2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
sonunda büyük bir yük kalktı üzerimden. çok güzel geçti, kalabalıktı. çok özendim. oda süsleri, masada 20 ye varan çeşitli ikramlıklar. tabi hepsini kendim yaptım. çocuklara da ayrı bi masa hazırladım. rahat oldu.
hafta sonu yaptım. daha evimi bile temizleyemedim. kızımın 1 yaş muayenesi, aşısı falan derken vaktim olmadı.
resim yüklemek istedim ama yükleyemedim.. tekrar denicem..

kızlar aşı demişken bugün biz aşımızı olurken hemşire menenjit aşısından bahsetti. özel bi aşıymış, 100 küsür lira falan. bi marka söyledi ama aklımda değil. muhtemelen anlaşmalı olduğu bi marka. neyse sizce bu aşıyı yaptırayım mı araştırmadan önce sizlerle bi paylaşayım dedim.
cevaplarınızı bekliyorum...

cnm güzel şeyler yazmışsın. bizim kahvaltıyla ilgili problemimiz hala devm ediyo. öyle tek tek versem yemiyo, eliyle oynayıp atıyo etrafa. ben de kahvaltıyı her şekilde denedim, omlet, krep şeklinde falan. azar azar yiyo bu şekilde de.
doktorumuz karışımları yapma artık diyo. ayrı ayrı ver herşeyi diyo. ne yediğini bilsin tanısın diyo. ne yapacağımı şaşırdım.
önceden zorluyodum, sanırım antipatisi var bu yüzden. artık zorlamıyorum, ne yerse kafi diyorum.
yalnız kahvaltıda ballı adaçayını çok seviyo. bugün krep yedi 5-6 lokma. ne yerse kafi diyorum.
krep tarifimi de yazabilirim.

1 yumurtaya, yarım bardaktan az süt, 1 tatlı kaşığı labne, 1 dövülmüş ceviz, 2 tatlı kaşığı tambuğday unu biraz datuz atıp çift taraflı pişiriyorum.
önüne lokma lokma koyuyorum, oynaya oynaya yiyo, tabi hepsini değil.

burda bi arkadaş muhallebi şeklinde verdiğini yazmıştı bana, onu da denemryi düşünüyorum.
başka tavsiyelerin varsa onu da deneyebilirim.

Papatyacim, resimleriniz bir harika, ayri ayri masallah kizina da ogluna da, cok guzel gecmis pikniginiz belli...

Yenikullanici, canim 4no aptamile biz gectik. Ben sabah ilk uyaninca 120cc mama, sonra oglen ve aksamustu uyurken 100er cc inek sutu ve gece yatarken 150cc mama veriyorum. Yani gunluk 270cc mama ve 200cc inek sutu iciyor toplam.

Canim asilar hakkinda bir fikrim ve arastirmam yok simdilik ama bu yazi tamamen tanitim, reklam yazisi gibi duruyor. Sanki firma bu ilaci cikarmis ve bizim asimiz digerlerine gore soyle iyi boyle iyi tarzinda bir yazi, bilimsel bir arastirmaya benzemiyor hic, ben hic inandirici bulmadim

doğumgününüz kutlu olsun canım nice yaşlarınız olsun...
menenjit aşısını biz de düşünüyoruz ama ne zaman olmalı hangisini olmalı ben de bilemiyorum, tek doz olanı var diyolar 2 yaşından önce 2 doz yapılanı var diyolar, bilemiyorum ben de... içine hangisi sinerse o aşıyı kendin alıp da yaptırabilirsin araştırmadan direkt yaptırma istersen söyledikleri aşıyı...

Bu da dogum gunu kiyafetimiz.susleyemedik evi.istedim ama kismet degilmis.
Bir de pastamiz.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ne kadar şirin olmuş maşallah, nice yaşlara canım doğumgününüz kutlu olsun...

senin tarifin de çok güzelmiş kızım bu şekilde yemeye başlayınca deniycem mutlaka canım, zeytin dışındaki bütün kahvaltılıklar vvar içinde...

Yenikullanici, canim 4no aptamile biz gectik. Ben sabah ilk uyaninca 120cc mama, sonra oglen ve aksamustu uyurken 100er cc inek sutu ve gece yatarken 150cc mama veriyorum. Yani gunluk 270cc mama ve 200cc inek sutu iciyor toplam.

az veriyorum o zaman ben, sabah önce 120 sonra kahvaltısıyla 100 cc veriyorum toplam 220 içiyo en fazla...sanırım formül mamanın fazlasının bi zararı yok biraz daha vermeye çalışayım o zaman ben de canım...

offf oglum ateslendi uzun bi aradan sonra fitil yapiyorum iniyo sonra yine cikiyo simdi calpol verdim islak bez uyguluyorum dis cikariyo herhalde zaten hep zor cikardi dislerini yavrum bi de bugun parmagim gozune geldi cok agladi kahroldum ben de oturdum agladim

Günaydın kızlar benim eşim şimdi Suriyelilere ders veriyor ikimizde vesvese yapıyoruz okuldan getirip kızıma bulaşır mı diye doktora söylüyorum bişe olmaz elini yüzünü yıkasın eşin diyor ama ben bi an önce bu aşıyı yaptırmak istiyorum doktor her gittiğimde öteki ay diyor

Biri bana nerden konu açacagimi söleyebilirmi yeniyimde

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cnm hemsire bana 1 yaşında istediğin zaman yaptırabilirsin demişti. Tek dozmuş söylediği aşı. Arayıp ismini tekrar sorup bi araştırayım. Paylaşırım burda da.

canım senin yerinde olsam ben de huzursuz olurdum, avmlerde bile nereli olduğunu bilmesem de arap mı dır suriyeli midir hep çekiniyorum uzak uzak duruyorum hele aynı asansöre hiiiç binmiyorum :)

Bu da dogum gunu kiyafetimiz.susleyemedik evi.istedim ama kismet degilmis.
Bir de pastamiz.

Nice yaşlara olsun. Maşallah kuzulara

Benim kızım da beni emzik gibi uyku aracı olarak kullananlardan. Bunu 1 yaşından sonra değiştirip beşiğinde sallayarak uyutmaya karar verdim. Beşiğe koyduğum anda bağırıyor. Yalnız ben olmadığımda kayınvalide salladığında ne güzel uyuyor.bende memeye güveniyor çünkü. Nasıl değistirebilirim bu alışkanlığı bilmiyorum. Böyle giderse 2 yaşında memeyi kesemicem. Çünkü bu şekilde devam edip 2 yasında memeyi bıraktıramayan bi arkadaş var.

Arkadaslar merhaba! Ben 10 gundur diyet yapiyorum. Tartilmadim ama gobegim erimeye basladi. Hedefim hamile kaldigim kiloya geri donmek. Yani 3-4 kilo...sıkıca korse giyiyorum butun gun. 1 sene sonra tekrar dış gorunusumle ilgilenmeye basladim çok şükür.

hamileliğimde 25 kilo almıştım doğumdan sonra 9 kilo gitmişti kalanı uzun süre benimleydi, hiç rejim yapmadım gayet de düzensiz ve kalorili besleniyorum buna rağmen sanırım kızım sayesinde 3-4 kilo fazlam kaldı eski kıyafetlerim oluyo azıcık dar gelenler olsa da,yaza kadar onlar da gider heralde...

Ben de 6-7 ay önce diyete başladım, 63-64 ile evlendim, o hafta hamile kaldım doğuma giderken 85 vardı ya üstünü bilmem, son günlerde tartılmamıştım çünkü. Şimdi 57 kiloyum. 1-2 kilo daha versem yetecek diyorum da hamilelik öncesi kıyafetlerim bile bol geliyor şimdi. Gardrobu mu yenilemek gerekecek ne? :)

Calpol vermeyin kesinlikle.zararliymis.alternatifi olmadigi icin veriliyor.biz 6. hastaligi bile calpolsuz ve antibiyotiksiz gecirdik.

Ne diytine basladiiin.:sly:

Kizlar merhaba calpol konusu acilmisken
Agri kesici olarak ne veriyorsunuz
Bizim dişler bizi mahvettin heleki azilar.
Uçuncu azimizi cikarttik ama ne zorla.
Diş cikarma dönemlerinde mecburen veriyorum
Biliyorum doğru değil ana çok agliyor kizim
İlaci verdikten yarim saat sonra da siziyor
Anliyorum ki rahatliyor
Dolven iyi değil dediler
Vermiyorum artik. Calpol de iyi değil diyorlar
O bitti bende minoset aldim birkaç arkadasimdan duyup.
Siz ne veriyirsunuz merak ettim

Ne diytine basladiiin.
Canım aslında benimki diyet değil, belli bir liste yok. Ben kalori takibi yapıyorum. Günlük yaktığım kalori 1900 civarı aldığımı da 1200 lerde tutmaya çalışıyorum bazen 2500 ü bulsam da :)

Bu konuda sana yardımcı olacak internet siteleri var. Ben www.diyetarkadasim.com siyesini takip ediyorum. Mail adresiyle üye oluyorsun (mailine şifre geliyor) yaşını boyunu kilonu, yaşam tarzını (monoton, hareketli..) falan giriyorsun, site sana günlük alman gereken kaloriyi hesaplıyor. Daha düşük alırsan kilo veriyorsun. Siteye üye olduktan sonra gün içinde ne yediğini lokma lokma siteye kaydedebiliyorsun, her şeyin kalorisi var orada( hatta marka marka) . Ne kadar yediğini de girince gün içinde aldığın kaloriyi topluyor. Gün sonunda ne kadar kilo vereceğini söylüyor sana. Kısa vadede ödem vb sebebiyle tam tutmayabilir baskülde gördüğün rakamla ama uzun vadede birebir tutuyor, yediğin her şeyi doğru girip aktiviteni doğru belirlersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…