kolay gelsın o zamannihayet benim bıldırcın da yürüdü :)
aşılarımızı olduk saglık ocagında boy kılo ölçümü yapıldı..kılomuz her zamankı gıbı düşük dogru dogalı zayıf gidiyor kızım doktoru manken olacak belli diye gülüyor hep...boyu 79 cm kılosu 10..aslında yemek yer ama kılo alamıyor..mesela sabah bir yada yarım omlet peynirli,yanında 4-5 zeytin,peynir,bir dilim ekmek biraz ıhlamur yer yarım saat sonra 150 ml süt içer üzerine meme emer...öğlen 2 yada 3 köfte bir dilim ekmek az çorba...aksam üstü bir elma üzerine mem emer uyur kalkııp akşam yemegi olarak bir büyük kase çorba ve akşam yemekte ne varsa 3 4 kasık ondan yer bir dilim ekmek....saat 9 gibi bir buyuk kase gece maması yer üzerine meme emer uyur...gece boyu meme emer uyandıkca...gündüzde aralarda gene meme emer yada devam sütü içer...az gelmiyor yedikleri bana ama kılo almıyor...2 aydır sürekli yürüyor hiç durmuyor hatta son dönemlerde koşmaya başladı bizimki :) doktor buna bagladı birde genetiğe tabiki..
Canım eşin akdeniz anemisi mi taşıyıcı mı? Benim eşim taşıyıcı kızımın anemi olma ihtimali yok ama taşıyıcı olma ihtimali var, baktırmadım henüz. Ama Allah korusun taşıcı değil de akdeniz anemisiyse yavrun da bu hastalığı taşıyabilir, inşAllah bir şey yoktur.bzm bugun bir yas kontrolumuz vardi. oglusum 76 cm ve 11.6 kg olmus. bas cevresi de 48.5. hersey normal gozukuyormus elh. keci sutu verdigimi soyledim demir eksikligi yapabiliyormus keci sutu o yuzden keci sutu icen cocuklarda kan degerlerine bakiyoruz ilerleyen zamanlarda dedi. burda turkiyedeki gibi hemen kan degerlerine bakmiyorlar. esimde akdeniz anemisi oldugu icin bakabiliriz onceden dedi. istersen 15 aykontrolunde de yaptirabilirsin dedi. 3tane asi da oldugu icin kan vermedik artik. burda soy milk, almond milk yada coconut milk gibi sutler var. Turkiye de varmi bilmiyorum ben hic karsilasmamistim. onlardan da verebilirsin dedi illaki keci sutu yada inet sutu olmasi gerekmez dedi.
maşallah kızına cnm. kilo almasa da en azından düzenli besliyorsun.
bizim malesef düzenli beslenememe sorunumuz var. çünkü gece geç yatıyor. sabah 11 e kadar uyuya. kahvaltı bu aralar yapamıyo. çünkü diş geliyo. iştahsızız. yediği zamanlarda sadece 2 lokma peynir, yum.sarısı ve meyve suyu. yemediği için ben de karıştırıp veriyorum ama onu da yemiyor.
yani bizim en büyük sorunumuz kahvaltı. sanırım zamanında zorladığım için tiksinti oldu kızımda.
ne yapacağımı da bilmiyorum. önüne koyuyorum o şekilde de yemiyo.
bi ara omleti sevmişti şimdi onu da yemiyor.
Bal konuşulmuş.Ben de bu sabah az verdim bişey olmadı ama bizde de muz alerjisi var.Muz verdiğim gün yanakları falan kızarıyor egzama gibi oluyor.Farkettikten sonra baya bi vermedim dün bi deneyim dedim ama yine aynı şey oldu.Napcam hiç muz vermiycem mi ben bu çocuğa?:44:
Canım aslında yıkamak değil, suya sokmak diyelim.
Hâlâ halı üzerinde, küvetinde yıkıyoruz.
Tek başımayken yere battaniye seriyor, küvetin içine ince bir çarşaf koyuyorum oğlum kaymasın diye.
Küvetin üçte birine sıcak su koyup oğlumu içine sokuyorum, üç beş de ördek atıyorum oyalanması için ama onun favorisi şampuanı ibiklemek oluyor genelde :)
[Yarı su içinde olması iki bakımdan iyi:
Poposunu liflemekte zorlanıyorum. Poposu kısmen de olsa yumuşamış oluyor, ikincisi ise belden aşağı su içinde kaldığı için üşümüyor. ]
Sonrası sırtını, vücudunu lifliyor, en son kafasını şampuanlıyorum.
İlk kafasını duruladıktan sonra vücudunu duruluyorum.
Bacaklarını ve poposunu iyi durulayamadığım için -çünkü oğlum sürekli oturmaya çalışıyor, sudan çıkmak istemiyor- onu kollarından tutup dibinde biraz su bıraktığım kovanın içine sokuyorum. ayaklar, popo durulanmış oluyor.
Sonraaa hooooop bornoza.
Oğlumun favorilerinden biri de suya şap şap vurmak :) Çok hoşuma gidiyor o hali, pek müdahale etmiyorum.
Tabii, biz de ıslanıyoruz. Mecburen değiştiriyoruz üst baş.
Tüm bunları yapmak 5 dakikamızı alıyor,
Benim de 500 kalorime vesile oluyor
Tutmamayı dene bakalım, serbest bırak, eline oyalanması için bir şey ver. Sevdiği bir şey. Zaten az kaldı canım, banyoya teşrif edecek küçük hanımlar ve beyler :)
burada da konuşulmuş bu menenjit çok korkuttu beni kfamda karıştı...geçenlerde haberlerde gördüğüm kaybettiğimiz minik bebeğinde aşısı varmışama genede korumamış...peki korunmak için daha başka neler yapabiliriz??kalabalık yerlere gitmemek dışarı çıkmamak çözüm olamaz ki artık havalar güzelleşiyor hep dısarıya cıkacagız zaten..bir çaresi yokmu korunmanın acaba
aşılarımızı olduk saglık ocagında boy kılo ölçümü yapıldı..kılomuz her zamankı gıbı düşük dogru dogalı zayıf gidiyor kızım doktoru manken olacak belli diye gülüyor hep...boyu 79 cm kılosu 10..aslında yemek yer ama kılo alamıyor..mesela sabah bir yada yarım omlet peynirli,yanında 4-5 zeytin,peynir,bir dilim ekmek biraz ıhlamur yer yarım saat sonra 150 ml süt içer üzerine meme emer...öğlen 2 yada 3 köfte bir dilim ekmek az çorba...aksam üstü bir elma üzerine mem emer uyur kalkııp akşam yemegi olarak bir büyük kase çorba ve akşam yemekte ne varsa 3 4 kasık ondan yer bir dilim ekmek....saat 9 gibi bir buyuk kase gece maması yer üzerine meme emer uyur...gece boyu meme emer uyandıkca...gündüzde aralarda gene meme emer yada devam sütü içer...az gelmiyor yedikleri bana ama kılo almıyor...2 aydır sürekli yürüyor hiç durmuyor hatta son dönemlerde koşmaya başladı bizimki :) doktor buna bagladı birde genetiğe tabiki..
Nihayet benim bıldırcın da yürüdü :)
yazarsan sevinirim canım... farklı i muhallebi tarifimiz olsun...Bizimde öyleydi canım şimdi muhallebi şeklinde yapıyorum yiyor eskiden kahvaltıda hiç bişe yediremiyordum bu ay kiloda aldı.ben inek sütüyle muhallebi yapıyorum istersen yazayım tarifini
muz alerjisi bizde de var canım 2 aydan fazladır vermiyorum doktor alerjisi olduğu şeyi en az 3 ay verme sonrasında azar azar vermeye başla dedi...
Bizimde öyleydi canım şimdi muhallebi şeklinde yapıyorum yiyor eskiden kahvaltıda hiç bişe yediremiyordum bu ay kiloda aldı.ben inek sütüyle muhallebi yapıyorum istersen yazayım tarifini
yok cnm tasiyici. oglumunda tasiyici olma ihtimali var o yuzdenCanım eşin akdeniz anemisi mi taşıyıcı mı? Benim eşim taşıyıcı kızımın anemi olma ihtimali yok ama taşıyıcı olma ihtimali var, baktırmadım henüz. Ama Allah korusun taşıcı değil de akdeniz anemisiyse yavrun da bu hastalığı taşıyabilir, inşAllah bir şey yoktur.
gecmis olsun cnm ins ise yarar. ibugün farkettim ki yavrumun dilinin yan tarafı kabarmış kızlar..
hemen doktorumu aradım ama izne çıkmış, diğerleri de çok yoğunmuş.
netten baktım, kırmızı dut reçeli, sarımsak yada balla karıştırılmış nar ekşisini sürebilirmişiz, ben de sürdüm. ama ardından uykusu geldiği için uyudu. uyanında kırmızı dut reçeli de denicem bakalım.
işe yararsa paylaşrım sizlerle..
Bugün de bizim doğum günümüz teyzeleri.
Epey özendim bezendim, türlü türlü süsler, çeşit çeşit yiyecekler hazırladım.
Pek bir heveslendimdi.
Oğlum çoooooooooooook mızırdandı, nedendir anlamadık. Doğru düzgün fotoğrafını bile alamadık.
Uyudu şimdi danam.
Püffff
nice yaslara cnm ikinizinkide ins. boyle zamanlarda nedense daha bir mizmiz yada yaramaz oluo bu sipalarBiz de bugun dogumgunu kutladik. 2 gun gecikmeli. Kizimin haric herkesin keyfi yerindeydi. Dogru duzgun fotograf vermedi bizimki de. Turlu sebekliklerle cektik resmini. Olsun ben cok mutlu oldum. Guzel bir aksam oldu sevdiklerimizle. Simdi dinleniyorum. Kuzum misafirler gider gitmez uyudu.
Pek bir heveslendimdi.
Oğlum çoooooooooooook mızırdandı, nedendir anlamadık. Doğru düzgün fotoğrafını bile alamadık.
Uyudu şimdi danam.
Püffff
çok çok geçmiş olsun canım Allah korusun yavrularımızı..bu sabha kızım oyuncaklarıyla oynarkken nasıl düştüğünü görmdim ama düştü konsolun sesi geldi ağlamasına koştum,
pek ağlayan bi beke değil çok ağladı dedim çok canı acıdı heralde emziğini verdim, farkettim burnu akmış çıkardım emziği silmek için,
bi baktım emzik kan içinde, dudağına da bulaşmış, ıslak mendille ağzında gezdirdim kan oldu hep, dişleri kanamış yavrumun, nasıl üzüldüm, daha kötüsü beni yatıştırıcana eşimin tansiyonu düştü eli ayağı salındı,Allah korusun yavrularımızı ya, bu aralar çok düşüyo bizimki, 2 gün önce de alnında ufak bi morluk yaptı... bişey olmamıştır dimi, dişleri için doktıra götürmeye baktırmaya gerek var mıdır... geçti şu an bişeyi yok ama...
Oy oyy oy yesinler onu darısı başımızaNihayet benim bıldırcın da yürüdü :)
Pek bir heveslendimdi.
Uyudu şimdi danam.
Püffff
Nİce senelere arkadaşlar iyi ki doğmuşlar !Biz de bugun dogumgunu kutladik. 2 gun gecikmeli. Kizimin haric herkesin keyfi yerindeydi. Dogru duzgun fotograf vermedi bizimki de. Turlu sebekliklerle cektik resmini. Olsun ben cok mutlu oldum. Guzel bir aksam oldu sevdiklerimizle. Simdi dinleniyorum. Kuzum misafirler gider gitmez uyudu.
Uyudu ablası uyudu şükür :)
Bizden eli yüzü düzgün bir kaç fotoğraf:
Bu arada sen uyumamışsın hâlâ
Eki Görüntüle 1024828 Eki Görüntüle 1024829 Eki Görüntüle 1024830 Eki Görüntüle 1024831
Uyudu ablası uyudu şükür :)
Bizden eli yüzü düzgün bir kaç fotoğraf:
Bu arada sen uyumamışsın hâlâ
Eki Görüntüle 1024828 Eki Görüntüle 1024829 Eki Görüntüle 1024830 Eki Görüntüle 1024831
Pek bir heveslendimdi.
Uyudu şimdi danam.
Püffff
Biz de bugun dogumgunu kutladik. 2 gun gecikmeli. Kizimin haric herkesin keyfi yerindeydi. Dogru duzgun fotograf vermedi bizimki de. Turlu sebekliklerle cektik resmini. Olsun ben cok mutlu oldum. Guzel bir aksam oldu sevdiklerimizle. Simdi dinleniyorum. Kuzum misafirler gider gitmez uyudu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?