2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

papatyacım be de size imreniyorum şahsen...
maşallah tekrar tekrar size...
ben bi taneyi hergün çıkaramıyorum hem de park aşağıda bahçede hemen, ve banyo da hergün yaptıramıyorum tabi, zaten tek başıma yıkayamıyorum hala...

aynen canım, hangi yaşta hangi eğitim düzeyinde hangi kültürde hangi millette olursa olusa olsun anne muhabbeti aynı, geçen gün aşağıda parkta bi komşumuzla tanıştım bi ay büyük kızı var onun da, italyan kendi de eşi de, türkçe biliyo baya, aynı şeyleri soruyo ne yiyo şunu yiyo mu bunu yiyo mu gündüz uyuyo mu n zaman uyuyo ne kadra uyuyo gece ne zaman yatıyo gece uyanıyo mu kaç aylık kilosu ne kadar, hep aynı şeyler...

canım işte bizim tariflerimiz, tıpkısının aynısı :)
biz hergün öyle eti sebzeli haşlamaları blenderdan geçirip yiyoruz, aman alışmasın...
pırasayı tek yemek yaptığımda kıymalı falan blendardan geçirsem de sevmiyo...

kızlar facedeki gruptan bugün bebek keki tarifi aldım çok hoşuma gitti resimdek hali de içindeki malzemeler de, ben de yapıcam sizinle de paylaşayım...

2 yumurta,1çb süt, yarım çb zeytinyağ, 1 Türk kahvesi fincanı irmik, 2 tk fincanı tam buğday unu, 1 doğranmış elma, 1 kabartma tozu, yarım çb su. Çırp pişir. Fırından çıkınca ılıkken üzerine 1 çay bardağı pekmezli suyu gezdir( 3/4 pekmez iki parmak su).

tarif http://guncelannedenyansimalar.blogspot.com.tr/ bu blogdan aslında, diğer tariflere de bi bakın isterseniz...

http://www.joker.com.tr/urun/smart-trike-dream-team-red/17257

kızlar havalar ısındı bisiklet kullanmaya başladılar mı, kullanabiliyolar mı... burada ilk arabam tarzı şeyler alanlar olmuştu biz almamıştık öyle bişey, işte bu bizim bisikletimiz, doğumgünü hediyemizdi babamızdan, önce moru sonra pembesi derken en son bu akşam kırmızısına karar verip değitirdik, son kararımız,en kısa sürede kurup kullanmaya başlıycaz umarım becerebilir, kızım kutusunu çok sevdi, bakalım bisikleti sevicek mi...

benim kızım her kağıdı kemirip yiyo, normal mi ki bu kadarı, elşne kitap zaten veremiyorum direkt kemirdiği sayfayı açıp oradan kemirmeye devam ediyo, oyuncaklarda yapışık kağıtlar varsa onları yemiş, son günlerde ateşini sık sık ölçüyorum onun kutusunda yapışık kağıdı bile kemirmiş, sanırım yutuyo da, zararlıdır diye hiç içim rahat etmiyo ne kadra dikkat etsem yine de buluyo bişey,ve kağıdın dışında o kağıtların arkalarındaki yapışkanları da yemiş olması beni rahatsız ediyo...
sizinkiler nasıl böyle yapan var mı...

yine kimseler yok, anlatıyorum da anlatıyorum bi başıma :)

canım sağ ol
uzun uzun yazmışsın üşenmeden
bala alıştıramadım
ikisi de tükürüyor ağzından
içecek veremiyorum ellerine
çünkü içeceği görünce yemeyi bırakıyorlar
midelerini sıvıyla dolduruyorlar
muhallebini şimdi deneyeceğim
inşallah yerler
daha hiç muhallebi vermedim canım ben

canım maşallah çok sağlıklı besleniyor
benimkilerin de beslenmesi aşağı yukarı böyle

parka gelince canım park evime yakın değil
hem de iyi bir yokuş çıkıyorum
canım Ankara dikmene yakın bir yerdeyim
dikmenin yokuşlarını bilirsiniz
700-800 metre var park evimize
ama sokağa çıkar çıkmaz parka gideceklerini anlıyorlar
ama asyacım inanki şarkı söylemeye başlıyorlar
irbirlerine bakıp gülüyorlar, anlamsız sesler çıkarıyorlar
sevinç çığlıkları atıyorlar
çalışıyorum diye zaten üzülüyorum ara ara
tek derdim mutlu olsunlar

bu arada bir yazı okumuştum
sokak zihin açıyor diye
sanırım onun da etkisinde kaldım
dün mesela emekleyerek karınca kovaladılar
yakalayabilselerdi eminim yerlerdi

ben oturuyorum
yaprak toplayıp getiriyorlar bana
dün mesela çimenlerin içindeki küçük çiçekleri fark ettiler
onları koparıp yemeye çalıştılar

güle güle kullanın canım

canım bizim bisikletimiz yok
ama parktaki çocuklarınkini denedim
ikisinin de ayağı yere ve pedala değmedi ama çok keyif aldılar
kızım daha çok sevdi
sanki arabalarından daha rahat gibi
yere daha yakın
emniyet kilidi açılınca kendileri inebiliyor falan

ben de nette baktım, bunlar çok güzel ama bizim için biraz pahalı
malum iki tane olunca
hem de bu yaz ucuz bir küçük bisikletle geçirelim
önümüzdeki yıl Allah nasip ederse
4 teker bisiklet alırız bir kaç yıl binerler diye düşündüm

düşünen arkadaşlar olursa pilsanın da var
benzer ve ucuz modelleri

Kraft ın da var bu bisikletten
yan komşunun kapısında gördüm
denemedim ama güzel görünüyordu

canım benimkiler hemen hemen bırakmak üzereler
kağıt, peçete ve kağıt havlu onlar için fark etmiyordu
ama şimdi yine arada ağızlarına götürüyorlar ama
bir yandan da bize bakıp eee eeee diyip tükürüyorlar
yanlarında olmadığımızda da muhtemelen yutuyorlar ama çok azaldı
en son davul aldık
onun ambalajıyla çok ilgilenmediler mesela

Canim kagitla degisik seyler yapmayi goster, o zaman onun yenecek degilde oyuncak oldugunu dusunuyor. Bizimkide biara oyleydi, kitap, pecete, gazete vs yemedigi sey kalmadi heralde. Sonra eline kalem verip cizmeyi gosterdim, simdi kitaplari cizip karaliyor yemek yerine. Peceteleri yirtip bir kaba doldurduk oynadik beraber, simdi pecete bulunca parca parca koparip oyuncaklarindan birinin icine dolduruyor, ordan alip baska birine dolduruyor. Sulugunu bulursa islatiyor o peceteleri, vicik vicik oynuyor onlarla:) Hatta sulu boya verdim gecen, cok hosuna gitti ama sonra fircayi agzina sokmaya kalkinca aldim elinden. Onun yerine simdi bardaga azicik su koyup icine kan damlasindan bi damla damlatiyorum, kirmizi boya oluyor, agzina soksada zararsiz:) eline fircayi verip onune de buyuk bir kagit koyuyorum, bir saatten fazla oynuyor onunla, biraksam saatlerce oynar ama kaldiriyorum bir saat sonra:) sende degisik seyler goster kagitla, bidaha agzina sokmadigini goreceksin.

bayıldım bu bisiklete çok kullanışlı. hemen alıyorum:):) bence çok rahat kullanırsınız. bizimki yürümeye başladığından beri pusette hiç oturmak istemiyor. bisiklette etrafı görebileceği için sever diye düşündüm... güle güle kullanın canım.

bizimki kitap kenarlarını yemeyi 9.5 10 aylıkken bıraktı. kızım tam bir kitap kurdu umarım hep böyle gider. en kıymetli eşyası kitapları. yırtmıyor hiç gözü gibi bakıyor. gülüyorum bazen ciddi ciddi okuyup konuşuyor kendi dilinde kitaplarıyla. beni taklit ediyor sanırım:) sayfaları kalın olan kitapları denedin mi belki kitap sevdirirsen yırtılmaması gerektiğine karar verip bırakır dişlemeyi. benm kızım çok sevdiği bir kitabın bir sayfasını yırtmıştı birkaç ay önce öyle üzüldüki o oldu birdaha asla yırtmadı hiçbir sayfayı.

evet çok doğru. bizde de aynen öyle oldu. başka anlam yükleyince cocuk anlıyor değerini ve yırtmıyor , dişlemiyor:)

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım, inşallah sever, çok haklısın bi tane için bile pahalı ama babasının hevesi bu, bi de 3 yaşına kadar kullanabileceğini düşünüyo kendince tasarruflu bi iş yaptığını düşünüyo :)
ama bunun aynı markanın bi alt modeli var o 100tl daha ucuz düşünürsen, hatta ilk bunun morunu almış eşim, sonra ben sırf pembe olsun diye rengini beğendim diye o alt modelden aldırdım pembe, sonra eve gelince farklardan dolayı içine sinmedi yine değiştirip bu kırmızıyı aldık yoksa vıdı vıdı başımın etini yedi öbürü şöyleydi böyleydi diye tanıyorum...
ek bi hevesliyim arbayla aşı inmek zor oluyodu şimdi bisikletle daha hafif sonuçta daha rahat ineriz üşenmeden :)

çok güel canım anlattıkların kan damlasıyla boya falan çok hoş denerim, ama asıl anlatmak istediğim sadece kağıt parçasını yemesi değilherhangi bişey yapışık olan kağıdı farkedip onu dişleriyle sıyırıp yemesi, benim aklıma bile gelmiyo mesela o şeyde bi kağıt olduğu hemen onu keşfedito bakıyorum kağıdını kemirmiş... bazen ağzında görüyorum çiğnerken, bazen çiğnemiş yere atmış oluyo yerden topluyorum... yani mesela bi oyncağın oyuncak olduğunu biliyo oynuyo onunla zaten ama üstünde yapışık kağıdı da yolup çiğniyo gibi ...

siz de güle güle kullanın şimdiden, bisiklet almayı düşünenler için fikir olsun diye paylaştım zaten... bunun kırmızı mor ve mavisi var bi alt modelinde daha fazla renk seçeneği var... ama bu modelin yurtdışında altın sarısı-siyah kombinli ve mercan rengi gibi bi pembesi var çok hoş ama Türkiye ye getirmiyolar o ikisini, ben takıntılıyımdır görseline onlardan birini çok istedim jokere onlardan birini getirtebilirler mi diye sorduk getirmiyolar niye bilmiyorum, senin yurtdışına çıkma ya da oradan getirtme şansın olur internetten bak istersen farkederse rengi senin için bu iki rengi çok hoş, hele senin de kızın var mercan rengi gibi pembe olan çok güzel...

ne güzel ya ben de çok erken kitap almaya başladım ama alıştıramadım, ona aldıklarım hep kalın sayfalı olanlardan zaten ama onları za ısırıyo bi yerini ısırınca hep aynı sayfayı açıyo ordan devam ediyo zaten :) bu ısırılarak mahvedilmiş ve çöpe atılıcak olan 3. kitabımız... normal sayfalı büyük bi kitabımız avr o benim için ona hiç vermiyorum ben okuyorum, onu istiyo ben elime aldığımda ağlıyo falan ben de ayağa kalkıp ondan kaça kaça okumaya devam ediyorum oyun sanıyo bu sefer, okuduğum kitabı dinlemiyo aslında amacına ulaşmıyo ama olsun kitap okumuş olma görevimi tamamlamış gibi hissediyorum :)

Bu gün benim kızımında ilk doğum günü. .büyüdü güzelim tatlı minik bir kız oldu..her geçen gün daha da büyüyorlar maşallah. ..Allah nice sağlıklı yaşlar nasib etsin kuzularımıza..

biz yine ates belasiyla ugrasiyoruz giremedim kac zamandir okuyorum yazdiklarinizi kaza atlatanlar,dusenler olmus cok gecmis olsun dun atesi 39 kusurleri gordu fitil surup banyo islak bez zor dusurdum cok da oksuruyo burnu akiyo sanirim usuttu dis de cikariyo ikisi bi arada hicbir sey yemiyo allahtan emiyo oksuruk icin gunluk sakizi diye bisey okudum netten bilen kullanan oldu mu faydasi var mi aksam babasi getirecek bi de onu deniyecegiz offf ne zaman iyilesecek bir haftadan fazla oldu nolur dua edin kizlar

nice yaşlara canım...

bence dayan biraz daha nasılsa sıkılıp bırakacak bu alışkanlığı da : ben eğer birşeye takılırsa kızım hiç hayır yapma demiyorum eğer dersem daha da cok yapmaya çalışıyor kerata:) birde muzur bir bakış patlatıyor biliyor yasak olan şeyleri. yapma demeyi bırakınca herhalde heyecanı bitiyor yapmıyor kendi kendine... özleyeceğiz bu günleri çooook:):)

geçmiş olsun canım, ben kullanmadım ama kullanıp memnun olanlar vardı kimler hatırlamıyorum...

kesinlikle yasak ve muzur şeyleri biliyo anlıyolar sıkılınca biraz başka şeyle ilgilenince bilerek isteyerek yasak şeyleri yapıyo bana baka baka gideyim onunla ilgileneyim diye...

Canım geçmiş olsun.Günlük sakızını ben kullanmıştım öksürüğü geçmiyordu 1 gecede geçti öksürüğü.Sizin de geçer inş. Bizde de bitmek bilmeyen burun akıntısı var maalesef ve çok mızmız oldu azılardan biri patlamak üzere uyku düzeni desen altüst oldu.Bunlar da geçicek sabrediyoruz işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…