2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

canım benim günaydınlar evet ya çok paniğim daha olacakları görmeden bir şeyler kuruyorum kafamdan böyle olmama gerekir.sizlerde olmasanız ne yapardım ya allah herkeze kolaylık versin bebişlerimizi bir an önce kucağımıza alırız işallah.güzel güzel gez arkadaşım bursa hava yağmurlu dikkat et bende haftaya gidicem sizleri seviyorum görüşrüz

Gunaydin Herkeseeeee

Benim dunku adet sancisi dedigim yine bagirsak problemiymis meger birkac kez basima geldi ama hepsinde oyle cikti. Ikisi cok benziyor bence Bugun iyiyiz, tabi her yerim agriyor o baska da olsun. Dun sabaha karsi mide bulantisiyla uyandim. yine basladi corba ictik peynir ekmek yedik. sonra yataga gecerken kedim oyun yapmaya aradan cikip ustume atladi. bir ciglik attim ama sormayin. bebegime birsye oldu mu diye cok korktum. iyi sicradik yerimizden ama hareketleri normal gorunuyor sabaha karsi da cok hareketliydi, normaldir herhalde sabah karnimin uzerine yatmaya girismisim tekmeyi yiyince dogruldum kalktik sonra yataktan

Günaydın kızlar bugün hava çok güzel camları açtım evi havalandırıp temizliğe başladım sabah sabah sadece silme ve toz alma işi kaldı sonra gezmeye gidicem oğluşuma oda bakıcam aslında oda almıcaktım bir şifonyerle park beşik alayım diyordum ama eşim dün arkadaşıyla konuşmuş yetmez şifonyer bebek eşyası için demiş bende hak verdim şimdi bile bir sürü şey var dolap ve şifonyer alıcaz ama beşiği mobilya almıcam daha sonra normal yatak almayı düşünüyorum.

B u arada söylemeyi unuttum kızlar izmirdeki dr um bana kalsiyum kullanayımmı herkes kullanıyor dediğimde hiç gerek yok günde 2 bardak süt bir tanede kefir içersen yeterli dedi ama ben kefir içemedim onun yerine 1 kase yoğur yiyorum kan ilacınıda 2-3 günde bir atıyorum 1 gün kan ilacı atarsam bir gün ev yapımı üzüm pekmezi yaptı kayınvaldem 2 kaşık onu içiyorum.2 gün önce sağlık ocağında tüm tahlillerim yapıldı sonuçlarım gayet güzel çıktı nasıl kullanıyorsan aynen öyle devam et dedi dr.Pekmez içtiğimi söyledim çok kalorili içme dedi banane ya oğluşuma faydası oluyorsa kaloride kimmiş tanımıyorum eşime dedim oda tanıyamadı Boşver sen çok ideal kilodasın dedi bide sırıttı eşşek 53 kiloyla başlayıp şimdiden 60 kilo olunca galiba ama hep çok güzel hamile oldun sen diyo tabi 4 sene bebek arayışından sonra güzel gelmemde mümkün

geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun kızlar:)
sizden bir ricam var:) hamılenın duası kabuldur yarın esımın sınavı vardı
katılım cok oldugundan daha cok calısılması için ileri bi tarıhe ertelenmıs
benımkı gece bıle calısıyor sınava iş yerınde kademesı yukselıcek kazanırsa dua edın olurmu :)

yenı bı gune bacak agrıları ıle uyandım yıne gece esımle besık kac cm alsak nasıl sıgdırırız dıye mınıcık yatak odamızda sekılden sekıle gırdık :)
bebıs gelcek bız hala yatagını nereye koyucagımızı dusunucez bu gıdısle:)

detaylı usg ye gıdıyoruz kızlarrr cok heyecanlıyım
dua edın teyzelerı guzel haberlerle donelımmm

Fazla kafanı takma iş konusuna. Eğer seni işe alırlarsa hamilelikle ve doğum sonrasıyla ilgili her şeyi göze aldılar demektir, bırak biraz onlar düşünsün sonrasını :)
Çalışan anneler genelde sütünü sağıp biberonla beslemeyi tercih ediyor, evet, ama bundan dolayı bebek senden neden soğusun ki? Çok güldüm. Ayrıca hayat şartları günümüzde bu şekilde bebek büyütmeyi gerektiriyor artık. Belki de içten içe her anne çocuğunu 5 yaşına kadar kendisi besleyip büyütmeyi ister ama bu da babanın iki kişi yerine çalışması ve daha çok yıpranması demek, anne kadar baba da önemli çocuk için, unutma bunu.
Çalışan anne olduğumuz için hepimizin çocukları bakıcılarla kreşlerle büyüyecek. Ben de öyle büyüdüm ve duygusal eksikliğim, ezikliğim olmadı şimdiye kadar. Okul başarım hep yüksekti.
Benim babam küçücük yaşında köyünü bırakıp yatılı okullarda okuyup meslek edinmiş bir insan, her zaman der ki "bütün büyük adamlar evinden uzakta yetişenlerden çıkar". Şimdi bu lafa çoğu kişi tepki gösterecektir ama ben doğru olduğunu düşünüyorum. Bırak çocuk yalnız kalmayı, annesini babasını özlemeyi, onlara kavuşmayı öğrensin, şımarmasın, "gık" deyince birinin koşup gelmesine alışmasın. İnan bana, böylesi çocuğun geleceği için çok çok iyi olacaktır.
Günümüzde geri getirilmeye çalışılan bir ataerkil aile ve hatta dünya düzeni var, "analar baş edemeyecekleri kadar çocuk doğurup evde otursun, dünyanın düzenini erkekler yürütsün". İşte biz bu geri kalmış düşünceyi kabul etmemeliyiz. Anne, baba kadar dış dünyaya katılım sağlamalı, baba da anne kadar ev düzenine katkıda bulunmalıdır. Düşüncem bu...

Son düzenleme:
tesekkur ederım cnaım benımm

ıyı gunelrde saglıkla kullan ınsallahhh

Çok teşekkür ederim canım...

sareycım cok begendım cnmm cok sexii duruo gecelık olan:)))
ben hep penyelere bakmıstım..

tatlım çok saol ama o da penye aslında öyle çok da sexi bişey değil sanırım resimde öyle çıkmış gayet masum bir pijama

Canım Allah yardımcısı olsun eşinin.. inşAllah hakkında hayırlı olan sonuçlarla döner..

sanki ben gidiyormuşum gibi heyecanlandım şimdi :)) inşAllah çok güzel haberlerle gelirsin canım yavrun bol bol poz versin size..

Biz kahvaltımızı yaptık, biraz mutfak temizliğini de hallettik şimdi dinleniyoruz..
Bu arada ben hep hafta sonu tartılıyorum da, geçen haftaya göre hiç kilo almamışım hatta 100 gr eksik çıktım şimdi..
normal olan bu haftalarda 400 gr fln almamızmış değilmi kızlar?

Son düzenleme:

sabahın köründe çorbayla kandırdım uyuduk ama şimdi kanmıyor yağmur demem çamur demem boğazımın derdine her yere giderim ben şimdi gidiyorum malzemeleri almaya aslında elde açmak lazım ama o kadar dayanamam ki

merhaba kızlar hadtaneden gelıyorum birazdan tekrar gidicem .. şımarık kızım yine dönmedi doktor cıkolata ye birazdan yıne bakarız dedi hastane binanın tam karsısında oldugu için hastanede durmak yerıne eve geldım... eve geldıgımde yıne sormak ıstedıgım herseyı unuttugum aklıma geldı :) yalnızca renklı vıdeosunu usbYe kayıt etmesını ıstedıım unutmadıgım bır o bırde Doktor bey cınsıyetı degışmedı dımı hala kız mı dıye sordum 369 gram mıs foruma baktım 470 olması gerekıyormus .. 1 haftan gerıden geldıgımızı hesaplarsak bu normalmıs gıbı gelıyor .... aoof birde epiduralı sorcaktım ... sımdı not alıp hepsını sorayım bari bizden bu kadar biz hastaneye gidiyoruz kızımla :)

Sevgili annecikler herkese merhaba;
Ben az önce kontrolden ve şeker yüklemesinden geldim son durumu paylaşmak istedim. Sabah aç karnına hastaneye gittim önce kanım alındı, sonra şekerli suyu içtim (aç karnına olduğum için su braz mide bulandırıcı geldi açıkçası), sonrasında usg ye çıktım bebğim 2 gün geriye düşmüş doktor problem değil dedi ama biraz canım sıkıldı açıkçası, zaten öncedende bir hafta gerideydi doktor geç ovulasyon olmuş demişti, bir sorun olsaydı doktor söylerdi ama insan yine de takılıyor. Usg de her şey normal, suyun iyi, bebek 570 gr dedi. Bebeğim başını aşağı çevirmiş, daha önce yukardaydı dedim. Doktor bu haftalarda alanları geniş olduğu için dönerler, 30 haftadan sonra nasıllarsa öyle kalırlar dedi. Sonra kiloma bakıldı, biraz fazla kilo almışım sanırım, bu kadarda dikkat ediyorum nasıl oluyor anlamıyorum inanın ekmek pilav makarna çok sınırlı yiyorum, tatlı yemiyorum. Balık hapını bırak istersen o da iştah açıyor olabilir dedi, galiba porsiyonlarımı küçültmem gerekecek Bu arada 24.haftadayım 7kg almışım. 1 saat sonra tekrar laboratuvara indim, tekrar kan alındı artık yemek yiyebilirsiniz dedi hemşire. Zaten çok acıkmıştım. O arada kahvaltı ettim, 1,5 saat sonra sonuçlarım çıktı. RBC, HGB VE HCT düşük çıktı doktora yorumlatamadım ama kansızlık var apaçık ne olacak bilmiyorum Bir de (bunların ne olduklarını bilmiyorum bilen var mı?) NE% ve NE# ise yüksek çıkmış. Kan şekerlerinin (OGTT) ise açlık 70-120 arasında olması gerekiyor, 80 çıkmış.
Benden bu kadar :) herkese sevgiler.

geçmiş olsun canım bende pazartesi ayrıntılı ultrason , haftayada şeker yüklemesine gidecem , of aç nasıl giderim umarım kusmam

Doktorunuza yorumlatmanız gerekiyor. Zira bazı değerlerin düşük ya da yüksek çıkması hamilelikte normal kabul edilebiliyor.
Laboratuvar değerleriyle ilgili yorumu hemşire ya da diğer görevlilere bırakmamanızı tavsiye ederim. Hatta tansiyon ölçümünü bile doktorun gözetiminde yaptırmanızda fayda var. Ben bazen sağlık ocağındaki görevli arkadaşlarla istemeden kendi doktorumun takip sürecini konuşmak durumunda kalıyorum; öyle saçma yorumlar yapıyorlar ki anlatamam.
Hiçbir mesleği aşağılamıyorum ama şu da bir gerçek ki hemşirenin hasta muayene etme ve teşhis koyma yetkisi ve uzmanlığı yoktur. Herkes işini yapsa keşke...

aynen katılıyorum aıle hekımıme kan tahlılı yatırdım bıde ıdrar
ebe olan hemsıre kandegerınde proteın azlıgı var dedı sastım kaldım cunku sut urunu grubu ve et elımden geldıgnce tuketıyorum
dun egıtıme gıttıgım yerde ebeye sordum ıdrar proteın negatıfmıydı evet dedım onemlı olan o dedı
yanı hamıleıklte bakılan degerler doktor kontorulunde analız edılmelı dedıgın gıbı degerlerın dusuk buyuk cıkması farkedıyor
ornek kolestrol ıkıde bır aıle hekımındekı hemsıre ıyı olan yuksek cıkıyor dıyo her gıdısımde
doktorumda hamılelıkte bu normal dıyo degerı ona gosterdıgımde :)

ya bende 2 gundur karın agrısyla uyanıyorum buyuyo ondan mı acaba dıye dusunuyorum ama bagırsakla ılgısı yok benımkının:)dıkkat et cnm kendıne.)
deryosum saglıklı haberle gel ınsallahh
afıyet bal seker olsun kuzummm doyur melegını de kendını de yarasın ınsallahhh

cnm o sorundegıl bu zamanalrda gerıde ve de onde olması normalmıs neysekı bebeısın saglıklı seker sonuclarını yazmıssın ama benım kı 92 ydı doktorum dusuk dedı ama farklı bırsey de olabılr yıne cok takılma cnm doktorun detaylı anlatır sana

geçmiş olsun canım bende pazartesi ayrıntılı ultrason , haftayada şeker yüklemesine gidecem , of aç nasıl giderim umarım kusmam
Umarım her şey çok iyi çıkar. Sabah erken saatlerde gidince insan daha bir dayanabiliyor sanırım açlığa:) Yok bence kusacak kadar değil ama tabii çok da hoş değil tadı.

Kesinlikle katılıyorum, ben doktorla görüşemedim maalesef bugün telefonla arayacağım sadece referans değerlerine bakarak anlamaya çalıştım.

canım bu konuda tek doktorla yetinme geçen sene benim arkadaşıma 30. haftada suyun kalmamış hemen bebeği almamız lazım dedi doktor oda aldırmadı başka doktora gitti doktor dedi ki bu oran belli bi seviyenin altındaysa bebek alınır seninkii yükseltebiliriz dedi.. bi hafta hastanede yattı sonra işine devam etti ve normal haftasında ve normal doğumla bebeğini dünyaya getirdi bir kaç doktorla görüş eğer ilerlerse.. çok geçmiş olsun bu arada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…