım sevmeyeceklerini tahmin ediyorum
çünkü ben de hiç sevmem
o yüzden pınarın bebek sütüne başlayacağım
hatta ballısını denettim ikisi de içtiler
canım benimkiler hiç emmediği için sürekli emme durumları yok geceleri
ben hala sütümü sağarak veriyorum
gece iki kere besleniyorlar
her kalkmalarında 120 cc süt içip yatıyorlar
suyla hiç ikna olmuyorlar
uyku semesi su verdim de ortalığı ayağa kaldırdılar
doktora gece beslenmesini keseyim mi dedim, anne sütünü bitirdikten sonra kesmeyi dene
kesemessen ve seni çok zorlamayacaksa gece bir kere süt ver
bir zararı yok bunun dedi
ben hem gece hem gündüz toplamda bir su bardağı süt içirmeye alıştıracağım

söylediklerinde haklısın canım
ama ben iki aydır bebeklerle bizim çamaşırlarımızı aynı anda yıkıyorum
ariel kullanıyorum
3 kere durulama yapıorum
başka türlü o çamaşırlar içime sinmiyor canım

Son düzenleme:

ben çok rahat bi insandım da kızımdan sonra bi acayip oldum hem onun hem de bizim ter türlü çamaşırımızı çift durulama yapıyorum ben de...
sabun tozu konusunda haklısın ama ne bileyim yine bebekler için bi deterjan kullanıyorum diye rahatlatıyorum biraz kendimi...

merhaba kızlar. bende mart annesiyim. 28 mart doğumlu bir oğlum var. papatya ya bir sorum olacaktı. bu arada yazılarını zevkle takip edenlerdenim bende. hatta ikiz annelerine yazdıklarını da okuyorum :))
bebeklerine kaola marka oto koltuğu aldığını hatırlıyorum. 9-36 kilo olup isofixli olup hemde fiyatı uygun olsun dediğimde karşıma çıkan tek ürün.
memnun musun. senden eğer olumlu referans alırsam hemen internetten sipariş edecem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…