2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
selammmmmyoorucu gunlerım basladı anneme geldım cok ozledım buraları ne var ne yokk:)az kaldı meleklerımızıe kavusmammıza cumartesı kontrolumuz var yıne durdu gunler

Evetttt corap hic aklima gelmemisti, birde islak mendil. Pecete, rulo havlu pecetede lazim olabilir. Cokkkk tesekkurler canim, sanada kolay gelsin ne guzel az kalmis.

11 nisandan sonra hazırlayacam inş. ben. 11 nisanda kardeşim gelecek. eğer ben gelmeden yıkayıp işini halledersen senle görüşürüz hepsini döktürürüm diyor. benim de canıma minnet hepsini ona ütülettiririm.
ben çantaya ped değil de hasta bezi koyacam inş. bi ped tutmayabilir. sonuçta klasik bi adet kanaması değil biraz daha yoğun kanama yaşayacağızdır diye tahmin ediyorum. zaten benim adetlerim dahi çok yoğun geçerdi.

bende geçen hafta yıkama işini bitirdim bu hafta da ütüye başladım aylara göre ayırdım ama ütüle ütüle bitmiyor yaa

ağızz belzeri bodyler minicik çok zorlandım ütülemekte oturarak yapıyorum ama sırtım ağırdı yine de şimdi biraz mola verdimm

hastane çantasına gelince ben kendime nikedan bitane spor çanta aldım bir de aviviodan bebek bakım çantası ıvır zıvırları bakım çantasına koyucam kıyafetleri de diğer çantaya koymayı düşünüyorum

içinde olması gerekenlere gelince kendimce bi liste yaptım (eksikler olabilir)

anne için;

2 adet pijama takımı
1 adet gecelik,sabahlık
üşüme ihtimaline karşı şal
1 adet terlik
büyük boy lohusa kilodu
2 tane emzirme sütyeni veya emzirme atleti
çorap
banyo ve yüz havlusu
hijyenik ped,doğum sonrası pedi (çoğu hastane veriyor)
ıslak mendil,rulo havlu kağıt
kolonya,
isteğe bağlı yatak çarşafı,pike
göğüs bakım kremi,göğüs kalkanları
lohusa tacı,diş macunu diş fırçası makyaj malzemesi,tarak,parfüm

bebek için,

body,
tulum,
pijama,
çorap
ağız mendili
şapka eldiven
2-3 takım kıyafet (hastane çıkışı)
yelek
battaniye
bebek bezi
alt açma
üni baby ıslak mendil
havlu, önlük
patik, biberon, emzik
kirli torbası
port bebe ya da ana kucağı

başka varsa yazın da kızlar bende listeye ekliyeyim

selammmmmyoorucu gunlerım basladı anneme geldım cok ozledım buraları ne var ne yokk:)az kaldı meleklerımızıe kavusmammıza cumartesı kontrolumuz var yıne durdu gunler

sevgili snowflaken diğer taraftan da sormuştum ama bebişinin odasındaki avizeyi nerden aldın öğrenebilir miyim acaba?

Evetttt corap hic aklima gelmemisti, birde islak mendil. Pecete, rulo havlu pecetede lazim olabilir. Cokkkk tesekkurler canim, sanada kolay gelsin ne guzel az kalmis.

ben iki çanta hazırladım canım genelde başkları ilgencek bu işlerle karışıklığa neden olmasın diye koydukalrımı yazıyım senn için

bebeğinki :)
2 tane hastane çıkışı takımı biri battaniyeli (
2 zıbın
çorap
bebek bezi
emzik
biberon
polar battaniye
yelek
hırka

benimki
2 pijama takımı biri yeni diğeri evden
göğüs pedi
yüz havlusu
havlu kağıt
kolanya
ıslak mendil
ufak kirli poşetleri
iç çamaşırı beyaz ve siyah ( kilot atlet)
makyaj çantası
tarak
çorap
terlik
ayna
ufak bir battaniye üşürüm ben geceleri :)
dudak ve el kremi mi çok kururlar onlarsız yapamam

lohusa pijama takımımı geceliği yeni modelleri bekliyorum
taç ve hasta bezi alıncak birde çeyizimde lizözüm var onu koyucam herkesin özel ihityaçları vardır liste değişebilir

Son düzenleme:
Canim bende bir kez sanci cikti nidilati 6 saat arayla kullandim mahfetti beni nabzim 140 lara cikiyodu, konusamiyodum nefes nefese kalmaktan..boyle anlatinca doktor biraktirdi sende boyle bir etki yapmiyor mu?? Birde ben de 10 gun dinlenip senin gibi ise devam etmistim hak gecmesin isimi aksatmayim diye..sonra bi baktim sirket beni cikarmaya karar vermis..onlsrdan once davranip 1 ay heyet raporu aldim cikaramadilar..zaten rapordan sonra 32.hafta doluyo izne cikicam..haklarimi yiyemicekler boylece.simdi bosuna kendimi kasmisim diyorum.simdi evdeyim ne guzel..zaten sancim da sunum hazirlicam diye kendimi zorladigim icin cikmisti..bence yani sana tavsiyem sende al rapor hic kendini zorlama en ufak stres bile sanciyi tetikliyo..zaten 32. Haftadan sonra raporun izinden dusuyo rapor kullanamazsin..

Benimki de oyle canim..ittirip duruyo beni sanki ne derdi varsa benle :) bi tarafa toplaniyo kafasini cikariyo iyice sonra sakinlesip asagi derine gidiyo, fikir fikir, yilan gibi..kasigima arada igne batar gibi oluyo ayaklarini bi yere itiyo sanirim..ben buyudugu icin diye dusunuyorum doktora hic sormadim..

kesinlikle apoletta. bende mart sonu bırakacağım. Hamile işe gelmek bir ölüm. Evde bebeklerini bekleyenler çok şanslı. Evde olmak istiyor insan, istediği zaman koltuğa kıvrılmak, rahatça internetten bebekle ilgili şeylere bakmak, ayaklarını toplayıp oturmak... of of... neyse az kaldı... bizde nisan ayını böyle aylak geçiririz... biraz ağırlaşmış oluruz ama:))

Son düzenleme:
Slm kizlar iki gundur sancim var sertlesmeyle beraber gecmiyor yavas yavas ne yapcam bilmiyorum acil gitsem mi acaba bebegim kiynasip duruyor ondan yana sorun yok bide Boyle agri île gitmistim kizim da 3 cm acilmisti bilmiyorum ne yspsam esimi bekliycem bakalim gecmesse gideriz
Insallah gecer acile gitmek istemiyorum hic korkmaya basladim sat olarak 34 dum ama grlisim olarak 33 yeni girdim

Sa Hamis Anneler

Biz tam 7 aylik olduk ve Mide eksimesi Mide yanmasi problemlerim oluyor

yemegin ardindan Süt icmek zorunda kaliyorum sizce ne tür yemekler yemeligim midem yanmamasi icin

neler Önerirsiniz simdiden cevaplariniz icin TSK ettim

Ben senin yerinde olsam bi kontrole giderdim,icim rahat ederdi kendi kendimi yemektense...:18: Insallah bi sey yoktur canim,hayirlisi

Bence onun cozumu ne yiyeceginden daha cok ne kadar yedigin, ne yersen ye az ye canim sık araliklarla ye, birde aksam yemegini cok gec saatlerde yeme.

valla tatlım herşey tamam da miden yanması bi tarafa çok zor oluyor bende aşırı sürekli miden yanıyor herkez saçı uzuyor diyor demek kızım rapunzel gibi olcak benim ilacım kabuklu salatalık süper iyi geliyor bi de yemek yedin mi uzanma bi süre otur. mesela ben yağlı kızartma türü yedim mii yanma yoğunlaşıyor çok aç kaldım mı da oluyor bence bunlara dikkat et yeter

EWT cnm öyle diorlar cok kötü olyuor bazen o yuzden yemegin ardindan hemen süt yada yogurta saldiriyorum
bende süt iyi geliyor sonra tekrardan basliyor yanmaya misal salcali yemek yedigim zaman yada baharatli ne yesem diye dusunuyorum hergun bu ürünlerden uzak durcam herhalde ..

valla ben bile nekadar kaçmaya yememeye çalışsam aksine canım çekiyor oturup yiyorum herseferinde sonra bida yemicem diyorum ama böle böle nerdeyse 9 ay oldu azkaldı neyseki geçicek hepsi süt rahatlatıyor benide ama salatalık kadar değil dene derim

Bence onun cozumu ne yiyeceginden daha cok ne kadar yedigin, ne yersen ye az ye canim sık araliklarla ye, birde aksam yemegini cok gec saatlerde yeme.

walla bilmiyorum cnm bakallim denicm bi ara agir yemek yememeye calisyorum zaten su son 2 ay

kaldi insallah.. Allah tüm Hamislere kolaylik versin,.

hic denememistim bi deneyim salatayi

agir yemeklerden kaciniyorum zaten. bakalim hayirlisi olsun,

selam kızlarr...gece nöbetinden cıktım bugün ....gece boyunca bişi de yapmadım ama cok yoruldum...artık bebegimin agırlıgını daha cok hissetmeye basladım...özellikle yatakta dönerken ve egilirken....uykusuz günler basladı....artık yavas yavas agırlasmaya basladıkkk gaaliba.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…