2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar konunuzla alakası yok ama tecrübelisiniz diye sormak istedim adetim 1 gün gecikti test yaptım negatif çıktı ama hamileymişim gibi geliyor bana www.bebekbakiyorum.com diye bir forumda erken yapmışsın dediler bir de burda sorayım dedim, erken olduğu için çıkmamış olabilir mi lütfen yadım eder misiniz çok istiyorum

papatya metro fenerbahçem erdemine geçmiş olsun iyileşsinler hepsi inşallah hemencik ...

papatya gerçekten üzüldüm ben de erene, akla gelmez ki, ama düşününce sonradan aklına geliyo insanın o arabalar bizimkilerin yaş grubuna göre değil aslında ona dikkat etmeliyiz ğzerlerindeki yaşlar bu gibi tehlikelere göre oluyo, biçok bebekte bile 3 yş snrası yazıy aslında ama alıyoruz,ama aksesuarlarına falan dikkat edip onları saklııyorum falan...

fenerbahçem biz derinin dişlerinde geceleri sıkıntı çektik ama hiç ağrıkesici falan vermeden jel sürmeden ateş falan da olmadan sadece huysuzluk ve iştahsızlıkla atlattık ama zılardan korkuyorum herkes zor diyo, ben de bi araştırayım kehribar kolyeyi, ömere de yi gelir inşallah...

kan testi yaptirabilirsin o cok erken cevap veriyo ya da erken gebelik testleri var onlari da uygulayabilirsin ben normal testi iki kere yaptim birinde cikmadi uc dort gun sonra coook silik cikti kan testimde 132 fln cikmisti ama bazen tek cizgi olsa da hamile olabilirsiniz

canım ben de dikkat ediyorum
küçük parçalı oyuncaklar almıyorum falan ama
hediye olunca açtık hemen
oynamaya başladı
bu oyuncağa benzer başka arabaları da vardı
onlarda bir sıkıntı olmadı ama bunda böyle oldu

biz de diş için bir şey kullanmadık
ya sabır ile atlatıyoruz
benimkilerin ikisi de azı çıkarıyor şu an
kızımın üst damağında 1 cm lik alan kızarmış ve altı kocaman beyazlık

çok sağ ol canım

iştahsızlık dişten olabilir ama kusma daha farklı sanki

Canım bizde ilk 6 dişi senin dediğin şekilde sadece huysuzlukla atlattık iştah kaybı kilo kaybı kusma gece deli gibi ağlama bunlar hiç olmadı... Herkeste aynı değildir belki umarım siz kolay atlatırsınız.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kızlar geçen bahsettiğiniz çadırdan aldık oğluşa ikea dan indirime girmiş tüneli alıp almamakta kararsız kaldım çok basık duruyodu bizimki korkar diye almadım salıncaktan bile korkuyo çünkü:) birde orda ahşap bi oyuncak dikkatimi çekti tahta çubukları çekiçle vurarak yerlerine oturtuyosun montessorri ye uyumlu bi oyuncak 18 ay ve üzeri olduğu için almadım daha sonra alıcam orda denedik zaten vuruyo ama çekici tam kavrıyamıyo okşuyo gibi:)

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Önceki sayfaları okuyamadım ama hasta bebişlerimiz var sanırım hepsine geçmiş olun. Benimkinde de 2 gündür bir haller var. Önceki gün 4-5 defa yediği her şeyi kustu. Üstelik 2 gündür ishal, dün 3-4 defa kaka yaptı, ishal şekilde Gece kalkıp bez değiştirdik, sonrasında da uyumakta çok zorlandı yavrum. 2 saat uyuyamadık. Önceki gün de kalkıp uyuyamamıştı. Çok ta iştahsız. Dişten olabilir mi, yoksa başka bir rahatsızlığı mı vardır yavrumun? Aklıma rota geldi hemen çok korktum. Değildir deyin lütfen. Bugün de aynı olursa doktora götüreceğiz sanırım.

Permanganant benim kizim da 3 gun oyleydi. Dun daha iyiydi. Istahi acildi ve gecen hafta yenikullanicinin kizindaki gibi vucudu dokuntu yapti. 1 yas asisi oldugunda bizim ebe bir hafta icinde dokuntu olabilir demisti. Ben de asiya yordum tum bu yasadiklarimizi. Sanirim vucut direnci dustu asiyla biraz da soguk alginligi. Bizimki atlatti insallah darisi diger bebeklerimizin basina.

Kizlar ben lazimlik almayi dusunuyorum. Biraz salonda tutacagim oynasin ustune otursun biraz alissin. Sonra da banyoya koyup orda otursun diyorum. Cisini yapmasa da oturmayi ogrensin diye. Tuvalet egitimine yazin cok yavas bicimde baslamak istiyorum. Simdiden lazimliga alissin cunku benim kiz yeniliklere cok zor alisiyor. Bu surecte lazimliga alissin istiyorum. Yoksa birden hayatta oturup lazimliga yapmaz cisini:))))

biz çocuk ortopedistine gidiyoruz kızımın boynu için. bu soruyu sordum birkaç kez , sokağa çıkmak zorunda kalmadıktan sonra evde hava sıcaksa çıplak ayak, soğuksa corapla yürüsün ileride ciddi ayak yapısı problemleri yaratıyor çocuklarda ayakkabı giyilmesi dedi bilginize arkadaşlar.

çadır yeğenimde var gittikçe orda giriyo içine hoşuna gidiyo onu almıycam ev küçücük koca koca oyuncaklar doldu ortalık ona yer yok :) ama tüneli istiyorum ben ikea tarafına gidince alırım onu da ev için istemiyorum aslında havalar iyice ısınıyo birazcık daha ısınsın aşağıya bahçeye inince orda oynasın istiyorum katlar getiririz eve... hatta pilsanın küçük plastik tahtravallilerinden de istiyorum onu almam içeri dursun hem kızım hem de başkaları oynasın... eve de o çekiçli çubuklardan da istiyorum,ama 18 ayı beklemeyebiliriz elinin altında olursa deneye deneye alışır... bi de montessori demişken eşime bahsediyorum, bu aralar aktara yapması gerekiyo bi kaptan bi kaba ceviz makarna falan dedim, niye ceviz makarna bu renkl plastik şeyleri kovasına atsa olmuyo mu bi kova daha alırız diyo, evi batırmaya meraklıymışız montessori falan iyice saçmalıyomuşumartık :) bi keresinde de annenlerde ver montessori eğitimini demişti :) biraz titiz olur da kendisi :)

değildir canım inşallah rota falan, gidin yine de doktora ...

biz de artık evde çoraplayız yine, çorapla parkelerde çok kayıyo ama idare ediyoruz...
bu aralar çoraplarını sık sık çıkarmaya yalınayak kalmaya başladıo çıkarıyo ben giydiriyorum gün içinde bikaç kere...

ay ay ay ne güzel haberler:) sağlıkla büyüsün minnak:)

bizde var kehribar kolye aylardır ama moralini bozmak istemem hiç bir işe yaramıyor:) biraz geyik birşey galiba:):) hemde bizimkisi ingiltere'den sadece kehribar taşı satan özel bir dükkandan orjinal olan. 100 tl'ye denk gelen para verdik :) inşallah size yarar arkadaşım bize normal dşlerde bile yaramadı, azılarda zaten süs olarak kaldı. sanırım maalesef her bebek bu azı diş meselesinde yıpranacak biraz. uykusuz geceler, iştahsızlık ve burun akıntısı kaçınılmaz birde hepsi birden geliyor yazık miniklerimize vallahi ben 20 yaş dişlerimi çektirmeden önce her çıkmaya çalıştıklarında hüngür hüngür ağlamıştım iyi dayanıyor bizimkiler :)

Son düzenleme:

ikea'daki yeşil lazımlığı tavsiye ederim. 6,5 aydır kullanıyorum çok memnunum. ergonomik olarak en iyi hemde 5 tl'mi neydi:):) sakın conconlu müzikli filan bişey alma hiç gerekmez. bu arada facebook'ta bezsiz bebek diye bir grup var oraya bir göz atabilirsinin

Son düzenleme:

canım benimkiler sürekli kaydırmaz çorap giyiyor
yoksa çok kayıyorlar

kızlar biz sanırım gece beslenmesini bitirdik
sanırım diyorum çünkü süreç devam ediyor
sütüm onları iki kere beslemeye yetmiyor ve ikisi de hem inek hem keçi sütünü reddetti
ağladıklarında inek sütüne cici bebe koydum belki içerler diye
içmediler, ağladılar uyudular
sonra yine uyandılar yine uyuttum
derken uyanmamaya başladılar
ya da açken uyumayı öğrendiler
ve bizim için mucize
iki gündür saat 9 'a kadar uyuyorlar
Allah'ım bu rüya hiç bitmesin inşallah
amin

iyi uyusunlar diye bu sürece banyoyu da ekledim
üç gündür her gün duş aldırıyorum
az önce yoğurdun içine biz muz ezdim, birkaç tane kara dut,
yarım çay kaşığı bal ve iki tane cici bebe bisküvisi ezip yedirdim
uyuttum şimdi
sonucu size yazarım arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…