- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #25.521
tabi ki bu dedikelerim benım tercihim.. benı de eklediğin için yoruma cevap verdim yoksa kimin ne yaptığı ne yediği ne içtiği beni ilgilendirmiyor. ister yesinler ister yemesinler ben bebeğime bakarım geçerim..diyestisyene genelde doktor gönderiyor biliyorum bende gittim doktorum gönderdi beslenemediğim için .. bende her zman 38 bedendim suanda 38 giyiniyorum bende değişen birşey olmadı..
ok canım tediye mutlaka bi bakıcam..ben bencil anneyim sanırım hala kendime alışveriş yapıyorum
canım keşke benim oğlumunda senin gibi bir halası olsaydı da hatim indirseydik çok isterdim.gelininiz çok şanslı..Allah kabul etsin..
bende tediden yapıyorum alısverısımın cogunu o kadar guzel şeyler varki gercekten hepsını alasım gelıyor sımdıden annem zor durduruyor bı gorsen anladıgım corapları kucucuk yaa kalıtelı urunlerıdebende tavsye edıyorum tediye ugrayın derim hem uygun hem kalıtelı
canlar bir de şu link bana faydalı geldi.
gebelik öncesi vki(vücut kitle endeksi) hesaplanıp, kişinin alması gereken kiloyu bu endekse göre hesaplıyor.
yani kişiye bağlıdırya biraz gebelikte kilo alımı. ideal bir hesaplayıcı gibi. siz de göz gezdirin isterseniz.
Gebelikte Kilo Alımı - jinekolog jinekoloji tv video kadın sağlığı hastalıkları doğum
Günaydın herkese Pekbici bende sabredemedim akşam daybuydan ve Bebe Chocolattan alışverişimi yaptım ve iyiki yapmışım bugün kampanya bitmişİnşallah güzel gelirler
banyo havlusu bebe chocolattan 19.90
Spasilk 4'lü Flanel Battaniye 29.90
Spasilk 3'lü Mavi Dikişli Kolsuz Body (43-55 Cm) 16.66
Spasilk 4'lü Kısa Kol Body (55-61 Cm) Beden 19.90Kargoya verilmiş bile aldıklarını paylaştığın için çoook sağol pekbici sayende kaçırmamış oldum indirimi Eki Görüntüle 604841 Eki Görüntüle 604842 Eki Görüntüle 604843 Eki Görüntüle 604844
canım ayrıntılı ultrason dımı dedıgın ? 23.haftaya kadar yaptırmak gerekıyo denılıyo bendeGünaydınnnn bütün anne ve anne adaylarına :) benim bir konuda yardıma ihtiyacım var acaba yarın renkli ulturasona girsem erken mi biraz daha beklesem daha iyi sonuç alır mıyım yoksa fark etmez mi???
Ya bencede kiloya çok takmamak lazım bende 6 kilo aldım sadece göbeğim var 53 le başladım 59-60 arası hep değişiyor ama dr tuz ve hamur işi yeme dedi oda bebeğin plesentasında kireçlenme yapıyormuş bu haftadan sonra o yüzden kepek yada çavdar ekmeği yemeye çalışıyorum ama dışarıda olursamda ay ben bunu yiyemem demem yaninapıyım canım açmı kalayım haa valla baldan vazgeçmeyi düşünmüyorum sağlık ocağıda pekmez yiyorum kan yapıcı diye dedim çok kalorili yeme dedi yahu 1 yada 2 kaşık içiyorum taktılar bunlarda bana onu yeme bunu yeme yicem işte yicem
önünde saygıyla eğilip şapka çıkartıyorum üstadım valla kuzum hamileyken kıloya takılmak bana çok komik geliyor sadece suyla beslensen 8 kılo ıle doğum yaparsın mantıken bebeğin kendisi eşi kanı derken... bende tuzdan uzak duruyorum hamurişinden de durmaya çalısıyorum o da dediğin kireçleme olmasın diye yoksa ondan da durmam.. kepeklı ekmek unutmaz yiyorum ama kepekli ekmeğim yok dıye de ekmeksız kalkmıyorum yemekten.. abur cubur yemiyorum sadece onu da canım istemıyor zaten istese onu da yerim.. pekmezi doktorum bile diyor 1 kaşıkda olsa ye diye.. bal da yıyorum bı kasık pekmez de.. ohh yarasın bebeğime... hamileyım dıye ıkı kişilik yemıyorum kı zaten çok yemek yıyen bırıyım ben valla şifa olsun kılo olsun bebeğime doğumdan sonra tutarım boğazımı.. bende yicem işte yicemmmmmmmmmmmmmmm hatta bunu yazaarken bir tabak makarna yedim ohhhhh mis gbbbbbb
Tabii bu kilo alma yaşla da alakalı. Ben 20'li yaşlarımda hamile olsaydım eminim şimdiki gibi az hareketli bir hamile olmayacaktım (Ama şimdiki gibi bilinçli bir hamile de olmayacaktım muhtemelen, çok deliydim, çok).
Aslında tartıya bakıp da "Aaa 8 kg almışım" dememek lazım. Bunun ne kadarı plasenta, ne kadarı bebek, ne kadarı amniyon sıvısı, ne kadarı ödem onu hesaplayacak bir düzenek olmalı. Eee geriye de az bir yağ dokusu kalıyor zaten .)
Ay çok güldüm ya afiyet olsun bende kahvaltımı yaptım biraz önce şimdi meyve tabağı önümde hem yiyorum hem sizi okuyorum hemde tv izliyorum ama daha kahvaltı masamı toplamadımBirazdan kalkıp bir temizlik işine girerim sonrada belki bir yürüyüş yaparım
güzel anne adayları hepinize günaydınlar dilerim.
kızlar dün iş görğüşmesine gittim tadilat falan bitmiş tewmizlenmişde orayı gördük patronlada görüşdük herşey güzeldi.hamile oludğumu sonradan söyledim konuşma bittikden sonra ozaman ne sen nede biz mağdur olalım dedi partime çalış sen dedi istediğin zaman gel doğumdan sonrada fulltime çalışırsın dedi 4 gün sonra ben sana haber vericem dedi.şimdi ssk falan konuşmadık çağırdığı zaman konuşuruz diye düşünüdüm adam gerçek çok ii birisi bize gayet ii davrandı eşimle gittim .partime çalışırsam ssk yaparmı bilginiz var mı kızlar ssk yaparsa doğumdan sonra iizin hakkım olur mu ?
birde kızlar afadersiniz ama ilişki esnasında yanma oluyor sonrada geçmiyor 20 dakika falan sürüyor geçmesi napmam lazım doktorum erkek oludğu için söylemeye çekiniyorum daha önceden böyle bir şey vardı mantar görülmüşdü fitil kullanmıştım.yalnız alttan muayne esnasında çok acı çekmiştim şimdide aynı sorunmu acaba doktora gitsem alttan muayen eder mi ?
güzel anne adayları hepinize günaydınlar dilerim.
kızlar dün iş görğüşmesine gittim tadilat falan bitmiş tewmizlenmişde orayı gördük patronlada görüşdük herşey güzeldi.hamile oludğumu sonradan söyledim konuşma bittikden sonra ozaman ne sen nede biz mağdur olalım dedi partime çalış sen dedi istediğin zaman gel doğumdan sonrada fulltime çalışırsın dedi 4 gün sonra ben sana haber vericem dedi.şimdi ssk falan konuşmadık çağırdığı zaman konuşuruz diye düşünüdüm adam gerçek çok ii birisi bize gayet ii davrandı eşimle gittim .partime çalışırsam ssk yaparmı bilginiz var mı kızlar ssk yaparsa doğumdan sonra iizin hakkım olur mu ?
birde kızlar afadersiniz ama ilişki esnasında yanma oluyor sonrada geçmiyor 20 dakika falan sürüyor geçmesi napmam lazım doktorum erkek oludğu için söylemeye çekiniyorum daha önceden böyle bir şey vardı mantar görülmüşdü fitil kullanmıştım.yalnız alttan muayne esnasında çok acı çekmiştim şimdide aynı sorunmu acaba doktora gitsem alttan muayen eder mi ?
canım doktordan niye çekiniyorsun ki en sağlıklı bilgiyi o verebilir sana ,burda kim ne dese sana fayda etmez benimde doktorum erkek hiç çekinmeden herşeyi soruyorum tam soramayınca da o anlayıp cevap veriyor zaten :)) böyle şeyler ihmale gelmez bence doktora git ve konuş , gerekirse altan muayene edecek tabi hiç kafana takma sağlık bu biz ki doğum yapacagız allahın izniyle muayeneden korkma :))
bu arada hayırlı olsun inş olur işin.....
Canım part time çalışmada saat ücreti alıyorsun ona göre saat olarak ssk primin yatıyor mesela muhtemelen seni yoğun oldukları günler çağıracaklar haftada 36 saat falan gibi olabilir daha azda olabilir o kadar ssk yatıracaklar 1 ay tam yatmıyor gitmediğin günlerde ssk yatmıyor doğum izni diye birşey yok çünkü seni işe çağırmıcakları için ssk yatırma söz konusu olmaz yani normal çalışan gibi ssk haklarından faydalanma yok part time da
canım daha önceden kadındı doktorum şimdi bu daha ii diye hamilelikde bu doktoru tercih ettim .gebelikde alttan muayane edilmez derdi annem bende o yğüzden korkuyorum utanıyorumda:)acaba idrar tahlilinde çıkarmı söylicem başka çare yok canım sağlığımdan kıymetlimi ...hergün duş alıyorum hijyenlik bir durum yok ama neden olduki çok kötü bir şey ....
teşekkür ederim arkadaşım işallah hayırlı olur
Mycey Hamile Destek Yastığı ıcın sabah aradılar dun mesaj bırakmıstım kampanya ıcın
subat bası yenıden baslıcakmıs almak ısteyenler bılgınıze :) hem ozmana kadar pek bıcı bıze ızlenımlerını aktarır
bebısı emzırırkende kullanırım dıye dusunuyorum yastıgı
sımdı esımı uyandırmayı denıyım kalksında dısarı cıkalım alısverıs canavarlıgım hortlamısken gezelım :)
bak kendinde diyorsun daha iyi bir doktor diye tercih ettim diye .... sen doktora söyle tehlikeli birşey olsa doktor yaparmı ne gerekiyorsa onu yapcak biraz doktorlara güvenmek lazım sonuçta bizden daha çok şey bildikleri kesinutanma utanacak birşey değil bu onun işi... ayrıca fazla ihmal etme.... sağlıklı günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?