2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
karnım gün gün daha da büyüyor küçük meleğimle birlikte artık tekme attıkca bebeğim sarsılıyorum ne büyük mutlulukdur bu eskiden dinlediğim her sarkıda eşimi bulurken şimdiler de yüreğimi aşkıyla ele geçiren bebeğimi buluyorum

şimdi sorsalar aşkın tarifini satır satır anlata bilirim

Yalın - En Mükemmel Misafirim (2012 - Yeni Albümünden Orjinal) - YouTube

NOT: Bugün biraz duygusalım galiba kıslar

bı anlık dalgınlıgıma geldı annemde unuttup yıkayıp hemen getırıcem dedı esımde vermeseydın keske dedı ne olucak bebek dıye dusundum ama karsındakı ınsanın bıraz dusunmesı lazım getırıdgı zaman almıcam ama yenısı aldık dıcem bılmem bırseyler ıfade eder mı onun ıcın

hoossgeldınnnnn coookk mu ozledın bızıııııııııııııııııııı

sütü erken gelenlerden biride benim canım doktorumla konuştum bende sakın sıkma elletme elleme dedi ozaman rahim kasılır açılırmış erken doğum olurmuş kendiliğinden aktığı vakit sorun olmaz dedi sütyen konusunda dikkat et en geniş ne ise onu giy ben dar sütyen takma girişiminde bulundum malesef sürekli sütüm aktı korktum ozaman şimdi penye takıyorum en rahatı yarım atlet gibiler

özlemem mııı aklım hep burada ama sagolsunlar ış yerını boş bırakmıyorlar
birde bugun servis arkadaşlarım doktora gıttıler olan bana oldu ama yarın ogleden sonra da ben gıdecem geri de donmeyecem ohhh olsunnn

kızlar bugun bol bol bu cantanın bahsı geçmiş 10 gun oncec lımango da satıstaydı limitim olmadıgı ıcın alamamıştım ama inş tekrardan cıkarr

Eklentiler

• $184530_10151329521702871_2116101814_n (1).webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
kızlar bugun bol bol bu cantanın bahsı geçmiş 10 gun oncec lımango da satıstaydı limitim olmadıgı ıcın alamamıştım ama inş tekrardan cıkarr

canm bu çanta çok güzel çok beyendim nerden baktın buna nerden bulabilirm yardımcı olurmusun

çanta süpermiş ama benim koca valiz gibi çantalarım var bir ara merak sarmıştım :)) kendim kadar çantalar onları kullanmayı düşünüyorum sizinde varsa çözüm olabilir )

bugün pek keyfimiz kaçtı süslendik püslendik dolaştık kızımla arkadaşlarla buluştuk nazarlar deydi bize ( çok halsizleştim

Canım bildiklerimi yazıyorum FL BACAK BOYU buna göre 21+6 günle uyumluymuş ama gerisini tam bilmiyorum ama yanda kaç haftayla uyumlu oldukları yazıyor haftandan ileri hepsi geride olan birşey yok galiba güzel gibi ama

slm kızlarr. doktoruna çay olayını soran oldu mu hiç??

açık olmak şartıyla içebilirsin dedi zaten çok içiyorum azcık da lımon damlatıyorum sorun olmadı.. kanı düşürür diyorlar benım aksine yükseliyor 13,7 olmustu en son .. dünde 4 5 su bardağı içiyorum aslında sevmezdım ama son zamanlarda çok düştüm çaya

Ya çayı açık içtikten sonra çok sıkıntı olacağını sanmıyorum ama benim canım hiç istemiyor sadece sabahları 1 bardak dolduruyorum ama onunda yarısını anca içiyorum kahve bitki çayı falanda içmiyorum sıcak olarak sadeceılık süt birde soda içtiğim içecekler sadece bu

Ne güzel, çok dikkatlisiniz.:) Ben tansiyonum biraz üst üste yüksek çıkınca bu kısıtlamaya maruz kaldım. Yoksa 3. aydan sonra günde 3 fincan çay, yarım fincan kahve, 2-3 bardak bitki çayı falan içiyordum rahat rahat. Şimdi düşünüyorum da ne kadar abartmışım!

Canım kahveyi çok içerdim ama hamileliğimden önce selülit yapıyor diye bıraktım Emalum yaş 27 artık dikkat etmeye başlamak lazım çayı çok severdim ama 6. haftada mide bulantılarım çok fazla oldu 14. haftaya kadar hiç birşey yiyemedim sonradan da canım istemedi bulantılarım azda olsa devam ediyor mesela daha bu sabah kustum çok zor kahvaltı ettim şimdi geçti yani dikkatten çok mecburiyet oldu

Hahaha, ben 38 yaşındayım, 27'yken günde 3 kahve içerdim kesin...Hep söylüyorum, 20'li yaşlarımda hamile kalsaydım daha az sorunlu bir hamilelik geçirecektim, evet, ama kesinlikle daha bilinçli bir hamile olmayacaktım. Deliydim çünkü o zamanlar biraz :)

ultrason değerlerinin anlmları

Gebelikte ultrasonla ölçülen değerler:

GS (Gebelik Kesesi, Gestasyonel Sac): En erken olarak transvajinal ultrasonda gebelik 4 bucuk -5 haftalık olduğunda görülebilir. Karından yapılan ultrasonda gebelik 6 haftalık olduğunda görülebilir. GS'ye göre gebeliğin kaç haftalık olduğunun belirlenmesi tavsiye edilmez bunun yerine CRL ölçümü daha kullanışlıdır. GC yani gebelik kesesi düzensizse yani yuvarlak izlenmiyorsa gebeliğin düşükle sonuçlanma riski artmıştır. Gebelik kesesi çok küçük ise içerisinde ebmriyo görülmez sadece kese şeklinde izlenir. Gebelik kesesi 1 cm boyuta ulaştığında içerisinde yolk kesesi izlenir, 1.5 cm boyuta ulaştığında içerisinde embriyo da izlenebilir.

YS (Yolk kesesi, Yolk sac): Plasenta gelişmeden önce anne ve bebek arasındaki madde değişimini sağlayan yolk kesesidir. Gebelik kesesi 1 cm boyuta ulaştığında içerisinde yolk kesesi görünür hale gelir. Gebelik kesesinin kenarında ufak bir kese şeklinde izlenir. Gebelik kesesi 1 cm'den fazla büyüklüğe varmasına rağmen yolk sak görünmüyorsa bu gebeliğin düşükle sonuçlanma riski artmıştır. Aynı şekilde yolk sac 6 mm'den fazla büyümüşse bu da yine gebeliğin düşükle sonlanacağını gösterir.

CRL (Baş-Popo Ölçümü, Crown-Rump Length ): Bebeğin poposundan kafasının en üstüne kadar olan uzunluk ölçülüri. Özellikle erken gebelik haftalarında (7-13 haftalar arasında) ölçülür ve bu haftalar arasında yapılan CRL ölçümü gebeliğin kaç haftalık olduğu konusunda çok iyi fikir verir. Gebeliğin ilerlediği aylarda bebeğin gelişiminin normal olup olmadığı bu eken haftalarda yapılan CRL öçlümüne göre karşılaştırılır, bu açıdan erken döneme yapılan bu ultrasonlar doğuma kadar dikkatle saklanmalıdır.

BPD (Biparietal Çap, Biparietal Diameter): Kafanın sağ ve sol tarafındaki parietal kemik denen kemikler arasındaki mesafe yani kafanın enlemesine büyüklüğü ölçülür. 13 haftadan sonraki ultrasonlarda kullanılır. 13 haftada yaklaşık 2.4 cm uzunlukta iken doğum zamanı 9.5 cm uzunluğa kadar ulaşır. Erken gebelik aylarında yapılan BPD ölçümleri de gebelik haftası hakkında ve ileriki güncellemeler hakkında önemli fikirler verebilir.

HC (Kafa Çevresi, Head Circumference): BPD gibi fetusun kafa büyüklüğü ve buna göre gebelik yaşı konusunda fikir verir. özellikle kafa şekli normal olmayan fetuslarda BPD yanıltıcı olabileceği için HC önemlidir.

FL (Femur uzunluğu, Femur length): Vücuttaki en uzun kemik olan uyluk kemiğinin boyunun ölçümüdür. 14. hafta civarında 1.5 cm uzunlukta iken doğuma yakın 7.5 cm civarına ulaşır. Aynen BPD gibi erken gebelik aylarında yapılan FL ölçümleri de hem gebelşk haftasını belirlemek açısdından hem de ileri de yapılacak güncellemeler açısından değerli bilgiler verebilir.

AC (Karın çevresi, Abdominal Circumference): Özellikle fetusun tahmini ağırlığını ölçme konusunda faydalıdır. Seri takiplerle fetusun büyümesi konusunda fikir verebilir fakat güncelleme yapmak için kullanılmaz.

Tahmini Fetus Ağırlığı (TFA) (EFW): Fetus ölçümlerinden BPD, FL ve AC 'yi kullanarak bilgisayar bir formülle tahmini fetus ağırlığı sonucunu verir. Bu sonuç tahminidir bundan 500 grama kadar hata payı olabilir, gerçek ağırlığın daha az veya fazla olması mümkündür. Deyaylı bilgi >>

NT (Fetal Ense Kalınlığı, Nuchal Translucency): Ultrasonografide fetusun boynunun arka kısmında koyu renkli olarak görünen kısmın kalınlığını ifade eder. 11 hafta 1 gün ile 13 hafta 6 gün arasındaki gebelere uygulanır. Bu konu ayrı bir başlık altında detalıca anlatılmıştır. Burayı tıklayarak okuyabilirsiniz

http://www.cocukgelisim.com/gebeliktakip4.htm gebelik haftasına göre değerlerinizin uyumuna bakabilirsiniz arkadşlar

Son düzenleme:

kan için hangi ilacı kaç tane kullanıyorsun cnm ekstra doğal br şyler yiyormusun ben demir ilacı içtiğim hlde 9 lrda bnm ya ne yapıcm ben bu gdşle çok hlsz kalıcam

kan için hangi ilacı kaç tane kullanıyorsun cnm ekstra doğal br şyler yiyormusun ben demir ilacı içtiğim hlde 9 lrda bnm ya ne yapıcm ben bu gdşle çok hlsz kalıcam

Canım bende demir ilacını 2-3 günde bir atıyorum oeferon adı galiba ama hergün 2 kaşık üzüm pekmezi içiyorum kayınvaldem yaptı geçen hafta sağlık ocağında bakıldı dr ilacı nasıl kullanıyorsan öyle devam et güzel dedi

Kizlar moralim cok bozuk, bugun oglumun montunu asayim diye o kadar uzandim ki, sonra korktum bebegin gobek kordonunu cikti mi acaba diye ( Allah korusun ) tanidgimizin bebegi cam sildigi icin bu sekilde maalesef dogamamisti hep o aklima geliyor. Olaydan sonra bebek hareket etti AMA emin olamadigim sey acaba birsey olduysa bebek hemen hareketsizlesir mi? Bilginiz varsa lutfen yazin cok moralim bozuk.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…