2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
doktoruma sordum ben geçen hafta gerek değil ama istiyorsan yaptır dedi 10 yılı geçtiyse daha önceki yapılmış tetenoz aşın yaptırabilirsin,önemli olan hepatit b aşısıymış onu yaptırmışsan gebelikten önceki yılarda yeterli dedi bende zaten nişanlıyken yaptırmıştım her ihtimale karşı yeterli dedi ama ben yine de yaptırayım dedim 10 seneyi geçti çünkü

cannım günaydın banada 6 kasım dedi ben yaptırıcam korkuyorum acıyacak diye ama olsun sağlık önemli yaptırıcam :18::18::18:

zararı olmaz heralde yoksa niye yapsınlar ki dimi

sağolun kızlar yaa ne bilim bi korku saldı yüreğimi ama rahatladım sözlerinizle.

sağ yanağım kocaman oldu şişti çünki yirmilik dişim çıkmaya çalışıyo ve çıkamıyo hep iltihaplanmış kocaman oldu damağım yanağım ne yapcam bilmiyorum dişimi rabbim yardımcım olsun bukadarla kalsın inşallah

evet ara ara giriyorum, boş vaktim çok ama yine de sık girme şansım olmuyo, ismim şule, nickimizin aynı olması tesadüf olmuş. :))

ayyyy şu diş sorunu çekenlere çok üzülüyorum ben ya hiç çekmedim küçüklüğümden beri aman şom ağızlıyım hemen ağrı girermiş
yirmilik diş nasıl birşey onu bile bilmiyorum doktora git canım iltihaplanmışsa sonradan daha kötü olmasın allah korusun

arkadaşlar tetanoz canlı mikrobik hücre taşımıyor o sizin doğumda olabilecek risklere karşı yapılıyor sonuçta sezeryanda neşter normal doğumlarda bile bazı kesikler yapılabiliyor yani bu sizin için sonuçta bir metalle müdahale ediliyor bebeklerimize hiç tehlikesi yok

bende kendimi bildim bileli hep diş ağrım vardı ilk dolgumu 11 yaşında yaptırdım sen düşün artık gerisini

yengem diş doktoru ona uğriyim bugün dayanılcak gibi değl

Marmara41

Canim ister istemez tedirgin oluyorum..
Ama oğlumu da cok merak ediyorum

Tetanozu bende istemiyorum yaa tirsiyorum..

slm hoşgeldin. ben de yeni katıldım sayılır. geçen hafta yani 17. haftamda doktor ne 2 li ne de 3 lü yaptı. direkt 4 lü tarama yaptı. senin hiç endişelenmene gerek yok bence, doktor biliyor ne yapacağını, ama doktora her gittiğinde bi önceki muayenede neler yapıldığını, ilaçlarından falan bahset, hatırlatmanda fayda var. sağlıklı, mutlu bi hamilelik diliyorum. :)

günaydın güzel annişler...bir selam verip gidiyorum...öptüm hepinizi...bebişlerinizle güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle...

Marmara41

Canim ister istemez tedirgin oluyorum..
Ama oğlumu da cok merak ediyorum

Tetanozu bende istemiyorum yaa tirsiyorum..

arkadaşım dediğim gibi tetanozdan korkma 2 gün biraz kolunda ağrı oluyor aşı sadece o hastaneye ben güveniyorum çok streril bana ve bebeğime bişey olamz çok iyi diyorsan yaptırma ama hastanede tetanoz mikrobu kaparsan hele sezeryan olursan bebeğine süt dahi veremezsin tırsmaaa ben ilkbebeğimdede yaptırdım ona hiç zararı yok usg de söylediğim gibi sana ben şunu belirteyim ben hamile olduğumu anlamadım ve göğüs filmi çektirdim çok korktum ama dr 10000/1 etkilenir dedi ki dr usgle çok daha düşük frekansta komşum dr sıkıştımmı ona danışıyorum oda dr da aynı şeyi söylüyorlar bak bi yazı paylaşıcam

Yenidoğan bir bebek aşılı olan annesinden aldığı antikorlarla (bağışıklığı sağlayan protein yapılı maddeler) hastalığa yakalanmaktan korunur. Bu yüzden yeni doğmuş bir bebeğin hastalığa yakalanmaması, annesinin hastalığa karşı bağışık olmasına bağlıdır.Gebelikte ne yapılmalıdır?

Her ne kadar doğum yapacağınız yerin steril olacağından emin olsanız da, ekstra bir önlem olarak gebelikte bu rapelin yapılmasında fayda vardır. Rapel gebeliğin herhangi bir döneminde uygulanabilmesine karşın (toksoid adı verilen tetanoz aşısı, içinde canlı bakteri bulundurmaz), kural olarak ilaç uygulamaları mümkün olduğunca bebeğin organ gelişiminin tamamlanmış kabul edildiği birinci trimester (ilk üç aylık dönem) sonuna ertelenmektedir.

Ülkemizde sağlık ocaklarında tetanoz aşısı 20. gebelik haftasını tamamlamış olan anne adaylarına ücretsiz olarak sağlanır.

Eğer çocukluktaki aşılarınız tam ise ve rapelinizin yapıldığı zaman üzerinden 10 seneden daha az geçtiğine emin iseniz gebelik döneminde bu aşıyı yaptırmanıza gerek yoktur.
Eğer çocukluktaki aşılarınız yapılmamışsa tercihan gebelik öncesi dönemde, bu mümkün değilse, gebelikte doktorunuzun önerisine göre toplam üç doz tetanoz aşısı olmalısınız.
Eğer rapeliniz yapılmamışsa, ya da tam hatırlamıyorsanız, gebelikte ilk üç aylık dönemin sonunda bu aşıyı yaptırmalısınız.

Tetanoz gelişmekte olan ülkelerde yenidoğan ölümlerinde önemli yeri olan bir hastalıktır ve aşıyla önlenebilir.

sabah bulantılarım ne zaman biticek yaa her sabah zindan bana pöfff

bende doktora gittiğimde sordum yaptır sen bilirsin dedi. bende gerekli değilse yaptırmıyım boşuna dedim. oda sağlık bakanlığından onaylı bişeyi ben yaptırma diyemem. kafana göre dedi. ama zararı yok o konuda rahat ol dedi. öyle yani sağlık bakanlığından tüm gebelere onaylı bir durum ama yine de sana kalmış. ben de kararsızım:26:

cannım günaydın banada 6 kasım dedi ben yaptırıcam korkuyorum acıyacak diye ama olsun sağlık önemli yaptırıcam :18::18::18:

zararı olmaz heralde yoksa niye yapsınlar ki dimi

günaydın.. bana ilk tetenoz aşısını sağlık ocağı 9 ekimde yani 16.haftamda yaptı, dolayısıyla 2. aşı 9 kasımda. ama dr. bu ilk tarihi erken buldu, hatta neden haber vermedin falan dedi, bu aşı ilk olarak 18 haftada yapılıyormuş sanırım..

evet erken yapmışlar sana neden öyle yaptılar ki :44::44:

benim yirmi haftam dolmuş oluyor ilk yaptıracağım zaman zaten o zaman yapılması gerekiyor galiba

kızlar bebeğimin kıpırtılarını hissetmeye başladım, kelebek çırpıntısı gibi, çok hafif, bu çok güzel bi duygu, dokunduğumda sanki daha fazla kıpırdamaya başlıyo, sanırım bizi duymaya ve hissetmeye başladı, kıpırtıları olan var mı aranızda ?

Bende bir iki gündür bir hareketlilik var ama. Bebişim mi bağırsak hareketleri mi bilemedim :26:

beni de 16. haftada çağırdılar. hareketlerini hissediyor musun bebeğin dediler, yok deyince yapmadılar. 18. haftada yapıldı. doktoruma da söyledim, iyi dedi, yani olumsuz bir şey söylemedi.

evet erken yapmışlar sana neden öyle yaptılar ki :44::44:

benim yirmi haftam dolmuş oluyor ilk yaptıracağım zaman zaten o zaman yapılması gerekiyor galiba

ewt çok erken yaptılar. aslına bakarsan sağlık ocağı gebeliğimin 16, haftasında 18. haftamda olduğumu söylüyor. ama dr. 16. hafta diyor.dr.doğru söylüyor.yani sağlık ocağı ve doktorun söyledikleri birbirini tutmuyor.halbuki s.ocağına da son adet tarihimi 11 haziran dedim. durum böyle olunca ben de bundan sonra sağlık ocağı ne yapacaksa önce doktoruma danışıyorum. hatta s.ocağı şeker yüklemesinin 24. haftada yapılacağını söylerken dr. 28.hafta diyor. bu nasıl bişeydir ya.

beni de 16. haftada çağırdılar. hareketlerini hissediyor musun bebeğin dediler, yok deyince yapmadılar. 18. haftada yapıldı. doktoruma da söyledim, iyi dedi, yani olumsuz bir şey söylemedi.

bana bu soruyu sormadı bile, yani ben 16 haftalıkken o 18 haftalık olduğumu söylüyor. o yüzden erken yapmış oluyo.doğrusu 18.haftada yapılması. dr. bu duruma kızdı. nasıl düzelticem bu karışıklığı ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…