2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Neymiş neymiş neymiş şu etleri sevemedim gitti yaaaaaa

Sabah yazayım şekerim şimdi millet gece okurda aşerir falan aaaa sevmen lazımmmm bir sürü çeşidi var birini mutlaka seversin

kisssemm sayfalar kaynadı yazamadım battaniyeyi çok beğendim ellerine sağlık ben şöle ayılı mayılı bişi arıyorum bakalım bulcam inş

deryademir, hadi gözün aydın MAŞALLAH bebişineee RABBİM iyi haberlerini eksik etmesin bebiklerin

Bu arada EBAHHH kime niyet kime kısmettt derlermiş ;
Kızlar Bugün akşam iş yerinde pırt tıme döndürdüler benii :) Maaşımı da yarı yarıya indirdiler.. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim ama hayırlısı olsun diyorum artık Biras zorlıcak beni hesaplarımı şaşırtacak ama napalım yapcak bişi yok dimi kızlarr
İşten tamamen çıkartmayı gö... yemedi tabii hihihihi Yerimede eleman alındığı için böyle daha iyi olcak,sende dinlenirsin dediler:26:

boşver üzülme alışırsın gelir ne kadar çok olursa gider de bi okadar oluyor hep, düzene girer maaş durumun nasılsa..hem daha az yorulursun kendine bebeğine vakit ayırırsın tamamen işi bırakmaktansa böylesi daha iyi bence ..

Öyle güselim, zaten yapıcak da birşey yok. Öbür türlü tamamen bırakmak zorunda kalırım yoksa benim zaten şurda 5 aylık sıkıntım var kredim var vs. Zaten muhtemelen doğum iznine çıkmadan çıkışımı talep ederler saolsunlarrr Neyse hayırlısıı valla takamıcam bu satten sonra, tek sorun sadece 6 ay çalışmama hakkım varr, neyse onun bir çaresi bulunur elbetttt

1.SAKİNLEŞ.Yavaştan al.Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.

2.Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT.Lütfen bir süre sadece anne ol.Bırak çamaşırlar o gün ütülen...mesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.

3.UYU.UYU.UYU.Bulabildiğin ilk fırsatta,kısacık da olsa UYU.Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini.'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU.Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun? Gerginliğin de nispeten azalıyor.

4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.

5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.

6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.

7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... İştahsızlıklardan, ağlama krizlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.

8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.

9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için

2 hafta once gittigimde tehlike yok artik demisti ama biz cesaret edememistik. bundan sonra bisey olmaz artik allahin izniyleeee

Gözün aydın derya Allah gönlünüze göre sağlıklı bebiş versin inş
Amin insallah tum annelerin

Bebegin kismetiyle gelir INSALLAH!!!! Ben de ucus izni sorunu oldugu icin dogum iznine erken ayrilacam 27.haftanin ortasinda. Dogum izinim de 4ay, 3hafta da gecen yildan kalan izin var. Bakalim tekrar Hindistan'a donersem Mayista baslamam lazim. Eger baska ulke veya Turkiye olursa enazindan yaz sonuna kadar ucretsiz izin almak istiyorum.

Esim de Aralik'ta benimle donecek isi de birakacak. Nereye gidersek gidelim mecbur yeni is arayacak. Hayirlisi, bebek sag salim gelsin de digerleri hallolur. Yeterki bebeklerimiz gelsin.

Son düzenleme:
yavrillaaarrrr, anam masallah foku fokur kaynamissiniz. ben bugun hayirlisiyla isi birakmis bulunuyorum yalan degil icimi bi huzur kapladi. SEKERCIK uzulme tatlim sen de maddi konular hallolur, yarim gun calismak sana da iyi gelecek bence. umarim ben de pisman olmam.
EBAH, aslansin kaplansin oyle gurledin mi kedi gibi pisiyolar iste
TWEETY yarin sendeyim tatlim yapiver su mercimek koftesini, hazira konasim vaaaaarrrrr.
FREZZY (insalh dogru yazmisimdir) gel katil bize gir aramiza fircala fircala tam 2 dakika...(boyle sacmaliklara da hazir ol zira deli cok bu topikte )

yasaklar kalkti diye ne sevinmisiniz kizzz, anam niye bzi de tik yok. yasak da degil ama yasak olsa daha cekici gelirdi kesin. oturun len yerinize yatin uyuyun ehehehehehe

y baska seyler de yazacaktim unututm yine alinti yapmayi da unutuyom. yafffffff nolcak benim bu halim..

bana bakinn ben haftasonu yokum, gezmelerde olcam, netim yok.. cok konusmayin kocaniza hizmet edin, yemek yapin. ben gelince okumasi zor olmasin.. osleyin benii anacimmmm, opirem sizi

OOOOOO yaşasın o zaman ev hayatı diyoruz senin için demiiii kivircikkkkk Hadi hayırlısı olsun, rahatlaman normaldir ve bi süre ara vermek her zaman iyidir yaaaaaa benim durumumda haftada 3 gün gidicem artık zaten sallamıyorum kıss 4 gün tatil 3 gün iş işte birasda böyle takılayım, ben istemesem gerçi yapamaslar bu suçta, uğraşmak isteimoyurm zaten yerime ilk günden eleman alındı diye uyuzum hepsine, artık anlaşamıyoruzda böylesi daha iyi amannnn bebişimin canı sağolsunnn

Ayyy bende gidiyom gezmelereeeeee haftasonu olmıcam bu kızlar acaba bizi merak ediceklermiiii ,özliceklermii frezzyy bak bende didim ilk kess hihihihih

ay çok güzelmiş paylaştığın yazı çok beğendim eminim biçoğumuzun kendini bulacağı bir yazı :2:

şekercik çok iyi olmuş bence part time olması maaşın düştü evet ama yorgunluğunda düşecek emin ol bebeğinde az yorulacak ve hazırlıkların için daha çok vaktin olacak biz işten kalan boşluğu doldururuz burda bak kaç kişiyiz. (bu söylediğim kıvırcık içinde geçerli )

bu arada ben yarın dışarıda olucam öğlenden önce müşterime gidicem toplantım var oradan sonra da annem çağırdı misafir gelecekmiş ne yapacağımı bilemedim gel bana yardım et dedi başım üstüne dedim yapacak bişey yok anneler kutsal
ve artık bebişimin uykucukları gelmiş yastığımızı özlemiş gidip uyucaz öpüldüz ve kıvırcığa katılıyorum çok kaynatmayın uleeeyyyynnn okuması zor oluyor :)

öpüldünüzzzz

aman super ıste valla oylesı daha guzel, yarım gun calısıcan sanmıstım ben de. gezmeye gıder gıbı gıt ıste ıse. gerı kalan gunlerde yat uyu yemek yap, besle bebişi. valla ben ev hanımlıgına soyunucam TR den geldıkten sonra(orda anam yapar her seyı) bol bol yemek yapıcam. kocam da raht etsın bıraz yazık catladı adam yemek yapmaktan ben aksam 8 lere kadar calısıyodum..
bı de stress cabasıydı. yuk kalktı sımdı ustumden. bebişimde huzur bulsun biraz. senın ıcın de aynı sey gecerlı ohh on donujm bostan yan gel yat Osman

o zaman kimse özlemezse biz birbirimiz özleriz kaynatır yıne bu cadılar

dogru diyisin Kıssemcım ben de san katılıyrım. körler, sağırlar birbirni ağırlar

Aynen öylee kıvırcıkımmm yaaa, sabah çıkıyom 7 de evde akşam giriyorum 8.30 da, en büüyük sorun yemek zaten şimdi güsel beslences prensesimle inşallah :) osman değilde bis yatcas o belli hihihih yarasın bebişlereeee
Aynennn kivircikim baktık olmadı biz ösleyelim birbimiziii
Bu arada sen TR de nete girebilecen demi gısss

valla Tr de annemlerde net yok ama bagımlıyım ben nete ve buraya:))) bu sebeple su 1 aylık vınnn tarzı bı sey bakıcam. halletcem ben onu, du bakalım

Amannn hee hallet bak ona göreeeee :) yoksam karışmam

QUOTE=kiviircik;26661727]valla Tr de annemlerde net yok ama bagımlıyım ben nete ve buraya:))) bu sebeple su 1 aylık vınnn tarzı bı sey bakıcam. halletcem ben onu, du bakalım
[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…