Ben farabi hastanesine gidiyorum. Aynur hanıma, iyi,ilgili bir doktor memnunum.
Bir arkadaşım aynı hastanede Mehmet Bardakçıyı tavsiye etmişti, çok çok memnun kalmış eşinin doğumunda. Ama ben erkek olduğu için tercih etmedim.
Suna hanım var bir de orada, asla ve asla tavsiye etmiyorum. Bir kere doktorum izinde olduğu için ona gitmiştim, vejeteryan olduğumu söylediğimde demediği kalmadı, bir tek 'ölürsün' demedi herhalde az daha dinleseydim onu da diyecekti. Sinirlerimi bozdu yolladı. Sadece ben değil giden kimse memnun değilmiş ondan. Bir arkadaşm reglim düzensiz diye gitmiş, çocuğun var mı demiş var deyince '' ee düzensiz olsun ne olacak'' demiş, doktor bunu der mi yaa? Allah korusun bunun sebebi kanser dahil her şey olabilir. Sonra arkadaşım test yaptırmış, 'menapoza girmişsin' demiş, aynı sonucu 4 doktora daha göstermiş arkadaşım menapoza yakın bile değilmiş oysa.
Ayrıntılı ultrason ben de yaptıracağım inşAllah ama 22. haftadan sonra yapıyorlarmış. Bir de ayrıntılı ultrasonda sadece fiziksel anomalileri (hepsini değil) tespit ediyorlar. Down sendromu gibi kromozomlara bağlı problemleri tespit edemiyorlar.
Ben 2 li testi yaptırdım, şükür bir sorun görünmedi. Doktor 3 lüye gerek yok dedi.
evet gerçekten doktor çok önemli ben ilk kez kızılay hastanesine gitmştim doktor son adet tarihimi sordu 26 haziran dedim ultrasonla baktıktan sonra senin verdiğin tarihe göre bebek çok küçük gelişmemiş dedi korktum ,sonra tekrar ultrason istedi aşağıda tekrar girdim normal dendi mehmet bardakçıyı bende çok duydum güzel ilgileniyomuş her sorduğuna uzun uzun cevap veriyo dediler 2 li test kaçıncı haftada yapıldı canım sana ben onu geçirdim ozaman
canım geçmiş olsun inşallah hiçbirşey çıkmaz. sonuçta bu bir risk, kesinlik yok. burada sonuç böyle çıkıp da sonra sağlıklı bebeklerin doğduğunu okuyoruz. hem ben bir yerde ikilinin daha güvenilir sonuç verdiğini okumuştumbende istemiyorum dedim ama yinede içim rahat değil.ayrıntılı usgye daha 1 ay var.2 kasımda.zor durum.alalh hepimizin yardımcısı olsun
Bugün kimseler yok(
ben varim canimciim,gecmise soyle bi goz attim, senin mesajinida okudum, insallah hersey yolunda gidicek skrn, bak ben hicbi testi yaptirmadim, daha once de soylemistim, hicbir kesinlik arzetmeyen bu testleri niye yaparlar hic anlayabilmis degilim, oyle cikti ama boyle oldu, boyle cikti ama aslinda soyleymis, bize degil doktorlara kiziyorum cok Neler yasiyoruz bu testler yuzunden gormuyorlar mi, sektor olmus artik, insallah bebislerimiz saglikla dogacaklar guzelciim, boyle opucez kokliycaz onlari, ohhh mis gibi ben bebeklerde avuc ici hastasiyimdir, boyle sicacik olur avuclarinin ici yumusacik, opmelere doyamam Nurseynur hosgeldin canim, kolay gelsin sana, ay benim de ayrintili ultrasonum var yarin, cok heyecanlaniyorum, rabbim sen guzel haberlerle gelmeyi nasib et, hepimizin evlatlarina saglikli hayirli omurler ver, amin. Bu arada bi gobis resmi koyamadim gitti, insallah yarin ultrason resmimizle birlikte koyarim, kocaman opuyorum herbikesleri
cinsiyeti öğrendin mi ?
Böyle bir şeyin işe yarayabileceğini düşünüyorum.Ben hiç hamile kalmadım ama yakın senelerde ailemize 2 bebek katıldı.Böyle bir imkan olsa ailedeki annelere düşünürdüm:)Merhaba
Su anda bir is icin bulundugum Amerika'dan yaziyorum. Burada gebelik ve cocuk gelisimi uzerine bir gelistirme programina katildim bunun yanisira burada dogum sonrasi kullanilan anne ile bebegin yanyana guvenli bir sekilde uyumasini saglayan ve gece emzirmelerini kolaylastiran co-sleeper urunu hakkinda bilgi de almak istedim :)
Bu konulari buradaki arakdasim ile konusurken kendisi bana hamilelik destek askisi hakkinda bilgi verdi. Hamilelik surecinde agirlasan karnindan dolayi bel, bacak ve omuz agirlari cektigini bunun ustesinden ise gobegi alttan destekleyerek kaldiran ve yuku omuz askilari ile dagitan bir urun ile geldigini ifade etti.
Aranizda boyle bir sikayati olan var mi ? Var ise bu urun hakkinda bilgi almak ister mi ? Sizlerden gelecek talebe gore burada bilgi vermek icin bu urun hakkindaki Ingilizce metinleri Turkce'ye cevirip sizlerle paylasabilirim.
Gercekten boyle bir ihtiyac var mi ? Aranizda kocaman gobegi :) yuzunden bu agrilari ceken var mi ? Sim bu urunu ve agrilarini acilarini oyle bir anlatti ki bende size sormadan edemedim. Eger carsa sikayetlerinizi benimle paylasirsaniz ben de hazir buradayken bu urun hakkinda daha detayli bilgi toplarim ve size nasil ulastiacagimin yollarini dusunmeye baslarim.
Hepinize Massachusetts'den selamlar, guzel hamilelikler ...
Gny hanımlar.nasılsınız.ben yorgun uykusuz ve mutsuzum..dün 3 lü testte çıkan hcg değerinin aşırı yüksekliği için drye gittik.ne yazıkki kızım down sendromlu olabilirmiş.bu değirin yüksekliği buna bağlıymış.diğer değerler normal ama.amniyosentez yapalım istersen dedi kesin sonuç almak için.onunda çocuk üzerindee olumsuz riski varmış.bebeğimi kaybedebilirmişim.kafam allak bullak.ne yapacağımı bilmiyorum.bi tarafta rabbimin gücüne gitmesin öyle bir çocuk zor.bir tarafta bu kadar alışmışken canlılığını görmüşken kalp atışını duymuşken onu kaybetmek ve sonrasında bidaha anne olmaya cesaret edebilmek zor.haftaya kadar karar vermem gerek.sonrasında sıvı alınamazmış.inanılmaz bir ruh halindeyim.ne yapsam kızlar.lütfen size ihtiyacım var
Merhaba skrn oncelikle yazacaklarim sadece yasadigim seyler, daha oncede boyle bir iki konuya cvp yazdim yazacagima pisman oldum. kk artik cvp yazmayi sevmiyorumaslinda ama cok uzuldum uzulmene.benim ilk hamileligimden sonra cevremde en az 15 yada 20 gebelik yasandi, bunlarin en az 10 unda yuzde seksen civarinda kesin down sendromu tanisi kondu hemde amniyosentez sonuclariyla 2li 3lu degil yani sadece. ve bir tane bile sakat bebek dogmadi binsukur Rabbime. ama o kizlarin hamileliklerinin nasil gectigini ben bilirim ama en iyi onlar, 5 ay boyunca agladilar onlarla beraber tum sulale mahvoldu, hatta birinin ki karninda kizamik gecirmis, birininkinin bacagi kisa birninkinin gelisimi 3 hafta gerideydi guya hemde her kontrolde. ama dedigim gibi turp gibi dogdu hepsi. enson agustosta universite arkadasim dogum yapti onun bebegide cok yuksek riskle down sendromuymus dendi. amniyosentez.... o yaptirdi ama cok riskli olsada yaptircam dedi. ve sonuc yine riskli cikti bu kiz daha 30 yasinda guya riskli yasmis sirf onun icin yapiolar bence. ama agustosta masallah bi tosun dunyaya getirdi okadar tatliki anlatamam buakdar olay yasadiktan sonra ben hic bi sey yaptirmadim yaptirmamda bana zehir edeceklerini biliyorum. surda kac kisiyiz yaptiranlarin buyuk cogunlugunda bisyler cikti okuyorum burdan. ama Allah in izniyle hepimiz turp gibi bebekler dunyaya getircez ve onlari buyutucez.
Allah yardimcin olsun... insallah senin icin hayirli olur bebegin ve saglikla kucagina alirsin.
arkadasim ne guzel yazmissin gozlerim doldu walla, agzina saglik,ben de seninle ayni fikirdeyim, yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum, hep olumlu dusunucez, bol bol dua edicez, Allah'in izniyle hepimiz saglikla mutlulukla alicaz bebeklerimizi kucagimiza, bu arada sana kizacaklarini soylemissin, yanlis anladiklarindandir, bizler doktora gitmeyin, salin bosverin demiyoruz, ama Rabbimizin dedigi gibi 'Rahimlerde olani ancak Allah bilir' tabiki kontrollerimizi aksatmayalim, saglik sorunlarimiz oldugunda tedavi icin tum cabamizi gosterelim ama unutmayalim ki doktorlarin her dedigi %100 kesin degil, bosuna uzulmeyelim, keyfimizi kacirmayalim, nerdeyse yariladik yolu, geliyo tontisler yakinda insallah
Merhaba skrn oncelikle yazacaklarim sadece yasadigim seyler, daha oncede boyle bir iki konuya cvp yazdim yazacagima pisman oldum. kk artik cvp yazmayi sevmiyorumaslinda ama cok uzuldum uzulmene.benim ilk hamileligimden sonra cevremde en az 15 yada 20 gebelik yasandi, bunlarin en az 10 unda yuzde seksen civarinda kesin down sendromu tanisi kondu hemde amniyosentez sonuclariyla 2li 3lu degil yani sadece. ve bir tane bile sakat bebek dogmadi binsukur Rabbime. ama o kizlarin hamileliklerinin nasil gectigini ben bilirim ama en iyi onlar, 5 ay boyunca agladilar onlarla beraber tum sulale mahvoldu, hatta birinin ki karninda kizamik gecirmis, birininkinin bacagi kisa birninkinin gelisimi 3 hafta gerideydi guya hemde her kontrolde. ama dedigim gibi turp gibi dogdu hepsi. enson agustosta universite arkadasim dogum yapti onun bebegide cok yuksek riskle down sendromuymus dendi. amniyosentez.... o yaptirdi ama cok riskli olsada yaptircam dedi. ve sonuc yine riskli cikti bu kiz daha 30 yasinda guya riskli yasmis sirf onun icin yapiolar bence. ama agustosta masallah bi tosun dunyaya getirdi okadar tatliki anlatamam buakdar olay yasadiktan sonra ben hic bi sey yaptirmadim yaptirmamda bana zehir edeceklerini biliyorum. surda kac kisiyiz yaptiranlarin buyuk cogunlugunda bisyler cikti okuyorum burdan. ama Allah in izniyle hepimiz turp gibi bebekler dunyaya getircez ve onlari buyutucez.
Allah yardimcin olsun... insallah senin icin hayirli olur bebegin ve saglikla kucagina alirsin.
Yanlis yonlendirmek istemiyorum, sadece birsey soracagim. Sende kanama olmustu, bunu 3lu testi yorumlayan doktorla rapor hazirlamadan once veya sonra paylastinmi. Benim de kanama olmustu, o zaman arastirirken bir yerde okumustum. Eger bebekde allah korusun bir anomalite varsa bebek'in dusmesi engellenemiyormus. Ayrica ense kalinligi sonucun da gayet guzel. Burun kemigi de gorulmustur insallah. Her ne test yaptiracaksan da yuregini ferah tutarak yaptir, olumlu dusun.saol cnm cvp verdiğin için.bende çok okudum böyle durumları olanları.duadan başka elimden bişey gelmiyor artık.bebeğimi kaybetmeyi göze alamam.ya bir daha böyle bir mutluluk yaşayamasam diye korkuyorum.dua ediyorum inş yaptır yaptır diye ısrarcı davranmazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?