2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
cok gecmis olsun ya allahim nolur yavrularimiz yerine biz hasta olalim cok uzuluyorum onlara bisey olunca insallah hemen iyilesir

sağol canım,onlarda biz de hep iyi olalım inşallah...

geçen haftaki yanaklardaki pütürlü pembelikler bi yanağındaydı öbüründe azdı, o gün alerji tek tarafta da kısmı bi bölgede de olabilir demişti doktor... kullandığımız her tür şeyden artık çocuklar bu kadara herşeye alerjikmiş, yediğimiz içtiğimizde kullandığımız deterjandan herşeyden işte, doktor öyle dedi... biz bugün o alerji ilaçlarını almadık iyi mi yaptık bilmiyorum baya çok bizim lekeler,ama 3 ay ilaç kullanmak korkuttu bizi sürekli ilaç veriyorum çocuğaiyarın bi doktora daha götürelim diyoruz..

canım 3 gün değil de bir hafta kadar vermeyip geçtiği takdirde en az o şeyi 3 ay vermemeyi sonrasında azar azar artırarak vermeye başlamayı öneriyolar...

Kızlar ben kızıma hangi balığı alayım şimdi herkes farklı şeyler söylüyor

bizim tanıdığımız balıkçıya sormuş eşim, bebeğe vermek için iskorpit, dil balığı, kırlangıç ve lipsos önermiş, bunlar çiftlikte yetişmiyomuş yani ilaçlı... buradaki somonlarla norveç somonuymuş ama çiftlik somonuymuş okyanus değil, hakiki okyanusta yetişen norveç somonu palamut kadar olurmuş burdakiler yine norveçten geliyomuş ama norveçte çiftlik üretimiymiş ve kocamanlar düşünün satılan dilimlerin boyutlarını... bu akşam istavrit vardı bizde de ama kızıma vermedm...

kızlar merhaba,

bebeklerinizin terlemelerine nasıl çözüm buluyorsunuz?

benim kızım gece gündüz terliyor. sürekli ter bezi değiştirdiğimiz halde, özellikle geceleri sırtı göğsü buz gibi oluyor. aynı kalın battaniye altında ben yanarken çocuğun donmasını anlayamıyorum. ne yapmalıyım sizce?

Canım yaa biz de ter yok da üstünü sürekli açıyor, ne denediysem nafile. (Yorgan + ince/kalın polar battaniye + pamuklu örtü + hatta çarşaf) Ben yatasıya kadar üstü kısmını iki kat giydiriyor ve sadece altını örtüyorum. Ne zaman baksam üstü açık. Yatakta adeta taklalar atıyor. Sağa sola örtü yüzünden dönemezse uyanıp ağlıyor. Kanaatimce üzeri hep açık uyuyor.

Kızlar sabahları dönüşümlü olarak bal/ tahin-pekmez/ reçel veriyordum. Dün aklıma geldi, kuru üzümü yiyemiyor, ben de suda haşladım, rondodan geçirip marmelat yaptım. Bugün ilk kez verdim, sevdi. Hani kan yapıcı besinlerin başında geliyor ya.

Kuruyemiş olarak da yine dönüşümlü şekilde (ceviz / fındık / badem) veriyorum. Onun dişiyle ısırmasını sağlıyorum. Yalnız bu minik parçalar -afedersiniz-kakasından olduğu gibi çıkıyor. Acaba işlem görmeden vücut atıyor mu diye düşünmeden edemiyorum.

Annelikten ilk öğrendiğim "dünyada gaz diye bir şey olduğu" idi.
Oğlum gaz yaptıkça o kadar rahatlardım ki..
Şimdiye Yaradan'a binlerce kez dua ediyorum "Şükür ki uykuyu yarattın" Benim güzel Allahım :)
Yoksa ben nasıl başa çıkardım bu haylaz, soytarı, mini mini kuşla

Çok tatlı bir Karadeniz havası var bugün. Geçen haftalardaki hatama düşmemek için kanguruyu bazanın altından çıkarıp hazırladım.
[Bebeğimin kırkı çıkınca onu beşiğine götürmüş odamızı ayırmıştım. Şimdi Gökalp'le ben yatıyorum, babamızla yatakları ayırdık Gece çok uyanır, usandım hemen dibimizdeki odasına gitmeye. "Ömrümün en uzun yolu"ydu netekim. Birlikte yatmamız özgüven mi sağlar, yoksa onu güçsüz mü yapar bilemiyorum. Tüm teorileri, pratikleri, bilimsel verileri boşlamış durumdayım O da mutlu bu halde ben de.]
Kendinize iyi bakın arkadaşlar.
Kendine iyi bakan anne bebeğini pırlanta gibi yapar.
Mutlu anne -mutlu bebek -mutlu toplum -mutlu dünya.
[Sabah sabah ne felsefesi kuzum bu Allah aşkına]

o zaman biraz da ben kendimizden bahsedeyim
bugün hafta sonu ya saat 8 e kadar uyuduk ailecek
kahvaltı yapmak için pek bi hevesleri yoktu
hiç zorlamadım ben de
oynadı, kudurduk ailecek
önce salonu süpürdüm
babalarıyla birlikte onları salona kapatıp, evimin tüm pencerelerini açıp( en sevdiğim şey )
mutfak hariç odaları süpürdüm, her zamanki gibi çamaşır askısındaki kıyafetlerimizi, bebeklerin her bir yerden çıkan tek çoraplarını, emziklerini topladım
önce kızımı yatağında müziğini açarak uyuttum
sonra oğlumu kucağımda ninni ile uyuttum
eşimi de yatırdım, zira gece besleme işini o yaptı
şimdi üçü de uyuyor
mutfakta kahvaltı soframız olduğu gibi duruyor
mutfak halısının halini anlatmama gerek yok sanırım
salonda bir bardak süt ve çerez keyfi yapıyorum
çok şükür rabbime
bu günlerimizi arattırmasın inşallah

uyanınca içecek çorbamız var, sonra parkkkkkkkkkkk

asyaseyhancım benim kızım da öyle döne döne uyuyo üstündek örtü dönmesine engel olursa mutlaka uyanır ağlar, her uyandığında üstü açık oluyo başka biyerde buluyorum bizimki de üstü açık uyuyo muhtemelen, en tek kat giydiriyorum ama odası sıcak...
bizimki de bazen yanımıa gelmek istiyo uyandığında ben sallayıp yatırdıkça uynaıyo çok zorlamadan alıyorum hemen yanımıza,ben kötü bişey olduğunu düşünmüyorum hatta iyi bişey hem onun için hem bizim için, biz de mutlu oluyoruz o da birlikte uyanmaktan uyanınca yatakta oynaşmaktan... ama ben tek yatamıyorum çok dönerek uyuyo ya düşer Allah korusun, geçenlerde bi akşam hastaydı erken uykusu geldi ben de yorgundum beraber bizim yatağa yattık ikimiz uyumuşuz öyle, bi uyandım aniden, döne döne en uca gitmiş kafası aşağı sarkıyo ve o halde uyanmıyo uyumaya devam ediyo bi daha dönse yerde Allah korusun, hemen çektim yanıma... bi daha cesaret edemem biz ortamıza alıp uyuyoruz...

papatyacım size maşallah diyebiliyorum sadece...

Hepinize iyi hafta sonları kızlar..
Bayağıdır okuyamamıştım yazılanları her yazıyı da alıntılayamadım...Derine ve Erene geçmişler olsun umarım uzun süre ilaç kullanmazsınız..Asyacım yazılarını keyifle okuyorum...Papatyacım sana tekrar tekrar maşallah
Diğer tüm bebikleri ve emekçi anneleri öperim
Gelelim bize,
Oğlum dün 2 adım attı ilk kez..çok mutlu oldukkk..
İlk adımlarını ben göremedim ama..mutfaktaydım
Misafirler vardı onların yanında yapmış keratam..
Sonra akşam babası geldiğinde artık sevincinden midir nedir gözümüzün önünde 2 adım attı inanamadım gözlerime :)
1 haftadır hafif burun akıntısı ve gıcık şeklinde öksürüğü vardı dün öksürüğü çok rahatsz etti onu 2 kere balgamlı kustu...Geceleri çok sık kalkmaya başladı parmaklar hep ağızda..bir türlü 7.dişimizi patlatamadık..
İstanbulda da güzel bir hava var oğlum uyansın tarhana çorbasını yedirip pazara balık almaya gideceğiz hem de gezinmiş oluruz.

Bu arada kan değeri 11 çıktı oğlumun yani sınırda...dr. ferrumu verip yolladı kansızmış !

Canım kuruyemişi iyice rondodan geçir öyle ber Allah korusun nefes borusuna kaçma olasılığı yüksekmiş facede bi kasasın yazmıştı çocuğunun nefes borusuna kaçmış ameliyat falan olmuş

Amin canım, inşallah.

Sağolasın canım, inanın şu foruma girmesem bir şeyler eksik kalıyor. 11 öyle çok düşük bir değer değil, adı üstünde sınırda.

Canım kuruyemişi iyice rondodan geçir öyle ber Allah korusun nefes borusuna kaçma olasılığı yüksekmiş facede bi kasasın yazmıştı çocuğunun nefes borusuna kaçmış ameliyat falan olmuş

Allah korusun. Ben de öyle yapayım canım. Sağolasın.

başım ağrıdı resmen canım sıkılıyo, bugün alerji ilaçlarına başladık, bi tanesi bi çay kaşığı öbürü 2.5 ml veriliyodu, 2.5 ml olanı bi tatlı kaşığı vermiştim bugün biraz önce ölçtüm 5 ml yapıyo bi tatlı kaşığı yani 2 katını vermişim... zaten yan etkisi uykuydu iyice sersemletti, bi durgundu hep yavrum akşam da yere yatıp gözlerini kapayıp duruyodu uyuttum 1oda uyuyo hala ki o saatte uyumaz hiç... inşallah bişey olmaz yavruma of of of... nasıl yaparım böyle hata güya çok dikkatliyimdir...

canim kendini cok uzme bi kereden bisey olmaz ins biran once iyilesir seni cok iyi anliyorum

Tavsiyen icin tesekkur ederim deneyecegim canim cok sagol..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canim kendini cok uzme bi kereden bisey olmaz ins biran once iyilesir seni cok iyi anliyorum

olmadı çok şükür bişey, dün gece ara ara uyandıkça hep içim rahatladı uyanmasın isterken hep dün gece uyansın istedim :) hatta etkisi çok uzun sürmemiş olacak ki erken yattığı için erken kalktı 6da ayaktaydı tabi biz de...
zaten günde 2 kere 2.5 mll den toplam 5 ml alıcaktı dün sadece 1 kere vermiştim o da bi kerede 5 ml olmuş... nedense aklımda 1 tatlı kaşığı gibi kalmış ölçmeden vermiş bulundum son günlerde sürekli ilaç vermekten ben de şaşırdım...

ohhhhhhhhhh bir şeycikler olmamış çok şükür
geçecek canım bunların hepsi

Kızlar akşam resmen yakalamaca oynadık ,bırakıyorum onu oyuncağının başına şakacıktan kızıyorum burda dur sakın burdan bi yere gitme diyorum ooturuyorum koltuğa, kalkıyo hemen gülerek bana bakarak önümden geçiyo kalkıyorum güya koşturuyorum bağırarak yakalıycam diye iyice hızlanıyo kahkahayla, yakalayınca da nasıl gülüyo, ben bıraktıkça tekrar tekrar oynamak istiyo, baya eğlendik ta ki alt komşu seslerden rahatsız olup tıktık uyarana kadar :) sinir oldum tabi, ben onun kızına bağırış çağırışlarından rahatsız olmup tıklatmıyorum, bizse ne güzel eğleniyoduk...

ben yine bir kaç gün bakamadım yazamadım...havalar güzel biraz dısarıya cıktık gezdik parkta zaman gecirdik tabiki bayılıyor dısarıda olmaya...ama geceleri çok fena uyanıp uyanıp aglıyor cıglık cıglıga bir haftadır böyleydi ama son günlerde daha huysuz mızmız pek neşeside yok....yemek yemek ıstemiyor agzına alıp cıgnıyor sonra cıkarıyor diliyle itip,zorlarsam kusuyor dişlerine bakayım diyorum ama imkanı yok agzını actıramıyoruz en son doktorda ne dişlerine nede bogazına bakamadı...

eglenmek cok güzel bizimkide koşuyor sürekli ,oyuncaklarını düşürüyor bekliyorum şikayete gelecekler diye...

eglenmek cok güzel bizimkide koşuyor sürekli ,oyuncaklarını düşürüyor bekliyorum şikayete gelecekler diye...

Oglum yurumeye basladigindan beri daha bagimsiz oldu. Bnm oralarda oldugumu da biliyorsa surekli bi yerlere gidip geliyor. Kendi kendine oynuyor. Acikirsa yada uykusu gelirse geliyor yanima mizmizlaniyor. Sznkilerde ozgur mu takiliolar artik?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…