2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
peditus birçok şeye iyi geliyor aslında canım muhtemelen genize akıntı yaptı o yüzden öksürüyor.bence bitkisel tedaviye yarın da devam et aslında 1-2 kussa balgam atsa rahatlar yavrucak..
zaten şevkle yaptığın şeyleri yemez bu kuzucuklar :)
makarnayı biz de seviyoruz.

güle güle kazasız belasız kullanın inşallah canım.

Benim oğlum da 2 gündür akşamları 38-38,5 derece ateşte seyrediyordu gündüz bir şey yok akşam ateşleniyordu dün akşam fitil verdim herzamanki gibi yarım koydum ama artık tam koyabiliyormuşuz yine kk.dan tanıdığım (hani kapatılmış olan mart anneleri) diğer face grubundaki arkadaşlarım söyledi..
bunu öğrendiğim iyi oldu artık lazım olduğunda tam koyarım.

Yenikullanıcı aklıma vicks geldi ayaklarının altına sürsen öksürüğe iyi geliyor diye duymuştum.

Günaydınlaarrr
Arkadaşlar oğlum uyurken emzikle uyuyor ve saatlerce ağzında kalıyor emzik,artık yaşında nerdeyse ve emziği bıraktırmak istiyorum bikaç denemem başarısızlıkla sonuçlandı emziksiz uyutamadım bi türlü.Sizce neler yapabilirim?:44:

Bebekleriniz kıyafet seçmeye başladı mı bizimki başladı sarıyı çok seviyor geçengün lcw gittik orda sarı bi hırkayı tuttu bırakmadı daha elinden alınacada ağladı mutlu olsun diye aldık neyapalım. Hırkayı giydirince kendini seviyor aynanın karşısına geçip ayyy ayyy diyor:) şimdiden başladık kıyafet seçmeye çekeceğimiz var

maşallah canım ya,seçsin işte ne güzel, kendi zevki kendi seçimleri olsun,erkenden de başlaması ne güzel...
bizimki daha yapmıyo böyle şeyler, farklı işte hepsi, yada bikaç gün bikaç hafta farkla bile neler öğrenip yapıyolar...

merhaba kızlar,
papatya kaola oto koltuğunu aldım. tavsiyen için teşekkürler.
çok memnun kaldım bende. ama ben senin kadar ucuza alamadım. ayhan bebekten
430 liraya aldım. bahsettiğin yerde zam yapmış. 399 liraydı fakat stoklarında yoktu ürün.

Bende sizlere oğlumdan bahsedeyim. 28 martta doğduk biz. 11 ayı doldurmasına 1 hafta kala kilosu 12, boyu da 80 cm. di.
Boyu uzun olduğundan kilosunu gösteren bir bebek değil. Zayıf duruyor. Yeme konusunda oğlumla ilgili bir sıkıntı yaşamadım
şükürler olsun. Reklam ya da karşında şebekliklerle bir şekilde her gün yemesi gerekenleri hasta falan olmadığı sürece yiyiyor.
Benim sıkıntı uyku. Gece çok sık kalkıyor. Aksam 9 gibi yatıp sabah 5 te ayakta. Aylardır her sabah 5 de kalkıyorum. Gündüzde en fazla 1,5 saat
uyuyor. Yani toplamda günde 10 saat bile uyumuyor. Dokttora sordum. Bir sıkıntısı yoksa olabilir. Demekki o kadar uyku ona yetiyor. Yapısı bu.
Uyumayı sevmeyen bir bebek dedi. Zaten az uyuyor. O uyuduğu az zamanda da sürekli emmeye uyanıyor. Çalışıyorum. Ve bu durum beni çok zorluyor.Neyse buna da şükür.

Benim oğlum henüz yürümüyor. 7. ayı dolmadan tutunup ayağa kalkmaya emeklemeye başlayınca herkes bu çoçuk kesin erken yürür demişlerdi. Tay tay duruyor ama yürüme konusunda hiç bir isteği ve gayreti yok. Hatta yürümesi için ısrarcı olduğumuzun farkında. Tek elle tutup yürüyen çoçuk bu aralar onu bile yapmıyor. Hemen oturuyor yürütmeye başlayınca. Canı ne zaman isterse o zaman yürüsün. Allah bebeklerimize can sağlığı versin.

Tünaydın :)
Benim oğlum hiç emzik almadı bu yüzden yardımcı olamayacağım.
Başlamadı hatta giyinmeyi soyunmayı hiç ama hiç sevmiyor.

Benim oğlum yürümeye hiç meraklı değil bilmiyorum napıcaz.

Canım canım, ömrün de senin gibi gül yüzlü olsun inşallah.
Ben de emziksiz annelerdenim canım. Bilemedim ki.

Giyinmeyi hiç sevmiyoruz. Bin bir şaklabanlıkla giydiriyorum çorapları giydirmeye gücüm yetmiyor, pası babamıza atıyoruz.

Maşallah kuzuya, yürür annesi inşallah, kaygılanma.

kızlar bal bize alerji yaptı, 2 gündür b rçay kaşığı koyuyorum ıhlamurun içine, yanakları çok kötü olsu kızard dokusu değişti yine....
vermiycem yarından sonra bakalım düzelecek mi... başka alerji yapan oldu mu baldan...

biz henüz tanışmadık balla canım,gerçi ilk kez herobabynin ballı muzlu cicibebesinden aldım birkaç gündür veriyorum ama tabi ne kadar bal vardır ki içinde

Merhaba arkadaşlar,
Balı ben de vermeye başladım. Çay kaşığı ile saf şekilde. Şükür bir problem çıkmadı.
Oğlum bugün bakıcısında uslu uslu durmuş.
Ben de epey özledimdi.
Eve geldik, zararlı bir nesneyi elinden aldım vermedim diye başladı kıyamet koparmaya.
Vay sen misin vermeyen.
Başka oyuncaklara daldırmaya çalışıyorum ama nafile.
Aksilendi bir kere.
[Babasına da "babasına çekmiş" diyorum. "Vallahi işin var" diyor]
Eşim de geç gelecek bugün.
Hadi oğluşum banyo zamanı, dedim.
Suya girdik çıktık ve şükürler olsun uyudu.
Ben de bol köpüklü bir Türk kahvesi yaptım.
"Değme keyfime değme"
Rabbim bozma bu rüyayı.
Bakalım kaç dakika sürecek.
Ya da saniye mi desem ya da ya da salise

biz henüz tanışmadık balla canım,gerçi ilk kez herobabynin ballı muzlu cicibebesinden aldım birkaç gündür veriyorum ama tabi ne kadar bal vardır ki içinde

canım onlarda balın alerjk maddesi ayrıştırılmış oluyo 1 yaşından önce de verilebiliyo... bize baya kötü yaptı dün kızarmıştı acaba mı dedim, bu sabah verir vermez birden boğazına doğru yanağın tamamına yazyıldı birden, uyuttum sonra uyandığında azalmıştı sadece yanakta yine, vermycem bi daha...

Benimkiler balı yemiyorlar canım
sütle verdim sütü içmediler
ekmeğe bandırıp verdim tükürdüler
bal bizim için muamma şu an

ohhhhhhhh missss
ne dersin arkadaşım sabaha kadar sürer mi dersin

bugün tekrar doktora gittik,
bir sürü ilacımız var, yine neblizatörle uhar vermeye başladık...
bu doktor kızımı şişman buldu yedirdiklerimi de fazla buldu, ki bence değil,
sabah 9 gibi 100-120cc kadar süt,
11:00-11:30 gibi 50-80cc sütle ıslanmış peynir,yumurta,tahıl,ceviz,zeytin
14:30 gibi bir kase etli sebzeli çorba
17:00 gibi yoğurt
19:30-20:00 gibi bir kaseye yakın meyve ve 1-2 tatlı kaşığı pekmez
23:00 gibi 150-200ml sütle muhallebi
biçoğunuz akşam yemeği de veriyosunuz ekmek bisküvi falan da veriyosunuz, ben bayadır bisküvi de vermiyorum...
bu doktor menenjit aşısını gerekli bulmuyodu olasılığı düşük diye ve bebeklere bu aşı ağır geldiği için, ama şimdi istanbulda bi vaka görüldüğü için yapalım mutlaka diyo, bu ay 3 aşı olduğu için en az bir ay sonrasında olsun dedi, hatta o mayısta yapalım dedi, ve kesinlikle 2 yaş öncesi 2 doz olacağını söylüyo, eğer istanbulda bi vaka olmasaydı bekletip 2 yaş sonrası tek doz öneriyodu, burada tek dozluk aşı olduğu falan konuşulmuştu o yüzden sordum bu aşını birden fazla çeşidi var mı tek dozun yetebildiği ya da 2 dozu gerektiren diye, kesinlikle yokmuş tek aşı geliyo zaten hepsi aynı dedi...
bal alerji yaptı bize muzdan sonra baya kötü yanağı, 1 yaş kan tahlillerini yaparken alrjiyi de ekleyin ona da baktırın dedi 2 yaşından önce çıkmaya bilirmiş ama bu kadar ani ve belirgin tepki veriyosa çıkabilir de dedi... bugün ballı ıhlamuru verir vermez daha mama sandalyesinde dün başalyan kızarıklar yanaktan boğazına doğru yayıldı kızardı, yatırdım uyuttum sonra uyandığında yine sadece yanakta kalmıştı...
1 yaş kontrolüne gittiğimiz doktor göz muayenesi istemişti, bu doktor acelesi yok bu çocuk durmaz zaten biraz daha büyüsün hem onda kullanılacak damla da alerjik bekleyelim dedi zaten göz muayenesi 1-2 yaş arası isteniyomuş gözde kayma falan yoksa acelesi yok dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…