kızlar zorla yedirmeyi savunmuyorum ben de, zaten kızım da genelde düzenli yiyor yediği kadarını veriyorum ben de yediği kadarını da yeterli bulduğum için zorlamıyorum,ama iştahsız hasta olduğu dönemlerde evet yapıyorum iyi beslensin güçsüz kalmasın diye.... zaten yiyebildiği kadarını sevdiği şekilde yedikten sonra yeterince beslenmediğini düşünüyosanız bikaç kaşık zorla verilebilir diye düşünüyorum sonuçta fayda zarar analizi yaparak... ilerde az yemesin diye şimdi az yemesini göze almak benim için tercih edilir bişey değil karşılaşılırsa ilerde böyle bişeyle o zaman çaresine bakılır ki her zaman olmayabiliyo...
bir de katı yiyor köfte falan denmişti ya, yani neyi seviyosa onu en faydalı hale getirebiliriz ben onu söylemek istiyorum, sebze yemiyosa köfteyi bezelye havuç ıspanak pırasa gibi her türlü sebzeyle yoğurabiliriz, peynir yemiyosa biraz taze kaşarla yoğurabiliriz... madem katı yiyor sebze yemekleri çorbaları yemiyorsa bazen sadece sebzeli bazen kıymalı tavuklu patatesli falan mücverler yapıp börek gibi eline verebiliriz, kızartma vermiyosak fırın mücver olabilir, çorba içmiyosa kıvamlı bi çorbayı makarna sosu gibi kullanıp tek tek makarnaları yedirebiliriz o sos gibi yapışacaktır makarnaya, ıspanaklı-peynirli domatesli-kıymalı havuç-mantarlı yani hayal gücünüze göre her türlü kıvamlı bi çorbayı sos gibi kullanıp ister köftelerde ister patateste ister makarnada kullanabiliriz, kahvaltılıklardan pizza gibi bişey yapabiliriz...
ben sadece kalorili faydalı beslemeyi öneriyorum arkadaşlar, hepsinin beslenme alışkanlığı başka, katı lapa sulu, ama ne şekilde neyi seviyosa onu en faydalı hale getirebiliriz... tarhana çorbası, şehriye çorbası, un çorbası, yoğurt çorbası gibi çorbalar bebekler için yeterince besleyici değil...
bir de gerçekten az yiyen bebekler için yediğinden bi tık fazlasını da gelişimi için zorla vermeyi ben kendim tercih ederim açıkçası, baştan sona dakikalarca bağırta ağlata değil tabi ki kandıra oyalaya tuta bikaç kaşık fazlası sadece... ilerde negatif etkisi olursa bugün negatif bi durumun göze almaktansa o zaman onun da çaresine bakarım... kilo zaten önemli değil o çocuğun yapısındandır, yeter ki iyi beslensin sonra isterse zayıf olsun...
Dr. Kadir Tuğcu'dan....Meningokok B (MenB) Aşısı
Şimdiye kadar uygulanan Meningokok asılarının hiçbiri, B-Tipine karşı etkili olmadıkları gibi, çoğunun, 10 yaş altındakilerde, hiçbir etkisi yoktu.
Bütün bunlar bilindiği halde, ısrarla bu dörtlü aşıları (A,C,Y ve W135) çocuklara ve bilhassa 10 yaş altı çocuklara yapan doktorlar, toplumu aldatmış, boşuna aileleri masrafa sokmuş ve çocuklara bşsuna iğneler yapmışlardır.
Gelişmis ve gelişmekte olan ülkelerde; Meningokokların sadece B-Tipi hastalık ve salgın yapmaktadır.
Bu yapılan yanlışlıklardan, sadece doktorlar değil, çesitli teşviklerle doktorları kandıran bu aşı firmaları da sorumludur.
Novartis tarafindan gelistirilen BEXSERO aşısı; B-tipi Meningokoka karşı bağışıklık sağlayan ve 2 aylıktan itibaren rahatlıkla uygulanabilen bir asıdır.
Meningococcal Group B Vaccine (rDNA, component, adsorbed) aşı olup, European Commission tarafından, 2 aylıktan itibaren kullanımı onaylanmıştır.
BEXSERO: Üzerinde, 20 yıldan beri calışılan bir aşıdır.
- Aşı; 2 aydan itibaren, diğer aşılarla birlikte veya tek başına kullanılabilir. 1-6 ay aralarla iki dozda yapılır.
- Aşı; diğer aşılar kadar emniyetli ve aynı yan etkilere sahiptir.
- Aşının yan etkisi: Aşı yerinde; kızarıklık ve hassasiyet yapabilmesidir.
- Diğer aşılarla birlikte yapıldığında, ateş yapabilir.
Bu güne kadar, diğer dörtlü aşıları olanların ve hiç aşı olmamış olanların bu aşıyı olmalarında büyük fayda vardır.
Bu aşı, diğer Humoral bağışıklık yapan aşılar gibi, ya aynı günde, veya bu aşılardan, en az 1 ay ara ile yapılmalıdır.
Sadece BCG ve eskiden yapılan Çicek Aşısı (Su Çiceği Aşısı değil) Hücresel bağışıklık ile çalışır. Diğer bütün aşılar; Humoral bağışıklık ile calışır.
sonunda büyük bir yük kalktı üzerimden. çok güzel geçti, kalabalıktı. çok özendim. oda süsleri, masada 20 ye varan çeşitli ikramlıklar. tabi hepsini kendim yaptım. çocuklara da ayrı bi masa hazırladım. rahat oldu.
hafta sonu yaptım. daha evimi bile temizleyemedim. kızımın 1 yaş muayenesi, aşısı falan derken vaktim olmadı.
resim yüklemek istedim ama yükleyemedim.. tekrar denicem..
kızlar aşı demişken bugün biz aşımızı olurken hemşire menenjit aşısından bahsetti. özel bi aşıymış, 100 küsür lira falan. bi marka söyledi ama aklımda değil. muhtemelen anlaşmalı olduğu bi marka. neyse sizce bu aşıyı yaptırayım mı araştırmadan önce sizlerle bi paylaşayım dedim.
cevaplarınızı bekliyorum...
Bu da dogum gunu kiyafetimiz.susleyemedik evi.istedim ama kismet degilmis.
Bir de pastamiz.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
cnm güzel şeyler yazmışsın. bizim kahvaltıyla ilgili problemimiz hala devm ediyo. öyle tek tek versem yemiyo, eliyle oynayıp atıyo etrafa. ben de kahvaltıyı her şekilde denedim, omlet, krep şeklinde falan. azar azar yiyo bu şekilde de.
doktorumuz karışımları yapma artık diyo. ayrı ayrı ver herşeyi diyo. ne yediğini bilsin tanısın diyo. ne yapacağımı şaşırdım.
önceden zorluyodum, sanırım antipatisi var bu yüzden. artık zorlamıyorum, ne yerse kafi diyorum.
yalnız kahvaltıda ballı adaçayını çok seviyo. bugün krep yedi 5-6 lokma. ne yerse kafi diyorum.
krep tarifimi de yazabilirim.
1 yumurtaya, yarım bardaktan az süt, 1 tatlı kaşığı labne, 1 dövülmüş ceviz, 2 tatlı kaşığı tambuğday unu biraz datuz atıp çift taraflı pişiriyorum.
önüne lokma lokma koyuyorum, oynaya oynaya yiyo, tabi hepsini değil.
burda bi arkadaş muhallebi şeklinde verdiğini yazmıştı bana, onu da denemryi düşünüyorum.
başka tavsiyelerin varsa onu da deneyebilirim.
Yenikullanici, canim 4no aptamile biz gectik. Ben sabah ilk uyaninca 120cc mama, sonra oglen ve aksamustu uyurken 100er cc inek sutu ve gece yatarken 150cc mama veriyorum. Yani gunluk 270cc mama ve 200cc inek sutu iciyor toplam.
doğumgününüz kutlu olsun canım nice yaşlarınız olsun...
menenjit aşısını biz de düşünüyoruz ama ne zaman olmalı hangisini olmalı ben de bilemiyorum, tek doz olanı var diyolar 2 yaşından önce 2 doz yapılanı var diyolar, bilemiyorum ben de... içine hangisi sinerse o aşıyı kendin alıp da yaptırabilirsin araştırmadan direkt yaptırma istersen söyledikleri aşıyı...
ne kadar şirin olmuş maşallah, nice yaşlara canım doğumgününüz kutlu olsun...
senin tarifin de çok güzelmiş kızım bu şekilde yemeye başlayınca deniycem mutlaka canım, zeytin dışındaki bütün kahvaltılıklar vvar içinde...
Günaydın kızlar benim eşim şimdi Suriyelilere ders veriyor ikimizde vesvese yapıyoruz okuldan getirip kızıma bulaşır mı diye doktora söylüyorum bişe olmaz elini yüzünü yıkasın eşin diyor ama ben bi an önce bu aşıyı yaptırmak istiyorum doktor her gittiğimde öteki ay diyor
Bu da dogum gunu kiyafetimiz.susleyemedik evi.istedim ama kismet degilmis.
Bir de pastamiz.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Nice yaşlara olsun. Maşallah kuzularasonunda büyük bir yük kalktı üzerimden. çok güzel geçti, kalabalıktı. çok özendim. oda süsleri, masada 20 ye varan çeşitli ikramlıklar. tabi hepsini kendim yaptım. çocuklara da ayrı bi masa hazırladım. rahat oldu.
hafta sonu yaptım. daha evimi bile temizleyemedim. kızımın 1 yaş muayenesi, aşısı falan derken vaktim olmadı.
resim yüklemek istedim ama yükleyemedim.. tekrar denicem..
kızlar aşı demişken bugün biz aşımızı olurken hemşire menenjit aşısından bahsetti. özel bi aşıymış, 100 küsür lira falan. bi marka söyledi ama aklımda değil. muhtemelen anlaşmalı olduğu bi marka. neyse sizce bu aşıyı yaptırayım mı araştırmadan önce sizlerle bi paylaşayım dedim.
cevaplarınızı bekliyorum...
Bizimde öyle canım ben ilk başlarda uyku eğitimi vereyim dedim ama baktım ki bizim için imkansız ben kucağımdan beşiğe koyduğum gibi ağlamaya başlıyor bende nadiren ayakta sallıyorum genelde emerken uyuyor ve gecede çok sık uyanıyor aslında kendi kendine uyuması tekrar uykuya dalması konusunda çok iyi ama bizde yok maalesef emzik kullanmadığımız için beni emzik niyetine uyku aracı olarak kullanıyor
Arkadaslar merhaba! Ben 10 gundur diyet yapiyorum. Tartilmadim ama gobegim erimeye basladi. Hedefim hamile kaldigim kiloya geri donmek. Yani 3-4 kilo...sıkıca korse giyiyorum butun gun. 1 sene sonra tekrar dış gorunusumle ilgilenmeye basladim çok şükür.
Arkadaslar merhaba! Ben 10 gundur diyet yapiyorum. Tartilmadim ama gobegim erimeye basladi. Hedefim hamile kaldigim kiloya geri donmek. Yani 3-4 kilo...sıkıca korse giyiyorum butun gun. 1 sene sonra tekrar dış gorunusumle ilgilenmeye basladim çok şükür.
offf oglum ateslendi uzun bi aradan sonra fitil yapiyorum iniyo sonra yine cikiyo simdi calpol verdim islak bez uyguluyorum dis cikariyo herhalde zaten hep zor cikardi dislerini yavrum bi de bugun parmagim gozune geldi cok agladi kahroldum ben de oturdum agladim
Ben de 6-7 ay önce diyete başladım, 63-64 ile evlendim, o hafta hamile kaldım doğuma giderken 85 vardı ya üstünü bilmem, son günlerde tartılmamıştım çünkü. Şimdi 57 kiloyum. 1-2 kilo daha versem yetecek diyorum da hamilelik öncesi kıyafetlerim bile bol geliyor şimdi. Gardrobu mu yenilemek gerekecek ne? :)
Canım aslında benimki diyet değil, belli bir liste yok. Ben kalori takibi yapıyorum. Günlük yaktığım kalori 1900 civarı aldığımı da 1200 lerde tutmaya çalışıyorum bazen 2500 ü bulsam da :)Ne diytine basladiiin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?