2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Ne yapalım bizde minik kızlar annesi olalım. Biraz daha büyüdüklerinden boylarını uzatacak sporlara yönlendiririz inşallah. Cansu da 48 cm. doğmuştu canım.Önemli değil dediğin gibi sağlık sorunu olmasında nasılsa dert olacak birşey değil. Teşekkür ederim o sizin güzel görüşünüz.

Geçmiş olsun canım. Düşe kalka büyüyecekler işte rabbim beterinden korusun. Dişleri kesmiştir annesi ağzının içini ondan kanamıştır. Birkaç gün içinde düzelir bebeklerin hücreleri daha çabuk yenileniyor. Böyle kazalar çoğaldıkça aklında olsun bebeşin başından dolandırıp ekmek yada tuz verirsen ihtiyacı olan birine iyi gelir.

Canım senin eşin Amerikan ya, yabancı bir sürü arkadaşının olduğundan da bahsetmiştin. Merak ederdim hep sormak istedim. Batılılarla bizim aramızda çocuk yetiştirmek açısından gördüğün bariz farklılıklar var mı? Doğu kültüründe çocukların daha çok ağladığından, bunun da ebeveynlerin yaklaşımından kaynaklandığını okumuştum. Zaten yabancı çocukların dışarıdaki uyumlu halleri hep dikkatimi çekmiştir. Bu konuda gözlemlerini düşüncelerini biraz bizimle paylaşır mısın?

Canım annelerin keyfi ve kahvesi hep yarım kalır galiba…:))) oğlunu tek başına nasıl yıkayabiliyorsun? Anlatabilir misin? Biz üç kişi ortak çalışmayla ancak halledebiliyoruz. Ben tutuyorum annem yıkıyor, kızım öyle bir hareketli ki ben de baştan aşağı ıslanıyorum. Sonra babaya veriyoruz o giydiriyor derken tüm ev ahalisi seferber oluyor kızın banyosuyla…

Çok geçmiş olsun minik kuzuya. Dişleri iç dudağını kesmiş bence. Benimkine de olmuştu, insan çok üzülüyor ağzını öyle kanlı görünce. Ama ufak bir kaza aslında takma kafana, yürüdükçe bu tarz kazalar gelecek başlarına. Allah hepsini beterlerinden korusun.

Brc canım bende bursada nilüferdeyim sen nerdesin ? bız gecenlerde ebah234 le buluştuk yavruları bir araya getırdık pek güzel oldu :) yakında face grubuda toplanıcak ama doğumgünleri bitince olur heralde.

Canım ben Beşevler tarafındayım.Canda oyuncak var belki bilirsin.Sen ne taraftasın? Keşke haberim olsaydı ben de gelirdim buluşmaya ( facede kaçırabilirim canım bana da haber verirsiniz di mi?

Bal konuşulmuş.Ben de bu sabah az verdim bişey olmadı ama bizde de muz alerjisi var.Muz verdiğim gün yanakları falan kızarıyor egzama gibi oluyor.Farkettikten sonra baya bi vermedim dün bi deneyim dedim ama yine aynı şey oldu.Napcam hiç muz vermiycem mi ben bu çocuğa?:44:

Canım aslında yıkamak değil, suya sokmak diyelim.
Hâlâ halı üzerinde, küvetinde yıkıyoruz.
Tek başımayken yere battaniye seriyor, küvetin içine ince bir çarşaf koyuyorum oğlum kaymasın diye.
Küvetin üçte birine sıcak su koyup oğlumu içine sokuyorum, üç beş de ördek atıyorum oyalanması için ama onun favorisi şampuanı ibiklemek oluyor genelde :)
[Yarı su içinde olması iki bakımdan iyi:
Poposunu liflemekte zorlanıyorum. Poposu kısmen de olsa yumuşamış oluyor, ikincisi ise belden aşağı su içinde kaldığı için üşümüyor. ]
Sonrası sırtını, vücudunu lifliyor, en son kafasını şampuanlıyorum.
İlk kafasını duruladıktan sonra vücudunu duruluyorum.
Bacaklarını ve poposunu iyi durulayamadığım için -çünkü oğlum sürekli oturmaya çalışıyor, sudan çıkmak istemiyor- onu kollarından tutup dibinde biraz su bıraktığım kovanın içine sokuyorum. ayaklar, popo durulanmış oluyor.
Sonraaa hooooop bornoza.
Oğlumun favorilerinden biri de suya şap şap vurmak :) Çok hoşuma gidiyor o hali, pek müdahale etmiyorum.
Tabii, biz de ıslanıyoruz. Mecburen değiştiriyoruz üst baş.
Tüm bunları yapmak 5 dakikamızı alıyor,
Benim de 500 kalorime vesile oluyor

Tutmamayı dene bakalım, serbest bırak, eline oyalanması için bir şey ver. Sevdiği bir şey. Zaten az kaldı canım, banyoya teşrif edecek küçük hanımlar ve beyler :)

doğum günü kutlayan bebeklere nice saglıklı seneler,hayatları hep gülücüklerle dolar insallah...

hasta olanlarada çok geçmiş olsun..onların hastalığı kadar anneleri üzen bişey yok insan hiç kıyamıyor...

burada da konuşulmuş bu menenjit çok korkuttu beni kfamda karıştı...geçenlerde haberlerde gördüğüm kaybettiğimiz minik bebeğinde aşısı varmış ama genede korumamış...peki korunmak için daha başka neler yapabiliriz??kalabalık yerlere gitmemek dışarı çıkmamak çözüm olamaz ki artık havalar güzelleşiyor hep dısarıya cıkacagız zaten..bir çaresi yokmu korunmanın acaba

aşılarımızı olduk saglık ocagında boy kılo ölçümü yapıldı..kılomuz her zamankı gıbı düşük dogru dogalı zayıf gidiyor kızım doktoru manken olacak belli diye gülüyor hep...boyu 79 cm kılosu 10..aslında yemek yer ama kılo alamıyor..mesela sabah bir yada yarım omlet peynirli,yanında 4-5 zeytin,peynir,bir dilim ekmek biraz ıhlamur yer yarım saat sonra 150 ml süt içer üzerine meme emer...öğlen 2 yada 3 köfte bir dilim ekmek az çorba...aksam üstü bir elma üzerine mem emer uyur kalkııp akşam yemegi olarak bir büyük kase çorba ve akşam yemekte ne varsa 3 4 kasık ondan yer bir dilim ekmek....saat 9 gibi bir buyuk kase gece maması yer üzerine meme emer uyur...gece boyu meme emer uyandıkca...gündüzde aralarda gene meme emer yada devam sütü içer...az gelmiyor yedikleri bana ama kılo almıyor...2 aydır sürekli yürüyor hiç durmuyor hatta son dönemlerde koşmaya başladı bizimki :) doktor buna bagladı birde genetiğe tabiki..

Banyo konuşmuşsunuz dayanamadım kızlar. Cansu banyo taburesinde tutuyor bende yıkıyorum. Bizim hiç sorunumuz olmadı en başından beri banyoyu çok sever. Ya da küvet zeminine lif serip üzerine oturturyorum. Hiç sağa sola kaçmaz yıkarken sürekli konuşurum onunla şimdi elini yıkıyoruz şimdi saçları temizliyoruz falan...

selamlar herkese , bizde pazartesi günü doktor kontrolüne ve aşılarımız olmaya gittik. işlerin yoğunluğu yüzünden ancak yazabiliyorum:)

kızım 79 cm ve 10,5 kilo çıktı. doktor boyu uzun ama başka birşey beklemiyoruz anne babaya bakınca dedi:) kilosu çok normal dedi. 3 adet aşısı vuruldu . menenjit aşısı kısmını tekrar sordum. biz tek doz yaptırmıştık 11. ayda. aşı karnesine baktı hemşireye aşının markasını sordu . bu markanın tek dozu korur bir daha yapmamıza gerek yok dedi. marka nedir hatırlayamıyorum bu konuyu kafamdan çıkarıyorum artık:) kan testi yapılacak mı diye sordum kansızlık var mı diye (biz hiç kan ilacı kullanmadık) doktorumuz gerek olmadığını kansız bir çocuğun kızım gibi görünmeyeceğini söyledi:) ben ısrar ettim yapalım herkes yapıyor dedim ama gerek yok boşuna cocuğa eziyet etmeye çalışma dedi . hergün pekmez ve et yedirmeye devam et dedi:) bende koskoca profesör herhalde bildiği vardır dedim bu konuyu da sildim kafamdan. kızım çok fazla balık yemiyor bu konuyu sordum, eğer hergün Ceviz veriyorsan (her sabah veriyorum kahvaltıda) o kadar önemli değil zorlayarak sakın verme tepki yaratırsın arada denersin yemek istediği zaman verebilirsin dedi. inek sütüne başlayacağız. günde 300-350 ml arası verebilirsin dedi. bunun yanında günlük yoğurt ve peynire de devam tabiki. devit'i sordum. kış aylarında günde 3 damla devam edelim vermeye yaz gelince keseriz dedi.

biz 2-3 aydır yumurta beyazı veriyorduk zaten şimdide devam ediyoruz. bal sormadım çünkü henüz vermek istemiyorum aşırı tatlı bir yiyecek zaten illaki vermek gerekmiyor diye düşünüyorum. bizim doktorumuz çok uzun zamandır zaten her şeyi ayrı verin tadların farkına varsın demişti. biz 7 aylıktan beri kahvaltı yemekler herşeyi ayrı ayrı veriyoruz. çok şükür bu konuda bir sıkıntımız yok. bir kaç aydır da kahvaltısını ve katı şeyleri ( köfte, sebzeler vb.) ben yedirmiyorum kendisi eliyle önündeki tepsiden alıp ağzına atıyor.

biz aşılardan sonra biraz sıkıntı yaşadık çünkü aynı gün azı dişlerimizden 3 tanesi birden aynı anda çıkmaya karar verdi. kızım 3 gün ateşliydi. 39'larda seyretti ve aşırı bir burun akıntısı oldu halsizlikle beraber yalnız burun akıntısı sarı yada iltihaplı değil beyaz saydam bir akıntıydı. bir kaç kişiye sordum dişler çıkarken normal dediler. 3 gece hiç uyumadık çok ağladı yavrum acılar içinde fakat şimdi daha iyi. önden ve yan taraftan köpek dişlerinden de bu arada iki diş yarmış. mısır patlağı gibi hepsi aynı anda çıktı. zaten 6 tane vardı önceden ve onlarda 6 aylıkken aynı anda çıkmıştı hepsi. herhalde bizde diş sistemi böyle :)

kızım yürümeye başlamıştı aşı ve diş olayları öncesi. şimdi kesinlikle yürümüyor iki adım atıp atıyor kendini yere atıveriyor ve emekliyor. herhalde çocuk stres oldu umarım yine başlar yürümeye, çok tatlı görünüyordu paytak paytak:)

bizden haberler bu kadar aşı sonrası... herkese sevgiler, bebeklere kocaman öpücükler:)

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun
bir şey olmamıştır canım merak etme
benim ikizlerin ikisinin de başına geldi
ir şeycik olmadı

abaküsün üzerinde 3 yaş üzeri diyor ama biz gene de aldık
boncuklar ilgisini çekti bizimkilerin de

ilk birkaç gün deli gibi oynadılar
sonra bıktılar
kaldırmadım henüz ortadan ama kaldırırım yakında
biraz unutmaları iyi geliyor

canım çok çok iyi yiyor maşallah
bu saydıklarını beniminkilerin ikisi bile yemiyor inan
bizim her şeyimiz 1 kase
ama o bir kaseyi hep ikisi yiyor
çorbayı, yoğurdu
mesela ikisi küçük bir kiviyi anca yiyor

Çok geçmiş olsun Cnm. Dişleri dudağını kesmiştir.kıyamam ya. Aynı şey bizim de başımıza geldi. Bizimki çok yüksekten yüzüstü düştü ama çok şükür hemen iyileşti.seninkinde de bir şey yoktur inşallah. Başlarına kötü bir şey gelmeden büyüyeydiler hayırlısıyla..

maşallah kızına cnm. kilo almasa da en azından düzenli besliyorsun.

bizim malesef düzenli beslenememe sorunumuz var. çünkü gece geç yatıyor. sabah 11 e kadar uyuya. kahvaltı bu aralar yapamıyo. çünkü diş geliyo. iştahsızız. yediği zamanlarda sadece 2 lokma peynir, yum.sarısı ve meyve suyu. yemediği için ben de karıştırıp veriyorum ama onu da yemiyor.
yani bizim en büyük sorunumuz kahvaltı. sanırım zamanında zorladığım için tiksinti oldu kızımda.

ne yapacağımı da bilmiyorum. önüne koyuyorum o şekilde de yemiyo.

bi ara omleti sevmişti şimdi onu da yemiyor.

cnm kahvaltıda cevizi nasıl veriyosun bebişine?

kahvaltısını nasıl yedirmiyosun? kendisi yedikleriyle doyuyar mu? neler veriyosun yemesi için?

bizim kahvaltı sorunumuz var da oyüzden sordum cnm. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…