2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
bebeğin sağlıymış çok şükür inşallah testlerinden de güzel sonuç alırsın biz aç olunca onların harektleri de yavaşlıyormuş

canım olsun masallah oglun ıyıyımıs ıns.salıya testlerın ıyı cıkar ve pasan yuzunu gosterır baba gıtmeden hdedıyesını verır

sağolun kızlar düzelir ya düzelmesede ilaç verilir ilaçla düzelir önemli değil tahliller
dün hava da çarptı çok ta yoruldum ondan böle süzgün büzgünüm azcık
bakalım salı günü uzun uzun seyretce oğlumu ama babcık olamayacak artık
doğuma kadar onu gözükemiycez :/ napalım ikiside ii olsun sonrada rabbim hiç ayırmasın

Canım haklısın bende düşündüm ama boyut olarakta çok ufakmış 30x30 yani onu üçgen yapsanda ilk ay olurda sonrasında çok küçük gelir gibi geldi birde ince olsun istiyorum bende ama bu gereğinden ince geldi eşimede banada aman ne bileyim şimdi kargoya verdim iade için onun yerine başka birşey alırım ama penyeleri ve havluyu çok beğendim

onu hiç duymamıştım ya bir bakayım orası öyle de canım şimdi doğumdan sonra lazım olursa adama biberon aratmayayım diyorum bir tane yeter bence de bulunsun diye
amin canım onlar da rızkımızı kazanıyorlar işte

Son düzenleme:
selamlar herkese

salı günü kan ve idrar tahlili bir de şeker yüklemesi yaptırmıştım. dün aldım sonuçları. şeker yüklemesi süper çıkmış
idrarda yassı epitel fazla ve kan seviyem düşük
ctesi kontrolum var kan ilacına başlayacağım muhtemelen.

bebısın saglıklı canım ınsallah senın tahlıllerde duzelır salı gunu guzel haberler alırsın inşallah canım

helal olsun sana

pekı sen hangı sıtelerı kullanıyorsun nerden aliyorsun genelde
ilk defa yaptik alisveris o da butik bebeden iyi mi

Kızlar ben daybuydan dan ilk defa alış-veriş yaptım ama çok menmun kaldım kargo 2 günde elime geçti beğenmediğim ürün için geri dönüş için kargo ücreti ödemedim ayrıca hiç bekletme yapmadılar iade nomu aldılar yolladılar tavsiye ederim. Limango dan ,hepsiburada dan ,trendyol dan alış-veriş yaptım bu sitelerde hiç sıkıntı yaşamadım ayrıca bir şikayetiniz bile olsa hemen geri dönüş yapıyorlar bu siteleri tavsiye ederim.

evet bende çalma biberon alıcam zaten süt sağmayoda medelada karar kıldım

sağol bacımmmmmmmmmm ALLAH SAPA SAĞLAM YAVRULARINIZI KUCAĞINIZA ALMAYI NASİP ETSİN BACILARR.... SİZLERİN DUASI MAKBULDÜR BİZLERE DE DUA EDİN... HEYECANINIZI TAKİP EDİYORUZZZ

günaydınlar herkese dün çok rahat bi uyku çektim

hiç bi tarafım uyuşmadı neyseki gece rüyamda pargalı ibrahimin öldürülüşü geldi etkilendim sanırsam

ATARLI GÜLİSTAN gene iyi hakkını aramışsın

ben olsam pısmış bi şekilde tamam derdim neyseki mağdur olmamışsın güle güle kullan yastuğunu

kırkbinkere maşallah kuzuna martta doğurursun artık bu gidişle

açılmanın durmasınıda çok sevindim senin doğum normalmiydi canım

canımcım geçmiş olsun inşallah ilaçlarla düzzelir bu durum

maşşalh paşanda iyiymiş rabbim hep güzel haberler almayı nasip etsin

ben senin yarinde olsam..' hadiya tühh napalım kısmet değilmiş diyip kapatırdım teli o yuzden tebrik ediyorum arkadasım..

Günaydın hanımlar ve bebişleri ...
Biz 1 haftadır hastayiz ha dayandık ha geçecek derken gecmek bilmedi
Burnum durmadı 1 haftadır 😞 bugun işe gitmedik bizde uyumuşuz bu saate kadar😇
Aksam pargali hepimizi ne kadar etkiledi ise bende baya macera yasadım gece o da vardı ahhh bu hormonlar 😋
Bugun aylık kontrolümüze gideceğiz Dr amca gene kızacak kilo aldık diye 😊
Bu arada dogum izninin uzamasını bekleyenler tam kesinleşmemiş yasa ama 10 gun içerisinde meclis ten geçecek dedi muhasebecim
İns geçer de bebeklerimizle uzun uzun vakit geçiririz
Herkese bol tepikli ağrısız sizisiz günler olsuuuuun 😍

Kızlar beberon konusu açılmış ben o işi görerek halletmek istedim. Bebedor un 60 ml cam olanlarından 1 tane aldım oda eğer sütüm gelmezse mama vermek zorunda kalırsak diye mamayıda çok az veriyorsun zaten 60 ml rahat rahat yeter ilk etapta.Eğer anne sütü olursa biberonada ihtiyaç olmuyor o zamanda su vermek için kullanırım boyutu ilk etapta büyük almayın bence.Emzikte alayım dedim aman Alladım kız çeşitleri söyledi şaşırdımyok şöyle yok böyle ama 1 tane alın deneyin bebek bazen hiç birini almıyor dedi 1 tane damaklı aldım artık bakalım olmazsa diğer çeşitleri alır deneriz bir

biberon konusunu gecen hafta kı egıtımde konusmustuk ebemızle bu hafta daha detaylı anlatıcak bebek bakımını
bıberon kesınlıkle tavsıye etmıyor kızlar bebegınız ılk zamanlar emmezse kahve fıncanı ıle verın dılıyle emsın yada mınık mınık kasık ıle dedı
bıberon verırsenız bebegınız sızı emmekte zorlanır ıllada verıceksenız cıft baslıklı alın kı zor emsın demıstı
aventı sormustum ona kendı yegenı yurtdısında dogdu orda dogumda vardı bı ara orda calısmıs galıba
arastırıp soylıcem hangı bıberonu tavsıye edıcegımı dedı bende bu yuzden beklıyorum
gercı emerse ılk 6 ay su dahı vermeyın dıyor eltım tatlı eksı ne varsa verıyor
baharatlı tuzlu sekerlı tuzlu bunları ılk 1 yıl vermemek gerekıyormus
hele yengem gıbı bal recelı bıberona batırıp 30 gunluk bebege vermek bunu dıyınce ebem ılkdefa kızdı sok oldu napıyor o bebege dedı :)

selamlar güzel anneler

ayrıntılı ulturasona girdik allahıma şükür maşallah herşey yolunda... poz vermede sıkıntı yaşadık anca yan profilden bir foto alabildik zilliden :) aynı ben eşşek kafalı

herkes ne güzel ciciler almış bayıldım sağlıkla kullanın inşallah bende magazalara girip çıkıp birşey beyenemiyorum :) bide eltiminde kızı vardı bir sürü kıyafet yolladı dahada yollayacak hepsi o kadar güzel o kadar sevimli ki hep yurtdışından gelmişti kıyafetler, gayet temiz kullanmış sağolsun yolluyor. Tabi bende alışveriş yapacagım ama böle gelmesi de güzel sonuçta çok çabuk büyüyorlar ilk etapta yardımlaşma hoş oluyor

şimdi biraz atıştırıp ütü yapalım

Bunu ben de çok duyuyorum çevremden:"Anne sütü vereceksen biberon ve göğüs pompası niye aldın?" diyorlar.Benim iş arkadaşım 1.5 yıl önce doğum yaptı, onun fikirlerinden yararlanarak cevap veriyorum. Bunun iki sebebi var:

Birincisi, ilk birkaç hafta memeden gelen süt ile bebeğin emdiği miktar orantılı olmuyor (hatta bazı bebek emmeyi hiç beceremiyor da, hadi o durumlar istisna diyelim). Bu düzen kurulana kadar memede kalan süt anneyi fiziksel ve ruhsal olarak çok rahatsız ediyor ve bu yüzden de sütün boşaltılması gerekiyor. Boşaltılan sütlerin saklanması ise (dolapta veya deep freeze'de) son derece sağlıklı bir yöntem. Bu süt muhakkak lazım oluyor.

İkincisi baba faktörü. Yani babanın da bebeğin beslenmesinde hem görev icabı, hem de duygusal olarak yer alması durumu. Geceleri bebek için tutulan nöbetin sırayla olması, eğer sıra babada ise bebeği onun da besleyebilmesi için dolapta süt olması gerekiyor. Tabii bunun yanı sıra; annenin zaman zaman emziremediği durumlarda (diyelim ki doktora gitmesi gerektiğinde veya acil bir durum için işyeriyle ilgilenmesi gerektiğinde veya bulaşıcı nezle-grip geçirdiğinde veya meme uçlarındaki rahatsızlık nedeniyle emzirmeye ara vermesi gerektiğinde) o ilk ayda dondurucuya attığı sütler ve biberon devreye giriyor ve bebeğin beslenmesi aksamadan devam etmiş oluyor.

Ben arkadaşımın yol gösteren anlatımlarını o kadar benimsedim ki, bana şimdi yenidoğan bir bebek alışverişinde biberon-pompa-emzik, olmazsa olmaz gibi geliyor.
Bu arada emzik de, bebeğin emme dürtüsü olduğu için arada sakinleştirme amacıyla çok işe yarayan bir şey, tabii 6 aydan sonra kullanılmaması daha iyi ama başlangıçta şart olduğunu söylüyorlar. Çünkü sonuçta ilk dönemlerde emerek tatmin oluyor ve rahatlıyor çocuk...

Son düzenleme:

evet canım ben de oyle bılıyorum
bıberon aldım ama umaırm hıc gerek kalmaz kullanmama diyorum
buyuk cam bir biberon aldim ileri zaman icin
eger bastan annenin memesi ve siz de biberon verirseniz, sizin memenizi almama ihtimali cok fazlaymis
o sekilde emziremeyen yalanci meme yuzunden artik sut veremeyen tanidiklarim var
o yuzden gulsevdama katiliyorum

Evet düzelir canımm
Rabbim hiç birimizee dermansız dert vermesin geri kalan herşey halolur Allahın izniylee
Sende böyle süzgün büzgün durma lütfeenn
Sönük enerjin nasılda belli oluyorr
Oğluşunun tepiklerine gelesin annesii
Gül birazz

Canımm cok uzun kullanamasamdaa dert edecek bir fiyat olmadığından tuttumm
Görümcemde bırak kalsın kullanırsın diyince kargoydu iadeydi uğraşmayım dedim

Bende daybuydaydan cok memnunumm
Geldi mi gelecek mi hiç sıkıntı yaşamadan 4 siparişimide gayet iyi getirdi

evet bende çalma biberon alıcam zaten süt sağmayoda medelada karar kıldım

Calmayıda senin sayende öğrendim ben canım
Süt sağmayada baktım biraz pahalı geldii
Bakalımm bi doğsundaa ihtiyaca görede mecburen onuda alacağız :44:

ATARLI GÜLİSTAN gene iyi hakkını aramışsın

ben olsam pısmış bi şekilde tamam derdim neyseki mağdur olmamışsın güle güle kullan yastuğunu

Hemde ne atarlııı
Ne pıscam haklıyımm hakkımı söke söke alırım
Bu uykusuzluk beni böyle yaptı canım can simidim o yastık benimm bırakmammm bırakmammm

ben senin yarinde olsam..' hadiya tühh napalım kısmet değilmiş diyip kapatırdım teli o yuzden tebrik ediyorum arkadasım..

Kanımca Yaseminde öyle birini bekledii hııı öyle mii neyse artık iptal edin
Amaaa demeeemmm dememmm
Öyle kaybetmişim ki kendimii akşamına kargoya vermiş zirzop

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…