Okunacaklar çok birikmiş tek tek alıntılayamadım.
Yenikullanıcı Derin'in doğum günü kutlu olsun canım
Hasta bebelere acil şifalar.
Asya oğluna bayıldım maşallah bizim evin hallerine çok benziyor son numaramız dolap kapaklarını açıp içindekileri boşaltmaya çalışmak,sonunda kurdeleyle bağlandı dolaplar :)
Gökçen kortizonlu merhem kullandınızmı atopik dermatit için?
Eki Görüntüle 1011633 Merhaba arkadaşlar bizim doğum günümüz de 8 mart hazırlıklar yapıldı yarın babanemizin evine gidicez aile içi bir kutlama olucak .Fikir olması için hazırlıklarımızı anlatmak istiyorum çünkü ben de çok araştırmak zorunda kaldım.Krapon kağıdı alıp bir sürü ponpon çok basit nette yapılışı var mavi ve beyaz puantiyeli balonlar aldık,oğlumuzun resminin olduğu bir afiş hazırlattık 2 günde hazırlandı saolsunlar bugün geldi çok beğendik.peçete ve tabak aldım yine mavi puantiyeli .en önemlisi tüllerimiz mavi ve beyaz tül aldım masa önününe süslemek için.güzel olucağını düşünüyorum.ponponlarımız çok olduğu için perdeye falan aslıcaz.Organizasyona şirketlerine para vermeye hiç gerek yok bence.bir de magnet yaptırdık netten hediye bir takvim gönderdiler.böyle bakalım nasıl geçicek doğumgünümüz foto paylaşırım yine kolay gelsin herkese sevgiler.Eki Görüntüle 1011628 afişimiz ve ponponlarımız magnetlerimizi de ekliycem
Nice sağlıklı, mutlu, güzel yıllara. Anne ve babasıyla bir ömür tüm güzellikler kızının olsun.Kocaman öpüyoruz.
Doğum gününüz kutlu olsun Cnm sağlıklı hayırlı bir ömür diliyorum. Duygularını ne güzel dile getirmişsin.
İyi ki doğmuş derincik nice yıllara canım...
maşallah iyiki doğmuş prensesin daha nice sağlıklı-keyifli yıllara , her gününüz hep gülücüklü ve dolu-dolu ilerlesin
:
Eki Görüntüle 1011633 Merhaba arkadaşlar bizim doğum günümüz de 8 mart hazırlıklar yapıldı yarın babanemizin evine gidicez aile içi bir kutlama olucak .Fikir olması için hazırlıklarımızı anlatmak istiyorum çünkü ben de çok araştırmak zorunda kaldım.Krapon kağıdı alıp bir sürü ponpon çok basit nette yapılışı var mavi ve beyaz puantiyeli balonlar aldık,oğlumuzun resminin olduğu bir afiş hazırlattık 2 günde hazırlandı saolsunlar bugün geldi çok beğendik.peçete ve tabak aldım yine mavi puantiyeli .en önemlisi tüllerimiz mavi ve beyaz tül aldım masa önününe süslemek için.güzel olucağını düşünüyorum.ponponlarımız çok olduğu için perdeye falan aslıcaz.Organizasyona şirketlerine para vermeye hiç gerek yok bence.bir de magnet yaptırdık netten hediye bir takvim gönderdiler.böyle bakalım nasıl geçicek doğumgünümüz foto paylaşırım yine kolay gelsin herkese sevgiler.Eki Görüntüle 1011628 afişimiz ve ponponlarımız magnetlerimizi de ekliycem
nice yaşlarını sağlıkla musmutlu karşılayın inşallah
oğlum keçi sütünü hiç sevmedi
kızım severek içti ama
bugün ishal olmuş kuzum
(((
Bunlar da Gökalpce hâllerimiz.
Biz hep böyleyiz :)Eki Görüntüle 1010964 Eki Görüntüle 1010966 Eki Görüntüle 1010967 Eki Görüntüle 1010969 Eki Görüntüle 1010970 Eki Görüntüle 1010971 Eki Görüntüle 1010972
Bu arada:
Yenikullanici doğum gununz kutlu olsun.
Rabbim güzelliklerle dolu bir omur nasip etsin yavruna..
Asyaseyhan yaramaz kusun çok tatli
İnan bizde boyleyiz
Evimiz cooook daginik
Anneannemiz bizim YARDIMCINIZ
O çok kiziyor bize
Herşeye izin veriyormusum
Tepeme cikarmis sonra:)
bu konuda hic
Anlasamiyoruz annemle
Esim hic karismaz ama..
Bende kisitlamayalim özgür olsun diyorum tabi kendine zarar verebileceği durumlar hariç..
Özgüveni yuksek bir birey olsun diye cabam.
Esim ve ben bizim gibi olsun istemiyoruz.
Annem de olsa olsa arsiz olur bu boyle diyor:)
Maşallah oğluşuna çok tatlı ne güzel rahat yetiştiriyorsun anladığım kadarıyla. Hep yerlerde ben de kızımı pek sakınmıyorum, yerde oturuyor, oynuyor, sürekli emekleme halinde. Geçenlerde bir arkadaşa gitmiştim kızı 9 aylık daha bir kere bile yere koymamışlar, yerde büyüyen çocuk hasta olur diye. Çocuk sürekli ya kucakta ya koltukta oturur vaziyette. Çok garipsemiştim. O geldi şimdi aklıma.
Canım ben de kısıtlamaktan yana değilim. Kendine zarar vermediği sürece genelde karışmıyorum. Zaten yasaklı yerleri öğrendi evde artık oralara pek uğramıyor. Ama onun dışında karıştırsın, baksın, incelesin, dokunsun. Sonuçta müthiş bir merak ve yaşam enerjileri var, bunu engellemek istemiyorum. Bu şekilde şımarık olmaz diye düşünüyorum. Umarım olmaz çünkü hiç sevmiyorum şımarık çocukları. Ama büyük konuşmamak gerek..:)))
arkadaşlar bizde geçen hafta sonu kızımın doğum gününü kutladık. birkaç ay önce yazmıştım bizimki eve sığmayacak dışarıda yapmak zorunda kalacağız diye, iyi ki dışarıda yapmışız çünkü 90 kişi çağırdık ve 85 kişi geldi:) bende 90 çağırdık 50 kişi filan gelir diyordum gözlerimize inanamadık. düğün gibi bir şey oldu ama bir o kadar da güzel oldu. şenlik havasında bir gün geçirdik. bize en büyük süpriz kayınvalidem ve kayınpederimin Amerika'dan süpriz gelmeleri oldu doğum günü için, bizleri çok mutlu ettiler. kızım anneanne, babaanne ve dedeler ile ilk defa hep beraber bir hafta geçirdi ve çok mutlu oldu. mekanı 3 saat için kapatmıştık herkese "haydi kapatıyoruz" diyip göndermek zorunda kaldık:) çocuk çok olmayacak diye düşünmüştüm önceleri ama sonradan anladım ki bayağı çocuklu arkadaşımız da varmış:) iyi ki cubuklu şekerlere kızımın resmini hazırlatıp yapıştırmıştık. cocuklar şekerlere bayıldılar. çocuk misafirleri çok olacaklara tavsiye derim.o kadar çok hediye geldi ki evde hediyeleri açmamız 2 aat sürdü. tabiki kızım hediyelerlden çok paket kağıtları ve kutulari ile ilgilendi o ayrı bir konu:)
ilk doğum günümüzde her şey istediğimiz gibi oldu, inşallah daha nice doğum günleri kutlarız ailecek. birkaç resim ekliyorum. maalesef tüm fotoğraflar elime ulaşmadı henüz. elimdekilerden bir kaç tanesini bunlar. doğum günleri geçen ve gelecek olan tüm çocuklarımızın doğum günlerini kutluyoruz
Eki Görüntüle 1012075 Eki Görüntüle 1012084 Eki Görüntüle 1012087 Eki Görüntüle 1012088 Eki Görüntüle 1012089 Eki Görüntüle 1012093
bu kadar resim yükleyebildim herhalde kota var daha fazla koydurmuyor site:)
Benüm oğlum sinirlendiği zaman değil de günde birkaç sefer, durduk yerde başını yere vuruyor. Önce yavaş, sonra hızlı, canı acıyınca ağlıyor. Hele dün beşiğine koymuştum, beşiğinin tahtasına vurdu, alnı kızardı, hafif şişti, bayağı da ağladı. Biz ilk başlarda dişe bağladık (iki azı dişi çıkıyor) ama sanırım oyun yapıyor.
Gülüm, ben epey oldu keseli ilacı. Amaaan, ilaç da neymiş, modundayım. Son kontrolde kan tahllili isteyeceğim.
Biz uzun seyahatler yapmadık henüz. Kısa mesafeler, hız sınırı en fazla 50-60 km. Arkada kucağımda tutuyorum oğlumu. Doğru değil, biliyorum ama bizde şimdilik böyle.
Tatlım yanlış anlama, bir şey söyleyeceğim.
Bebeğim doğduğundan beri gece vakti onunla hiç konuşmadım ben. Yeri geldi gece 2-5 arası üç saat uyumadı, ne ışık açtım, ne ses ettim, ne ninni söyledim ne tıpışladım. Öyle sessiz sessiz durdum yanında. Bazen 4'de uyandı sabahın ilk ışıklarına kadar hep sustum. Geceyi öğretmeye çalıştım hep.
Çocuğun uykusunu dağıtacak ses, renk, ışık hepsi birarada olunca elbette uyumaz.
Bi de böyle dene istersen.
arkadaşlar bizde geçen hafta sonu kızımın doğum gününü kutladık. birkaç ay önce yazmıştım bizimki eve sığmayacak dışarıda yapmak zorunda kalacağız diye, iyi ki dışarıda yapmışız çünkü 90 kişi çağırdık ve 85 kişi geldi:) bende 90 çağırdık 50 kişi filan gelir diyordum gözlerimize inanamadık. düğün gibi bir şey oldu ama bir o kadar da güzel oldu. şenlik havasında bir gün geçirdik. bize en büyük süpriz kayınvalidem ve kayınpederimin Amerika'dan süpriz gelmeleri oldu doğum günü için, bizleri çok mutlu ettiler. kızım anneanne, babaanne ve dedeler ile ilk defa hep beraber bir hafta geçirdi ve çok mutlu oldu. mekanı 3 saat için kapatmıştık herkese "haydi kapatıyoruz" diyip göndermek zorunda kaldık:) çocuk çok olmayacak diye düşünmüştüm önceleri ama sonradan anladım ki bayağı çocuklu arkadaşımız da varmış:) iyi ki cubuklu şekerlere kızımın resmini hazırlatıp yapıştırmıştık. cocuklar şekerlere bayıldılar. çocuk misafirleri çok olacaklara tavsiye derim.o kadar çok hediye geldi ki evde hediyeleri açmamız 2 aat sürdü. tabiki kızım hediyelerlden çok paket kağıtları ve kutulari ile ilgilendi o ayrı bir konu:)
ilk doğum günümüzde her şey istediğimiz gibi oldu, inşallah daha nice doğum günleri kutlarız ailecek. birkaç resim ekliyorum. maalesef tüm fotoğraflar elime ulaşmadı henüz. elimdekilerden bir kaç tanesini bunlar. doğum günleri geçen ve gelecek olan tüm çocuklarımızın doğum günlerini kutluyoruz
Eki Görüntüle 1012075 Eki Görüntüle 1012084 Eki Görüntüle 1012087 Eki Görüntüle 1012088 Eki Görüntüle 1012089 Eki Görüntüle 1012093
Maşallah oğluşuna çok tatlı ne güzel rahat yetiştiriyorsun anladığım kadarıyla. Hep yerlerde ben de kızımı pek sakınmıyorum, yerde oturuyor, oynuyor, sürekli emekleme halinde. Geçenlerde bir arkadaşa gitmiştim kızı 9 aylık daha bir kere bile yere koymamışlar, yerde büyüyen çocuk hasta olur diye. Çocuk sürekli ya kucakta ya koltukta oturur vaziyette. Çok garipsemiştim. O geldi şimdi aklıma.
Canım ben de kısıtlamaktan yana değilim. Kendine zarar vermediği sürece genelde karışmıyorum. Zaten yasaklı yerleri öğrendi evde artık oralara pek uğramıyor. Ama onun dışında karıştırsın, baksın, incelesin, dokunsun. Sonuçta müthiş bir merak ve yaşam enerjileri var, bunu engellemek istemiyorum. Bu şekilde şımarık olmaz diye düşünüyorum. Umarım olmaz çünkü hiç sevmiyorum şımarık çocukları. Ama büyük konuşmamak gerek..:)))
canım iyi o bebek durumuyomuş öyle, benimki hep ama hep yerlerde, bizimki de koltuk üstünü görmüyo... sürekli kucakta da durmaz oturup da durmaz yani, mümkün değil, arabada bile zor zaptediyorum evle arasındaki farkı anlamıyo her yere ulaşmak gezinmek istiyo... evim sıcak ama soğuk olsaydı da yere bişeyler serer yine bırakırdım... zaten küçücük ev gezsin dolaşsın yavrucum...yasaklı yerleri biliyo benimki bile bile inadına gidiyo, ben de hep peşindeyim napayım... tabi ki izin vermiyorum ama hiç gezmesin dolaşmasın diye de kucağa koltuğa hapsetmiyorum... kimse kızmasın özgüveni yüksek olsun diye herşeyi karıştırmasına izin verilen çocuklar gerçekten arsız oluyo etrafımda çok örnek var her zaman heryerde herkese karşı çekinmesiz oluyolar, yeni nesilde de çok var böyle çocuk, sırf anneler aman özgüvenleri gelişsin diye tamamen ama tamamen özgür bıraktıkları için, bazen de kolaylarına öyle geldiği için, son zamanlarda zaten yaramaz şımarık çocuğun adı da hiperaktif oldu :) çocuk yetiştirmek terbiye etmek gerçekten zor ve emek istiyo, ben mesela bşeyi almaması gerekiyosa vermiyorum o anlık ağlıyo, onu eline versem çabucak susacak biliyorum ama ben ona zaman ayırıp ilgisini başka bişeye çevirmeyi tercih ediyorum ya kucağım alıp sevmeyi ya oturup en sevdiği oyuncakla beraber oynamayı ya camdan baktırmayı falan, unutuyo o zaman, eşimse hemen veriyo ağlayınca hatta ağlamasın diye eline direkt onun daha istemediği yasak bişeyi verebiliyo, işte böyle şeylere kızıyorum, tek bi doğruyu öğrensin çocuk, bişey yasaksa yasaktır, bu sefer madem verilebiliyo bu diye benden de isteyecek...
canım herşey çok güzel görünüyo, nice güzel seneleri olsun güzel kızının...
Maya herşey çok güzel olmuş sen de kızın da çok ama çok güzelsiniz maşallah nice senelere inşallah
yenikullanıcı katılıyorum cnm şımarıklığın adı hiperaktiflik oldu inşallah bizim çocuklarımız şımarık olmaz dediğin gibi iki tarafında aynı davranması lazım ama bizde de baba şımartıcı
Kızlar sizlere1 yaşında kan-idrar tahlili olacağı söylendi mi?
selam kızlar
biz bugün bir yaş aşılarımızı olduk
3 tane aşı var
birer kol ve bir tane de bacağa yapılıyor
öncekiler gibi değil
her şeyin acayip farkındalar
ilk aşıdan sonra kaçmaya çalışıyorlar, bana sarılıyorlar, hemşireye resmen çemkirdiler
ama öncekilerden çok ağladılar
eve getirdik, uyuttum, 1 saat uyudular ama uyku sonrası ki saat boyunca inanılmaz mızırdadılar
çok yordular beni
anne diyen kucağıma geliyor
hangisini kucağıma alsam anne diye bağırıyor diğeri
offffffffff
eşit davranamamaktan çok korkuyorum
oğlum kızımı hırpalamaya başladı
bu da beni çok üzüyor
dün suluğu istedi zeynep de vermeyince
resmen iki tane vurdu kafasına
((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?