2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

gece uyanıp defalarca avaz avaz ağladı ama kucakta okşayarak oturup oynatmaya çalışarak sakinleştirmeye çalıştık dolaba koyduğumuz soğuk diş kaşıyıcıların verdik eline ama o sinirle avaz avaz ağlarken hiç almıyodu eline bile, yine de ilaç vermedim ben, kucakta omuzda gezdirerek sakinleştirerek uyuttuk ağladıkça yoruluyo ve ağrıda hafifliyo zamanla uyuyo tekrar, hatta bi gece nöbetçi eczaneye gidecekti eşim diş jellerinden almaya adını falan bilmiyoruz açım interneti araştırırken onun da etkisi azaltılmış lokal anestezi ilacı olduğunu o böleyi geçici bi süre uyuşturduğunu ve bebeğin yutkunarak onu yutmasının boğazda da uyuşma yapabileceğini iştahını azaltacağı falan yazıyodu vazgeçtik almadık onu da...

öğlen çorbasından 2 saat sonra mama sandalyesin oturttum karşısına çizgi filmini de açtım koydum tepsiye 1-2 makarna bi dilim kaşar bi dilim elma, makarnalar ve kaşarı yere attı elmayı uzun süre elinde tuttu sonra ısırmaya başladı,ama yemek için ısırmıyo herhangi bi eşyayı ısırır gibi, iri parçaları toplamış ağzında ısırıp ısırıp,tadı da hoşuna gidiyo suyunu içine çekince boğazına kaçıp 2 saat önceki çorbayla elma parçalarını çıkardı yine, yine yine, her seferinde aynısı oluyo, yiyemediği bi yana önceki yediği de gidiyo...

Calpol vermeyin kesinlikle.zararliymis.alternatifi olmadigi icin veriliyor.biz 6. hastaligi bile calpolsuz ve antibiyotiksiz gecirdik.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

dolven icin zararli dedikleri icin calpol kullaniyorum zaten bir fitil bi surup mecbur. 6. hastaligi biz de gecirdik cok zordu her dis cikarisinda da ayni hikaye cok zorlaniyo cok atesleniyo hangi suruba guvenecegiz

umarim istedigin kiloya inersin ben de istemsiz kilo veriyorum emziriyorum hala duzenli yemek de yiyemiyorum oglum firsat vermiyo hep ac kalkiyorum yemekten yarida birakmak zorunda kaliyorum hamilelikten onceki kilomdan iki kilo daha azim ama cok zayifladim istemeden 46kiloyum

bizim burda da surıyeli cok görüyorum hatta komusmuzda suriyeden geldi...korkuyorum bir yandan ama doguda salgın yapan mıkropla batıdakı aynı degılmış yani her ulkeye göre farklı oluyormuş mıkrop..bu aşıda batıya göre yapılan aşı yani doğudan gelen mıkroba karsı koruması yok malesef surıyelıler ve hacılardan korumaz...gecenlerde ölen bebekte aşılı oldugu halde hastalık kapmıştı malesef ki...hatta bir forumda okudum anne bu aşıyı sucluyormuş ilk dozu olduktan sonra hasta olmuş...laf cok ama bilmiyorum resmi kurumlardan ses cıkmıyor saglık bakanlıgı acıklama yapsa keşke..

bu aralar bizdede aynı şey oluyor..gece uyanıp aglamaya baslıyor defalarca yapıyor bunu...bazı geceler daha sakin ama bazı geceler sürekli uyanıyor sakinleştirmek zor oluyor...cok zor gercekten artık cıksa şu dişler hep birlikte rahatlasak

dolven icin zararli dedikleri icin calpol kullaniyorum zaten bir fitil bi surup mecbur. 6. hastaligi biz de gecirdik cok zordu her dis cikarisinda da ayni hikaye cok zorlaniyo cok atesleniyo hangi suruba guvenecegiz

Ateslendikce yikadim ben.sakin antibiyotikte kullanmayin.bagisiklik sistemini mahvediyor.bol bol c vitamini ve gunes.su an biz hasta oluyoruz ama asya olmuyor.hic antibiyotik vermedim.vucuduna bir asi bir de fitil girdi.baska hic bir sey kullanmadim.bu arada ates icin fitil kullanin.dis icin calgel var.ya da taze soganin beyaz kismi cok rahatlatir.hem besleyici.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aynısını diyorum ben de hepsi bi çıksa rahatlıycaz...

Akşam yemeklerinde neler yiyor bebişleriniz??saat kaçta ve ne miktarda yiyorlar??

gündüz öğünleri sarkmamışsa ve vakit kalmışsa gündüz hazırladığım çorba-yemekte veriyorum yarım kase-bir kase arası ne kadra yerse açlığına göre... bazen de en son bir kase meyve püresi yiyip uyumuş oluyo...
bugünkü beslenmemiz mesela şöyleydi....
120 cc aptamil4
100 cc aptamil4, 1 dilim tam buğday ekmeği içi, 1 ceviz, 1 yumurta sarısı, 1 kibrit kutusu kadar suda bekletilmiş beyaz peynir,3 tuzsuz zeytin
1 kase kıymalı pirinçli havuçlu pırasa ve 1 kutu labne
1 tatlı kaşığı tahin ve 2 tatlı kaşığı pekmez
1 su bardağına yakın yoğurt
100cc aptamil4
1 kase meyve püresi
1 kase gündüzki yemeğinden

canim anlattiklarinda cok haklisin zaten ben de antibiyotik hic vermedim ama doktor surekli fitil yapma demisti ya da surekli surup da verme bi surup bi fitil dorder saat arayla calgel de kullaniyorum islak bez boynuna koltuk altina ve kasiklarina koyuyorum o da etkili oluyo

Akşam yemeklerinde neler yiyor bebişleriniz??saat kaçta ve ne miktarda yiyorlar??

bizim cok duzenli bi menumuz yok ama genellikle bi gunde sunlari yiyo :
kahvaltisi icin ona ben bebe biskuvisi ve kek yapiyorum seker yerine pekmez koyarak ve tam bugday unuyla. bi gun bir dilim kek,bir tatli kasigindan fazla rondoda cekilmis ceviz,onceden suyla islatiyodum artik sutle islatiyorum,iki tatli kasigina yakin labne, bundan en az yirmi dk once ya da sonra bir tatli kasigi pekmez. bi gun de kek yerine bi tane biskuvi bi yumurta sarisi ve artik yarim beyazi digerleri ayni
sonra uyuturken emziriyorum
iki saat fln sonra kucuk bi kaseye yakin yogurt (bunu zorla yiyor ben iste olunca aksam gelince yediriyorum)
sonra ya sebze corbasi ya tarhana ya da sehriye,bulgur kemik suyuyla yapilan corbalar en fazla kucuk bi kase yiyor
sonra bir muz ya da elma rendesi ya da portakal suyu
okuldan gelince emziriyorum
aksam yemeginde bizimle cok yemiyor
uyumadan once de sutle yapilmis muhallebi ve uyurken emziriyorum
bunlarin yeri degisebiliyo cnm

kızlar benim kızım doğduğundan beri saçlı, uzadı da biraz hep gözlerinin önünde, gözlerini bozacak diye korkuyorum, toka takamıyorum çekip çıkarıyo, b keresinde renkli minicik lastik tokalar var ya onu atmış ağzına sakız gibi çiğniyo eşim farketmiş getirdi açtıramıyorum ağzını zorla aldım...
dün akşam da dışarı çıktık, fındık iriliğinde plastik bi tokavardı saçında çıkarken aldım başından kontrol edemem dışarda diye kolayıma geldi eşofmanıma ilikledim tokayı, bi ara arabasında sıkılınca kucağıma almıştım o arada almış tokayı benden atmış ağzına, arabadayken ağzında bişey döndürüyo öğürüyo gözler sulandı falan becerip de çıkaramıyo da, farkedip isteyiince korkuyo mu ne kapıyo ağzını vermiyo, bi de okanın metal yayı falan da var kırsa plastiği ağzına batabilir,aldım burnunu sıkıp ağzını açtırarak...
görüyorum ne güzel tokalar bantlar takıyolar bebeklere sağları azıcık olsa bile, biz takamıyoruz benim saçaklı kızıma saçlar hep önde... kestir diyolar gözüne gelmesin diye o zaman da hep aynı mantıkla uzadıkça kestirmek gerekecek biraz daha sabretmek istiyorum uzasın iyice de gözünün önüne gelmesin kulak arkası yapsın uzun uzun...

kızlar yürüyen bebeklerinizi evde ayakabıyla mı tutuyosunuz çorapla mı, kızım tamamen yürüyo artık ve bikaç gündür hep ilk adım ayakkabısıyla tutuyorum uyku haricinde, o da memnun halinden, kıyafetlerini değiştirirken ya da bezini değiştirirken falan unutmuşsam giydirmeyi alıp getiriryo ayakabılarını giydireyim diye, çıkarabileceği gibi cırtcırtlı olmasına rağmen hiç çıkarmıyo da, eskiden patik ayakabılarını tutmazdı ayağında çıkarırdı hep, sanırım rahat ediyo, kocaman bi oyuncağı var bütün gün onun üzerine başıyo girintili çıkıntılı hep düşünürdüm ayağı acımıyo mu diye şimdi ayakabılarla bu anlamda da rahat ediyodur, bi de patik ayakabılar hep terletirdi ayaklarını çorapları nemli olurdu ayakabılarında hiç olmuyo...
yani aslında ayak sağlığı için ayakabıyla basıp yürümesi mi doğru onu sormak istedim sizler napıyosunuz merak ettim...

kızlar ben hep gece gündüz çorapla tutuyodum banyo hariç ayakları çıplak kalmıyodu :)
son günlerde ayakabısız olduğu anlarda yatarken falan hep çıkarmaya başladı sinyallerini veriyo sıkılmaya başladı sanırım, uykuda çıkarıcam artık ben, zaten ev 25 derece hep üşümez artık büyüdü
...

ben de hep corapla tutuyorum hatta bazen sabah tek corabi cikmis oluyo o zaman da ayagiyla oynayip guluyo bu iki gecedir atesi var diye coraplarini cikariyorum bi yerde ayakkabisiz yurutulmesi gerektigini duymustum onun icin evde hic ayakkabi giydirmiyorum benim halilar girintili cikintili ama alisti cok rahat yuruyo

herkese merhabalar, ben de sessiz takipçilerdenim. çok uzun süredir yazdıklarınızı okuyup faydalanıyorum. herkese bir teşekkür etmek istedim. benimde 12 mart doğumlu bir oğlum var. henüz yürüyemiyoruz daha doğrusu korkuyoruz yalnız yürümeye. bağışıklık sisteminde düşüklük var oğlumda bu yüzden 8 aylıktan beri sık sık hastalandık. antibiyotikler kullandık. üzüldük baya ama duruma alıştık artık. doktorumuz 1.5 yaşına kadar böyle devam edebilir sonra toparlar diyor. umarım düzelir. herşeyi anlıyor artık oğluşum ama konuşmada çok iyi değil. bakalım bekiliyoruz bizde. bu hastalıklar baya geriletti oğlumun gelişimini. bu aralarda iştahsızlıkla uğraşıyoruz. daha doğrusu yemek seçiyoruz fena halde istediği bir şeyi güzelce yerken istemediğini hiç yediremiyoruz. birde süt ve süt ürünleri ile hiç arası iyi değil. emdiği için çok üstüne gitmiyorum ama aklıma takılıyo hep. umarım kalsiyum eksikliği oluşmaz. neyse çok uzun yazdım. herkese sevgiler. daha sık görüşmek üzere artık :)

ben evde ayakkabı giydirmiyorum çorapla geziyor veya altı kaydırmaz patiklerden giyiyor...aslında 1.5 yaşına kadar ayakkabı giydirmeyin tarzında yazılar çıkmıştı geçen aylarda...

masallah gayet güzel yemesi...aslında iştahı yerindeyken bizimkide yıyor ama ben zorlanıyorum sürekli degısık bişeyler bulmakta..öğlen akşam aynı şey olmasın iki gün aynı şey olmasın derken bişey kalmıyo...akşamları bizimle beraber yesin diye oturtuyorum bir kase çorba içer mutlaka onun üstüne bişeyler yemelimi acaba doyuyormudur diye merak ettim....bu arada ben corba olarak hep püre tarzı verdim sulu pek vermedim sebzeleri haşlayıp eziyorum pelte gibi oluyor o şekilde veriyorum yada süzerek..parca halde yemiyor hala çiğnemeden yutmaya calısıyor...

allah korusun yapıyorlar öyle şeyler herseyı agızlarına atıyorlar...bizde pek fazla sac yok şimdilik o yuzden toka takmıyorum ama taksamda durdurmaz hemen cekıp alıyor toka bant bişey taktırmıyor sapka bile...hatta bende bıle toka gorunce hemen cekıp cıkarıyor :) alısırlar zamanla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…