benim kızımda küçücük teyzesi
71 cm boy
9 kilo
ama benim kızım 45 cm doğdu diye avutuyorum kendimi
ama kısa olacak biliyorum
çünkü ben de kısayım
ben 1.58 boy
57 kiloyum
aslında kısa olmasını istemiyorum ama tek tesellim
çok şükür sağlık problemi yok çitlembiğimin
oğlum şu an 75cm
herhalde seneye ikiz değil de kardeş gibi görünürler diyorum
çok çok güzel görünüyorsunuz
maşallah
bu sabha kızım oyuncaklarıyla oynarkken nasıl düştüğünü görmdim ama düştü konsolun sesi geldi ağlamasına koştum,
pek ağlayan bi beke değil çok ağladı dedim çok canı acıdı heralde emziğini verdim, farkettim burnu akmış çıkardım emziği silmek için,
bi baktım emzik kan içinde, dudağına da bulaşmış, ıslak mendille ağzında gezdirdim kan oldu hep, dişleri kanamış yavrumun, nasıl üzüldüm, daha kötüsü beni yatıştırıcana eşimin tansiyonu düştü eli ayağı salındı,Allah korusun yavrularımızı ya, bu aralar çok düşüyo bizimki, 2 gün önce de alnında ufak bi morluk yaptı... bişey olmamıştır dimi, dişleri için doktıra götürmeye baktırmaya gerek var mıdır... geçti şu an bişeyi yok ama...
Papatyacım ilaç gibi geldi bu oyuncaklar bana seninkilerin sevmesine de sevindim. tabi ki bu çocukların dikkat aralığı biraz kısa oluyor sanırım. benimki bir oyuncağa bayılıyor 3-4 gün başından ayrılmıyor sonra da yüzüne bakmıyorbende haftalık aralıklarla dönüşümkü oyuncaklar çıkarıyorum hepsini aynı anda çıkarmıyorum. birde ikea'dan abaküs aldım ben onu da çok sevdi haberiniz olsun:)
Merhaba arkadaşlar,
Balı ben de vermeye başladım. Çay kaşığı ile saf şekilde. Şükür bir problem çıkmadı.
Oğlum bugün bakıcısında uslu uslu durmuş.
Ben de epey özledimdi.
Eve geldik, zararlı bir nesneyi elinden aldım vermedim diye başladı kıyamet koparmaya.
Vay sen misin vermeyen.
Başka oyuncaklara daldırmaya çalışıyorum ama nafile.
Aksilendi bir kere.
[Babasına da "babasına çekmiş" diyorum. "Vallahi işin var" diyor]
Eşim de geç gelecek bugün.
Hadi oğluşum banyo zamanı, dedim.
Suya girdik çıktık ve şükürler olsun uyudu.
Ben de bol köpüklü bir Türk kahvesi yaptım.
"Değme keyfime değme"
Rabbim bozma bu rüyayı.
Bakalım kaç dakika sürecek.
Ya da saniye mi desem ya da ya da salise
bu sabha kızım oyuncaklarıyla oynarkken nasıl düştüğünü görmdim ama düştü konsolun sesi geldi ağlamasına koştum,
pek ağlayan bi beke değil çok ağladı dedim çok canı acıdı heralde emziğini verdim, farkettim burnu akmış çıkardım emziği silmek için,
bi baktım emzik kan içinde, dudağına da bulaşmış, ıslak mendille ağzında gezdirdim kan oldu hep, dişleri kanamış yavrumun, nasıl üzüldüm, daha kötüsü beni yatıştırıcana eşimin tansiyonu düştü eli ayağı salındı,Allah korusun yavrularımızı ya, bu aralar çok düşüyo bizimki, 2 gün önce de alnında ufak bi morluk yaptı... bişey olmamıştır dimi, dişleri için doktıra götürmeye baktırmaya gerek var mıdır... geçti şu an bişeyi yok ama...
Brc canım bende bursada nilüferdeyim sen nerdesin ? bız gecenlerde ebah234 le buluştuk yavruları bir araya getırdık pek güzel oldu :) yakında face grubuda toplanıcak ama doğumgünleri bitince olur heralde.
Canım annelerin keyfi ve kahvesi hep yarım kalır galiba…:))) oğlunu tek başına nasıl yıkayabiliyorsun? Anlatabilir misin? Biz üç kişi ortak çalışmayla ancak halledebiliyoruz. Ben tutuyorum annem yıkıyor, kızım öyle bir hareketli ki ben de baştan aşağı ıslanıyorum. Sonra babaya veriyoruz o giydiriyor derken tüm ev ahalisi seferber oluyor kızın banyosuyla…
Canım aslında yıkamak değil, suya sokmak diyelim.
Hâlâ halı üzerinde, küvetinde yıkıyoruz.
Tek başımayken yere battaniye seriyor, küvetin içine ince bir çarşaf koyuyorum oğlum kaymasın diye.
Küvetin üçte birine sıcak su koyup oğlumu içine sokuyorum, üç beş de ördek atıyorum oyalanması için ama onun favorisi şampuanı ibiklemek oluyor genelde :)
[Yarı su içinde olması iki bakımdan iyi:
Poposunu liflemekte zorlanıyorum. Poposu kısmen de olsa yumuşamış oluyor, ikincisi ise belden aşağı su içinde kaldığı için üşümüyor. ]
Sonrası sırtını, vücudunu lifliyor, en son kafasını şampuanlıyorum.
İlk kafasını duruladıktan sonra vücudunu duruluyorum.
Bacaklarını ve poposunu iyi durulayamadığım için -çünkü oğlum sürekli oturmaya çalışıyor, sudan çıkmak istemiyor- onu kollarından tutup dibinde biraz su bıraktığım kovanın içine sokuyorum. ayaklar, popo durulanmış oluyor.
Sonraaa hooooop bornoza.
Oğlumun favorilerinden biri de suya şap şap vurmak :) Çok hoşuma gidiyor o hali, pek müdahale etmiyorum.
Tabii, biz de ıslanıyoruz. Mecburen değiştiriyoruz üst baş.
Tüm bunları yapmak 5 dakikamızı alıyor,
Benim de 500 kalorime vesile oluyor
Tutmamayı dene bakalım, serbest bırak, eline oyalanması için bir şey ver. Sevdiği bir şey. Zaten az kaldı canım, banyoya teşrif edecek küçük hanımlar ve beyler :)
Papatyacım ilaç gibi geldi bu oyuncaklar bana seninkilerin sevmesine de sevindim. tabi ki bu çocukların dikkat aralığı biraz kısa oluyor sanırım. benimki bir oyuncağa bayılıyor 3-4 gün başından ayrılmıyor sonra da yüzüne bakmıyorbende haftalık aralıklarla dönüşümkü oyuncaklar çıkarıyorum hepsini aynı anda çıkarmıyorum. birde ikea'dan abaküs aldım ben onu da çok sevdi haberiniz olsun:)
aşılarımızı olduk saglık ocagında boy kılo ölçümü yapıldı..kılomuz her zamankı gıbı düşük dogru dogalı zayıf gidiyor kızım doktoru manken olacak belli diye gülüyor hep...boyu 79 cm kılosu 10..aslında yemek yer ama kılo alamıyor..mesela sabah bir yada yarım omlet peynirli,yanında 4-5 zeytin,peynir,bir dilim ekmek biraz ıhlamur yer yarım saat sonra 150 ml süt içer üzerine meme emer...öğlen 2 yada 3 köfte bir dilim ekmek az çorba...aksam üstü bir elma üzerine mem emer uyur kalkııp akşam yemegi olarak bir büyük kase çorba ve akşam yemekte ne varsa 3 4 kasık ondan yer bir dilim ekmek....saat 9 gibi bir buyuk kase gece maması yer üzerine meme emer uyur...gece boyu meme emer uyandıkca...gündüzde aralarda gene meme emer yada devam sütü içer...az gelmiyor yedikleri bana ama kılo almıyor...2 aydır sürekli yürüyor hiç durmuyor hatta son dönemlerde koşmaya başladı bizimki :) doktor buna bagladı birde genetiğe tabiki..
Nihayet benim bıldırcın da yürüdü :)
Hadi sana kolay gelsin annesi :)Nihayet benim bıldırcın da yürüdü :)
aşılarımızı olduk saglık ocagında boy kılo ölçümü yapıldı..kılomuz her zamankı gıbı düşük dogru dogalı zayıf gidiyor kızım doktoru manken olacak belli diye gülüyor hep...boyu 79 cm kılosu 10..aslında yemek yer ama kılo alamıyor..mesela sabah bir yada yarım omlet peynirli,yanında 4-5 zeytin,peynir,bir dilim ekmek biraz ıhlamur yer yarım saat sonra 150 ml süt içer üzerine meme emer...öğlen 2 yada 3 köfte bir dilim ekmek az çorba...aksam üstü bir elma üzerine mem emer uyur kalkııp akşam yemegi olarak bir büyük kase çorba ve akşam yemekte ne varsa 3 4 kasık ondan yer bir dilim ekmek....saat 9 gibi bir buyuk kase gece maması yer üzerine meme emer uyur...gece boyu meme emer uyandıkca...gündüzde aralarda gene meme emer yada devam sütü içer...az gelmiyor yedikleri bana ama kılo almıyor...2 aydır sürekli yürüyor hiç durmuyor hatta son dönemlerde koşmaya başladı bizimki :) doktor buna bagladı birde genetiğe tabiki..
selamlar herkese , bizde pazartesi günü doktor kontrolüne ve aşılarımız olmaya gittik. işlerin yoğunluğu yüzünden ancak yazabiliyorum:)
kızım 79 cm ve 10,5 kilo çıktı. doktor boyu uzun ama başka birşey beklemiyoruz anne babaya bakınca dedi:) kilosu çok normal dedi. 3 adet aşısı vuruldu . menenjit aşısı kısmını tekrar sordum. biz tek doz yaptırmıştık 11. ayda. aşı karnesine baktı hemşireye aşının markasını sordu . bu markanın tek dozu korur bir daha yapmamıza gerek yok dedi. marka nedir hatırlayamıyorumbu konuyu kafamdan çıkarıyorum artık:) kan testi yapılacak mı diye sordum kansızlık var mı diye (biz hiç kan ilacı kullanmadık) doktorumuz gerek olmadığını kansız bir çocuğun kızım gibi görünmeyeceğini söyledi:) ben ısrar ettim yapalım herkes yapıyor dedim ama gerek yok boşuna cocuğa eziyet etmeye çalışma dedi . hergün pekmez ve et yedirmeye devam et dedi:) bende koskoca profesör herhalde bildiği vardır dedim bu konuyu da sildim kafamdan. kızım çok fazla balık yemiyor bu konuyu sordum, eğer hergün Ceviz veriyorsan (her sabah veriyorum kahvaltıda) o kadar önemli değil zorlayarak sakın verme tepki yaratırsın arada denersin yemek istediği zaman verebilirsin dedi. inek sütüne başlayacağız. günde 300-350 ml arası verebilirsin dedi. bunun yanında günlük yoğurt ve peynire de devam tabiki. devit'i sordum. kış aylarında günde 3 damla devam edelim vermeye yaz gelince keseriz dedi.
biz 2-3 aydır yumurta beyazı veriyorduk zaten şimdide devam ediyoruz. bal sormadım çünkü henüz vermek istemiyorum aşırı tatlı bir yiyecek zaten illaki vermek gerekmiyor diye düşünüyorum. bizim doktorumuz çok uzun zamandır zaten her şeyi ayrı verin tadların farkına varsın demişti. biz 7 aylıktan beri kahvaltı yemekler herşeyi ayrı ayrı veriyoruz. çok şükür bu konuda bir sıkıntımız yok. bir kaç aydır da kahvaltısını ve katı şeyleri ( köfte, sebzeler vb.) ben yedirmiyorum kendisi eliyle önündeki tepsiden alıp ağzına atıyor.
biz aşılardan sonra biraz sıkıntı yaşadık çünkü aynı gün azı dişlerimizden 3 tanesi birden aynı anda çıkmaya karar verdi. kızım 3 gün ateşliydi. 39'larda seyretti ve aşırı bir burun akıntısı oldu halsizlikle beraber yalnız burun akıntısı sarı yada iltihaplı değil beyaz saydam bir akıntıydı. bir kaç kişiye sordum dişler çıkarken normal dediler. 3 gece hiç uyumadık çok ağladı yavrum acılar içinde fakat şimdi daha iyi. önden ve yan taraftan köpek dişlerinden de bu arada iki diş yarmış. mısır patlağı gibi hepsi aynı anda çıktı. zaten 6 tane vardı önceden ve onlarda 6 aylıkken aynı anda çıkmıştı hepsi. herhalde bizde diş sistemi böyle :)
kızım yürümeye başlamıştı aşı ve diş olayları öncesi. şimdi kesinlikle yürümüyor iki adım atıp atıyor kendini yere atıveriyor ve emekliyor. herhalde çocuk stres oldu umarım yine başlar yürümeye, çok tatlı görünüyordu paytak paytak:)
bizden haberler bu kadar aşı sonrası... herkese sevgiler, bebeklere kocaman öpücükler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?