2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Çok korkmuşsundur herhalde canım ya bi benzeri bana da oldu bende ishal olmadım ama sürekli kustum bende zehirlenmişim :) neler yaşıyoruz ya şu 9 aylık hedeflerimiz bi tutsa da alsak tosuncukları elimize bütün dertler bitecek

bu akinti benim de canimi sikiyor,cok olmaya basladi. hergun oluyor nerdeyse rengi krem beyaz sulu gibi biraz.siz de nasil?

bende de öyle bazen su gibi oluyor bazen de daha kıvamlı adet öncesi gelen bi akıntı var ya ona benziyo ama rengi daha sarımsı doktorum sadece bol su iç diyo ama fayda yok yine de oluyo

bu akinti benim de canimi sikiyor,cok olmaya basladi. hergun oluyor nerdeyse rengi krem beyaz sulu gibi biraz.siz de nasil?

bi de kaşıntı ve koku olursa sakıntı olurmuş çok şükür öyle bişey değil ama biraz sulu olunca amniyon sıvısı mı acaba diye hep tedirgin oluyo insan

aynen ben de tedirgin oluyorum amniyon sivisi mi geliyor acaba diye,bu hafta dr a gidicem bakalim ne cikacak soracagim dr a yine de cok rahatsiz edici bu akinti

o akıntı bende de var ve sınır oluyorum
bazen cok sulu oluyor bazende kopuklu gıbı doktorum ıkısıne de gayet normal dedi

aynen ben de tedirgin oluyorum amniyon sivisi mi geliyor acaba diye,bu hafta dr a gidicem bakalim ne cikacak soracagim dr a yine de cok rahatsiz edici bu akinti

sor canım benimki bakıp sıvısı normal diyo kaç seferdir ama ikisi arasındaki farkı nasıl ayırt edeceğimi söylemiyo belki seninki söyler bişey öğrenirsen bana da söyle kafamda kurup duruyorum

Arkadaşlar son aylara doğru eczanelerde turnusol kağıdı satılıyor iç çamaşırınıza koyuyorsunuz eğer bebeğinizden gelen suysa rengi değişiyor

o akıntı bende de var ve sınır oluyorum
bazen cok sulu oluyor bazende kopuklu gıbı doktorum ıkısıne de gayet normal dedi

ya utanmasam çamaşırımı gösterip bakın işte böyle doktor amca bu mu normal diycem ya iyice delirdim iflah olmam ben

aşımızı olunca bıraz nazlanalım dedık ve yemek yapmadımm eşim dışardan aldı yagmur da yagıyormuşş ıslak kedı yavrusu gıbı geldı eve

süper oldu bu hafta 1 gun calış 2 gun tatıl yap 2 gun calış 2 gun tekrar tatıll

hep böle olsa keske

Ben doktorumada soramıyorum akıntı var falan tanıdık olunca utanıyorum adamla yüz yüze bakıcaz doğumdan sonra ne yapıcam

Hangi durumlarda acilen doktora haber verilmelidir? (hamilelikte acil durumlar nelerdir?)

1-Lekelenme dahi olsa en küçük vajinal kanama durumlarında,

2-Kasıklarda ve karında çift taraflı saat başı gelen kasılmaların olması,

3-Ellerde ve ayaklarda ödem (şişme)

4-İdrar yaparken yanma ve zor idrar yapma

5-Akıntının çok pis kokması

6-32nci haftadan sonra son birkaç gündür bebek hareketlerinin kuvvetinde ve sayısında azalma olması veya son 24 saattir bebeğin hiç oynamayışı durumlarında (30uncu haftaya kadar bebeğin hareketlerinin az olmasının anlamı yoktur)

7-İnatçı kusmalarda

8-Ağrı kesicilere cevap vermeyen şiddetli baş ağrılarında

9-Bilinç bulanıklığında

10-İdrarın çok azalması durumlarında

11-Titreme ve 38 derecenin üzerinde ateş

12-Büyük tansiyonun (maksima) 140mm(14) çiva basıncının üzerinde olması veya küçük tansiyonun (minima) 90mm(9) çiva basıncından yüksek olması durumlarında

13-Vajinadan su gelmesi durumun (normal vajinal akıntı kıvamlı ve konsantredir. amniyon sıvısı zarı yırtıldığı zaman gelen su idrar gibi bir sudur, kıvamlı değildir. Tereddüt edilirse evde tunusol kağıdı bulundurulmalı sarı turnusol kağıdına gelen akıntı birkaç damla dökülür. Renk mavi olursa (alkaliktir) gelen su, su kesesinden geliyordur acilen doktora haber vermek gerekir. Eğer turnusol kağıdında renk değişikliği olmazsa vajinal akıntıdır (asidiktir) endişelenecek bir durum yoktur.

14- 28inci haftadan sonra karında hiç gevşemeyen devamlı sertleşmelerin ve ağrıların olması (dekolman plecanta) durumunda. Bu durumda eş (plecanta) rahim duvarından erken ayrılmıştır veya plecantada yırtık olmuştur. Çok acil bir durumdur bir an önce müdahale etmek gerekir.

canım et dolapta ıse 2. gundede olsa yıyebılırsın bazen bende oyle yapıyorum bısey olmadı bugune kadar:)

canım cok ama cok gecmıs olsun guzel haberlerle gelmene cok sevındım
ne guzel net yavrunu gordun bız malesef pek goruntu net degıldı sansımıza:)
emınonu cıdden cok uygun bende begenırsem ordan alıcam ama gecelık ve pıjama
aslında pıjama hastasıyım evde hep esofman takımı pıjama gıyerım kyafet gıymeyı sevmem bebıs emme bıtene kadar benım bol bol
pıjama takımı almam lazım lohusalara ozel:)
resımlerı eklersen coksevınırım canım gule gule gıy eskıt ınsallah

selam kzzlar... 2 gecedr ınanılmaz bı bel agrısı cekıyorum bırden bıre nıye boyle oldu anlamadm ama cok agrıyor gece aglayarak sızlayarak sabah edıyorum cok kotu agrıyor yaaa

bel agrısı ıcın erken degılmı doktora bır sorsan canım eger egıtıme gıtmeden once bılseydım senın ıcın ebemıze sorardım

Olabilir gulsevdam:)) verdim gitti kızı sana:))
aldım gıttı bak herkes duysun bende ogluma gelın buldum :)

buraya gore boy 26 27 cm dıyo ee benım yavrum kısa kaldı 22 23 cm :) hayırlısı boy kg tutma ıhtımalı cok yuksek degıl
artık dogdugunda gorucez:)

Kimseler yok galiba herkes yemek yiyor galiba bizde oğlumla balık yapıcaz bugün balık günümüz çok seviyoruz

bızımde balık gunumuzdu bugun hıc ıstemesemde yedım

canım yemegı yedık sımdı oturup notları aktarıcam worde anlatımsa sıfır bırıyım :)
bıde bu haftada gecen haftada daha cok gorsel agırlıklıydı sıze onları aktarmam mumkun degıl bugunku vıdeoyu ıstedım ebemden
malesef veremıyoruz egıtıme ozelmıs ama gecen hafta ıcın aldıgım vıdeo vardı onu yukleyebılırsem paylasırım
emın ol ne bılıyorsam hep burda aktarıcam gıdemıyenler e yardımcı olabılırsem ne mutlu bana :)

Arkadaşlar son aylara doğru eczanelerde turnusol kağıdı satılıyor iç çamaşırınıza koyuyorsunuz eğer bebeğinizden gelen suysa rengi değişiyor

bunu not alıp haftaya ebeme sorcam ılkdefa duydum ne guzel yaa
ebemız bıze normal renk gelen sıvıda telas etmeyın hemende gelmek zorunda degılsınız yada gelıp bebısı baktırıp ıcınız rahat etsın
sonra eve gıdıp sancınızı bekleyın dıyo :) eger akıntı yesıle calarsa bebıs kakasını yapmıs demektır ozaman acıl hemen hopp hasteye
ama bu daha ıyı bı cozum :)

aferim bana az once zeytınyagı sısesını devırdım yer halıs muhlus ozel gelen zeytınyagı oldu
dolapta sıldım odaya geldım burdada surahıyı yere dusurdum su yoktu ıcınde hepsını ıcmıstım Allahtan :)
ama kırılcak dıye cok korktum o an noluyor yaw nazaramı geldım sımdı cekyattta oturuyorum bı facıaya daha sebebıyet vermeden

slm kızlar nasılsınız nasıl gidiyor hamişlik bebişler ha bire tekme atıyo dimi benm kızımda öyle hiç durmuyo maşallah ama artık uyuduğunu fark ediyorum yani şuanda tık yok uyor meleğim sabahları kıpır kıpr aç karnıma ama doyduktan sonra tık yok sizde neler oluyo napıyo bebişleriniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…