2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bebeklerin uyku düzeni ve yapılan hatalar

Bebeklerin uyku düzeninin sağlanması için son yıllarda oldukça popüler olan ve herkesin bir bilgiçlik edasıyla birbirine tavsiye ettiği yöntem ağlatma metodu.

Buna göre bebeğinizi kendi başına uyumayı öğrenmesi için odasında yatağına bırakıyorsunuz. Bir süre ağlıyor ve ardından susarak uyuyor. Sağlam sinir gerektiren bu uygulama sonucu ilk günlerde uzun olan ağlama süresinin giderek kısalacağı ve bir süre sonra bebeğinizin kendi başına uykuya dalmayı öğreneceği iddia ediliyor.

Uzun bir süre boyunca bu yöntemin gerekliliği ve yararları savunuldu. Ancak uzmanların yaptıkları son araştırmalar durumun hiç de öyle olmadığı yönünde. Özellikle, bu yöntemin bebeklerin psikolojik gelişiminde geleceğe dönük olumsuz etkiler bıraktığını araştırmalar ortaya koymakta.

Yapılan son incelemeler bebeklerin odalarında ağlayarak uyumaya bırakılmaları sonucunda uyumayı değil, susmayı öğrendiklerini ortaya koyuyor. Bu durum ise bireylerin yetişkinlik dönemlerinde ürkek ve ihtiyaçlarını rahatlıkla dile getiremeyen bir ruh yapısında olmalarını tetikliyor. Bebeğin içine itildiği yalnızlık ve terkedilmişlik duygusu ile birlikte gelen korkular da cabası.

Bebeklerin ilk büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları en temel gıda kuşkusuz sevgi ve şefkat. Bu noktada annenin ilgisi ve sevgisi bebeğin psikolojik gelişiminde çok temel bir rol oynuyor. Sağlıklı bir psikolojiyle yetişen bireyler de sağlıklı bir toplumsal gelişme için elzem.

Dolayısıyla bebeğin kendi halinde ağlayarak susmayı öğrenmesi ve bu şekilde uyuması anne-baba için işin kolay yöntemine başvurmak oluyor. Ancak bebeğinizin psikolojisi üzerinde yaptığı tahribat ömür boyu onarılamayacak sorunlara yol açabiliyor.

Diğer yandan düzensiz uykular özellikle anneyi en çok zorlayan konulardan birisi. Bütün gün bebeğiyle ilgilenen anne, bebeğin gece uykuları düzensiz olduğu zaman, neredeyse yirmi dört saat boyunca sağlıklı bir dinlenme imkanı bulamıyor.

Peki bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için ne yapmak gerekiyor?

Öncelikle uzmanların, bebekler için bir yaşından önce uyku düzeni tutturmaya çalışmanın anne-baba ve bebeği yıpratmaktan öteye faydasının olmayacağını söylediklerini belirtelim.

Aslında yukarıdaki sorunun cevabını da yine bebekler kendileri veriyor. Her bebek için değişmekle birlikte, hepsinin kendiliğinden bir düzen tutturduğu gün geliyor. Kimi bunu çabuk yapıyor, kimi geç. Bazı anne-babaların anlattığı uykuları çok düzensizdi, sonra bir gece yatıp sabaha kadar uyudu, sonraki gün de, ertesi gün de, o gün bugündür uyuyor demesi aslında çok gerçek bir hikayeyi tasvir ediyor.

Anne-babaya düşen yine en zoru oluyor. Bebeğinizin bu uyku dengesini bulmasını beklerken insanüstü bir sabra ihtiyaç duyuluyor. Özellikle annenin durumu müthiş bir fedakarlık öyküsünü teşkil ediyor. Ama bebeğiniz için, dünyanın en masum ve sevimli canlısı için değmez mi?

canım benim allaha şükür gece uykuları iyi
ben emzirmediğim için meme bağımlılıkları yok
iki kere süt için kalkıyorlar sadece
ama diş zamanı bu düzenimiz sekteye uğruyor

canım benim kızım 72 cm, oğlum ise 75 cm
o zaman bizi okuyunca moralin düzelir :))))

canım ama colpol dışarıda oda sıcaklığında muhafaza edilir yazıyor
ben hep öyle yapıyorum

ben de hepsini atacağım şimdi çöpe

kızlar temizlik konuşulmuş
her tatil günü eşime diyorum ki
sen çocuklarla ilgilen
ben evi süpürüp, sileyim, tuvaletleri yıkayayım, toz alayım

ama bazen sadece süpürdüğümle kalıyorum
diğer her şey kalıyor
bir de bizim evde 6 kişi yaşıyor düşünün
okulda olduğum zaman kayınvalidem sadece çocuklara bakıyor ve yemek yapıyor
temizlik bana ait
yetemiyorum bazen

bir de evim tamamen yün halı serili
bir de onun tüyleri beni deli ediyor

çocukların pijamaları çorapları,
dışarı kıyafetleri ve içeri kıyafetleri derken ortalık da giysi dolu

bir de pijama giydiriyorum ben her uykularında
giy-çıkar işleminden nefret ediyorlar

canım şimdi baktım sende google a 12 aylık bebeğin boy ve kilosu yazıp bakabilirsin, 12 aylık erkek bebeğin kilosu 7450-12500 gr arasında boyu da 68.5-82.5 arasında olabilir, bu aralıktaki tüm değerler normaldir, genetiğine göre değişecektir, oğlununda hem boyu hem kilosu tam da ortalarda çok normal yani hiç canını sıkma hemşire kendi fikrini söylemiş çok önemseme yani, persentil değerlerine de baktım kilosu %60 boyu da %56 persentilde, hem çok çok normal hem de çok orantılı boyu ve kilosu...

kesinlikle bu yöntemi uygulayanları eleştirmiyorum ama ben de senin gibi düşünüyorum canım bana göre değil yani bu yöntem...

canım ama colpol dışarıda oda sıcaklığında muhafaza edilir yazıyor
ben hep öyle yapıyorum

ben de hepsini atacağım şimdi çöpe

bilmiyorum ki canım ben söyledim öyle dedi, ben de evdeki bütün ilaçları atıcam bisürü birikmiş zaten, bi daha da her seferinde yeni alalım napalım zaten inşallah 3 aya kadar tekrar tekrar hasta olmasınlar...

çocukların pijamaları çorapları,
dışarı kıyafetleri ve içeri kıyafetleri derken ortalık da giysi dolu

bir de pijama giydiriyorum ben her uykularında
giy-çıkar işleminden nefret ediyorlar

canım nasıl başa çıkıyosun öyle 2 bebek bi de, ben bütün gün pijama eşofman gibi bişeyle tutuyorum sadece dışarı çıkarken ve eve geldiğimizde üstünü değiştiriyorum hergün en az bi kere üstü değişiyo zaten ya ıslıyo tükrükle ya bişey dökülüyo kusuyo derken,ama düzenli olarak uyurken uyanınca falan başedemem yani en azından gündüz uykularında...

cok sagol cevap verdigin icin papatya sen de sagol netten ben de bakiyorum da bazi yerlerde normal bazi yerlerde dusuk cikiyo hemsire de bi cizelgeden bakti amaan neyse canlari sagolsun bebislerin genetik sonucta olacagina varacak

bende bu konuyu arastırdım baya sonra çok zorlamamaya karar verdim...denedim ve o agladıgı zaman onun halini görünce bunun sabırla halledilemeyeciğine karar verdim...o aglama baska bir aglama çünkü şımarıklık degıl size ihtiyacım var beni bırakmayın der gibi geldi...bıraktım egitim vermek için uygun olmadıgını düşündüm...meme emmek için gece uyanıyor sıkça ve cok yoruluyorum ama aglatmakta bir egıtım ögretim şekli gibi gelmiyor bana...

Bende yapamadım canım aslında bebekten bebeğe değişiyor bence benim kızım çok hassas ve duygusal biri kaşlarını bile çatsa dudaklarını büzüp gözleri doluyor ağlamıyor ama insanın içini acıtıyor bebeklerimiz balık burcu işimiz var bunlarla naz çekecez hep

Bravo canım tebrik ediyorum seni. Olması gerekn bu bence. Başkaları için değil kendimiz için yaşamak. Çok düzenli olmaya çalışırken agresif, gergin, yorgun bir anneden hiç kimseye hayır gelmez. Bence bir evin en önemli özelliği evdekilerin mutlu ve ruh sağlığı yerinde bireyler olması gerisi olsada olur olmasada...

Bende hamileyimmmm kızlarrr yupiiii 437 çıktı kan değerim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tebrikler allah tamamına erdirsin inşallah.

Eviniz kirleniyorsa, duvarlarında küçük parmak izleri varsa, eşyalar dökülüp kırılıyorsa, odaları neşeli seslerle çınlıyorsa, çamaşır makineniz dolup taşıyorsa, şanslısınız. Yaşayan ve yaşanan evlerden birine sahipsiniz. Kıymetini bilin.
15 yıl sonra sakin, tertemiz ve sessiz evleriniz olduğunda bugünleri çok özleyeceksiniz! (Alıntı)

Güzel ve anlamlı bir yazı...

Son düzenleme:
Evimde misafir odası yok. Evin her yerinde eşim oğlum ve ben yaşıyoruz. Misafir için ayırdığım yemek takımlarım çakal kaşık takımlarım da yok. En iyileriyle kendimiz yiyoruz. Misafir gelirse onlara da çıkarıyoruz bizimkilerin aynısından.

Biri evime geldiğinde evim dağınıksa panik de olmuyorum ben. Evimi değil beni görmeye geliyor benim sevdiklerim sevenlerim... Bu yüzden ev dağıldı diye kızmam oğluma beraber dağıtıyor beraber topluyoruz. Şimdiye kadar çıkmayan tek bir leke olmadı yaptığımız faaliyetlerde.

Hiç bir ev işi "anneee" diye seslenen oğlumdan daha önemli olmadı benim için. Hiç bir zaman kızmadım büyükler sohbet ederken araya girip fikrini söyledi diye. Dinlemeyen büyükleri ikaz ettim aksine "oğlum size bir şey söylüyor" diye.

Evimde mutluluktan daha fazla önemsediğim hiç bir şey yok benim. Bu yüzden beni mutsuz etmeye çalışan insanların ne söyledikleriyle de ilgilenmiyorum. Hayatıma kattığım insanları da böyle insanlardan seçmeye çalışıyorum.

Ailemin huzuru 3 numaralı komşumun evimle ya da oğlumla ilgili ne düşündüğünden çok daha önemli.

Bu kadar üzüp kasmayın kendinizi insanlar için. Şu ne der bu ne der diye düşünmeyin ev kirlenir üzeri kirlenir diye engellemeyin çocuklarınızı ne olur.

GERİ GETİREMEYECEĞİNİZ TEK ŞEY ONLARIN BU YAŞLARI OLACAK.

Çılgın annenin dünyası - Suna SUBAŞI

Bu yazıyı okudum ve çok hoşuma gitti bazen ev dağınık olunca kasılıyorum sonra bu yazı aklıma geliyor umursamıyorum sizede faydası olur umarım iyi geceler hepinize arkadaşlar

bugün günlük inek sütüne başlamıştık bize ağır geldi sanırım laktoz falan, gün içinde 200ml kadar vermiştim akşam yatarken de 100ml verdim son kaşıktan hemen önce fışkırırcasına kustu, sonra üzerini değiştirip ayağımda salladım uyudu kaldırıp yatırıcaktım ki inanılmaz gürültülü geğirdi ve yine fışkırırcasına bi önceki yediklerini kustu, yine üstünü değiştirdim falan uykusu blündü iyice huzursuzlandı, sanırım inek sütü ağır geldi diyorum ben, gittiğim 2 doktora da srmuştum direkt sulandırmadan verebilirsin demişlerdi... yarın yarı yarıya sulandırarak vericem, bu durumda 150ml kadar içmiş olucaklar ama olsun içinde kalsın da, zamanla artırırım nasılsa...
bi de 1 yaşından sonra d vitaminini hep aksatıyorum bayadır veremedim bi sürü ilaç kullanırken ona sıra gelmiyodu,kusunca bu akşam da veremedim, inşallah d vitamini eksikliği yoktur...

Keşke benim eşimde de olsaydı biraz o titizlikten. :) Ben de çok titiz biri sayılmam, çocukla da bir şey yapamayınca bazen evde oturacak yer bulamıyorum ama adama 10 defa da desem bulaşıkları tezgahın üzerine yığma makineye koy diye yine yapmıyor yine yapmıyor yav. :) Gerçi titiz olup yapmayıp bir de benim evi cıncık gibi yapmamı bekleseydi öylesi daha zor olurdu benim için. Yapmıyorsa bile ses etmiyor bana da :) Allahtan bir yardımcım var, arada onu çağırıyorum da ev azıcık eve benziyor

Canım ben ağlamaya bırakmadım. İsteklerini görmemezlikten gelmedim. Yaptığım şey kendi yatağında uykuya dalmasını öğretmekti. Birkaç ay öncesine kadar kızım yatağında yatıyordu ben de yanında bir sandalyede outurup pışpışlıyordum. Sonra sadece ninni söylemem yeterli olmaya başladı. Son birkaç haftadır ona da gerek kalmadı. Yatağına bırakıyorum. Oturup biraz oynuyor, sonra kendi kendine yatıp uyuyor.
Çünkü bizim ki sallandıkça daha da kötü oldu, hiç uyuyamaz ve uykuya dalamaz hale geldi. Çok şükür şimdi çok rahatım. Rahat olmam benim için, eşim için ve kızım için elbette ki çok önemli.
Bir haftadır geceleri emmeyi de bıraktı. Uyanırsa yatağımdan “kızım ben burdayım uyu, diyorum” tekrar yatıp uykuya dalıyor. Bugünüme çok şükür. Çünkü çooookkk çektim uyku probleminden.
Cannan’ın paylaştığı yazıda katılmadığım çok nokta var aslında ama burdan yazmak,tartışmak gereksiz. Bir de o yazıda bahsedilen “uzmanlar” kim acaba? Onu sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Birkaç gündür bir şey yazmadım. Öncelikle doğum günü olan bebeklerimizin doğum gününü kutluyorum. Allah yüzünüzü hep güldürsün:). Asyaseyhan Yenikullanıcı Belgin çok çok tatlısınız maşallah size.

Çocuk yatağına bırakılıp gidilmez hem de bu kadar küçükken ve güven duygusunu oluşturmaya çalışılırken, ne var ki ben de bebeğimi sallamayanlardanım. 4 aylık olana kadar beşiğinde sallayarak uyuttum, ayağımda da sallamadım. Sonrasında kendi kendine uyumasını öğretmek istedim, herhangi bir kitap okumadım bir şey dinlemedim. Onu yatağına yatırdım emziği ağzına verdim, ilk başlarda emziği ağzında tutmakta da zorlanırdı ama onsuz da uyuyamazdı. O düşürdü ben verdim o düşürdü ben verdim. 1 saat uğraştığım da oldu. Şimdi yatağına yatırıyorum, biraz mama yapıp onu veriyorum biberonla sonra emziği ağzına, minik oyuncak ayısını kucağına veriyorum. Ben de yatağıma uzanıp uyumasını bekliyorum. Baktım uyumayıp kalkıp duruyor yatağında, o zaman ben de uyur numarası yapıyorum, geri yatıyor beni öyle görünce. Bazen mamasını yerken bile uyuyakaldığı oluyor. Çoğunlukla ayısını oynaya oynaya uyuyor. Ama o gözlerini kapatana kadar odadan çıkmıyorum, çıkınca ağlıyor. Kıyabilir miyim ki.. Şükür çok şükür ilk aylardaki gibi sürekli beşik sallamaktan kurtuldum ya

Canım bazı uyku eğitimleri var çocuk ağlasın susar gitmeyin yanına deniliyor bu yazı o eğitime karşılık yazılmış tartışılacak bi durum yok ayrıca ben kimsenin uyutma şeklini sorgulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…