2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

normal süt fazlası demir eksikliği yapıyo ya o yüzden fazla vermeyin diyolar da şimdi formül mamaya başladım ya tekrar eskiden onu 500 cc civarında veriyodum yine o kadar içmeli mi acaba ya da onun da fazlası zaralı mı ki, yok mu başka 4 numara formül mamaya geçen, bilgisi olan...

bizim de beslenmemiz şöyle canım, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama bu kadar yedirebiliyorum...

sabah 8-9 arası gibi 100-120 cc süt
11 gibi 80-100 cc sütle birlikte 1 dilim ekmek içi, bir ceviz, 1 yumurta sarısı (beyazı alerji yaptığı için vermiyorum), 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 2-3 zeytin
2 gibi 1 kase etli sebzeli çorba
5 gibi 1 su bardağına yakın yoğurt
7-8 gibi 1 kaseye yakın meyve püresi, 2 tatlı kaşığı pekmez
10:30 gibi yarım kase gündüz yediği çorbadan.. ( ama kullandığı ileçlardan erken uyuyup bu öğünü yemiyo bu aralar)

gece hiç beslenmiyo uyansa da sabah 8e kadar bekliyo...
kilosu iyi ama beslenmesi için bu kadarı yeterli mi sizce...

canım ne kadar güzeller maşallah, ben de kızımla pikniğe kahvaltıya herşeye hevesleniyorum birazcık daha ısınsın hele havalar...

canım bebeğin az yiyorsa miktarı az olsa da yüksek kalorili şeyler yedir bence, mesela meyve püresi yap ne kadar yiyebiliyosa içine biraz kaymak karıştır ve ceviz fındık falan rendeleyebilirsin, yine meyve püresini ne kadar yiyebiliyosa onun içine 2 tatlı kaşığı da harnup pekmezi ekle, hatta tahin-pekmez ver miktarı az oluyo zaten 4-5 kaşıkta biter, et oranı 2 köfte kadar olucak kadar et-tavuk-kıyma-balıkla sebzeli tahıllı bi çorba yap az yiyosa diğer malzemeleri az ekle çok çoğalmasın ama günde 2 köfte boyutu kadar et çeşidi olsun çorbasında ya da 2 ye bölüp 2 kerede verebilirsin çorbayı, kahvaltısında kibrit kutusu kadar peynir-2 zeytin-1 ceviz-1yumurta 40cc kadar sütle karıştığında çok az bi miktar oluyo bikaç kaşıkta biter ve içinde herşey var sonuçta ve çok faydalı yani ekmekle bisküviyle falan çoğaltma miktarını az ama faydalı şeyler yesin, yoğurt mutlaka ver ne kadar yiyebiliyosa, sütü zaten inek sütüne geçtiyseniz 200ml kadar yetiyo onu da 2 kerede falan verirsin yine de içmezse birazını çorbada karıştırabilirsin çorbanın suyunu iyice çektirip sonuna doğru süt ekleyip azıcık pişirirsin böylece sütünü de tüketmiş olur,çok faydalı olmasa da pirinç unu muhallebi kilo aldıran bişey sütü muhallebi yaparak da kullanabilirsin biraz daha faydalı olsun diye meyve suyu ya da püresi ya da labne gibi bişeyler de ekleyebilirsin muhallebiye... bide yiyebildiğinin bikaç kaşık fazlasını da zorla vermekte sakınca yok bence hele de kilo alımı ve iştahı az bi bebek sözkonusu olduğunda, o yüzden yiyebildiğinin bikaç kaşık fazlasını da birisi elini kolunu tutup oyalarsa birazcık zorla da verebilirsin... bunlar benim uyguladığım şeyler canım istersen bi dene,yani aslında ne kadar yediği değil de ne yediği önemli, yani sadece yoğurt çorbası sadece tarhana çorbası sadece mercimek çorbası gibi şeyler değil de eti sebzesi bol bi çorba/ yemek, sadece meyve değil de pekmezli ya da kaymaklı ve de kuruyemişli meyve, suyla değil de sütlü çorba gibi...

bugün biz de bahçeye indik sallandık asansöre binip de eve çıkana kadar ağladı binmeyeymişiz asansöre dışarda duraymışız...
sabah babası işe giderken alıp apartman boşuğunda bana bay bay yaptırıyo gidecekmiş o da, ben alınca da ağlıyo...
ama evdeyken dışarı çıkmayı akıl edip de istemiyo daha bizimki...
gerçekten zor canım evden çıkarken onu giydir kendimi giydir eve gelince yine onu giydir beni giydir çok zor geliyo bana valla:) sende bi de 2 tane... bu kadar gezerseniz tabi d vitaminine ihtiyacını olmaz sizin... ben de 1 yaşından beri pek doğru düzgün veremiyorum d vitaminini ilaçlardan sıra gelmediği için...

Kizim hala yurumuyor yahu.): yurumeyi birak ayakta bile durmuyor.emekliyor surekli.tutunup kalkiyor ama tutunmadan duramiyor ayakta. ne yapacagim.
Bir de ilk kelimemiz 'sana ne' oldu.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım çok güzel açıklamışsın, söylediklerin çok mantıklı. Ama maalesef ben uygulayamıyorum bunları. Çünkü belki şaşıracaksın ama benim kızım sıvı yemeklerden, bulamaçlardan ve kaşıktan nefret ediyor. Özene bezene kıymalı, sebzeli, kemik suyuyla çorbalar yapıyorum hiç ağzına sürmeden kaşığı ittiriyor. İçse içse iki-üç kaşık zorla içiyor. Ağzını açmıyor. Ama hemen peşinden elimle katı bir şey versem yiyor. Ve her şeyi ayrı ayrı yiyor. Ağzındaki bitmeden diğerini asla almıyor. Biz de mecbur her şeyi tek tek veriyoruz. Genelde köfte tavuk gibi şeyler yiyor öğle yemeklerinde. Kuru üzüm, kuru hurma falan veriyorum aralarda. Dün çorbasını yine hiç içmemiş annem de mecbur ekmek batırmış çorbasına ekmeği eliyle vermiş öyle yemiş olmuş çorbayı. Bizim kız biraz yabani yanı. Kaşık çatal yok, elle yemek var!!!! Kaşığı anında reddediyor, eliyle bir ittirmesi var ki trajikomik. İnsan gülsün mü sinirlensin mi şaşırıyor valla. Doktorlar zorla yedirmeyin dediği için zorlamıyorum, zaten azıcık zorlasam ağlıyor ben de hemen bırakıyorum. Ama bu sefer de sürekli bir vicdan azabıyla dolaşıyorum. Yeteri kadar ilgilenmiyor muyum diye. Annem de çok rahat davranıyor. Geçen gün şehriye çorbası yapmış sadece salça yağ ve şehriye var. Dolap küçük küçük paketler halinde kıyma, tavuk dolu. İlikli kemikten kemik suyu yapmıştım onlar duruyor. Ama annem maalesef bomboş bir çorba yapmış. Ben yapıyım diyorum genelde içmiyor zaten çöpe gidiyor. Neyse ama bugünümüze çok şükür. Öyle böyle büyüdü işte küçük kızım.

tutunup kalkıyosa ayağa basabiliyosa endişelenme canım bi buçuk yaşına kadar yürümesi normalmiş...

haklısın canım hepsinin farklı farklı huyları var,işte bunlar benim uygulayabildiğim ve tavsiye edebileceğim şeyler...
ama yazının sonunda da demişsin ya annenin yaptığı çorbayı işte tam olark bunu demek istedim, yani ekmek bandırarak yiyeceği çorba da daha kıvamlı daha etli daha sebzeli daha faydalı olabilir mesela...
bi de ben olsam önce yiiyebildiği kadar kendi kendine katı gıda yedikten sonra bi kaç kaşık da zorla vermeyi tercih ederim, yeterince beslendiğine emin olayım diye,her zaman doktorları dinleyemiyorum ben bazen annelik içgüdülerimle hareket ediyorum... gittiğim doktor da benim kızımın kilosunun fazla olduğuna takmış her seferinde söylüyo,son gittiğimizde alerjiden dolayı şunu verme bunu verme bi sürü şey saydı ne yiycek o zaman dedim biraz zayıflasa iyi olur zaten dedi, dedim kilo almaması tamam da bi bebeğin kilo vermesi normal bişey mi, 1 kiloya kadar normal diyo, şimdi sırf doktor diye ben dinleyip rejim mi yaptırayım çocuğa... yapılı bi çocuk ama gerçekten şişmam falan değil yani boyu ve kilosu orantılı, niye diyorum şimdiden yağ hücreleri çoğalırsa ilerde kilolu olma olasılığı artarmış, ama bu çocuğun boyu ve kilosu orantılı....

Yemesi icin hic onerim yok cunku ben sendende kotu durumdayim kizim hicbisey yemiyor.ama kilo konusunda tecrubeli bi anne olarak yazmak istedim.5 yasi bitecek bi oglum var ve 4.5 yasina kadar hep zayifti.ilk sene haric.ilk sene zorla yedirdim karistirdim bulamac yaptim oyly oyle kilo aldi ama akli erincede yemek yemekten nefret etti.zorla yedirmelerimin karsiligini bir sure sonra kusarak beni resmen cezalandirdi.hicbiseyi sevmeyen bir cocuk oldu.yazmaya bile utaniyorum ama 4? 5 yasina kadar bulamac yedi yemekleri ezdirdi diger turlu asla kabul etmrdi.ve ben hep zayif diye yesin etsin ugrasindaydim.tabi kizim dogunca onunla ugrasamadim simdi cocugumun istahi bi acildi masallah 1 ayda 2 kilo almis bulamac filan hayatta yemiyor cok sukur.yani inan simdi zayifta olsa ilerde aliyorlar ama zorlamazsak.yememesi cok zor seni cok iyi anliyorum ben bazen sabaha kadar bu kiz yemeden nasil olcak diye uyku uyumuyorum ama napayim.inan uzerine gittikce ters tepiyor.ins.bigun bizimkilerde yer.

Papatyacım,
Est. canım, görüşlerime değer vermene sevindim.
Şimdilik şöyle bir göz atabildim. Öz yorum çok okumakla/görmekle mümkün biliyorsun.
Öncelikle heyecanlandığımı belirtmek isterim. Bu çalışmaların, kıpırdanmaların var olduğunu bilmek -ne diyordu şair - "İçimde bir iş görmenin saadeti", ne güzel.
[Üç kişinin bir araya gelip edebiyatta devrim yaptığı bir dönemden (Garip Hareketi) maalesef üç kişinin bir araya gelip okeye dördüncü aradığı bir devire geçtiğimizi düşününce bu çalışmalar hep var olsun, daim olsun!]
Site gayet açık, net, sade, alaca bulacadan uzak, tüm yazıları okuyuculara sunan bir izlenim veriyor ilk etapta.
[Kategoriler bölümünde "Söyleyişi" değil de "Söyleşi" olacak sanırım.]
"Ustam ve Ben" için değil bir kelime nokta dahi koymaya gerek yok. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Bayıldım.
"Mihmandar"da ise , hani nasıl anlatsam kitap tanıtımları okuyuculara filmin fragmanını sunmak gibidir ya, Ustam ve Ben tam bir fragman iken Mihmandar filmin özeti gibi olmuş. Daha detaycı.
Bu tarz sitelerin popülerliğini yüksek tutmak için yazıların sık sık güncellenmesi gerekmekte, bilirsin. Bazı kategorilerde en son iki ay önce güncellenmiş yazılar var. Siz öğretmenlerin sık sık yazı yazması elbette mümkün değil. Ama ben edebiyat öğretmeni olsam [ki çok uğraştım, hep derim öğretmen olamadım akademisyen oldum diye] öğrencilere yazılı sınavlarda bilmem ne fiilinin bilmem ne çekimi nedir, filancanın eseri aşağıdakilerden hangisidir, gibi formalite sınavlar yapmaktan ziyade, onlara istedikleri kategoride ayda en az iki adet olmak üzere siteye yazı yazmaları yönünde telkinler, hatta tehditler :) savururdum.
Doktora tezimde Cenap Şahabettin'in gezi yazıları kısmına geldim. Niyetim her bir gezi kitabına bir hafta ayırıp ayda dört tanesini bitirmekti. Hac Yolunda'dayım ve onunla uğraştığım dördüncü haftam Eğer kabul ederseniz -bir katkı da benden olsun adına- çalışmamı bitirdiğimde gezi yazısı kategorisine eklemenizi isterim.
Ve yine şimdilik bu kadar yazabiliyorum.
Öğrenciler kısmına epey vakit ayıracağım inşallah.
Emeğiniz daim ve kutlu olsun!

kızlar zorla yedirmeyi savunmuyorum ben de, zaten kızım da genelde düzenli yiyor yediği kadarını veriyorum ben de yediği kadarını da yeterli bulduğum için zorlamıyorum,ama iştahsız hasta olduğu dönemlerde evet yapıyorum iyi beslensin güçsüz kalmasın diye.... zaten yiyebildiği kadarını sevdiği şekilde yedikten sonra yeterince beslenmediğini düşünüyosanız bikaç kaşık zorla verilebilir diye düşünüyorum sonuçta fayda zarar analizi yaparak... ilerde az yemesin diye şimdi az yemesini göze almak benim için tercih edilir bişey değil karşılaşılırsa ilerde böyle bişeyle o zaman çaresine bakılır ki her zaman olmayabiliyo...
bir de katı yiyor köfte falan denmişti ya, yani neyi seviyosa onu en faydalı hale getirebiliriz ben onu söylemek istiyorum, sebze yemiyosa köfteyi bezelye havuç ıspanak pırasa gibi her türlü sebzeyle yoğurabiliriz, peynir yemiyosa biraz taze kaşarla yoğurabiliriz... madem katı yiyor sebze yemekleri çorbaları yemiyorsa bazen sadece sebzeli bazen kıymalı tavuklu patatesli falan mücverler yapıp börek gibi eline verebiliriz, kızartma vermiyosak fırın mücver olabilir, çorba içmiyosa kıvamlı bi çorbayı makarna sosu gibi kullanıp tek tek makarnaları yedirebiliriz o sos gibi yapışacaktır makarnaya, ıspanaklı-peynirli domatesli-kıymalı havuç-mantarlı yani hayal gücünüze göre her türlü kıvamlı bi çorbayı sos gibi kullanıp ister köftelerde ister patateste ister makarnada kullanabiliriz, kahvaltılıklardan pizza gibi bişey yapabiliriz...
ben sadece kalorili faydalı beslemeyi öneriyorum arkadaşlar, hepsinin beslenme alışkanlığı başka, katı lapa sulu, ama ne şekilde neyi seviyosa onu en faydalı hale getirebiliriz... tarhana çorbası, şehriye çorbası, un çorbası, yoğurt çorbası gibi çorbalar bebekler için yeterince besleyici değil...
bir de gerçekten az yiyen bebekler için yediğinden bi tık fazlasını da gelişimi için zorla vermeyi ben kendim tercih ederim açıkçası, baştan sona dakikalarca bağırta ağlata değil tabi ki kandıra oyalaya tuta bikaç kaşık fazlası sadece... ilerde negatif etkisi olursa bugün negatif bi durumun göze almaktansa o zaman onun da çaresine bakarım... kilo zaten önemli değil o çocuğun yapısındandır, yeter ki iyi beslensin sonra isterse zayıf olsun...

Nazlmacım yazdım ben eklemişsin onayladım... ama profilin yeni bi sifayla ben varız :) hiç resminiz de yok kızını ve seni biz de görmek tanımak isteriz...

Son düzenleme:
Yenikullanici supersin!!! Hic aklima gelmedi benim boyle seyler yapmak. 3 tavsiyeni de cok begendim. Sebzeli kofte, mucver ve corba soslu makarna. Tam benim kizima gore seyler. Ellerine saglik usenmemis yazmissin teker teker. Cok cok sagol...

Yenikullanici supersin!!! Hic aklima gelmedi benim boyle seyler yapmak. 3 tavsiyeni de cok begendim. Sebzeli kofte, mucver ve corba soslu makarna. Tam benim kizima gore seyler. Ellerine saglik usenmemis yazmissin teker teker. Cok cok sagol...

rica ederim canım yanlış anlamamana sevindim, önemli olan bebeklerimiz sağlığı ve iyi beslenmeleri, bazen insanın aklına gelmiyo, bildiği gibi pişiriyo yemeyince yemiyo deyip vazgeçiyo, aklıma gelenleri yazdım sadece,yani ben olsam öyle yapardım... benimkinin zorluğu da herşeyi kaşık kaşık akışkan kıvamda yemesi, ben de ona uyuyorum herşeyi o kıvamda veriyorum herşeyden yiyo diye içim rahat ediyo, tabi ki 4-5 yaşına kadar bu şekilde yedirmeyi düşünmüyorum, bu yaz biraz acıkıp yemesi gerektiği gibi yemesini öğreticem fakat şu 1-1,5 yaşına kadarki dönemde beslenmesi daha benim sorumluluğumda diye içim rahat etmiyo diş sıkıntısı hastalıklar derken gerilemesin gelişimi diye göze almadım, ama yaza ben de katı şeyler yemeye tek tek yemeye alıştırıcam, şu an ne zaman denesem öksürtüyo öğürüyo ağlıyo kusturuyo mutlaka kendini önceden yediği de gidiyo, o yüzden birazcık daha büyüsün yaz gelsin hastalık mastalıkla uğraşmayalım o zaman bikaç gün kusmasını aç kalmasını göze alıp alıştırıcam...

Dr. Kadir Tuğcu'dan....Meningokok B (MenB) Aşısı

Şimdiye kadar uygulanan “Meningokok asılarının” hiçbiri, B-Tipi’ne karşı etkili olmadıkları gibi, çoğunun, 10 yaş altındakilerde, hiçbir etkisi yoktu.

Bütün bunlar bilindiği halde, ısrarla bu dörtlü aşıları (A,C,Y ve W135) çocuklara ve bilhassa 10 yaş altı çocuklara yapan doktorlar, toplumu aldatmış, boşuna aileleri masrafa sokmuş ve çocuklara bşsuna iğneler yapmışlardır.

Gelişmis ve gelişmekte olan ülkelerde; Meningokoklar’ın sadece “B-Tipi” hastalık ve salgın yapmaktadır.

Bu yapılan yanlışlıklardan, sadece doktorlar değil, çesitli “teşviklerle” doktorları kandıran bu aşı firmaları da sorumludur.

Novartis tarafindan gelistirilen “BEXSERO” aşısı; B-tipi Meningokok’a karşı bağışıklık sağlayan ve 2 aylıktan itibaren rahatlıkla uygulanabilen bir asıdır.

“Meningococcal Group B Vaccine (rDNA, component, adsorbed) aşı olup, “European Commission” tarafından, 2 aylıktan itibaren kullanımı onaylanmıştır.

BEXSERO: Üzerinde, 20 yıldan beri calışılan bir aşıdır.
- Aşı; 2 aydan itibaren, diğer aşılarla birlikte veya tek başına kullanılabilir. 1-6 ay aralarla iki dozda yapılır.
- Aşı; diğer aşılar kadar emniyetli ve aynı yan etkilere sahiptir.
- Aşının yan etkisi: Aşı yerinde; kızarıklık ve hassasiyet yapabilmesidir.
- Diğer aşılarla birlikte yapıldığında, ateş yapabilir.

Bu güne kadar, diğer dörtlü aşıları olanların ve hiç aşı olmamış olanların bu aşıyı olmalarında büyük fayda vardır.

Bu aşı, diğer “Humoral bağışıklık” yapan aşılar gibi, ya aynı günde, veya bu aşılardan, en az 1 ay ara ile yapılmalıdır.

Sadece BCG ve eskiden yapılan Çicek Aşısı (Su Çiceği Aşısı değil) “Hücresel bağışıklık” ile çalışır. Diğer bütün aşılar; Humoral bağışıklık ile calışır.

kızımda bazen yiyor bazen yemiyor bende zorlamıyorum artık çünkü daha 4 aylıkken süt içmeyi ve biberonu bırakıp beni sinir krizlerine sokmuş ve biraz zorlamıştım açıkçası...ama zorlamanın bi anlamı olmadı içmedi yemedi daha çok agladı ben daha cok sinir oldum...sonra gene kendi kendine biberona süte başladı çorbaları agzına sürmezken içmeye başladı....şimdi gene ara ara gidip geliyor iştahı o zamanlarda istediği şeyleri veriyorum sadece...dönemsel git gelleri olabiliyor çünkü...en azından tiksinmesin ilerde hiç yemezse daha kötü bu dönemde yazıyorlar herşeyi beyinlerine...o yüzden egerki gelişimde sorun yoksa ve doktor normal diyorsa kilo boy olaylarına takılmıyorum saglıklı gelişim önemli yoksa kilo almak çok kolay zaten ilerki yıllarda....

canım sen bu aşıyı mı yaptırıcaksın...

canım sen bu aşıyı mı yaptırıcaksın...

şu an gelmemiş galiba ama geldiği zaman bunu düşünürüm..menenjit salgınına karşı olan aşı buymuş yani bizim yaşadığımız cografya için...cok degısık forumlarda arastırıyorum bir tanesinde menenjıtten ölen bebeğin annesinin aşıyı sucladıgı yazılmış..aşıdan sonra hasta olmuş,bünyesi kabul etmemiş mikrop yayılmış...bu tür yazılarda kafamı bulandırıyor iyice...bu ara beklemedeyim zaten cok yeni aşılar biraz daha arastırma yapıcam....zaten bu menectra yı olsada koruma saglamıyormuş heleki suriyeden gelen virüse karsı bi koruyuculugu yokmuş...

Tesekkur ederim cnm. Vit mecbur kullaniyouz iste. Tabi saglik en onemlisi haklisin.
D vit kestik biz artik canim. Dr kesin dedi. Kan ilaci ve vit var bizde.

Oglum cok yemek seciyor. Tatli bir sey agzina surmuyor. Kalorili diye yanlis biliyorum ama mayonez bile yedirmeye calistim ama nafile....

Bizim kizimizda sulu seylerden nefret ediyor bende tavuk kofte yapiyorum.pilavi yogurtla katistiriyorum.hep kati hep kati.): suyuda fazla icmiyor.kakasi normal ama.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben kızıma bugün manda yoğurdu verdim, içine biraz kırmızı pancar suyu ve tahıllı mamasından kattım yedirdim. İnşAllah bir sorun olmaz, hiç manda yoğurdu veren oldu mu?:26:

canım baya araştırmışsın bişey öğrenirsen ya da bi karar verirsen burda ya da facedeki grupta paylaş ben görürüm mutlaka, benim de kafam karışıyo yanlış bişey yapmak istemiyorum bu ay yaptırmam sanırım...

Ben kızıma bugün manda yoğurdu verdim, içine biraz kırmızı pancar suyu ve tahıllı mamasından kattım yedirdim. İnşAllah bir sorun olmaz, hiç manda yoğurdu veren oldu mu?:26:

sütü ağır gelir ama yoğurt olunca bi sorun olmaz heralde, tabi ben vermedim fikrimi söyledim sadece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…