2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bizim bugün menümüz şöyleydi
sabah uyandıktan yarım saat sonra kahvaltı
kahvaltı da bir kibrit kutusu kadar bilumum peynir çeşitleri
bir kaç zeytin
bir rafadan yumurta (ikisi bir yumurta anca yiyor
uyuyup uyanınca 1.5 köfte (ikisi yedi)
köfteyi yemedikleri için et suyuna tereyağlı bulgur pilavı pişirdim
bir kase yoğurt pilav karışımı yediler
üzerine az portakal yiyip uyudular
uyanınca tarhana çorbası tavuk suyu ile yaptım
bir kase içtiler
yatmadan önce küçük bir kase yoğurt yediler
bugün uyku saatleri şaştı
gece de 200 er cc süt içiyorlar
bunlara ilaveten kur meyveleri olurdu
bugün vermeyi unutmuşum yazarken anladım

Son düzenleme:

sizin menüyü iyice fazla bulur, bebekler aslında yediklerine göre kilo almıyo bebeğin yapısına bağlı bence, ben bu yazdıklarımdan fazla veremiyorum kesinlikle, hatta bu akşam meyveden sonra uyuyakaldı hasta diye, doktora gidince 2. gündüz uykusunu yapamamıştı da, bi daha sabaha kadar bişey yiyip içmeyecek... arada oluyo böyle...ama kilo alımı iyi, yapısı bu yani...

Ah canım, cancağızım, nerdeeee :)
İleti gönderdikten çok geçmeden uyandı minik kuş, sonra babamız geldi, kaldı kahve yarım, olsun.

http://www.ikea.com.tr/urundetay/10192013/busa_oyun_tuneli.aspx?onerilen
http://www.ikea.com.tr/urundetay/10243574/busa_cadir.aspx
kızlar daha önce maya da yazmıştı ama
ben de söyleyeyim dedim
benimkiler bayılarak oynuyorlar
Ben oyuncak alamıyorum artık. Babamız sık sık aldığım takdirde kıymet bilmez/ doyumsuz bir evlat olacağından korkuyor.
Ayrıca eli yüzü düzgün oyuncaklar 40-50 Tl'den aşağı değil. Hadi onu geçtim haylaz oğlum bazılarına dönüp bakmıyor bile.
Kutular, kaşıklar, şişe kapakları, kağıt parçaları favorisi.
Ama şu tüneli de süzmüyor değilim hani

canım elleme yesin. Yiyebildiği kadar. Ne güzel yiyen çocuk bulmuş, daha çok diyor doktor. Şu aşı işini de bilmiyorum. Haftaya kontrol var, bakalım ne diyecek doktor.

Herkese iyi geceler. Yogunluktan bayılmak üzereyim ama cevap yazmadan yatmak istemedim. Doğum günümüzü kutlayan herkese teşekkürler, öpücükler Cansu'dan. Şükür bugünüde atlattık. Hazırlıktı, gelen gidendi derken epey koşturduk. Cansu da bütün gün peşimde dolaştı adım adım. Sanırım o benden daha fazla yoruldu sızdı kaldı kuzucuk. Bakalım yarın neler olacak. Aşılar bizi bekliyor. İnş. ateşsiz ağrısız geçer. Herkese ve kuzulara bol ve rahat uykular.

Yenikullanıcı Cnm çok geçmiş olsun. Çabucak iyileşir inşallah

Kızlar benim oğlum düştükten sonra çok huy değiştirdi. Bir sinirli bir agresif.. Ağlamaya bir başlıyor imkanı yok durdurmanın.. Bir de çok iştahsızlsştı.. Daha yeni uyudu. Biran önce düzelir inş. Yoksa böyle çok zor...

Yenikullanici gecmis olsun canim. Insallah en kisa surede iyilesir kizin.

http://www.ikea.com.tr/urundetay/10192013/busa_oyun_tuneli.aspx?onerilen
http://www.ikea.com.tr/urundetay/10243574/busa_cadir.aspx
kızlar daha önce maya da yazmıştı ama
ben de söyleyeyim dedim
benimkiler bayılarak oynuyorlar

Bu tunelden bizde almistik, kizim da cok egleniyor onunla, oyuncaklarini felan tasiyor icinden:) ama surekli acik tutmuyorum ben, arada getirip aciyorum oynuyor biraz, baktim sikildi birakti, toplayip kaldiriyorum. Boylece her gordugunde yeni gibi seviniyor:)))

günaydın kızlaarrrr. bana bi akıl verin. sabah 200 cc mama içer. öğleden sonra yeşil mercimek bulgur tavuk suyu ve parçaları ve tereyağ ile çorba yaptım beş yemek kaşığı yedi. peşinden bir çilek biraz elma biraz havuç yedi. peşinden 5 tane ezilmiş yer fıstığı 4 5 ezilmiş çekirdek içi peşinden haşlanmış patates kabak krem peynir yine azıcık tereyağı karışımını yedi 10 tatlı kaşığı kadar. sonra 70 cc mama. sonra akşam bezelye yemeği suyuna ıslattığım piirinç pilavı yedi tatlı tabağının yarısı kadar. gece ödül pasta kreması yaladı elinde kalanları:)) ve uyurken 100 cc mama içti. sizce yeterli mi. bana iştahsız geliyor da sizin menülerin yanında o yüzden bi sorayım dedim. kilosu ve boyu normal. 1 yaşında 9.6 kilo ve 76 cm boy benim zuzu. aslında normal yiyor galiba ama bilemedim. sabaha dek de bir şey içmez sadece su. mama içiremiyorum artık geceleri

sağol canım zor hakikaten sizin de düzelir inşallah...

sağol canım, çok ilaç veriyo bu doktor ama işe yarıyo daha bu sabah canlı neşeli kalktı kızım dün yüzü gözü baygın bakıyodu nasıl halsizdi...

canım maşallah bence gayet iyi besleniyo ama şu kilo falan inan yapısal bişey biraz da sadece beslenmeyle ilgili değil yani, yeterli yiyosa ve tombik olmuyosa iyi bişey aslında bu ileriki yaşları için de vücut yapısının böyle olacağı anlamına gelebilir... yalnız yoğurt yazmamışsın da yoğurt da ver bence, dün gittiğim doktor mutlaka 1 su bardağı kadar yoğurt yesin süt içmese de olur 1 yaşından sonra süt çok önemli değil dedi... günde 1 kibrit kutusu kadar peynir ve 1 su bardağı kadar yoğurt mutlaka yesin dedi...

kızlar dünkü doktor marmara ve karadeniz balıklarını hamsi istavrit falan kesinlikle vermememizi söyledi, bizim denizler temiz değilmiş çok ağır metal var dedi, norveç somonu verin okyanus daha bu anlamda temiz dedi... ben hep istavrt falan veriyodum 10 günde bir falan, somon vericem bundan sonra...

bir de eti koyun eti öneriyomuş bebek ve çocuklara, çünkü büyükbaş hayvanlarda ilaçlı yem hormon falan kullanılıyomuş, küçükbaşlarda olmuyomuş küçükbaş hayvanlar mutlaka gezerek besleniyolarmış falan o yüzden koyun eti öneriyo ve her gün bi kibrit kutusu kadar yemeliymiş...
tavuk kesinlikle önermiyo sadece organik tavuk verin diyo...

canım buraya gönderilen somonlar da doğal değilmiş ki
yani okyanus somonu değilmiş
hepsi deniz ortamında yetiştirilen kültür balıklarmış
benim eşim geçen sene Norveç'e gitti
duygu orada yediğim somonsa buradakiler kesinlikle değil diyor
oradakiler çok çok lezzetliymiş

ay iyice kafamızı bulandırıyor bu doktorlar
ben büyük balık değil de sadece hamsi veriyordum
severek de yiyorlardı yavrularım

bir de benimkilerin ikisi bir su bardağı yoğurdu ancak yer
hatta kızım hiç sevmiyor da
nazla niyazla yediriyoruz

canım yoğurt veremedim ben bu zamana dek alerjisi vardı peynir yoğurt süt ve yumurta içeren hiç bir şey veremedim. haliyle şimdi de almıyor. yeni yeni keçi sütüne başladık maması ve bebe bisküvisi ile karıştırırp zamanla mamayı bisküviyi çıkarmayı düşünüyorum. yoğurt sadece kaşığı bulaştırıp eline verirsem yalıyor. ağzına vermemle tükürmesi bir oluyor. ya işin kötü tarafı hala var alerjisi geçen gün prednol ile kurtardım kızı işkencesinden. ama yediriyorum ufak ufak alışsın diye. ardından hemen damlasını veriyorum çok az kabarıyor. yoğurt ve peynir veremediğimden iki yaşına dek mamaya devam dedi doktorumuz da

Aman canım sakın verme. bu şekilde tedaviyi daha da uzatmış olursun. bir de alerji çok çok ciddi bir durum. dikkat edilmezse anaflaksi ( vücutta şişme nefes tıkanıklığı) durumu gelişebilir.sonucu ölüm bile olabiliyor. Allah muhafaza. amaç süt proteinini vücuda unutturmak.. sonrasındaysa yavaş yavaş doktor gözetiminde mutlaka deneyebiliyorsun. bizde de vardı süt alarjisi çok şükür şimdi geçti.. kan testi yaptırdık, bir de önce yoğurdu önce yedirmeden ağzının kenarına sürdüm. bir şey olmadı. sonra birkaç gün bir çay kaşığı verdi. yine bir şey olmadı.. ve böylece başladık. bu alerji ki özellikle süt alerjisi büyük ihtimalle geçebilen bir rahatsızlık.. sadece enzimlerin oluşması bekleniyor. aman canım tekrar söyleyeyim.. alerjisi varsa sakın verme

Ben koyun eti veriyorum. ama bizimkisinin dana etine alerjisi olduğu içindi. tavuk da hazır tavuk vermiyorum. burda kayabaşı köyü var. eşim oradan tavuk kestiriyor, yumurta alıyor.. yoksa da flotty nin var tavuğu ve yumurtası.. balık ben de istavrit ya da hamsi veriyorum. birkaç kere de tavuk balığı ile çinekop verdim. Norveç somonu nereden bulabilirz ki.. ya da ne kadar güvenebilirz..

bizimki de yoğurtu anca beş yemek kaşığı kadar zorla yiyor. ama benim yoğurtlar biraz ekşi oluyr. nasıl tatlandırabilirz ki aacaba

Kızlar az önce aşıdan geldik. Hemşire Cansu'yu görünce çok şaşırdı.Kilosuna, boyuna baktı kafa çevresi dahil hiçbiri artmamış. Aynı en son aşıdaki (9.ay) değerleri. Kıyamadı 3 aşı ağır gelebilir suçiçeğini bir ay sonra yapalım dedi. Benim kızımdan daha minik yok galiba :44::44::44: Boy:70 cm. Kilo : 8 kg. Baş çevresi 44 cm. Minik kuşum çok ağladı aşıları yapıldığında. Eve gelince biraz mızıldayıp uyudu. Bakalım bugün nasıl geçecek.

Doğum günümüzden bir foto. Eki Görüntüle 1020860

Son düzenleme:
verme canım madem uzman tv.de izlediğim dr. da 2 yaşından önce vermeyin diyordu...
maşallah ne güzel yiyor işte yesin kuzucum.
ikizlerle bugün tek başıma baktım
üzerimden kamyon geçmiş gibiyim
oyy kıyamam
Geçmiş olsun :)
canım korkmuştur kuzucuk düzelir inşallah
tavuğu kendimiz yemeye çekiniyoruz bu yüzden çok nadir yedirmişimdir.

biz 75 cm 9 kg. 46 cm de baş çevresi...hemşireye bakma sen bazıları abartmayı seviyor...
sağlıklıysa sorun yoktur bence..
çok güzel bir ailesiniz sana da maşallah hiç 3 çocuk annesi gibi değilsin

biz 75 cm 9 kg. 46 cm de baş çevresi...hemşireye bakma sen bazıları abartmayı seviyor...
sağlıklıysa sorun yoktur bence..
çok güzel bir ailesiniz sana da maşallah hiç 3 çocuk annesi gibi değilsin

Bende aynı şeyi düşünüyorum.Çok şükür sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir kızım var. Teşekkür ederim iltifatın için, genler sağolsun minyon tipli olunca yaş göstermiyor sanırım

Allah Allah nerden bulacağız şimdi Norveç somonu :)
Ben de hamsi veriyordum, istavrit falan daha doğrusu mevsime göre.

Biz ailecek koyun etini sevmiyoruz. Kokuyor sanki. Mecbur dana eti.
Ay ay ay ay
Maşallah size.
Cennetiniz daim olsun, ne güzel bir aile tablosu böyle.
Yok Bualca'cım ben vazgeçtim Cansu'ya talipliğimizden. Dünürdaşlar yan yana durunca senden için bana "Torunun mu bu?" derler. Kalan ömrümü fesatlık kumkumalığıyla geçiremem vallahi
Şaka bir yana maşallah canım, sen gibi görüneyim üç değil on üç çocuğum olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…