2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

tavsiyelerini dinlicem cAanm bnde bu saatten sonra tartıyı hayatımdan çıkarıcam:)) napalım yaaa doğumdan sonra vericez artk böyle takmaya devam edersem bende psikolojimi bozucam gerçekten

nazar annesı nazar cıkmış fena mı halıda nasıplendı zeytınyagından

şükür ıyıyız sabah 10 gıbı hareketlenıyor sıpam

zeytinyagini temizlemek zor olmustur sana ama kolay gelsin valla canim
hamilelikte elden birseyler sIk sIk kayiyor dusuyor :) sabah ben de kirdim bir tabak icinde birsey vardi her yere sacildi

bende kilo aldim ama tartilmiyorum napalim yani hamileyiz kilo almak hakkimz engellenemez

kesinlikle ben de biraktim tartiya cikmaya
neyseki doktorum da tartmayi unuttu gecen sefer

Son düzenleme:
Geçmişi okumaktan yoruldum valla Bide netimiz gidip geliyor hava muhalefeti yüzünden. Neyse herkesler iyiymiş . Maşallah. Kızlar benim doğum tarihi sürekli değişiyor. Sizin de öyle mi acaba? Bugün 6 Mayısa indi benimki.:26:

ben de ogrendim bebisimin hareketli zamanlari
genelde uyumlu
sabahlari 8de onun vuruslariyla uyanmak harika bir duygu
sonra kahvalti yapinca da vuruyor oglum
sonra bir sure sessiz ve oglen 1 gibi yine cok hareketli
gunduz eger disari cikarsam cok hareketli evde olursam genelde uyuyor herhalde aksam 7ye kadar ara ara vurus oluyor
ama aksam ve gece coook hareketli

Ben doktorumada soramıyorum akıntı var falan tanıdık olunca utanıyorum adamla yüz yüze bakıcaz doğumdan sonra ne yapıcam
ben de utaniyorum ya
benim daha onceki doktorumla muhabbetim cok iyiydi kadin da olunca herseyi rahatca soruyordum
simdi ilk defa erkek doktorum var birsey sormaya cekiniyorum
alisirim umarim

Arkadaşlar son aylara doğru eczanelerde turnusol kağıdı satılıyor iç çamaşırınıza koyuyorsunuz eğer bebeğinizden gelen suysa rengi değişiyor
cok guzel bir seymis ya
sayende ogrendim
ilerleyen zamanlarda yeniden gundeme getirip konusuruz bunu sagol cnm

Canım dikkat et zeytinyağı dökülen yeri iyi silseydin ayağın falan kayar Allah etmesin.. damadima iyi bak sakar dünür:))

Benimde 5 gün öne geldi ama doğuma kadar çok değişir o yüzden çokta düşünmüyorum hayırlısı bu arada son gittiğimizde dr boy söylemedi kilosu 382 gr çıktı

merhaba canımmm maşallahh prensesıneeemelısa cok guzel ısımm
günaydın. herkesler iyidir umarım. oğluşum iyi çok şükür ama ben hastayım:2:
gecmısolsun canım neyınvar?
aklım sendeydı cnm bebısınde sorun olmamasına sevındım kendıne cok dıkkat et et demekkı bu zanlar normal 9olabılır belkıde bebısıne uzuldun ondan da olbılır
hosgeldın aramızaaa
bende anlamıyorum kendı adıma mutluyum kardesımm
karnım acıktııııı. öğle yemeğine de daha çok var demi? ben en çok tost aşeriyorum. benim oğlan fast foodçu olcak galiba,Allah korusun...
benımkıde benımkıde

kuzum ben 15 mayıstan başladım 15 nisana indim.. daha inmem inşallah bizim bebeler gübreli her halde çabucak büyüyorrr

klavyede yazmaktan nefret ederım kızlar ama onun yerıne bol bol konussam

bundan sonra bebek emzırme var onuda bı ara yazıcam :)
vajinal kaşıntı olursa sirkeli su ile temizleyin
bebeğinizi ilk 24 saat kesinlikle yıkatmayın
dogum yapıcağınız hastaneye önceden gidip doguma gırıceklerı tanıyıp
sartlarınızı belırtınız
proteın agırlıklı beslenın
ödem kontrolu her sabah kalktıgınızda parmagınızla bacak bılegınızın az ustune basınız
içerı dogru göçme varsa ödeminiz var
ayaklar şişerse buz ve tuz legene koy esın sana masaj yapsın:)

28. haftadan sonra bebek hareketleri azalırsa dikkat et enaz 10 defa günde hareket etmeli
sırt üstü sakın yatma bacaklar yukarı doğru kıvır
sag yad asol tarafa yat
oturuken dık otur ozellıkle 30. haftadan sonra cocugun yerlesımı ıcın önemlıymıs
plates topu şiddetle tavsiye ediyor ustunde en az 1 saat dık toru bacaklar asagı sarkıcam bu vajına kaslarını kuvvetlendırıyor
agrımız olursa bol bol su ıcıcez
Allah muhafaza son donemde kordon falan vajıden sarkarsa anında secde pozısyonunu alıp ambulans cagrılmalı

24.28. hafta seker yuklemesı
32. hafta ısteğe göre nts
nts oncesı mesane bos olmalı karın tok olsun hareket etmesı ıcın bebısler azcık tatlı yıyın
oyle nts gırın
alltan desteklı kalın askılı arkadan 3 baglı sutyenler kullanın
göğüslere fazla ellemeyın rahımde kasılmaya sebeb olabılıyormus
son haftalarda ililki yasayın ve sakın son gun ılıskı yasarsak sperm bebege gelır hurafesıne ınanmayın
oyle bırsey keısnlıkle yok hatta erkek kesınlıkle ıcerı bosalsın normal doguma cok faydası varmıs
doguma son 3 ay kala uyku duzenımız bebegın uyku duzenını dırek etkılıyormus

kuru meyve yerıne taze meyve tavsıye edılıyor ve kegel egsersızı kesınlıkle gunde 5 kere 10 tekrar ıle baslayıp her hafta sayıyı artırmak ve nefes egsersızlerı
yeni notlar

32. haftadan sonra kedı hareketı yap hem doğum rahat olsun hem bebıs dogum pozısyonunu alsın bu fotoya benzyıor hareket

dık otur nefes egsersızlerını ve kergel egsersızlerını sakın ihmal etme
suyunuz gelırse sarı ıse normal panık yok hastaneye gıdıp bebısının durumu ogrenıp eve gıdebılırsın yesıl gelırse kakasını yapmıs demektır hastaneye gıdıyoruz hemen
dogum baslangıcı
sancılara dalga dıyoruz olumsuz konusmak yok :)
ılk zamanlar 30 dk ara ıle 30 sanıye dalga
sonra 20 dk ara ıle 30 sanıye kı bunları bazen anneler farketmıyor bıle:)
sonra 5 dk ara ıle 1 dk dalga suruyorsa evın hastaneye uzaksa artık hazırlanıp hastaneye gıtme vaktı
evın yakınsa dalga 2 3 dk ara ıle 90 sanıye sürüyorsa hastaneye gıt
bacaklarda yanma rahmın acılısı belırtısı

dalga zamanlarında endorfın masajı cok ıyı gelıyor
esler yapıyor bu masajı nasıl anlatsam eslerın 2 elının tersıyle hafıf hafıf bel oyuk kısmından dısa dogru sonra yukarı cıkıp yukarı tarafada aynısını yapması.
sac dıplerıne masaj .. sancı anında esınıze arkadan yada onden bogazına sarılır gıbı asılın rahat rahat ıcınızden nasıl gelıyorsa inleyın bagırın konusun ortam sakın olmalı rahat olmanız ıcın

sakrum masajı dalga agrısını hafıfletme ıcın belın oyuntulu yerı
nette sakrum yerını arastırın kızlar :)
avuc ıcı ıle daıre yap kuyrum sokumu ustune
pelvıs masajı
iki legen kemıgını yukarı dogur bastırılcak bunuda esınız yapıyor :)
köpek nefesı ıkı kısa bır uzun al ver al ver

kedı nefesı yukarda bahsettıgım sekılde ayakar eller yerde kedı gıbı 4 ayak uzerı dur nefes al bel kambur nefes ve r bel duzelsın

papatya melısa rezene cayı dalgalarda rahatlastırır ıcebılırsın
hamılelıkte sıslıkler ıcın tuzlu buzlu su cok ıyı gelır
ayak ve bacak agrılarında bır ayagıı bılekten yukarı dogru ve asagı dogru hareket ettır
bebek ıcın aldıgınız cıtcıtlı badıler 3lu olsun kulot kısmı

dogum sonrası kayısı yada erık hoşafı iç muhakkak evde senın ıcn hazırlasınlar hastaneye getırsınler

dogumda lavman teklıf edıcekler yaptırmak zorunda degılsın
ebemız ustune basa basa dıyor dıskınızı dogumda yapmaktan utanmayın
bızım ıcın kesınlıkle onemlı degıl yeterkı kendınızı sıkmayın kasmayın gevseyın
hastaneye tok karına gelın orda sıze bısey yedırmıcekler cunku :)bol bol dolas yuru kalca hareketlerı daıresel yap bol bol
nasıl rahat edıyorsan yatagın yan tarafına asıl oylede hareket yapaıblırsın
nefes egsersızını unutma
çömel nefel al kalk cömel
ve tuvaletın geldıkce wc gıt
bebek gelısınde kaka gıbı ıkınma kasma olur tutamadıgın ..
cömelerek dogum perınenın en acıldıgı ve kesıge gerek kalmasını en aza ındırgeyen sekıl
esım yada eben yada her kımse arkada sandalyeye otursun sen comel ona yaslan koltuk altlarından tutsun oyle ıkın bu sekılde dayanabılmek ıcn daha onceden bol bol kergel vajı kası kuvvetlendırı egsersızlerı yap ıc bacak kaslarını kuvvetlendır
dogumdan sonra skaın kordon bagını hemen kesmelerıne ıızn verme dogum oncesı
ıstekelrını lıstele doktoruna belırt cok onemlı kordonun hemen kesılmemesı
en az 3 dk kalsın bu ılerde yuzde 80 kordondakı kök hucresıne gerek kalmamasına sebeb olucaktır
bebegı dogunca gobegıne koydur kendı kendıne yavas yavas yukarı dogru cıkıcak 5 6 dk surebılır
acelemız oyk memeyı kendı bulucak anneyle dogdugu gıbı temas etmesı cok onemlı
dogunca yavrunuz anne rahmındekı o emnıyetı arar onun tranwası dogunca baslar sız alıcak gıbı deıglsenız esınız alsın sevsın oksasın sızde en kısa surede yavrunuzla tensel temas kurun

bebegınız ne kısa surede emzırın sancınız oldugunda proteın turu yemeyın
kuruyemıs o an sıkılıp hazılranmıs meyve suyu sıze enerjıde verıcegınden kasılmaları daha guclu atlatırsınız tostta yıyebılırsınız
buz parcası agzınıza koyun susuzluk hıssıne cok ıyı gelır
dalga esnalarında cok susuzluk cekersenız bır ıkı yudum su alabılırsınız agzınıza

doktorunuzla dogumu konusun asagıda dogum oncesı ne tür mudaheleler olucak yazıyorum
ıstememe hakkınız her daım vardır devlet ozel farketmez red edebılırsınız

- Damar yolu acılması -- yaptırmak zorunda degılsın bunu dokotrunuza sorun
- Lavman -- yaptırmak zorunda degılsın
- suni sancı yapak oksidoksin -- duzenlı dalgaların gelıyor yada herhangı bı sorun yoksa etme red hakkın var kendı dalgalarınla doguma gir inşallah :)
suyu gelmiş 12 saat gecmıs uzerındenhic dalgası yoksa bu gıbı hallerde verılmelı sunı sancı
sunı sancı verılme sonrası nts takılır bebegın kalp atısları takıp edılır sureklı baglı olma 20 dk baglan sonra kalk hareket et dalgaları daha rahat gecırırsın

- Amnıyotomi su kesesının patlatılması nts kötüyse bebek kakasını yapmısmı dıye 2 parmak ıle muayene edılır bu arada kese patlatılır red etme hakkın var
- Vakum bunu doktorlar zarurı olmadıkca yapmayı ıstemezler Allah muhafaza dıyım bebıs gelıs oylunda takılırsa yapılır cok sık gorulen bı durum degıl ..
- Vajı bölgesınde kesık 3 - 4 cm olur zarurı durumlarda bunun olmaması ıcın bol bol kergel egsersızı yapın .. duvara dayan nefes al ver çök kalk mesela ..
vajinal masaj yap 30. haftadan sonra zeytın yagı ıle 5 dk bunu nasıl anlatıcagımı bılemıyorum ıkı parmak ıle oluyor gorselını bulabılırsem eklıcem
sezeryanda genel degıl lokal tercıh edın
uyanınca hafıf hareket et gaz cıkarmadan yemek yeme
içten dikiş iste devlette dahı yapsan doktorla konusup gerkelı malzemelerı alabılırsın
bunlar sezeryan ıcındı

epıdural 4 cm acılma olduktan sonra yapılır yan etkılerı
bas ağrısı ateş ender gorulen yan etkılerı
damar yolu acılır tansıyon dusuklugu olursa mudahele etmek ıcın
bol sıvı için dezavantajları kaldırmak için

çok serum almak sütünüzü azaltır
ve en son agrı kesıcı dalga esnasında ıstersen son zamanlarda dalgaların kuvvetledıgı dogumun yaklastıgı vakıt ısteme bebege gecme ıhtımalı yuksek ..

Suda doğum
4 cm acılmadan sonra suya alınıyorsun
yeme içme dalga donemlerınde serbest enerjı veren seyler tercıh
ortam los ısıklı olsun çömelıp ıkınıyorsun
arada esın masaj yapsın bellı aralıklarla bebegın kalp atısı dınlenır sız suda ıken..

burda vıdeo ızledık yabancı bı ulkede bızde okadar gelısmedı bu yontem malesef kı bızde az
aslında normal dogum ısteyıp korkanlar ıcın epıduraldan bıle daha saglıklı normal ılacsız bı yontem
anne eve ozel suda dogum kuvetı getırtıyor kıralayıp
2 ebede yanında ıkı cocugu dıger odada uyuyor:) esı yanında sureklı destek
ısıklar los mumlar falan var her yerde dogum cok guzel oluyor kadının yuzunde hıc acı ızı gormedım kızlar ..

Son düzenleme:
çok gecmıs olsun canım benım

aldıklarınızı da gule gule saglıkla kullanın ınsllah

selam kzzlar... 2 gecedr ınanılmaz bı bel agrısı cekıyorum bırden bıre nıye boyle oldu anlamadm ama cok agrıyor gece aglayarak sızlayarak sabah edıyorum cok kotu agrıyor yaaa
yoruyormusun kendını cnm ben yoruldugumda cok agrıyor
Sonunda asımızı da olduk hafıf bır sızı var kolumda
gecmıs olsun kuzum dun de ben oldum cok sukur hıc sızı fln olmadı bu sefer
merhaba kizlar keyifler yerinde mi?
oyyy avatarına bıttım yaa supermıss
bu akinti benim de canimi sikiyor,cok olmaya basladi. hergun oluyor nerdeyse rengi krem beyaz sulu gibi biraz.siz de nasil?
ya benımde cok var doktorum normal artacak ddı ama asıl benım canım sıkan buyuk tuvaletımı :26:yaparken kopkoyu sapsarı akıntım gelıyor hemde hersferınde doktorum normal dedı ama korkuyorum yınede
Arkadaşlar son aylara doğru eczanelerde turnusol kağıdı satılıyor iç çamaşırınıza koyuyorsunuz eğer bebeğinizden gelen suysa rengi değişiyor
saol cnm bu bılgı ısımıze cok yarayacak

iyi gecelerrrr

ben bugun cok ama cok yoruldum cok sukur bebegımın odası bugun bıtebıldı2 gunun sonunda temızlık fln derken baya yorulduk annecıgımle

yemegımı yedım dusumu aldım tam uzandım pat teşefon arkadaslarımız oturmaya gelıyorlar esım bayıldı tabı hemn buyrum buyrn dedionce bı sınır oldum ama yorgunlugumu attımyenı gıttıler buraya kostum hemen

sız neler yapıyorusunuzzzzz

ilk 28 mayıstı sonra 23 şimdi de 22 bakalım 23unde gıttıgımzde ne dıyecek doktorumuz ♥

ellerinize sağlık canım ♥ paşan da dogsun sağlıklaaa uyusun odasında

Gülsevdam canım paylaştığın için çok sağol ellerine sağlık..Oğlunuda görmüşsün gözün aydın..Başka arkadaşlarda görmüş bebişlerini ne güzel..

07Papatya canm sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah..

SareY canım sanada çok geçmiş olsun şükür iyisin şimdi.

Meli1 canım iyi olmanıza sevindim merak etmiştik..

Ben de iş yerimde öğlen arasında pazara gittim bugün kıtlık çıkacak gibi herşeyden almışım arkadaşlar biraz yardım etti ama servise yürürken ve servisten indikten sonra bittim ne yapıyorum dedim kendi kendime bi ara eve vardığımda pilim bitmiş belim iflas etmişti...Bebeğime bişey olmasında bel ağrısın razıyım ben...Bu arada kilo konuşulmuş :26: ben 53.5 civarı ile başladım az önce tartıya çıktığımda 61 i gördüm ağlayacaktım ya daha dün akşam 60.2 idim ilk 3 ay çok hızlı gittim buldumcuk oldum hiiiççç dikkat etmedim sonra kendime geldim dikkat etmeye başladım ama birkaç gündür yine hem evde hem iş yerimde cozuttum sonuç ortada

gülsevdam canım öncelikle geçmiş olsun kırılanlara nazar çıkmış diyelim eklediğin bilgiler içinde teşekkür ederizzzz epey faydalı bilgiler içeriyor...

gün boyu takip ettim ama yazamadım kilo konuşulmuş bende 7-8 kilo aldım ama pek takmıyorum gerçi eşim daha karnın büyüyecek mi yok bebek içerde büyüsün yeter demeye bile başladı amannn onların işi güçü takılmak işte...

bi de bel ağrısı amann allahım dün gece çektiğimi bi ben bilirim sabahın 7sinde artık dayanamadım kalktım bi daha da uyutmadı zaten nolcak bilmem şimdiden böyleysek...

Allah yardımcımız olsunnn

kuzum ben 15 mayıstan başladım 15 nisana indim.. daha inmem inşallah bizim bebeler gübreli her halde çabucak büyüyorrr
nasıl oluyor bu gün değişmesi benimki hep aynı bebeğin tüm gelişimlerine bakarakmı karar veriyo doktor bazen ileri bile gidiyo bir kaç gün iyi beslenmekten mi geçiyor?sen şimdi 15 mayıs yerine 15 nisadamı 40 hftyı tmmlamış olucan

tavsiyelerini dinlicem cAanm bnde bu saatten sonra tartıyı hayatımdan çıkarıcam:)) napalım yaaa doğumdan sonra vericez artk böyle takmaya devam edersem bende psikolojimi bozucam gerçekten

bende kilo aldim ama tartilmiyorum napalim yani hamileyiz kilo almak hakkimz engellenemez

evet tartıyı hamile kalınca almıştım kilo sorunum olmamıştı hiç aaa baktım birgün bşka br gün bşka çıkıyor vedalaştık en iyisini yaparsınız :)

evet canım 15 nisanda 40 hafta doluyor 23 kadar bekleyecekmiş olmazsa sezeryana alacakmış.. ılk ıkı hafta geç döllenme oldu .. sonra haftasını yakaldı şimdide 2 hafta kadar öne geçmiş.. valla beslenme ile alakası varmı bilmiyorum ama çok güzel besleniyorum kılo takıntım olmadıgı için herşeyi istediğim kadar yiyorum bolca su içyorum çünkü bebeğe vitamınlerı su taşıyormuş.. ayın 3 de bebeğim 1050gr. boyunu bılmıyorum..

maşallah canım hayırlısıyla kucağına aırsın inş. bende biraz öne gelsin istyorum ama benimki gelmiyor :) kilo takıntısıda var bende kısıtlamaya çlşıyorum ondanda olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…