2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Şu saat oldu uykunun U su yok reklam izleyip müziklere kafasıyla ritm tutuyor bende uyumıyım diye buraya takıldım allahım önce mama yedik sonra yıkandık şurup içtik hadi uyuyalım dedim yatağa gittik nerde yanakları ı ısırmaktan delik deşik oldum bir beni bir babayı tabi duvara yansıyan gölgesiyle oynaması ayrı neyse hadi odaya gidelim babamız yatsın dedim geldik hala oturuyoruz amabakıyorum da bakmalara koyamıyorum allahım neguzel bi aşlsın sen tatlısın balsın cansın

Oğlum uyudu ama şimdide benim uyku gitti allahım hu hu hu Allah banada uyku ver Allah naapim şimdi hepiniz uyuyorsunuz guZel güzel işin kötüsü karnım fena halde aç ama diyette bi yandan of allahım açlığımı bastır gece gece ne bulsam yiyesim var ama kilolarım da var Uf iyisini yat uyu hu hu hu Allah banada uyku ver Allah :)

Sağolasın canım, aklımda olsun bir bakayım.

oglum istegi olmayinca tepikisini gosteriyor yada mizmizlaniyor ama cok surmuyor elh oyaliyorum baska seylerle hemen
Sanırım bana çekmiş sıpam. Sinirli ve inatçıydım maalesef

Babası küçükken çok sakinmiş, bebekken çocukken çok usluymuş ama hayat şartları onu da sinirli bir adam yapmış. Kızımın genlerinde var.

Bizimkide elindeki bişeyi aldığın zmn başlıyor ağlamaya ya da bi yere gelmek istemiyorsa geriye atıp duruyor kendini.Bir de uykusu geldimi başını vurup duruyor ağaçkakan gibi nerden çıkarıyor bu çocuk bu huyları bilmiyorum valla :26:

Aynen canım bizimki de hiç sevmiyor bakıyorum başka çocuklar araba hareket ettimi uyuyorlar bizimki cin gibi maşallah.Kucağıma gelmeye çalışıyor ayağa kalkıyor arkadan gelen arabalara bakıyor kıpır kıpır.Annemler ist.da kaç aydır görmüyorum sırf bu yüzden gitmeye korkuyorum

iyi fikirmiş her zaman olmasa da önemli giysileri için yapabiliriz...

o konuda her doktor farklı bişey diyo canım kimi 9.ayda tek doz yeter diyo kimi 1 yaşından önce olursa 2 doz gerekir diyo,kimi 2 yaşına kadar 2 doz gerekir diyo, bizim doktor 13.ayda yapalım 1 yaşından sonra tek doz yeter demişti önümüzdeki ay yaptırıcaz sanırım... başka bi doktora gittiğimde o da çok önermemişti 2 yaşından önce tek dozun yetmeyeceğini ve bu aşıyı çocukların ağır atlattığını ve olasılığı düşük bi hastalık olduğunu gerek olmadığını söylemişti... ama ben yaptırıcam sanırım 13.ayda...

amileyken o durumdaydı benim eşimde sanki burası bilgi danışma merkezi :) ortopedia ya ya baktım ben de bahsettiğin gibi fiyatlar hep, ama yani ortopedik sorunu olan içe yan basan çocuklar için önemli o aykabıları kullanmak diğerleri için tedbir sadece, gerekli olduğundan değil, ben almayacağım şahsen, ayaktayız bütün gün çorapla ama daha yürümüyoruz şimdilik pedipedin elbise ayakabısını aldım doğumgünü için, sonra ben de günlük giymeye bobux alıcam bi yürüsün bakalım belki 21 olur ayak :)o zaman kadar dışarda elbise giydirir aldığımız ayakabıyla idare ederiz evde zaten çorap en doğrusuymuş...

canım ben baktığımda 70 falandı bobux ayakabılar, kendi internet sitesinde de öyle fiyatlar ama stokta yok... 3 ayda bir ayak numarası değişip yeni ayakabı alıcaksak bu da pahalı ama ayak sağlığı önemli canım...

artık istediği şeye ulaşmak iiçin mızmızlanma hepsinde başladı, bebeklik bitti şımarık çocuk oluyolar kontrol altına almak lazım :)
bizimkinde de başladı o huylar ben hayırı öğretiyorum yasakları kavrasın istiyorum da benim dışımda herkes kurallarımı bozuyo :)
arabada bizim de rahatımız pek yo aynen hep ayakta kıpır kıpır evdeki gibi geznmek her yere erişmek istiyo aykta da benim bacaklarıma çıkıp yüksekte durmak istiyo arabada uyuma huyumuz bizim de bebeklikten beri yok,araba koltuğumuz henüz yok ama oturacağını da hiç sanmıyorum, yeğenlerimiz de hiiiç oturmamıştı...

Benüm oğlum sinirlendiği zaman değil de günde birkaç sefer, durduk yerde başını yere vuruyor. Önce yavaş, sonra hızlı, canı acıyınca ağlıyor. Hele dün beşiğine koymuştum, beşiğinin tahtasına vurdu, alnı kızardı, hafif şişti, bayağı da ağladı. Biz ilk başlarda dişe bağladık (iki azı dişi çıkıyor) ama sanırım oyun yapıyor.

Bebeğimin iştahı 1 haftadır iyiydi Demir ilacına başladık hiç bişe yemiyor yine ben ne yapayım ya versem bi türlü vermesem bi türlü zaten yemeyen bi çocuk bahanesi bol yememek için
Gülüm, ben epey oldu keseli ilacı. Amaaan, ilaç da neymiş, modundayım. Son kontrolde kan tahllili isteyeceğim.

Biz uzun seyahatler yapmadık henüz. Kısa mesafeler, hız sınırı en fazla 50-60 km. Arkada kucağımda tutuyorum oğlumu. Doğru değil, biliyorum ama bizde şimdilik böyle.

Tatlım yanlış anlama, bir şey söyleyeceğim.
Bebeğim doğduğundan beri gece vakti onunla hiç konuşmadım ben. Yeri geldi gece 2-5 arası üç saat uyumadı, ne ışık açtım, ne ses ettim, ne ninni söyledim ne tıpışladım. Öyle sessiz sessiz durdum yanında. Bazen 4'de uyandı sabahın ilk ışıklarına kadar hep sustum. Geceyi öğretmeye çalıştım hep.
Çocuğun uykusunu dağıtacak ses, renk, ışık hepsi birarada olunca elbette uyumaz.
Bi de böyle dene istersen.

Ben daha once yazdim bilmiyorum okudunmu.oglum 2 sene emdi gece gunduz suan5 yasi bitcek dislerinde hic sorun yok.eltimin oglu 3 ay emdi sonrabiberon aldi ams cok abur cuburda yiyen bi cocuk.3 yasinda disleri hep curudu bi suru doldu var dislerinde.anne sutu sekerli degil bisi degil.bence cocugun yapisiyla beslenmesiyle alakali.[/QUOTE]

Canım dişi çürüyen benim kardeşim. Herkese eşit anlamda zararlı yada yararlı diye birşey yok biliyorsunuz. Herkeste olacak diye bir kuralda yok. Benide 2 yaşına kadar emzirmiş annem, ben ilk dolgumu 25 yaşında yaptırdım. 35 yaşındayım hala tek dolgum var. Kardeşiz ama malesef kardeşim dişleri öyle oldu.

Anne sütü dişleri çürütür mü?

Evet çürütür. Anne sütü ne kadar doğal bir besin olsa da içeriğindeki laktoz, diş yüzeyinde temizlenmeden bırakıldığında çürük yapıcı etki göstermektedir. Özellikle gece beslenmelerinde dişler çürük gelişimi açısından ciddi risk oluşturmaktadır. Bu yüzden anne sütü dahil olmak üzere her beslenmeden sonra mutlaka diş temizliği yapılmalıdır. 1 yaşından sonra mümkün olan en kısa sürede gece beslenmesi bırakılmalıdır.
http://www.dentway.com.tr/anne-sutu-disleri-curutur-mu-cocuklarda-dis-bakimi/

Son düzenleme:
Şimdi de bizden kısa kısa:

Oğluma artık bal vermeye başladım. Epey sevdi. Kahvaltıda 5-6 çay kaşığı veriyorum.
Dönüşümlü olarak pekmez-tahin-Bal'a başladım.
Fındık-ceviz-badem yine dönüşümlü olarak kuruyemişlerimiz. Bademi de yeni vermeye başladım, sevdi. Isırıyor ucundan.
İncir içi de verdiklerimden.
Kahvaltıda ıhlamur yahut portakal suyu.
Bir öğünün etli-tavuklu olmasına dikkat ediyorum diğer öğün çorba oluyor genelde tarhana-yayla gibi.
Yoğurt ve muza devam günlük.
Dün ilk kez sütlaç verdim, sevdi, sütle de ilk kez bu yolla tanışmış oldu.
Şİmdi ocağa etli patates yemeği koydum uyanınca yiyecek inşallah.

Uykumuz yine düzensiz, son bir haftadır öğleden sonra 1-2 gibi yaklaşık 1-2 saat uyuyordu, şimdi 7,30'da uyandı 10,30'da uyudu.
Akşam yatınca muhakkak ama muhakkak ilk yarım saat içinde uyanıyor ve takribi 12'ye değin 4-5 sefer ağlıyor.
Her şeyi denedim. Üstüne battaniye de örttüğüm oldu, yorgan da, incecik bir çarşaf da.
Açtır belki dedim, karnını doyurdum, ağladı.
Yemek vermedim, hani yarı aç uyusun dedim, ağladı.
Anlamadım, uyanıyor işte.
Gece de daha az uyanıyor, emiyor hemen uyuyor.
Dikkat ettim, üstüne bir şey kesinlikle istemiyor.

Gelelim hoşlanmadığım durumlara.
Oğlum "hayır"ı bilmiyor. Eşime göre aslında biliyor da işine gelmiyor.
Altını açmak en en en zorlandığım durumlardan biri, minik böcek kaçıveriyor. Herhalde 250 kalori harcıyorumdur her seferinde :)
Televizyon.
Sabahları yaklaşıl 1 saat açık kalıyor. "Canım Kardeşim" ve "Can" izlediğimiz iki çizgi film. Arada reklam çıkınca çocuk kanalında bakıyor, ilgiyle izliyor. Ben de bu arada kahvaltısını yaptırıyorum.
Akşam da keza öyle, aynı filmlerin başka versiyonları. Ben de bu arada işimi gücümü halletmeye çalışıyorum.
Babamız gelince kapattırmaya çalışıyorum ama açıkken bakıyor.
Kumandayı eline alıp erkana bakıp kanal değiştiriyor, ses açıyor, ayarları bozuyor.
Banyo terliği favorisi. Geçen evdeki tüm terlikleri makinaya attım, yüzüne bakmadı. Biz kullanmaya başlayınca hemen ağzına atıyor.

Onunla olmanın harika yanları:
Beşiğine koyuyorum, "Gökalp beni bulamaz" deyip vücudumun bir kısmı görünecek şekilde saklanıyorum. Göz göze geldiğimizde çığlık atıyor, sevinci, mutluluğu tarifsiz.
Ya da yatak odasında onu bir kenara koyup yatağın diğer ucuna geliyorum. Orda olduğumu biliyor ama büyük bir heyecanla beni buluyor.
Bazen de yatağın içine girip, yorganı hafif hareket ettirerek beni bulmasını istiyorum, geliveriyor. [Kendim tamamen yok olunca korkuyor, yapmıyorum]
Babası "Baş parmağım" şarkısını söyleyince bir parmağını diğer avucuna koyup ritim tutuyor.
Bense hâlâ klasik ninnilerdeyim "Ali Baba'nın Çiftliği" "Küçük Kurbağa" vs
"Göz kırp" dediğimizde göz kırpıyor, Allahım :)
Ona dün "İlk Arabam"dan aldık. Az oynadı, sonra burun kıvırdı. Bir arabası var minik, onu çok seviyor, diğer oyuncaklar pek bir şey ifade etmiyor.

Bizden şimdilik bu kadar teyzeleri.

Canım böyle şeylere tepki vermemek gerekiyor. Olabildiğince sakinliğini koruyup kararlı davranmak lazımki yerleşmesin. Eğer tepki verir kaygılandığını belli edersen emin ol kızın çok güzel kullanır sana. Ben evdeki herkesi yönlendirdim Cansu ağlayacak yada tehlikeli bir şey yapacak olursa hemen bir oyun çıkarıyoruz. Mesela hep birlikte Ankaranın Bağlarını söyleyip oynamaya başlıyoruz. Önce şaşırıp susuyor sonra oda bize katılıyor. Sonra kakara kikiri bir eğlence gör. Biliyorum zor sürekli uğraşmak ama çocuk yetiştirmek gerçekten emek işi.

Canım ben 6 aylıktan beri kullanıyorum. Eşim yoğun çalışınca hastane market pazar abilerin okulu herşey genellikle bana bakar. O sebepten Cansu araba koltuğuna alıştı. Bazen huysuzlanır ama çubuk kraker veririm eline, kitap değişik bir oyuncak gibi birşeylerle ilgilenir.

Son düzenleme:

Canım maşaallah benim damadıma Büyümüşte neler yaparmış. Sadece bir konuda sana birşey söylemek istedim arkadaşım. Sana diyorum kızmıyorsundur değilmi ? Hayır ı çok fazla kullanmamaya dikkat et. Eğer sürekli hayır duyarsa işlevini yitirir. Ben Cansu ya ne yapıyorsa ona uygun birşey söylüyorum. Mesela çekmeceyi acarken hayır yerine hep aynı melodiyle "elin sıkışır" diyorum. Bazen eli şıkıştığında ben sana yine aynı şekilde " elin şıkışır" demiştim deyip sarılıp öpüyorum. Herşeye bir şarkı türkü oyun bulma telaşındayım. Neyseki evdekilerde olayı çabuk öğreniyorda herkes aynı şekilde tepki verince kafası karışmıyor. Bez değiştirmek için de "geliyo geliyo" diye mırıldanıp karnına puf yapıyorum. Acayip hoşuna gidiyor. Benide zorlamıyor. Banyodan önce hep bir şarkı var onu duyunca banyo kapısına dayanıyor eliyle vuruyor "aç" diye. Zaten benim kız su kuşu. Çocuklar banyo yaparken ağlar benimki de çıkarken ağlıyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben yine size bişey sorucam. Derin dondurucuda 2 tane eylül ayından kalan anne sütü var versem bişey olur mu?6 ay geçmiş üstünden tereddüt ettim vermek için?

verebilirsin 6 ayda sorun olmuyor. ben 8 ay bile vermiştim:)

ben klar markası var meyve asitlerinden kimyasal kullanmadan üretilen organik temizlik ürünleri onlardan aldım. sabun bile olsa sonuçta içinde kimyasal var diye düşündüm. çamaşır deterjanı ve temizlik spreyinden sonra (lazımlık temizliyorum bununla) yerleri silmek içinde yer temizlik ürününü alacağım kızım günün çoğunu yerlerde geçiriyor. tabiki daha pahalı ama değer bence.

ben yaptırdım 10. ayda tek doz olan hiçbir yan etki yapmadı. bu konuyu da böylece aklımızdan silmiş olduk iyi oldu. bir arkadaş paylaşmış (veya benim facebook arkadaşlarımdan biri tam hatırlayamadım) arkadaşlarının 15 aylık kızı menenjit virüsü nedeniyle beyin kanaması geçirmiş yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. çok üzüldüm. aşı konusu hep şüpheli bir konu yaptırsan bir türlü yaptırmasan bir türlü bende şaşırıyorum çoğu zaman ne yapacağımı. doktorumuza güvenmeye ve o nederse onu yapmaya karar verdik en sonunda.

bizimki oturuyor bir problemi yok. seviyor araba ile gezmeyi bakınmayı :) bence canım sakın kucağına alma. ne olacağı belli olmaz. bir sürü kazada bebek koltuğu hayat kurtarıyor. siz ne kadar iyi kullansanız yollar kötü sürücü dolu. sen eşini dinleme ağlasada alışması lazım

bizim topiğimiz bir numara:):):)

Uzun zamandır gıremıyordum, şimide doğum gunu hazırlıkları ıcındeyım, ilk önce mevlüt okutucam sonrakı hafta doğum gunu, bugunlere şukurler olsun. Selime meyve ve sebze suyu sıkıyorum çok sevıyor sızler verıyormusunuz

tahmin ettiğin gib :)evet hatırladım...

gece beslenmesini kesen varmı artık...emiyorsa kesmeyin diyorlar emmeyi bıraktıysa yavas yavas kesebilirmişiz...sizler ne durumdasınız??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…