- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 123
- 40
veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
bugün günlük inek sütüne başlamıştık bize ağır geldi sanırım laktoz falan, gün içinde 200ml kadar vermiştim akşam yatarken de 100ml verdim son kaşıktan hemen önce fışkırırcasına kustu, sonra üzerini değiştirip ayağımda salladım uyudu kaldırıp yatırıcaktım ki inanılmaz gürültülü geğirdi ve yine fışkırırcasına bi önceki yediklerini kustu, yine üstünü değiştirdim falan uykusu blündü iyice huzursuzlandı, sanırım inek sütü ağır geldi diyorum ben, gittiğim 2 doktora da srmuştum direkt sulandırmadan verebilirsin demişlerdi... yarın yarı yarıya sulandırarak vericem, bu durumda 150ml kadar içmiş olucaklar ama olsun içinde kalsın da, zamanla artırırım nasılsa...
bi de 1 yaşından sonra d vitaminini hep aksatıyorum bayadır veremedim bi sürü ilaç kullanırken ona sıra gelmiyodu,kusunca bu akşam da veremedim, inşallah d vitamini eksikliği yoktur...
veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
Çocuk yatağına bırakılıp gidilmez hem de bu kadar küçükken ve güven duygusunu oluşturmaya çalışılırken, ne var ki ben de bebeğimi sallamayanlardanım. 4 aylık olana kadar beşiğinde sallayarak uyuttum, ayağımda da sallamadım. Sonrasında kendi kendine uyumasını öğretmek istedim, herhangi bir kitap okumadım bir şey dinlemedim. Onu yatağına yatırdım emziği ağzına verdim, ilk başlarda emziği ağzında tutmakta da zorlanırdı ama onsuz da uyuyamazdı. O düşürdü ben verdim o düşürdü ben verdim. 1 saat uğraştığım da oldu. Şimdi yatağına yatırıyorum, biraz mama yapıp onu veriyorum biberonla sonra emziği ağzına, minik oyuncak ayısını kucağına veriyorum. Ben de yatağıma uzanıp uyumasını bekliyorum. Baktım uyumayıp kalkıp duruyor yatağında, o zaman ben de uyur numarası yapıyorum, geri yatıyor beni öyle görünce. Bazen mamasını yerken bile uyuyakaldığı oluyor. Çoğunlukla ayısını oynaya oynaya uyuyor. Ama o gözlerini kapatana kadar odadan çıkmıyorum, çıkınca ağlıyor. Kıyabilir miyim ki.. Şükür çok şükür ilk aylardaki gibi sürekli beşik sallamaktan kurtuldum ya
bize doktor inek sütü fazla vermeyin dedi hala anne sütü alıyor belki ondan öyle demiştir..ben sadece muhallebi yapıyorum sütle onun dışında vermedimyavaş yavaş başlarım vermeye....d vitamını 1 yaşından sonra gerekli olmuyormuş eğer bıngıldakta kapandıysa..öyle dediler bize bizim tam kapanmadıgı için devam ediyoruz 1.5 yaşa kadar kapanırmış zaten...
evet canım sütü fazla vermeyin diyolar anne sütünü azaltmasın diye değil de inek sütünün fazlası demir eksikliği yapıyo diyeymiş, bi de artık süte fazla ihtiyaçları yokmuş bizim gibi herşeyden beslenicekler artık...
bizimkine günlük inek sütü ağır geliyo her seferinde birazını kusuyo sulandırmadım da daha, günde 300 ml civarında veriyorum heralde 200mlsi falan karnında kalıyodur,alışır heralde böyle böyle... 12.ay kontrolünde bıngıldak kapandı demişlerdi ama vermeye çalışıyorum d vitamini yine, tahlilleri daha yaptırmadık çünkü, hasta diye dışarı da pek çıkarmıyorum, şu tahlilleri yaptırana kadar veririm ben,sonuca göre bırakırım sonra da artık güneşe çıkarız zaten...
Canım bazı uyku eğitimleri var çocuk ağlasın susar gitmeyin yanına deniliyor bu yazı o eğitime karşılık yazılmış tartışılacak bi durum yok ayrıca ben kimsenin uyutma şeklini sorgulamadım
Bizimde öyle canım ben ilk başlarda uyku eğitimi vereyim dedim ama baktım ki bizim için imkansız ben kucağımdan beşiğe koyduğum gibi ağlamaya başlıyor bende nadiren ayakta sallıyorum genelde emerken uyuyor ve gecede çok sık uyanıyor aslında kendi kendine uyuması tekrar uykuya dalması konusunda çok iyi ama bizde yok maalesef emzik kullanmadığımız için beni emzik niyetine uyku aracı olarak kullanıyorodada aglayarak bırakılmaz tabiki..ben yanında durdugum halde yatagından cıkmak için aglıyordu öyle onu yatagına koyayım yanında oturayım pışpış yapayım falan olmadı hiç..yatagına girdigi anda zaten baslıyordu cıkmak için aglamaya ve tabıkı o halde onu yatagında bırakamam...her çocuk farklı bu yazıda sanırım istemeyen cocukları cok fazla zorlamayın demek istiyor o kadar aglatmanın bi anlamı yok...herseyi beynine kaydettiği en önemli hassas dönemlerinde o şekilde ağlatmamak gerekir diye düşünüyorum..bende birçok yazı okudum bunu destekleyen ilerki yaşlarında cıkıyor malesef ruhuna aldgıgı yaralar...ama tekrar etmek gerekır ki her anne bebegı için en iyiysini hisseder bilir yapar...eger cocuk çok zorlamıyorsa bikaç denemeden sonra yalnız uyuyabilir ama malesef bazı bebekler çok zorlanıyor ve onlarıda zorlamnın anlamı yok...malesef bazı anneler bu yazıları okuyup hazır olmadıgı halde bebeklerı aglatıyor uzun uzun...ben dogdu doğalı daha hiç sallamadım kızımı genelde meme emerken uyur yada biberonda süt içerken uyur....ama cok sık uyanır gene meme emer uyur gene uyanır bizim sorun uykuya dalmaktan cok sık sık uyanmakta...
Anladım cannancım. Uyku eğitiminde illa ki ağlatma olmuyor. Onu anlatmaya çalıştım aslında. Lafım asla sana değil. Uyku eğitimi her çocuk için gerekli değil. Bazı çocuklar uykuya dalma konusunda sıkıntı yaşamıyorlar. Azıcık sallanma ve ya pış pış yeterli oluyor. Hatta oturduğu yerde uykuya dalan bebekler bile var. Onlar için tabi ki gerek olmuyor.
Ama benim kızım uykuya dalmayı BAŞARAMIYORDU. Çok uykusu olmasına rağmen uyuyamaz perişan olurdu kuzum. Hatta farklı zamanlarda annem ve kayınvalidem o haline tanık olmuş ve çok üzülmüşlerdi. Benim öğretmeye çalıştığım şey kendi başına uykuya dalması oldu. Böyle olunca uykusunu almadan uyanırsa kendi kendine tekrar uykuya dalabiliyor artık.
Biz de eşimle artık sinir harbi yaşamıyoruz, gereksiz kavgalar etmiyoruz. Dedim ya çok çektim uyku probleminden dolayı insanın tüm hayatını etkiliyor maalesef. Bu nedenle yazmak istedim. Bu şekilde hayatı çok etkilenen arkadaşlar varsa diye. Bu konu çözümü olmayan bir konu değil, umutsuzluğa düşmeyelim diye. Sonuçta hepimiz birbirimizden çok şey öğreniyoruz. Bir katkım olsun istedim :)))
"Evimi temizleyeceğim diye çocuğumu ağlatamam"
Cannan, :82:
Seni seviyorum:109:
Bizimde öyle canım ben ilk başlarda uyku eğitimi vereyim dedim ama baktım ki bizim için imkansız ben kucağımdan beşiğe koyduğum gibi ağlamaya başlıyor bende nadiren ayakta sallıyorum genelde emerken uyuyor ve gecede çok sık uyanıyor aslında kendi kendine uyuması tekrar uykuya dalması konusunda çok iyi ama bizde yok maalesef emzik kullanmadığımız için beni emzik niyetine uyku aracı olarak kullanıyor
Ah bu bebekler.. bizimki de almadı ne emzik, ne biberon. O yüzden ilk 8 ay kimseye bırakıp biryere gidemedim. Ben olmazsam aç kalacak diye çok strese giriyordum. Ek gıdaya geçince işe başlayabildim. Bi de bizim kız yeniliklere çok kapalı. İlk karşılaştığı şeylere hep tepki gösteriyor. Alışması çok uzun sürüyor. İki haftadır ayakkabısına alıştırmaya çalışıyoruz. Salonda sürekli ortalıkta gözönünde tuttuk önce, sonra cici cici yaptık. Hala tam olarak alışamadı. Yürütmediğimiz sürece ayağından çıkarıyor bızdık
selam canlarım nasılsınızgelemedim şu sıralar ben rahatsızdım kızımda son hafta keyifsizdi neyseki iyileştik gelen-gidenler oluyor işlerim yığınlaştı , fırsat bulunca uzunca konuşalım inşallah hep aklımdasınız öptük sizi meleklerinizi
Her yere istediği gibi gidiyor mu canım, ne kadar sürdü tam anlamı ile yürümesi? Benim kızım koşar adımlarla 20 adımı düşmeden çok rahat gidiyor ama odadan odaya istediği gibi yürüyüp gidemiyor. Tam anlamı ile ne zaman yürür merakla bekliyoruz, ilk adımlarını 9,5 aylıkken atmıştı sonra bıraktı 2 haftadır baya çabalıyor :) Büyümelerine tanık olmak harika.
gozun aydin cnm darisi kizina ve yurumeye calisan diger bebislere . valla ben bir tane yuruyen canavarla cok zorlaniyorum allah sana iki kati sabir versin. ama ikisi yan yana yuruyunce hayal ediyorum da cok seker olurlar allah nazarlardan saklasin
Benim kızımda öyle ya ayakkabı kesinlikle kabul etmiyor okadar para verdim içime oturdu ayağına giydirince ağlıyor çıkar diyor2 ay sonrada ayağına olmayacak. Ben hala kimseye bırakıp biyere gidemiyorum benden başka kimseden mama yemiyor artık eşim dün isyan etti annesini aradı gel biraz bak ki biZde biyerlere gidelim dedi o da gelmeyince yine 3 ümüz çıktık. Bizimki biyere gidincede uyumuyor illaki evinde uyuyacak yolda bebek arabasında uyuyan çocuklara öyle özeniyoruz ki eşimle gittiğimiz yerden apar topar kalkıyoruz Serra hanım uyuyacak diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?