2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
gozun aydın canımm anne gıbı yar olmuyorr ahhh ahh bende ankaradan gelelı 1ay oldu gıtmek ıcın gun sayıyorum gercı okullar tatıl olsun gelecek

Canım kendını uzdugune degmez bosver ne yapıyorlars yapsınlar bız ne dersek dıyelımm gene aılelerı olunca kendı bıldıklerını yapıyorlarr

Onumuzde bır 10 kısı varmıs doktor hanım yenı tesrıf ettı bakalımm nasıl bır kadın ıstedıklerımı sorunsuz dınleyecek mı

Ya kocamın yanına gidecektim yürüyüş olsun hemde bizim karnımızı doyursun diye mesaj attım geliyorum diye camdan bir baksana dedi oda ne şakır şakır yağmur Yıkıldım resmen hayır evdede yemek yok yapmadım da daha üşendim psikolojimi eşimle yicem diye hazırladım şimdi moralim bozuldu eşime mesaj attım sende yeme birazdan belki yağmur geçer gelirim dedimÇok kızgınım karnım aç

:))))) olsun canım benim napcan geçici bu dönemimiz:) üstten üstten yapıyorum bende haftasonları valla temizlikçi almaya çalışıyorum inanmassın tam 3 aydır her c.tesi yağmur yağdı bende koyverdim mart yada nisanda badana da alıcam düşün yani:) en önemli şey hem bizim hem bebişlerin sağlığı sonra bişey olursa üzülsek te faydası yok

ayrıca seninbebiş için yemek yeme şekline de aynen katılıyorum bunu da yazıyım dedim:) herbişeyimi yerim yeterki çok zararlı olmasın doğum sonrası emzir peşlerinde koş uykusuz kal derken hepsi gider gitmedi mi alırız kızancıklarımızı gezmeye gideriz yazın bol bol yürürüz:) dimi ama:)

gozun aydın canımm anne gıbı yar olmuyorr ahhh ahh bende ankaradan gelelı 1ay oldu gıtmek ıcın gun sayıyorum gercı okullar tatıl olsun gelecek

evet annemle 26 yılda en uzun ayrı kaldığım zaman 3 ay oldu hayatım da hiç bu kadar ayrı kalmamıştım fena koydu beee oturdu içime

bende temizlikçi alcam kocam diyor ki ben evin bu haline çok alıştım ne gerek var bak kirlilerim yatağın altında temizler yatağın içinde aradığımı hemen buluyorum şaka bir yana tabi de bende doğum üzeri düşünüyorum şimdi alsam tekrar batacak havalar hep hötü eee misafirim falan da gelmiyor kımsem yok burda azcık üstten yapınca yakışıklı duruyor evim annemle de yaparız biraz tamam yeter daha ne olsun herşeyi ye kuzum ölçülü ve kaliteli ye hiç birşey olmaz.. aburcubur olarak yediğim tek goflet onu da iyisinden alıyorum .. doğum bahar da yaaza ooo fit oluruz biz :) olmazsak da eski kılomuza dönelim o da yeter sonuçta nneyiz genç kız değiliz can boğazdan gelir ccanım ne isterse yiyorum oohhh löp löp yağ olsun bebeğime günde bir saat yürüyüş yapsak yemeğe dikkat etsek verilir

slm bende 44 kilo ile hamile kaldım şuan 22. haftalığım ve 50 kilo oldum :) ilk defa terazide kendimi 50 li rakam olarak gördüm çok güzel bence kilolu olmak ..

Son düzenleme:
Kızlar valla ben evde oturmaya programlanmamışım kii öyle olsa böyle sorunlardan direk huni kafamda bırınn bırınn dattiri daatdatt diye elimde direksiyon dolanırdımm
Şükürler olsun ki bi işişm var ve çalışıyorum
Saat 2:30 olmuş farkında değilim, öğle arası sonrası bi gömüldüm göz ucuyla bi baktım 2:30
woooowww Dünyayla bağlantım kesildi dert mert kalmadı

Anlık üzüntüler yaşıyorum doğrudurr
Ama sonraa dünya yuvarlak insanlar ondan yuvarlakk vur tekmeyi totosuna (kibarlaştırılmış şeklidir ) diyip boşveriyorum canım

canım aldığın hamile destek yastığından memnun musun?? bende onlardan istiyorum da..

Gelsee keşkeee Kargolama tarihi 18-24 ocak diyor canım henüz siftahı yapamadım bende Ama yorumlarımla sizlerle olacağım takipte kalın

Canım kendını uzdugune degmez bosver ne yapıyorlars yapsınlar bız ne dersek dıyelımm gene aılelerı olunca kendı bıldıklerını yapıyorlarr

Onumuzde bır 10 kısı varmıs doktor hanım yenı tesrıf ettı bakalımm nasıl bır kadın ıstedıklerımı sorunsuz dınleyecek mı

Canımm paşanı mı göreceksinn Hadi güzel sonuclarla gel
Bizde sabaha oranla gayet iyiyiz paşamında keyfi yerinde analı-oğullu açtık mozart yedik hatayın meşhuuuurr bir tatlısınııııı ohhh değmeyin bizee
Bide araştırmalar yaptım yine neler buldum neler Hemen serpiştireceğim tazecikk miiiss haberlerii

Ulaş, Batu ve Arın benim de sevdiğim erkek çocuk isimleri...Diğerleri çok yaygınlaştı, hele Efe...

selam kızlar nasılsınızzz :) benım paşam artık dısardan bellı olucak sekılde vuruyor :) özellıkle dun akşam maşallahı vardı bır uzandım oda başladı oynamaya :) babası olacak o adam ne oluyor ne konusuyorsun ddı bende oğlum artık buyuk tekmeler atıyor bende onunla konusuyorm dedım hıımm dedı sadece oysakı onunda heyecanlanıp gelıp elıyle bakmasını ısterdım ama poffffff amannn neyseee :) satmısım dunyanın carkını benım tek varlıgım oğlummm :) allahıma bınlerce kez sukur olsun kı onu bana nasıp ettı . :)

İlk hamilelik zamanlarımlaa eşimle dolaşırken bir heves girmiştik e-bebeke ve bu arabayla karşılaşmıştık
Satıcı çok övmüştü inanın asla pişman olmazsınız demişti, Katlandığı zaman valiz gibi tekerlekli olarak taşınıyor, 3lü setle 900 tl ve çok hafif
Bizdee amannn satmak için cabalıyorr nunada neymiş diyip cıkmıştık
Bugün yine karşıma cıkınca e-bebeke gittiğimde yine inceleceğim bu ürünüü ve yalnızca ebebekte satılıyor bi bakın derim

Bu nuna pepp, (bizim baktığımız bu değil ebebek acılmadığı için onun resmini alamıyorum ama buda güzelmiş Teker kısmına dikkat hepsi böyle nunalarda )

Son düzenleme:
benim kızım bugün kuaför teyzesiylede kavga etti ne hırçın kız ya kime çekmiş tabi ki babanneye kız eline nerye koyuyorsa orayı tekmeliyor dedim uslu dur baba değil o yemez beni anlamadı elini göbeğime koydu orayı tekmeledi dedim kusura bakmayın bana dokunulmasını istemiyor eee sende fazl sokuldun bana olacak o kdar kız beni görmeden nefret etti benden diyor,eee biraz öyle oldu ama

3 gunluk sakinlikten sonra benim oglusum da dun gece yarisi harekete bir basladi karnimi sIkIp minciklayacaktam sevincten
izledim baya annemi cagirdim bak bak diye
taklalar atti kahvaltidan sonra da oyle sevindirdi beni
simdi icim daha rahat cok sukur

bir de kedimi oglum diye severken cok tekmeliyor kiskaniyor mu bilmem

Güvenlik ilk akla gelen kriterdir. Bebek arabasının aksamları, birleşme yerleri, kesici/sivri parçasının olmaması, kumaşı ve emniyet sistemi tümüyle güvenliği oluşturur.
Mümkünse 3, tercihen 5 noktadan korumalı emniyet kemeri bebeğinizi baş, gövde ve bacaklar ile sürüş güvenliği sağlamanıza imkan verir.
Oturma yerinin dolgulu minderli, rahat bir kumaştan olması bebeğinizin konforunu arttırır. Ayrıca terletmeyen, yanıcı ve su geçirici olmayan kumaştan olması tercih sebebidir.
Bebeğinizi güneşten, yağmur ve rüzgardan koruyacak geniş ve açılıp – kapanır bir tentesi olmalıdır.
Bebek arabalarında gece görüşü ve emniyeti için flaşör kuşaklar ya da baskılar kullanılması da önemli bir avantajdır.
Bebek arabasının altında eşyalarınızı koymak için bir sepet olması, kolay ulaşılabilir ve kullanışlı olması yarar sağlar.
Bebeğinizin oturma, uyuma, dinlenme pozisyonları dikkate alınırsa bebek arabasında koltuk ayarı için farklı kademeler olması faydalıdır. En azından 2-3 kademe bebeğe kullanım konforu sunar.
ISO 9001 kalite belgesi ya da CE ibaresi olmayan bebek arabaları yeterli kalite onayını almamış demektir, mutlaka kontrol edilmelidir.

Kısaltılmış olarak
-HT Hayattan alıntı-

Bebek ziyareti denince malum ilk akla gelen hediye altındır çoğu zaman. Sizin seçiminiz de bütçenize göre çeyrek, yarım ya da tam altın olabilir.Bu hediyeyi bebeğin ihtiyaçları için bozdurup kullanmak ailenin yükünü hafiflettiğinden, yıllar sonra da geçerliliği olan bir hediye olduğunu kabul ediyoruz.

Öte yandan herkesin bütçesi yüksek bir hediye için uygun olmayabilir. Bebeğe özel düşünülmüş başka hediyelerle de fark yaratabilir, hoş bir anı olmasını sağlayabiliriz, beğendiklerimizi sıralamaya başlayalım;

- 0-3 ay ya da 3-6 ay bedenlerinde bebek giysileri ( çıtçıtlı tulumlar / 2 parçalı alt & üst penyeler/ uyku tulumu/ şapka & eldiven & bere & patik seti )
- Mevsimine göre kumaştan, üstüne bebeklerin ismi işlenmiş kişiye özel tasarım battaniyeler
- Bebek odası için nevresim takımları
- Bebeğin el ve ayak izini bastırabileceğiniz resim çerçevesi
- Yeni doğan anı defteri ya da dijital fotoğraf albümü
- Fotoğrafları slide show şeklinde gösteren hareketli resim çerçevesi
- Bebek mağazalarında kullanılacak alışveriş hediye çekleri
- Bebek şekerlemeleri ve çikolataları
- İlk aylarda çok sık tüketilen bebek bezlerinden hazırlanmış bez pastalar

Şimdi bu hediyelerden birini seçip gittiniz, bebeğimize uzun ömürler dileyerek verdiniz.

Taze annemizin nesi eksik? Üstelik çok uzun bir maratondan sağlıkla çıkmayı başardı. Onun lohusa günlerinde yüzünü gülümsetecek hoş bir anı da fena olmaz gibi. Bakın neleri öneriyoruz:

- Evde ve dışarıda kullanabileceği emzirme kıyafetleri. Göğüs bölgesinden açılıp kapanan t-shirtler, gecelik ve sabahlık
- Annelik, bebek bakımı ve emzirme konularında yol gösterecek rehber kitaplar
- Şık bir çift terlik
- Emzirme yastığı
- Nazar boncuklu bileklik
- Meyve, kurabiye ya da şekerleme sepeti
- Doğumdan itibaren 6 ay içinde kullanılmak üzere masaj veya bakım seansı

Tüm bunlar bir yana, ilk günler için aileye verebileceğiniz en güzel hediyelerden birinin yemek desteği olduğunu da düşünüyoruz.
Sizin hazırlayıp kapılarını çalıp vereceğiniz bir kap yemek, bebekli hayata alışmaya çalışan yeni anne & baba için çok şey ifade eder.
Çoğu zaman yemek hazırlamayı ve yemeyi bile unutmuş olabilirler, oysa emziren annelerin düzenli ve dengeli beslenmesinin önemi büyüktür.

Bir kap yemeğin hatırının 40 yıl olabileceğini unutmayın.

-alıntıdır-

şükür doktordakı ısım cabuk bıttı gencecık kızdı doktor hemde hamıle 2dk surdu muayenesı ogluşum 22+4 olmuş paşam onden onden gıdıyorr
tam kan ve ıdrar verdım 5 gun sonra cıkacakmış 23unde de kendı doktorumda randevum vardı hastanede hamıleyım ya gıttım kan verme sırasında one geçtimm hemşireye rıca ettım sagolsun aldı hemen,
iş yerıne de donmedım ohhhh mıs gıbı evımdeyım sabah o agrılarla gıttıgıme ogleye kadar çalıştıgıma sukretsınler
evdeyızz keyıf yapıyoruz babamızın gelmesıne yakında yatış pozısyonuna geçeriz yoksa cokkkk kızar pc başında olmamıza

evet annemle 26 yılda en uzun ayrı kaldığım zaman 3 ay oldu hayatım da hiç bu kadar ayrı kalmamıştım fena koydu beee oturdu içime

inş yavrularımızda bıze böyle duskun olurlar

gittik ama pek göremedık doktor teyzesı kendı baktı kendı yorumladı 2 dk da sepetledi odasından ♥ kapıda yıgınla hasta beklıyordu
canımm urunler geldı su gece vaktı aldıklarımız bayıldımmmmmmmm bırde sıparıs verirken hata oldu 2 kez verdım oglusumun kıyafetlerı 2şer oldular iade edecektım bırını ama vazgectım bir de teyzesı askılı gelmışler o ıncelıge de bayıldımm

ana kız bayılıom sıze ayy benım sıpam da buyuse o gunlere gelsekte babaya hıssettırse kendını eşim cok kıskanıo nıye ben hıssedemıom tekmelerı dıye

selam canım bende seninle aynı fikirdeyim ancak piyasada bu ürünlere baktığımda ucuz olanların kırışık, kumaşı ince ve çok hoş görünmediğini farkettim hevesim kaçtı, o yüzden yine bunlardan alıcam ama biraz iyisini alıcamki azcıkda güzel görünsün.. 250 tl civarı olanlar daha güzel ve sağlam görünüyorlar..

1- Beaba Babycook Buharlı pişirici ve Beaba Anne bakım çantası (İkiside joker mağazalarında )

Beaba BabyCook hem yer kaplamıyor, hem pratik hem de aradığınız tüm özellikler mevcut.Özellijkle seyahatlerde
Adından da anlaşılacağı gibi bebek yemeği hazırlayan bir ürün bu. Haşlıyor, pişiriyor, donmuş gıdaları çözüyor, ısıtıyor ve püre haline getiriyor. Üstelik her öğün, yemeği taze olarak bebek porsiyonu olarak yapıyorsınız.

Çok çeşitleri varda örnek resimler bunlar Anne bakım çantası yani biberon tutma yeri, emziklik filan gibi özelliği var diğerleri gibi ama bu çantalar biraz daha pahalı

2-Avvio Anne bakım çantası

Jakarlı Kumaş Ürün özellikleri Geniş iç hacim Alt açma bezi ve kilitli şeffaf kirli torbası Biberon saklama kabı Ayarlanabilir omuz askısı Su geçirmez ve silenebilir kumaş Kullanışlı iç bölmeler Günlük kullanım için tasarlanmış avvio 2011 yeni sezon ürünü Avvio tarafından 1 sene garantilidir. Ürün ebatları : 45x15x40 AVVİO
*Butik bebede ara ara indirime girmiş

3-Cossy By Aqua ve Relax Mode

İkisinde netten resim alamadım linklerinden bakın incelemeye değer
Cossy By Aqua
Katalog-en üstte minicik categorios diye tıklayın-pijama yazan yere basarsanız modelleri görürsünüz- yine en üstteki minicik seceneklerden vertical veya horızantal seceneğiyle listeleme yapabilirsiniz.
İzmirde satışı ama aradım İstanbulda nerde bulabilirim dedim Pendik, Maltepe ve Eminönünde varmış Eminönü kendi mağazalarıymış şuan etiket yarısı satışıymış

Relax Mode
Aşağıya doğru inin new mom young ve new mom classic başlıklarına tıklayıp katalogu inceleyin derseniz; görürsünüz modelleri

4-Heidi Murkoff- Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler, bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler,

Editör Yorumu : ( İrem ) Amerika'nın ve sanrım bizim ülkemizde de en çok okunan hamilelik kitabı 'Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler'in yazarlarından, bebeklerin ilk yıl içindeki bakımını anlattıkları bir kitap. Acemi ebeveynlerin akıllarına takılan her sorunun cevabını bulabilecekleri bu kitapta bebeğin aylık büyümesi, gelişmesi, beslenmesi, uyku alışkanlıkları ve güvenliği konusunda pek çok yararlı bilgi içeriği bulabileceksiniz. Yeni doğan bebek bakımı konusunda en iyi kaynak diyebilirim. Editör Yorumu : ( Sena ) Bebeğimin gün be gün büyüme eğrisini ve hastalıklar için açıklamaları takip ettiğim, çoğu zaman gereksiz endişelerimi oldukça net açıklayan ve gideren bir kaynak.

Okuyucu Yorum ;

BEĞENDİĞİM ÖZELLİKLER:
Çok detaylı, görselli ve takip edilesi kolay bir ebeveyn kitabı.
BEĞENMEDİĞİM ÖZELLİKLER:
Herhangi bir olumsuz yanı yok.
YORUM:
Bebeğimi büyütürken hastalıklar, aylık gelişim, fizyolojik ve psikolojik değişimler için rehber olarak kullandığım bir başucu kitabıdır. Anlatım dili çok kolay, okuyucunun anlayamadığı hiçbir tıbbı terim ya da tarif yok. Mutlaka başvurulucak bir eser.

Yorumu yapan: sena
BEĞENDİĞİM ÖZELLİKLER:
İcerik ve görsel materyal acısından oldukça zengin. Anneye Sunduğu bilgiler yararlı ve hayatınızın her anında kullanabileceğiniz ve aklınızın bir kenarında olacak bilgilerle saklı. Mutlaka alın koyün kenara. Sayfaları çevirdikce daha çok okumak isteyeceksiniz.
BEĞENMEDİĞİM ÖZELLİKLER:
Yok

Yorumu yapan: azram
BEĞENDİĞİM ÖZELLİKLER:
Tecrubesiz anneler icin harika bir kaynak. Karsilasilabilecek hemen her soruya yanit veren, endiseleti azaltirken guveni cogaltan bir kitap. Kutuphanede mutlaka bulunmali.
BEĞENMEDİĞİM ÖZELLİKLER:
Icindekiler bolumu biraz karisik

Yorumu yapan: mymaya
BEĞENDİĞİM ÖZELLİKLER:
Serinin 3 kitabını da aldım şimdi sıra 3. de gerçekten çok faydalı oldu. Özelikle ayların başındaki neyi yapar neyi yapabilir kısımları oğlumun gelişimini takip etmemde çok yardımcı oluyor . Benim gibi sürekli doktorunun başını ağrıtmak istemeyen anneler için
BEĞENMEDİĞİM ÖZELLİKLER:
yok sanırım :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…