2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bahar yorgunluğu bendede var cnm..nezle oldum iki gündür.mevsim geçişleri böyle oluyor
bende oğlum erken yatsın istiyorum ama bi türlü öne çekemedim uyku saatini.11 e doğru yatıyor.
21.00 - 22.00 arası uyumasını istiyorum ama babasıyla oynamaktan akşamları uykuyu unutuyor

bütün kuzular yürümeye başlamış ne güzel

yaz gelsin parkların altını üstüne getirecekler az kaldı :)
biz hava güzel olduğunda gidiyoruz hep salıncaktan korkuyordu şimdi inmiyor hoşuna gidiyor :))

Masallah kuzulara.. bitmesin ruyaniz canim. Kaçta yatiriyorsun peki?
en geç 10 da uyumuş oluyorlar canım

ben de istiommmm o ruyadan

inşallah

ohhhhhhhhh mis misssssss

canım ben o oyuncağın çekicini kaldırdım ortadan
o renkli çubukları deliklere takıp çıkarıyoruz
ben takıyorum, onla çıkarıyor
çok mutlu oluyorlar
bazen de takmaya çalışıyorlar

inşallah atanırsın canım
hadi katıl aramıza sen de

canım ben yapıyorum, severek de yiyorlar
yağ, soğan, salça, sarımsak kıyma ve bürüksel lahanası
normal yemek gibi yapılıyor
tüm pişireceksen lahanalara çatal batır, yumuşak olur
ama ben iyice ezilsin diye ortadan ikiye bölüyorum
afiyet olsun

facedeki grupta biçok kişi aynı tariften yapıyodu ben de 2 tepsi yaptım 2 ayrı tarifle biri bu tarifleydi bu daha iyi oldu bunu vereyim...
250gr margarin
125 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
55 gr nişasta (ölçü kaplarıyla ölçüyolarmış ben sordum kaşıkla ölçtüler 4 tepeleme çorba kaşığı olduğunu söylediler ben öyle yaptım, ve mısır nişastası kullandım)
1 yumurta
kulak memesi yumuşaklığında kurabiye hamuru olacak şekilde aldığı kadar un
yoğurup şekil verip 170 derece önceden ısınmış fırında 15 dk. pişirdim...

şeker hamuru yapışmasın diye önce nişastayla açıyodum pembenin üzerinde beyaz lekeler bıraktı sonraan yaptıklarımı pudra şekeri ile açtım o leke bırakmıyo pudra şekeri eriyo şeker hamuru içinde, aklında bulunsun...

şeker hamurlarını kurabiyeler iyice soğudktan sonra yapıştırdım, balı azıcık suyla açıp fırçayla kurabiyelerin üzerine sürdüm öyle yapıştırdım şeker hamurlarını...

inşalla canım allah kolaylık versin...
yazılmış ama ben de söyleyeyim kıymalı soğanlı diğer sebze yemekleri gibi, ben bize yaparken bütün pişirirdim ama kızıma 2ye 3e falan bölüyorum, biraz da pirinç ekliyorum... ama çok çirkin hiç de sevmedi :)

erken hali 11 e yakın zaten normalde 12de yatıyodu ama bu aralar uyku düzeni karışık akşamüstü uyumadı 8 buçuk gibi uyudu hala uyuyo ama uyanıcak geç yatıcak sonra...

Son düzenleme:
kızlar daha önce lekelerden bahsetmiştim
bebeklerimin kıyafetlerinden çıkmayan lekeler

piyasadaki bütün leke çıkarıcıları aldım ama sonuç alamadım
kaynattım çözüm bulamadım
sonra kayınvalidemin dediği sodomatik diye bir ürün aldım
lekenin üzerine döküp çitiliyorum
bir dakika sonra kıyafet pırıl pırıl
benim gibi lekelerden çok rahatsız olanlara duyurulur

facedeki grupta biçok kişi aynı tariften yapıyodu ben de 2 tepsi yaptım 2 ayrı tarifle biri bu tarifleydi bu daha iyi oldu bunu vereyim...
250gr margarin
125 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
55 gr nişasta (ölçü kaplarıyla ölçüyolarmış ben sordum kaşıkla ölçtüler 4 tepeleme çorba kaşığı olduğunu söylediler ben öyle yaptım, ve mısır nişastası kullandım)
1 yumurta
kulak memesi yumuşaklığında kurabiye hamuru olacak şekilde aldığı kadar un
yoğurup şekil verip 170 derece önceden ısınmış fırında 15 dk. pişirdim...

şeker hamuru yapışmasın diye önce nişastayla açıyodum pembenin üzerinde beyaz lekeler bıraktı sonraan yaptıklarımı pudra şekeri ile açtım o leke bırakmıyo pudra şekeri eriyo şeker hamuru içinde, aklında bulunsun...

şeker hamurlarını kurabiyeler iyice soğudktan sonra yapıştırdım, balı azıcık suyla açıp fırçayla kurabiyelerin üzerine sürdüm öyle yapıştırdım şeker hamurlarını...

resmini de gönderiyorum kurabiyelerimizin :)

inşalla canım allah kolaylık versin...
yazılmış ama ben de söyleyeyim kıymalı soğanlı diğer sebze yemekleri gibi, ben bize yaparken bütün pişirirdim ama kızıma 2ye 3e falan bölüyorum, biraz da pirinç ekliyorum... ama çok çirkin hiç de sevmedi :)

erken hali 11 e yakın zaten normalde 12de yatıyodu ama bu aralar uyku düzeni karışık akşamüstü uyumadı 8 buçuk gibi uyudu hala uyuyo ama uyanıcak geç yatıcak sonra...

Son düzenleme:

Asyaseyhan ben de senin gibi düşünüyordum. Doğru mu yanlis mi yaptigimi bilmiyordum ama kiyamiyordum kizima hep yanina aliyprdum. Uykusuna kendi yataginda baslar ama 12yada 1 gibi bizim yatağa geçer ve sabah bizim yatakta uyanir babamiz sik sik gececi olduğundan
Kizimla beraber uyuyoruz biz.
Benim de hic içim rahat değildi alissacak sonra ayrilamayacak falan diye.
Ama pedagog adem güneşle tanistiktan sonra tamamen fikrim değişti
O kadar rahatladim ki.
Bir kitabini okuyabildim henuz diğerlerini de sabirsizlikla okumayi bekliyorum
Ama beni tamamen sardi artik kizima gönül rahatligiyla sarilip ope koklaya uyuyorum
Kendisi 2 yasina kadar bebekle uyunmasi gerektiğini bebegin anneye doyarsa o zaman guvenli bir şekilde ayrilabilecegini söylüyor
Anadolu pedagojisi adini vermis eğitim anlayisina da. Bu isim bile beni isindirdi.
Gerçekten ben çok etkilendim söylediklerinden anlattiklarindan.
Sizlerle de paylaşmak istedim dostlar:)

arkadaşım insanın bebeğiyle yatması kadar güzel bir şey olabilir mi?
ben küçükken annemle yatmaya bayılırdım
benim hamileliğim çok problemli geçti
annemde kaldım, sağ olsun o baktı bana o dönemde
o zaman bile yani kazık kadarken bile annemle yatmak istedim ve yattım
ben de bebeklerimi yatağına yatırıyorum
gece ağladığında hemen yanına gidiyorum
bir bakıyorum boynuma sarılıveriyorlar
beni istediği o kadar belli ki
alıyorum hemen koynuma
sabaha kadar mışıl mışıl uyuyoruz
gece diğeri ağlarsa senin bu kadar anneyle yattığın yeter diyorum
hangisi yanımdaysa onu beşiğine bırakıp diğerini alıyorum
sabaha kadar da onunla yatıyorum
kayınvalidem de alıştırma kızım dedi ama hiç oralı olmadım
biz hatta genelde 4 kişi yatıyoruz
en büyük pişmanlığım keşke yatağımı özel olarak yaptırsaymışım
en büyüğünden alsaymışım

Ne kadar guzel anlatmissin. Insanin ici eriyor. Benim cevrem hep korkuttu beni. Ilk gunden beri. Sakin yanina alma, aman bisey olur, aman alisirsa birakmaz diye. Ben de hep ayri yatirdim. Simdi cok istiyorum ama kizim da ben de esim de hic aliskin degiliz. Beceremiyoruz birlikte yatmayi. Biraz buyuyunce yatariz diye avutuyorum kendimi...

Bizdr beraber yatiyoruz kizlar. Onun gozlerine bakarak, koklayarak uyumaktan sikayetim yok. Oglum butun uykularina yanımda yatarak geciyor artik hatta yataga yatiyoruz bazen ondan once uyuyakaliyorum o sonra daliyo:). Sadece ben yatakta pozisyon degistirmekten kolumu bacagimi nereye koycagimi düşünmekten kaliteli uyuyamiyorum. Gerci 1 senedir uyku kalitesi mi o da ne durumundayım. Bu arada universitedeyken anne cocuk egitimi diye bir dersimiz vardi o hocamin da gokcen arkadasim gibi soylemisti. 0 2 yas arasi bebegin uyandiginda anneyi yaninda gormesi ozguveni acisindan oldukca onemliymis. Adem gunes de bizim okulda hocaydi zaten onun da bu yondeki dusuncesini biliyordum. Soyle bir ornek veriyim, oğlum uyandiginda gunduz uykusu dahil beni yaninda goruyor sadece sabah namazina kalktigimda esim yaninda oluyor ve asiri agliyor ben gelince sakinlesiyor ve bazen tekrar uykuya daliyor.

yaklaşık 6 aya kadar bizim odamızda beşiğinde yatıyodu hep kızım, sonra odasına karyolasına geçince yalnız yatmaya başladı ama ağladığında uyutup yatağına yatırdığımda tekrar ağlayıp uyanıyosa hiç uğraşmadan yanımıza alıyoruz genelde sabaha karşı yanımızda oluyo sabah beraber uyanıyoruz, bu gece baştan sona beraberdik mesela, akşam 20:30-11:30 gibi alışık olmadığı bi saatte uyuyunca gece uyutmak zor oldu çünkü, 2:30 itibariyle hep beraber yattık hep beraber uyandık uyuyamadık falan :)
ben bizimle yatmasından uyuyup uynamsından memnunum ama sanki kızım o kadar memnun değil gibi geliyo bana dönemiyo istediği gibi daha çok uyanıyo bizimle, ve ortada yatırıyoruz mecbr dolayısıyla bizim yorganı örtüyorum örttürmüyo alışkın değil...

- Baba, sen gece karanlıktan korkuyor musun?
- Hayır, korkmuyorum
- Her gece ortasında açlıktan uyanıyor musun?
- Hayır, uyanmyorum
- Uyurken battaniyeni açıp uyanıyor musun?...
- Hayır, açmıyorum
- Peki, o zaman annemin yanında kim uyumalı???

:109:

Ya kızlar ben sizi çok seviyorum:13::89:
Hele hemfikir olunca çok çok seviyorum
Oğlumu kırkı çıkınca odasına aldım. 6 ay kadar ayrı uyudu. Lakin emmeye iyice alışınca babamızı gönderdik, birlikte yatıyoruz.
Şimdi şöyleeee gönül rahatlığıyla yatarız artık.
,Eşim geç yatıyor, inanın bazı zamanlar soruyorum, Gökalp çok uyandı mı diye.
Uyanır uyanmaz meme verdiğim için farkedemiyorum bile çok uyanmazsa.
Bir kaç gündür çok bezgindim kızlar, "nefret ediyorum" kelimesi düşmedi dilimden.
Çamaşır katlamaktan, makinaya bulaşık dizmekten nefret ettim.
[Suyun çeşmelerden getirildiği, çamaşırların dere kenarlarında "tokuç"la yıkandığı zamanlardan makinalaşan bir devirde makinalaşan insan olduğumu bile bile. E-rağmen.]
Geceye doğru Yaradan'a sığınıp derledim topladım ortalığı. Tüm gerginliğimle eşime "Şu makinaya bulaşık yerleştirmekten nefret ediyorum" dedim. Eşimin samimi cevabı bütün sinirimi aldı:
"Dizme canım, elinde yıka. O daha kolay vallahi bak. İki dakikada bitiyor"
Samimiydi gerçekten

biz de oglumla yatiyoruz daha dogrusu oglum uyuyunca yatagina koyuyorum ilk uyanmasinda hemen yanima cunku emzik yerine beni kullaniyor bana da bazi arkadaslarim alistirma yaninda yatirma fln dediler ama gece cok fazla kalktigi icin ayri yatamiyordum sonra baska biri birlikte uyumanin ozguveni icin daha iyi oldugunu soyleyince cok mutlu olmustum simdi de sizi okuyunca mutlu oluyorum cunku oglumla yatmaya bayiliyorummmm bazen gece kalkinca bana sarilip tekrar daliyor o zaman bitiyorum iste allah isteyen herkese tattirsin

kızımın kısa süreli ateşi çıkıyo ve aniden iniyo çok enteresan, dişten sanırım, çok zorluyo, bikaç gündür önlük takmaya başladım koskoca yürüyen kıza çünkü günde bikaç kere tshirt değiştiriyodum sürekli bişeyleri ısırıyo emziği bile emmiyo ısırıyo eliyle tutup sular akıtıyo üşütmesin göğsünü diye de önlük takıyorum, dişi acıyınca ağlayarak uyanıyo zor avunuyo, dün ve bugün ishal de var çok sıvı sayılmaz ama her zamanki gibi değil yani badilerine sızıp batıracak kadar yine de... ve normalden daha sık kaka yapıyo... bütün bunlar diştendir değil mi...
bunun dışında neşesi yerinde, iştah çok değişmedi, zaten kandıra oynata yiyen ama yedirilebilen bi bebek hala öyle...

canım aynı belirtiler bizde de vardı
muhtemelen azı diş geliyor canım

bizde iştah da inişli çıkışlı oldu
bir gün çok iyi yediler bir gün yemediler

kızlar benim kızım bana küstü inanması zor ama geçekten küstü
benim perşembe günü ders programım biraz garip
perşembe günü hem nöbetçiyim hem öğlenciyim
saat 11 gibi gidip akşam 7.15 gibi geliyorum
akşama kadar evde olmamama kırıldı bence
çok yoruluyrum o gün ama eve gelince yatana kadar sadece bebeklerimle ilgileniyorum
ki okuldam gelince önce zeyno atlar üstüme annem diye
eren daha mesafelidir
sevgisini zaman geçtikçe belli eder
yani beni o da çok özlüyor ama hemen üstüme atlamak yerine yavaş yavaş yanaşır

ama dün akşam
kızım okuldan geldiğimde pek oralı olmadı
gece benim uyutmamı istemedi
babaannesi uyuttu
gece burnu tıkalıydı
zaten zor uyudu
sabah 6 olmadan uyandı
ben de burnunu açtım, tekrar uyutmaya çalıştım ama uyumadı
ben de biraz kızdım
yat ya
biraz uyuyayım, çok yorgunum diye söylendim
sonra kalktım tabi ama kızımın kalbi kırıldı
okuldan eve geldim saat 3 gibi
kızım uyuyordu, uyandı tekrar uyutmaya çalıştım ama yine uyumadı
oynamak istedim benle değil de babaanneyle oynadı
sonra sonra biraz eğlendik ama
burnu akıyor zaten pek bi keyfi yoktu
bu akşam benimle uyudu, hatta yatağında yatan kızımı kendim kucağımda uyuttum vicdanımı rahatlatmak için
ama çok üzüldüm
oysaki ben onlar için çalışıyorum

Bugün kızıma meningogok aşısı yaptırdık. devlet yapmıyor, özel yapılıyor. Tv de duyup doktorumuza danıştık, o da tavsiye etti, bazı ülkelerde zorunluymuş... 2 marka vardı biri (menectra) 2 yaşına kadar iki, iki yaşından sonra tek dozdu, diğeri (nimenrix) tek doz... tek doz olanı yaptırdık...

canım aynı belirtiler bizde de vardı
muhtemelen azı diş geliyor canım

bizde iştah da inişli çıkışlı oldu
bir gün çok iyi yediler bir gün yemediler

papatya bizde kusma da avr canım, dün etli taze fasulye yapmıştım blendardan geçirince yine de biraz pütürlü oldu akşam onu yedirirken onu kustu herlade pütürlü diyedir diye düşündüm, aynı yemekten bugün öğlen de verdim onu da kustu yine aynıdır dedim, ama bu akşam tam sevdiği kıvamda sebzeli mercimek çorbasını da kustu, bu da dişten olur mu ki yarın doktora gidebiliriz devam ederse... bugün aeş de azalsa da arada hiç düşmedi genelde 37.5 civarındaydı... yemek yedirirken de zorlandım.. 8 diş var bizde 9.geliyo bize azı oluyo sanırım o...

kesinlikle artık duygusal tepki verebiliyolar, ilgi çekmek için bile isteye yasak şeyleri yaramazlıkları yapıyolar, konuşmadıkları için neyi ne kadar bildiklerini bilmiyoruz ama baya baya anlıyolar artık duyguları...

Canim ayni durumlar...muhtemelen azi dis...sana 5 gundur kullandigimiz kehribar kolyeyi siddetle tavsiye ederim
Omerin durumundan bahsetmistim 10 gun ac gezdi 10 gun uyumadi allahima sukurler olsun istahmizda yerine geldi uykumuzda duzeldi eskisi gibi mutlu omerim....inan kasik gorunce deliriyodu simdi kendi mamasini istiyor benden hamd olsun
Keramet kimde bilmiyorum ama biz halimizden memnunuz cok sukur...
Disler henuz kabarik patlamış olsa patladi da sıkıntı gitti derdim ama daha kabarik ve kizarik agrilarini azalttigina inanıyorum cunku aci ile uyanmasi farklı aciktigi icin uyanmasi farkli gece 10 dan fazla uyanan oglum sabah 7 ye kadar uyanmadi ilk defa yani sadece aciktigi icin kalkiyo şuan
Umarim sizde en kisa surede atlatirsiniz. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…