2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba mart anneleri ben bu sayfaya bugün üye oldum 19 haftalık hamileyim ilk bebeğimiz..çok heyecanlıyız..yavaş yavaş birşeyler bakmaya başladık..
bebek arabası ne öneriyorsunuz..e bebekte nobler marka arabayı kullanan varmı ?

Bence yürüyüşe çık ağrılar hareketsizlikten kaynaklanıyo şahsen ben ne zaman otursam 2 saat sonunda heryerim ağrıyo dr. azar azar 2 saatte bi 10 dk yürü gezin dedi ağrıları azaltıyomuş

Cnm iş yerinde masa başından pek kalkamıyorum.2 3 saatte bir 5 -10 dak geziniyorum ama bugün çok şiddetli ağrıyor.

Benimde kalca ve bel bolgemde agrilar oluo bide gece bacaklarima kramp girio kasilio bacaklarim sanki
Geceler bana da kabus olmaya başladı.herhalde 10-15 kere dönüyorumdur yatakta.

Göğüs uçlarım hamileliğin başından beri acıyor.bnm de sütyenler küçük gelmeye başladı. alıcaz artık emzirme sütyenlerinden biz de ne yapalım.

cnm bnm de ilk bebeğim ama çok araştırdım gittim inceledim..Concord NEO da karar kıldım son aylara doğru onu alacağım.
oto koltuğu en hafif olan araba ve çok yer kaplamıyor.

hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin ben daha bakmadım hiç birşey haftaya başlamayı düşünüyorum

Hoşgeldin canım hyrlı olsun bebeğin inş. sağlıkla kucağına alırsın araba markasına gelince ben chicconun puset ve araba takımını alcam tavsiye ederim çevremde 2 yeni doğum yapmış anne kullanıyo gerçekten çok memnunlar puseti bebek arabasının aparatını çıkararak takıyosun yeni doğan bebek en cok pusette rahat ediyor hem gezdirirken falan da rahat oluyo fiyatını dün eşimle sorduk 1350 tl dediler

hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin ben daha bakmadım hiç birşey haftaya başlamayı düşünüyorum

Hoşgeldin canım hyrlı olsun bebeğin inş. sağlıkla kucağına alırsın araba markasına gelince ben chicconun puset ve araba takımını alcam tavsiye ederim çevremde 2 yeni doğum yapmış anne kullanıyo gerçekten çok memnunlar puseti bebek arabasının aparatını çıkararak takıyosun yeni doğan bebek en cok pusette rahat ediyor hem gezdirirken falan da rahat oluyo fiyatını dün eşimle sorduk 1350 tl dediler

ayy ne kadar ilerlemişsiniz çok hızlı bu mart anneleri neyse artık benim de yoğunluğum geçti ben de artık sık sık bakarım.. bu arada çarşamba günü doktordayım ilkinde bebeğim bağdaş kurduğundan dolayı cinsiyetini öğrenememiştim umarım bu sefer gösterir kendini

hosgeldın nagıhan...

bebek arabası ıkı haftadr bakıorum sana onerebılecegım concord neo var ama bu hafta bı tane daha baktım nuna marka araba ana kucagı maxi cosi oluo takılabılıyor ve nuna concord neodan cok daha basıt katlanabılen ve hafıf bır araba sonradanda baston almana gerek yok baston gorevıde goruyor sahsen bn tek basıma anakucagında bebek var farzederek eşım hıc yardım etmeden katlamayı denedım concord da cok zorlandım ama nunada tek bır hamleyle arabayı kapatabıldım bu tek basıma cıktıgım zaman bnm ıcın en onemlı ozellıklerden bırı alıcı gozuyle buna cok dıkkat edıyorum bu ıkısıne bak derım ama concord da e bebk yetkılılerı bıle zorlanıolar cok şık gusel bır araba henuz bnde tam karar vermedım ıkısınede bak derım

peki bu nuna nın fiyatı ne? ben de bakıyorum ama henüz bişey beğenmedim..beğendiklerimi de eşim pahalı buluo

merhaba güzel anneler ve melekleri.nasılsınız??ohh pusetler falan bakılmaya başlanmış maşallah..ben hala hiç birşey bakmıyorum..hatta kıyafet bile bakmıyorum kendime...:))arkadaşlar bişey sormak istiyorum gece nasıl yatıyorsunuz.sağ ve sola yatıyorum her yanım ağrıyor..gece kendiliğimdden sırt üstü yatmışım çok rahat uyandım ama sırt ustu olduğumu görünce vicdan azabı çekti.bebeğime kan akışı yavaşladımı acaba diye???

selamlar guzel anneler ve tatli bebisler, biz de geldik doktordan, cok sukur bebisimiz iyi, herbir yerini gostertti bize buyumus masallah kocaman abi olmus, oyyy yerim ben onuben de geldigimden beri ikinci ogle yemegimi yiyorum, abarttim iyice yani, tam 5 kilo almisim, ama doktorum normal dedi, bir dahaki randevuyu 2 ay sonraya verdi, ben yokken neler kaynamis bi baktim da akintiyi soran bi arkadas vardi, bende hep oldu akinti, ilk gunden beri yani, rengi genelde beyaz sut gibi, bazen sariya dogru gidiyo, bazen azaliyo artiyo, doktor rengi anormal, kokulu, kasintili olmadigi surece sorun yok dedi, ama gunluk ped kullanmamiyorum ben, alerji yapiyo en dogali bile, pamuklu camasir giyiyorum ve 2-3 kez degistiriyorum, ayy bak bi arkadas daha vardi bisey sormustu onu da cevapliim dedim ama simdi unuttum,:44:hamile kafasi iste neyse Allah'im Sen evlatlarimiza saglik sihhat ver, yuzumuzu guldur, amin. herkese kocaman sevgiler

HANIMLARRRR DİKKATTTTT!!!!
13 Ekim 2012 Cumartesi günü Saat:13:00de Kadıköy'de Otantik 2 restaurantta buluşuyoruz. adres: bahariye caddesi nailbey sokak no:24 tarif olarak: meşhur boğamıza sırtımızı dayayıp bahariye yokuşundan yukarı çıkıyoruz Yapıkrei bakasından sokraki sokakta sağ kolda 60-70 mt ileride. sokağın başında çantacı ve beyaz optik var topshopun mağazası var oradan tanıyabilirsiniz :) yeri bulamayan vs olursa beni arayabilirsiniz 0539 571 24 16 keyifli bir gün geçirmek dileği ve tekrar buluşma ümidiyle gel cumartesi gelll :))))

Otantik ANADOLU YEMEKLERI

canim ben de uyuyana kadar soluma yatmaya gayret ediyorum ama uyuduktan sonra Allah bilir nasil pozisyonlar aliyorumdurben de bazen kendimi sirt ustu yatarken buluyorum ama sunu soyliim karnimiz gercekten buyuyunce soyle 20. haftalarin solarina dogru mumkun degil sirt ustu yatamiycaz, nefesi kesiliyo insanin, o nedenle henuz bir sorun olmaz insallah canim, uzulme sen

Kur'an'da geçen her kelime isim olmaz'
'Kur'an'da geçen her kelime isim olmaz'

Giriş: 08 Ekim 2012 11:40 57,984 Okunma Güncelleme: 08 Ekim 2012 14:44 31 Yorum

Bir Müslüman çocuğuna isim verirken dikkatli davranmalı. Kur'an-i Kerim'de geçen her kelimeyi çocuklar için isim olarak kullanmamalıyız. Yaygın olarak kullandığımız bazı isimler, sakıncalılar listesine girdi.

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ''Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir'' dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.

Pek çok ailenin Kur\'an-ı Kerim'de geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kur'an'da geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.

Günümüzde yaygın olan ve Kur'an'da geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.

Anlamları bilinmeden isim veriliyor

Kuran'dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.

Öztürk, şöyle devam etti:

''Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur\'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur'' mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.''

Mekruh isimler

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.''

''İsim her dilden olabilir''

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, ''İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın'' dedi.

Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.

pınarcım bende senin gibi ağrılarla boğuşurken hamile yastığımı aldım veeeee kuşlar gibi uçarak uyuyorum :)

Merhaba kızlar,

Dün akşamki kasık ağrısı bugün aynen devam ediyor. Saat 4 gibi eve gittim 1 saat uyudum geldim. Biraz daha iyiyim şimdi ama hem korkuyorum hem de yüksek ihtimalle bebeğimin büyümesinden kaynaklanabileceğini düşünerek hoşuma gidiyor.

İstanbuldaki kendi doktorumu aradım ama malesef izindeymiş ulaşamadım. Ya insan cebini açmazmı ya. Sen doktorsun cebinden eğer birkaç kez aradıysam aç işte :26: Neyse yarın sabah 9 da ne kadar beğenmesemde burdaki doktora gidicem. Dualarınızı bekliyorum arkadaşlarım...

Sevgiler,

peki bu nuna nın fiyatı ne? ben de bakıyorum ama henüz bişey beğenmedim..beğendiklerimi de eşim pahalı buluo

cnm concord neo oto koltuğu (ana kucağı) ile birlikte 1600 TL civarında.
ama numi yi bilmiyorum ..

ben de dün kendimi çok zorladım ama yan yatamadım.yüzüstü yattım. sanırım bir destak yastığına ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…