kızlar biz sanırım gece beslenmesini bitirdik
sanırım diyorum çünkü süreç devam ediyor
sütüm onları iki kere beslemeye yetmiyor ve ikisi de hem inek hem keçi sütünü reddetti
ağladıklarında inek sütüne cici bebe koydum belki içerler diye
içmediler, ağladılar uyudular
sonra yine uyandılar yine uyuttum
derken uyanmamaya başladılar
ya da açken uyumayı öğrendiler
ve bizim için mucize
iki gündür saat 9 'a kadar uyuyorlar
Allah'ım bu rüya hiç bitmesin inşallah
amin
iyi uyusunlar diye bu sürece banyoyu da ekledim
üç gündür her gün duş aldırıyorum
az önce yoğurdun içine biz muz ezdim, birkaç tane kara dut,
yarım çay kaşığı bal ve iki tane cici bebe bisküvisi ezip yedirdim
uyuttum şimdi
sonucu size yazarım arkadaşlar
ikea'daki yeşil lazımlığı tavsiye ederim. 6,5 aydır kullanıyorum çok memnunum. ergonomik olarak en iyi hemde 5 tl'mi neydi:):) sakın conconlu müzikli filan bişey alma hiç gerekmez. bu arada facebook'ta bezsiz bebek diye bir grup var oraya bir göz atabilirsinin
ben de istiommmm o ruyadankızlar biz sanırım gece beslenmesini bitirdik
sütüm onları iki kere beslemeye yetmiyor ve ikisi de hem inek hem keçi sütünü reddetti
ve bizim için mucize
amin
uyuttum şimdi
ve bizim için mucize
amin
uyuttum şimdi
selam arkadaşlar.bi süredir giremedim yine bu akşam fırsat bulunca girip yazmak istedim.
bazen girip azızık okuyup çıkıyorum.oğlum pc başına geçince anında tuşlara vurmaya başlıyor
izin vermiyor bende çok açamıyorum.cepten bakıyorum ara ara.bu gece yazıyım dedimm :)
papatya bizde gece beslenmesini bitireli bir ayı geçti.ve bu süreçte oğlum gece uyanma alışkanlığını bıraktı
1 yaşından sonra emzirmeyi bırakınca karnını doyurup yatırdım birdaha gece boyu birşey vermedim
ilk hafta daha sık uyanıyordu ama şimdi ya bir kere kalkıyor ya da hiç kalkmıyor sabah 9 a kadar.
ama akşamları biraz geç yatıyor bu ara 11 e doğru uyuyoruz.
bunu öne almaya çalışıyorum biraz.
kızlar biz inet sütü ve çoçuk sütü kullanıyoruz.
ikisinide severek içiyor.
yemekle ilgili bir sıkıntımızda kalmadı çok şükür.artık herşeyi yiyor itiraz etmeden :)
oğlum artık yürüme konusunu aştı koşmaya başladı..gizli gizli odasına kaçıyor çekmeceleri boşaltıyor
yakalanınca kalkıp kaçıyor hızlı hızlı koşuyor..bayılıyorum o haline.. :)
bide benim oğlumda parkeden çok kayıyordu ilk zamanlar şimdi ustalaştığı için hiç kaymıyor
iyice pekiştirince yürümeyi sizin kuzularda düşmez :)
uzun süre gelmeyince yazcak çok şey buldum :))
ikea'daki yeşil lazımlığı tavsiye ederim. 6,5 aydır kullanıyorum çok memnunum. ergonomik olarak en iyi hemde 5 tl'mi neydi:):) sakın conconlu müzikli filan bişey alma hiç gerekmez. bu arada facebook'ta bezsiz bebek diye bir grup var oraya bir göz atabilirsinin
Bizde de gece beslenmesi bitti. Kizim dogumgununde bana hediye verdi. Dogumgunu gecesinden beri kalkmiyor. Bazen uyaniyor agliyor sonra bakiyor ki biz yatiyoruz o da hemen yatiyor. Ben de bu aralar cok uyumaya basladim. Bahar yorgunlugu mu yoksa bir senelik uykusuzlugun sonucu mu ne bilmiyorum. 9.30 da siziyorum. Sabah 7.30 da zoor uyaniyorum.
Kızlar maşallah bebişlerinize.. Ben hala gece yrm saatte bir uyanıyorum ertesî gün okula geliyorum. Dü gece cinnet geçiriyordum. Sürekli sallanmak memede olmak istiyor. Ağrısı var gibi uyanmadan inlîyor. Sallamassam ya da emzirmessem ağlıyor. Napıcağımı şaşırdım. Gündüz uykularında yok 3 saat deliksiz uyuyabiliyor bazen.depresyona girdim valla.. Hiçhîç bir şeye yetişemiyorum. Uykusuzluktan okulda verimli olamıyorum.. Of of of .
Selam herkese. Uzun zamandır yazamadım bilgisayar problemlerinden. Hastalara geçmiş olsun. Doğum günü olup kaçırdıklarıma mutlu yaşlar olsun inşallah. Cansu 3.dişini çıkarmaya başladı. Biraz sıkıntı yaptı ama çok şükür geçti şimdilik. Diş çıkarma zamanı ishal, uykusuzluk, iştahsızlık sanırım olmazsa olmaz gibi. Onun dışında çok şükür pek sıkıntımız yok. Emmeyi bıraktığından beri beslemesi biraz daha iyi. En azından sütünü severek içiyor. Günde üç küçük biberon veriyorum. Sabah, öğle ve akşam uykudan kalkınca. Gece beslenmesi biteli 2 ay oldu. Rahatız, pek uyanmıyor ama uyanırsada emziğini alıp geri uyuyor. Gündüzleri bol bol oyun oynayıp, kitaplara bakıyoruz. Bu ara inanılmaz bayrak hastası oldu kızım.Bi kere gösterdik bak kızım bayrak diye. Abilerinin kitaplığındaki kitapları getirip içlerinde tek tek bulup bayrakları bize gösteriyor. Bütün ülke bayrakları arasında bizim bayrağımızı bulup alkış bekliyor. Bir diğer favori oyuncağımız plastik kapaklar. Evdeki tükettiğimiz su şişelerinin kapaklarını biriktiyorum. Cansu kapakların bulunduğu şişeyi alıp evin ortasına döküyor. Sonra onlarla epeyce oynuyor. Bende renklerine ve büyüklüklerine göre ayırmayı öğretiyorum. Ayrı kapların içine önce ben atıyorum sonra ona atmasını söylüyorum. Yavaş yavaş farkına varıyor renklerin ve büyüklük farklarının. Abileriyle inanılmaz mutlu kızım. Dün ben temizlik yapıyorum diye iki abisi parka götürdü yarım saat. Büyük abimiz çok ilgili maşallah. Küçük abimizde seviyor ama hala biraz kıskançlık var galiba. İşaret etmeden söylenenleri yerine getirmeye başladı. Dün akşam oyuncağının bir parçasını çıkaramadı bende "getir baban çıkarsın" dedim kalktı hemen babasına götürdü. İsteklerini işaret etmeyi öğrendi. Bu ara kuru üzüm ve çekirdeğe sardı. Elinde küçük tabakla dolaşıyor bitince getirip üzüm kavonuzunu gösteriyor.İçinden üzüm ağacı çıkacak kızım diyorum. Bizden bu kadar sanırım uzun zaman yazmayınca biraz fazla kaçırdım.
Kızlar geçen bahsettiğiniz çadırdan aldık oğluşa ikea dan indirime girmiş tüneli alıp almamakta kararsız kaldım çok basık duruyodu bizimki korkar diye almadım salıncaktan bile korkuyo çünkü:) birde orda ahşap bi oyuncak dikkatimi çekti tahta çubukları çekiçle vurarak yerlerine oturtuyosun montessorri ye uyumlu bi oyuncak 18 ay ve üzeri olduğu için almadım daha sonra alıcam orda denedik zaten vuruyo ama çekici tam kavrıyamıyo okşuyo gibi:)
Canım aynı oyuncaktan bahsediyorsak eğer (Mula Çekiç Bloğu) biz de netten aldık ama oğlum şöyle bir iki vurdu, bakmadı sonra yüzüne. Hatta babasıyla, acaba bu oyuncak şiddeti mi öğretiyor, diye düşünmüştük.
Gerçi benim oğlan hiç bir oyuncağa bakmıyor, ben de artık bir müddet almayacağım.
iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
ve bizim için mucize
amin
uyuttum şimdi
Ben de ben de ben de.ben de istiommmm o ruyadan
Doğru mu yapıyorum yanlış mı bilmiyorum.Kızlar maşallah bebişlerinize.. Ben hala gece yrm saatte bir uyanıyorum ertesî gün okula geliyorum. Dü gece cinnet geçiriyordum. Sürekli sallanmak memede olmak istiyor. Ağrısı var gibi uyanmadan inlîyor. Sallamassam ya da emzirmessem ağlıyor. Napıcağımı şaşırdım. Gündüz uykularında yok 3 saat deliksiz uyuyabiliyor bazen.depresyona girdim valla.. Hiçhîç bir şeye yetişemiyorum. Uykusuzluktan okulda verimli olamıyorum.. Of of of .
Maşallah sizeSelam herkese. Uzun zamandır yazamadım bilgisayar problemlerinden. Hastalara geçmiş olsun. Doğum günü olup kaçırdıklarıma mutlu yaşlar olsun inşallah. Cansu 3.dişini çıkarmaya başladı. Biraz sıkıntı yaptı ama çok şükür geçti şimdilik. Diş çıkarma zamanı ishal, uykusuzluk, iştahsızlık sanırım olmazsa olmaz gibi. Onun dışında çok şükür pek sıkıntımız yok. Emmeyi bıraktığından beri beslemesi biraz daha iyi. En azından sütünü severek içiyor. Günde üç küçük biberon veriyorum. Sabah, öğle ve akşam uykudan kalkınca. Gece beslenmesi biteli 2 ay oldu. Rahatız, pek uyanmıyor ama uyanırsada emziğini alıp geri uyuyor. Gündüzleri bol bol oyun oynayıp, kitaplara bakıyoruz. Bu ara inanılmaz bayrak hastası oldu kızım.Bi kere gösterdik bak kızım bayrak diye. Abilerinin kitaplığındaki kitapları getirip içlerinde tek tek bulup bayrakları bize gösteriyor. Bütün ülke bayrakları arasında bizim bayrağımızı bulup alkış bekliyor. Bir diğer favori oyuncağımız plastik kapaklar. Evdeki tükettiğimiz su şişelerinin kapaklarını biriktiyorum. Cansu kapakların bulunduğu şişeyi alıp evin ortasına döküyor. Sonra onlarla epeyce oynuyor. Bende renklerine ve büyüklüklerine göre ayırmayı öğretiyorum. Ayrı kapların içine önce ben atıyorum sonra ona atmasını söylüyorum. Yavaş yavaş farkına varıyor renklerin ve büyüklük farklarının. Abileriyle inanılmaz mutlu kızım. Dün ben temizlik yapıyorum diye iki abisi parka götürdü yarım saat. Büyük abimiz çok ilgili maşallah. Küçük abimizde seviyor ama hala biraz kıskançlık var galiba. İşaret etmeden söylenenleri yerine getirmeye başladı. Dün akşam oyuncağının bir parçasını çıkaramadı bende "getir baban çıkarsın" dedim kalktı hemen babasına götürdü. İsteklerini işaret etmeyi öğrendi. Bu ara kuru üzüm ve çekirdeğe sardı. Elinde küçük tabakla dolaşıyor bitince getirip üzüm kavonuzunu gösteriyor.İçinden üzüm ağacı çıkacak kızım diyorum. Bizden bu kadar sanırım uzun zaman yazmayınca biraz fazla kaçırdım.
Mrb arkadaşlar...
Oğlum yürümeyi baya ilerletti yürüyerek bütün odaları geziyor artık dengesini kaybedicek gibi oldumu da duvara tutunup dengeyi sağlıyor tekrar kaldığı yerden devam ediyor :) Topa vurup goll yapmayı da öğrendi topun peşinden bi koşturuyor Allahım çok tatlı bunlar.Yalnız bizde de bu ara huysuzluklar var bi taraftan burun akıntısı (nerden gelip bizi buluyor bilmiyorum) bi taraftan da azı dişleri kabarmış. Gece beslenmesini kesemedim hala sabaha karşı bi kere uyanıyor sütünü içip tekrar uyuyor. Bu hafta sonu da doğum günü kutlamamız var umarım hastalığı geçer. Hazırlıklar tam gaz devam ediyor epey yoruldum daha şimdiden. Yalnız şu şeker hamuruyla yapılan 1 şeklindeki kurabiyelerden yapan arkadaşlar varsa bana tarif verebilir mi?İnternette çok tarif var ama güvenemiyorum işte.Bir de cakepops yapan varsa onun da tarifini alabilirim.
Teşekkürler canım.Maşallah size
Yok canım öndelik değil ilgi alanları farklı olabiliyor çocukların. Birde abiler faktörü var tabiki... Abileri çok şey öğretiyor Cansu'ya.canım maşallah kızının gelişimi çok iyi daha önce de yazdıkların bizden öndeydi yine öyle...
Hosgeldin tekrar...bisey sormak istiyorum. Emzirmeyi tamamen mi birakt in yoksa gece emzirmesini mi bitirdin? Ben hala emziriyorum ve kizimda cok fazla yemegi reddetme var. Emzirmeyle mi alakali acaba? Tecrubeli annelerden yorum istiyorum. Emzirilen bebeklerde yemegi reddetme sık gorulen bir durum mu?? Bilginiz var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?