- 15 Kasım 2009
- 1.424
- 635
- 688
ilkine istek gönderdim adım SemaŞubat & Mart 2013 Anneleri
ve
Avrupa Yakası 2013 Bebekleri Oyun Grubu
diye 2 ayrı grup var canım... ilki buradaki paylaşımlarımız gibi... ikincisi oyun grub.
çok geçmiş olsunTüm bebeklerimizin doğum günü kutlu olsun çok tatlılar çok ciciler maşallah..
Kızlar dün akşam çok kötü bir şey oldu. Oğlum mama sandalyesinden düştü(eşim kucağına almak için mama sandalyesinin masasını gevşetmiş sonra da unutmuş. Oturttu.oğlum da bana gelmek için çırpınırken masaya birlikte yere kapaklandı ağzı yüzü kan içîndeydi dişleri dudağını kesmiş. Ememiyor. Sabaha kadar ağladı. Sütümü sağıp kaşıkları verdim istemiyor. Üst dudağı öyle şiş ki.. Off Rabbim beterinden korusun ama çok çok üzüldüm ömrümden ömür gitti. Onu öyle kanlar içerisinde görmek off bizim hatamızda.. İnşallah emmeyi bırakmaz.. Şu an feryat figan acıdan kesinlikle almıyor (
maşallah sizetüm doğum günü olanların doğum günleri kutlu olsun. tüm çocuklarımızın bahtı açık olsun, yüzleri hep gülsün.
bizim doğum günümüzü kutlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.
bizim bugün aşı günümüz öğlen doktora gidiyoruz. kızımı aşı sonrası bakıcı ile eve göndereceğim ve işe döneceğim: (içim hiç rahat değil ateşi filan çıkarda bakıcı bilemez ne yapacağını diye endişeleniyorum. anne olmak böyle bir şeymişsizlerin aşı sonrası ateşi çıkmış mıydı?
biz bu arada yürümeye başladık. paytak paytak eller havada bir gelişi var çok komik. birde bakışı var ki bana "bak nasıl işler beceriyorum" diye gururlu gururlu:) 6-7 adım sonrası kendini atıyor yine pıtı pıtı emeklemeye devam orası ayrı:)
hafta sonu ikea'dan tünel ve çadır aldım,çadırın içinden çıkmıyor. tünelde bir ileri bir geri gidip geliyor.birde kocaman bir abaküs var orada renkli tahta boncuklarıyla kızım delirdi, çok sevdi. almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. bizden şimdilik bu kadar gelişmeler
sevgiler herkese
bizim çıkmadıDoğum günümüzü kutlayanlara teşekkür ederiz. :)
Kızım bugün 1 yaş aşılarını oldu. Calpol verdim bir kaç kez, şimdilik iyi gibi ama gece ateş çıkartıyor mu?
bizim çıkmadı
keşke hemen calpol vermeseydin
Ben ateşi 38 oluncaya kadar direniyorum ilaç sonuçta keşke ateşi çıkmadan vermeseydin canım.Doğum günümüzü kutlayanlara teşekkür ederiz. :)
Kızım bugün 1 yaş aşılarını oldu. Calpol verdim bir kaç kez, şimdilik iyi gibi ama gece ateş çıkartıyor mu?
ilkine istek gönderdim adım Sema
kızlar bugün 1 yaş kontrolü için gittik doktora, biliyosunuz hastayız biraz, burun tıkanıklığı, hapşırık, burun akması gibi...
coldmix ve peditus kullandığımı söyledim 5 gün devam et kullanmaya dedi ilave bişey vermedi, çok ciddi bişeyi yok aşılarını da yapalım dedi, yaptırdık aşılarını, ateş çıkmadı gibi ama gece de çıkmaz inşallah,ama bu akşam çok keyifsi neşesiz kızım va ağlıyo öyle şuna buna...
artık herşey yiyebilir ama 2 yaşına kadar tuz ve şeker vermezsen çok güzel olur dedi,
süt konusunda özgğrsünüz ister formül mama ister kutu devam sütü ister inek sütü hepsini verebilirsin dedi, keçi sütünü sordum inek sütüne göre üstünlüğü yok ikisinin de fazlası zararlı günde 300mlden fazla verme dedi, inek sütü fazla tüketirse demir eksikliği keçi sütü fazla tüketilirse folik asit eksikliği yaparmış... diğer sütleri de 400-500ml kadar içebilir dedi... bu miktarlara yoğurt ve peynir de dahilmiş...
bal artık yiyebilirmiş...
yumurta beyazına zaten daha 2 ay önce başlaybilir demişti veriyorum bi haftadır zaten...
günlük yemesi gereken miktarları söyledi bi kağıt da verdi çok abartılı miktarlar, dedim yemez bu kadar çok değil mi, bunlar üst limitler haklısınız ama bu bebek yer dedi, niye inanmıyolar anlamıyorum yemez yani, her gün 2 köfte boyutunda et köfte ilaveten 4-5 çorba kaşığı ölçeğinde 2-3 porsiyon sebze yine aynı ölçüde 2-3 porsiyon meyve, peynir kahvaltı yoğurt bi de süt bi de tam tahıllı ekmek hepsini bi günde yiyecekmiş...
göz muayeesine gönderdi, geç olmuştu doktor çıkıyodu başka bi gün gidicez,
kan ve idrar tahlili istedi aşıdan çok ağladı kan vermedik onu da başka zaman yaptırıcaz, idrar zaten zor olurdu onu da erteledik...
1 yaşında 10 kelime konuşmalıymış en az, saydık biz 10a tamamlayamadık :)
bastırdı yere bu ay yürür dedi,
artık tabağını kaşığını çatalını ayıracakmış döke saça kendi yiyecekmiş artık, tabi mümkün değil... gerçekten mümkün değil... yiyebilse bile kendini doyuramaz...
menenjiti sorduk önümüzdeki ay olucaz...
aklıma bişey gelirse yazarım yine....
bayağı ilgilenen,açıklama yapan bir drmiş.nerde hangi drye gidiyosunuz acaba.kızım 1 yaşına girdi halen öyle bir drye denk gelemedik malesef
,
Yenikullanıcı Cnm ben de merak ettim hangi Dr bu :) ne de güzel anlatmış. Yumurtayı artık her gün verebilir miyiz? Onu sordun mu?
Geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlarıyla teşekkür ederiz. Dün biraz emmeye başladık. Şişimiz de biraz indi. Şükürler olsun..
Ben kahvaltıyı hala bulamaç şeklinde yediriyorum arkadaşlar. Yoksa yemiyor oğlum. Hafta sonu özendim bol kaşarlı tam buğday ekmeğine Rostock yaptım yumurta zeytin portakal suyu vs. Ama çok çok az yedi. Bir süre daha sanırım bu şekilde devam edicez. Evde olsam uğraşırım ama ben yediremiuorsam k. Validem hiç yediremez. Biz 1.5 aydır kilo da almıyoruzDr normal dedi ama bilmiyorum sağlıklı olsun da..
medipol megada meliha hn.a gidiyoruz canım, aylık kontrollerine ve gelişim takibi için ona gidiyorum baya ilgili baya da uzun zaman ayırıyo, ama bronşiolit olduğumuzda iyileştiremedi hatta yetersiz ilaçlar vermiş bi sonraki gittiğimiz doktor söylemişti onun ilaçlarıyla bikaç günde düzeldi, yani o anlamda tavsiye edemem ama bu şekilde rutin kontroller için kesinlikle tavsiye edebilirim...
sen de gitmiştin canım, meliha hn.a götürdüm yine...
benimki de hala bulamaç yiyo herşeyi,hatta blendardan geçirip, olsun yesin de önemli değil napayım...
meliha hn.a kalsa kendi kaşık çatalla yemeye başlamalıymış artık , daha çoook var o günlere bizim için...
yumurta hergün verebiliyoruz hem de beyazıla,daha 2 ay önce verebilirsin demişti bana ben vermedim gün aşırı sarısını verdim hep, ama bi haftasır her gün veriyorum,ama bazen sadece sarısını bazen sarısı ve beyazın bi 1/3ü gibi bazen sarısı ve beyazın 2/3ü gibi,menemen yaparsam da tamamını veriyorum,işathına göre ayarlıyorum işte ama hergün veriyorum artık...
:) ben artık Dr a hasta olmadığı sürece götürmüyorum Cnm. Kilosuna boyuna sağlık ocağında baktırıyorum. Bu topikteBurada inanki drdan daha çok bilgi ediniyorum. Aşılarımızı da sağlık ocağında olduk. Deviti de bıraktık. Kan ilacı zaten kullanmıyorduk. 1 yaş kan tahlilinde de kan değerimiz 11.5 çıktı. Ama idrar testi yaptırmadık.çok gerekli mi acaba.
sağol tatlım.grup yöneticileri onaylıyo canım, onaylandığında 'dosyalar' yazan yerde 'kadınlar kulübü arkadaşlıkları' dosyasında buradaki nicklerimizi gerçek adımızı bebeğimizi adını doğumtarihini falan yazıyoruz, alta kendini de ekler kaydedersin...
Ben anne olunca daha tembel oldum sankiBekarken işten gelip dilediğimce yatar yuvarlanırdım. Dinlenirdim. Ne yemek derdi vardı ne bulaşık. Bir de düşünürdüm evlenince ne zor olur diye. Evlendiğimde ilk zamanlar zorlandım işten gelip yemek hazırlamak, sofra kurup kaldırmak zor gelirdi. Sofrayı kaldırdıktan sonra mesaim biterdi. Ohhh…keyif yapardım. Ya gönlümce kitap okurdum ya dizim varsa onu seyrederdim. Ben bir kanepede eşim bir kanepede yatardık..Bir de “ay çok yoruluyorum hem iş hem ev” derdim…
Ev işi ne demekmiş, yorgunluk, yoğunluk ne demekmiş anne olduktan sonra anladım. İşten eve gidiyorum ve kızım yatana kadar hiç oturmuyorum bazı günler. O yattıktan sonra da etrafı toparla, yarına mutfak toplu olsun, bulaşık kalmasın diye mutfağı toparla. En son yorgunluktan dolayı hiç içimden gelmese de ilgi bekleyen eşe ilgi göster, sohbet et, muhabbet göster. Ben tembel teneke bir insandım, annelik beni ne hale getirdi diye düşünüyorum bugünlerde…
Nice yaşlarınız olsun canım herşey harika görünüyor marifetli hatunsun belli :)) Ben de grapon kağıdı aldım bakalım yapabilecek miyim olmadı senden yardım isteyebilirim dimi?
Doğum gününüz kutlu olsun canımDoğum hikayeleri bölümü de 5.sayfada çıkıyor canım
okuldan çıktım bir sevinçle eve geldim
köfte yaptım, güzelce yedireyim dedim
ama hiç yemediler çok üzüldm ya
şevkimi kırdılar
sonra aldım anneme gittim çocukları
orada makarna varmış onu yediler
köfteyi nasıl yaptın ki canım ben kızartmadan izmr köfte gibi yapıyorum domates sosuyla patatesli falan, seviyo...
kızlar nihayet oto koltuğumuzu aldık biz de, römer king plus,orjinal havlu kılıfıyla beraber 600tlye 6 taksit, unkapanından, almayanlar varsa tavsiye ederim çok iyi fiyat...
kızım arabada kıpır kıpır ayakta, inşallah koltukta oturmayı öğrenir sever koltuğunu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?