2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

niye kızayım canım
ama zor durumdayım inanki
kızım daha şveli cilveli dediğin gibi
çok da dilbaz
işine gelince anne , işine gelince duygu diyor bana
kendini sevdiriyor
hadi çirkin ol diyoruz
kaşlarını çatıp, suratını büzüştüryor
ama oğlum hırçın, oyuncaklarıyla bile çok haşin oynuyor
sürekli bir şeyleri bir yerlere vuruyor
1 yaşında kızımı bezdirdi inan ki
kızımın elindeki bir şeyi almak için yöneliyor mesela
zeynep kaçabilecek durumdaysa kaçıyor
baktı ki kaçamayacak durumda
elindekini atıp bana kaçıyor anne diyerek
bir de ısıryor kızımı
sürekli konuşuyoruz
kardeş diyoruz
ikisini de seviyoruz ama
algılayamıyor henüz
offffffffffff offfffffffffffff

Ben seni hatırladım canım...senin hatirladınmı bilmem..oğluşa maşallah. ..büyüyorlar gün geçtikce..
Duygu inan güldüm..ama çok tatlı bunlar.kıyamam...maşallah

Aradabir yazinca tek tek alinti yapamiyorum ama dogum gunu gecen butun bebislerin dogum gunu kutlu olsun, hepsinin daha nice saglikli mutlu yillari olsun insallah. Hepsi birbirinden guzel masallah...

Doktorumuzda soylemisti canim 1yasinda tahlillerini yapicaz diye, yaptirdik biz. Cok sukur herseyi normal cikti, demir ilaci ve deviti biraktik, balik yagi verdi baslayin diye ama iki hafta oldu hala alip baslamadik biz:)

birde inek sutune baslayin dedi ama kizima sade sut iciremedim, icine bir kasik mama katinca iciyor, bende simdilik oyle yapiyorum, zaten sabah, oglen ve aksamustu mama, gece yatarkende sut iciriyorum. Aslinda mamayi birakmak istedim biara ama kizimin duzgun istahi yok, henuz yeterli beslenmiyor, ben her ogununu hazirlasamda onun yedigi az birsey, hele masada bizimle asla yemiyor, eskiden mama sandalyesine koydugum parcalari toplayip agzina atardi, simdi mincik mincik oynayip sonra yere atiyor, ben agzina uzatsam asla agzini acmiyor, kafasini ceviriyor, bagiriyor, eliyle itiyor. Hala yatirip, basinin altina yuksekce bir yastik koyup, suyla oyuncakla kandirip yemek yedirmeye calisiyorum

Bizde öyleydim canım ben sıkıldım artık hala mama yapmaktan eskiden benim kızımda bizimle yemek yemeye hevesleniyordu ama şimdi kesinlikle ağzını açmıyor buna sebep ne acaba bende anlamadım hep püre verdiğim için tembelliğe alıştı heralde(

Derin dün sık sık hapşırıyodu, keyfi yerindeydi ama, inşallah hasta olmaz diyodum ki akşam oldu tam olarak...
yine keyfi yerinde gibi ama burnu tıkalıydı gece hep, sürekli uynadı, uyurken de rahat değildi döne döne mızmızdı hep, iştah yine azaldı dün gece süt içmeden yattı,hapşırırken sümük fışkırtıyo :) dün gce 3 gibi calpol verdim başka ne verilir bilmiyorum, içerse limonlu ıhlamur da vericem birazdan... facede oyun grubu oluşturulmuştu ve bugün gidilicekti, gidemedik üzüldük hepimiz ailecek babası bile :) inşallah ilerlemez iyice hasta olmaz öksürük falan olmaz inşallah geçen sefer b,r ayda zor atlatmıştık... bilmiyorum bu safhadayken doktora gitmeli miyim, yarın zaten doktor randevumuz var 1 yaş kontrolü için...

Canim ben bu tarz durumlarda doktora gitmiyorum daha hapsurmalar fark edince anliyorum zaten hasta olacagini. Peditus veriyorum yada sudafed. Hemen ertsesi gune toparliyor.

geçmiş olsun canım
ben de bu durumu iki kere peditus ile savuşturdum
başlangıç aşamasında iken verdim
şükür hasta olmadılar hiç

Canim ben bu tarz durumlarda doktora gitmiyorum daha hapsurmalar fark edince anliyorum zaten hasta olacagini. Peditus veriyorum yada sudafed. Hemen ertsesi gune toparliyor.

geçmiş olsun canım
ben de bu durumu iki kere peditus ile savuşturdum
başlangıç aşamasında iken verdim
şükür hasta olmadılar hiç

biz hiç peditus kullanmadık aldırayım bugün başlayalım o zaman, yarın da zaten geç gidicez doktora ilerlemesin iyice...
mızmız sesi değişti yavrumun bi de sümüklü, iyice hasta olmasın inşallah geçen sefer gerçekten çok zorlandık o da ben de...

Canim gecmis olsun... icerse hatmi cicegi tavsiye ederim. Ayrica oyun grubunu daha once de sormustum ama face im yok benim dolayisiula haberdar olamadim. Ben kesinlikle gelmek Istiyorum oglumla bir daha ki bulusma ayarkanirsa mutlaka bana da haber verebilir misin? Yerini falan bildirir misin?

teşekkür ederim canım içer mi bilmiyrum ama evden çıkamam alamam ki, eşimden de peditusla coldmix istedim getirdi biraz önce,kahvaltısını yedirip içirdim peditusu geceden uykusuz zaten uyudu hemen yatağına da coldmixi damlattım iyi gelir geçer inşallah...
tabi canım yazarım burada görmezsin belki diye özelden de yazarım, bu oyun grubu memnun kalınırsa ve yeterli kişi sağlanırsa 2 haftada bir toplanması düşünülüyodu ona göre takip edersin haftasonları c.tesi olacak zaten, çalışanlar var öyle karar verildi...
bugünkü buluşma bakırköyde arcus anaokulunda 10:30daydı ücreti 20tlydi,memnun kalınırsa orada devam edilicek, öğretmen eşiliğnde anne ve çocuklar birlikte oynuyo, 11-30 ay bebekler için, kişi sayısı çok olursa bebekler yakın yaş gruplarına göre 2ye ayrılıcaktı,ama çğunluk şubat mart annesi olduğu için bizimklerin yaşıtı çoğu... bugünkü etkinlik detayı şöyleydi ....

Anneli Oyun Grubu Etkinliği

Program İçeriği
10:30 - 11:00 Tahta blok oyuncaklarla serbest oyun
11:00 - 11:30 Müzik eşliğinde ısınma hareketleri
11:15 - 11:30 Parmak oyunları,şarkılar,eğitici kartlar
11:30 - 12:00 Ara ikramlar
12:00 - 12:30 Köpük boyama etkinliği

kızlar siparişimiz tamamlandı, doğumgünü süslemelerimiz bunlar,
şişelerimize pembe bişeyler dooldurucam gül kolonyası,gülsuyu, pembe sıvı sabun duş jeli gibi...
açık pembe,koyu pembe, beyaz ve gri metalik balonlar... pembeli beyazlı şeker hamurlu 1 yaş kurabiyemiz...
pembe beyaz puanlı fiyonlu şeker hamurlu pastamız...
hastanede tekerlekli bebek besişkleri vardı ya onlara pembe tülden etek yapmıştık biz kurdeleyle bağlanıyo üzerinde kurdeleden fiyonklar dikili incilerle, onu da pilelerini sıklaştırıp mama sandalyesinin ön tepsisine çift taraflı bantla yapıştırmayı düşünüyorum... mama sandalyemizi de götürürüz doğumgünü yapılıcak yere...
Allah sağlık sıhhat versin bi aksilik yaşanmasın inşallah...
ben doğumda da böyle özendim bözendim süslendim, normal doğum oldu yarınsı sabah toparlanıp çıktık kimse gelemedi göremedi :)

Canim çok güzel görünüyor herşey.
Umarim Gönlünüze gore içinize sinen bir dogumgununuz olur.

Papatya tatlım Allah kolaylık versin hep dua ediyorum ikiz annelerine....
Clue biz de pazartesi günü gideceğiz Dr.a sanırım o gün kan-idrar veririz.,

Ben oğluma hiç idrar tahlili vermedim nasıl oluyor kızlar nasıl pratikçe alırız ??

canım geçmiş olsun hamza da geçen hafta sık hapşurarak başlamıştı sonra aynen anlattığın gibi sümükler fışkırdı filan ben de peditusa başladım 2 günde toparladı kesildi hapşırması akıntısı ama bu sefer burnunu temizleme sorunu yaşadığımdan sanırım genize akıntı yaptı öksürüğe çevirdi hatta doğumgününde çok öksürdü 1-2 gece kustu öyle rahatladı sesi de kısılınca sağlık ocağına gittim öksürük şıurubu verdi şuanda çok az öksürük devam..

doğumgünü için herşey çok güzel görünüyor inşallah umduğun gibi geçirirsiniz..

Bu arada oğlumu emziriyorum ben hala yemek yemesi de idare eder gerçi ama bu çocuk sütleri filan oluyor ya onlardan alıp içirmeli miyim ona? (kahvaltıda filan)
Bir de biberon sorunumuz var biberonla çekmiyor bir şey içirirsem nasıl içireyim bardakla mı ?

allah içine sindirsin canım
her şey gönlünce olsun

ay sen normal doğum mu yaptın?
ne güzel ya
çok şanslısın

canım biberon sonu bizde uzun süredir var, emzirmediğim için de hergün içme sorunumuz var, sabah kaşıkla veriyorum babası tutuyo ben içiriyrum yoksa döke saça ne içtiği belli değil... gündüz bikere uyuturken biberonle içirebilirsem gece uyurken de biberonla veriyorum, eğer gündüz içmediyse gece yatarken muhallebisini sütle yapıyorum... uyanıkken biberonla bişey içmesi mümkün değil... böylece günde 300-350cc süt içiyo artık sadece..
emziiriyosan ve sütün yeterliyse bence başka süt vermene gerek yok,ama yetmediğini düşünüyosan günlük inek sütü keçi sütü çocuk sütlerinden hangisi içine siniyosa sabahları falan verebilirsin, içerse bardakla verebilirsin, içmezse bşberon da almıyosa mecbur bizim gibi kaşıkla...

allah içine sindirsin canım
her şey gönlünce olsun

ay sen normal doğum mu yaptın?
ne güzel ya
çok şanslısın

evet canım normal doğum ama , çok normal bi şekilde değil :)
39.hafta kontrolünde doktor kilosu 3900ün üstünde görünüyo haftaya kadar 4000igeçerse sezeryan önermek zorunda kalırım gel yarın normal doğurtayım dedi,
sabahtan akşama kadar suni sancı alarak arada dayanamayıp epidural iğne yaptırarak bişekilde normal doğdum işte :)
memnunum ama,tavsiye ederim ilk kez doğum yapıcaklara, atla deve bişey değil yani, tamam o an çok acı çekiyosun da sonrasında hatırlamıyosun, Allah korusun biyerimiz ağrısa nasıl katlanıyosak ona da katlanılıyo, ama sezeryana da karşı falan değilim yanlış anlaşılmasın ben ikisinden de korkuyodum öbürü de ameliyat sonuçta,doktorumun yönlendirmesiyle böyle oldu, yani korkanlar için söylüyorum normal doğum öyle çok da abartıldığı gibi bişey değil...
gerçi kızım 3900 falan değil 3470gr doğdu...

normal doğum yapanlara çok özeniyorum
benim sezaryenim berbattı
inan 10 gün yürüyemedim
hamileliğimi de doğumu da hiç güzel hatırlamıyorum
iki de çok zordu

normal doğum yapanlara çok özeniyorum
benim sezaryenim berbattı
inan 10 gün yürüyemedim
hamileliğimi de doğumu da hiç güzel hatırlamıyorum
iki de çok zordu

işte bu yüzden korkmama rağmen normal doğum istiyodum hep, yani sonasında evde bebeğimle başbaşa kaldığımda iyi olmak evime yetebilmek için... kısmetmiş oldu işte...
sezeryana hep rahat gözüyle bakılır ya bana hiç öyle gelmiyo o da zor hatta daha zor aslında...
ama canım ikiz sonuçta hiç kolay olur mu tabi ki bizden daha zor yaşadın herşeyi, olsun çift çift mutluluklarını sevinçlerini yaşıycaksın inşallah...

Biz katildik bugun buna, aslinda haftasonu bana uymuyordu ama tesaduf bugun evdeydim, sabah birden gitmeye karar verip ciktik kizimla. Bizim kiz acaip eglendi, cok sevdi etkinlikleri, hic huysuzluk etmedi, aksine surekli gulup oynadi. Hele o boyama etkinliginin basindan zor kaldirdim, ustu basi boya oldu, ustelik boya lekeleri cikar demislerdi ama iki kez yikattim makinede, ariel leke cikarici kattim, yok aynen duruyor lekeler, cop oldu yani bugun giydikleri. Cani sagolsun tabiki, onemli olan onun guzel vakit gecirmesi, ayrica evde agzini acmayan kizim orda koca bir dilim kek yedi:) Biz cok begendik grubu ama bir daha haftasonu musait olup goturebilirmiyim bilmiyorum istanbulda olan anneler, mutlaka katilin sizde eger vaktiniz olursa, cocuklar icin cok eglenceli bir ortam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…