- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #31.281
Canim yanilmiyorsam senin bebeginde iri bir bebekti, bende 30+4 gunlukken bebek 2100 gr di. Erken dogabilir dedi doktorum. Sen birsey yaptin mi bu durum icin, seninde erken dogma riskin var miydi ?
16 haftdan beri doğumu bekliyor doktor açılma vardı o durdu ama şimdi sancılar başladı..evet iri bebek benimde suyu falan herşeyi yolunda gidiyor ama işte erken gelecem diye ortalığı ayağa kaldırıyor :) yok hayır bu durum için yapılacak birşey yok bir an önce kılosunun tamamlansın diye proteinli vitaminli şeyler yedim.. en azından doğarsa sağlık sorunu olmasın diye şükür tamamladıkda.. sancıya alıstım zaten artık şiddetini anlıyorum eğer aynı şiddette geliyorsa gitmıyorum ama artarsa gidiyorum... normalde doktorum 20 dk 3 sancı dedi ama aynı şiddetteki sancılardan korkma dedi bende sürekli takip ediyorum.. sancımatik gb oldum :)
Canım geceliği ben tavsiye etmiştim ve alan arkadaşlarında mutlu olmasına çok sevindim bende 1.60 boyunda 63-64 arası değişiyor kilom göğüslerim 80b smal beden tam oldu bana bizim ölçülerimize göre ayarlayabilirsin kendini
Kızlar sağlık ocağına gittim testlerim yapıldı güzel çıktı ama gün içinde karnım sertleşiyor dedim yürürken sanki aşağıdan ittiriyor gibi geliyor falan diye anlattım ebeme dr git söyle seni nst ye bağlasınlar dedi.
Neysi gittim girdim 1 saatte 2 tane sancım çıktı eğer bir tane daha olursa yatıralım dedi dr ama bir daha olmadı magnezyumu günde 2 ye çıkardı sürekli yat mecbur kalmadıkça ayağa kalkma dedieve gönderdiGerçi tedbir amaçlı doğum sancısı gibi gözükmüyor dedi ama korktum Oğlum inşallah vaktini bekler.
Aynennn benimkide oyle, doktorum mu biraz felaket tellali anlamadim, bebek iri diye nasil korkuttu beni. Calismiyorum AMA evde de dinlenmiyorum da. Bende 31. Haftadayim 5-6 hafta dayansa bari. Senin masallah az kalmis zaten dogsa bile sorun cikmaz Allahin izniyle ama yinede gununu bekler insallah...
lütfen yardım edin
ikinci hamileliğim oğlum olacak inşallah
sat a göre 32+3 haftalık
ultrason a göre
bpd 91 0mm 36w6d
ac 303 2mm 34w2d
fl 65 9mm 34w0d
efw1 2503 gram
doktoruma göre sıkıntı yok bebek gelişmiş. ama benim içim hiç durmuyor. nolur bana bir çıkar yol söyleyin
bu arada tatilde izmirde 4 boyutlu ultrasonda da ileri çıkmıştı ve o doktor senin son adet dediğin düşük tehlikesi imiş. aslında sen o zaman hamileymişsin dedi. şimdiki hesabına göre erken doğum yaptım diyeceksin hazırlıklı ol dedi. kafayı yiyeceğim.
canım normal sıkıntı yapma.. benim kasılmalarım ıkı haftayı geçti var.. nst yüzde 40 50 arasında sancı çıkıyor.. 20dk 7 kasılma çıktı ama açılma olmadığını için sadce kontrol altındayız her an doğum bekliyoruz.. hemen yatırmıyorlar hastaneye için rahat olsun.. mesela bugün sabah 9 beri 13 kere sancı vurdu.. nst sancıdeğerin kaç çıktı
ay bilmiyorum ki 1 saatte 2 tane var benim sancının değeri nerde yazıyorki acaba burda yazandan tahminim 2 tane 50 sancı değeri var sen hep yatıyormusun yoksa evde dolaşıyormusun birde ilaç falan kullanıyormusun
Kızlar sağlık ocağına gittim testlerim yapıldı güzel çıktı ama gün içinde karnım sertleşiyor dedim yürürken sanki aşağıdan ittiriyor gibi geliyor falan diye anlattım ebeme dr git söyle seni nst ye bağlasınlar dedi.
Neysi gittim girdim 1 saatte 2 tane sancım çıktı eğer bir tane daha olursa yatıralım dedi dr ama bir daha olmadı magnezyumu günde 2 ye çıkardı sürekli yat mecbur kalmadıkça ayağa kalkma dedieve gönderdiGerçi tedbir amaçlı doğum sancısı gibi gözükmüyor dedi ama korktum Oğlum inşallah vaktini bekler.
Canim yanilmiyorsam senin bebeginde iri bir bebekti, bende 30+4 gunlukken bebek 2100 gr di. Erken dogabilir dedi doktorum. Sen birsey yaptin mi bu durum icin, seninde erken dogma riskin var miydi ?
canım normal sıkıntı yapma.. benim kasılmalarım ıkı haftayı geçti var.. nst yüzde 40 50 arasında sancı çıkıyor.. 20dk 7 kasılma çıktı ama açılma olmadığını için sadce kontrol altındayız her an doğum bekliyoruz.. hemen yatırmıyorlar hastaneye için rahat olsun.. mesela bugün sabah 9 beri 13 kere sancı vurdu.. nst sancıdeğerin kaç çıktı
nst kağıdının alt tarafında çizgi sancı çizgisi.. onun yanında falan yazıyor.. genel olarka yatıyorum dk ayakta kalamıyorum hemen taş gb oluyor karnım.. ama evinde dolaşıyorum yine de yemek yapıyorum mesela temizlik falan yok da yemeğimi yapıyorum.. saatte sancı ne bilim çok değil gb me geldi.. 20dk 7 tane geldi en küçüğü 41 en yükseği 50 olan vajinal muane yaptı açılma yok dedi doğum sancısı ama açılman yok dedi .. o zman yatırmayayım dedi burda sancı çekenleri görünce daha çok korkarsın dedi dedim iyi olur hastane hemen evimin karşısında zaten birşey olursa yürüyerek 5dk bile değil.. ilaç olarak da magnezyum kullanıyorum ilaveten nidilat ama bu hafta son kesicez öyle demişti..
Evet doğru söylemişim 1 saatte 2 defa 50 değerinde çıkmış ya şimdi arkadaşımla konuştum ondada olmuş son haftalarda normal heralde bende evde yemeğimi falan yaparım ama temizlik yapmam artık yürüyüşlerde iptal tabi yapacak birşey yok evde dinlenerek geçireyim dr sana 20 dk 3 defa normalmi dedi iyi o zaman biraz rahatladım senin haftalarına gelsem rahat ederim ya inşallah vakitli gelir oğlum
20 dk 3 sancı ama aynı şiddette ki sancıya telaş yapma dedi normal dedi.. ama 20 dk artan şiddetli sancılar olursa bekleme gel dedi.. önemli olan sancını şiddeti dedi.. arada yalancı kasılmalarda yaşayabilirsin dedi onları ayırt etmen lazım .. ilk başlarda anlmamıyordum da şimdi uzman oldum .. zaten doğum sancısı vurdu beynime damla damla kan sıçrıyormuş gb hissediyorum buz gb terliyorum avzım ççıktığı kadar da bağırıyorum.. yani o sancı kendini çok belli ediyor
benimkide minik canım bu cuma günü 30+6 da 1449 grmdımaşallah kızlar sizin bebekler baya iri yada benimkimi fazla küçük bilemedimm şimdi 1890 grammışız biz 32. hafta
A bu arada ben hiç sancı hissetmiyorum 50 değerinde çıkmış dr sordu bişey hissettinmi diye hayır dedim ben sadece karnımda sertleşme hissediyorum yatarsam sıkıntı yokta o zaman ayakta olursam aşağı soğru vuruyor sanki oğlum gibi geliyordu ama meğer o benim sancımmış ama dediğim gibi hiç sancım olmadı Allah sanada kolaylık versin valla telaşı bile yetiyor insana şimdi sen bağırıyorum sancı gelince demişsin ya bütün tüylerim ürperdi sağlıkla kavuşalım şu bebişlere yahu
kızlar hergün olmasa da biçok defa alt karnımda damar atması gibi bişey hissediyorum. tekme atılması gibi değil daha zayıf lık lık lık şeklinde. pozisyon değiştiriyorum 1-2 dakika geçmiyor. bu bebeğimin hıçkırığı mıdır?
güzel anne adayları merhabaaa sizden ricamm hamilee kalmak isteyen bizler içinnn 1 er ayetel kürsi okurmusunuzzz
41 anneden 1 er ayetel kürsi topluyoruzz Rabbim dualarınızı kabul etsinn çokkk saolsunn şimdiden Rabbim kılay gebelikler versinn inşaşalhhh
Merhaba kızlar bişey sormak istiyorum size bi arkadaş tansiyon olayından bahsetmiş dün sanırım onun tansiyonu 12 6da kalmış ilaç kullanıyormuş benim sormak istediğim şey benim tansiyonum devamlı çıkıyo 14 7-8 i buluyo sağlık ocağındaki ebe bu tansiyon iyi değil bi araştırma hastanesine gitmen gerek diyo kendi doktorum abartmaya lüzum yok tansiyonun aşırı yüksek değil diyo ben napicam şimdi kafam karıştı iyice bi akıl verin nolur kafayı yicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?