2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
selam herkeseeeeee
herkes aynı dertten muzdarip. iş, ev, uykusuzluk, şişlik. az kaldı sabretmekten başka çaremiz yok. Allah hepimize kolaylık versin.

Kızlar herkese günaydınnn Herkes sorunlarından bahsetmiş, ee tabii annelik o kadar kolay değil olacak o kadar Bunları yaşıycaz ama yavrularımızı kucağımıza alınca her şeyi unutacağız o yüzden ne şu andaki yaşadıklarımızı ne de doğumu bence gözümüzde fazla büyütmeyelim, bakın hepsi geçip gidecek. İyi düşünelim, iyi olsun Ben de öğretmenim ve haftada 29 saat dersim var gün içerisinde devamlı ayaktayım yani, ama kafaya takmamaya çalışıyorum çok yorgun ve tükenmiş hissettiğim zaman 5 hafta sonra izne ayrılacağımı düşünüyorum. Bu arada benim de yan taraflarımda hamilelikten önce çatlaklarım vardı, onlar yürümeye başlamış ama karnımda henüz bir şey yok, bu arada sabah akşam Lierac ne Bübschen sürüyorum. Hafta sonu doğum yapan bir arkadaşıma gittim hamilelikte hiç çatlağı yoktu fakat doğumdan sonra harita gibi olmuş ben de korktum biraz açıkçası. Neyse herkese güzel, mutlu birgün diliyorum.

Evet oğlumu alacağım gün inş herşey i unutacağım. Şimdiden hazırlık yaptırıyor. Tuvaletlere kaldırıp, kramplar yaşatıp:):) Gece uykusuzluk hazırlığı. Olsun Her zaman söylüyorum. Onlar sağlıklı olsun da ben hiç uyumayayım.

Son düzenleme:

Arkadaşlar, bence bu sağ sol yatma işini herkes kendi doktoruna sorsun. Kendi kendimize karar vermeyelim. Dinlenmek gerekli evet ama örneğin benim şiddetle sol tarafıma yatmam gerekiyor. Daha önceki bebeğimden dolayı bunu öğrenmiş bulunuyorum. Sırtıma yastık sıkıştırıyorum. Zaten kan dolaşımının daha rahat olması için sol taraf yatın diye alt tarafta bile yazıyor. Ama elbette paronaya haline getirmeyelim. Doktorumuz ne derse o :)

ben 1 ay önce doktorumu değiştirdim. öncesinde devam ettiğim doktoruma hangi pozisyonda yataım dedim. genelde sırt üstü yatıyordum ordan burdan duydum bebek emziğinden çıkabilirmiş dümdüz uzanınca diye duydum. doktorum uzanabilirsin demişti. zaten ileriki haftalarda sırt üstü uzanınca tansiyonun düşecek dedi. anlayacağın bebek pozisyonu kendisi belirler rahat ol demişti. perşembe günü inş. kontrolüm var yeni doktorumun da fikrini alıp sizlerle paylaşırım inş.

Merhaba kızlar bişey sormak istiyorum size bi arkadaş tansiyon olayından bahsetmiş dün sanırım onun tansiyonu 12 6da kalmış ilaç kullanıyormuş benim sormak istediğim şey benim tansiyonum devamlı çıkıyo 14 7-8 i buluyo sağlık ocağındaki ebe bu tansiyon iyi değil bi araştırma hastanesine gitmen gerek diyo kendi doktorum abartmaya lüzum yok tansiyonun aşırı yüksek değil diyo ben napicam şimdi kafam karıştı iyice bi akıl verin nolur kafayı yicem

benim doktorum ya sağa ya sola yat, sırt üstü yattığında nefes darlığı yaşayabilirsin demişti.

kızlar hergün olmasa da biçok defa alt karnımda damar atması gibi bişey hissediyorum. tekme atılması gibi değil daha zayıf lık lık lık şeklinde. pozisyon değiştiriyorum 1-2 dakika geçmiyor. bu bebeğimin hıçkırığı mıdır?

o arkadaş ben oluyorum. benim iki gün 13 civarında çıktı hemen hastaneye gittim, idrar tahlilinde proteine albumin falan baktı doktor, gebelik zehirlenmesinden şüphelendi ama bir şey çıkmadı, alfamed diye tansiyon ilacına başladım günde 4 tane , 6 saatte bir ondan kullanıyorum gece uykudan uyanıp ilaç içiyorum yarın ilaca başlayalı on gün olacak ama tansiyon hamileliğin başlarında yani2 hafta öncesine kadar 10/5 civarındaydı şimdi ilaca rağmen 12/6 çıkıyor, ki günde 4 doz alıyorum..bir anda tesadüf eseri böyle bir şey olduğunun öğrendim.çok canım sıkkın doktor çalışabilir raporu vermeyeceğim böyle giderse dedi, yarın belli olcak her şey..

evet hıçkırık benim de oluyor bi de kolları orda onları oynatınca hissediyorum..

Selamlar kızlar. Takip ediyorum ama pek yazamıyorum.
Hıçkırık dedinizde... sanırım kalbi bize yakın bir pozisyona geldiğinde pıt pıt hissediyoruz.
Ama ben açıkçası onları sıçrama gibi düşünüyorum ve gülümsüyorum. Hani uykuda bir -iki sıçrar devam edersin ya uykuya...:))

Son düzenleme:

Evetttttt bende ilk anlam verememistim, su an var mesela :) nabiz gibi atip duruyor...

Bugün ben neden duygusalım gözyaşlarım durmuyor annemi cok özledim annemi istiyorum yanımda sadece o olsun

size dombilik oğlumun resmini koyayım dedim maşallah miniklerimize günden güne büyüyorlar 1530 gram olmuşuz 10 gün öndeyiz bu erken doğuma sebep olmaz dimi üstelik benim gebeliğimde geç döllenme vardı yaa:44::44::44:

Ben işin içinden çıkamadım bir türlü kızlar. Park yatakları bir türlü beğenemiyorum. Beyaz ya da natürel ahşap parmaklıklı yataklar bebeklerin o saflıklarına ne kadar uygunlar değil mi... ama sallanmadıkları için ve de "ooo mahvedecek sizi bu bebekler, bi ağlayacaklar, bi ağlayacaklar" diye korkutmaların ardı arkası kesilmediği için, park yatak düşünüyor insan.

Bende nerede küçük ebatlı park yatak var, onları beğeniyorum. 75-95 olanları. Graco'nun (diğerlerinden gereksiz pahalı demeyin, Eminönü-Saraçhane'de daha dün baktım, internette ki adı sanı olmayanlarla aynı para)
Daha bitmedi ama ben öğlen yemeğine gidip geleyim...

sallanan tahta beşiklerde var. 60*120 ebat en küçük olanıydı galiba 2 yaşına kadar rahat yatar demişlerdi bende 70*130 aldım
hem sallanıyor hem parmaklıklı hem çekmeceli hem sallantısı sabitlenebiliyor gibi gibi...

bende haşim işcan dan bebek arabası bakmıştım. adamların eşime abi valla sana 450 ye olur dedikleri 600 TL dedikleri bebek arabaları aziz bebe de gördüm zaten 450 TL. o yüzden orayı pek gözüm tutmadı...

kramp yok ama gece 3 te kalktım 6 ya kadar dolandım durdum. sabah eşime hiç uyuyamadım dedim. (ben gördüm gece uyuyodun dedi. gece 12 de uyuyodum evet) armut mu desem balonmu desem. zaten evde hiç tartılmıyorum. gitgide kilo alıyorum moralim çok bozuluyor. takmıyım diyorum ama... bugün de işe hiç gelesim yoktu. bırakıcam nisan başında ya valla sıkıldım bunaldım... benim bileklerim değil ama ellerimin içi ve ayaklarımın altı şişiyor anlamadım neden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…