2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
canımcım benim eşimin kuzeni hamileliği boyunca et tavuk ve balığı ağzına süremedi şimdi bebiş doğdu 3.700 gr ve sağlıklı bizimki ceviz bile yemiyordu anca yoğurt kefir fındık yumurta ceviz brokoli elbette balığın yerini tutmaz ama telaisi mümkün olur diye düşünüyorum ton balığı konservesi de seçenek olabilir

kızlar geçmişi okuyamadım annem geldi onula kaynattık bi kaç saat ayrı kaldım sizden 15-20 sayfa ilerlemişsiniz yalan dünyadan fırsat bulursam okuyucam

öptüm şimdilik

Hoş geldinnnnnn öğretmenimmmmmm :)
Hayırlısıyla sende bebğini kucağına al inşallah :)
Yımırtaaaaaaaaaaaaaa sen nelere kadirsinnn

kizlar ben de bi saat utu yapip 22.30 da behzatim basliyo onu izlicem
knorun mercimek kofte seysini de bulamadim yrn bana tarif bulun noluuuurrrrrrr

şöyle bi göz attım geçmişe aklımda kalanlar:

Porselen kendini gösterip kaçmış olsun haber almakta güzel özletmiştin kendini porseleeennnnn
yemek yiyebildiğine göre bebişinde iyiye gidiyordur dr.dan gelince haber ver tekrar.

nifado ohhhhhhh içim rahatladı valla cumartesi olayının çözülmesine. yoksa kk olarak toplaşıp fena şeyler yapacaktık kadına

veeee frezya aramıza hoşgeldin kızcen hayırlı uğurlu sağlıklı olsun inşallah

5 haftalıkken benimde yasaklanmıştı. 2-3 hafta oldu deldim düşük gibide bir belirti olmadı. bende artık kaldırdım yasağı. sendede bir kötü belirti yoksa korkma artıkk

ben normaldede hiç açık süt almıyorum kendimi bildim bileli güvenemiyorum. önceden normal süt alıyordum. son zamanlarda bir uzun sktli kutu birde günlük süt alıyorum. sktsi uzunla puding falan yapıyoruz.

teşekkür ederim canım benim... içimi rahatlattın. sıksın bakalım bizim yaramaz da biraz dişini. şurada doktora gitmeye 21 azıcık gün kaldı...

tatlım çoookk sağol valla içim çok rahatladı :) tamamen aynıymış durumumuz nette okuduğuma göre zaten ilacı bıraktıktan sonra 1 hafta içinde bişey olmazsa tehlike bitti anlamına geliyomuş bayaa oldu bizim

5 haftalıkken benimde yasaklanmıştı. 2-3 hafta oldu deldim düşük gibide bir belirti olmadı. bende artık kaldırdım yasağı. sendede bir kötü belirti yoksa korkma artıkk

Yok tatlım bende hiçbir tehlike belirtisi yok ilacı bıraktığımdan beri en ufak bişey olmadı :) çok teşekkür ederim hepinize ya içim rahatladı hem de çokkk

Al şekerim sana sürekli yaptığım tarif afiyet olsun :))) acaba bide yemekle içmekle ilgili topikmi açsak ???
malzemeler:

•1 su bardağı kırmızı mercimek
•1 litre su
•2 su bardağı ince bulgur
•2 baş kuru soğan
•1 çay bardağı zeytinyağı
•1,5 yemek kaşığı biber salçası
•1 tatlı kaşığı karabiber
•dilediğiniz miktarda pulbiber
•1 çay bardağı sıcak su
•1,5 yemek kaşığı domates salçası
•1 demet maydanoz
•6-7 sap yeşil soğan
•1,5 tatlı kaşığı tuz
•marul veya roka
hazırlanması:

1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)

2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. (bunun gibi) üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.

3. bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

4. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.

5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.

6. derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir)

7. servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

bak bakalım şu tarife uyarsa yap. biz göz kararı yapıyoruz. ölçü veremem . yaklaşık benim yaptığımda böyle. yeşilliğini sadece yeşil soğan veya maydanoz koyabilirsin sana kalmış. biz domates salçası kullanmıyoruz mesela yazın biber salçası yaptık ondan kullanıyoruz.

Mercimek Köftesi Tarifi Malzemeleri Yapılışı Hazırlanışı | AlemFrm.Net

Güselim mera ketme bişeycik olmas.. Banada bir ara yasaktı sonra 10 gün geçsin serbest demişti doktor, bişey olmas ise diye gerçi ben yasağı kendim devam ettriyorum Ama sen kendin takılmasakın ALLAH ın izniyle bişey olmas..

Canım iyi olmana sevindim, seni merak etmiştim bende.. Fazla arayı açma, aklımız sende kalıyor RABBİM şifa versin inşallah.

Onumuzdeki Sali burada resmi tatil, ultrason doktoru belki calismaz diye ultrasona bugun gittim. Bebis saglikli cok sukur. 170gr olmus tosuncugum. Cinsiyeti ben erkek gibi gordum esim kiz gibi gormus :)

Frezzya hoşgeldin canım

Aklıma gelmişken bende tavuk yiyemeyenlere bir tarif vereceğim sanırım bir topik açmak şart oldu

tedirgin yazmıştım buraya ilk ama şimdi nerdeyse göbek atcam yasak konusunda bizim biraz sorunumuz var inş bişey olmıycak :)

hoş geldin şekerim... Allah sağlık ve sıhhat versin...

ben de aslen manisalıyım. komşu memleket. ama biz de görev icabı işte Allah'ın dağında, torosların tepesindeyiz. meslektaşız yani... çok sevdiğim bir yazar vardır Yılmaz Özdil... isim, şehir, hayvan kitabında "DÜNYANIN SONUNDAKİ KÖY" diye bir yazısı var. işte orası bizim görev yaptığımız kasaba. gerçekten de dünyanın sonundaki köy [/QUOTE]

teşekkür ederim canım gerçekten çok hoş buldum iyi ki katılmışım aranıza..ben de karabükten önce 4 yıl Batman'daydım ilk görev yerim orasıydı ,doğu zor allah yardımcınız olsun canım..

Canım iyi olmana sevindim, seni merak etmiştim bende.. Fazla arayı açma, aklımız sende kalıyor RABBİM şifa versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…