canım normal süt için doktorumuz bize 1 su bardağını geçmesin demişti
benimkiler güne kahvaltı ile aşlıyor ve devamı yemek, meyve, yoğurt ve çorba diye devam ediyor
yatarken ne süt veriyorum ne muhallebi
ben yatarken gece 12 civarı oluyor bu zaman
uykularında süt veriyorum
ortalama 100-120 cc süt içiyorlar
sonra 5-6 ya kadar uyuyorlar şükür
sabah 5-6 arası bir daha 100-120 cc arası süt veriyorum
7-8 e kadar uyuyorlar
yani 200-220 cc arası süt içiyorlar benimkiler
normal süt fazlası demir eksikliği yapıyo ya o yüzden fazla vermeyin diyolar da şimdi formül mamaya başladım ya tekrar eskiden onu 500 cc civarında veriyodum yine o kadar içmeli mi acaba ya da onun da fazlası zaralı mı ki, yok mu başka 4 numara formül mamaya geçen, bilgisi olan...
bizim de beslenmemiz şöyle canım, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama bu kadar yedirebiliyorum...
sabah 8-9 arası gibi 100-120 cc süt
11 gibi 80-100 cc sütle birlikte 1 dilim ekmek içi, bir ceviz, 1 yumurta sarısı (beyazı alerji yaptığı için vermiyorum), 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 2-3 zeytin
2 gibi 1 kase etli sebzeli çorba
5 gibi 1 su bardağına yakın yoğurt
7-8 gibi 1 kaseye yakın meyve püresi, 2 tatlı kaşığı pekmez
10:30 gibi yarım kase gündüz yediği çorbadan.. ( ama kullandığı ileçlardan erken uyuyup bu öğünü yemiyo bu aralar)
gece hiç beslenmiyo uyansa da sabah 8e kadar bekliyo...
kilosu iyi ama beslenmesi için bu kadarı yeterli mi sizce...
canım ne kadar güzeller maşallah, ben de kızımla pikniğe kahvaltıya herşeye hevesleniyorum birazcık daha ısınsın hele havalar...
Slm kilar nasilsiniz?
Biz hala zayifiz ve yiruyemiyoruz.
Sut icin soru soran arkadaslar olmus heralde dr gunde 2 bardak inek sutu icebilir dedi.
Birde vitasanol vitamini kullaniyoruz biz. Istah acsin kilo yapsin diye.
Oneri ve yorumlariniz olursa dinlerim uygularim.
canım bebeğin az yiyorsa miktarı az olsa da yüksek kalorili şeyler yedir bence, mesela meyve püresi yap ne kadar yiyebiliyosa içine biraz kaymak karıştır ve ceviz fındık falan rendeleyebilirsin, yine meyve püresini ne kadar yiyebiliyosa onun içine 2 tatlı kaşığı da harnup pekmezi ekle, hatta tahin-pekmez ver miktarı az oluyo zaten 4-5 kaşıkta biter, et oranı 2 köfte kadar olucak kadar et-tavuk-kıyma-balıkla sebzeli tahıllı bi çorba yap az yiyosa diğer malzemeleri az ekle çok çoğalmasın ama günde 2 köfte boyutu kadar et çeşidi olsun çorbasında ya da 2 ye bölüp 2 kerede verebilirsin çorbayı, kahvaltısında kibrit kutusu kadar peynir-2 zeytin-1 ceviz-1yumurta 40cc kadar sütle karıştığında çok az bi miktar oluyo bikaç kaşıkta biter ve içinde herşey var sonuçta ve çok faydalı yani ekmekle bisküviyle falan çoğaltma miktarını az ama faydalı şeyler yesin, yoğurt mutlaka ver ne kadar yiyebiliyosa, sütü zaten inek sütüne geçtiyseniz 200ml kadar yetiyo onu da 2 kerede falan verirsin yine de içmezse birazını çorbada karıştırabilirsin çorbanın suyunu iyice çektirip sonuna doğru süt ekleyip azıcık pişirirsin böylece sütünü de tüketmiş olur,çok faydalı olmasa da pirinç unu muhallebi kilo aldıran bişey sütü muhallebi yaparak da kullanabilirsin biraz daha faydalı olsun diye meyve suyu ya da püresi ya da labne gibi bişeyler de ekleyebilirsin muhallebiye... bide yiyebildiğinin bikaç kaşık fazlasını da zorla vermekte sakınca yok bence hele de kilo alımı ve iştahı az bi bebek sözkonusu olduğunda, o yüzden yiyebildiğinin bikaç kaşık fazlasını da birisi elini kolunu tutup oyalarsa birazcık zorla da verebilirsin... bunlar benim uyguladığım şeyler canım istersen bi dene,yani aslında ne kadar yediği değil de ne yediği önemli, yani sadece yoğurt çorbası sadece tarhana çorbası sadece mercimek çorbası gibi şeyler değil de eti sebzesi bol bi çorba/ yemek, sadece meyve değil de pekmezli ya da kaymaklı ve de kuruyemişli meyve, suyla değil de sütlü çorba gibi...
benimkiler evde durmuyorlar arkadaşlar
illaki dışarı çıkmak istiyorlar
hatta dışardayken eve girmek istemiyorlar
apartmanın kapısını görünce bağırmaya başlıyorlar
her gün sokaktayız
bazen 3 ker bile çıktığımız oluyor inanın
ben de sokak kızıydım zamanında
annelerine çekmişler
ama her seferinde iki çocuğu hazırla, sokağa çık, sırayla gönüllerini eyle
zor iş valla
eve geliyoruz , para giden büyükler biryerlere yığılırken ikizler hala cin gibi nasıl olabiliyorlar acaba
bu arada kızım anne değil
ANNNEM diyor
içimin yağları eriyor
bugün biz de bahçeye indik sallandık asansöre binip de eve çıkana kadar ağladı binmeyeymişiz asansöre dışarda duraymışız...
sabah babası işe giderken alıp apartman boşuğunda bana bay bay yaptırıyo gidecekmiş o da, ben alınca da ağlıyo...
ama evdeyken dışarı çıkmayı akıl edip de istemiyo daha bizimki...
gerçekten zor canım evden çıkarken onu giydir kendimi giydir eve gelince yine onu giydir beni giydir çok zor geliyo bana valla:) sende bi de 2 tane... bu kadar gezerseniz tabi d vitaminine ihtiyacını olmaz sizin... ben de 1 yaşından beri pek doğru düzgün veremiyorum d vitaminini ilaçlardan sıra gelmediği için...