2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ben kullanıyorum o ilacı. Benim değerim 5'ti. İlk üç ay vermediler, üçüncü aydan sonra başladılar.

hiçççççç canını sıkma bende cuma günü istifradan serum yedim. normalde evde atlabileceğin hastalıkları mecburen bebek için serum alarak iyileştiriyorsun yoksa bebeğe zarar. ben ilk bebeğimdede 2 defa acile kaldırıldım serum yedim gayettttt sağlıklı doğdu. bu arada bebeğinde bir anı bir anını tutmaz . bizim bile tutmuyor kimi zaman hareketli oluyor kimi zaman yorgun. bebekte içinde huzurlu huzurlu dinleniyordur merak etme. ben hasta olduğumda muhakkak ultrasona yatıyorum. kalbinin atışını görmek için içim rahatlıyor. bu arada sende bebeği dinleme cihazı yokmuydu duyamıyormusun. valla balıkesiri bilmediğim için hastane olarak bişi diyemicem ama allah gönlüne göre versin canım yinede sen bir başka doktor araştır bakalım doğum yapacağın yer belki bulursun

kızlar ve bebişleri..naber, bikaç gündür giremiyorum, geçmişe bakmadan bi yazayım size dedim.

bugün ayrıntılıya girdik, kısa sürdü. yalnız kızım göstermedi yüzünü, bü fotosunu alamadık.
herşey gayet normal gelişiyo, kıpır kıpır maşallah.
geceleri sağ tarafıma yatamıyorum kızlar yaa, yattığımda sağ bacağıma felaket bi ağrı giriyo. dr bu duruma beldeki sinirlerde gerilme, şişkinlik yada ödem olabilir dedi. ama şişkinlik yok, bunu takip etmemi istedi. yani sizler de benim gibi bi durum yaşıyorsanız şişkinliklerinizi takip edin. önemliymiş bu.
ayrıca inanmicaksınız ama dışardan bakılınca hamile olduğum hala anlaşılmıyor. göbek pek çıkmadı valla. sizde durumlar nasıl..

sağ tarafına yatamaman güzel aslında, doktorlar hep sol tarafa yatmamızı söylüyorlar zaten.
ben de yarın gireceğim ayrıntılıya
hayırlı haberlerle dönerim inşallah

ay sorma ya.. hiç yatmak istemiyorum, yatınca rahat edemiyorum ki, sol tarafıma yatmaktan sıkıldım. sağa yatınca ağrı oluyo, sırt üstü de baskı oluyo.. off ben de napim, geç yatayım bari... :)

ben biraz göbeğimden rahatsız olup uyuyamıyorum, sen de göbek de yokmuş daha rahat uyuyabilirsin sanmıştım

hamileliğin son zamanlarında az uyumak aslında vücudumuzun bizi doğum sonrasına hazırlıyormuş bir yerlerde okumuştum

ama kimi görsem bu günlerini ararsın, bulduğun her fırsatta uyu diyorlar

özelden cevap yazamadığım için burdan yazıyorum canım. ceylin ismini hiç bu kadar ayrıntılı araştırmamıştım. her okuduğumuz da doğru olamayabiliyormuş.
linkini verdiğin sitede de aydınlatıcı bilgiler var. ceylin ismi dahil aklımdaki isimlerin tamamı silinmiş durumda ve kafam çok karıştı.
Artık isim bulmalıyım, kızım beni duyuyor artık, ona ismiyle seslenmem gerek.
umarım bu uzun sürmez...

benim rahatsızlığım göbeğimden değil işte, sorun sağa yatamamamda. sağ bacağımda bi problem olmalı ki yatınca gece aralıksız 1 saat ağrı çekiyorum.

evet bunu bana da söylüyorlar, son aylara göre bu günler aranacak.
her anın tadını çıkarmak lazım. tabi uyku düzenin bozmadan. çünkü bebek sağlığı için bu da önemli.
iyi geceler.. :)

Günaydın cici bebe anneleri...

Ben dün korktum valla bebeğim içerde sanki bi sıkıntısı varmış gibi hiç durmadan hareket etti.Belki 3 saat durmadan..Korktum bi sorun mu var diye eşim de kızıyor hareket etse bi suç etmese bi suç diye.

Adıyla seslenemiyorum ben hala alışamadım çünkü eşimin koyduğu isme AYMAN diyemiyorum.
Galiba doğunca da diyemicem.Oğlum canım evladım diye seslenicem sanırım.

Gerçi bebeğimle konulşmaya da pek fırsatım kalmıyor.Gün boyu işteyim zaten eve gidince de yemek TV yatak gün bitti.

Bir an önce doğsun doya doya seveyim diye bekliyorum..

günaydın anneler ve bebekleri
günler hızla ilerliyor,günler ilerledikçe sabah kalkıp işe gelmek daha da zorlaşıyor
Ocak ayı gelsin diye dört gözle bekliyorum,tüm masa başında hareketsiz durmaktan belim ve sırtım şiddetli ağrımaya başladı....
enerjim yok hep yorgunum allah hepimizin yardımcısı olsun....

herkese gunaydın...

ebahcım sana katılıorum artık cok zor gelmeye basladı ıse gelmek bıde ayrılcagını bılerek gelmek dahada zoruma gıdıyor artık ...su ocakta gelemedı hayatımda kasım ve aralıgın hıc bu kadar uzun gectıgı olmamıstı :)

Günaydın kızlar ve bebişleri nasılsınız bugün ?

ebahcım sanki beni anlatmışsın Hiç sorma yaaa ocak ayını beklemekden bi hal oldum ve sanki hiç gelmicekmiş gibi gelio Yorgunluk uykusuzluk halsizlik artık yakama yapışmış bırakmıyor beni

ben halinden şikayet eden biri asla olmadım ama eşimde diyor sen ağrıyor yorgunum diyorsan nazdan değil gerçekten öyle olduğu içindir diyor,geceleri iyi uyuyamıyorum sürekli uyanıyorum,saçma sapan sıkan rüyalar boğuluyorum elimde yastık evin içinde kendime yer arıyorum,tam uykuya dalıcam kafama birşey takılıyor uyuyamıyorum....o yorgunlukla sabah işe gel....gün içinde biraz işi yavaşlatsam amirim gelip birşey mi oldu sesin çıkmıyor diyor el insaf hamileyim ya.....geçen akşam arkadaşımla konuşuyoruz ben hamileyken kuytu bir yere geçip arada kestiriyordum kendimi yormuyordum diyor....
benim suçum ne minnoş kızımın suçu ne??

günaydın cici anneleeerrrr ve onların fırıl fırıl dönen bebikleriiii:)))))) dün eşimin arkadaşı geldi. eşi sezaryen doğum yaptı 3 gün oldu. hala süt gelmemiş emzirememiş. geçen hafta başka bi arkadaşının 50 günlük bebeğini hayırlamaya gittik o da sezaryen bir hafta emzirememiş. yara falan olmuş. bende doğum korkusu bitti bu korku başladı ya süt gelmez bebeğimi doyuramazsam diye. ya kızlar bi şey diyim mi. bu annelik çok zor zanaat. bebeğimi artık beklemekten de hafif hafif sıkılmaya başladım. bi doğsa da öpsem onu diyeeee. bana yardım edin şu korkumu yeneyim sizinle yoksa stresten hiç gelmeyecek(((( gelmesi için ne yapmak lazım bilen var mı

Çok telaffuz etmek istemiyorum ama baktım siz de benzer ruh halindesiniz, ben de yazayım dedim. Ben sevmedim hamile olmayı. Bana göre değil, ben zaten endişeli ve sabırsız bir tipim. Önce kesesi var mı, sonra kalbi atıyor mu, yok 3 ayı bitsin, yok kıpırdamaya başlasın, kıpırdamadı sorun mu var vs bana göre değil. Planlıyımdır, şimdi yarını planlayamamak falan garip geliyor. Doğunca daha zor olacak diyorlar ama ben de bir an önce doğsun istiyorum :)

Şükretmeyi bilmiyormuş gibi görünmek istemem ama sizin de benzer ruh halinde olduğunuzu hissettim.

Yanılıyor muyum?

Günaydın göbüşlerrr

ebahcım aslında bana da zor geliyor fakat ilk aylarda çok sıkıntılı günler geçirmiştim. o günler geride kaldı şimdi kendimi ağırlaşmak haricinde iyi hissediyorum..

bu yüzden sabahları uyanmak hariç iş yerim bana sıkıntılı gelmiyor. hatta diyorum iyi olursam şubata kadar çalışayım... şu 6 ay yasası da çıkaydı eyiydi.

günaydın karındaşlarım nasılsınız.abowww siz izin çanlarını çalmaya başlamışsınız yaa.ben evde sıkılırım diye korkuyorum ama ağırlaşırsa vucudum artık yapacak bişe yok kesin izin almak lazım.ah zaten 4 ay izin nasıl biter harca harca bitmez.siz ne yapmayı düşünüyorsunuz arkadaşlar.doğum izninden bağımsız izin almayı mı yoksa yani rapor almayı mı ya da doğum izninizi başlatmayı mı hangisi ..

Günaydın arkadaşım. Bebeğim bu ara pek fırıl fırıl dönmeyip beni endişelendiyor ama o da sana günaydın diyor.
Acaba bu bahsettiğin arkadaşlar planlı sezaryen miymiş, yoksa vakti gelince bir nedenle normal doğamadığı için mi sezaryane dönmüş.

Benim ablam da sezaryan oldu. Yeğenimi ilk andan başlayarak 2 yıl emzirdi. Normal doğuran bir başka arkadaşım ise çok zor emzirdi. Biraz kısmet işi herhalde.

Ayrıca anne sütünün önemi malum ama mamalar da eskisi gibi değil, anne sütüne çok yakın. Bunun için hiç üzülme, hele şimdiden hiç sıkma canını. Anneanne babaanneler falan bu konularda stres sebebi oluyorlar. Sen süt gelmiyor diye endişelendikçe "ay tüh tüh tüh, aç kaldı bebek" falan deyip iyice insanın moralini bozuyorlar. Bence sütün iki önemli faktörü var: su ve moral. O yüzden şimdiden moralini hic bozma...

evet emzirmek ayrı bir sorun...ablam 4.300gr.normal doğum yaptı doğum hikayesi korkunç değil emzirme hikayesi çok korkunç....ağlaya ağlaya onu öyle görünce bende ondan çok korkuyorum,:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…