ne zaman kızım için bir konuda endişe duysam bunalsam aklıma sen geliyorsun iki tane sevimli ufaklıkla herşeyi iki kat fazla yaşıyorsun...yemek yemesınden tut en çokta uyku konusunda gece geliyor aklıma iki tane olsa ne yaprdım sürekli uyanıp emmek isteyen kızım beni delirtiyor zaten...Allah kolaylık versin...
merhaba kizlar butun bebislere saglik diliyorum. sessiz takipcilerinizden biri de benim cookk eskiden yazmistim bikac defa ama sonra yazamadim. ama tum sayfalari okumusumdur cok sey ogrendim sagolun
biz de dogum gunumuzu yaptik hafta sonu yaklasik bir aydir yuruyor minigim dun de asilarimizi olduk hemsire moralimi bozdu biraz ama takmamaya calisiyorum. oglumun boyu 75,5 cm kilo 10,4 kg kilosu normal boyu biraz kisa dedi gercekten kisa mi sizce de?gerci burda 79 cmleri gorunce kisa kalmis diyorum ...
kızlar bugün kontrole gittik, doktorun söylediklerini paylaşayım,
şurupları kullanırken bile dışarda bırakmamalıymışız buzdolabının kapağında kalmalıymış,ben de calpolü bile dışarda tutuyorum ateşi çıkarsa aniden hemen verebilmek için soğuk olmasın diye dedim, çocuk soğuk diye hasta olmuyomuş mşkroptan hasta oluyomuş mikrop da soğukta ürediği için... yani soğuk şurup vericekmişiz, dışarda duran bütün ilaçları at dedi... bu şekilde dolapta duran açılmış ilaçlar son kullanma tarihi gelmediği sürece 3 ay kullanılabilirmiş 3 ayı geçen bütün ilaçlar dolaptan atılmalıymış...
ateş düşürücüler üst solunum yolları ilaçları antibiyotikler burun spreyleri hepsi 5 günden fazla kullanılmamalıymış...
merhaba kizlar butun bebislere saglik diliyorum. sessiz takipcilerinizden biri de benim cookk eskiden yazmistim bikac defa ama sonra yazamadim. ama tum sayfalari okumusumdur cok sey ogrendim sagolun
biz de dogum gunumuzu yaptik hafta sonu yaklasik bir aydir yuruyor minigim dun de asilarimizi olduk hemsire moralimi bozdu biraz ama takmamaya calisiyorum. oglumun boyu 75,5 cm kilo 10,4 kg kilosu normal boyu biraz kisa dedi gercekten kisa mi sizce de?gerci burda 79 cmleri gorunce kisa kalmis diyorum ...
Bebeklerin uyku düzeni ve yapılan hatalar
Bebeklerin uyku düzeninin sağlanması için son yıllarda oldukça popüler olan ve herkesin bir bilgiçlik edasıyla birbirine tavsiye ettiği yöntem ağlatma metodu.
Buna göre bebeğinizi kendi başına uyumayı öğrenmesi için odasında yatağına bırakıyorsunuz. Bir süre ağlıyor ve ardından susarak uyuyor. Sağlam sinir gerektiren bu uygulama sonucu ilk günlerde uzun olan ağlama süresinin giderek kısalacağı ve bir süre sonra bebeğinizin kendi başına uykuya dalmayı öğreneceği iddia ediliyor.
Uzun bir süre boyunca bu yöntemin gerekliliği ve yararları savunuldu. Ancak uzmanların yaptıkları son araştırmalar durumun hiç de öyle olmadığı yönünde. Özellikle, bu yöntemin bebeklerin psikolojik gelişiminde geleceğe dönük olumsuz etkiler bıraktığını araştırmalar ortaya koymakta.
Yapılan son incelemeler bebeklerin odalarında ağlayarak uyumaya bırakılmaları sonucunda uyumayı değil, susmayı öğrendiklerini ortaya koyuyor. Bu durum ise bireylerin yetişkinlik dönemlerinde ürkek ve ihtiyaçlarını rahatlıkla dile getiremeyen bir ruh yapısında olmalarını tetikliyor. Bebeğin içine itildiği yalnızlık ve terkedilmişlik duygusu ile birlikte gelen korkular da cabası.
Bebeklerin ilk büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları en temel gıda kuşkusuz sevgi ve şefkat. Bu noktada annenin ilgisi ve sevgisi bebeğin psikolojik gelişiminde çok temel bir rol oynuyor. Sağlıklı bir psikolojiyle yetişen bireyler de sağlıklı bir toplumsal gelişme için elzem.
Dolayısıyla bebeğin kendi halinde ağlayarak susmayı öğrenmesi ve bu şekilde uyuması anne-baba için işin kolay yöntemine başvurmak oluyor. Ancak bebeğinizin psikolojisi üzerinde yaptığı tahribat ömür boyu onarılamayacak sorunlara yol açabiliyor.
Diğer yandan düzensiz uykular özellikle anneyi en çok zorlayan konulardan birisi. Bütün gün bebeğiyle ilgilenen anne, bebeğin gece uykuları düzensiz olduğu zaman, neredeyse yirmi dört saat boyunca sağlıklı bir dinlenme imkanı bulamıyor.
Peki bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için ne yapmak gerekiyor?
Öncelikle uzmanların, bebekler için bir yaşından önce uyku düzeni tutturmaya çalışmanın anne-baba ve bebeği yıpratmaktan öteye faydasının olmayacağını söylediklerini belirtelim.
Aslında yukarıdaki sorunun cevabını da yine bebekler kendileri veriyor. Her bebek için değişmekle birlikte, hepsinin kendiliğinden bir düzen tutturduğu gün geliyor. Kimi bunu çabuk yapıyor, kimi geç. Bazı anne-babaların anlattığı uykuları çok düzensizdi, sonra bir gece yatıp sabaha kadar uyudu, sonraki gün de, ertesi gün de, o gün bugündür uyuyor demesi aslında çok gerçek bir hikayeyi tasvir ediyor.
Anne-babaya düşen yine en zoru oluyor. Bebeğinizin bu uyku dengesini bulmasını beklerken insanüstü bir sabra ihtiyaç duyuluyor. Özellikle annenin durumu müthiş bir fedakarlık öyküsünü teşkil ediyor. Ama bebeğiniz için, dünyanın en masum ve sevimli canlısı için değmez mi?
canım ama colpol dışarıda oda sıcaklığında muhafaza edilir yazıyor
ben hep öyle yapıyorum
ben de hepsini atacağım şimdi çöpe
çocukların pijamaları çorapları,
dışarı kıyafetleri ve içeri kıyafetleri derken ortalık da giysi dolu
bir de pijama giydiriyorum ben her uykularında
giy-çıkar işleminden nefret ediyorlar
canım şimdi baktım sende google a 12 aylık bebeğin boy ve kilosu yazıp bakabilirsin, 12 aylık erkek bebeğin kilosu 7450-12500 gr arasında boyu da 68.5-82.5 arasında olabilir, bu aralıktaki tüm değerler normaldir, genetiğine göre değişecektir, oğlununda hem boyu hem kilosu tam da ortalarda çok normal yani hiç canını sıkma hemşire kendi fikrini söylemiş çok önemseme yani, persentil değerlerine de baktım kilosu %60 boyu da %56 persentilde, hem çok çok normal hem de çok orantılı boyu ve kilosu...
Bebeklerin uyku düzeni ve yapılan hatalar
Bebeklerin uyku düzeninin sağlanması için son yıllarda oldukça popüler olan ve herkesin bir bilgiçlik edasıyla birbirine tavsiye ettiği yöntem ağlatma metodu.
Buna göre bebeğinizi kendi başına uyumayı öğrenmesi için odasında yatağına bırakıyorsunuz. Bir süre ağlıyor ve ardından susarak uyuyor. Sağlam sinir gerektiren bu uygulama sonucu ilk günlerde uzun olan ağlama süresinin giderek kısalacağı ve bir süre sonra bebeğinizin kendi başına uykuya dalmayı öğreneceği iddia ediliyor.
Uzun bir süre boyunca bu yöntemin gerekliliği ve yararları savunuldu. Ancak uzmanların yaptıkları son araştırmalar durumun hiç de öyle olmadığı yönünde. Özellikle, bu yöntemin bebeklerin psikolojik gelişiminde geleceğe dönük olumsuz etkiler bıraktığını araştırmalar ortaya koymakta.
Yapılan son incelemeler bebeklerin odalarında ağlayarak uyumaya bırakılmaları sonucunda uyumayı değil, susmayı öğrendiklerini ortaya koyuyor. Bu durum ise bireylerin yetişkinlik dönemlerinde ürkek ve ihtiyaçlarını rahatlıkla dile getiremeyen bir ruh yapısında olmalarını tetikliyor. Bebeğin içine itildiği yalnızlık ve terkedilmişlik duygusu ile birlikte gelen korkular da cabası.
Bebeklerin ilk büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları en temel gıda kuşkusuz sevgi ve şefkat. Bu noktada annenin ilgisi ve sevgisi bebeğin psikolojik gelişiminde çok temel bir rol oynuyor. Sağlıklı bir psikolojiyle yetişen bireyler de sağlıklı bir toplumsal gelişme için elzem.
Dolayısıyla bebeğin kendi halinde ağlayarak susmayı öğrenmesi ve bu şekilde uyuması anne-baba için işin kolay yöntemine başvurmak oluyor. Ancak bebeğinizin psikolojisi üzerinde yaptığı tahribat ömür boyu onarılamayacak sorunlara yol açabiliyor.
Diğer yandan düzensiz uykular özellikle anneyi en çok zorlayan konulardan birisi. Bütün gün bebeğiyle ilgilenen anne, bebeğin gece uykuları düzensiz olduğu zaman, neredeyse yirmi dört saat boyunca sağlıklı bir dinlenme imkanı bulamıyor.
Peki bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için ne yapmak gerekiyor?
Öncelikle uzmanların, bebekler için bir yaşından önce uyku düzeni tutturmaya çalışmanın anne-baba ve bebeği yıpratmaktan öteye faydasının olmayacağını söylediklerini belirtelim.
Aslında yukarıdaki sorunun cevabını da yine bebekler kendileri veriyor. Her bebek için değişmekle birlikte, hepsinin kendiliğinden bir düzen tutturduğu gün geliyor. Kimi bunu çabuk yapıyor, kimi geç. Bazı anne-babaların anlattığı uykuları çok düzensizdi, sonra bir gece yatıp sabaha kadar uyudu, sonraki gün de, ertesi gün de, o gün bugündür uyuyor demesi aslında çok gerçek bir hikayeyi tasvir ediyor.
Anne-babaya düşen yine en zoru oluyor. Bebeğinizin bu uyku dengesini bulmasını beklerken insanüstü bir sabra ihtiyaç duyuluyor. Özellikle annenin durumu müthiş bir fedakarlık öyküsünü teşkil ediyor. Ama bebeğiniz için, dünyanın en masum ve sevimli canlısı için değmez mi?
bende bu konuyu arastırdım baya sonra çok zorlamamaya karar verdim...denedim ve o agladıgı zaman onun halini görünce bunun sabırla halledilemeyeciğine karar verdim...o aglama baska bir aglama çünkü şımarıklık degıl size ihtiyacım var beni bırakmayın der gibi geldi...bıraktım egitim vermek için uygun olmadıgını düşündüm...meme emmek için gece uyanıyor sıkça ve cok yoruluyorum ama aglatmakta bir egıtım ögretim şekli gibi gelmiyor bana...
Eskiden bende çok titizdim elimden çamaşır suyu kokusu eksik olmazdı şimdi evimin bir hali var sanki taşınıyorum valla gelenimde oluyor ama umrumda değil açıkçası beni görmeye geliyorlar laf edeceklerse gelmesinler evi temizleyecem diye çocuğum ağlatamam eşimde eskiden çok titizdim şimdi oda bana uydu bizimki öyle iş falan yapmaz sadece söyler şurası kirlenmiş burası kirlenmiş diye. 15 günde bir kadın tutuyorum onun sildiği ev bende arasıra makineye çekiyorum çocuğum bidahakine bu yaşta olmayacak onunla zaman geçirmeye çlışıyorum
Bende hamileyimmmm kızlarrr yupiiii 437 çıktı kan değerim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kızlar temizlik konuşulmuş
her tatil günü eşime diyorum ki
sen çocuklarla ilgilen
ben evi süpürüp, sileyim, tuvaletleri yıkayayım, toz alayım
ama bazen sadece süpürdüğümle kalıyorum
diğer her şey kalıyor
bir de bizim evde 6 kişi yaşıyor düşünün
okulda olduğum zaman kayınvalidem sadece çocuklara bakıyor ve yemek yapıyor
temizlik bana ait
yetemiyorum bazen
bir de evim tamamen yün halı serili
bir de onun tüyleri beni deli ediyor
çocukların pijamaları çorapları,
dışarı kıyafetleri ve içeri kıyafetleri derken ortalık da giysi dolu
bir de pijama giydiriyorum ben her uykularında
giy-çıkar işleminden nefret ediyorlar
Bende hamileyimmmm kızlarrr yupiiii 437 çıktı kan değerim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben normal somon alıyorum canım yaa, ithal dedikleri pespembe. Balıkçı da bebeğe diyince tezgah altından veriyor
Ne demiş şair "Değme keyfime değme"
Beni hele hiç sormayın. Normalde de hayatımı idame ettirecek kadar temizlik ve düzen vardı, şimdi eksiye indi.
Aksi gibi eşim de o kadar temiz, titiz ve düzenlidir ki anlatamam.
Dün dokunmadım hiç bir şeye, 9'da uyumuşum. gece bir uyandım [Allah razı olsun] cıncık gibi yapmış her tarafı.
Tamam sağolsun, beni de düşünüyor ama yapısında var bu.
Bazen çok utanıyorum vallahi.
Ama hiç bir zaman da suiistimal etmedim onun iyiliğini.
Misafir konusunda da ne davetlere icabet ediyorum ne de kendim davet ediyorum. Komşularımız küsmüşler. Kahve günü yapıyorlarmış, muhakkak katılmamı söylemişler. Haklılar da. Sağolsunlar her şeyime geldiler. Ben kiminin evine adım dahi atmadım daha.
Geçen birinin evine ilk kez gittim, mutfağın dizaynından gözlerimi alamadım. O ne zarafet ve asalet
bende bu konuyu arastırdım baya sonra çok zorlamamaya karar verdim...denedim ve o agladıgı zaman onun halini görünce bunun sabırla halledilemeyeciğine karar verdim...o aglama baska bir aglama çünkü şımarıklık degıl size ihtiyacım var beni bırakmayın der gibi geldi...bıraktım egitim vermek için uygun olmadıgını düşündüm...meme emmek için gece uyanıyor sıkça ve cok yoruluyorum ama aglatmakta bir egıtım ögretim şekli gibi gelmiyor bana...
Çocuk yatağına bırakılıp gidilmez hem de bu kadar küçükken ve güven duygusunu oluşturmaya çalışılırken, ne var ki ben de bebeğimi sallamayanlardanım. 4 aylık olana kadar beşiğinde sallayarak uyuttum, ayağımda da sallamadım. Sonrasında kendi kendine uyumasını öğretmek istedim, herhangi bir kitap okumadım bir şey dinlemedim. Onu yatağına yatırdım emziği ağzına verdim, ilk başlarda emziği ağzında tutmakta da zorlanırdı ama onsuz da uyuyamazdı. O düşürdü ben verdim o düşürdü ben verdim. 1 saat uğraştığım da oldu. Şimdi yatağına yatırıyorum, biraz mama yapıp onu veriyorum biberonla sonra emziği ağzına, minik oyuncak ayısını kucağına veriyorum. Ben de yatağıma uzanıp uyumasını bekliyorum. Baktım uyumayıp kalkıp duruyor yatağında, o zaman ben de uyur numarası yapıyorum, geri yatıyor beni öyle görünce. Bazen mamasını yerken bile uyuyakaldığı oluyor. Çoğunlukla ayısını oynaya oynaya uyuyor. Ama o gözlerini kapatana kadar odadan çıkmıyorum, çıkınca ağlıyor. Kıyabilir miyim ki.. Şükür çok şükür ilk aylardaki gibi sürekli beşik sallamaktan kurtuldum yabende bu konuyu arastırdım baya sonra çok zorlamamaya karar verdim...denedim ve o agladıgı zaman onun halini görünce bunun sabırla halledilemeyeciğine karar verdim...o aglama baska bir aglama çünkü şımarıklık degıl size ihtiyacım var beni bırakmayın der gibi geldi...bıraktım egitim vermek için uygun olmadıgını düşündüm...meme emmek için gece uyanıyor sıkça ve cok yoruluyorum ama aglatmakta bir egıtım ögretim şekli gibi gelmiyor bana...
Canım ben ağlamaya bırakmadım. İsteklerini görmemezlikten gelmedim. Yaptığım şey kendi yatağında uykuya dalmasını öğretmekti. Birkaç ay öncesine kadar kızım yatağında yatıyordu ben de yanında bir sandalyede outurup pışpışlıyordum. Sonra sadece ninni söylemem yeterli olmaya başladı. Son birkaç haftadır ona da gerek kalmadı. Yatağına bırakıyorum. Oturup biraz oynuyor, sonra kendi kendine yatıp uyuyor.
Çünkü bizim ki sallandıkça daha da kötü oldu, hiç uyuyamaz ve uykuya dalamaz hale geldi. Çok şükür şimdi çok rahatım. Rahat olmam benim için, eşim için ve kızım için elbette ki çok önemli.
Bir haftadır geceleri emmeyi de bıraktı. Uyanırsa yatağımdan kızım ben burdayım uyu, diyorum tekrar yatıp uykuya dalıyor. Bugünüme çok şükür. Çünkü çooookkk çektim uyku probleminden.
Cannanın paylaştığı yazıda katılmadığım çok nokta var aslında ama burdan yazmak,tartışmak gereksiz. Bir de o yazıda bahsedilen uzmanlar kim acaba? Onu sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?