- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #25.181
herkeslere günaydın kızlar çok mutlu bi haftasonu olsun herkes için
sevcan canım sen çok kuruyosun ya rahatla biraz hemen panik olma ne güzel iş bulmuşsun çalışan bir sürü anne var Allah yardım eder merak etme,herşey olacağına varır şimdiden milleti düşünüp te kendini şişirme olur mu?
hele o gün bi gelsin bişey olursa biri bişey derse yine toplu çözümler buluruz canım takma kafana
öptüm hepinizi ben önce troid için doktora sonra da gesmeye gidicem kendinize cicibakın
başbaş
detaylı usg ye gıdıyoruz kızlarrr cok heyecanlıyım
dua edın teyzelerı guzel haberlerle donelımmm
güzel anne adayları günaydınlar sizlere nasılsınız bebişlerinizin hareketleri nasıl benim kide daha hareket yok sabaha karşı hapşurdun ozaman hareketliydi.kızlar size haberim var pazartesi görüşmeye çağrıldım bu çok güzel haber bana inanın hep dua ettim biliyorum belki bebeğime haksızlık ediyorum ama inanın mecburum çalışmaya eğer çalışmassam evde durursam bana kafayı yedircekler psikolojim bozulmaya başlıcak umarım beni anlıyosunuzdur .çalışmak tek çarem şuanda işallah hamileliğimi problem etmez de imzalarız protokolu.kızlar sizce problem edermi yeni açılan bir yer .
kızlar bir de bir şey söyliceğim diyelim beni işe aldı doğuma kadar çalıştım ve izne çıktım bebeğimi 4 aylıkken bıraksam vicdan azabı duyarmıyım diyelimki izin vermedi yardım edin süt sağma işi bebeğe faydası ne kadar olur ilerde benden soğurmu ya çok kafam karışık bebeğim herşeyden önce gelir ama düşünün siz olsanız çalışmayıop nepardınız daha dün eşim konuştu 15 tatilde hala utanmadan gelicem diyor yiğeni yemek yapamıyorum diyoprum eşimde hayır bu sefer yollarım dedi neseki aklı başına geldi bu insanlar bana daha hamileyklen rahat vermemeye başladılar doğumdan sonra düşünemiyorum kızlar güel anneler bana akıl verin
tesekkur ederım cnaım benımm
ıyı gunelrde saglıkla kullan ınsallahhh
sareycım cok begendım cnmm cok sexii duruo gecelık olan:)))
ben hep penyelere bakmıstım..
geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun kızlar:)
sizden bir ricam var:) hamılenın duası kabuldur yarın esımın sınavı vardı
katılım cok oldugundan daha cok calısılması için ileri bi tarıhe ertelenmıs
benımkı gece bıle calısıyor sınava iş yerınde kademesı yukselıcek kazanırsa dua edın olurmu :)
yenı bı gune bacak agrıları ıle uyandım yıne gece esımle besık kac cm alsak nasıl sıgdırırız dıye mınıcık yatak odamızda sekılden sekıle gırdık :)
bebıs gelcek bız hala yatagını nereye koyucagımızı dusunucez bu gıdısle:)
gunaydın canımmm sımdıtam oynama zamanalrııı doya doya opmek ıstıyorum bebegımııı
gunaydınnnn sabahın 6 sında ıspanaklı borek mıı:))))))))))))heryer acılmıstır hadıyufka ve ıspanak alda yap canım:)
sıkıntılı gunlerınız gecmıs bıtmıs cok sukur bızlerı dusunmenız kendı adıma benı cok mutlu edıyor her sey ıcın cok tesekkur ederım....
Sevgili annecikler herkese merhaba;
Ben az önce kontrolden ve şeker yüklemesinden geldim son durumu paylaşmak istedim. Sabah aç karnına hastaneye gittim önce kanım alındı, sonra şekerli suyu içtim (aç karnına olduğum için su braz mide bulandırıcı geldi açıkçası), sonrasında usg ye çıktım bebğim 2 gün geriye düşmüş doktor problem değil dedi ama biraz canım sıkıldı açıkçası, zaten öncedende bir hafta gerideydi doktor geç ovulasyon olmuş demişti, bir sorun olsaydı doktor söylerdi ama insan yine de takılıyor. Usg de her şey normal, suyun iyi, bebek 570 gr dedi. Bebeğim başını aşağı çevirmiş, daha önce yukardaydı dedim. Doktor bu haftalarda alanları geniş olduğu için dönerler, 30 haftadan sonra nasıllarsa öyle kalırlar dedi. Sonra kiloma bakıldı, biraz fazla kilo almışım sanırım, bu kadarda dikkat ediyorum nasıl oluyor anlamıyorum inanın ekmek pilav makarna çok sınırlı yiyorum, tatlı yemiyorum. Balık hapını bırak istersen o da iştah açıyor olabilir dedi, galiba porsiyonlarımı küçültmem gerekecekBu arada 24.haftadayım 7kg almışım. 1 saat sonra tekrar laboratuvara indim, tekrar kan alındı artık yemek yiyebilirsiniz dedi hemşire. Zaten çok acıkmıştım. O arada kahvaltı ettim, 1,5 saat sonra sonuçlarım çıktı. RBC, HGB VE HCT düşük çıktı doktora yorumlatamadım ama kansızlık var apaçık ne olacak bilmiyorum Bir de (bunların ne olduklarını bilmiyorum bilen var mı?) NE% ve NE# ise yüksek çıkmış. Kan şekerlerinin (OGTT) ise açlık 70-120 arasında olması gerekiyor, 80 çıkmış.
Benden bu kadar :) herkese sevgiler.
Doktorunuza yorumlatmanız gerekiyor. Zira bazı değerlerin düşük ya da yüksek çıkması hamilelikte normal kabul edilebiliyor.
Laboratuvar değerleriyle ilgili yorumu hemşire ya da diğer görevlilere bırakmamanızı tavsiye ederim. Hatta tansiyon ölçümünü bile doktorun gözetiminde yaptırmanızda fayda var. Ben bazen sağlık ocağındaki görevli arkadaşlarla istemeden kendi doktorumun takip sürecini konuşmak durumunda kalıyorum; öyle saçma yorumlar yapıyorlar ki anlatamam.
Hiçbir mesleği aşağılamıyorum ama şu da bir gerçek ki hemşirenin hasta muayene etme ve teşhis koyma yetkisi ve uzmanlığı yoktur. Herkes işini yapsa keşke...
ya bende 2 gundur karın agrısyla uyanıyorum buyuyo ondan mı acaba dıye dusunuyorum ama bagırsakla ılgısı yok benımkının:)dıkkat et cnm kendıne.)Gunaydin Herkeseeeee
Benim dunku adet sancisi dedigim yine bagirsak problemiymis megerbirkac kez basima geldi ama hepsinde oyle cikti. Ikisi cok benziyor bence Bugun iyiyiz, tabi her yerim agriyor o baska da olsun. Dun sabaha karsi mide bulantisiyla uyandim. yine basladi corba ictik peynir ekmek yedik. sonra yataga gecerken kedim oyun yapmaya aradan cikip ustume atladi. bir ciglik attim ama sormayin. bebegime birsye oldu mu diye cok korktum. iyi sicradik yerimizden ama hareketleri normal gorunuyor sabaha karsi da cok hareketliydi, normaldir herhalde sabah karnimin uzerine yatmaya girismisim tekmeyi yiyince dogruldum kalktik sonra yataktan
deryosum saglıklı haberle gel ınsallahhdetaylı usg ye gıdıyoruz kızlarrr cok heyecanlıyım
afıyet bal seker olsun kuzummm doyur melegını de kendını de yarasın ınsallahhhsabahın köründe çorbayla kandırdım uyuduk ama şimdi kanmıyoryağmur demem çamur demem boğazımın derdine her yere giderim ben şimdi gidiyorum malzemeleri almaya aslında elde açmak lazım ama o kadar dayanamam ki
Sevgili annecikler herkese merhaba;
Ben az önce kontrolden ve şeker yüklemesinden geldim son durumu paylaşmak istedim. Sabah aç karnına hastaneye gittim önce kanım alındı, sonra şekerli suyu içtim (aç karnına olduğum için su braz mide bulandırıcı geldi açıkçası), sonrasında usg ye çıktım bebğim 2 gün geriye düşmüş doktor problem değil dedi ama biraz canım sıkıldı açıkçası, zaten öncedende bir hafta gerideydi doktor geç ovulasyon olmuş demişti, bir sorun olsaydı doktor söylerdi ama insan yine de takılıyor. Usg de her şey normal, suyun iyi, bebek 570 gr dedi. Bebeğim başını aşağı çevirmiş, daha önce yukardaydı dedim. Doktor bu haftalarda alanları geniş olduğu için dönerler, 30 haftadan sonra nasıllarsa öyle kalırlar dedi. Sonra kiloma bakıldı, biraz fazla kilo almışım sanırım, bu kadarda dikkat ediyorum nasıl oluyor anlamıyorum inanın ekmek pilav makarna çok sınırlı yiyorum, tatlı yemiyorum. Balık hapını bırak istersen o da iştah açıyor olabilir dedi, galiba porsiyonlarımı küçültmem gerekecekBu arada 24.haftadayım 7kg almışım. 1 saat sonra tekrar laboratuvara indim, tekrar kan alındı artık yemek yiyebilirsiniz dedi hemşire. Zaten çok acıkmıştım. O arada kahvaltı ettim, 1,5 saat sonra sonuçlarım çıktı. RBC, HGB VE HCT düşük çıktı doktora yorumlatamadım ama kansızlık var apaçık ne olacak bilmiyorum Bir de (bunların ne olduklarını bilmiyorum bilen var mı?) NE% ve NE# ise yüksek çıkmış. Kan şekerlerinin (OGTT) ise açlık 70-120 arasında olması gerekiyor, 80 çıkmış.
Benden bu kadar :) herkese sevgiler.
Umarım her şey çok iyi çıkar. Sabah erken saatlerde gidince insan daha bir dayanabiliyor sanırım açlığa:) Yok bence kusacak kadar değil ama tabii çok da hoş değil tadı.geçmiş olsun canım bende pazartesi ayrıntılı ultrason , haftayada şeker yüklemesine gidecem , of aç nasıl giderim umarım kusmam
Kesinlikle katılıyorum, ben doktorla görüşemedim maalesef bugün telefonla arayacağım sadece referans değerlerine bakarak anlamaya çalıştım.Doktorunuza yorumlatmanız gerekiyor. Zira bazı değerlerin düşük ya da yüksek çıkması hamilelikte normal kabul edilebiliyor.
Laboratuvar değerleriyle ilgili yorumu hemşire ya da diğer görevlilere bırakmamanızı tavsiye ederim. Hatta tansiyon ölçümünü bile doktorun gözetiminde yaptırmanızda fayda var. Ben bazen sağlık ocağındaki görevli arkadaşlarla istemeden kendi doktorumun takip sürecini konuşmak durumunda kalıyorum; öyle saçma yorumlar yapıyorlar ki anlatamam.
Hiçbir mesleği aşağılamıyorum ama şu da bir gerçek ki hemşirenin hasta muayene etme ve teşhis koyma yetkisi ve uzmanlığı yoktur. Herkes işini yapsa keşke...
canım bu konuda tek doktorla yetinme geçen sene benim arkadaşıma 30. haftada suyun kalmamış hemen bebeği almamız lazım dedi doktor oda aldırmadı başka doktora gitti doktor dedi ki bu oran belli bi seviyenin altındaysa bebek alınır seninkii yükseltebiliriz dedi.. bi hafta hastanede yattı sonra işine devam etti ve normal haftasında ve normal doğumla bebeğini dünyaya getirdi bir kaç doktorla görüş eğer ilerlerse.. çok geçmiş olsun bu arada...cok gecmıs olsun canım
insallah hersey yoluna girer senin icin
bebegini sgalikla dogurursun hersey cok kolay olur umarim
kendine iyi bak
canim yesil elma bagirsaklari cok calistiriyor
biz her sabah gune bir elma yiyerek basliyoruz cok sukur kabizlik problemim hic olmuyor
belki deneybilirsin etkili olabilir sende de
umarim hemen duzelir bu durum
ben oyle olan bir arkadasi duymustum ama sonra ne yapti bilmiyorum, simdi oglu kucaginda
amniyon sivisi bizim ictigimiz suyla yenileniyormus ve bol bol icmek gerekiyor o yuzden suyu
bundan sonra dikkat edersin sen de canim doktorun sadece su ic mi dedi baska yapilacak bir sey var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?