selam kızlaaar. geldik doktorumuzdan. bebeğim 19 cm ve 200 grammış 16+5 günlükmüş sağlıklı görünüyor dedi doktoum. 3 lü testi de yaptı ama. hareketini görürmüyüm umudu ile tatlı yedim amma bebeğim yüz üstü uyuyordu:) uyanmayı bırakın tınlamadı bileeee
slm güzel anne adayları
beni hatırlayanınız var mı bilmiyorum tahmini doğum tarihim 10 martdı kalp atışlarını duymuştuk kendini görmüştük herşey çok güzeldi fakat birden herşey altüst oldu 8+4 günlükken kalp atışları durdu bebişimin yani 9 ağustosta kürtaj oldum o günden sonra buraya hiç girmedim b ara girip hamilelik imzamı sildim o kdarRabbm verdi o aldı vardır bi bildiği dedim ama anca toparlanabildim daha önce böyle birşey yaşaysn var mı aranızda?
kızlar bir şey soracağım sizlere:
deli gibi bir şeye takıp sadece onu yediğiniz ürün var mı? ben çılgınlar gibi turşu ve şam fıstığı yiyorum, ikisini de yemeden yapamıyorum
İmmmmm bı düşüneyim yok galiba... En çok yeşil zeytin yiyorum
bende bu aralar tahin pekmeze takmış durumdayım bazen akşama doğru yapıp yiyorum kahvaltıyada koyuyorum. buna taktıktan sonra 1.5 kilo aldım kesinlikle azaltmam lazım. sende fazla tuzlu yeme canım ödem yapar. ödem iyi değil hamileler için.ben en başından beri tuzlu yiyorum, çok tuzlu yiyorum, hep tuzlu yiyorum
hoşgeldin canım biliyorum canım düşük yaptın. nasılsın şimdi? allah allah hiç bilgim yokki düşükten ne zaman sonra kan geliyor? hamilelik gibi doğumdan sonra hemen kan geliyor ya öyle olmuyormuki doktora gitsen bi iyi olur galiba canım. tekrar hamilemisin acaba? doktora gidip bilgi alırsan muhakkak haber ver. merak ettim şimdi seni :44::44::44:merhaba güzel anneler. ben aranızdan ağustos ayında ayrılmıştım. düşük yapmıştım. fakat düşükten sonra hala adet olamadım. ne zaman tekrar adet olurum acaba??
gezin siz gezin ..ben burda tarhana yapayım güneşin altında kaynanacığımlasiz gezin benim yerime de,ben özlerim hepiciğinizi
ben 14. haftamda doktora gittiğimde alttan muayene etti, kültür aldı ve enfeksiyon kapmışsın dedi, bu durum erken doğuma ve düşüğe neden olabiliyor dedi, fitil ve antibiyotik vrdi , istemesem de kullandım, ilaç süresince akıntım neredeyse bitti, ama bugün yeniden başladı,
kızlar sizlerde akıntı durumu nedir?
rengi ve kokusu nasıl?
:18:
merhaba arkadaşlar şimdi doktordan geldim dörtlü test sonucum riskli çıktı/ 146 dr. üniverse hastaneine sevk etti amniyosentez yaptır dedi.ben yaptırmayı pek düşünmüyorm ama bu konuda bilgiisi olan arkadaş varmı ne yapmalıyım sizce
Kızlarr çok yoğun bigün geçiriyorum, ara ara okuyorum bebiş hissetmelerinden bahsetmişsiniz. Bende hiç bişi hissetmiyorum kADINIZZ nasıl yapıcaz o işi ben bebeğin nerde olduğunu bile anlamam kiBirde onun tarifin versen iyi olur
Göbek konusuna gelince, çevrem 4 aylık olmuşsun karnın az diyolar, ufak tefek zayıf olduğum için sanki biras göbeklenmişim gibi duruyor. Sadece akşamları biras şişiyor.. Ama doktorum cmrt günü sabah görür görmes oooo çok çıkmış karnın bu kadar nasıl çıktı bakıyım fazla bu dedi, ben kaldım öyle..Nasıl yani herkes böyle diyor dedim, dediki el kadar bebek nasıl kocaman bir karın yapar bir düşün sen dedi, çevrene aldırış etme, biz beşinci aydan sonra belirgin bir karın bekleris dedi. Sen etrafına bakma didi... Veeeee kimse banadaaaaa yer vermiyorrr obodüslerdeeee, Pofuduk kocamda diyorki, yakında doğruucan hala bir karnın bile doğru düzgün yok kimse anlamıyorrr seni diyor birde gülüyor
Al şekerim sana sürekli yaptığım tarif afiyet olsun :))) acaba bide yemekle içmekle ilgili topikmi açsak ???
malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul veya roka
hazırlanması:
1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)
2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. (bunun gibi) üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
3. bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
4. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.
6. derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir)
7. servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.
bak bakalım şu tarife uyarsa yap. biz göz kararı yapıyoruz. ölçü veremem . yaklaşık benim yaptığımda böyle. yeşilliğini sadece yeşil soğan veya maydanoz koyabilirsin sana kalmış. biz domates salçası kullanmıyoruz mesela yazın biber salçası yaptık ondan kullanıyoruz.
Mercimek Köftesi Tarifi Malzemeleri Yapılışı Hazırlanışı | AlemFrm.Net
bu insanlari sayiyla mi veriyolar acaba nasi da moral bozuyolar 4 aylik karin icin ne bekliyorlarmis acaba herkes bilir ki 20.haftadan itibaren karin anca cikar allam yarebbim yabi de yer versinler diye soyleee elini beline koy karnini cikaray may diye ses cikar bak nasi veriyorlar
cilek nuriscan kizlar koftemi yaptim dedim yerken yazayim cilek senin tarif anlatimliydi peeek gozel oldu babam marul yikadi dizdi esim kasiklan 20 dak karistirdi saolsunlar suppperrr oldu 8 tane yedim yarim saatte
merhaba arkadaşlar şimdi doktordan geldim dörtlü test sonucum riskli çıktı/ 146 dr. üniverse hastaneine sevk etti amniyosentez yaptır dedi.ben yaptırmayı pek düşünmüyorm ama bu konuda bilgiisi olan arkadaş varmı ne yapmalıyım sizce
kızlar bir şey soracağım sizlere:
deli gibi bir şeye takıp sadece onu yediğiniz ürün var mı? ben çılgınlar gibi turşu ve şam fıstığı yiyorum, ikisini de yemeden yapamıyorum
İmmmmm bı düşüneyim yok galiba... En çok yeşil zeytin yiyorum
tatlı yiyince erkek tuzlu,ekşi yiyince kız diyorlar ya
allah iyiliğini versin yumurta otobüs konusunda. çilek değil leyyyyynnn twenty_07 verdi sana tarifi canımcığımmmm
yaa allah bidaha yasatmasin papatya( akintim cok sumuksu ama yogun degil ve kotu kokulu hamilelk oncesinden cok farkli ama senin icine sinmiyosa farklilik seziyosan bi idrar ver pazartesi aman ihmal etme canim
gezin siz gezin ..ben burda tarhana yapayım güneşin altında kaynanacığımlasiz gezin benim yerime de,ben özlerim hepiciğinizi
ben seviyorum sevmesine de yapımı çok zahmetli,bitti çok şükür.. Eşin bi yemeği sevmemesi de kötü oluyor,pişiremiyorsun tek başına yemek istemiyorsun göndereyim diyecektim ama evde de pişiremiyormuşsun sen gel ben sana yaparım tarhanaellerine saglik ben de cok severim yaaaa buyukannem yapar gonderirdi, ama esim kusmuk kokuo dedi yemedi sonra baskalarinin yaptigini da pisirdim yok yemedi hepsi kokuo dedikendime yaptigimda da disari cikardi ben de artik yapamiooom
frezya hoşgeldin
ben de öğretmenim, meslektaşız, eski ev arkadaşım da karabüklü ile evlenip oraya yerleşti
papatyam hoşbuldum canım sağol sevindim meslektaş olmamıza arada kaynatırız okuldan ,öğrencilerden..eski ev arkadaşın belki benim burda okuldan arkadaşımdır
canım kültür temiz çıktı , fitil ve antibiyotik kullandım ama hala kokulu sanki, nette baktığım makaleler kokusuz olmalı diyince korktum biraz
anladim insallah bisi yoktur ozman, ama koku degisiyo kotu bence ya yani onceki gibi degil sonucta bende hormonlardan diye dusunuyodum??
hamilelik haftamız aynı, beklenen doğum tarihiniz de aynı, ama benim ikizlerim o kadar beklemez sanırım hamileliğin nasıl gidiyor, problemin yoktur inşallah
aa oylemi:)) benimde basta iki keseydi:)) demekki var bu gun isinde bise, ama sonra oteki kese kayboldu bende cok isterdim ikiz olmasini cunku zor bi surec ikisi cikardi:)dedim ama kismet.benim ikinci bebis bu 4 yasinda kizim var buda kiz sanirim 25inde gittim cok sukur hersey iidi, testleri yaptirmadim zaten ben, guvenmiyorum onlara. yanliz zaten benimki ilki gibi olurmus ilki 40+5te suni sanciyla zorla dogdu:) bakalim bu sefer napcaz. sen nasilsin bulantilarin gectimi? bebiciklerin gelisimleri nasil ayy cok guzel iki tane Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin papatyam:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?