2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
maşallah canım hayırlısıyla kucağına aırsın inş. bende biraz öne gelsin istyorum ama benimki gelmiyor :) kilo takıntısıda var bende kısıtlamaya çlşıyorum ondanda olabilir

taktıkça kilo alırsın.. bende hamile kalmadan önce sürekli kilo alıyordum yemin ediyorum bır gün denedim iki gün agzıma hiç birşey sürmedim sadece toplam 500ml su içtim iki kase yoğurt yedim tartıya bır çıktım 1,5 kılo almışım şoka girdim :26::26: ama hamile kaldığımı öğrendiğimden beri zaten zor olan bı bebek saolsun problemlerde peşimi bırakmadı dedım eğer bırde beslenemiyor çıkarsa bebek kahrımdan ölürüm her halde.. bu hafta ya kadar bebeğim için hiç umut vermediler ama kızım inatçı çıktı.. diyetisyene gittim çok iyi bir doktor anlattım bak benım takıntım yok bana abuk subuk diyet verme yapmam.. o da dedi takıntın yoksa bana niye geldin dedım bebeğimi iyi besleyebilmem için.. ne istiyorsa ye dedi hamilelik boyunca 50 kılo bile alsan doğumdan ıkı ay sonra veriyorsun dedi doğumdan sonra ki 2 aylık dönemde metobolizma çok hızlı çalısıyormuş.. rahim küçülmeye mide eskii haline bağırsaklar eskı yerıne gelmeye çalışıyormus bu da kılo verdırıyormuş eğer doğumdan sonra dikkat edersen hamile kaldığın kıloya ınersin dedi.. gerçekten çevremde de gördüm dayımın kızı 65 kılo hamıle kaldı 85 doğuma girdi şuan oğluşumuz 67 günlük ve 64 kılo... bende 66 kılo hamıle kaldım şuan 71 olmuşum.. ama umrumda değil 100e kadar yolu var... birşeyi ne kadr kafana takarsan o kadar o şeyin içine düşersin... bu arada adım da rahata çıkacak yaaa herkese takmayın dıyorum

Çok güzel açıklamışım canım aslında senin gibi rahat olmak en güzeli streste bebeğe çok zarar veriyor yememekte çnkü hamilesin ve canım herşeyi istiyor yemeyincede stres oluyorsun maşşallah inş senn gibi olurum bnde

günyadın şekerpareler.. benim kız açlık krizine girmiş nasıl bir açlık çeşidir bu böyle? gerçi çatlak bahane anası girmiş bu krize ama suç ona kalıyor saftiriğim benim açlıktan oynamaya mecalimiz yok aama canı ıspanaklı börek isstiyor başka birşey yemem hıhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sanki her yer ıspanak kokuyor bu nasıl bir koku alma duyusu valla tazılara taş çıkartırım ben

Gunaydin hatunlar
esimle uyku tutmadi bana ac kadinlar kulubunu formu oku canin sikilmasin diyor dedim bu saatte ki olurki.... Oooo bizim kucuk prensesler anneleri uyutmamis bilem....
Benim kiz uyuyor sanirsam daha bi belirti yok kesin acikinca hareket yapcak minigim.

günaydın herkeslereeeeeeeeeeeeeeeee
heryerim ağrıyor ama olsun oğluşum iyi bu bana yeterrrrrrrrrrrrr
inşallah kimsenin bir sorunu yoktur
dsde harikasın canım yaaa
oğluşumla öptük kuzucukları ve anneleri

Geçen sene bugünler 15 haftam kadar bi sürecim vardı tabii gebelik geriliğinden dolayıda tam tarih veremeyerek sat'a göre hep hareket ediyordum. 5. ayımda kusmadan dolayı bu sürede hastanede yatmıştım ki ilk 3 ay sadece rutin istifralarım vardı. Şu günler en güzel günleriniz kızlar yavaş yavaş ortaya çıkan göbüşleriniz var kilo dertleriniz var ultrason heyecanlarınız var. Benim çok sıkıntılı bi hamilelik sürecim geçmişti. Kusmalar, belediye otobüsünde karnımın üstüne düşmeler, karda kayak yapmalar (çalıştığım için), ev taşımaları ama en kötüsüde bebeğmin 22. haftasında kendi ultrason kağıtlarını inceleyerek gebelikteki gelişim geriliğini anlamamdı. İşte o hayatımı değiştirdi! herkes bebeğinin kilosunu iyi diye anlatırken sağlıklı diye anlatırken ben her hafta nst erken doğum sorunsalı (gelişim geriliğinden) ve ultrasonlarla geçirdim. Her hafta 26. haftamdan sonra 38. haftaya kadar düzenli olarak ultrason ve nst çekildim. Buraya ahtım vardı bu konuyu yazıp aranızda yaşayacak olanları bilinçlendirmek isteyecek ve üzülmemelerini isteyecektim. Benimle beraber 2012 mayıs annelerinde bir arkadaşım daha aynı sorunsalı yaşadı ama onunkisi sadece minyon tiplilik diyebiliriz ideale yakındı benim kızım 38. haftada 2300 gram 44 cm doğdu. Sebebi gelişim geriliğidi çok şükür şuan akranlarına yetişti ama ana sebep bebeği 3 damar beslerken 1 atar 2 toplar damar bizde 4 damar vardı ve buna rağmen damarlarda daralma mevcuttu! Doktorumuzun tabiri mucize bebek oldu doğduğunda! Lafı uzatmak istemiyorum eğer bu tarz bi sıkıntı yaşayan olursa en ayrıntılı bilgilerle yardımcı olmaya çalışırım malum 8 dra gözükmenin bilginliği var artık... özelden yazabilirler! genelde bu durum 25. haftadan sonra ortaya çıkıyor! Bebişleride kıyaslamayın arkadaşlar tecrübeli olarak size tek tavsiyem bu olabilir! Şimdi sizlere geçen seneki tecrübelerimden olaraktan sadece bol bol uyumanızı tavsiye ediyorum ayrıca normal doğum, sezeryan, spinal, epidural düşünceleriniz var ya... işte onu yapmayn biz çok yaptık herkes yolunu kendi belirledi :) çantanızı 7. ayda hazır tutun ve korkulacak bişi değilmiş doğum size bunu söyleyebilirim sadece... hiç korkmayın! Hepinize kusmasız ve mide yanmasız kanamasız risksiz bi gebelik süreci diliyorum... Bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alın inş. ve tekmelerini benim için hissedermisiniz sonra onları çokkk özlüyorsunuz

güzel anne adayları günaydınlar sizlere nasılsınız bebişlerinizin hareketleri nasıl benim kide daha hareket yok sabaha karşı hapşurdun ozaman hareketliydi.kızlar size haberim var pazartesi görüşmeye çağrıldım bu çok güzel haber bana inanın hep dua ettim biliyorum belki bebeğime haksızlık ediyorum ama inanın mecburum çalışmaya eğer çalışmassam evde durursam bana kafayı yedircekler psikolojim bozulmaya başlıcak umarım beni anlıyosunuzdur .çalışmak tek çarem şuanda işallah hamileliğimi problem etmez de imzalarız protokolu.kızlar sizce problem edermi yeni açılan bir yer .

kızlar bir de bir şey söyliceğim diyelim beni işe aldı doğuma kadar çalıştım ve izne çıktım bebeğimi 4 aylıkken bıraksam vicdan azabı duyarmıyım diyelimki izin vermedi yardım edin süt sağma işi bebeğe faydası ne kadar olur ilerde benden soğurmu ya çok kafam karışık bebeğim herşeyden önce gelir ama düşünün siz olsanız çalışmayıop nepardınız daha dün eşim konuştu 15 tatilde hala utanmadan gelicem diyor yiğeni yemek yapamıyorum diyoprum eşimde hayır bu sefer yollarım dedi neseki aklı başına geldi bu insanlar bana daha hamileyklen rahat vermemeye başladılar doğumdan sonra düşünemiyorum kızlar güel anneler bana akıl verin

Gunaydin anneler ve mini mini kuzulari, bugun kontrollllll gunummmmmmm :) umarim iyi haberler alirim. Benim minik kuzu onceden gun icinde daha cok hareket ederdi, simdi aksamlari biraz hissediyorum niye ki acaba? Var mi onceden daha cok hareket Eden sonradan azalan? Bayiliyorum su kontrol gunlerine birde iyi seyler duyarsak :) hatta burdan yaziyorlarya kontrol var diye ona bile " ah ne guzel" diyorum :) iste sira bugun bendeeeeeee :) herkese iyi hafta sonlariiiiiiiii

herkeslere günaydın kızlar çok mutlu bi haftasonu olsun herkes için

sevcan canım sen çok kuruyosun ya rahatla biraz hemen panik olma ne güzel iş bulmuşsun çalışan bir sürü anne var Allah yardım eder merak etme,herşey olacağına varır şimdiden milleti düşünüp te kendini şişirme olur mu?
hele o gün bi gelsin bişey olursa biri bişey derse yine toplu çözümler buluruz canım takma kafana
öptüm hepinizi ben önce troid için doktora sonra da gesmeye gidicem kendinize cicibakın
başbaş

gunaydin guzel annelerbenim prenses tekme olayinagiristi yine sabh sabah ,ama sen dur dogsun ben neler yapcam ona
gunaydın canımmm sımdıtam oynama zamanalrııı doya doya opmek ıstıyorum bebegımııı
gunaydınnnn sabahın 6 sında ıspanaklı borek mıı:))))))))))))heryer acılmıstır hadıyufka ve ıspanak alda yap canım:)

sıkıntılı gunlerınız gecmıs bıtmıs cok sukur bızlerı dusunmenız kendı adıma benı cok mutlu edıyor her sey ıcın cok tesekkur ederım....

Son düzenleme:
gunaydınnnn teyzoşlarrr
bebek kıloları konusulmuss..
eğer bebeğin iyi gelişmesını ıstıosanız protsın agırlıklı beslenmelısınız kıslar
bebeğedirek kılo olarak geçio çünkü..
ben şimdi yoğun olarak ona dıkkat edıorum yarı yarıya vejeteryan sayılırım
ama yınede et tavuk yemeğe çalısıorum..baktım sıkıldım barbunya ımdadıma yetısıo
sütü gunde ıkı bardağa cıkardım..3-4 çeşit peynır aldımm hepsınden bı kaç parca yesem 2 kıbrıt kutusu olur zaten die
bunun yanımnda kuru incir cok faydalı omega 3 ve fossfor acısından ce bağırsaklarında tembellık olusanlar ıcın süper
kuru uzumde yıyorum odacok faydalı..her sabah köy yumurtası..
yatmaya yakın da acıkıorum ekmep peynır mutlaka bısıler atıstırırorum..
gunde 3 öğün meyve(muz,kivi,portakal elma vs..)
gunde 2-3 kez ceviz,antep fıstığı fındık vs..
bu arada omega 3 de alıorumm ayrıca..omega 3 de hem iştahı artırıo hem depresyona karsı koruo
omega 3 kullanan annelerde cok cok daha az görülmüş postpartum..
işte böylee kıslarr bakalımm kontrole gıdınce görücez sonuçları yazarım sizede

Canlarım hepinize günaydın, güzel bir hafta sonu geçiririz inşAllah
gülsevdam, Snow, holy geçmiş olsun dilekleriniz için çok tşk ederim. Rabbim hiçbirimize yaşatmasın inşAllah.
sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza..
gülsevdam , Allah senden razı olsun, notların sayesinde hepimiz seminerlere girmiş kadar olucaz çok duacınım bilesin
Snow ,odanız hayırlı olsun canım güle güle uyusun paşan içinde, sağlıkla huzurla...

dün aldığım lohusa pijamalarını bulabilirsem paylaşırım demiştim

bu pijama sabahlık takım bu şekilde aldım, ekru rengini.

diğeri de bunun mavili bir modeli gibiydi.
benim epey içime sindi umarım siz de beğenirsiniz.

tesekkur ederım cnaım benımm

ıyı gunelrde saglıkla kullan ınsallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…