2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

evet gerçekten doktor çok önemli ben ilk kez kızılay hastanesine gitmştim doktor son adet tarihimi sordu 26 haziran dedim ultrasonla baktıktan sonra senin verdiğin tarihe göre bebek çok küçük gelişmemiş dedi korktum ,sonra tekrar ultrason istedi aşağıda tekrar girdim normal dendi mehmet bardakçıyı bende çok duydum güzel ilgileniyomuş her sorduğuna uzun uzun cevap veriyo dediler 2 li test kaçıncı haftada yapıldı canım sana ben onu geçirdim ozaman

maşallah maşallah... yine kaynatılmış. geçmişi okuyayım bile diyemiyorum çünkü gözüm kesmiyor. umarım herkes iyidir... bebekler de tabii . ayyy çok bir şey kaçırdım mı acaba geçmişte ???:44::44::44:

selam kızlarr nasılsınız bakalım görüşmeyeli
çok ösledim sizi...
ben artık erken doğum tehlikesiyle heyet raporumu aldım evimdeyim çok şükür...
şimdi yerleşme ve temizlik zamanı...
umuyorum ki herkes ama herkes çok çok iyidir...
tüm geçmişi okumam mümkün değil.
Rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın hayırlarla yavrularımıza kavuştursun inşallah..
işlerimi yoluna koyunca kaynatmaya başlarım bende
ama az müsade
öpüyorum hepiciğinizi...
Rabbime emanetsiniz.........

İkili testi yaptırdığımda 11 ya da 12. haftadaydım sanırım. 11-15. haftalar arası yapılıyor diye biliyorum. Doktor yaptımak zorunda değilsiniz demişti bana o zaman. Kan verdikten sonra da yaptırmasa mıydım demiştim. Olumsuz bir şey çıkarsa çok yüksek yanılma payı olduğunu bile bile kafama takarım belki diye korktum. Bir şey çıkmadı şükür ama bunda da yanılma payı olabilir Allah korusun. Sağ salim kucağımıza alalım bebeklerimizi inşAllah.

bende istemiyorum dedim ama yinede içim rahat değil.ayrıntılı usgye daha 1 ay var.2 kasımda.zor durum.alalh hepimizin yardımcısı olsun
canım geçmiş olsun inşallah hiçbirşey çıkmaz. sonuçta bu bir risk, kesinlik yok. burada sonuç böyle çıkıp da sonra sağlıklı bebeklerin doğduğunu okuyoruz. hem ben bir yerde ikilinin daha güvenilir sonuç verdiğini okumuştum

Bugün kimseler yok(

ben varim canimciim, gecmise soyle bi goz attim, senin mesajinida okudum, insallah hersey yolunda gidicek skrn, bak ben hicbi testi yaptirmadim, daha once de soylemistim, hicbir kesinlik arzetmeyen bu testleri niye yaparlar hic anlayabilmis degilim, oyle cikti ama boyle oldu, boyle cikti ama aslinda soyleymis, bize degil doktorlara kiziyorum cok neler yasiyoruz bu testler yuzunden gormuyorlar mi, sektor olmus artik, insallah bebislerimiz saglikla dogacaklar guzelciim, boyle opucez kokliycaz onlari, ohhh mis gibiben bebeklerde avuc ici hastasiyimdir, boyle sicacik olur avuclarinin ici yumusacik, opmelere doyamam nurseynur hosgeldin canim, kolay gelsin sana, ay benim de ayrintili ultrasonum var yarin, cok heyecanlaniyorum, Rabbim Sen guzel haberlerle gelmeyi nasib et, hepimizin evlatlarina saglikli hayirli omurler ver, amin. bu arada bi gobis resmi koyamadim gitti, insallah yarin ultrason resmimizle birlikte koyarim, kocaman opuyorum herbikesleri

Son düzenleme:

cnm inş yarın güzel haberlerini bekliyoruz.dualar seninle

CANLARR HEPİNİZİ ÖZLEDİM HEMDE ÇOOOKK BİZİM NET KAPANDIĞI İÇİN GİREMİYORUM..MAŞALLAHH BİRKAÇ SAYFA BAKTIMDA İYİCE KAYNATMIŞSINIZ..BEBİŞİMDE BENDE GAYET İYİYİZ ŞÜKÜĞRLER OLSUNN GERİDEN GELİYOR HALA BEBEĞİM AMA ALLAHIN İZNİYLE DÜZELECEĞİNE İNANIYORUM..ENAZINDAN ARTIK YAVRUMU HİSSEDEBİLİYORUMMÇOOK GÜZEL DUYGUYMUŞ RABBİM HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAAHH EĞER HİSSEDEMEYEN LER VARSA ÇİKOLATA YİYİN ÜSTÜNE BİR BARDAK SU TEPKİ VERİYORR :49 KIZLAR COOKK ARADA BİR GİRDİĞİM İÇİN BANA YAZDIKLARINIZ OLUYORSA GÖREMİYORUM MSJ ATARSANIZ DAHA İYİ OLUR..KENDİNİZE İYİ BAKINN

Böyle bir şeyin işe yarayabileceğini düşünüyorum.Ben hiç hamile kalmadım ama yakın senelerde ailemize 2 bebek katıldı.Böyle bir imkan olsa ailedeki annelere düşünürdüm:)

Merhaba skrn oncelikle yazacaklarim sadece yasadigim seyler, daha oncede boyle bir iki konuya cvp yazdim yazacagima pisman oldum. kk artik cvp yazmayi sevmiyorumaslinda ama cok uzuldum uzulmene. benim ilk hamileligimden sonra cevremde en az 15 yada 20 gebelik yasandi, bunlarin en az 10 unda yuzde seksen civarinda kesin down sendromu tanisi kondu hemde amniyosentez sonuclariyla 2li 3lu degil yani sadece. ve bir tane bile sakat bebek dogmadi binsukur Rabbime. ama o kizlarin hamileliklerinin nasil gectigini ben bilirim ama en iyi onlar, 5 ay boyunca agladilar onlarla beraber tum sulale mahvoldu, hatta birinin ki karninda kizamik gecirmis, birininkinin bacagi kisa birninkinin gelisimi 3 hafta gerideydi guya hemde her kontrolde. ama dedigim gibi turp gibi dogdu hepsi. enson agustosta universite arkadasim dogum yapti onun bebegide cok yuksek riskle down sendromuymus dendi. amniyosentez.... o yaptirdi ama cok riskli olsada yaptircam dedi. ve sonuc yine riskli cikti bu kiz daha 30 yasinda guya riskli yasmis sirf onun icin yapiolar bence. ama agustosta masallah bi tosun dunyaya getirdi okadar tatliki anlatamam buakdar olay yasadiktan sonra ben hic bi sey yaptirmadim yaptirmamda bana zehir edeceklerini biliyorum. surda kac kisiyiz yaptiranlarin buyuk cogunlugunda bisyler cikti okuyorum burdan. ama Allah in izniyle hepimiz turp gibi bebekler dunyaya getircez ve onlari buyutucez.
Allah yardimcin olsun... insallah senin icin hayirli olur bebegin ve saglikla kucagina alirsin.

arkadasim ne guzel yazmissin gozlerim doldu walla, agzina saglik,ben de seninle ayni fikirdeyim, yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum, hep olumlu dusunucez, bol bol dua edicez, Allah'in izniyle hepimiz saglikla mutlulukla alicaz bebeklerimizi kucagimiza, bu arada sana kizacaklarini soylemissin, yanlis anladiklarindandir, bizler doktora gitmeyin, salin bosverin demiyoruz, ama Rabbimizin dedigi gibi 'Rahimlerde olani ancak Allah bilir' tabiki kontrollerimizi aksatmayalim, saglik sorunlarimiz oldugunda tedavi icin tum cabamizi gosterelim ama unutmayalim ki doktorlarin her dedigi %100 kesin degil, bosuna uzulmeyelim, keyfimizi kacirmayalim, nerdeyse yariladik yolu, geliyo tontisler yakinda insallah

canim tesekkur ederim Allah boyle zamanlarda hep iyi seyler duymamizi nasip etsin, cunku o anlar dunyanin hayatin en kotu anlari Allah korusun cok zor kararlar verilmesi gereken zamanlar. ama ben de senin gibi dusnuyorum iste, insallah saglikla alicaz bebeklerimizi kucagimiza koklicaz opucez emzircez zaten ben kimseye testler yanlis yaptirmayin demedim, ama insanlar basina gelmeyince anlamazsin triplerine girdi, onlar iyi olmus olabilir ama bu oyle olcak anlamina gelmez dediler beni ilgilendirmez dedigim gibi ama yasadigim pozitif olaylari paylasmak benim icin onemli. insallah skrncimda saglikla alcak bebegini kucagina, o kucuk kalbi daha fazla uzmeden mutlu olmayi basarabilcek zor olsada

saol cnm cvp verdiğin için.bende çok okudum böyle durumları olanları.duadan başka elimden bişey gelmiyor artık.bebeğimi kaybetmeyi göze alamam.ya bir daha böyle bir mutluluk yaşayamasam diye korkuyorum.dua ediyorum inş yaptır yaptır diye ısrarcı davranmazlar.

Merhaba kizlar

Amniyosentez hakkinda birkac kisi yanlis seyler biliyor maalesef. Duzeltme geregi hissediyorum cunku aramizda Amio yaptirmayi dusunen, gelecekte yaptirmak zorunda olacaklar olabilir.. Amnio sonuclari yuzde yuz dogru sonuclardir.. Amnio sonucunda size risk orani verilmez, yani size yuzde 70 down sendrom'lu bu bebek denmez.. Size denilen "Evet bebek down sendrom'lu veya degil"

Test bebegin etrafinda bulunan amnio sivisindan alinarak yapiliyor, dolayisiyla bebegin DNA'sina bakiliyor. Down Sendromu bir genetic hastalik oldugundan DNA'sina bakilan bebek'te bu hastalik varmi yokmu kesin bildirilir anne adayina.

Maalesef yanlis bilgilendirilmis bazi anne adaylari.. Egerki amnio yaptiracaksaniz bunu doktorunuz ile konusup dogru bilgileri alin lutfen.

Son düzenleme:
Yanlis yonlendirmek istemiyorum, sadece birsey soracagim. Sende kanama olmustu, bunu 3lu testi yorumlayan doktorla rapor hazirlamadan once veya sonra paylastinmi. Benim de kanama olmustu, o zaman arastirirken bir yerde okumustum. Eger bebekde allah korusun bir anomalite varsa bebek'in dusmesi engellenemiyormus. Ayrica ense kalinligi sonucun da gayet guzel. Burun kemigi de gorulmustur insallah. Her ne test yaptiracaksan da yuregini ferah tutarak yaptir, olumlu dusun.

Günaydınlarrr sabah sabah geldim buralarra...

Hafta sonum çok yoğun geçti,çarşıda piyasa yaptım,kafama yatan çok şey var,hayırlısıyla bayram da geçsin,tek tek almaya gideceğim onları...
Çarşmba sabahı test sonuçlarımı alıp doktora göstereceğim,Çok heyecanlıyım,biraz da stres var......:18::18::18:
yavrumunun,peluş battaniyesi,kundak battaniyesi,kundak bezi alındı.Daha sonracığıma şöyle birşey aldı annem,daha koyu yeşilden,

Bayramdan sonra da hastane çıkış,penye battaniye,ve diğer hastane için gerekli eşya,kıyafetleri alacağım.İnşallahhhhh....

Sizde durumlar nasıl?

Günaydın güzel anneler ve bebekleri.

umarım her şey yolundadır. kahvaltı yapacağız şimdi biz de bebeğimle. müdür bey sağ olsun bir program yapmış ki, bugün bir saat dersim var o da 5. saat. öğleden sonra 5.saat git, 6. saat dön şaka gibi. her yıl alışmışım 30 saat derse. bu yıl pek bir garip geliyor bana böyle az saatle çalışmak...

haydin kolay gelsin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…