2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Benim yüksek tansiyonum ve aşağıdaki plesantam müsaade ederse doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmayı planlıyorum. Doğumdan sonraya aktarılacak o 5 haftaya çok ihtiyacım var

o korku bendede var zaten hamile kalmaktan o yüzden korkuyodum ben daha bekarken liseyi yeni bitirmiştim üniv. Sınavı için fazla heycan vede stres yapınca iki göğsümünde süt bezeleri parçalandı 1 hafta tam mosmor olmuştu göğüslerim dr. Hamile kalınca toparlan kendini tek bir parça haline gelir dedi. Evet şimdi yavaş yavaş parçalar azaldı gibi yada ben öle istediğim için öle görüyorum. Vede bu yüzden süt olmamasından korkuyorum :18:

canım bn bazen dusunuorumda ıyıkı 6 cı ayımıza gırdık ılk 5 ay cok sıkıcı gectı banada cınsıyetını bılmemek hıc bır hazırlık yapamamak tum duzenınd egısmesı sureklı bı uyku halı ıstedıgını yıyememek ıcememek bıde ustune sıgarayı bırakınca bunalıma gırıodum resmen ama sımdıden snra daha keyıflı olmaya basladı bıze tepkı vermeye basladılar uyku duzensızlıgıne yemege ıcmeye alıstık e hazırlıklarımzıla basladı yavas yavas malum vakıt az ve onumuz kış ne kadar cabuk bısılerı yoluna koyarsak son 1 ay o kadar rahat eder dınlenırız nede olsa...bıran once dogsun bnde ıstıorum aldıgım kıyafetlerı nerdeyse her aksam salona getırıp tekrar tekrar posetlerınden cıkarıp suna bak babası bunu gıyıcek bunu kullanıcak falan dıorum delı gıbı sımdı bıraz daha sakınlestım :))

ben ocak ayında işten ayrılıp minnoş kızım kreş yaşına gelinceye kadar kendim bakmak istiyorum...eşim ve benim ortak kararımız,anane ve babanneyi eve hapsetmek istemiyoruz....bununla beraber gün içinde tahammülsüzleşen ben bebeğime yeteri kadar ilgi göstermeyeceğimi biliyorum...işten eve gelip ev işi,bebek derken kendimi bu kadar hırpalamak sinir krizlerine girmek hem kendime,hem eşime,hem kızıma haksızlık olur...

geceyimben. biriplanlı idi biri plansız idi. ikisi de ağlamış emziremeyince. bi de yara olmuş falan.

süt bezleri stresten parçalandığını ilk kez duydum senden kadınız. benim doğum korkum var zaten. onu sezaryenle aştım hadi. geçtim iyileşmeyi sancıyı.... ama süt veremezsen sarılık oluyor bebekler. bi de ağrılı şimdi göğüsler. nasıl olacak diye düşünmeye başladım yaaaa

iyi düşünmüşşün canım.benimde niyetim bakabildiğim kadar kendim bakmak..gerçi benim bebişin doğum tarihi 3 mart gözüküyo ama benim içime doğan şubat ortasında doğacakmış gibi geliyo.nedendir bilmem ama öyle doğuyo içime

benim yüksek tansiyonum ve aşağıdaki plesantam müsaade ederse doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmayı planlıyorum. Doğumdan sonraya aktarılacak o 5 haftaya çok ihtiyacım var

aslında benim planlarımda öyleydi doğumdan sonra çalışmak ama eşim istemiyo resmen inada girdi dün akşam gene onun tartılması vardı. çocuğumu annesine muhtaçken bi başkasına bırakamam diyo

Gunaydınn kızlarr.. Sırtımm belım kopuyorr dayanamıyorumm acısına ve insanlar sankı abartıyormusumm gıbı bakıyorlar (( üstüne bırde yatılı mısafirim var ne zamn gidecegi bellı olmayannn allahımmm nolur gecsınn bugunler

Benim yüksek tansiyonum ve aşağıdaki plesantam müsaade ederse doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmayı planlıyorum. Doğumdan sonraya aktarılacak o 5 haftaya çok ihtiyacım var

aynen bende doğumdan sonra çalışmayı düşündüğüm için bebeğimle ne kadar çok vakit geçirirsem o kadar iyi benim için. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah sağlıklıca doğuralıım bebeklerimizi

bana bir yakınım dedi ki, kadının sütünün olması yediğiyle içtiğiyşe alakalı değil. tamamen psikolojik. kendini şartlarsan ben bebeğimi emzireceğim diye, sütün olur allahın izniyle. eskiden kadınlar şimdiki yediğimizin hangisini yiyebiliyorlardı. 3-4 gün aç yatıp 1 hurma ile karın doyurdular ama bebekte emzirmişler.

istemek önemli ve stres yapmamak gerek kesinlikle...

aslında benim planlarımda öyleydi doğumdan sonra çalışmak ama eşim istemiyo resmen inada girdi dün akşam gene onun tartılması vardı. çocuğumu annesine muhtaçken bi başkasına bırakamam diyo

sen çalışmak istiyor musun? Sen istiyorsan kocanı doğumdan sonra bir şekilde ikna edersin, ya da bakarsın sen de doğumdan sonra vaz geçersin :)

Selammm şekerlerim ve minik elma şekerlerimm

Yeni bir günde yeni mutluluklar diliyorum herkese.. Umarım sağlıklı geçer günümüz
Ebahh bebişine kendin bakabilecek olman çok güsel canım nimet hatta

Malesefki benim öyle bi şansım olmayacak:18: ama olsun o hayatımda olsun sağlıkla yeter bana

Misss im canım katılıyorum sana asıl hamileliğin güsel zamanları şimdi başladı bisim için hele ben 3 ayımmı hiç düşnmek hatırlamak istemiyorum bileee

canım benim hiç telaş yapma.benim oğlum 9 ay 19günde doğdu.son günler nst ye girdik hep.rahim kasılmalara başladı ama bebek yola girmemiş yukardaydı sancılarım çoktu ama ben az hissediyordum yola girmediği için.spinalle sezaryen oldum.sütüm hemen geldi.3.gece göğsüm yara oldu krem sürüp silmekle uğraştım ama sabaha iyileşti ve hiç olmadı bir daha.annem söylemişti tv de çağla şikel mi ne biri "bana drum alkol yada kolonya ile hamileyken göğüs uçlarını sil ve emzirmeye hazırla yara olmaz dedi" demiş.bende kolonya sıkmıştım son 4ay.işe yaradı sanırım çünkü annem yaradan dolayı kardeşimi az emzirmiş bebek de almamış fenaymış yarası yani.bebeğim geciktiği için ben doğum başlasada sorun değil diye hurma yemiştim.hem sütü artırır hem doğuma etkisi vardır.ama söyliyim asıl taze hurma bu işe yarıyor.Kur'an'da yazıyor.metro diye büyük bi toptan market var orda görmüştüm.aktarlarda yoktu.bende sezaryen olursam doğrulupta emziremem sanıyordum.ama baygın olmayınca bebeğini sevip okşarken zaten hormonlar harkete geçer canım.annenlerin ne dediğine hiç bakma.azmış yokmuş.her damla sütünün kıymetini bil.bebeğine sarıl kucağa alıştırma diyenlere aldırma.bildiğini yap.bizimkiler o bilgilere rağmen hiç bebeğin gazını almadılar 2 gün heyecandan.emzirince benden alıyorlardı ya sevmek için akılları uçtu resmen ben anladım sonra gazını alıcak ve rahat ettirecek şekilde davrandık.yani annelik tecrübeyle değil canım içgüdüyle doğal olarak sende var.senin bebeğini kimse bilemez sen bilirsin tenine değsin kokunu alsın sevgini hissetsin.akan sütü durduramazsın valla.buzluğa depo yapmayı da unutma varken.hiç düşünme canım sen bunları sevgi seni de bebeği de mutlu edicek problemleri çözecek tek şeydir moralini bozanlara imkan verme hiç bir laf senin bir damla sütünden kıymetli değil...çok yazdım kusura bakma

haklısın şekercim büyük nimet evde olmam ama,idare etmeye çalışıcaz bir süre,annem ablamın kızına bakıyor kadın resmen kendinden geçti....ne ev hayatı kaldı ne özel hayatı,babam yazlıkta annem evde çocuk bakıyor....istediği gibi plan yapamıyor arkadaşları ile bağı tamamen koptu....ben onu öyle görünce üzülüyorum....ne anneme ne kayınvalideme gel bak diyemem....şuan bile işten eve gittiğimde akşamlar yetmiyor bazen eşimle bile paylaşımlarımız azalıyor yorgunluktan yemek kalkıp bir sonra ki akşamın yemeğini yapıyorum odaya gelip oturmam akşam 22.00 oluyor....geriliyorum,çatmaya yer arıyorum yorgunluktan işin bitmemesinden...benim bizim minnoş kız için en hayırlısı fedakarlık yapıp evde oturmam....

günaydın kızlar :) doktordan geldim minik kızımı gördüm artık minik de denmez 337 gr 23 cm olmuşş kocaman olmuş canım benim yaaaaaaa bende 54,60 gr olmuşummm fazlamı bilemedim ama doktor birşey demedi :) kan ilacı verdi tek içimlik şişelerde birde bebe yağı aldım karnıma sürmeye onun dışında bir ay sonra şeker testi için çağırdı hadi bakalım herşeyin hayırlısı bebeğğim benm yaa kocaman olmuş :) :) :)

aşımı da olsum şuan ağrım sızım yok inşallah da olmaz ikinci doz bir ay sonra dedi ebemiz

arkadaslar bikacgündür kulagim nabiz atar gibi atiyor doktoruma söyledim dün gitmistim, KBB´a görün dedi, sizin oldumu hic birbilginiz varmi?? önemli biseymidir

maşallah canım kilon bence gayet iyi sıkıntılı değil . kan ilaçlarını ihmal etme sakın çünki bebişlerimiz bizi kemirmeye başladı bizde vücudumuzu dirençli tutmalıyız. aşını bugün olduysan sıkıntı olmuyo hemen zaten benim akşam yatarken başlamıştı ağrısı ve 2 gün sürmüştü

arkadaslar bikacgündür kulagim nabiz atar gibi atiyor doktoruma söyledim dün gitmistim, KBB´a görün dedi, sizin oldumu hic birbilginiz varmi?? önemli biseymidir

yok canım benim öle bi sıkıntım olmadı zaten tüm sıkıntıları gördüm oda benden eksik kalsın bencede bir an önce kbb dr git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…