2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bzm bugun bir yas kontrolumuz vardi. oglusum 76 cm ve 11.6 kg olmus. bas cevresi de 48.5. hersey normal gozukuyormus elh. keci sutu verdigimi soyledim demir eksikligi yapabiliyormus keci sutu o yuzden keci sutu icen cocuklarda kan degerlerine bakiyoruz ilerleyen zamanlarda dedi. burda turkiyedeki gibi hemen kan degerlerine bakmiyorlar. esimde akdeniz anemisi oldugu icin bakabiliriz onceden dedi. istersen 15 aykontrolunde de yaptirabilirsin dedi. 3tane asi da oldugu icin kan vermedik artik. burda soy milk, almond milk yada coconut milk gibi sutler var. Turkiye de varmi bilmiyorum ben hic karsilasmamistim. onlardan da verebilirsin dedi illaki keci sutu yada inet sutu olmasi gerekmez dedi.

Canim benim kiziminda boyu 78, kilosu 10kg. 1yas kontrolunde doktorumuz normal demisti ama iki gun sonra asilar icin saglik ocagina gittigimizde orda tekrar tartip hemsire kilosu icin fazla dedi, 1yas normali 9kiloymus soyledigine gore. Sanada zayif demisler, kafalarina gore karar veriyolar heralde kilolu yada zayif diye:)

Kizlar banyo konusulmus, gecen yaz haziran basinda havalar isindi diye banyoda yikamaya basladim kizimi, bidaha da hic odaya kuvet tasimadim. Kizim banyoyu acaip seviyor, kuvetine biraz su koyup yuzen ordek, balik atiyorum icine, kizim girip once 15-20dk oynuyor, sonra iki kez sacini sampuanliyorum, bikere lifleyip duruluyorum ki ben bunlari yaparken o oyununa devam ediyor, kafasina su dokmem felan hic umrunda olmuyor, enson da zorla cikarip (biraksam aksama kadar oturur orda) bikac kez daha su dokup duruluyorum. Oyle usuyecek felan diye hic sakinmadim inaninki bugune kadar, banyonun kapisi bile acik duruyor hep. Bazen bende dus alicaksam kucagima alip giriyorum, ordada sifondan gelen suyla oynuyor surekli, kucagimda once onu yikayip durlayip babasina veriyorum, o giydiriyor, bende dusumu alip cikiyorum. Cok sukur banyo hic sorun olmadi bizde, hep tek basima yikadim kizimi...

Birde kahvaltiya basladigimizdan beri bende hergun bir tatli kasigi ceviz veriyorum. Cevizi blendirdan gecirip bir kavanoz hazir tutuyorum dolapta. Bizimki kahvaltiyi hala karisik ve sulandirilmis yedigi icin bir kasik da ceviz ekliyorum hergun. Ayri ayri cok denedim ama bikac parcadan sonra asla acmiyor agzini, hele yumurta felan hic yemiyor, agzina oyunla soksam geri cikariyor. Karisik olunca icine lor, yumurta, pekmez, ceviz ve milupanin tahilli kahvalti mamasini ekleyip sicak suyla sulandiriyorum, oyle bir kaseyi yiyor hergun.

Canım eşin akdeniz anemisi mi taşıyıcı mı? Benim eşim taşıyıcı kızımın anemi olma ihtimali yok ama taşıyıcı olma ihtimali var, baktırmadım henüz. Ama Allah korusun taşıcı değil de akdeniz anemisiyse yavrun da bu hastalığı taşıyabilir, inşAllah bir şey yoktur.

Bizimde öyleydi canım şimdi muhallebi şeklinde yapıyorum yiyor eskiden kahvaltıda hiç bişe yediremiyordum bu ay kiloda aldı.ben inek sütüyle muhallebi yapıyorum istersen yazayım tarifini

muz alerjisi bizde de var canım 2 aydan fazladır vermiyorum doktor alerjisi olduğu şeyi en az 3 ay verme sonrasında azar azar vermeye başla dedi...

canım anlattıklarını bizim kızla gözümde canlandıramadım hiç , biz sanırım ilk 2-3 ay o küvette odasında yıkamıştık sonrasında hep banyoda,babası taburede otoruyo kucağında tutuyo ben yıkıyorum, ve bir kovadan su artırmak mı onu da hayal etdemedim biz suyu ucu ucuna yetiştiriyoruz....

canım ben o haberi burda duydum okumamıştım doktora söyledim aşısı varmış bi de o bebeğin diye hayır yokmuş dedi bilmiyorum... bi de belki tek doz falan yeterli gelmemiş olabilir mi diye aklıma geldi...

maşallah canım gayet iyi besleniyo, dediğin gibi genetik, bizimki de 79 cm 12 kilo iyi besleniyo ama senin yazdıklarından biraz daha az yiyo, yani yapısal bi durum şu kilo mevzusu, önemli olan yeterli iyi beslensinler...

Nihayet benim bıldırcın da yürüdü :)

ne güzel bizimk de dün baya baya geliştirdi 3-4 adım gidip oturuyodu zaten, artık 7-8 adıma kadar paytak paytak koşturuyo...

Bizimde öyleydi canım şimdi muhallebi şeklinde yapıyorum yiyor eskiden kahvaltıda hiç bişe yediremiyordum bu ay kiloda aldı.ben inek sütüyle muhallebi yapıyorum istersen yazayım tarifini
yazarsan sevinirim canım... farklı i muhallebi tarifimiz olsun...

Bize 3 aşı ağır geldi sanırım. Pazartesi aşı oldu o günden beri pek keyfi yok gibi. Belki de diştendir. Biz de 75 cm 10 kilo olmuşuz.

muz alerjisi bizde de var canım 2 aydan fazladır vermiyorum doktor alerjisi olduğu şeyi en az 3 ay verme sonrasında azar azar vermeye başla dedi...

Ben de öyle yapayım o zmn canım bu ayın sonunda da doktora gidicez ztn kontrol için onu da bi sorayım bakalım ne diycek.Muza karşı alrjisi olduğunu bilmeden önce doktora sormuştum çocuğun suratına bakmadan egzama deyip krem vermişti ben de almadım.Sonra burdan okudum bikaç gün muz vermedim geçmişti.Birçok bilgiyi burdan öğreniyorum valla

kahvaltısında mı muhallebi veriyosun? nasıl yapıyosun yazarmısın?

bugün farkettim ki yavrumun dilinin yan tarafı kabarmış kızlar..
hemen doktorumu aradım ama izne çıkmış, diğerleri de çok yoğunmuş.
netten baktım, kırmızı dut reçeli, sarımsak yada balla karıştırılmış nar ekşisini sürebilirmişiz, ben de sürdüm. ama ardından uykusu geldiği için uyudu. uyanında kırmızı dut reçeli de denicem bakalım.
işe yararsa paylaşrım sizlerle..

Bugün de bizim doğum günümüz teyzeleri.
Epey özendim bezendim, türlü türlü süsler, çeşit çeşit yiyecekler hazırladım.
Pek bir heveslendimdi.
Oğlum çoooooooooooook mızırdandı, nedendir anlamadık. Doğru düzgün fotoğrafını bile alamadık.
Uyudu şimdi danam.
Püffff

Biz de bugun dogumgunu kutladik. 2 gun gecikmeli. Kizimin haric herkesin keyfi yerindeydi. Dogru duzgun fotograf vermedi bizimki de. Turlu sebekliklerle cektik resmini. Olsun ben cok mutlu oldum. Guzel bir aksam oldu sevdiklerimizle. Simdi dinleniyorum. Kuzum misafirler gider gitmez uyudu.

yok cnm tasiyici. oglumunda tasiyici olma ihtimali var o yuzden

gecmis olsun cnm ins ise yarar. i

nice yaslara cnm ikinizinkide ins. boyle zamanlarda nedense daha bir mizmiz yada yaramaz oluo bu sipalar

nice güzel yaşları olsun inşallah
bizim de doğru düzgün fotomuz yok doğum gününe ait
uyudu mu?
asıl keyif başlıyor işte
yani benim için öyle
bugün o kadar hareketlilerdi ki anlatamam
uyuyunca evim suyu kesilmiş değirmene dönüyor

çok çok geçmiş olsun canım Allah korusun yavrularımızı..

Nihayet benim bıldırcın da yürüdü :)
Oy oyy oy yesinler onu darısı başımıza

Nİce senelere arkadaşlar iyi ki doğmuşlar !

Selam kızlar
BiZde 12 mart olan doğum günümüzü bugün kutladık 1 aylık hummalı çalışmam sonucunda herşey çok güzeldi pastamız süslemeler...
Yakışıklı oğlum papyon nede güzel yakıştı... Keşke resim atabilsem face de paylslıyorum ama burda yapamıyorum tablet dolayısı ile olmuyo sonunda bunuda atlattık... Rabbim hayırlı uzun ömürler versin tüm yavrularımıza...

Doğum günü kutlu olsun yakışıklımın. Allah sağlıklı, mutlu bir ömür versin Gökalp ve bütün kuzulara.... Öpüyorum.

Doğum gününüz kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu nice güzel yaşlar dilerim. Öpüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…