2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
yine bişey sorucam, yürüyen bebekler düz dümdüz yürüyebiliyolarmı, benim kızım 7 aylıktan beri sıralıyodu gayet seri bi şekilde,bikaç haftadır da yürüyo artık tek başına, ama sıraarken yan yan yürürler ya bi omuz önden gider, şimdi normal yürürken de bi omuz önden önden yürüyo gibi çoğu zaman, ben aylardır tutuna tutuna o şekilde yürümeye alışkın olmasına bağlıyorum bi de sürekli gözümün önünde gözüm alışıyo çok değişik garip gelmiyo bana, ama eşim akşamdan akşam gördükçe gözüne batıyo galiba bi sorun mu var acaba ortopedik olarak omzunda göğüs kafesinde falan diyo biye yan yan bi omuz önden önden gidiyo diye, var mı yürümesi böyle olan ... ben biraz bekleyelim iyice kendinden emin yürüsün 1-2 ay bekleyelim diyorum sonra devam ederse doktora göstermeyi düşünüyoruz ...

mayacım siz ortopediste gidiyodunuz sanırım,nereye götürüyosun sen önerebileceğin bi doktor var mı...

bi de göğüs kafesi bazı insanların önde olur ya kızımın da öyle sadece çıplakken belli tabi, doktora sormuştuk evet biraz önde yapısal bişey o demişti önemsemedi, acaba dşyoruz ondan olur mu falan...

canım eren de kolları açık ve yanda yürüyor
daha tam kendilerinden emin yürüyememesine bağlıyorum ben canım
bence hiçbir şeyi yok canım
merak etme annesi

canım biz ortqapedist'e amerikan hastanesine Aksel Seyahi'ye gidiyoruz fakat senin anlattıklarına göre bence hiç gitmeyin şimdi 2-3 ay geçsin hala devam ediyorsa gidersiniz gibi geldi. bizim kızda hep içe basıyor sordum çocuklar en az 1,5 - 2 yaşına kadar içe basar, dışa basar, kovboy gibi yürür hepsi normaldir dedi. bizim mesela ayak baş parmağın yanındaki parmaklar baş parmağın üstünde hep:) sordum doktora hepsi düzelecek yürüdükçe dedi ve gerçekten düzeliyor. bizimkide yamuk yumuk yürüyor omuzlar bi yerde ayaklar yamuk yumuk. gösterdim doktora hepsini hiiiç birşey yok hepsi normal dedi. sizde bekleyin düzelecektir canım:)

bugün de ateş 37.5 devam eetti düşmedi hiç, 4 kere kaka yaptı ilkten yine ishal gibi sonra az su tüketti sanırım kesik kesik yaptı bi değişik, ve koku da geripti korktum akşam acile gittik, doktor muayene etti bişey yokmuş boğazı azıcık kızarmış ama ciddi değil, ateşi çok değil müdahale gerektirmiyo kan testine de gerek yok 39 40 ı bulmayan ateşte dedi... idrar ve kaka tahlili istedi yarım saat falan bekleyin yaparsa gösterin bana dedi, su içmemişti pek ve suluğu evde kalmıştı o yüzden idrar veremezdik kaka da 3 kere yapmıştı bi daha yapmaz dedim eve geldik yarın veririz diye, ta geldik kaka yaptı hemen bezini koydum poşete eşimle gönderdim, normal görünüyo ama tahlil gerekir ama bununla tahlil olmaz demiş, bez kakanın suyunu emermiş o yüden ya direkt kakayı almak ya da bezin tersini bağlayıp emmeden getirmek gerekiyomuş, nasıl yapıcaz bilmiyorum bezin tersini bağlasam çişini yaparsa ki daha muhtemel, ozaman heryeri batırırız... inşallah diştendir ve geçer inşallah...

Çok geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun canım
kakanın kokusu yediğine göre de değişiyor
mesela benimkiler ıspanak ve et yediklerinde kaka daha farklı ve pis kokuyor
istersen bunu bir takip et canım

kızlar dün eren mama sandalyesinden düştü
yemeklerini nazla niyazla yedirdik
ellerine bezi verdim
hadi ağzınızı silin diye tam ağızlarını sildiler
ama artık sıkıldılar
aşağı da inmek istiyorlardı
kayınvalidem ve ben yanlarındaydık
ve saniyeler içinde düştü mama sandalyesinden
ikisi de emniyet kemerlerini taktırmıyor
hatta takınca psikopatlaşıyorlar
ama benimkiler aşırı yaramaz ve korku nedir bilmiyorlar, bilemiyorlar
yılan gibi aşağı sündü ve pat dite şakağının üstüne düştü
elim ayağım boşaldı
inanın kollarımda derman kalmadı
am Allahtan kolları yumuşatmış düşmenin hızını
sadece kızarıklık oldu
kusma, kanama ya da hareketlerde ve gözde donma olmadı
bugün o kızarıklık da kalmadı
çok şükür
yerde yemek yediremiyorum
bugün emniyet kemerini taktım kahvaltıda
yine beline kadar sarktı
yine düşmesine ramak kaldı yani
ne yapacağım bilemiyorum
sabah uyanan anne diyor
gelip boynuma sarılmak istiyorlar
hangisini kucağıma alsam
diğeri beni de al diyor
ikisini birden alınca biri öbürünü ittiriyor
çok moralim bozuluyor

OYYY size de çok geçmiş olsun. Mama sandalyelerimiz aynıydı. Alçak ta bir şey değil ki. Allah korumuş.

İkinize de çok geçmiş olsun arkadaşlar. Gözümüz gibi sakınsak da oluyor işte bazı şeyler.
Geçen akşam Gökalp iki kez kafasını sandalyeye çarptı, epey ağladı.
Üst komşumuz geldi sesine (bakıcısı aynı zamanda), niye ağlatıyorsunuz böyle dedi.
Alıp götürmek istedi, Gökalp de gitmek.
Kararsız kaldım, bir vereyim bir vermeyeyim dedim. Kısa süreliğine kadın yorulmasın yukarı çıkarıp, indirecek diye.
Bu arada ocakta çaydanlık vardı, babası uyardı beni, saplarını öte tarafa koy dedi, yaptım dediğini
Verdik, kapıyı kapattık, mutfağa yöneldik, o çaydanlık nasıl devrildi, nasıl yağmurlama yere döküldü, saniyeler içinde oldu her şey.
Teyzeyi Allah gönderdi dedim, gelsin, alsın bebeği diye. Gerçekten öyle, Allah gönderdi, yoksa Gökalp tezgahın dibinde olacaktı.
Allah korusun düşünmek dahi istemiyorum.
Sabah da ayağını kapının altındayken kapıyı kendine doğru çekmiş, baş parmağındaki tırnak biraz kalkmış.
Yavru kuş yürüyemiyor.
Ama olsun, bu tür düşmeler, zedelenmeler olacak elbet.
Rabbim cümle evladı beterinden korusun, içinde benimkini de.

OYYY size de çok geçmiş olsun. Mama sandalyelerimiz aynıydı. Alçak ta bir şey değil ki. Allah korumuş.
çok sağol canım

size de çok geçmiş olsun canım
kocaman bir AMİN duana

Hastalansan ve düşen yavrulara çok geçmiş olsun.
Kızlar bizim 4 dişimiz var diğerleri çıkmadı daha niye acaba ya

Bizde büyük bi kaza atlattık bizim oturma odası ip perde kızım oynuyordu hep geçen gün boyuna dolmamış ayaktayken kendini de pat diye poposunun üzerine bırakıyor Allah'tan eşim bırakmadan yetişmiş sizdede ip perde varsa dikkat edin biz çıkardık eski perde taktım

canım size de çok geçmiş olsun, nasıl üzülüyo insan, Allah korusun hepsini...

Canım hakikaten Allah korumuş, çok geçmiş olsun...

bizde normal perde var ve yere kadar ona dolanıyo koşturuyo çekiyo düşüyo falan kornişi düşürecek başına diye korkuyorum ben de, bide öyle savrula savrula koştururken düşünce çarpıyo oraya buraya komidinin köşelerine gelecek diye korkuyorum, evlerde herşey tehlike hiç yalnız bırakmaya gelmiyo, yada da ne kadar karmaşık evlerimiz keşke daha yalın basit ve tehlikesiz olsa...
Çok geçmiş olsun.

sağol canım...

her gün acaba ne yapsam da ne yedirsem diye düşünüyorum
siz de benim gibi misiniz arkadaşlar?

çocuklarımızın severek yediği yemekleri buradan paylaşalım da birbirimize fikir vermiş oluruz ne dersiniz?

kızlar evde olduğum zaman iki kere parka gidiyoruz
bugün neredeyse 3 saat parkta kaldım
Allahım ne kadar mutlu oluyorlar
eve gelince duş sonra misler gibi uyuyorlar
ne salıncak ne kaydırak
hepsinden hevesini aldılar
çimenlerin üzerinde oynamak istiyorlar
toplarını ve büyük arabalarını da götürüyoruz parka
çok eğleniyorlar
onlar mutlu ben mutlu
beni görenler kesin bu kadın çocukları sokakta büyüttü der
çok sokakçıyız çok

bugün parkta 10 aylık tek yumurta ikizi iki kız bebek vardı
Allahım ne kadar güzellerdi
annesi bize imrendiğini söyledi
ben de bizden büyüklere imreniyorum
demek ki bu herkeste böyle
herkes kendinden büyüklere gıpta ediyor
annesi çok yıprandığını söyledi
sanırım herkeste durum aynı
yavrular büyüyorlar ama ne zorluklarla

parktan öğrendiklerim:

kaç aylık?
hala süt verebiliyor musunuz?
yürüyorlar mı?
kiminle bakıyorsunuz?
gece beslenmeniz nasıl?
gece uykularınız düzeldi mi?
yemek yiyorlar mı?
gündüz uykularınız ne kadar?
:))))))))))

Hastalansan ve düşen yavrulara çok geçmiş olsun.
Kızlar bizim 4 dişimiz var diğerleri çıkmadı daha niye acaba ya

Bizim de 4 tü 2 gün önce 5 oldu. Bence çok normal. :)
Kızlar bizde 11 ve 12. dişler çıkmak üzere. Gene maşallah diyeyim ama inanın her şey zamanında olmalı. Yavrucak epey sancı çekiyor. Kafasını vuruyor, sürekli bizi ısırmak istiyor. Ağzından salyalar (biz ona balı akmış diyoruz) eksik olmuyor. Hiç bir ilaç kullanmadım, kullansa mıydım bilemedim. Bu aylar için 4-5 diş olmalı galiba

Allah korusun, beterinden sakınsın canım.

her gün acaba ne yapsam da ne yedirsem diye düşünüyorum
siz de benim gibi misiniz arkadaşlar?

çocuklarımızın severek yediği yemekleri buradan paylaşalım da birbirimize fikir vermiş oluruz ne dersiniz?

Ah papatyam ah ah, ben de varım ben de.
Özellikle sabah kahvaltısı için sıkıntı çekiyorum. Yazacağım tüm öğünler dönüşümlü olarak;
1. Bilgecim, senin tarifin yumurta sarısı, bir kaşık yoğurt, bir kaşık un: krep.
2. Kaşarlı yumurta.
3. Haşlanmış yumurta
4. Ekici lokum peynir, birkaç zeytin, sıcak suya bırakıveriyorum bunları, tam buğday ekmeği.
5. Ispanak
6. Yeni başladım, bazen sabah da veriyorum, yarım sb süt, 2 kaşık su, bir kaşık irmik, bir kaşık ceviz/fındık, yarım muz. Muhallebi.
7. İçecekler: Ihlamur, portakal suyu, kuşburnu.
8. Bal, tahin pekmez, reçel.
Ara öğünler.
1. Elma, ceviz/fındık.
2. Portakal
3. Yoğurt, muz.
4. Kuru incir.
Yemeklere gelince, ben bir öğününün etli/tavuklu olmasına dikkat ediyorum..
1. Etli/tavuklu şehriye çorba.
2. Yayla çorbası.
3. Yüzük çorbası.
4. Sulu köfte.
5.Kesme mantı.
6. Balık (Haftada bir kez yapıyorum. Tavaya azıcık sıvı yağ, üzerine soğan, patates, balık ve domates, az da su koyup buğulama şeklinde yapıyorum.) Çok ince doğranmış salata ile, suyunu içecek niyetine veriyorum.
7. Mercimekli çorba.
8. Evde yiyebileceği yemek. Yemeklere artık acı koymuyorum. Mesela taze fasulye ve pirinç pilavı vardı bugün, verdim biraz.
Son olarak ben mümkün olduğunca bizle yemesini istiyorum. Bizle yediği iki lokma şeyi bol kalorili, tam besleyici bir kahvaltıya tercih ediyorum. Yine mesela bugün kahvaltısını yaptı sabah (peynir, zeytin, bal) uyudu, uyandığında babasıyla biz kahvaltı yaparken normalde o çorba içecekti, aldık sofraya, bir dilim sucuk, bir dilim patates kızartması, iki zeytin, bir küçük dilim kaşar, bir lokum kadar peynir, domates ve ekmek yedi. Tekrar oldu ama olsun.
Burda değişik ve güzel şeyler olunca yapıyorum ama bana mısın demiyor, geçen, ay ismi dilimin ucunda da, havuçlu toplar tarifi vermişti, Gökalp lokma almadı hemen öğürdü, ya da ben güzel yapamadım

Size bayılıyorum ben zaten, maşallah yaaa, bu park size çok mu yakın papatya? İmkanım olsa inan ben de her gün çıkarırım kuzuyu.
Cumartesileri hava çok soğuk değilse muhakkak çıkarıyorum oğluşu. Kollarım kopuyor ama olsun. Söz meclisten dışarı, eşeğe semeri ağır gelmezmiş
Öğleden sonra da babasıyla çıkıyoruz.
Bugün babasına dedim, ya götürelim parka ya da akşam 10'a kadar nazını niyazını çekelim oğluşun :)
İki güne bir hiç olmazsa suya sokuyorum, iki bıcı bıcı, sırf rahatlasın diye.
Bunlar hep senin bizdeki izdüşümün

Amma uzun yazdım haa, :)

Yemeğe ek olarak, unutmuşum yazmayı.
Pırasayı ne yaptımsa yediremiyordum.
Geçen rondodan iyice geçirdim, biraz sulandırdım, çorba gibi oldu, ekmek doğradım yedi.
Bi de;
Havuç, karnabahar, soğan, lahana, bulgur, et, et suyu, zeytinyağı, tuz, kimyon hepsini kaynattım, rondodan geçirdim, ilk kez yedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…