Sağolasın canım, aklımda olsun bir bakayım.Canim benimki daha baslamadi boyle seyler yapmaya. Ama buyudukce yapacagini dusunuyorum. Bugun bir kitap aldim 1-4 yas arasi cocuklarla iletisimle ilgili. Cok tavsiye edilen bi kitap, yeni basladim okumaya sen de bi bak istersen.. Dr Harvey Karp Mahallenin En Mutlu Yumurcağı. Umarim isimize yarar. Sevgiler.
:26:
Ayy benim kızım da öyle halıyı ıssırıyor saçını çekiyor hiç tepki vermiyoruz ama hep yapıyor. Elinden hiç bişeyi alamıyoruz ağlıyor ağlayıncada kusuyor. Bizimki artık banyoda da çok ağlıyor ya bugün banyo yaptırdım ağladı çıktık kustu yataklar yorganlar heryer battı o ağladı ben ağladım sonrada Demir ilacını verdim birde oyüzden kustu mahvoldu çocuk ya sonrada aç aç uyudu((
Sanırım bana çekmiş sıpam. Sinirli ve inatçıydım maalesefoglum istegi olmayinca tepikisini gosteriyor yada mizmizlaniyor ama cok surmuyor elh oyaliyorum baska seylerle hemen
Kızım çok sinirli. İstediği bir şeye ulaşamayınca, engellenince ya da canı sıkılınca, halının üstünde yüzükoyun tepiniyor, bağırıyor. Başını yere vurup acıtacak diye korkuyorum. Sizin bebeklerinizde de böyle sinir var mı, yoksa benimki mi böyle?:26:
Kizlar peki sizin bebekleriniz oturuyor mu araba koltugunda. Benim ki hic sevmiyor, hep ariza cikariyor. Sarkilar, turkuler soyluyoruz arabada esimle, biraz pepe seyrettiriyorum. Sonra ben sinirleniyorum. Ben aglasin alismak zorunda diyorum. Esim kucagima almami istiyor tartisiyoruz. Hep stresli geciyor yollar. Hic istemiyorum kizimla bir yerlere gitmeyi. Son iki seferdir de trafikte cok kalinca kustu. Ustu hep ıslandı kuzumun((
Herkese merhaba
Benimde Nisan 2013 doğumlu bir kızım var, ismi Maya:) Ben de sizi bir süredir takip ediyorum. Malesef nisan anneleri topiğinde iletişimimizi sürdürme imkanı kalmadı, üzücü olaylar yaşandı, herkes kendi adına üzüldü ve geri çekildiSzilerden çok şey öğrendim, aranızdaki seviyeyi korumanızı ve diyaloglarınızın içtenliğini de çok seviyorum. Hepinizin yavrularını öpüyorum, zaman zaman fotoğraf ekliyorsunuz, hepsi de çok tatlı, öpmelik koklamalık. Allah bağışlasın hepsini.
Benim yazma sebebim şu lekeler
Benim de portakal-mandalina suyu ve kuruyup yapışmış yumurta lekeleri favori lekelerim olup, kendilerinden kurtulmak mümkün olmuyorDU. Ta ki kayınvalidem bir deneme yapana kadar:) Sonuç: başarılı:) Zor gelir mi bilmiyorum ama isterseniz siz de deneyin: lekeli giysileri tencerede kaynatın! Önce sabun tozu ile bir çitileyin sonra kaynatın. Umarım sizde de işe yarar:)
Çok sevgiler herkese
Merhaba mart anneleri ben 2013 mayıs annelerindenim ve 9, buçuk aylık bir kızım var. Size birşey danışmak istiyorum özel menenjit aşısını yaptırdınız mı? Bizim doktorumuz 10 aylık olunca aşı yapalım dedi ama ben çok kararsız kaldım çünkü bazı doktorlar tavsiye ederken bazıları önermiyor.
sizinde fikrinizi almak istedim
Benim eşimde ne olsa kadınlar kulubüne bak bi diyo yada oradakilere sorsana diyor. Geçen gün ayakkabı almaya gittik ortepediks de 170 liraydı bende burdan okumuştum bobux marka iyi diyordu arkadaşlar fiyatıda uygun. Eşime söyledim ondan alalım diye diyoki iyiki şu kadınlar Kulübü'de var:)
benim kızımın da üst yan dişlerinin ikisinde de kararma başlamış. korktum çürümeye mi başladı diye. yatarken hep emiyo. ondan mı acaba. yarın doktorumu arayayım bakalım ne dicek!..
geçen hafta sonu baktık biz de. 95 tl civarı. biz de bi araştıralım öyle alalım dedik. bobux marka dediğin ne kadar uygun acaba!...,
Bizimkide elindeki bişeyi aldığın zmn başlıyor ağlamaya ya da bi yere gelmek istemiyorsa geriye atıp duruyor kendini.Bir de uykusu geldimi başını vurup duruyor ağaçkakan gibi nerden çıkarıyor bu çocuk bu huyları bilmiyorum valla :26:
Aynen canım bizimki de hiç sevmiyor bakıyorum başka çocuklar araba hareket ettimi uyuyorlar bizimki cin gibi maşallah.Kucağıma gelmeye çalışıyor ayağa kalkıyor arkadan gelen arabalara bakıyor kıpır kıpır.Annemler ist.da kaç aydır görmüyorum sırf bu yüzden gitmeye korkuyorum
Benüm oğlum sinirlendiği zaman değil de günde birkaç sefer, durduk yerde başını yere vuruyor. Önce yavaş, sonra hızlı, canı acıyınca ağlıyor. Hele dün beşiğine koymuştum, beşiğinin tahtasına vurdu, alnı kızardı, hafif şişti, bayağı da ağladı. Biz ilk başlarda dişe bağladık (iki azı dişi çıkıyor) ama sanırım oyun yapıyor.Kızım çok sinirli. İstediği bir şeye ulaşamayınca, engellenince ya da canı sıkılınca, halının üstünde yüzükoyun tepiniyor, bağırıyor. Başını yere vurup acıtacak diye korkuyorum. Sizin bebeklerinizde de böyle sinir var mı, yoksa benimki mi böyle?:26:
Gülüm, ben epey oldu keseli ilacı. Amaaan, ilaç da neymiş, modundayım. Son kontrolde kan tahllili isteyeceğim.Bebeğimin iştahı 1 haftadır iyiydi Demir ilacına başladık hiç bişe yemiyor yineben ne yapayım ya versem bi türlü vermesem bi türlü zaten yemeyen bi çocuk bahanesi bol yememek için
Biz uzun seyahatler yapmadık henüz. Kısa mesafeler, hız sınırı en fazla 50-60 km. Arkada kucağımda tutuyorum oğlumu. Doğru değil, biliyorum ama bizde şimdilik böyle.Kizlar peki sizin bebekleriniz oturuyor mu araba koltugunda. Benim ki hic sevmiyor, hep ariza cikariyor. Sarkilar, turkuler soyluyoruz arabada esimle, biraz pepe seyrettiriyorum. Sonra ben sinirleniyorum. Ben aglasin alismak zorunda diyorum. Esim kucagima almami istiyor tartisiyoruz. Hep stresli geciyor yollar. Hic istemiyorum kizimla bir yerlere gitmeyi. Son iki seferdir de trafikte cok kalinca kustu. Ustu hep ıslandı kuzumun((
Tatlım yanlış anlama, bir şey söyleyeceğim.Şu saat oldu uykunun U su yok reklam izleyip müziklere kafasıyla ritm tutuyor bende uyumıyım diye buraya takıldım allahım önce mama yedik sonra yıkandık şurup içtik hadi uyuyalım dedim yatağa gittik nerde yanakları ı ısırmaktan delik deşik oldum bir beni bir babayı tabi duvara yansıyan gölgesiyle oynaması ayrı neyse hadi odaya gidelim babamız yatsın dedim geldik hala oturuyoruz amabakıyorum da bakmalara koyamıyorum allahım neguzel bi aşlsın sen tatlısın balsın cansın
evet öneriliyornama gecen gün okudum bir aanne yazmış,bır tanıdıgı 2 yaşıan kadar emzirmiş çocugun bütün dişleri çürümüş erimiş diye başka birinden daha duydum...emmeyenlerde biberonla besleniyor o zaman herkesin çürümesi lazım...ben pek anlam veremedim..
Kızım çok sinirli. İstediği bir şeye ulaşamayınca, engellenince ya da canı sıkılınca, halının üstünde yüzükoyun tepiniyor, bağırıyor. Başını yere vurup acıtacak diye korkuyorum. Sizin bebeklerinizde de böyle sinir var mı, yoksa benimki mi böyle?:26:
Kizlar peki sizin bebekleriniz oturuyor mu araba koltugunda. Benim ki hic sevmiyor, hep ariza cikariyor. Sarkilar, turkuler soyluyoruz arabada esimle, biraz pepe seyrettiriyorum. Sonra ben sinirleniyorum. Ben aglasin alismak zorunda diyorum. Esim kucagima almami istiyor tartisiyoruz. Hep stresli geciyor yollar. Hic istemiyorum kizimla bir yerlere gitmeyi. Son iki seferdir de trafikte cok kalinca kustu. Ustu hep ıslandı kuzumun((
Şimdi de bizden kısa kısa:
Oğluma artık bal vermeye başladım. Epey sevdi. Kahvaltıda 5-6 çay kaşığı veriyorum.
Dönüşümlü olarak pekmez-tahin-Bal'a başladım.
Fındık-ceviz-badem yine dönüşümlü olarak kuruyemişlerimiz. Bademi de yeni vermeye başladım, sevdi. Isırıyor ucundan.
İncir içi de verdiklerimden.
Kahvaltıda ıhlamur yahut portakal suyu.
Bir öğünün etli-tavuklu olmasına dikkat ediyorum diğer öğün çorba oluyor genelde tarhana-yayla gibi.
Yoğurt ve muza devam günlük.
Dün ilk kez sütlaç verdim, sevdi, sütle de ilk kez bu yolla tanışmış oldu.
Şİmdi ocağa etli patates yemeği koydum uyanınca yiyecek inşallah.
Uykumuz yine düzensiz, son bir haftadır öğleden sonra 1-2 gibi yaklaşık 1-2 saat uyuyordu, şimdi 7,30'da uyandı 10,30'da uyudu.
Akşam yatınca muhakkak ama muhakkak ilk yarım saat içinde uyanıyor ve takribi 12'ye değin 4-5 sefer ağlıyor.
Her şeyi denedim. Üstüne battaniye de örttüğüm oldu, yorgan da, incecik bir çarşaf da.
Açtır belki dedim, karnını doyurdum, ağladı.
Yemek vermedim, hani yarı aç uyusun dedim, ağladı.
Anlamadım, uyanıyor işte.
Gece de daha az uyanıyor, emiyor hemen uyuyor.
Dikkat ettim, üstüne bir şey kesinlikle istemiyor.
Gelelim hoşlanmadığım durumlara.
Oğlum "hayır"ı bilmiyor. Eşime göre aslında biliyor da işine gelmiyor.
Altını açmak en en en zorlandığım durumlardan biri, minik böcek kaçıveriyor. Herhalde 250 kalori harcıyorumdur her seferinde :)
Televizyon.
Sabahları yaklaşıl 1 saat açık kalıyor. "Canım Kardeşim" ve "Can" izlediğimiz iki çizgi film. Arada reklam çıkınca çocuk kanalında bakıyor, ilgiyle izliyor. Ben de bu arada kahvaltısını yaptırıyorum.
Akşam da keza öyle, aynı filmlerin başka versiyonları. Ben de bu arada işimi gücümü halletmeye çalışıyorum.
Babamız gelince kapattırmaya çalışıyorum ama açıkken bakıyor.
Kumandayı eline alıp erkana bakıp kanal değiştiriyor, ses açıyor, ayarları bozuyor.
Banyo terliği favorisi. Geçen evdeki tüm terlikleri makinaya attım, yüzüne bakmadı. Biz kullanmaya başlayınca hemen ağzına atıyor.
Onunla olmanın harika yanları:
Beşiğine koyuyorum, "Gökalp beni bulamaz" deyip vücudumun bir kısmı görünecek şekilde saklanıyorum. Göz göze geldiğimizde çığlık atıyor, sevinci, mutluluğu tarifsiz.
Ya da yatak odasında onu bir kenara koyup yatağın diğer ucuna geliyorum. Orda olduğumu biliyor ama büyük bir heyecanla beni buluyor.
Bazen de yatağın içine girip, yorganı hafif hareket ettirerek beni bulmasını istiyorum, geliveriyor. [Kendim tamamen yok olunca korkuyor, yapmıyorum]
Babası "Baş parmağım" şarkısını söyleyince bir parmağını diğer avucuna koyup ritim tutuyor.
Bense hâlâ klasik ninnilerdeyim "Ali Baba'nın Çiftliği" "Küçük Kurbağa" vs
"Göz kırp" dediğimizde göz kırpıyor, Allahım :)
Ona dün "İlk Arabam"dan aldık. Az oynadı, sonra burun kıvırdı. Bir arabası var minik, onu çok seviyor, diğer oyuncaklar pek bir şey ifade etmiyor.
Bizden şimdilik bu kadar teyzeleri.
Bunlar da Gökalpce hâllerimiz.
Biz hep böyleyiz :)Eki Görüntüle 1010964 Eki Görüntüle 1010966 Eki Görüntüle 1010967 Eki Görüntüle 1010969 Eki Görüntüle 1010970 Eki Görüntüle 1010971 Eki Görüntüle 1010972
Arkadaşlar ben yine size bişey sorucam. Derin dondurucuda 2 tane eylül ayından kalan anne sütü var versem bişey olur mu?6 ay geçmiş üstünden tereddüt ettim vermek için?
Bir de benim kizda atopik dermotit var
Yani bebek egzamasi
Cildiyeye goturdugumde
Doktor kesinlikle deterjan kullanmayin dedi
Sabun tozu sadece.
Bebek deterjani vs
Hic birsey önermedi
Sabun tozundan başka
Ve muhakkak cift durulama.
Sizin bebeklerinizin cildinde sikinti yoktur
Muhakkak
ama nacizane gorusum yine de
Deterjan leke cikarici gibi etkili kimyasallardan olabildigince uzak tutmak
Bebislerimizin kiyafetlerini.
Tum gun tenlerine degiyor cunku
Bitkisel bi deterjan kullaniyorum kendimize de. O bitsin bizim kiyafetleri de sabun tozyla yikamayi dusunuyorum
İyice sogudum valla.
Ha sabun tozu tam cikariyor mu lekeleri hayir. Ama evde giydiklerini cok sorun etmiyorum disarida giydigi kiyafetleri de zaten disarida öyle akacak leke bırakacak şeyler yemiyoruz. O yüzden o kadar kirlenmiyor
Zaten bir yillik hatta mevsimlik
Seneye hiçbirini gidemeyecek bile.
Bu da benim kendince görüşüm arkadaslar
Merhaba mart anneleri ben 2013 mayıs annelerindenim ve 9, buçuk aylık bir kızım var. Size birşey danışmak istiyorum özel menenjit aşısını yaptırdınız mı? Bizim doktorumuz 10 aylık olunca aşı yapalım dedi ama ben çok kararsız kaldım çünkü bazı doktorlar tavsiye ederken bazıları önermiyor.
sizinde fikrinizi almak istedim
Hosgeldin..evet bu topic masallah cok iyi gidiyor. Herkes birbirine karsi cok saygili. Cocuk yetistirme tarzlarimiz farkli olabiliyor ama onemli olan birbirimizi anlayisla karsilamak. Umarim hep boyle devam eder. Gecen gun kardesim takiliyordu. "Siz cocuklarinizin dugun haberlerini de burdan duyurursunuz" diye:))))
aa ben bunu facedeki grupta görmüştüm daha önce burda sormuştum facedeki grupta var mısın diye, sanırım tahmin ettiğim...
facedeki grupta eşim soyadından merak etmişti bi arkadaşının da bizimle aynı aylarda bebeği olacakmıştı, aynı yerde çalışmışlar atüde, belki hatırlarsın avcılarda bi bebek mağazasında bebek arabası bakarken karşılaşmışsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?