2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
"Evimi temizleyeceğim diye çocuğumu ağlatamam"
Cannan, :82:
Seni seviyorum :109:

veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr

Her yere istediği gibi gidiyor mu canım, ne kadar sürdü tam anlamı ile yürümesi? Benim kızım koşar adımlarla 20 adımı düşmeden çok rahat gidiyor ama odadan odaya istediği gibi yürüyüp gidemiyor. Tam anlamı ile ne zaman yürür merakla bekliyoruz, ilk adımlarını 9,5 aylıkken atmıştı sonra bıraktı 2 haftadır baya çabalıyor :) Büyümelerine tanık olmak harika.

bize doktor inek sütü fazla vermeyin dedi hala anne sütü alıyor belki ondan öyle demiştir..ben sadece muhallebi yapıyorum sütle onun dışında vermedimyavaş yavaş başlarım vermeye....d vitamını 1 yaşından sonra gerekli olmuyormuş eğer bıngıldakta kapandıysa..öyle dediler bize bizim tam kapanmadıgı için devam ediyoruz 1.5 yaşa kadar kapanırmış zaten...

veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr

gozun aydin cnm darisi kizina ve yurumeye calisan diger bebislere . valla ben bir tane yuruyen canavarla cok zorlaniyorum allah sana iki kati sabir versin. ama ikisi yan yana yuruyunce hayal ediyorum da cok seker olurlar allah nazarlardan saklasin

odada aglayarak bırakılmaz tabiki..ben yanında durdugum halde yatagından cıkmak için aglıyordu öyle onu yatagına koyayım yanında oturayım pışpış yapayım falan olmadı hiç..yatagına girdigi anda zaten baslıyordu cıkmak için aglamaya ve tabıkı o halde onu yatagında bırakamam...her çocuk farklı bu yazıda sanırım istemeyen cocukları cok fazla zorlamayın demek istiyor o kadar aglatmanın bi anlamı yok...herseyi beynine kaydettiği en önemli hassas dönemlerinde o şekilde ağlatmamak gerekir diye düşünüyorum..bende birçok yazı okudum bunu destekleyen ilerki yaşlarında cıkıyor malesef ruhuna aldgıgı yaralar...ama tekrar etmek gerekır ki her anne bebegı için en iyiysini hisseder bilir yapar...eger cocuk çok zorlamıyorsa bikaç denemeden sonra yalnız uyuyabilir ama malesef bazı bebekler çok zorlanıyor ve onlarıda zorlamnın anlamı yok...malesef bazı anneler bu yazıları okuyup hazır olmadıgı halde bebeklerı aglatıyor uzun uzun...ben dogdu doğalı daha hiç sallamadım kızımı genelde meme emerken uyur yada biberonda süt içerken uyur....ama cok sık uyanır gene meme emer uyur gene uyanır bizim sorun uykuya dalmaktan cok sık sık uyanmakta...

evet canım sütü fazla vermeyin diyolar anne sütünü azaltmasın diye değil de inek sütünün fazlası demir eksikliği yapıyo diyeymiş, bi de artık süte fazla ihtiyaçları yokmuş bizim gibi herşeyden beslenicekler artık...
bizimkine günlük inek sütü ağır geliyo her seferinde birazını kusuyo sulandırmadım da daha, günde 300 ml civarında veriyorum heralde 200mlsi falan karnında kalıyodur,alışır heralde böyle böyle... 12.ay kontrolünde bıngıldak kapandı demişlerdi ama vermeye çalışıyorum d vitamini yine, tahlilleri daha yaptırmadık çünkü, hasta diye dışarı da pek çıkarmıyorum, şu tahlilleri yaptırana kadar veririm ben,sonuca göre bırakırım sonra da artık güneşe çıkarız zaten...

evet demir eksikliği yapıyor hemde sindirim sorunları yapabiliyor ben bile içtiğimde rahatsız oluyorum...anne sütü aldıgı için çok fazla inek sütüne gerek yok süt ihtiyacını karsılar dedi doktor tabı devam sütü de veriyorum ek olarak...ilk 6 ay kusmalar vardı bizde sonra geçti neyseki...bizimde tahlil var kan aldırmak zor olacak sanırım aşılardan dolayı doktor gördugu an aglayıp kacıyor bu aralar, nasıl olacak bilmiyorum..

Canım bazı uyku eğitimleri var çocuk ağlasın susar gitmeyin yanına deniliyor bu yazı o eğitime karşılık yazılmış tartışılacak bi durum yok ayrıca ben kimsenin uyutma şeklini sorgulamadım

Anladım cannan’cım. Uyku eğitiminde illa ki ağlatma olmuyor. Onu anlatmaya çalıştım aslında. Lafım asla sana değil. Uyku eğitimi her çocuk için gerekli değil. Bazı çocuklar uykuya dalma konusunda sıkıntı yaşamıyorlar. Azıcık sallanma ve ya pış pış yeterli oluyor. Hatta oturduğu yerde uykuya dalan bebekler bile var. Onlar için tabi ki gerek olmuyor.

Ama benim kızım uykuya dalmayı BAŞARAMIYORDU. Çok uykusu olmasına rağmen uyuyamaz perişan olurdu kuzum. Hatta farklı zamanlarda annem ve kayınvalidem o haline tanık olmuş ve çok üzülmüşlerdi. Benim öğretmeye çalıştığım şey kendi başına uykuya dalması oldu. Böyle olunca uykusunu almadan uyanırsa kendi kendine tekrar uykuya dalabiliyor artık.

Biz de eşimle artık sinir harbi yaşamıyoruz, gereksiz kavgalar etmiyoruz. Dedim ya çok çektim uyku probleminden dolayı insanın tüm hayatını etkiliyor maalesef. Bu nedenle yazmak istedim. Bu şekilde hayatı çok etkilenen arkadaşlar varsa diye. Bu konu çözümü olmayan bir konu değil, umutsuzluğa düşmeyelim diye. Sonuçta hepimiz birbirimizden çok şey öğreniyoruz. Bir katkım olsun istedim…:)))

Bizimde öyle canım ben ilk başlarda uyku eğitimi vereyim dedim ama baktım ki bizim için imkansız ben kucağımdan beşiğe koyduğum gibi ağlamaya başlıyor bende nadiren ayakta sallıyorum genelde emerken uyuyor ve gecede çok sık uyanıyor aslında kendi kendine uyuması tekrar uykuya dalması konusunda çok iyi ama bizde yok maalesef emzik kullanmadığımız için beni emzik niyetine uyku aracı olarak kullanıyor

Bizde çok sıkıntı çekiyoruz canım ama uyuturken değil emerken uyuyor genelde ama çok sık uyanıyor uyanıncada meme olmadan uyumuyor ama ben başaramadım ağlıyor çünkü yatağa koyar koymaz

Ah bu bebekler.. bizimki de almadı ne emzik, ne biberon. O yüzden ilk 8 ay kimseye bırakıp biryere gidemedim. Ben olmazsam aç kalacak diye çok strese giriyordum. Ek gıdaya geçince işe başlayabildim. Bi de bizim kız yeniliklere çok kapalı. İlk karşılaştığı şeylere hep tepki gösteriyor. Alışması çok uzun sürüyor. İki haftadır ayakkabısına alıştırmaya çalışıyoruz. Salonda sürekli ortalıkta gözönünde tuttuk önce, sonra cici cici yaptık. Hala tam olarak alışamadı. Yürütmediğimiz sürece ayağından çıkarıyor bızdık…

Benim kızımda öyle ya ayakkabı kesinlikle kabul etmiyor okadar para verdim içime oturdu ayağına giydirince ağlıyor çıkar diyor 2 ay sonrada ayağına olmayacak. Ben hala kimseye bırakıp biyere gidemiyorum benden başka kimseden mama yemiyor artık eşim dün isyan etti annesini aradı gel biraz bak ki biZde biyerlere gidelim dedi o da gelmeyince yine 3 ümüz çıktık. Bizimki biyere gidincede uyumuyor illaki evinde uyuyacak yolda bebek arabasında uyuyan çocuklara öyle özeniyoruz ki eşimle gittiğimiz yerden apar topar kalkıyoruz Serra hanım uyuyacak diye

selam canlarım nasılsınız gelemedim şu sıralar ben rahatsızdım kızımda son hafta keyifsizdi neyseki iyileştik gelen-gidenler oluyor işlerim yığınlaştı , fırsat bulunca uzunca konuşalım inşallah hep aklımdasınız öptük sizi meleklerinizi

gecmis olsun cnm

canım benimki yaklaşık 20 gündür ayakta dikiliyor ama adım atmıyordu
3 gündür yürüyor
her gün bir önceki güne göre daha iyi yürüyor
bugün makarnayı çekmeceden alıp bulaşık makinasına koymuş mesela

gozun aydin cnm darisi kizina ve yurumeye calisan diger bebislere . valla ben bir tane yuruyen canavarla cok zorlaniyorum allah sana iki kati sabir versin. ama ikisi yan yana yuruyunce hayal ediyorum da cok seker olurlar allah nazarlardan saklasin

amin canım cümlemizinkini

canım ben burada epey bi yazdım
benimkiler ayakkabı giymiyor diye
hatta ceyodan panduf aldım
hiç giydiremedim, küçüldüler
kutusuyla birlikte kaldırdık
sonra ayakkabı aldım tekrar
alışsın sevsin diye çok uğraştım baktım olmuyor
bir gün dışarı giderken giydirdim
apartmanı inletti
sokağa çıktık hala ağlıyor
beş dakika hiç susmadan ağladı
sonra bir sustu, susuş o susuş
şimdi dışarı çıkıyoruz diyince
ayakkabısını alıp geliyor
giydir diye

kızlar biz inşallah 15 nisanda tatile çıkıyoruz bir haftalığına
iyi mi yapıyorum bilmiyorum ama
Antalya'ya gidiyoruz
eşimin hizmetiçi eğitimi vardı
hadi birlikte gidelim diyince karar verdik ama korkmuyorum dersem yalan olur
açıkçası bizim normal şartlarda gidemeyeceğimiz bir otel, bulmuşken bu fırsatı kaçırmayalım dedik
şimdiden götüreceklerimin listesini yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…