2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

gerçekdenmi 6. Aydan önce dişçi müdahale edebiliyormu

İpek ismini bende beğenirim canım. Bu ismi duyunca aklımda hep narin bir kişi şekilleniyor. Zaten ismin manasıda öyle Zarif, kibar, ince

korkma canım bu aşı sen ve bebeğin için.ben ilk gebeliğimde iki doz sonrasında da bir dos olmuştum.şimdi 14 kasımda bana bir doz daha yapılcak 1 yıl sonraki dozu da yaptırırsam ömür boyu bağışıklık kazanmış olucam.
doğum sırasında alttan dikiş ve de sezeryan kesisi yapıldığı için tetanoz riskinden dolayı anne ve bebek için yapılıyor.zaten bebeği doğumdaki bir ihtimale hazırlamanın yolu anneyi aşılamak.sizin iyiliğiniz için yani :112: eltim çocuk doktoru o da hamile aynı doktora gidiyoruz yaptırsam mı diye sormuş.o da tavsiye etmiş.ki ben zaten ebemiz dediği için bunları yaptırmıştım.yine de sen bilirsin doktoruna danış istersen

slm arkadaşlar hepiniz iyisiniz maşaallah :)
ayrıntılı konuşuluyo hakkımızda hayırlısı inş bebişlerimizi sağ salim sıhhatli eli yüzü düzgün afiyetli bi şekilde kucağımıza alırız...
şekercik sana sormam gereken bi soru var
daha önce sormuştum saol bilgin dahilinde cvpladın ...
şimdi ben analık hakkından yararlanıyorum özelde muayene oluyorum ve sigortalı gibi paranın yarısını ödüyorum onda bi problem yok sen beni aydınlatmasaydın hastanede bilgim olmadığı için savunmaya geçemezdim ...
ayrıntılı ultrason bazı devlet hastanelerinde yapılıyo ben bu analık hakkı üzerinden parasız yaptırabiliyomuyum yoksa para ödemek zorundamıyım ona göre randevu almam lazım ...

Kizlar isyerinde bir abla var cocugun ismiyle ilgili konusurken soyle bise soledi.ince sesli harflerden olusan isimler koymayin dedi.yildizi dusuk olur,daha dolu soylenen isimler koyun dedi.arkadasimin cocugunun adi efe o cok hastalaniyo nazara gelio falan demisti.onun uzerine konusmustuk dogrulugunu bilmiorum ama paylasmak istedim.

Canım merhaba; yardımcı olabildiysem de ne mutlu bana..
Ozamanda dediğim gibi sen içinde hamilelik ve bebekle ilgili herşeyini hastanede yaptırabiliyorsun.. Tıpkı diğer testlerin gibi..

Canım evet 3- 6 ay arası diş çekimi, dolgu, kanal yaptırabiliyormuyşuz. Ben doktoruma sormuştum kendisi söyledi.. Ondan sonra yaptıramassın dedi bu arada git demişti

Canım merhaba; yardımcı olabildiysem de ne mutlu bana..
Ozamanda dediğim gibi sen içinde hamilelik ve bebekle ilgili herşeyini hastanede yaptırabiliyorsun.. Tıpkı diğer testlerin gibi..

şimdiye kadar özelde hiç test yaptırmadım 2li testi dr istemedi benden bu aralar 3lü test zamanı ama dr yine bişey demedi galiba detaylı ultrason isticek ben şimdiden araştırayım dedim benim hastane tuzlu olduğu için yarı fiyatı bile pahalı olacağından emin değilim devletten randevu alabiliyorum değilmi rahat rahat arayabilirmiyim...

Valla güselim, o zamanda konuşmuştuk ya senle kanunda var ama sgk bazı şeylere yokuşa sürüyordu.. Sen bence devlet hastanesi ara konuş bakalım ne dicekler.. Aksini söylerlerse dersin sende yeni sgk kanuna göre ben analık sigortası gereğince gebelikle ilgili herşeyden ücretsiz yararlanma hakkına sahibim.. İsterseniz araştırın de.. Sıkıntı olmayabilirde olabilirde.. Bizim insanlarımıza belli olmuyor biliyosun.. Senin böyle bir hakkın var bunu söyleyebilirim sadece..

canım evet 3- 6 ay arası diş çekimi, dolgu, kanal yaptırabiliyormuyşuz. Ben doktoruma sormuştum kendisi söyledi.. Ondan sonra yaptıramassın dedi bu arada git demişti

ayy şekericiğimmm bana resmen dünyaları verdin hemen gidiyorum dişçiye

arkadaşlar ve beeeen ve bebeğim hediyemizi aldık inanılmaz güzelmiş uzun zamandan sonra aldığım ilk hediye ve oğlumun ilk hediyesi çok mutlu oldum arkadaşım nasıl güzel şeyler seçmişsin çok cici şeyler ya alınca sen bunun üzerine mi yatıcan ya bunumu giyicen dedim hele örgü patikler harika insanın kendi çocuğunu düşünüpte aldığı birşeyin bizde olması ayrı güzel onu senin çocuğun un gerçek hediyesi inan hepsi ama o özellikle saklanacak mektubun çok güzel bir tarih atıp saklayayım dedim öyle incesinki ajandanın o sayfasına yazmışsın diğer çocuğumu bile düşünmüşsün sen gerçek bir anne olmuşsun zaten Allah seni hiçbir zaman evladınla sınamasın melekler hep yanında olsun kızını ve sizi korusun hep mutlu olun sana çok teşekkür ederiz oğlum adına ve ben sevgilerimizle veeeeee arkadaşlar bu ince düşünceli annemiiiz bahar616 hediyelerinin resimlerini çektim az sonra yayında

Canım evet 3- 6 ay arası diş çekimi, dolgu, kanal yaptırabiliyormuyşuz. Ben doktoruma sormuştum kendisi söyledi.. Ondan sonra yaptıramassın dedi bu arada git demişti

şekerimm yengem dişçi aradım evet çekim yapabiliyoruz çok ağır bi durum varsa son ay bile yapıoruz dedi ama müdahale etmek için dr rapor alman lazım dedi çünki diş çekimi erken aylarda düşüğe ileri aylarda erken doğuma neden oluyo dedi yarın 10:30 randevu aldım druma gidip rapor alcam o sırada bide cinsiyetine baktırcam allahım artık öğreniyim bende ne olur gerçi sağlı iyi desede yetiyo bana

iyi günlerde sağlıklı günlerde giydir canım

ayyy canım ya valla hediyeleri alırken başkasına değil kendime alıyor muşsum gibi hissttim ve senin de mutlu olduğunu görmek beni daha da mutlu etti

rica ederim inşallah güzel güblerinizde kullanırsınız allahım hiç birimizi evladımızla sınamasın çok mutlu olsum ya beğenmenee

Güle güle giysin paşamız

ben de geçen hafta başladım defter tutmaya. senin gibi en baştan beri neler olduysa onları yazdım. şimdi de her gün yazıyoruz eşimle beraber. ben ona babasını şikayet ediyorum yeri geliyor o da beni şikayet ediyor :)) şakayla karışık da olsa yaaa ona yazmak hem beni hem de eşimi gerçekten çok farklı kılıyor. defterin arka tarafı babasının, ön tarafı benim:))) bir görseniz eşimin neler yazdığını gülmekten ölürsünüz :)))

canlı aşı olmadığı için zararı yok canım. hem şuda var ki bebek de bağışıklığını senden kazanıyor. sadece senin bir yerin kesilmiyor ayrıca. onun da göbeği kesiliyor. yani o da metalle temasta bulunuyor. Yani onun da yakalanmaması için gerekli bence... Allah korusun her ne kadar hastaneye güvensem de ben yine yaptıracağım. en azından bebeğim için.

gerçekten çok erken yapmışlar. ben de 20. haftadan sonra diye biliyorum. özellikle de bebeği hissettikten sonra yapılması gerekiyormuş doktorum öyle söylemişti. geçen hafta beni de çağırdılar sağlık ocağından. ben de dedim doktora daha hissetmiyorum ki ben bebeği diye. o da zamanı gelmiş sen bilirsin dedi. ben de yok ben daha yaptırmıyorum hissedeyim öyle dedim hem ayın 19unda doktoruma gideceğim onunla da konuşayım oyle dedim ben de. tamam o zaman bayramdan sonraya kalsın dedi o da.

Bende bir iki gündür bir hareketlilik var ama. Bebişim mi bağırsak hareketleri mi bilemedim :26:

al benden de öyle. içimden bir şeyler sürekli yer değiştiriyor sanki ama ben de gazlı biri olduğum için bebek mi bağırsak mı çözemiyorum yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…